Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 19)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1996


  • Αδιευκρινιστα μεχρι στιγμης τα αιτια της πτωσης του μποινγκ της ΤΩΑ. Οργιαζουν οι φημες οτι χτυπηθηκε απο πυραυλο. Το μαυρο κουτι θα δωσει λυση στο μυστηριο.
  • Συνεχιζεται η ανθελληνικη εκστρατεια απο αμερικανικα και αυστραλιανα μεσα ενημερωσης. Εντονη η αντιδραση της Αθηνας, του Αρχιεπισκοπου Ιακωβου και της Ομογενειας.
  • Υπο τη σκια του δυστυχηματος ανοιγει τα ξημερωματα η αυλαια των Ολυμπιακων Αγωνων της Ατλαντα. Για αλλη μια φορα η γαλανολευκη θα κυματισει πρωτη μεταξυ των 197 χωρων που παιρνουν μερος.
  • Κρισιμη παραμενει η κατασταση της υγειας της Αλικης Βουγιουκλακη, συμφωνα με το Ιατρικο Ανακοινωθεν.
  • Αγνωστα τα αιτια της εκρηξης στο επιβατηγο πλοιο ΑΝΝΑ Ω, που πηρε κληση 30 μοιρων και καθησε στο βυθο του λιμανιου της Πατρας.
  • Συμφωνια μεταξυ του υφυπουργου Γεωργιας και των κτηνοτροφων του Εβρου για τη θανατωση των ζωων. Τη Δευτερα η αποφαση της Κομισιον για την καραντινα.
  • Στη βορεια Κυπρο μεταβαινει ο πρωθυπουργος της Τουρκιας για να γιορτασει τα 22 χρονια απο την εισβολη. Η διεθνης κοινοτητα πρεπει να αφησει τα ευχολογια και να θεσει τερμα στην απαραδεκτη κατασταση, τονιζει ο Κωστης Στεφανοπουλος.
  • Σε τρια χρονια θα εχει ολοκληρωθει η υλοποιηση του προγραμματος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, που αφορα τη μηχανοργανωση της δημοσιας διοικησης.
  • Γερη μπαζα απο δυο ενοπλους, που πηραν 30 εκατομμυρια δρχ απο την Ιονικη της Καλαμαριας στη θεσσαλονικη.
  • Επι δυομισι ωρες κατεθετε ο Στεφανος Μανος στον ανακριτη για τα ψηφιακα του ΟΤΕ.
  • Ανακουφιση στη δυση απο τη δηλωση Καρατζιτς, οτι παραιτειται απο ολα τα δημοσια αξιωματα που κατειχε.
  • Περιπου εξι χιλιαδες παιδια στην Ιαπωνια εχουν παθει δηλητηριαση, που πιθανως οφειλεται σε θανατηφορο βακτηριδιο.
  • Εκκληση της Ρωσικης Βουλης στον Μπορις Γιελτσιν να ανοιξει διαλογο με τους Τσετσενους ανταρτες.
  • Ανοδος 0,64% στο Χρηματιστηριο


