Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-07-16

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Αποφασιστικης σημασιας για την πορεια των απεργιακων κινητοποιησεων των φαρμακοποιων, ειναι οι συνεδριασεις του Πανελληνιου Φαρμακευτικου Συλλογου και του Φαρμακευτικου Συλλογου Αττικης οι οποιες βρισκονται την ωρα αυτη σε εξελιξη. Οι ασφαλισμενοι των ταμειων ταλαιπωρηθηκαν και σημερα, καθως πολλοι φαρμακοποιοι δεν χορηγουσαν φαρμακα επι πιστωσει, γεγονος που εχει προκαλεσει την εντονη αντιδραση του διοικητη του ΙΚΑ, Γρηγορη Σολωμου, ο οποιος απειλει με μηνυσεις τους φαρμακοποιους που δεν εξυπηρετουν τους ασφαλισμενους του ιδρυματος, ενω η διοικηση του ΟΓΑ καλεσε τους ασφαλισμενους να πληρωνουν τα φαρμακα και στη συνεχεια να προσερχονται στα γραφεια του οργανισμου για να τους αποδιδεται η δαπανη.

Εξελιξεις ομως δρολογουνται και στο χωρο της Υγειας, καθως το επιμαχο νομοσχεδιο για την αναμορφωση του ΕΣΥ ψηφισθηκε επι της αρχης απο την Βουλη με 54 ψηφους υπερ και 39 κατα, γεγονος που πιθανον να πυροδοτησει νεες κινητοποιησεις. Σημερα ληγει η απεργια των νοσοκομειακων γιατρων στην Αττικη, αλλα απο αυριο αρχιζουν 48ωρη πανελλαδικη απεργια οι γιατροι του ΙΚΑ ολης της χωρας. Εξαλλου, οι ειδικευομενοι γιατροι των δημοσιων νοσοκομειων εξηγγειλαν απεργια απο την Πεμπτη εως και την ερχομενη Τεταρτη. Σε δηλωσεις του ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Κωστας Καραμανλης, επεκρινε τους χειρισμους της κυβερνησης στο χωρο της Υγειας και καλεσε τους γιατρους να λυσουν την απεργια τους, αναλογιζομενοι τους ασθενεις.

Σκληρη γλωσσα κατα του παλαιοκομματισμου, χρησιμοποιησε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης κατα την διαρκεια ομιλιας του στη συνδιασκεψη των αγροτικων στελεχων του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιηθηκε το πρωι σε κεντρικο ξενοδοχειο των Αθηνων. Ο κ. Σημιτης εκανε μια γενικη αναφορα στην πορεια της οικονομιας, επισημανε οτι εχει τελειωσει πια η εποχη των παχιων αγελαδων, υποστηριζοντας οτι πολλοι στο συνεταιριστικο χωρο, εξαρτωνται απο την ελεημοσυνη της πολιτειας. Ο καθενας τονισε, ενδιαφερεται για την καρεκλα του και να εξυπηρετησει φιλους. Οι αντιληψεις αυτες, του παρελθοντος, επεσημανε, κρατησαν πισω το συνεταιριστικο κινημα. Χρειαζεται ειπε, προσαρμογη στα νεα δεδομενα, να παραβλεψουμε το πολιτικο κοστος και να μην προβαλουμε αιτηματα κομματικα η συντεχνιακα. Τελος, ζητησε απο τα συνεταιριστικα στελεχη του ΠΑΣΟΚ να προσδιορισουν το νεο ρολο των συνεταιρισμων που θα πρεπει, οπως ειπε, να λειτουργουν με επιχειρηματικα κριτηρια. Πριν μεταβει στην συνδιασκεψη των αγροτικων στελεχων, ο κ. Σημιτης ειχε συναντηση με τον υπουργο Γεωργιας, Στεφανο Τζουμακα, ο οποιος τον ενημερωσε για την προσφατη πυρκαγια στο Σειχ Σου αλλα και την παραιτηση του γενικου γραμματεα Δασων, Ηλια Μπεργιατου, η οποια τελικα, δεν εγινε αποδεκτη. Μετα τη συναντηση, ο κ. Τζουμακας δηλωσε οτι ο πρωθυπουργος στηριζει την πολιτικη του υπουργειου του.

