Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-03-31

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Τα θέματα και η διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Οι τελικές αποφάσεις στις 10 Απριλίου. Κατέθεσε η ΓΣΕΕ τις προτάσεις της για τις αλλαγές.
  • Παγωνουν για τρεις μήνες οι προσλήψεις στις τράπεζες, ενόψει της τροποποίησης και επέκτασης του νόμου Πεπονή.
  • Ημέρα πένθους σήμερα στην Αλβανία για τον πνιγμό των προσφύγων στην Αδριατική. Μόνιμα στελέχη και όχι έφεδροι θα συμμετέχουν στη διεθνή πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία, τονίζει ο Δημήτρης Ρέππας.
  • Αναστάτωση σε γονείς και μαθητές από το θάνατο 17χρονου, που βρέθηκε νεκρός στο σχολείο του από χρήση ηρωίνης.
  • Υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα για την παράταση του διδακτικού έτους.
  • Λήγει στις οκτω η προθεσμία υποβολής των φορολογικων δηλωσεων.
  • Συνεδριάζει την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, για πρωτη φορά υπό τον Κωστα Καραμανλή.
  • Πρωτη δύναμη στο ΤΕΕ οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ με 29,7%, δεύτερη οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας με 28,9%
  • Σε εφαρμογή από αύριο το νέο σύστημα εξέτασης για οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων.
  • Αρχίζει την Παρασκευή η κατάθεση των δικαιολογητικων για την καταβολή του επιδόματος για το τρίτο παιδί, στις πολύτεκνες οικογένειες.
  • Εληξε το συνέδριο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Αγκυρα. Τη δημιουργία νέας κυβέρνησης ευρύτερης βάσης υποστηρίζουν ανοιχτά πλέον βουλευτές του κομμάτος του Ορθού Δρόμου.
  • Νεκρή πόλη σήμερα το Στρασβούργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνέδριο του ακροδεξιού Εθνικού Μετωπου.
  • Τεταμένη η κατάσταση στη Δυτική Οχθη. Ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν το σπίτι Παλαιστίνιου βομβιστή, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο τριων Ισραηλινων.
  • Ανοδος 2,25% στο Χρηματιστήριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία του κοινωνικού διαλόγου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κωστα Σημμίτη και τη συμμετοχή των υπουργων Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εργασίας, καθως και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κωστα Σκανδαλίδη. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργω, Γιωργος Πασχαλίδης, που επίσης πήρε μέρος στη σύσκεψη, συζητήθηκαν τα θέματα και η διαδικασία για τον κοινωνικό διάλογο, ο οποίος, όπως τόνισε, δεν αποτελεί για την κυβέρνηση πολιτικό τρικ αλλά καθημερινή ιδεολογία. Τις τελικές αποφάσεις θα πάρει η Μικτή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης, που θα συνεδριάσει στις 10 Απριλίου. Σήμερα η ΓΣΕΕ κατέθεσε τις προτάσεις της για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις μ'ένα κείμενο που τιτλοφορείται Κάρτα Απασχόλησης. Η ΓΣΕΕ προτείνει μείωση των ωρων εργασίας στις 35 ωρες χωρίς μείωση αποδοχων, κατάργηση υπερωριων, διατήρηση του 2% για τις ομαδικές απολύσεις και ωράριο 5 ή 6 ωρων για τους μερικως απασχολούμενους.

Παγωνουν για τρείς μήνες οι προσλήψεις στις τράπεζες, καθως επεκτείνεται ο νόμος Πεπονή. Ο υπουργός Εσωτερικων, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλέκος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, χαρακτηρίζει το νόμο Πεπονή ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, που έγινε μεταπολεμικά. Επισημαίνει ότι εως τον Ιούνιο, θα έχει ψηφιστεί και η προσθήκη, με την οποία θα επεκτείνεται στις τράπεζες και στις εποπτευόμενες από αυτές επιχειρήσεις ο τρόπος πρόσληψης του προσωπικού. Σημειωνει ότι για κάθε πέντε υπαλλήλους στο δημόσιο που θα συνταξιοδοτούνται στο εξής, θα προσλαμβάνεται ένας. Θα καταργηθούν, τονίζει ο υπουργός, τα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια, ενω ο διαγωνισμός του Οκτωβρίου, θα αφορά την πρόσληψη 1. 800 ατόμων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 970 δημοσίους υπαλλήλους, που εργάζονται σε 7 υπουργεία και 3 οργανισμούς, την οποία παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Τάσος Μαντέλης. Σύμφωνα με την έρευνα το 63% των υπαλλήλων ζητά επιμόρφωση σε όλα τα επίπεδα, 63% κάνει λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους και 54% πιστεύει ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων είχε διορισθεί με ρουσφέτι.