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το μαυρο κουτι καλειται να λυσει το μυστηριο της πτωσης του αεροσκαφους της ΤΩΑ, καθως μεχρι στιγμης δεν υπαρχουν επαρκη στοιχεια απο τα οποια να εξαχθουν ασφαλη συμπερασματα για τα αιτια της πτωσης του Μποινγ 747. Το ΦΒΙ, που εχει αναλαβει τις ερευνες εξεταζει ολα τα ενδεχομενα, αλλα μεχρι στιγμης ειναι φειδωλο στις ανακοινωσεις. Δεν αποκλειεται ακομη και το ενδεχομενο τρομοκρατικης ενεργειας, καθως οπως μετεδωσαν αμερικανικα μεσα ενημερωσης, αυτοπτες μαρτυρες, ισχυριζονται οτι ειδαν μια πυρινη μπαλα να χτυπα το αεροσκαφος και στη συνεχεια φλεγομενο να πεφτει στη θαλασσα. Συμφωνα με τις ιδιες πληροφοριες δεν αποκλειεται το αεροσκαφος να χτυπηθηκε απο πυραυλο εδαφους αερος τυπου Στινγκερ. Το αμερικανικο ναυτικο εχει αρχισει τις ερευνες με ειδικα ηχοβολιστικα μηχανηματα, για τον εντοπισμο του μαυρου κουτιου, το οποιο θα λυσει το μυστηριο. Τα σωστικα συνεργεια συνεχιζουν το μακαβριο εργο τους και μεχρι στιγμης εχουν περισυλλεξει περισσοτερα απο 140 πτωματα. Η εταιρια ανακοινωσε τον καταλογο των επιβατων, οι οποιοι τελικα ηταν 230 μαζι με τα μελη του πληρωματος. Απο αυτου οι 169 ηταν Αμερικανοι, 42 Γαλλοι, 11 Ιταλοι, δυο Νορβηγοι και πεντε αλλων εθνοτητων. Αναμεσα τους ηταν τουλαχιστον και ενας ελληνικης καταγωγης, ο 23χρονος Ντανιελ Καλλας, ο οποιος ηταν μελος του πληρωματος.

Στο μεταξυ συνεχιστηκε η ανθελληνικη εκστρατεια απο τα μαζικα μεσα ενημερωσης των Ηνωμενων Πολιτειων και της Αυστραλιας, τα οποια συνδυαζαν την πτωση του αεροσκαφους με το γεγονος οτι αυτο ειχε προηγουμενως πραγματοποιησει την πτηση Αθηνα-Νεα Υορκη και χαρακτηριζοντας το αεροδρομιο του Ελληνικου ως αντρο των τρομοκρατων. Μετα τις εντονες διαμαρτυριες της ελληνικης κυβερνησης, του Αρχιεπισκοπου Αμερικης Ιακωβου και της ομογενειας, το Στειτ Ντιπαρτμεντ εξεδωσε ανακοινωση, στην οποια χαρακτηριζει ασφαλες το αεροδρομιο της Αθηνας. Στην Αθηνα ο κυβερνητικος Εκπροσωπος δηλωσε οτι το καθε μεσο ενημερωσης εχει δικαιωμα να παρουσιαζει τη δικη του εκδοχη, αλλα προσθεσε θα αμαυρωθει η μνημη των νεκρων, εαν δεν υπηρετηθει ο κυριος σκοπος, που ειναι η αναζητηση των αιτιων. Ο κ. Ρεππας επανελαβε οτι οι ξενοι παραγοντες εχουν αποδεχθει πως στο αεροδρομιο της Αθηνας υπαρχει το υψηλοτερο δυνατο επιπεδο ασφαλειας.

Τασεις σταθεροποιησης σημειωσε η κατασταση της υγειας της Αλικης Βουγιουκλακη, αν και το Ιατρικο Ανακοινωθεν που εκδοθηκε το μεσημερι δεν αφηνει μεγαλα περιθωρια αισιοδοξιας. Στο ανακοινωθεν, που υπογραφει ο καθηγητης Πουλατζας, αναφερεται οτι η κατασταση της υγειας της Αλικης Βουγιουκλακη παραμενει κρισιμη χωρις ιδιαιτερες μεταβολες. Θεραποντες γιατροι του Ιατρικου Κεντρου διεψευδαν κατηγορηματικα της πληροφοριες οτι η δημοφιλης ηθοποιος βρισκεται σε κωματωδη κατασταση. Ο προσωπικος της γιατρος Μανωλης Μπαντουβας δηλωσε οτι διαπιστωθηκε μια μικρη βελτιωση της καταστασης, καθως η Αλικη Βουγιουκλακη κοιμηθηκε, μετα απο 36 και πλεον ωρες και προσθεσε οτι εχει καλη επαφη με το περιβαλλον. Στο Ιατρικο Κεντρο εσπευσαν σημερα να ενημερωθουν για την υγεια της, ηθοποιοι, φιλοι και συνεργατες της.