Θετικοτατη χαρακτηρισε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, την αποφαση της Ευρωπαικης Ενωσης να αρχισουν οι διαπραγματευσεις για την ενταξη της Κυπρου, εξι μηνες μετα την επικυρωση της Διακυβερνητικης. Αισθηση ομως προκαλεσε και η δηλωση του αρμοδιου για τις εξωτερικες σχεσεις της Κοινοτητας, επιτροπου Χανς βαν ντε Μπρουκ ο οποιος τονισε οτι η Κυπρος δεν μπορει να ειναι ομηρος της τουρκικης πολιτικης. Αναφερομενος στο αιτημα της Τουρκιας να ενταχθει και αυτη στην Ευρωπαικη Ενωση, επισημανε οτι εξακολουθουν να υπαρχουν σοβαρα προβληματα οικονομικης και πολιτικης φυσης, κυριως στον τομεα των ανθρωπινων δικαιωματων. Η θετικη αυτη εξελιξη για την Κυπρο, προκαλεσε την εντονη αντιδραση του τουρκου αντιπροεδρου Μπουλεντ Ετσεβιτ, ο οποιος εσπευσε να δηλωσει οτι η Αγκυρα θα απαντησει σκληρα, στην περιπτωση που η ενταξη της Κυπρου αποδυναμωσει τη θεση των τουρκοκυπριων.

Ως τον πιο κρισιμο προυπολογισμο για την πορεια της χωρας μας στην Οικονομικη και Νομισματικη Ενωση, χαρακτηρισε ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου, τον προυπολογισμο του 1998, μετα την συσκεψη που πραγματοποιηθηκε το πρωι για την συνταξη του προυπολογισμου. Ο κ. Παπαντωνιου επανελαβε οτι δεν προκειται να ληφθουν νεα μετρα και τονισε οτι στοχος της οικονομικης πολιτικης ειναι η μειωση του πληθωρισμου κατω του 3% απο 5,5% που ειναι σημερα, καθως και η μειωση του ελλειμματος στο 4,2%. Οι αποφασεις, ειπε, θα ληφθουν το φθινοπωρο κατα την καταρτιση του νεου προυπολογισμου και αφου ο πρωθυπουργος δωσει τις γενικες κατευθυνσεις στην ομιλια του, στην εκθεση της Θεσσαλονικης. Σημερα ομως η δραχμη δεχθηκε ισχυρες πιεσεις, λογω της μαζικης αγορας συναλλαγματος στην Αθηνα απο τραπεζες του Λονδινου. Η Τραπεζα της Ελλαδος παρενεβη στην αγορα χρηματος με μαζικες πωλησεις ΕΨU και δολαριων, ενω τα επιτοκια της διατραπεζικης απο 11,7%, ανεβηκαν στο 12,9%.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εναν επικινδυνο δολοφονο, τον Αντριου Κουναναν, που ηταν γνωστο στις αστυνομικες αρχες οτι επιδιδοταν στην ανδρικη πορνεια, κυνηγαει η αστυνομια του Μαιαμι, για τη χθεσινη αγρια δολοφονια του διασημου σχεδιαστη μοδας Τζανι Βερσατσε. Στο μεταξυ, μια ημερα μετα τη δολοφονια του κορυφαιου στυλιστα, ο ιταλικος κοσμος της μοδας θρηνει εναν απο τους πιο εφευρετικους δημιουργους του.

Φακελλο με στοιχεια κατα του ισλαμιστη πρωην πρωθυπουργου, Νετζμετιν Ερμπακαν, ο οποιος κατηγορειται οτι στο παρελθον ειχε δεχθει οικονομικη βοηθεια απο τη Λιβυη και τη Σαουδικη Αραβια, κατεθεσε ο τουρκικος στρατος στο Συνταγματικο Δικαστηριο. Συμφωνα με σημερινο δημοσιευμα, ο Ερμπακαν και το κομμα του δεχθηκαν το 1988 το ποσο των 1,8 εκατομμυριων δολαριων απο το καθεστως του λιβυου ηγετη συνταγματαρχη Κανταφι.