Ο τρόπος συγκρότησης των τμημάτων της πολυεθνικής δύναμης θα συζητηθεί την Τετάρτη στην Ιταλία από τις ενδιαφερόμενες χωρες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας οτι η ελληνική θέση είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις αυτές στην περιοχή των Τιράνων. Ο σκοπός της δύναμης αυτής, πρόσθεσε ο κ. Ρέππας, θα είναι η προωθηση και διανομή βοήθειας, καθως και να διατηρηθούν ανοικτοί οι οδοί επικοινωνίας. Η ελληνική δύναμη θα είναι σε επίπεδο τάγματος 700 ανδρων, συνέχισε ο κ. Ρέππας και θέση της χωρας μας είναι η πολυεθνική δύναμη να αποτελείται από μόνιμα στελέχη και όχι από εφέδρους. Η συμμετοχή στη δύναμη αυτή είναι υποχρεωτική και όχι εθελοντική, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ολόκληρη η Αλβανία πενθεί σήμερα για τους δεκάδες πρόσφυγες που πνίγηκαν στα ανοικτά των ιταλικων ακτων, όταν το πλοίο τους εμβολίστηκε από ιταλική κορβέτα. Στην Αυλωνα, απ'όπου κατάγονταν τα περισσότερα από τα 83 θύματα, τουλάχιστον 3. 000 άτομα κρατωντας κόκκινα λουλούδια, διαδήλωσαν κατά της Ιταλίας και του προέδρου Μπερίσα. Ιμπεριαλιστική επέμβαση, χαρακτηρίζει η γ. γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την αποστολή της διεθνούς δύναμης, υποστηρίζοντας οτι θα οδηγήσει στα ίδια αδιέξοδα τον αλβανικό λαό και την ελληνική μειονότητα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρωθηκαν οι εργασίες της κρίσιμης συνεδρίασης στην Αγκυρα του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας. Η συνεδρίαση διεξήχθη ένα μήνα μετά την εντολή που είχε δωσει στην κυβέρνηση του ισλαμιστή πρωθυπουργού, Νετζμετίν Ερμπακάν, να λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμού του ισλαμισμού. Η κρίση που διέρχεται ο τουρκικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι έντονος, καθως πολλά μέλη του κόμματος του Ορθού Δρόμου, εκφράζουν δημόσια πλέον την αντίθεσή τους στην πολιτική που εφαρμόζει ο ισλαμιστής πρωθυπουργός, Ερμπακάν, υποστηρίζοντας ανοικτά το ενδεχόμενο να σχηματισθεί μία άλλη κυβέρνηση ευρύτερης βάσης.

Νεκρή πόλη είναι σήμερα το Στρασβούργο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνέδριο του ακροδεξιού Εθνικού Μετωπου του Ζαν Μαρί Λεπέν. Οι δημόσιες υπηρεσίες και τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά, ενω το Σάββατο, ημέρα που ξεκίνησε το συνέδριο, οργανωθηκαν δύο αντιρατσιστικές διαδηλωσεις, στις οποίες πήραν μέρος διαδηλωτες από όλη τη χωρα. Στο Στρασβούργο, η αστυνομία συνέλαβε 4 μέλη του Εθνικού Μετωπου οι οποίοι υποδύονταν τους αστυνομικούς και χτυπούσα διαδηλωτές.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Δυτική Οχθη. Ανδρες των ισραηλινων δυνάμεων άρχισαν σήμερα να κατεδαφίζουν το σπίτι του Παλαιστίνιου βομβιστή, που εξαπέλυσε την επίθεση αυτοκτονίας σε καφενείο του Τελ Αβίβ, πριν από 10 ημέρες σκοτωνοντας τρία άτομα. Η τακτική αυτή των Ισραηλινων, της συλλογικής τιμωρίας, έχει προκαλέσει την μήνι των Παλαιστινίων καθως και των διεθνων οργανωσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες υποστηρίζουν οτι με τον τρόπο αυτό οξύνεται η αντιπαράθεση των δύο πλευρων.

Ετοιμος φέρεται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Μπόρις Γιέλτσιν, να υπογράψει συμφωνία για την νέα ένωση με την Λευκορωσία, την οποία επιθυμεί ο λευκορωσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Κρεμλίνο και όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, το σχέδιο συμφωνίας θα εγκριθεί από τον Γιέλτσιν, ωστε να υπογραφεί κατά τη συνάντησή του, την Τετάρτη στο Κρεμλίνο, με τον Λουκασένκο.

Ο δικηγόρος των θυμάτων του Μπόινγκ 747 της TWA, που συνετρίβη τον περασμένο Ιούλιο στα ανοικτά του Λονγκ Αϊλαντ, δήλωσε ότι οι έρευνες ενισχύουν την άποψή του για μηχανική βλάβη στις αντλίες καυσίμων, η οποία προκάλεσε την έκρηξη και την καταστροφή του αεροσκάφους. Την άποψή του παρουσιάζει σε έκθεση 40 σελίδων, η οποία στηρίζεται στα αποτελέσματα της Επιτροπής Ασφαλείας των Εθνικων Μεταφορων.

