Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 27)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Απο αυριο η κοντρα κυβερνησης αγροτων. Δεν θα μεινουμε με στραυρωμενα τα χερια δηλωσε ο Ευαγγελος Γιαννοπουλος, κανοντας λογο για προσβολη της εννομης ταξης.
  • Κρισιμη συναντηση αποψε του Γερασιμου Αρσενη με τους καθηγητες, που συνεχιζουν για δευτερη εβδομαδα την απεργια τους. Σε απεργια και οι δασκαλοι.
  • Προσπαθησε να αυτοκτονησει με φυτοφαρμακο, η Δημητρα Καμπα, εγκεφαλος της απαγωγης της 6χρονης στο Ηρακλειο. Συνεληφθη και εκτο ατομο.
  • Ληστεια με γερη μπαζα, 95 εκατομμυρια δραχμες, στο ταχυδρομειο του Βυρωνα. Ακαρπες οι ερευνες της αστυνομιας.
  • Τα εθνικα θεματα, επι ταπητος στο Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ. Για υποχωρητικοτητα κατηγορει την κυβερνηση ο Μιλτιαδης Εβερτ.
  • Πυροσβεστικη παρεμβαση του πρωθυπουργου στην κοντρα Βασως Παπανδρεου και Κωστα Λαλιωτη για το καζινο του Φλοισβου.
  • Μειωθηκε η ενταση των ανεμων στο Αιγαιο, επετραπη ο αποπλους των πλοιων απο Πειραια και Ραφηνα.
  • Απροβλεπτες πλεον οι εξελιξεις στην Αλβανια, εξαιτιας των παρατραπεζικων συστηματων. Τη διευρυνση των εξουσιων του Σαλι Μπερισα ψηφισε η Βουλη.
  • Και η Εκκλησια στο πλευρο των Σερβων διαδηλωτων. Πανω απο 300 χιλιαδες ατομα συμμετειχαν σε λιτανεια-πορεια, με επικεφαλης τον Πατριαρχη Παυλο.
  • Τον προεδρο και τα μελη του κοινοβουλιου τους εκλεγουν οι Τσετσενοι.
  • Νικη με 1-0 του Ηρακλη επι της Βεροιας για το πρωταθλημα της Α' Εθνικης.
  • Απογειωση του δεικτη τιμων στο Χρηματιστηριο, που παρουσιασε ανοδο κατα 3%.
  • Ηλιος με δοντια αυριο σε ολοκληρη τη χωρα. Εξασθενουν οι βοριαδες. Το θερμομετρο θα δειξει απο μειον 6 εως 14 βαθμους.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τα εθνικα μας θεματα, ασχοληθηκε το εκτελεστικο γραφειο του ΠΑΣΟΚ, υπο την προεδρια του πρωθυπουργου. Τις τελευταιες εξελιξεις στο Κυπριακο εξετασε και το Εθνικο Συμβουλιο της Κυπρου, με αφορμη τη συναντηση που θα εχει στο Νταβος, ο Προεδρος Κληριδης με το γγ του ΟΗΕ Κοφι Αναν.

Διαδοχικες συναντησεις με τους υπουργους Αναπτυξης Βασω Παπανδρεου και ΠΕΧΩΔΕ Κωστα Λαλιωτη, ειχε ο πρωθυπουργος. Οι συναντησεις εγιναν λιγες μερες μετα την ενταση που επικρατησε απο τις δηλωσεις των δυο κορυφαιων κυβερνητικων στελεχων για το Καζινο στο Φλοισβο.