Απο τις 18 Ιουλιου εως τις 12 Αυγουστου, θα αρχισει η σταδιακη αποχωρηση της πολυεθνικης δυναμης προστασιας απο την Αλβανια. Οπως ο ιταλος στρατηγος Τζοβανι Μπερναρντι, αποχωρηση θα αρχισει με την ρουμανικη δυναμη απο το Αργυροκαστρο, στα νοτια της Αλβανιας, ενω για αποχωρηση ετοιμαζεται και η μικρη ισπανικη δυναμη στην πολη Σκοδρα. Τελος, ελληνικη δυναμη θα αποχωρησει την 1η Αυγουστου.

Την ιδια ωρα, ο παντοδυναμος μεχρι πριν λιγες εβδομαδες, προεδρος της Αλβανιας Σαλι Μπερισα βρισκεται σε δυσκολη θεση, καθως εχει ξεσπασει εντονη διαμαχη στο κομμα του σχετικα με το μελλοντικο ρολο του. Ο Μπερισα, που πρεπει να παραιτηθει απο την προεδρια της χωρας του, προσβλεπει προφανως στη θεση του προεδρου του κομματος του που εμεινε κενη μετα την παραιτηση του Σεχου. Ωστοσο, φαινεται πως υπαρχει προβλημα για αυτη την επιλογη του καθως γινονται κινησεις να επανεκλεγει προεδρος του κομματος ο Εντουαρντ Σελαμι.

Η Βορεια Κορεα κατηγορησε σημερα τη Νοτια Κορεα οτι εξαπελυσε μεγαλη στρατιωτικη επιχειρηση, στη διαρκεια της οποιας τραυματισθηκαν αρκετοι βορειοκορεατες στρατιωτες. Οι αρχες της Βορειας Κορεας κατηγορησαν τη Σεουλ για στρατιωτικη προκληση κοντα στα συνορα των δυο κρατων, ενω νωριτερα στη Σεουλ, αξιωματουχος του υπουργειου αμυνας ειχε δηλωσει οτι στρατιωτες απο τα δυο κορεατικα κρατη ανταλλαξαν πυροβολισμους στα συνορα.

Η υπουργος Δικαιοσυνης της Γαλλιας Ελιζαμπετ Γκιγκου δηλωσε σημερα οτι η χωρα της θα απελασει χωρις δισταγμο μελη της οργανωσης των βασκων αυτονομιστων ΕΤΑ στην Ισπανια, αν της ζητηθει κατι τετοιο. "Ηταν μια φοβερη δολοφονια", δηλωσε η Γκιγκου αναφερομενη στο τραγικο τελος του νεαρου πολιτικου Μιγκελ Ανχελ Μπλανκο που επεσε κατω απο τις σφαιρες των βασκων αυτονομιστων, γεγονος που πυροδοτησε μαζικες εκδηλωσεις κατα της τρομοκρατιας σε ολοκληρη την Ισπανια.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχιζεται η διενεξη βιομηχανων τροφιμων και ιδιοκτητων σουπερ- μαρκετ για τις τιμες των προιοντων. Ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου, ερωτηθεις σημερα ειπε οτι υπαρχει προβλημα στη λειτουργια του ανταγωνισμου και καλεσε τους μεγαλεμπορους να αντιληφθουν οτι πρεπει και αυτοι να συμβαλουν στην πτωση των τιμων, ααφηνοντας ετσι να εννοηθει οτι στις μεγαλες αλυσιδες υπαρχει κερδοσκοπια σε βαρος των καταναλωτων. Σε συνεντευξη Τυπου, ο προεδρος του ΣΕΒ Ιασων Στρατος, δηλωσε οτι ειναι αρμοδιοτητα του κλαδου τροφιμων να προσφυγει στη δικαισυνη και παραλληλα, καλεσε την κυβερνηση να παρεμβει οπου παραβιαζονται οι κανονες ανταγωνισμου.