Τον στρατηγό Ουίσλι Κλάρκ επέλεξε ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, για το αξίωμα του ανωτατου διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρωπη. Ο 52χρονος Κλάρκ, που θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Τζούλουαν, ομιλεί ρωσικα και ήταν μέλος της αμερικανικής ομάδας που μεσολάβησε στις ειρηνευτικές συμφωνίες του Ντέϊτον για την Βοσνία, το 1995.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναστάτωση σε γονείς και μαθητές του 1-ου ΤΕΛ Νέας Φιλαδελφείας, έχει προκαλέσει ο θάνατος 17-χρονου από χρήση ηρωίνης. Ο μαθητής βρέθηκε νεκρός σε αίθουσα διδασκαλίας. Δίπλα του βρέθηκε μια χρησιμοποιημένη σύριγγα με υπολείμματα ηρωίνης. Από το περιβάλλον του έγινε γνωστό ότι ήταν χρήστης ναρκωτικων από διετίας και τον τελευταίο καιρό έκανε προσπάθειες απεξάρτησης. Ο θάνατος του άτυχου μαθητή αναστάτωσε τη διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές ζήτησαν από το διευθυντή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής να μεριμνήσει ωστε να σταματήσει η διακίνηση των ναρκωτικων έξω από τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Υπογράφεται από τον υπουργό Παιδείας το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θεσμοθετούνται τα μέτρα για παράταση του διδακτικού έτους. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο θα συζητηθεί απόψε στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα ασχοληθούμε τόσο με τα τρέχοντα ζητήτματα όσο με τα θέματα της μεσοπρόθεσμης κυβερνητικής πολιτικής και της μεταρρύθμισης. Θα κάνω μια εκτίμηση των αποτελεσμάτων που έχω μέχρι στιγμής από το διάλογο που έχω κάνει με τα Πανεπιστήμια και με τα ΤΕΙ, δήλωσε ο κ. Αρσένης. Σε ερωτηση εάν λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικων έχει καθυστερήσει η μεταρρύθμιση, ο κ. Αρσένης είπε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί του υπουργείου.

Λήγει σε μία ωρα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικων δηλωσεων. Οι εφορίες και τα κεντρικά ταχυδρομεία θα παραμείνουν ανοιχτά εως τις 8 προκειμένου οι φορολογούμενοι να καταθέσουν τις δηλωσεις τους. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικων κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Συνέρχεται την Τετάρτη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για πρωτη φορά υπο την προεδρία του Κωστα Καραμανλή. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, μετά την τροποποίηση του καταστατικού θα εκλέξει το νέο γενικό γραμματέα της. Θεωρείται σχεδον βέβαιο οτι θα υποστηριχθεί και θα εκλεγεί ο κ. Σταύρος Δήμας, ως πρόσωπο γενικότερης αποδοχής. Αυριο ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον κ. Στέφανο Μάνο, ενω τις προσεχείς ημέρες θα συναντηθεί και με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτων γραμματέων της κοινοβουλευτικής ομάδας και να οριστούν οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ είναι απο χθες η πρωτη δυναμη στο Σωμα των Μηχανικων. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η προσκείμενη στο κυβερνων κόμμα παράταξη ΠΑΣΚ- Μηχανικων, ήλθε πρωτη στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με 10. 629 ψήφους και ποσοστό 29,7% , γεγονός που συμβαίνει για πρωτη φορά. Δεύτερη, ήρθε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικων, που πρόσκειται στη ΝΔ, με 10. 345 ψήφους και ποσοστό 28,9%. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ενότητα Μηχανικων του νυν προέδρου Κωστα Λιάσκα, που υποστηρίχθηκε και απο τον Συνασπισμό, με 5. 709 ψήφους και ποσοστό 16%. Η παράταξη Πανεπιστημονική Κίνηση που πρόσκειται στο ΚΚΕ ήλθε τέταρτη με 1. 812 ψήφους και 5,1%. Ακολούθησαν κατά σειρά οι παρατάξεις: Δημοκρατική Ενωση Μηχανικων, με 4,8% και επικεφαλής το Νίκο Δεσύλα, η Συσπείρωση Μηχανικων με 4,6% και οι Μηχανικοί της Εκπαίδευσης με 3,5%.

