Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-04-03

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Χωρίς τραυματισμούς έληξε η επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι στο ελληνικό προξενείο, στο Αργυρόκαστρο, οι οποίοι ζητούσαν να τους δοθεί βίζα. Στην Αθήνα, με επιτυχία έληξε η τετραμερής συνάντηση για την αλβανική κρίση, στην οποία συμμετείχαν ο έλληνας υπουργός εξωτερικων, ο αλβανός πρωθυπουργός, ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, και ο προεδρεύων του συμβουλίου των υπουργων Εξωτερικων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Πάγκαλος, επιβεβαιωθηκε για άλλη μία φορά η αλληλεγγύη της Διεθνούς Κοινότητας προς τον αλβανικό λαό για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στη χωρα αυτή. Ο κ. Φίνο συναντήθηκε και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, όπου συμφωνήθηκε να αποσταλεί τεχνική βοήθεια στην Αλβανία, ενω ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, δήλωσε οτι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμο το ελληνικό τάγμα που θα συμμετέχει στην πολυεθνική δύναμη. Την προτεραιότητα που δίνει η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του αλβανικού λαού αλλά και της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την συνάντηση που είχε με τον αλβανό πρωθυπουργό στα γραφεία του κόμματος.

Την αρνητική θέση της Ελλάδας στην πρόταση για σύσταση επιτροπής σοφων που θα μεσολαβήσει για την επίλυση των ελληνοτουρκικων προβλημάτων, παρουσίασε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον Ολλανδό ομόλογό του, Χανς Βαν Μίρλο, με τον οποίο συναντήθηκε. Μετά τη συνάντηση τόνισε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία όσο υπάρχει η απειλή πολέμου και όσο αμφισβητούνται τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας που έχουν καθορισθεί από διεθνείς συνθήκες. Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε στο Παρίσι και ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι μόνο η πολιτική ισχύος έναντι της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσει σε εξομάλυνση των ελληνοτουρκικων σχέσεων.

Ωλλος ένας νέος, ο τέταρτος μέσα σε τρεις ημέρες, βρέθηκε νεκρός από χρήση ναρκωτικων και οι αστυνομικοί επαναλαμβάνουν την άποψη ότι άγνωστοι έχουν ρίξει στις πιάτσες των τοξικομανων ηρωίνη υψηλής καθαρότητας, με αποτέλεσμα οι χρήστες να πέφτουν σε κωμα και να πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά. Το νέο θύμα είναι ο Χρήστος Ιωαννίδης, 21 ετων, που βρέθηκε νεκρός από θυρωρό πολυκατοικίας, στην οδό Ολύμπου 10, στη Νέα Ιωνία. Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες για πιο αποτελεσματική αντιμετωπιση του προβλήματος. Επίσης, ο κ. Ρέππας είπε ότι υπάρχει ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο, το οποίο, όμως, απ' ότι φαίνεται δεν αρκεί για την αντιμετωπιση του προβλήματος.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύσκολος και μακρύς απ' ότι φαίνεται είναι ο δρόμος για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κοινοτικού επιτρόπου για το μεσανατολικό, η Ευρωπη δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πρωτοβουλία για τη Μέση Ανατολή, παρά τις εκκλήσεις του Αραβικού Συνδέσμου για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ισραηλινων και Παλαιστινίων, υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη για την ειρήνη ανήκει στους εμπλεκόμενους, καθως και στις δύο χωρες που ηγούνται των ειρηνευτικων προσπαθειων, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Την ίδια ωρα στη περιοχή, η παλαιστινιακή οργάνωση Τζιχάντ ανακοίνωνε ότι θα πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του Ισραήλ, ενω δημοσκόπηση που έγινε στην Ιερουσαλήμ, έδειξε ότι η πλειοψηφία των Εβραίων του Ισραήλ θα υποστηρίξει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, εάν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για την ειρήνη.