Δεν προκειται για εσωκομματικη αντιπολιτευση, αλλα για λεπτομερη διατυπωση των ηδη γνωστων του σκεψεων για τα ελληνοτουρκικα, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας, για την επιστολη που εστειλε χθες ο υπουργος Παιδειας στον πρωθυπουργο, στην οποια εξεφραζε την αντιθεση του στη συμφωνια της Μαδριτης. Οι θεσεις του ειναι γνωστες, προσθεσε ο κ. Ρεππας, αλλα ο υπουργος Παιδειας επανερχεται διοτι θεωρει οτι πρεπει και δι' αυτου του τροπου, δηλαδη εγγραφως, να διατυπωσει τις αποψεις του. Λαυρος κατα της κυβερνησης, κυριως στους χειρισμους της στα ελληνοτουρκικα, εμφανισθηκε ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημητρης Τσοβολας, κατα την διαρκεια συνεντευξης εφ'ολης της υλης που εδωσε στο Ζαππειο Μεγαρο. Ο κ. Τσοβολας εκανε λογο για υπονομεση πολιτειακων θεσμων, ενω χαρακτηρισε τη συμφωνια της Μαδριτης, ως συμφωνια της ντροπης, η οποια οπως υποστηριξε, ανοιγει τον δρομο για παραχωρησεις σε εθνικα και κυριαρχικα δικαιωματα. Τελος, χαρακτηρισε θετικη την αντιδραση των 22 τους οποιους καλεσε να μην μεινουν στις διακηρυξεις, αλλα να εμποδισουν την εφαρμογη της συμφωνιας.

Αδιευκρινιστες παραμενουν μεχρι στιγμης οι συνθηκες κατω απο τις οποιες κατεπεσε το μεσημερι τουρκικο στρατιωτικο αεροσκαφος τυπου Τσεσνα, στα παραλια της Μικρας Ασιας, απεναντι απο τη Σαμο. Συμφωνα με το πρακτορειο Ροιτερ, τραυματιες ειναι και τα τρια μελη του πληρωματος, ενω το ατυχημα σημειωθηκε κατα τη διαρκεια εκπαιδευτικης πτησης. Οπως δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, η ελληνικη κυβερνηση εχει απευθυνθει στις τουρκικες αρχες για την παροχη βοηθειας διασωσης, αιτημα το οποιο δεν διατυπωθηκε.

Τον καλυτερο συντονισμο της κυβερνητικης πολιτικης που αφορα τον τουρισμο, καθως και την αμεσοτερη εμπλοκη του ιδιου του πρωθυπουργου για την προωθηση λυσεων σε σειρα προβληματων που απασχολουν τον κλαδο, ζητησαν μεταξυ αλλων, οι εκπροσωποι των τουριστικων φορεων απο τον πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη, τον οποιο επισκεφθηκαν το μεσημερι στο Μεγαρο Μαξιμου. Στη συναντηση συμμετειχαν, μεταξυ αλλων, η υπουργος Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου, καθως και ο γ.γ. του ΕΟΤ, Νικος Σκουλας. Στο μεταξυ, σε αναστολη των κινητοποιησεων τους προσανατολιζονται οι εργαζομενοι στο ΞΕΝΙΑ Λαγονησιου, οι οποιοι προγραμματιζαν 24ωρη απεργια το Σαββατο, με ταυτοχρονο αποκλεισμο της παραλιακης λεωφορου Σουνιου, λογω της αντιθεσης τους στη σχεδιαζομενη ιδιωτικοποιηση του ΞΕΝΙΑ, καθως και της ανησυχιας τους για την τυχη των 147 εποχιακων εργαζομενων στην περιπτωση αυτη.

Δεν εχουν αναφερθει μεχρι στιγμης ζημιες απο την ισχυρη σεισμικη δονηση, μεγεθους 5 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ, που σημειωθηκε λιγο μετα τη μια στο θαλασσιο χωρο μεταξυ των νησων Σκυρου και Λεσβου. Ο σεισμος προερχοταν απο αποσταση 180 χιλιομετρων βορειοανατολικα της Αθηνας.