Τις τελευταιες εξελιξεις στο κυπριακο εξεταζει αυτη την ωρα στη Λευκωσια και το Εθνικο Συμβουλιο. Ο Προεδρος της Κυπρου, Γλαυκος Κληριδης, θα συναντηθει εντος της εβδομαδας στο Νταβος, με τον Γενικο Γραμματεα του ΟΗΕ, Κοφι Αναν. Το πρωι σημειωθηκαν επεισοδια, οταν οικολογοι αρνηθηκαν να μετακινηθουν απο το χωρο των ασκησεων των βρετανικων στρατευματων στον Ακαμα. Οι διαδηλωτες διασκορπιστηκαν στο χωρο, με αποτελεσμα ν'αρχισει κυνηγητο απο την αστυνομια με τη συμμετοχη και ελικοπτερου. Τεσσερα ατομα τα οποια συνεληφθησαν απο την αστυνομια, λιγο αργοτερα αφεθηκαν ελευθεροι χωρις να κατηγορηθουν.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας χαρακτηρισε εσφαλμενη την πολιτικη που ακολουθησε η κυβερνηση στα εθνικα θεματα και εκανε λογο για ενδοτικοτητα και υποχωρητικοτητα. Ο κ. Εβερτ τονισε οτι η θεση του κομματος του ειναι οτι δεν μπορει να αποτελεσει αντικειμενο διαλογου με την Τουρκια η εδαφικη ακεραιοτητα της χωρας μας, προσθετοντας οτι ο διαλογος πρεπει να στηριζεται στο διεθνες δικαιο και τις διεθνεις συμβασεις και οχι υπο την απειλη η χρηση βιας. Σχολιαζοντας τις διαφορετικες θεσεις που εξεφρασε ο κ. Μητσοτακης σε δηλωσεις του χθες, σχετικα με τους χαρακτηρισμους περι προδοσιας που ειχε απευθυνει ο κ. Εβερτ στην κυβερνηση για την κριση στα Ιμια, ειπε οτι ειχε χαρακτηρισει την πραξη ως προδοτικη και πως επανειλημμενα πολιτικοι ηγετες οπως ο Μητσοτακης και ο Παπανδρεου εχουν χρησιμοποιησει την ιδια φραση. Αναφερομενος στο θεμα του μορατοριουμ για την Κυπρο, υπενθυμισε οτι οι Τουρκοι δεν τηρησαν τη συμφωνια Γιλμαζ-Παπουλια και ειπε οτι εαν θα το αποδεχθουμε η οχι εξαρταται εαν αποβαινει σε βαρος των συμφεροντων μας η μας συμφερει.

Διαδοχικες συναντησεις ειχε ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, με τους υπουργους Αναπτυξης Βασω Παπανδρεου και ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη. Οι συναντησεις αυτες πραγματοποιηθηκαν προκειμενου να προετοιμαστει η επισκεψη του κ. Σημιτη την Παρασκευη στη Θεσσαλονικη, ενω πραγματοποιουνται λιγες ημερες μετα τις δηλωσεις για τις σχεσεις των δυο στελεχων γυρω απο την υποθεση του καζινο στο Φλοισβο.

Σε οριακο σημειο βρισκονται οι σχεσεις κυβερνησης και αγροτων, οι οποιοι εγκαινιαζουν απο αυριο νεο κυκλο κινητοποιησεων. Η κυβερνηση, τοσο δια του εκπροσωπου της, οσο και δια του υπουργου δικαιοσυνης ξεκαθαρισε οτι δεν θα μεινει με σταυρωμενα τα χερια. Ο κ. Γιαννοπουλος επιτεθηκε με οξυτητα κατα των διοργανωτων των κινητοποιησεων, κανοντας λογο για βαρια προσβολη της εννομης ταξης. Παραλλλα κατηγορησε το Κομμουνιστικο Κομμα, οτι βρισκεται πισω απο τις κινητοποιησεις. Ακαιρες και αδικαιολογητες χαρακτηρισε τις κινητοποιησεις ο κ. Ρεππας, τονιζοντας οτι εκδηλωνονται σε λαθος στιγμη και με λαθος τροπο. Επανελαβε επισης οτι η κυβερνηση δεν θα μεινει απαθης και αδρανης και θα λαβει ολα τα προληπτικα μετρα για να μην κλεισει το εθνικο δικτυο. Για αναλγησια επεκρινε την κυβερνηση ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδης Εβερτ και την καλεσε σε διαλογο, ενω το ΚΚΕ την κατηγορει οτι δεν θελει να σταθει στα δικαια αιτηματα των αγροτων, γιατι προστατευει τα δικαιωματα των μεγαλοκαπιταλιστων.

