Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-07-31

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Παιδια ενος κατωτερου Θεου, θυμιζουν οι 303 λαθρομεταναστες, αναμεσα στους οποιους 30 βρεφη και 26 ανηλικα παιδια, που παραμενουν στο υπο ουκρανικη σημαια φορτηγο πλοιο, Σοχολ, στην Αναβυσσο. Το πλοιο εγκαταλειφθηκε χθες απο το πληρωμα του, λογω μηχανικης βλαβης ανοικτα της Ανδρου και οι 303 λαθρομεταναστες, διαφορων εθνικοτητων, στην πλειονοτητα τους Κουρδοι, βρισκονται σε αθλια κατασταση, πεινασμενοι και εξουθενωμενοι, καθως επι πεντε ημερες ηταν κλεισμενοι στα αμπαρια του πλοιου. Για την σιτιση τους και την παροχη βοηθειας, φροντιζουν οι λιμενικες αρχες και ηδη πεντε απο αυτους εχουν μεταφερθει σε νοσοκομεια. Ο Συνασπισμος ζητα με ανακοινωση του, να εξετασθει με ανοικτο πνευμα η δυνατοτητα να τους επιτραπει να παραμεινουν στη χωρα μας, τονιζοντας οτι επιβαλλεται να επιδειχθει πνευμα ανθρωπισμου, κοινωνικης ευαισθησιας και αλληλεγγυης.

Σε μια ιδιαιτερα λεπτη κλωστη κρεμεται πλεον η ειρηνευτικη διαδικασια για το Μεσανατολικο, μετα τη χθεσινη αιματηρη διπλη βομβιστικη επιθεση, στη κεντρικη αγορα της Ιερουσαλημ, απο δυο παλαιστινιους καμικαζι της εξτρεμιστικης οργανωσης ΧΑΜΑΣ, που στοιχισε τη ζωη σε 15 ατομα και τον τραυματισμο αλλων 158. Ο ισραηλινος πρωθυπουργος, Μπεντζαμιν Νετανιαχου, προειδοποιησε οτι εαν χρειασθει θα εισελθουν εκ νεου ισραηλινα στρατευματα σε περιοχες που εχουν αποδοθει στους παλαιστινιους, για να συλλαβουν τρομοκρατες, αν δεν το κανει η παλαιστινιακη αρχη. Ηδη, ανδρες των ισραηλινων δυναμεων ασφαλειας εκαναν σημερα επιδρομες σε χωρια της Δυτικης Οχθης και συνελαβαν στελεχη της ΧΑΜΑΣ, ενω οπως ειναι γνωστο, απο χθες το Ισραηλ εχει επιβαλει αποκλεισμο της Δυτικης Οχθης και της Λωριδας της Γαζας. Στο μεταξυ, η αμερικανιδα υπουργος Εξωτερικων Μαντλιν Ολμπραιτ, δηλωσε οτι εργαζεται για την ανανεωση της βοηθειας που παρεχει η Ουασιγκτον στους Παλαιστινιους, παρα τη χθεσινη βομβιστικη επιθεση και τα ερωτηματικα που εγειρονται για το κατα ποσο ο Αραφατ μπορει να εγγυηθει την ασφαλεια του Ισραηλ. Απο την πλευρα του, ο προεδρος της ιταλικης Δημοκρατιας Λουιτζι Σκαλφαρο μπορει να καταδικασε την διπλη βομβιστικη επιθεση στην Ιερουσαλημ, τονισε ωστοσο οτι η αποφαση του Ισραηλ να δημιουργησει εβραικο οικισμο στον αραβικο τομεα της πολης ηταν μια πολεμικη ενεργεια. Η επομενη μερα στο Ισραηλ μυριζει μπαρουτι, καθως οι οργανωσεις της δεξιας προγραμματιζουν μεγαλη συγκεντρωση στην Ιερουσαλημ και ασκουν νεες πιεσεις στην κυβερνηση να προσπαθησει το εποικιστικο της προγραμμα στον αραβικο τομεα της πολης, ενω οι πιο ψυχραιμοι ανοιξαν τα μαγαζια τους στην κεντρικη αγορα και τοπο της τραγωδιας, για να δειξουν, οπως ειπαν, την αποφαση τους οτι δεν θα τους καταβαλουν οι τρομοκρατικες ενεργειες.

Αμεταβλητη παραμενει η προθεση της κυβερνησης για τη δημιουργια του ατμοηλεκτρικου εργοστασιου της ΔΕΗ στη Φλωρινα, δηλωσε σημερα ο κυβερνητικος εκπροσωπος, αναφερομενος στη χθεσινη αποφαση της κυβερνητικης επιτροπης να ανατεθει σε ξενο οικο η εκτιμηση του κοστους κατασκευης του σταθμου. Συνεχιζοντας ο κ. Ρεππας, τονισε οτι η λυση αυτη ηταν προταση της υπουργου Αναπτυξης, Βασως Παπανδρεου, ενω ερωτηθεις εαν υπαρχει θεμα παραιτησης της ηγεσιας της ΔΕΗ, απεκλεισε κατηγορηματικα το ενδεχομενο αυτο. Τελος εξαπελυσε δριμυτατη επιθεση κατα της Νεας Δημοκρατιας, υποστηριζοντας οτι εχει αναπτυξει κλιμα σκανδαλολογιας και χαρακτηρισε τη μεθοδο αυτη ως γνωστη και δοκιμασμενη στο παρελθον.

