Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 09)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Το Κυπριακο και οι ελληνοτουρκικες σχεσεις εξεταστηκαν σε συσκεψη του Πρωθυπουργου με την ηγεσια του υπουργειου Εξωτερικων.
  • Και νεες απειλες του λες του υπουργου Αμυνας της Τουρκιας για βομβαρδισμο στην Κυπρο, αν εγκατασταθει το ρωσικο συστημα Σ-300.
  • Εντονες ειναι οι πιεσεις της Ουασιγκτον και της Βοννης για τη ματαιωση της αγορας. Αδικαιολογητες χαρακτηρισε τις τουρκικες απειλες ο ρωσος υπουργος Εξωτερικων.
  • Για απαραδεκτη υποκρισια κατηγορησε ο Κωνσταντινος Μητσοτακης του συμμαχους.
  • Οξεια κριτικη στην κυβερνηση ασκησε ο Μιλτιαδης Εβερτ ο οποιος τονισε οτι συμφεροντα επιδιωκουν ακομα και τη διασπαση στο κομμα.
  • Αιχμες αφησε ο Γιαννης Βαρβιτσιωτης για τη ματαιωση της συναντησης του με τον Γεωργιο Ραλλη.
  • Κυλιομενες 48ωρες απεργιες αποφασισαν οι συμβασιουχοι στον τομεα καθαριοτητας της Τοπικης Αυτοδιοικησης.
  • Ενιαια λιστα φαρμακων καθιερωνεται σε ολα τα ασφαλιστικα ταμεια.
  • Απο πνευμονια πασχει ο Μπορις Γιελτσιν ο οποιος μεταφερθηκε χθες σε νοσοκομειο της Μοσχας.
  • Δεκαπεντε νεκροι απο διαρροη τοξικου αεριου στο Πακισταν.
  • Τεσσερις ελληνικες ομαδες αγωνιζονται σημερα για την ευρωλιγκα ανδρων και γυναικων στο μπασκετ.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα εθνικα μας θεματα και ειδικοτερα το Κυπριακο και οι ελληνοτουρκικες σχεσεις, εξεταστηκαν σε συσκεψη που πραγματοποιηθηκε στο Μεγαρο Μαξιμου, υπο την προεδρια του Πρωθυπουργου, Κωστα Σημιτη. Στη συσκεψη μετειχε ολοκληρη η πολιτικη ηγεσια του υπουργειου Εξωτερικων, οι κυριοι Παγκαλος, Παπανδρεου, Ροζακης, Περρακης και ο ευρωβουλευτης Γιαννος Κρανιδιωτης. Κυριο αντικειμενο της συνεδριασης ηταν οι εισηγησεις για τα δυο αυτα θεματα, που παρουσιασαν οι κυριοης και Κρανιδιωτης. Σημειωνεται οτι νεα συσκεψη για την εξωτερικη πολιτικη σε συναρτηση με την αμυντικη της διασταση, θα πραγματοποιηθει τη Δευτερα, με τη συμμετοχη αυτη τη φορα και του υπουργου Εθνικης Αμυνας, Ακη Τσοχατζοπουλου.

Ετος εξελιξεων χαρακτηρισε το 1997 για τα εθνικα θεματα και την Ευρωπαικη Ενωση, ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, σε δηλωσεις του αμεσως μετα τη συσκεψη στο Μεγαρο Μαξιμου για την εξωτερικη πολιτικη. Η συζητηση αυτη κριθηκε αναγκαια, ενοψει της παρατηρουμενης κινητικοτητας και των πρωτοβουλιων που εχουν ληφθει η προκειται να ληφθουν στους επομενους μηνες απο διεθνεις παραγοντες. Το 1998, προσθεσε, συνδεεται με την εναρξη των κρισιμων διαπραγματευσεων για την ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση. Η Ελλαδα, επεσημανε ο Πρωθυπουργος θα πρεπει να ειναι ετοιμη οχι μοναχα να αντιμετωπισει τις εξελιξεις και να αντιδρασει αλλα και να συμβαλλει παραγωγικα με θεσεις και αποψεις σε εξελιξεις που να εξυπηρετουν τα συμφεροντα της. Ο κ. Σημιτης ανακοινωσε οτι εντος του μηνος θα επισκεφθει την Αθηνα ο Προεδρος της Κυπρου, Γλαυκος Κληριδης, προκειμενου να γινει μια κοινη εξεταση των θεσεων των δυο πλευρων.