δνα νέο ξεκίνημα, αλλά όχι και τον ουρανό με τ' άστρα, υπόσχεται ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τόνι Μπλέρ, στο μανιφέστο για τις εκλογές της 1ης Μα?ου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, υπό την μορφή ενός συμβολαίου με τον λαό από δέκα σημεία. Το συμβόλαιο αυτό δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία, την εκπαίδευση, την απασχόληση και την εγκληματικότητα, ενω αντίθετα με τους συντηρητικούς που υπόσχονται μείωση της φορολογίας για τα παντρεμένα ζευγάρια, ο Μπλέρ δεσμεύεται απλως να μην αυξήσει τους φόρους και αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμα το ενδεχόμενο περικοπής τους.

Στις Βρυξέλλες, δικαστήριο για τις εργατικές υποθέσεις έκρινε σήμερα αντικανονική τη διαδικασία κλεισίματος του εργοστασίου της Ρενό, στην πόλη Βιλβόρντ του Βελγίου, η οποία είχε πυροδοτήσει μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε Βέλγιο και Γαλλία, καθως στην περίπτωση που κλείσει θα απολυθούν περίπου 3. 000 εργάτες.

Την πρόθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος για την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 1998, εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, σε συνέντευξή του στο πρωτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης. Ο Κολ, ο παλαιότερος εν ενεργεία αρχηγός ευρωπαϊκής κυβέρνησης, εξελέγη από το κοινοβούλιο καγκελάριος το 1982 και στη συνέχεια με άμεση εκλογή το 1983. Επανεξελέγη το 1987, το 1990, στις εκλογές που ακολούθησαν τη γερμανική ενοποίηση, και το 1994.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,5 βαθμων της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε το νησί Κιούσου της νότιας Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα και να προκληθούν κατολισθήσεις στην περιοχή. Σε συνδυασμό με τις σφοδρές βροχοπτωσεις που πλήττουν την περιοχή, προκλήθηκαν από τη δόνηση μεγάλες κατολισθήσεις σε 14 περιοχές, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δυο έρευνες που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην Βρετανία, φωτισαν περισσότερο τις αιτίες που προκαλούν αλλεργίες στα παιδιά, όπως το άσθμα ή η αλλεργία από τα φυτά. Σύμφωνα με αυτές, μπορεί να υπάρχει η προδιάθεση για την ανάπτυξή τους από τη βρεφική ηλικία, ή ακόμη και από την περίοδο της κυοφορίας. Αποκάλυψαν επίσης ότι τα παιδιά που έχουν εκτεθεί στην ηπατίτιδα Α, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες, ενω μια δανή ερευνήτρια ανακάλυψε ότι τα παιδιά που έχουν δερματίτιδα, μια χρόνια αλλεργική δερματική πάθηση, μπορεί να γεννήθηκαν με προδιάθεση σ' αυτήν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προς κλιμάκωση της αντιπαράθεσης κυβέρνησης - συνδικάτων, στο χωρο των ΔΕΚΟ, κινούνται οι εξελίξεις μετά και τη σημερινή αδιέξοδη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στελέχη των ομοσπονδιων των ΔΕΚΟ και συνδικαλιστων πρωτοβάθμιων σωματείων του χωρου, που συγκεντρωθηκαν στο ΥΠΕΘΟ για να στηρίξουν το διάβημα της ΓΣΕΕ. Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι ο πληθωρισμός κινείται ήδη με ρυθμούς κοντά στο 6% και κατά συνέπεια οι προτάσεις των ΔΕΚΟ για αυξήσεις γύρω στο 7% αποτελούν βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Επίσης, αρνήθηκε ότι υπάρχει περιοριστική οδηγία προς τις Διοικήσεις των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, δήλωσε ότι υπάρχει επέμβαση που παραβιάζει το θεσμό των ελεύθερων συλλογικων διαπραγματεύσεων και επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις σε όλες σχεδόν τις ΔΕΚΟ είναι σε αδιέξοδο . Επίσης, είπε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση εισοδήματος αλλά αντίθετα η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει υποχωρήσει στα επίπεδα του 1982.