Αγνωστα παραμενουν μεχρι στιγμης τα αιτια που προκαλεσαν την ισχυρη εκρηξη στο μηχανοστασιο του επιβατηγου πλοιου ΑΝΝΑ Ω, τα ξημερωματα στο λιμανι της Πατρας. Απο την εκρηξη δημιουργηθηκε ρηγμα στο σκαφος, το οποιο εχει παρει κληση 30 μοιρων και εχει καθησει στο βυθο του λιμανιου. Την ωρα της εκρηξης βρισκονταν στο σκαφος 12 μελη του πληρωματος, χωρις κανεις να τραυματιστει. Βατραχανθρωποι του λιμενικου σωματος ερευνουν τα υφαλα του σκαφους, για να διαπιστωσουν τα αιτια της εκρηξης, ενω κομματια απο λαμαρινες εχουν μεταφερθει για εξεταση, προκειμενου να διαπιστωθει αν υπαρχουν ιχνη εκρηκτικης υλης. Το λιμεναρχειο της Πατρας πηρε αμεσως μετρα για να αποφευχθει ρυπανση της θαλασσας, εξαιτιας της διαρροης πετρελαιου που σημειωθηκε.

Αρχισε το προγραμμα θανατωσης των ζωων που εχουν προσβληθει απο αφθωδη πυρετο. Το πρωι επηλθε συμφωνια μεταξυ του υφυπουργου Γεωργιας Αποστολου Φωτιαδη και των κτηνοτροφων της περιοχης, οι οποιοι για περιπου μιαμισυ ωρα κατελαβαν τη Νομαρχια Αλεξανδρουπολης. Μετα την παρεμβαση του κ. Φωτιαδη και τις εξηγησεις που δοθηκαν, ως προς το υψος και τον τροπο της αποζημιωσης τους, οι κτηνοτροφοι δεχθηκαν την προταση του υπουργου για τη σφαγη μονο των αρρωστων ζωων και οχι το συνολο του ζωικου πληθυσμου της περιοχης, οπως αρχικα ειχε ανακοινωθει. Στο μεταξυ, τη Δευτερα τελικα θα συνεδριασει η αρμοδια κτηνιατρικη επιτροπη της Κομισιον, για να αποφασισει αν θα παραταθει η καραντινα στις εξαγωγες των ελληνικων κρεατων, η θα λαβει τοπικο χαρακτηρα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ανακουφιση δεχθηκε η δυση τη δηλωση του ηγετη των Σερβων της Βοσνιας Ραντοβαν Καρατζιτς οτι παραιτειται απο ολα τα δημοσια αξιωματα που κατειχε. Η τηλεοραση και το ραδιοφωνο του Παλε, μετεδωσε την ειδηση χωρις σχολια. Η εξελιξη αυτη δρομολογηθηκε μετα τις συναντησεις που ειχε στο Βελιγραδι ο Αμερικανος διπλωματης Ριτσαρντ Χολμπρουκ, με την σερβικη ηγεσια. Μετα την εξελιξη αυτη ανοιγει ο δρομος για τις πρωτες ελευθερες εκλογες, μετα τη γιουγκοσλαβικη κριση, που θα διεξαχθουν στη Βοσνια. Στην Αθηνα ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε οτι η ελληνικη κυβερνηση ειναι συμφωνη με οποιαδηποτε κινηση που συμβαλλει στην εδραιωση της ειρηνης και της σταθεροτητας στην περιοχη.

Σε συναγερμο εχουν τεθει οι υγειονομικες αρχες της Ιαπωνιας και οι γιατροι καταβαλουν μεγαλες προσπαθειες στην πολη Σακαη για να σωσουν τη ζωη δυο μικρων κοριτσιων, 7 και 12 ετων, που βρισκονται σε κρισιμη κατασταση με συμπτωματα τροφικης δηλητηριασης. Αλλα 53 παιδια βρισκονται σε σοβαρη κατασταση εξαιτιας δηλητηριασης που ενδεχομενως οφειλεται στο θανατηφορο βακτηριο 0-157. Ο αριθμος των παιδιων που εχουν προσβληθει ανερχεται στα 5. 800 και οι επιστημονες προσπαθουν να διαπιστωσουν τα ακριβη αιτια εμφανισης του μικροβιου.