Ο Πρωθυπουργος, αναφερομενος στις ελληνοτουρκικες σχεσεις και στις απειλες της Αγκυρας, ειπε οτι τα οσα συμβαινουν, ουτε ειναι καινουργια, ουτε ειναι αγνωστα. Η τουρκικη επιθετικοτητα, ειπε, εχει εκδηλωθει εδω και αρκετο καιρο και εχει εκδηλωθει εντεινομενη. Προσθεσε οτι δηλωσεις για "γκριζες ζωνες" εχουν γινει επανειλημμενα και στο παρελθον απο τους Τουρκους επισημους, ενω επαναλαμβανονται συχνα αεροναυτικες ασκησεις. Υπογραμμισε οτι η Ελλαδα θα επαιζε το παιχνιδι των Τουρκων αν καθε φορα εδειχνε ιδιαιτερη ανησυχια ς`αυτες τις ενεργειες. Αν τις μεγιστοποιουμε, τονισε, παρασυρομεθα σε μια ατμοσφαιρα κρισεως. Ο Πρωθυπουργος επεσημανε οτι η δυναμη μας, ειναι η ψυχραιμια μας, η εμμονη μας στο Διεθνες Δικαιο και στις διεθνεις συνθηκες και η συνεχιση και εφαρμογη της γραμμης που εχουμε αποφασισει. Η δυναμη μας προσθεσε, ειναι η ενισχυση των Ενοπλων μας Δυναμεων, η οποια συνεχιζεται ωστε να αποτελουν μια μεγαλη και ισχυρη δυναμη αποτροπης απεναντι στην οποιαδηποτε απειλη. Ο κ. Σημιτης, συνεστησε ψυχραιμια, συνεση και δεν χρειαζεται, οπως ειπε, ανησυχια και φοβος. Τις εξελιξεις αυτες, τονισε, η κυβερνηση ξερει και να τις χειριζεται και να τις αντιμετωπιζει σωστα.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, αναφερομενος το μεσημερι στις τουρκικες απειλες, δηλωσε οτι η Ελλαδα εχει λαβει ολα τα απαραιτητα μετρα και συνεχως μεριμνα, ωστε η αποτρεπτικη δυναμη της χωρας και η αμυντικη μας ικανοτητα, να βρισκονται σε υψηλο επιπεδο προκειμενου να αντιμετωπισει οποιαδηποτε επιβουλη, αν αυτη εκδηλωθει. Ο κ. Ρεππας, τονισε οτι οι δηλωσεις αυτες που γινονται απο αξιωματουχους της Τουρκιας επαναλαμβανονται και εχουν γινει πλεον, οπως ειπε, του συρμου, λαμβανονται παντοτε υποψη και δεν μπορουμε να τις αγνοησουμε. Προσθεσε ομως οτι εντασσονται ς`ενα κλιμα σχεσεων το οποιο επιδιωκει να δημιουργησει και να συντηρησει η Τουρκια και γιαυτο, δεν πρεπει να δινουμε ς`αυτες τις δηλωσεις και θεσεις μια διασταση την οποια ισως πλεον δεν εχουν.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, ειπε οτι δεν ειναι η Ελλαδα που σπρωχνει την Τουρκια στην αγκαλια του Ισλαμ, οπως ισχυριστηκε ο υπουργος Εξωτερικων της Γερμανιας, Κλαους Κινκελ, αλλα ο ιδιος ο χαρακτηρας της. Η Τουρκια, τονισε, ειναι αυτη που υπονομευει συστηματικα το οποιοδηποτε κλιμα ηρεμιας στην περιοχη.