H Ελληνική Κυβέρνηση υποστηρίζει σταθερά να ενταχθούν τα κοινωνικά δικαιωματα και το δικαίωμα στην εργασία, στο τελικό κείμενο αναθεωρησης της Συνθήκης του Μάαστριχτ, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κωστας Σημίτης, κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκων Συνδικάτων, Αιμίλιο Καμπάλιο. Ο κ. Καμπάλιο, αναφέρθηκε στις ανησυχίες των ευρωπαϊκων συνδικάτων, σχετικά με την ανεργία και ζήτησε αλλαγές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής δνωσης.

Μεγάλη επιχείρηση κατεδάφισης 77 αυθαιρέτων κτισμάτων στην παραλία της Κάτω Αχα?ας, πραγματοποιήθηκε το πρωί. Οι διαμαρτυρίες των ιδιοκτητων ήταν μεμονωμένες και ορισμένοι από αυτούς έβαλαν φωτιά στα σπίτια τους, πριν τα κατεδαφίσουν τα συνεργεία, σ' ένδειξη διαμαρτυρίας. Στην Αθήνα συνεργεία της Νομαρχίας γκρέμισαν μάντρα οικείας στα Μελίσσια, στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκαθάρισης ρεμάτων. Παράδειγμα προς μίμηση χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης, την ενέργεια του Νομάρχη Αχα?ας. Επιτέλους οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται όπως οφείλουν και έχουν χρέος από την Πολεοδομική νομοθεσία, τόνισε ο κ. Λαλιωτης. Επίσης, υπογράμμισε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα σταθεί κοντά τους, υποστηρίζοντας αυτές τις πρωτοβουλίες και ηθικά και πολιτικά και οικονομικά.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης, το ενδεχόμενο να παραταθεί και πέραν του καλοκαιριού το κλιμακωτό ωράριο, που εφαρμόζεται από το 1994 στην πρωτεύουσα, κατά τους θερινούς μήνες. Πάντως, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το κλιμακωτό ωράριο δεν θα εφαρμοσθεί νωρίτερα από τον Ιούνιο. Ο κ. Λαλιωτης είπε ότι το κλιμακωτό ωράριο έχει γίνει θεσμός τα δύο τελευταία καλοκαίρια, θα εφαρμοσθεί και το 1997 και το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προτείνει την εφαρμογή του και πέραν από τους θερινούς μήνες. Ελπίζω, πρόσθεσε, να γίνει αποδεκτή η προτασή μας και από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Συνάντηση με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστας Καραμανλής, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις για την αναδιοργάνωση του κόμματος. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι βέβαιο πως γίνεται ένα καινούργιο ξεκίνημα ελπιδοφόρο. Είναι ωρα, πρόσθεσε, για συσπείρωση και πολύ δουλειά, ωστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των οπαδων του κόμματος αλλά και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας, που περιμένει πολλά από τη ΝΔ. Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρωην πρωθυπουργό, Τζαννή Τζανετάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι το ζητούμενο είναι πως θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες για να γίνει η Νέα Δημοκρατία και πάλι κόμμα εξουσίας. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε και με το βουλευτή Ωγγελο Μπρατάκο.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Παναγιωτας Γιοβάνη και ως δράστης του εγκλήματος, συνελήφθη ο Κωνσταντίνο Πασίνο, 26 ετων, από τη Ρωσία. Ο Πράσινο, τα ξημερωματα, σε κατάσταση μέθης, παραδόθηκε σε αστυνομική περίπολο στην περιοχή της Ακρόπολης και ομολόγησε την πράξη του. Ο νεαρός Ρωσος είχε ερωτικό πάθος για το θύμα και είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να πείσει τη Γιοβάνη να συνάψει δεσμό μαζί του. Το γεγονός όμως ότι η κοπέλα δεν δεχόταν, οδήγησε τον Ρωσο στη στυγερή δολοφονία της.