Την αισιοδοξια του για επιτευξη ειρηνης αναμεσα στις αραβικες χωρες και το Ισραηλ, εξεφρασε ο Αιγυπτιος προεδρος Χοσνι Μουμπαρακ, ο οποιος συναντηθηκε χθες με τον Ισραηλινο πρωθυπουργο Βενιαμιν Νετανιαχου. Εχω την ελπιδα οτι τα εδαφη θα επιστραφουν, ωστε να γινει δυνατη η συνεχιση της ειρηνευτικης διαδικασιας, τονισε ο Αιγυπτιος προεδρος που δεν απεκλεισε την πιθανοτητα να υπαρξουν και δυσκολιες.

Εκκληση στον προεδρο Γιελτσιν να σταματησει τις στρατιωτικες επιχειρησεις στην Τσετσενια και να προσκαλεσει τους ηγετες των ανταρτων για συνομιλιες στη Μοσχα, απηυθυνε η Ρωσικη Κατω Βουλη. Σημειωνεται οτι οι συγκρουσεις στην Τσετσενια ενταθηκαν μετα την επανεκλογη του Μπορις Γιελτσιν.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε τρια χρονια θα εχει ολοκληρωθει το προγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, που εχει στοχο την αποτελεσματικοτερη λειτουργια της δημοσιας διοικησης. Το προγραμμα απασχολησε το Υπουργικο Συμβουλιο και οπως δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος η κυβερνηση θα ειναι ετοιμη απο το Σεπτεμβριο να διαπραγματευθει με την κοινοτητα. Το υψος του προγραμματος ανερχεται στα 92 δις δρχ, μεγαλο μερος του οποιου θα καλυφθει απο το Κοινοτικο Πλαισιο Στηριξης.

Εικοσι δυο χρονια συμπληρωνονται αυριο απο την εισβολη των τουρκικων δυναμεων στη βορεια Κυπρο. Τη θλιβερη αυτη επετειο επελεξε ο ισλαμιστης πρωθυπουργος της Τουρκιας Νετζμεντιν Ερμπακαν, να προκαλεσει για αλλη μια φορα τη διεθνη κοινη γνωμη. Ο κ. Ερμπακαν μεταβαινει στην Κυπρο, προκειμενου να παρει μερος στις εορταστικες εκδηλωσεις που θα πραγματοποιηθουν στο κατεχομενο τμημα της μεγαλονησου. Στην Αθηνα ο προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος σε δηλωση του επισημαινει οτι ο ελληνισμος θα εξακολουθησει να παρεχει την αμεριστη συμπαρασταση του για την επιτευξη δικαιης λυσης και προσθετει πως ειναι πλεον ο καιρος η διεθνης κοινοτητα να αφησει κατα μερος τα ευχολογια και να θεσει τερμα στην απαραδεκτη αυτη κατασταση. Ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης Αντωνης Σαμαρας σε δηλωση του τονιζει οτι ειναι χρεος ολων των Ελληνων να δωσουνε μαζι την ανυποχωρητη μαχη για τον τερματισμο του δραματος της Κυπρου.

Στο μεταξυ, επισημη επισκεψη στην Κυπρο θα πραγματοποιησει το πρωτο δεκαπενθημερο του Οκτωβριου, ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης. Το πρωι, ο κ. Σημιτης συναντηθηκε με τον πρεσβη της Κυπρου κ. Χριστοφορου και αποδεχθηκε σχετικη προσκληση του Προεδρου της Κυπρου Γλαυκου Κληριδη. Ο κ. Χριστοφορου δηλωσε στο ΑΠΕ οτι στη συναντηση εγινε ανταλλαγη αποψεων, σε πολυ καλο κλιμα, ενω συζητησαν και για την επισκεψη της μονιμης Αντιπροσωπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κ. Ολμπραιτ σε Αθηνα και Λευκωσια.