Οι κινητοποιησεις αρχιζουν απο την Καρδιτσα, με συγκεντρωση διαμαρτυριας στο κεντρο της πολης, την ιδια ωρα που θα δικαζονται αγροτες για συμμετοχη τους σε προηγουμενες κινητοποιησεις. Την Τεταρτη θα γινουν συγκεντρωσεις αγροτων στη Λαρισα και τα Τρικαλα οπου θα αποκλεισθουν και δημοσιες υπηρεσιες. Την Πεμπτη, θα αποκλειστει η σιδηροδρομικη γραμμη Αθηνων-Θεσσαλονικης και την Παρασκευη τα διοδια στα Τεμπη. Οι κινητοποιησεις θα κλιμακωθουν απο τις 4 Φεβρουαριου με γενικο αποκλεισμο των εθνικων οδων και του σιδηροδρομικου δικτυου, ο οποιος μπορει και να συνεχιστει εφοσον δεν ικανοποιηθουν τα αιτηματα των αγροτων.

Συνεχιζοταν μεχρι αργα το βραδυ η κρισιμη συναντηση του υπουργου Παιδειας με το προεδρειο της ΟΛΜΕ, σε μια προσπαθεια να βρεθει η χρυση τομη και να ανασταλει η απεργια των καθηγητων, που μπηκε ηδη στη δευτερη εβδομαδα. Δασκαλοι και νηπιαγωγοι αποφασισαν κινητοποιησεις απο τις 3 Φεβρουαριου με οικονομικα αιτηματα. Πεντε πανεπιστημια απαντησαν οτι ειναι ετοιμα για τους κυκλους ελευθερων σπουδων, που περιλαμβανονται στις προτασεις Αρσενη για το νεο συστημα εισαγωγης στην τριτοβαθμια εκπαιδευση. Ο προεδρος της ΝΔ, Μιλτιαδης Εβερτ, απορριπτοντας τις προτασεις Αρσενη κατηγορησε την κυβερνηση για λαικισμο και προχειροτητα.

Δραματικη τροπη πηρε η υποθεση απαγωγης της εξαχρονης Ελενης Λουλακη, στο Ηρακλειο της Κρητης. Η Δημητρα Καμπα,42 χρονων, που πηρε το παιδια απο το σχολειο και θεωρειται απο τους εγκεφαλους της απαγωγης, προσπαθησε να αυτοκτονησει, μπροστα στα ματια των αστυνομικων, παιρνοντας φυτοφαρμακο και νοσηλευεται σε κωματωδη κατασταση στο νοσοκομειο. Η Καμπα, οταν πηγε στο σπιτι της, συνοδεια αστυνομικων, για ερευνα, εβγαλε απο ενα συρταρι το φαρμακο και το πηρε, πριν προλαβουν οι αστυνομικοι να την εμποδισουν. Στο μεταξυ, συνεληφθη σημερα και εκτο ατομο, ο επιχειρηματιας Ευτυχιος Στρατινακης, που φερεται αναμεμειγμενος στην υποθεση της απαγωγης. Για την ιδια υποθεση κρατουνται στην αστυνομια και ανακρινονται οι Καλλιοπη Κυριακακη νοσηλευτρια, Αλεκος Διακακης λογιστης, Βαρδης Σαρτζετακης και Κωνσταντινος Καμπας γιος της Δημητρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απροβλεπτες φαινονται να ειναι οι εξελιξεις στην Αλβανια η οποια τις τελευταιες εβδομαδες εχει μετατραπει σε θεατρο βιαιων επεισοδιων, μετα τη χρεωκοπια παρατραπεζικων συστηματων, που ειχαν ως αποτελεσμα να χασουν τα χρηματα εκατονταδες πολιτες. Μετα τα βιαια επεισοδια μεταξυ διαμαρτυρομενων πολιτων και αστυνομιας, η κυβερνηση της χωρας παραδεχθηκε οτι η κατασταση ειναι πολυ σοβαρη και σε μια προσπαθεια να την αντιμετωπισει, περασε στη Βουλη ενα νομο ο οποιος διευρυνει τις εξουσιες του προεδρου Σαλι Μπερισα. Στο πλευρο των πολιτων βρισκονται το αντιπολιτευομενο σοσιαλιστικο κομμα, το οποιο ζητα την παραιτηση της κυβερνησης και την τοποθετηση μιας νεας τεχνοκρατων. Απαντωντας στις κινητοποιησεις της αντιπολιτευσης, το κυβερνων δημοκρατικο κομμα καλεσε τους οπαδους τους να πραγματοποιησουν αυριο διαδηλωση στα Τιρανα.