Για τεταρτη μερα μαινεται η πυρκαγια στη θεση Μπαρμπαλιας Βροντου του Ολυμπου, εχοντας καψει στο περασμα της 200 στρεμματα εκτασης με μαυρα πευκα και ελατα. Οι προσπαθειες των 45 δασοπυροσβεστων για τον ελεγχο της φωτιας συνεχιζονται κατω απο αντιξοες συνθηκες, λογω του υψομετρου και της μορφολογιας του εδαφους που κανει αδυνατη την προσεγγιση πυροσβεστικων αεροσκαφων. Σε εξελιξη βρισκεται επισης η μεγαλη πυρκαγια που ξεσπασε λιγο μετα τις 2 το μεσημερι στον Αγιο Πετρο Λευκαδας. Στην κατασβεση συμμετεχουν εξι αεροπλανα και τρια πυροσβεστικα οχηματα, καθως και κατοικοι της περιοχης. Στο μεταξυ, υπο ελεγχο τεθηκε σημερα η πυρκαγια που ξεσπασε το απογευμα στη θεση Κουπος των Σπηλαιων Καστοριας, αφου εκαψε περιπου 450 στρεμματα με βελανιδιες και καστανιες.

Κρουσμα λεπτοσπειρωσης, γνωστης και ως νοσου των ποντικων, σημειωθηκε στην περιοχη της Ηλειας. Θυμα ειναι ο 33χρονος μαροκινος εργατης, Μουσταφα Μαγκουρ, ο οποιος μεταφερθηκε σε κρισιμη κατασταση στη μοναδα τεχνητου νεφρου του νοσοκομειου "Αγιος Ανδρεας" αλλα, παρα τις προσπαθειες των γιατρων, υπεκυψε.

Εγκλημα τα ξημερωματα στο Λαυριο. Ο 65χρονος Ευαγγελος Κατσανος μετα απο λογομαχια, πυροβολησε και σκοτωσε την 37χρονη συζυγο του, Θεοδωρα, και κατοπιν πηγε στην αστυνομια και παραδοθηκε. Ο δραστης θα παραπεμφθει στον εισαγγελεα με την κατηγορια της ανθρωποκτονιας απο προθεση.

Αυξανονται απο αυριο και για μια εβδομαδα, οι λιανικες τιμες πωλησης των καυσιμων, λογω μεταβολης των διεθνων τιμων. Ετσι, οι λιανικες τιμες πωλησης των βενζινων αυξανονται κατα 0,80 δρχ το λιτρο, ενω του ντιζελ κατα 0,50 δρχ το λιτρο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εκτος κινδυνου νοσηλευεται στο Γενικο Κρατικο Νοσοκομειο Αθηνων, ο συνθετης Θανος Μικρουτσικος που τραυματιστηκε το πρωι σε τροχαιο, στην εθνικη οδο Αθηνων-Πατρων στο υψος των Μεγαρων. Συμφωνα με πληροφοριες, το αυτοκινητο στο οποιο επεβαινε οδηγουσε η συζυγος του, η οποια δεν τραυματιστηκε.

Περισσοτεροι απο 1. 500 ανθρωποι επισκεπτονται καθημερινα, κατα μεσο ορο το Μουσειο Βυζαντινου Πολιτισμου Θεσσαλονικης, οπου εδω και 25 μερες λειτουργει η μεγαλη εκθεση "Οι θησαυροι του Αγιου Ορους". Τριαντα χιλιαδες λοιπον Ελληνες και ξενοι, με εντονη την παρουσια των γυναικων - οπως ηταν αναμενομενο - αναμεσα τους ειχαν την ευκαιρια να θαυμασουν απο κοντα τα αριστουργηματικα κειμηλια της ορθοδοξιας, που για πρωτη φορα στη χιλιετη ιστορια των αγιορειτικων μονων βγηκαν εξω απο το Περιβολι της Παναγιας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεσα σε μια εκρηκτικη ατμοσφαιρα που δημιουργησαν εκατονταδες οπαδοι του Παναθηναικου, εφτασε σημερα στην Αθηνα, το νεο μεταγραφικο αποκτημα των πρασινων, ο Αμερικανος γκαρντ των Λος Αντζελες Λεικερς Μπαιρον Σκοτ. Ο παιχτης, αυριο το πρωι θα περασει απο ιατρικες εξετασεις, ενω στη συνεχεια θα υπογραψει το νεο του συμβολαιο που θα ειναι διετους διαρκειας και θα κοστισει περιπου 750 εκατομμυρια δραχμες.