Σε τριαντα εκατομυρια δραχμες ανερχεται τελικα η λεια των δυο κουκουλοφορων που ληστεψαν σημερα το πρωι το υποκαταστημα της Ιονικης τραπεζας στην Καλαμαρια Θεσσαλονικης. Ολα εγιναν με κινηματογραφικη ταχυτητα και σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα. Οι δυο αγνωστοι εισεβαλαν στο επι της οδου Μεταμορφωσεως υποκαταστημα, στις 8. 45' το πρωι εχοντας καλυμενα τα προσωπα τους με κουκουλες και κρατωντας κοντοκανες κυνηγετικες καραμπινες. Οι υπαλληλοι και οι λιγοστοι πελατες αιφνιδιαστηκαν καθως οι κουκολοφοροι κραυγαζαν πως θα σκοτωσουν οποιον τολμησει να αντιδρασει. Με δεδομενο οτι η τραπεζα δεν διεθετε φρουρο οι δυο ληστες εδρασαν σχεδον ανενοχλητοι.

Επανεξεταζονται απο τον ΕΟΤ ολες οι συμφωνιες που εχει συναψει με ιδιωτες κατα μηκος της παραλιακης λεωφορου της Αθηνας και για τις οποιες υπαρχουν υπονοιες αυθαιρεσιας. Για το θεμα αυτο εχουν απομακρυνθει ηδη τεσσερα διευθυντικα στελεχη του οργανισμου και συμφωνα με δηλωσεις της υπουργου Αναπτυξης, Βασως Παπανδρεου, με τη δικογραφια που θα σχηματισθει σε βαρος τους θα παραπεμφθουν στον εισαγγελεα.

Διομιση ωρες διηρκεσε η καταθεση του πρωην υπουργου και βουλευτη της Νεας Δημοκρατιας Στεφανου Μανου στον εφετη-ειδικο ανακριτη Γεωργιο Ναυπλιωτη, ο οποιος διενεργει την κυρια ανακριση στη γνωστη υποθεση των ψηφιακων παροχων του ΟΤΕ. Ο κ. Μανος, μετα την εξοδο του απο το ανακριτικο γραφειο, δηλωσε, οτι δεν ειχε και δεν εχει εμπιστοσυνη στον ΟΤΕ. Για να μαθουμε την αληθεια και για να ξεκαθαρισει το ζητημα των ψηφιακων, αλλα και το τι θα γινει στο μελλον με τις προμηθειες του ΟΤΕ, ειναι αναγκαιο να προσλαβει η κυβερνηση και οχι ο ΟΤΕ συμβουλο διεθνους κυρους για να τη βοηθησει. Αυτη ειναι η καθαρη λυση, τονισε ο κ. Μανος και ζητησε να γινει το ιδο και για τις προμηθειες στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την Ολυμπιακη και τις αλλες ΔΕΚΟ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοιγει τα μεσανυχτα την αυλαια της, η 26η Ολυμπιαδα. Η τελετη εναρξης, στην οποια θα συμμετασχουν 27. 000 ατομα, θα μεταδοθει απευθειας απο την ΕΤ2. Στη φετινη Ολυμπιαδα που θα διαρκεσει μεχρι τις 5 Αυγουστου, λαμβανουν μερος 197 χωρες με 10. 500 αθλητες κατι που αποτελει ρεκορ συμμετοχων στην ιστορια των συγχρονων Ολυμπιακων Αγωνων. Η ολυμπιακη φλογα θα αναψει στις 3. 30 τα ξημερωματα ωρα Ελλαδος και οι διοργανωτες φερονται συμφωνα με πληροφοριες να επιφυλασσουν αυτη την τιμη στην Ολυμπιονικη μας Βουλα Πατουλιδου. Στη συνεχεια ο Πυρρος Δημας, θα μπει στο σταδιο κρατωντας τη γαλανολευκη σημαια, επικεφαλης της ελληνικης αποστολης. Την εναρξη των αγωνων θα κηρυξει στις επτα παρα εικοσι τα ξημερωματα ο Αμερικανος Προεδρος Μπιλ Κλιντον.