Με αμειωτη ενταση συνεχιζονται στη Σερβια οι διαδηλωσεις των φοιτητων και των πολιτων, κατα του καθεστωτος Μιλοσεβιτς. Στο πλευρο των διαδηλωτων προστιθεται τωρα και η Εκκλησια. Πανω απο 300. 000 ατομα πηραν μερος στην λιτανεια-πορεια στους δρομους του Βελιγραδιου, που οργανωσε η σερβικη ορθοδοξη εκκλησια με την ευκαιρια της εορτης του Αγιου Σαββα, μια απο τις μεγαλυτερες θρησκευτικες εορτες των Σερβων. Επικεφαλης της πορειας ηταν ο 80χρονος Πατριαρχης Παυλος, ο οποιος συνοδευοταν απο 20 ιερεις. Νωριτερα η αστυνομια ειχε αρει τον αποκλεισμο που ειχε επιβαλει σε κεντρικους δρομους της πρωτευουσας για να εμποδισει τις κινητοποιησεις των φοιτητων. Πρωτοβουλια για την εκτονωση της κρισης εχει αναλαβει η Ρωσια, και στο Βελιγραδι βρισκεται ο ρωσος αναπληρωτης υπουργος εξωτερικων, Ιγκορ Ιβανοφ, προκειμενου να πεισει την σερβικη ηγεσια να αποδεχθει το πορισμα του ΟΑΣΕ για την εκλογικη νικη της αντιπολιτευσης.

Εσιγησαν τα οπλα και ανοιξαν οι καλπες. Ο λογος για την Τσετσενια οπου απο το πρωι γυρω στις 450. 000 Τσετσενοι καλουνται να εκλεξουν τον προεδρο και τα μελη του κοινοβουλιου τους. Στις πρωτες αυτες εκλογες μετα τον διετη πολεμο με τη Ρωσια, υποψηφιοι για τον προεδρικο θωκο, ειναι ο πρωην στρατιωτικος ηγετης της αντιστασης κατα της Μοσχας, Ασλαν Μασκαντοφ και ο εθνικιστης πολεμαρχος, Σαμιλ Μπασαγιεφ. Την εκλογικη διαδικασια επιτηρουν περιπου 100 ξενοι παρατηρητες, ενω οι αρχες εχουν λαβει δρακοντεια μετρα ασφαλειας. Οι καλπες θα κλεισουν στις 10 το βραδι και τα πρωτα αποτελεσματα θα γινουν γνωστα το πρωι της Τριτης, ενω τα τελικα δεν αναμενεται να ανακοινωθουν νωριτερα απο πεντε ημερες.

Χειροπιαστα στοιχεια ζητα τωρα η Τουρκια σχετικα με τις καταγγελιες γερμανου δικαστη, οτι η κυβερνηση της Αγκυρας και ειδικοτερα η υπουργος εξωτερικων, Τανσου Τσιλερ, καλυπτει τη μαφια των ναρκωτικων. Ο γερμανος υπουργος εξωτερικων, Κλαους Κινκελ, δεχθηκε το αιτημα αυτο της Τουρκιας, υπο την προυποθεση ομως οτι δεν θα θιγει η ανεξαρτησια της δικαιοσυνης. Στην Αθηνα, ο κυβερνητικος εκπροσωπος σχολιαζοντας τις κατηγοριες κατα της Τουρκιας, δηλωσε οτι τα φαινομενα αυτα φανερωνουν τη σηψη και την παρακμη της χωρας.

Το εμβολιο κατα της μηνιγγιτιδας απεσυρε η Ιταλια, καθως το Ανωτερο Ινστιτουτο Υγειας της χωρας το εκρινε σοβαρα επικινδυνο, για τη μεταδοση της σπογγωδους εγκεφαλοπαθειας. Το εμβολιο αποσυρθηκε για προληπτικους λογους διοτι παρασκευαζεται απο ουσιες που περιεχουν μυαλο και καρδια βοδινων. Στη χωρα μας, ο ΕΟΦ με ανακοινωση του τονιζει οτι δεν συντρεχει κανενας λογος να αποσυρθει το εν λογω εμβολιο, διοτι οπως υποστηριζει, αν και παρασκευαζεται μεσω ιστων απο βοοειδη, παιρνει την τελικη του μορφη στις ΗΠΑ, περιοχη οπου ουδεποτε εχει αναφερθει κρουσμα σπογγωδους εγκεφαλοπαθειας.