Η Αγκυρα, επιμενει στις απειλες της, με στοχο να αποτρεψει την εγκατασταση του ρωσικου αντιπυραυλικου συστηματος Σ-300 στην Κυπρο. Ο υπουργος Αμυνας της Τουρκιας Τουρχαν Ταγιαν, με νεες του δηλωσεις στο κρατικο τηλεοπτικο δικτυο, απειλησε και παλι με βομβαρδισμους την Κυπριακη Δημοκρατια, αν προχωρησει στην εγκατασταση των πυραυλων. Θα μπορουσαμε προσθεσε, να κανουμε αυτο που καναμε το 1974, αν ειναι αναγκαιο. Δεν μας απασχολουν οι απειλες ηταν η κατηγορηματικη απαντηση του προεδρου Κληριδη. Παραλληλα, οι Τουρκοι στρατηγοι, συντηρουν το κλιμα εντασης στο Αιγαιο, με τα αεροναυτικα γυμνασια, που πραγματοποιουνται ανοιχτα της Χιου και της Λεσβου.

Εντονες επισης ειναι και οι πιεσεις της Ουασιγκτον και της Βοννης για τη ματαιωση της αγορας. Η νεοδιορισθεισα υπουργος Εξωτερικων των ΗΠΑ, Μαντλιν Ολμπραιτ σε γραπτο κειμενο προς την επιτροπη της Γερουσιας, σημειωνει πως οι διαφορες μεταξυ της Τουρκιας και της Ελλαδας επηρεαζουν την ευρωπαικη σταθεροτητα και τα συμφεροντα της χωρας της. Αναφερεται στο κυπριακο για την επιλυση του οποιου, οπως τονιζει, ολα τα μερη θα πρεπει να συμφωνησουν σε βηματα που θα μειωσουν την ενταση. Αντιθετα η Ρωσια χαρακτηρισε υποκριτικη τη σταση της Δυσης, ενω ο υπουργος Εξωτερικων Γεβγκενι Πριμακοφ, αποδοκιμασε και χαρακτηρισε αδικαιολογητες τις τουρκικες απειλες. Οπως δηλωσε ο γραμματεας του ΑΚΕΛ, Δημητρης Χριστοφιας, ο οποιος συναντηθηκε στη Μοσχα με το Ρωσο αξιωματουχο, η Ρωσια εχει λαβει την πολιτικη αποφαση, για εντονη και συνεχη εμπλοκη στις διεργασιες για επιλυση του κυπριακου προβληματος.

Για απαραδεκτη υποκρισια κατηγορησε, με δηλωση του ο επιτιμος προεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντινος Μητσοτακης, τους συμμαχους της Ελλαδας, οι οποιοι δειχνουν ενοχλημενοι γιατι η Κυπρος επιδιωκει να ενισχυσει στοιχειωδως την αμυνα της. Τονιζει οτι η εξωτερικη μας πολιτικη εχει αναγκη απο ενα ενιαιο εθνικο μετωπο και κατηγορει την κυβερνηση για αρρυθμια και ελλειψη συντονισμου και τον πρωθυπουργο για αδυναμια να επιβαλλει μια ενιαια γραμμη. Εξαλλου τριαντα βουλευτες του ΠΑΣΟΚ σε κοινη διακηρυξη για την αμυνα της Κυπρου, καταγγελουν την τουρκικη θρασυτητα αλλα και την κυνικη και υποκριτικη συμπεριφορα οπως σημειωνουν των δυτικων κυβερνησεων.

Ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Ακης Τσοχατζοπουλος, συναντηθηκε το μεσημερι στο Πενταγωνο, με τον Προεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δημητρη Τσοβολα. Στις 3 ο κ. Τσοχατζοπουλος, θα συναντηθει με τον προεδρο της ΕΔΕΚ, Βασω Λυσσαριδη, ο οποιος πραγματοποιει επισημη επισκεψη στην Αθηνα και το βραδυ θα γινει δεκτος απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας.

Οξεια κριτικη στην κυβερνηση ασκησε ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, στην εισηγηση του κατα την κοινη συνεδριαση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας και της Κεντρικης Επιτροπης της Νεας Δημοκρατιας, που πραγματοποιειται απο τις 11. 30 στη Ρηγιλλης. Ο κ. Εβερτ αναφερθηκε κυριως στην εξωτερικη πολιτικη της κυβερνησης εκφραζοντας την ανησυχια του για την πορεια των εθνικων θεματων, καθως και για την οικονομια, προβλεποντας κοινωνικες εκρηξεις και αδιεξοδα. Χαρακτηρισε την κυβερνηση και τον Πρωθυπουργο, αναξιοπιστους και αναλγητους, προσθετοντας οτι το μονο που εκαναν ειναι να επιβαλλουν μια φορολογικη λαιλαπα.