Για το εργοστασιο της ΔΕΗ στη Φλωρινα, συναντηθηκαν το μεσημερι εκπροσωποι της Συντονιστικης Επιτροπης Φλωρινας με τον προεδρο της Νεας Δημοκρατιας Κωστα Καραμανλη και του ζητησαν τη συμπαρασταση του προκειμενου να μην ειναι "χρονοβορα η διαδικασια του ανεξαρτητου εκτιμητη που επελεξε η κυβερνηση και καθυστερησει η δημιουργια του εργοστασιου της ΔΕΗ στην περιοχη". Μετα την συναντηση, ο εκπροσωπος του κομματος Αρης Σπηλιωτοπουλος, εκανε λογο για κυβερνητικες παλλινωδιες και υπαναχωρησεις, οι οποιες οπως υποστηριξε, δημιουργουν πολλα και ευλογα ερωτηματικα για την διαφανεια και κατοχυρωση των συμφεροντων του δημοσιου.

Αυξημενα κατα 3,5% θα ειναι απο αυριο τα τιμολογια της ΔΕΗ. Οπως δηλωσε η υπουργος Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου, η αναπροσαρμογη των τιμολογιων, που ειχαν παραμεινει παγωμενα για 25 μηνες, δεν εχει επιπτωσεις στον πληθωρισμο και επιβαρυνει ελαχιστα τον καταναλωτη. Για τις πρωτες 800 κιλοβατωρες, η χρεωση ανα τετραμηνο θα ειναι 21,49 δραχμες, για τις επομενες 800, 27 δραχμες, απο τις 1. 600 εως τις 2. 000 κιλοβατωρες θα ειναι 33,12 δραχμες και για τις υπολοιπες κιλοβατωρες 43,89 δραχμες. Για αδιεξοδη και αντιλαικη οικονομικη πολιτικη, κανει λογο με ανακοινωση του το ΔΗΚΚΙ.

Προβαδισμα στους υποψηφιους των γενικων εξετασεων που ειχαν κατοχυρωσει βαθμολογιες απο περυσι, κυριως στην τριτη δεσμη, δινουν τα συγκεντρωτικα στοιχεια των βαθμολογιων που εδωσε σημερα στη δημοσιοτητα το υπουργειο Παιδειας. Στην πρωτη δεσμη στην εκθεση εχουν κατοχυρωσει βαθμολογια 11. 000 υποψηφιοι, εκ των οποιων οι 8. 000 εχουν βαθμολογια απο 15,5 εως 20. Αναλογη ειναι η εικονα και στην τεταρτη δεσμη στο μαθημα της εκθεσης, οπου απετυχαν οι 6 στους 10 υποψηφιους. Στην δευτερη δεσμη, οι περυσινοι υποψηφιοι εχουν κατοχυρωσει υψηλες βαθμολογιες σε ολα τα μαθηματα, ενω στην τριτη δεσμη στα μαθηματα της Ιστοριας και των Αρχαιων το 30% των υψηλοτερων βαθμολογιων εχουν κατοχυρωθει απο περυσι.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουλαχιστον εικοσι ανθρωποι βρισκονται κατω απο τοννους χωματων και βραχων και εκφραζονται μεγαλοι φοβοι για τη ζωη τους, υστερα απο κατολισθηση που σημειωθηκε σε χειμερινο θερετρο της νοτιοδυτικης Αυστραλιας. Με τη θερμοκρασια κατω απο το μηδεν τα σωστικα συνεργεια καταβαλλουν προσπαθειες για τον εντοπισμο παγιδευμενων με την ελπιδα οτι θα βρεθουν επιζωντες, καθως τις πρωτες ωρες ακουγονταν φωνες κατω απο τα ερειπια, αλλα στη συνεχεια δεν υπηρχε καμια ενδειξη για υπαρξη επιζωντων.

Ενας λαθος συναγερμος για εκδηλωση πυρκαγιας σε εργοστασιο ενδυματων στο Μπαγκλαντες, στοιχισε τη ζωη σε 26 ατομα, ενω εκατονταδες ποδοπατηθηκαν, καθως προκληθηκε πανικος. Εκτος απο τους 26 νεκρους εργατες, στο νοσοκομειο, στην Ντακα, μεταφερθηκαν και αλλα πεντε ατομα που βρισκονται σε κρισιμη κατασταση. Αυτοπτες μαρτυρες ανεφεραν οτι ο πανικος προκληθηκε απο εναν εργατη που φωναξε "φωτια-φωτια", οταν ακουσε να ηχει το προειδοποιητικο κουδουνι για τις περιπτωσεις πυρκαγιας.