Ομοφυλοφιλοι ειναι το 25% των γερμανων καθολικων ιερεων, οπως εγινε σημερα γνωστο σε τηλεοπτικη εκπομπη. Προσκεκλημενος στην ιδια εκπομπη ηταν και ενας προκαθημενος της γερμανικης καθολικης εκκλησιας, ο οποιος αποκαλυψε οτι ανηκει σε "μια απο τις δωδεκα ομαδες των ομοφυλοφιλων ιερεων της Γερμανιας". Ο θαρραλεος ιερεας προσθεσε πως "η εκκλησια που δεν αποδεχεται τους ομοφυλοφιλους ιερεις δεν προσφερει τιποτα".

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρα την τεραστια επιχειρηση που εχει στεισει η αστυνομια, αφαντοι εξακολουθουν να παραμενουν οι τεσσερις δραστες που πραγματοποιησαν μια απο τις μεγαλυτερες ληστειες, αφου η λεια τους ηταν 95 εκατ δρχ. Η ληστεια εγινε λιγο πριν τις 8 το πρωι, στο Ταχτδρομειο του Βυρωνα, οταν αποχωρησε το θωρακισμενο οχημα της χρηματαποστολης. Οι ενοπλοι δραστες, που φορουσαν κουκουλες, εσπασαν με σιδερενιο λοστο την πισω πορτα του ταχυδρομειου και ακινητοποιησαν πελατες και υπαλληλους. Στη συνεχεια κατεβηκαν στο υπογειο, αρπαξαν το σακκο με τα χρηματα, που προοριζονταν για πληρωμη συνταξεων και διεφυγαν με κλεμμενο φορτηγακι, το οποιο βρεθηκε λιγο αργοτερα.

Αρθηκε το απαγορευτικο αποπλου και κανονικα διεξαγονται τα ακτοπλοικα δρομολογια. Στο μεταξυ ακαρπες παραμενουν και σημερα οι ερευνες για την ανευρεση των δυο ερασιτεχνων ψαραδων απο την Πατρα, οι οποιοι αγνοουνται απο το Σαββατο στην περιοχη Κουνουπελι, κοντα στην Κυλληνη. Προκειται για τους Παναγιωτη Σκευη, 47 ετων αρχιτεκτονα και τον οικοδομο Κωνσταντινο Γιωτοπουλο, 36 ετων.

Νεκρος απο χρηση ηρωινης στο καταστημα της μητερας του στις Σερρες, βρεθηκε ο Αγγελος Δαλαγκας, 27 ετων, ηλεκτρολογος. Το πρωι στην Πατρα συνελληφθησαν ενας ελληνας και τρεις αλλοδαποι, που κατειχαν τεσσαραμισι κιλα χασις και θα ταξιδευαν για την Ιταλια. Προκειται για τους Ζουτσα Ρομτος, 20 χρονων, Αλβανο, Μπρινο Καλιζε, 21 χρονων, Γαλλο, Ζιλιεν Ελεν-Μαρι, 33 χρονων Γαλλιδα και τον Ελληνα Ηλια Ζουλιαρη 41 χρονων.

Αρχισε στον Πειραια η δικη του Αποστολου Βεντουρη και των δυτων Νιζαμη, Ξυπολιτα, Ευσταθιαδη και Δεληγιωργη που φερονται ως υπευθυνοι για την εκρηξη στο πλοιο του πρωτου Ιταλιαν Εξπρες. Στο πλοιο που παραμενει μισοβουλιαγμενο, το βραδυ της 24ης Μαρτιου 1988 στο νεο μωλο Δραπετσωνας, σημειωθηκε εκρηξη που ανοιξε στα υφαλα του τρια ρηγματα. Στη δικη διερευναται το ποινικο μερος της υποθεσης στην Ελλαδα, αφου απο τα αγγλικα δικαστηρια ο 32χρονος εφοπλιστης Αποστολος Βεντουρης, που ειχε κατηγορηθει για ηθικη αυτουργια στη βυθιση του πλοιου, εχει αθωωθει απο τον Ιανουαριο του 1992 και εχει λαβει αποζημιωση για τους ασφαλιστικους κινδυνους της βυθισης 12 εκατ. δολ.