Στην τελικη ευθεια μπηκαν πλεον οι προσπαθειες της ΑΕΚ για την αποκτηση του Ρουμανου διεθνη επιθετικου της Μπενφικα Νικας Παντουρου. Η αθηναικη ΠΑΕ με φαξ που εστειλε σημερα στην πορτογαλικη ομαδα, ζητα να της δοθει δανεικος για ενα χρονο ο 27χρονος ποδοσφαιριστης. Επισης, η Ενωση εστειλε σημερα στον Βραζιλιανο ταλαντουχο επθετικο Μαρτσελο Ντουρμοντ τα εισιτηρια, προκειμενου να παει και αυτος στο Τεργκενζε και να δοκιμαστει απο το Ντουμιτρι Ντουμιτριου. Εαν ο 19χρονος παιχτης, που αγωνιζοταν στη Φλαμενγκο, πεισει με την αξια του τον Ντουμιτριου, θα αποκτηθει αμεσως.

Στην αντεπιθεση περασε σημερα το ΤΑΚ Ολυμπιακος, οσον αφορα τις κατηγοριες, που εκτοξευσε εναντιον του ο Δημητρης Παπανικολαου και απαντησε με ανακοινωση στον διεθνη μπασκετμπολιστα. Οπως αναφερεται, στην ανακοινωση, ο παιχτης σχεδιαζε εδω και καιρο τη φυγη του απο τον Ολυμπιακο, ενω επισημαινει πως δεν θα επιτρεψει σε κανενανα σπιλωσει με παραπλανητικους και συκοφαντικους ισχυρισμους το ονομα της ομαδας. Στο μεταξυ, στον Ολυμπιακο θα συνεχισει την καριερα του ο Θυμιος Μπακατσιας, ο οποιος ανανεωσε τη συνεργασια του για τρια ακομα χρονια.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με σημαντικη υποχωρηση εκλεισαν οι τιμες των μετοχων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου ενω τις μεγαλυτερες πιεσεις δεχθηκαν οι μετοχες των Κατασκευων και των Βιομηχανιων. Ο γενικος δεικτης τιμων υποχωρησε στις 1572,87 μοναδες μειωμενος σε ποσοστο 1,10%. Η αξια των συναλλαγων εφθασε τα 17,7 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 0,24%, Ληζινγκ πτωση 1,01%, Ασφαλειες πτωση 1,05%, Επενδυσεις πτωση 1,13%, Βιομηχανικες πτωση 2,00%, Κατασκευων πτωση 2,03%, Συμμετοχων πτωση 1,80%, Διαφορες πτωση 0,40%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας σημειωσε απωλειες 1,06%. Με σημαντικη υποχωρηση 110 δραχμων εκλεισε η μετοχη του ΟΤΕ στις 6. 250 δρχ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος προβλεπεται αρχικα ο καιρος αυριο σ'ολη τη χωρα, αλλα το μεσημερι και το απογευμα στα κεντρικα και βορεια ηπειρωτικα θα συννεφιασει και ειναι πιθανο να σημειωθουν σποραδικες βροχες στην ανατολικη Μακεδονια και τη Θρακη. Οι ανεμοι θα πνεουν βορειοι βορειοανατολικοι μετριοι και τοπικα στο κεντρικο και νοτιο Αιγαιο ισχυροι με ταση εξασθενησης απο το βραδυ. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια 17 με 27 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 20 με 32 και στα νησια 22 με 30 βαθμους Κελσιου. Συννεφια μετριους βοριαδες και θερμοκρασια 23 με 31 και 20 με 27 βαθμους Κελσιου θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 17 July 1997 - 0:06:54 UTC