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο το νέο σύστημα εξετάσεων για τους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων. Μεταξύ άλλων οι νέες εξετάσεις περιλαμβάνουν οδήγηση κατά τη νύχτα, ενω ο χρόνος εξέτασης για ερασιτεχνικό δίπλωμα αυτοκινήτου αυξάνεται σε 25 λεπτά και για επαγγελματικό σε 45 λεπτά. Για τις μοτοσικλέτες ανεβαίνει από τα 18 στα 21 το όριο της ηλικίας για την απόκτηση διπλωματος άνω των 125 κυβικων. Παράλληλα αυξάνονται στις 6. 000 δρχ τα παράβολα για ερασιτεχνικό δίπλωμα, στις 2. 400 για μοτοσικλέτα, στις 6. 000 για αναθεωρηση διπλωματος και στις 9. 100 για επέκταση.

Αρχίζει την Παρασκευή, η κατάθεση των δικαιολογητικων για την καταβολή του επιδόματος τρίτου παιδιού, του πολυτεκνικού επιδόματος και της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα. Σύμφωνα με το νέο νόμο, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, η καταβολή των επιδομάτων αυτων συνδέεται για πρωτη φορά με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι πολυμελείς οικογένειες που έχουν ανάγκη.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Σεράγεβο βρίσκονται οι εθνικές μας ομάδες ποδοσφαίρου ανδρων και ελπίδων, όπου αύριο και μεθαύριο θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες της Βοσνίας για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο προπονητής Κωστας Πολυχρονίου θεωρεί πολύ δύσκολο το παιχνίδι, αφού οι Βόσνιοι θα παίξουν για πρωτη φορά σε επίσημο αγωνα μπροστά στο κοινό τους, ενω πρόσθεσε ότι στόχος είναι η νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ισοπαλία είναι ανεπιθύμητη.

Η υποψηφιότητα της Αθήνας για την ανάληψη των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004, έχει την αμέριστη συμπαράστση της Κυβέρνησης, όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης στην πρόεδρο της Επιτροπής Διεκδίκησης, Γιάννα Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου και τα μέλη της, που τους δέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικων Γιωργος Παπανδρέου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας.

Διεξάγεται από τις 7 η κλήρωση για τα ζευγάρια του φάιναλ-φορ του κυπέλλου ανδρων στο μπάσκετ, στο οποίο έχουν προκριθεί ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας Πάτρας. Ο Ολυμπιακός αντιδρά στην επιλογή του κλειστού των ολυμπιακων εγκαταστάσεων υποστηρίζοντας οτι είναι η έδρα τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και της ΑΕΚ. Αντιπροτείνει το γήπεδο του Περιστερίου, ή αλλιως να γίνει κλήρωση μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του ΟΑΚΑ.

Τρία παιγνίδια διεξάγονται σήμερα για τα πλέι-οφ της Α1 κατηγορίας ανδρων στο βόλλεϋ. Από τις 6. 15 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Κτησιφωντα. Το παιγνίδι μεταδίδεται απο την ΕΤ-1. Οι δύο ομάδες έχουν απο μία νίκη. Στις 6 ξεκίνησε ο αγωνας ΠΑΟΚ- Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ο Εθνικός έχει δύο νίκες έναντι μίας του ΠΑΟΚ. Τέλος απο τις 7 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ηρακλή. Το σκορ αυτής της συνάντησης είναι 2-0. Η ομάδα που θα συγκεντρωσει πρωτη 3 νίκες, προκρίνεται.

Η Δόξα Βύρωνα, σε αγωνα της 26ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, νίκησε 1-0 τα Γιάννινα. Ο Αιολικός, σε αγωνα για την 25η ημέρα του Νοτίου Ομίλου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας στο Αιγάλεω. Ετσι τωρα ο Αιολικός είναι στην 3η θέση με 44 βαθμούς, το Αιγάλεω στην 9η με 33, όσους έχει και η Μαρκό και προηγείται η Καλλιθέα με 48.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εντονες ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ωρας λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγων. Ο γενικός δείκτης τιμων έκλεισε με άνοδο 2,25%, στις 1368,82 μονάδες ενω στη διάρκεια των συναλλαγων σημείωνε άνοδο μεχρι και 3,93%. Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο όγκος των συναλλαγων η αξία των οποίων έφθασε τα 22,8 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 3,47%, Ασφάλειες άνοδος 2,66%, Λήζινγκ άνοδος 1,96%, Επενδύσεις άνοδος 3,35%, Κατασκευές άνοδος 0,97%, Βιομηχανίες άνοδος 2,32%, Διάφορες άνοδος 0,47%, Συμμετοχων άνοδος 2,31%. Ο Δείκτης Παράλληλης Αγοράς εκλεισε με απωλειες σε ποσοστό 0,52%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφωσεις, σποραδικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Θα υπάρχουν πάντως διαστήματα και ηλιοφάνειας, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χωρα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 15 και στα νησιά του Αιγαίού 6 με 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφωσεις με βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας θα έχει αύριο η Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 5 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται βροχές, χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 3 με 10 βαθμούς.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 1 April 1997 - 2:32:35 UTC