Με αγωνες σε 14 αθληματα ξεκινουν οι Ολυμπιακοι αγωνες. Μεγαλες μαχες αναμενονται στα περισοτερα απο αυτα και φυσικα το επικεντρο βρισκεται στην κολυμβηση, οπου θα εχουμε τεσσερις τελικους και θα δοθουν ισαριθμα χρυσα μεταλλια. Απο Ελληνικης πλευρας, το ενδιαφερον συγκεντρωνει η πρωτη αναμετρηση της Εθνικης μας ομαδας μπασκετ ανδρων με την αντιστοιχη της Γιουγκοσλαβιας, στις 7 το απογευμα, αλλα και του εθνικου μας συγκροτηματος του πολο, με την Κροατια. Ακομη, αγωνιζονται ο Χαρης Παπαιωαννου στα προκριματικα των 95 κιλων στο Τζουντο, στα προκριματικα των 48 κιλων της Ελληνορωμαικης παλης ο Γιαννης Αγκατζανιαν και στα 57 κιλα ο Δημητρης Ελγκιαν, στα προκριματικα των 200 μετρων ελευθερο, της κολυμβησης ο Δημητρης Μαγγανας, η Τονια Μαχαιρα στα 100 μετρα ελευθερο και η Κατερινα Σαρακατσανη στα 400 μετρα μικτη. Στα προκριματικα του αγωνισματος τραπ της σκοποβολης ο Μιχαλης Ελπικιδης.

Ο προπονητης της ΑΕΚ, Πετρος Ραβουσης, πλεει σε πελαγη ευτυχιας, μετα απο την αποφαση του Στελιου Μανωλα να συνεχισει την καριερα του στην ομαδα. Ο διεθνης αμυντικος ποδοσφαιριστης ανεχωρησε το πρωι για την Ελβετια οπου θα ενσωματωθει με την υπολοιπη ομαδα, η οποια προετοιμαζεται ενοψει της νεας σεζον στο αθλητικο κεντρο του Σεντ Γκαλεν. Οι μεγαλες ομαδες γινονται με μεγαλους παικτες, δηλωσε ο Ραβουσης.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οι τιμες των μετοχων παρουσιασαν σημερα τασεις ανακαμψης. Ο Γενικος Δεικτης Τιμων εκλεισε στις 897,17 μοναδες ενισχυμενος σε ποσοστο 0,64%, ενω σε εβδομαδιαια βαση κατεγραψε απωλειες 1,45% . Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,71%, Ασφαλειες ανοδος 2,53%, Ληζινγκ πτωση 0,03%, Επενδυσεις ανοδος 1,23%, Κατασκευες ανοδος 0,47%, Βιομηχανιες ανοδος 0,64%, Διαφορες ανοδος 0,01%, Συμμετοχων πτωση 0,06%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας αυξηθηκε κατα 0,21% . Σημαντικη βελτιωση παρουσιασε ο ογκος των συναλλαγων η αξια των οποιων εφθασε στα 8,1 δις. δρχ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικα πολυ ισχυροι βοριαδες στο Αιγαιο και οι τοπικες βροχες στα κεντρικα και βορεια ηπειρωτικα, θα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου. Στην υπολοιπη χωρα ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος και στα δυτικα οι ανεμοι ασθενεις μεχρι μετριοι. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 16 με 30 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 20 με 33 και στο Αιγαιο 22 με 30 βαθμους. Αιθριος θα ειναι ο καιρος στην Αθηνα με μετριους εως ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 23 με 32 βαθμους. Στη Θεσσαλονικη πιθανον να σημειωθει
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Saturday, 20 July 1996 - 22:23:24