Στον εισαγγελέα παραπέμπει το υπουργείο Ανάπτυξης επτά επιχειρήσεις εμπορίας ηλεκτρικων ειδων και άλλες τέσσερις στη Νομαρχία για επιβολή διοικητικων κυρωσεων, καθως από ελέγχους διαπιστωθηκε ότι δεν τηρούσαν τις διατάξεις του νόμου για την πωληση με δόσεις. Με εγκύκλιο του υπουργείου προς τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις ζητείται η ένταση των ελέγχων στα καταστήματα που πωλούν επί πιστωσει ωστε να αποτραπούν φαινόμενα εκμετάλλευσης των καταναλωτων. Οι επιχειρήσεις που παραπέμπονται στον εισαγγελέα για ελλιπείς ενδείξεις και για εικονικές τιμές τοις μετρητοίς είναι οι Κ. Στρατηγάκης, Β. Ζαφειρόπουλος, Ι. Παπαβλασόπουλος, ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ, ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ, Θ. Σφήκας και Π. Κωτσόβολος. Οι επιχειρήσεις που παραπέμπονται στη Νομαρχία για παντελή έλλειψη πινακίδων είναι οι Τενόρο Τεχνική, Ράδιο Λαύριο, Υπεραγορά Θωμαδάκης και Ευάγγελος Θωμαδάκης.

δνοπλη ληστεία με λεία τρία εκατ. δρχ. έγινε το πρωί στο υποκατάσταστημα της Ιονικής Τράπεζας, στην οδό Βεϊκου, στο Γαλάτσι. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8 το πρωί άγνωστος εισέβαλε στην τράπεζα και υπό την απειλή όπλου πήρε τα τρία εκατομμύρια που υπήρχαν στο ταμείο. Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού παρά την προσπάθεια του φύλακα της τράπεζας να τον ακινητοποιήσει.

Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είχε ο πρωθυπουργός το απόγευμα, με αντικείμενο τα ανασφάλιστα πλοία και τη σύνθεση των πληρωμάτων. Ο κ. Σημίτης κάλεσε τους ναυτικούς να κάνουν διάλογο με τους εφοπλιστές και πρόσθεσε ότι θα ρυθμίσει κάποια φορολογικά τους ζητήματα.

Το ευεργέτημα της εξαγοράς ολόκληρης της στρατιωτικής θητείας εκτός από τη βασική εκπαίδευση, θα ισχύσει μόνο για όσους είναι πάνω από 50 χρονων. Αυτό δήλωναν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. Για την κατηγορία από 40 έως 49 ετων, προβλέπεται θητεία τριων μηνων και εξαγορά του υπολοίπου χρόνου. Για όσους είναι από 30 έως 40 ετων, η θητεία θα είναι έξι μήνες, ενω για τους νεότερους ανυπότακτους έως 32 ετων η θητεία θα είναι δωδεκάμηνη. Σημειωνεται ότι η εξαγορά του υπολοίπου της θητείας θα γίνεται με 100 έως 120 χιλιάδες δραχμές το μήνα. Η κοινωνική θητεία προβλέπεται διπλάσια σε διάρκεια από την ένοπλη ενω προβλέπονται ευεργετικές ρυθμίσεις για όσους κατατάσσονται χωρίς να κάνουν χρήση αναβολής. Σ`αυτή την περίπτωση όσοι κατατάσσονται στα 18 θα υπηρετούν μικρότερη θητεία κατά 3 μήνες.

Ευδιάθετος και σε καλή φυσική κατάσταση βγήκε το μεσημέρι, από το Λαϊκό Νοσοκομείο, ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης. Ο κ. Φλωράκης είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο, πριν από μερικές ημέρες και υπεβλήθη σε εγχείρηση αντιμετωπισης ανευρίσματος στην κοιλιακή αορτή. Ο κ. Φλωράκης φεύγοντας από το νοσοκομείο, δεν θέλησε τόσο να μιλήσει για την προσωπική του περιπέτεια, όσο για τα προβλήματα που αντιμετωπισαν κατά τη νοσηλεία τους οι ασθενείς που βρίσκονταν στα διπλανά δωμάτια απ' αυτόν και για την κατάσταση που επικρατεί κατά τις εφημερίες.