Ο κ. Εβερτ, αναφερθηκε στις εσωκομματικες εξελιξεις και παραδεχθηκε οτι η αντιπολιτευση που ασκησε δεν ηταν η καλυτερη δυνατη, καθως το κομμα οδηγηθηκε στην εσωστρεφεια που προκαλεσε την εκλογικη ηττα του Σεπτεμβριου. Τονισε, πως υπαρχουν συμφεροντα τα οποια, οπως ειπε, επιδιωκουν να αποδυναμωσουν τη Νεα Δημοκρατια, προκειμενου να προωθησουν νοθες λυσεις στα εθνικα θεματα και να ικανοποιησουν προσωπικες τους φιλοδοξιες. Τα συμφεροντα αυτα προσθεσε, επιδιωκουν ακομη και τη διασπαση. Ο κ. Εβερτ, αφησε αιχμες κατα του κ. Μητσοτακη, γιατι οπως ειπε επι οκτω χρονια δεν εκανε συνεδριο, ενω μιλησε για κεντροδεξια υποσταση του κομματος. Εξηρε το ρολο τοσο του κ. Βαρβιτσιωτη σχετικα με τις προτασεις τις οποιες κατεθεσε, οσο και του κ. Σουφλια. Ανακοινωσε οτι προεδρος της οργανωτικης επιτροπης του συνεδριου, θα προταθει ο Γεωργιος Ραλλης, με τον οποιο θα συναντηθει το Σαββατο. Ο κ. Εβερτ, τονισε οτι θα γινουν δυο προσυνεδριακες διαδικασιες, μια στην Αθηνα και μια στη Θεσσαλονικη.

Στην ομιλια του ο αντιπροεδρος του κομματος, Γιαννης Βαρβιτσιωτης τονισε οτι η ολοι μαζι θα διασωθουμε, η ολοι μαζι θα οδηγηθουμε στο περιθωριο. Ζητησε συνεδριο χωρις αμφισβητησεις, γιατι οπως ειπε, το ζητουμενο ειναι το τι θα γινει μετα. Στη συνεχεια ο Γιωργος Σουφλιας, ο οποιος ζητησε να ξεκαθαρισουν οι υποψηφιοτητες υπογραμμισε πως το κομμα υπεστη το τελευταιο τριμηνο μεγαλη και αδικη ταλαιπωρια. Επεμεινε δε, σε εκλογες απο τη βαση. Σημειωνεται οτι ματαιωθηκε το πρωι η συναντηση του αντιπροεδρου του κομματος Γιαννη Βαρβιτσιωτη, με το Γεωργιο Ραλλη. Ο κ. Βαρβιτσιωτης αφησε αιχμες λεγοντας οτι καποιοι δεν τον αφησαν να συναντηθει με τον κ. Ραλλη. Ολες μου οι προσπαθειες ειπε, ειχαν, εχουν και θα εχουν στοχο την προοπτικη της παραταξης, για να προσθεσει πως αν καποιοι, ενοχλουνται ειναι δικαιωμα τους. Στη σημερινη συνεδριαση δεν παραβρισκεται ο Κωνσταντινος Μητσοτακης, ο οποιος φερεται ενοχλημενος απο την κατ`αρχην συμφωνια, Εβερτ-Σουφλια-Βαρβιτσιωτη για τους ορους του συνεδριου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απο πευμονια πασχει ο Ρωσος Προεδρος Μπορις Γιελστιν συμφωνα με ανακοινωση του Κρεμλινου. Ο Γιελστιν μεταφερθηκε χθες εσπευσμενα σε νοσοκομειο της Μοσχας, οπου οι γιατροι ανακοινωσαν οτι υποβαλλεται σε θεραπεια με αντιβιοτικα. Την ιδια ωρα ο πρωην Γραμματεας του ρωσικου Συμβουλιου Ασφαλειας, Αλεξαντερ Λεμπεντ, απηυθυνε εκκληση στο ρωσο προεδρο να παραιτηθει, τονιζοντας οτι ειναι ανθρωπος αρρωστος και ηλικιωμενος.