Αρχισε η υποβολη αιτησεων απο δικαιουχους εργαζομενους και συνταξιουχους για τα δελτια κοινωνικου τουρισμου που χορηγει ο Οργανισμος Εργατικης Εστιας. Η υποβολη αιτησεων γινεται κατα αλφαβητικη σειρα. Αυριο καταθετουν τις αιτησεις τους, οσοι το επωνυμο τους αρχιζει απο Α.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρωθηκε σημερα η πρεμιερα του δευτερου γυρου για το πρωταθλημα της Α` εθνικης, με την νικη του Ηρακλη στην Βεροια επι της τοπικης ομαδας με 1-0. Ετσι ο Ηρακης εφθασε στην 12-η θεση της βαθμολογιας με 19 βαθμους, ενω απο την πλευρα της, η ομαδα της Ημαθιας βρισκεται στην ογδοη θεση με 25 βαθμους, οσους εχουν ακομη η Καβαλα και η Καλαματα.

Οριστικοποιηθηκε η απορριψη του Βελγου επιθετικου ποδοσφαιριστη, Φρανσις Σεβερεινς, απο τον προπονητη του Ολυμπιακου, Ντουσαν Μπαγεβιτς, ο οποιος δεν εμεινε ευχαριστημενος απο την αποδοση του ασου της Αντβερπ στο παιχνιδι με την Αλοστ. Στο μεταξυ παικτης του Ολυμπιακου ειναι απο σημερα ο Δημητρης Καλυκας, ο οποιος ειχε δοθει δανεικος στον Ιωνικο. Μετα την επιθυμια του Ντουσαν Μπαγεβιτς, ο Ολυμπιακος πηρε το ελευθερας του παικτη και ο Καλυκας θα τεθει στην διαθεση του Μπαγεβιτς για τον επαναληπτικο αγωνα κυπελλου με τον Απολλωνα, που θα γινει μεθαυριο στο σταδιο Καραισκακη.

Σε ουδετερο γηπεδο θα γινει ο αγωνας του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακο, την ερχομενη Κυριακη, αφου ο αθλητικος δικαστης τιμωρησε την ομαδα του Ηρακλειου με αποκλεισμο της εδρας της για μια αγωνιστικη. Η ποινη επιβληθηκε λογω των επεισοδιων που δημιουργησαν οπαδοι της στο παιχνιδι με τον Αρη, καθως και για την επιθεση σε βαρος του διαιτητη της συναντησης, Διονυση Στεφανοπουλου.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εντονο αγοραστικο ενδιαφερον εκδηλωθηκε στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου με αποτελεσμα ο γενικος δεικτης τιμων να καταγραψει υψηλα κερδη σε ποσοστο 3%, κλεινοντας στις 1125,13 μοναδες. Στο επικεντρο του αγοραστικου ενδιαφεροντος βρεθηκαν οι μετοχες Τραπεζων και Κατασκευων, οι δεικτες των οποιων κατεγραψαν μεγαλη ανοδο 4,97% και 4,36% αντιστοιχως. Οι υπολοιποι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Ασφαλειες ανοδος 3,44%, Ληζινγκ πτωση 0,12%, Επενδυσεις ανοδος 2,75%, Βιομηχανιες ανοδος 1,65%, Διαφορες ανοδος 0,57%, Συμμετοχων πτωση 0,04%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας υποχωρησε σε ποσοστο 0,94%. Η αξια των συναλαγων κυμανθηκε σε υψηλα επιπεδα φθανοντας τα 12,4 δις. δρχ.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σε ολοκληρη τη χωρα και μονο στα Ανατολικα και Νοτια θα σημειωθουν τοπικες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα εξασθενησουν και στα Δυτικα θα ειναι Βορειοανατολικοι ασθενεις μεχρι μετροι και στα Ανατολικα μεχρι πολυ ισχυροι, με ταση εξασθενησης Η θεμοκρασια στα Βορεια θα κυμανθει μειον εξι με 8 βαθμους, στα υπολοιπα Ηπειρωτικα μειον 2 με 13 και στα νησια 3 με 14 βαθμους. Σχεδον αιθριο καιρο με ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 2 με 11 και μειον δυο με 8 βαθμους, αντιστοιχα, θα εχουν
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 28 January 1997 - 3:53:57 UTC