Είκοσι μήνες φυλάκιση επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, στον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μεχμέτ Αγγά, που κατηγορείτο για αντιποίηση αρχής, αφού υπέγραψε τα διάφορα μηνύματα προς την Μουσουλμανική μειονότητα ως Μουφτής, παρά το γεγονός ότι έχει οριστεί στη μουφτεία Ξάνθης νέος μουφτής, ο κ. Σενίκογλου. Διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από την Τουρκία παρακολούθησε τη δίκη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ντεμίρ Μπερμπέρογλου, που ήταν επικεφλαής της αντιπροσωπείας, έκανε λόγο για άψογη δικονομική διαδικασία. Ο ψευτομουφτής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Τον κίνδυνο καταστροφής του Ολυμπιείου, στους στήλους του Ολυμπίου Διός που απειλείται με τσιμεντοποίηση, εξαιτίας της επέκτασης των αθλητικων εγκαταστάσεων του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχιτεκτόνων. Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου και η Διευθύντρια της Γ' Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνων κυρία Λιάνα Παρλαμά που κάλεσε τους αρμόδιους να αντιταχθούν στην οικοδόμηση της περιοχής. Η περιοχή έχει περιληφθεί ως αρχαιολογικός χωρος στο πρόγραμμα της ενοποίησης αρχαιολογικων χωρων της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος έχει καταφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας που θα εκδικάσει την υπόθεση των επεκτάσεων την ερχόμενη Τρίτη, ενω πριν από δυο χρόνια ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κωστας Λαλιωτης με δυο έγγραφά του ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να μην προχωρήσει η ανέγερση των εγκαταστάσεων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κύπελλο Κόρατζ κατέκτησε ο Αρης απόψε πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη έναντι στην Τόφας Προύσας, με 88-70. Ο Αρης χρειάσθηκε να υπερκαλύψει την διαφορά των 11 πόντων (77-66) της ήττας που είχε υποστεί στη Θεσσαλονίκη, έτσι, ο Αρης έγινε η δεύτερη ομάδα της χωρας μας, μετά τον ΠΑΟΚ, που κατακτά το κύπελο Κόρατζ, μετά το ευρωπαϊκό κύπελλο.

Ξεκαθαρίζουν απόψε τα ζευγάρια για το φάιναλ φορ της ευρωλίγκας ανδρων στο μπάσκετ. Στην Κωνσταντινούπολη η Εφες Πίλσεν υποδέχεται τη γαλλική Βιλερμπάν, στη Μπολωνια η Τιμσίστεμ την ισπανική Μπαρτσελόνα και στο Μιλάνο η Στεφανέλ υποδέχεται τη σλοβενική Ολύμπια Λιουμπλιάνας. Ολες οι ομάδες έχουν από μία νίκη και όποιος επικρατήσει στις αποψινές συναντήσεις θα πάρει το εισιτήριο για τη Ρωμη. Στην περίπτωση που προκριθούν και οι δύο ιταλικές ομάδες, τότε ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του αγωνα της Κωνσταντινούπολης. Σε αντίθετη περίπτωση θα παίξει με το νικητή της συνάντησης Στεφανέλ-Ολύμπια.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρή υποχωρηση 0,44% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμων στις 1369,06 μονάδες αν και αρχικά επεκράτησαν ανοδικές τάσεις. Η αξία των συναλλαγων έφθασε τα 11,7 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτωση 0,61%, Ασφάλειες άνοδος 0,99%, Λήζινγκ άνοδος 1,06%, Επενδύσεις πτωση 0,72%, Κατασκευές πτωση 1,51%, Βιομηχανίες πτωση 0,58%, Διάφορες πτωση 0, 37%, Συμμετοχων πτωση 0,70%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχωρησε κατα 0, 55%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφωσεις με πρόσκαιρες βροχές προβλέπονται αρχικά αύριο στα ανατολικά και νότια, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 19 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 18 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 18 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, οι λίγες αρχικά νεφωσεις, το απόγευμα θα πυκνωσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και αργότερα θα γίνουν βόρειοι μέτριοι, ενω το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 4 με 15 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 4 April 1997 - 3:02:54 UTC