Τυχη βουνο ειχαν οι δυο ιστιοπλοοι που αγνοουνταν εδω και τεσσερις ημερες στη θαλλασα μεταξυ Αυστραλιας και Ανταρκτικης καθως οι αυστραλιανες αρχες τους περισυνελεξαν σωους. Τα δυο ιστιοφορα εκαναν τον γυρο του κοσμου, οταν επεσαν σε σφοδρη κακοκαιρια, με αποτελεσμα τα σκαφη τους να αναποδογυρισουν.

Συνεχιζονται οι επαφες ισραηλινων και παλαιστινιων στην προπαθεια τους να καταληξουν σε συμφωνια για το θεμα της αποχωρησης των ισραηλινων δυναμεων απο τη Χεβρωνα. Ο αμερικανος μεσολαβητης Ντενις Ρος, δηλωσε οτι θα παραμεινει στην περιοχη και θα συνεχισει τις διαπραγματευσεις με τις δυο πλευρες οσο χρονικο διαστημα χρειαστει.

Δεκαπεντε ατομα εχασαν τη ζωη τους και εκατονταδες μεταφερθηκαν στα νοσοκομεια, απο διαρροη τοξικου αεριου υστερα απο αυτοκινητιστικο ατυχημα χθες βραδυ στο Πακισταν. Συμφωνα με τις αρχες η διαρροη εγινε απο φορτηγο που μετεφερε αεριο στην περιοχη της Λαχωρης.

Η κυβερνηση του Περου δεν προκειται να απελευθερωσει τρομοκρατες, δηλωσε ο πρωθυπουργος της χωρας αναφερομενος στο κυριο αιτημα των ανταρτων Τουπακ Αμαρου που συνεχιζουν να κρατουν 74 ομηρους στην Ιαπωνικη κατοικια στη Λιμα. Ο προεδρος του Περου απερριψε για μια ακομη φορα την προσφυγη στη βια, τονιζοντας οτι η κυβερνηση εξακολουθει να ερευνα καθε μεσο για μια ειρηνικη επιλυση της κρισης.

Επαναλαμβανει σημερα τις εργασιες του το διεθνες δικαστηριο για την υποθεση της γενοκτονιας του 1994 στη Ρουαντα. Σημερα θα προσαχθει ενα μελος της φυλης Χουτου και πρωην δημαρχος της κοινοτητας Ταμπα, ο οποιος κατηγορειται για γενοκτονια χιλιαδων μελων της φυλης Τουτσι.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυλιομενες 48ωρες απεργιες, αποφασισαν σημερα οι συμβασιουχοι στον τομεα καθαριοτητας της Τοπικης Αυτοδιοικησης. Για αυριο, εχουν προγραμματισει νεα πορεια με απορριμματοφορα, στο κεντρο της Αθηνας. Απο τη Δευτερα, αρχιζουν 48ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες και οι ναυτικοι. Τελος, σε απεργια διαρκειας, προχωρουν απο τις 20 του μηνα οι καθηγητες Μεσης Εκπαιδευσης.

Ενιαια λιστα φαρμακων καθιερωνεται σε ολα τα ασφαλιστικα ταμεια. Στοχος ειναι ο ελεγχος της ποιοτητας των φαρμακων, ο περιορισμος της πολυφαρμακειας και το κοστος της φαρμακευτικης περιθαλψης. Σχετικη τροπολογια προωθειται προς ψηφιση στη Βουλη, στο νομοσχεδιο για τον ΟΓΑ. Η λιστα αναμενεται να ισχυσει απο τον ερχομενο Μαρτιο.

Δεκαεξι κιλα χασις κατασχεσαν χθες το βραδυ οι διωκτικες αρχες της Κερκυρας απο Αλβανο υπηκοο την ωρα που εκεινος ετοιμαζοταν να ταξιδεψει με λεωφορειο της γραμμης για την Αθηνα. Προκειται για τον 20χρονο, Αλεκο Πριφτη, και η αστυνομια εκτιμα οτι εχει συνεργους στη χωρα μας και συνεχιζει τις ερευνες προς καθε κατευθυνση.

Συμμορια ανηλικων επιτεθηκε και ληστεψε, χθες το βραδυ, σε κεντρικο σημειο της Θεσσαλονικης, δυο 16χρονους. Οπως κατηγγειλαν στην αστυνομια οι δυο μαθητες, ενω επεστρεφαν στα σπιτια τους απο το φροντιστηριο τους, στη συμβολη των πολυσυχναστων οδων Βασιλισσης Ολγας και 28ης Οκτωβριου, εξι αγνωστοι συνομηλικοι τους, τους επιτεθηκαν και τους χτυπησαν με τα χερια. Τους απεσπασαν 4. 500 δραχμες και εξαφανιστηκαν.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεσσερεις ελληνικες ομαδες αγωνιζονται σημερα, πρεμιερα των αγωνων της δευτερης φασης για την Ευρωλιγκα ανδρων-γυναικων στο μπασκετ. Ο κατοχος του τροπαιου Παναθηναικος αγωνιζεται στις 6. 30 στη Μοσχα με τη Δυναμο, ενω ο Πανιωνιος αντιμετωπιζει στις 8. 30 στην εδρα του την Τιμσιστεμ Μπολονια. Και τα δυο παιγνιδια θα μεταδοθουν απ'ευθειας απο το Σουπερ Σπορ. Επισης η ομαδα μπασκετ του Ολυμπιακου, υποδεχεται στις 9 και τεταρτο την ΤΣΣΚΑ Μοσχας. Το παιγνιδι αυτο θα μεταδοθει απ'ευθειας απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Για την ιδια διοργανωση, στις γυναικες, η ομαδα του Σπορτιγκ αγωνιζεται στις 7. 00 στην Ουκρανια με τη Δυναμο Κιεβου.

Χωρις εκπληξεις διεξηχθησαν οι πρωτοι αγωνες για την προημιτελικη φαση του κυπελλου Ελλαδας που εγιναν χθες και ετσι οι λεγομενοι "μεγαλοι" αναμενεται να περασουν στα ημιτελικα, μετα τους αγωνες ρεβανς που θα γινουν στις 29 του μηνος. Στη Ριζουπολη ο ελλειπης Ολυμπιακος υποχρεωθηκε σε ισοπαλια 1-1 απο τον Απολλωνα, η ΑΕΚ στο γηπεδο της κερδισε 3-1 τον Πανηλειακο, ο Παναθηναικος στο ΟΑΚΑ 2-0 τον Ιαλυσο και ο Ιωνικος στη Νικαια 3-1 την Παναχαικη.

Επιστροφη στο μπασκετ, οπου η αρμοδια επιτροπη της ΕΣΑΚ δεν ενεκρινε το συμβολαιο του Παναθηναικου με τον νεοαποκτηθεντα Νιγηριανο μπασκετμπολιστα, Τζουλιους Νουοζου, με το σκεπτικο οτι οι "πρασινοι" εχουν κανει ηδη τις δυο αλλαγες ξενων που επιτρεπονται σε μια περιοδο. Παντως την τελικη αποφαση θα παρει το ΑΣΑΕΔ στο οποιο θα προσφυγει ο Παναθηναικος. Στο μεταξυ, ο Νουοζου μπορει να αγωνιζεται κανονικα στις Ευρωπαικες υποχρεωσεις της ομαδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Προσκαιρη βελτιωση παρουσιαζει σημερα ο καιρος, αλλα απο το απογευμα αναμενονται βροχες στα δυτικα. Το βραδυ θα βρεξει και στα κεντρικα και βορεια ηπειρωτικα, ενω λιγα χιονια θα πεσουν στα ορεινα. Οι ανεμοι πνεουν βορειοι αλλα σταδιακα θα στραφουν σε νοτιοδυτικους μετριους με ταση ενισχυσης τη νυχτα στο Ιονιο.Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 11 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 16 και στα νησια του Αιγαιου τους 18 βαθμους Κελσιου. Αυριο, στο Ιονιο και τα ηπειρωτικα θα υπαρχουν λιγες νεφωσεις με βροχες και καταιγιδες στα δυτικα. Λιγα χιονια θα πεσουν στα βορεια
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 10 January 1997 - 0:50:15 UTC