Οι λεηλασιες στρατιωτικων αποθηκων της Αλβανιας και το εμποριο οπλων προς τις γειτονικες χωρες, εχουν ενταθει τις τελευταιες μερες. Τις τεσσερις τελευταιες μερες εχουν κλαπει απο βασεις κοντα στους Αγιους Σαραντα σημαντικες ποσοτητες αντιαρματικων οβιδων, αντιαεροπορικων οπλων και πολυ επικινδυνων πυρομαχικων. Χαρακτηριστικα, κατοικοι του χωριου Ντερμισι ειδαν τρια φορτηγα με οπλα να διασχιζουν τα ελληνοαλβανικα συνορα. Εξαλλου, εκπροσωποι της αλβανικης κυβερνησης, διεθνων οργανισμων και περιπου 30 χωρων συναντηθηκαν στη Ρωμη για να καθορισουν τη μορφη οικονομικης βοηθειας προς την Αλβανια.

Οκτω νεκροι και 25 τραυματιες, ειναι ο απολογισμος της εκρηξης παγιδευμενου αυτοκινητου που εγινε στην αλγερινη πρωτευουσα. Το περασμενο 24ωρο, σε αλλο επεισοδιο εχασαν τη ζωη τους ενας αστυνομικος και ενας πολιτης απο πυρα ισλαμιστων, οι οποιοι ειχαν στησει ενεδρα σε αυτοκινητο της αστυνομιας σε περιοχη του Αλγεριου. Πρεπει να σημειωθει οτι περισσοτεροι απο 170 πολιτες εχουν σκοτωθει απο μουσουλμανους ανταρτες σε δυο επαρχιες της χωρας την τελευταια εβδομαδα, ενω απο το 1992 εχουν χασει τη ζωη τους περιπου 60. 000 ανθρωποι...

Σε νεα επιπεδα ρεκορ εφτασε η ανεργια στη Γαλλια τον Ιουνιο, αντιπροσωπευοντας την πιο σκληρη προκληση που αντιμετωπιζει η νεα κυβερνηση των Σοσιαλιστων, καθως μια απο τις βασικες προεκλογικες υποσχεσεις τους ηταν η κατοχυρωση των θεσεων εργασιας. Η αυξηση των ανεργων κατα 17. 000 και του ποσοστου της ανεργιας σε 12,6%, δηλαδη πανω απο τρια εκατομμυρια ατομα ειναι απογοητευτικο, ιδιαιτερα αν συνδιαστει με την μειωση της αγοραστικης δυναμης του κοινου.

Ετοιμος να συναντηθει με τον προεδρο της Ρωσιας, Μπορις Γελτσιν, για να συζητησει τις σχεσεις μεταξυ Μοσχας και Γκροζνι δηλωσε ο ηγετης των Τσετσενων, Ασλαν Μασκαντοφ. Ο Μασκαντοφ δηλωσε οτι επιθυμει να συζητησει με τον Γελτσιν ενα ευρυ πακετο πολιτικων θεματων, με αξονα την αναγνωριση περισσοτερων εξουσιων στους Τσετσενους, κατι που μεχρι τωρα αρνειται κατηγορηματικα ο ρωσος προεδρος.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξελιξη βρισκεται την ωρα αυτη συναντηση του κυπριου προεδρου, Γλαυκου Κληριδη και του τουρκοκυπριου ηγετη, Ραουφ Ντενκτας, στο σπιτι του μεσολαβητη του ΟΗΕ, Γκουσταβ Φεισελ, στη νεκρη ζωνη της Λευκωσιας.Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, απαντωντας το μεσημερι σε σχετικες ερωτησεις, δηλωσε οτι το πρωτο ζητουμενο ειναι η αναζητηση λυσης στο Κυπριακο, η οποια θα λαμβανει υποψη τις αποφασεις του ΟΗΕ, τα κειμενα των παρελθουσων συμφωνιων και θα αξιοποιει την εμπειρια. Τονισε ωστοσο, οτι ολα ειναι ακομα προωρα και η Ελλαδα ειναι επιφυλακτικη, παραλληλα ασκησε εντονη κριτικη στον Ραουφ Ντενκτας, αναφορικα με τις απειλες για αποχωρηση απο τις απευθειας συνομιλιες και για προσαρτηση των κατεχομενων στην Τουρκια, εκτιμωντας οτι εκθετει και τον εαυτο του και την Τουρκια και δειχνει να μην εχει βουληση να συμβαλει σε λυση.

Το σταθεροποιητικο ρολο που διαδραματιζει η χωρα μας στην περιοχη των Βαλκανιων, της Ανατολικης Μεσογειου και των Παρευξεινειων χωρων, σε αντιθεση με την Τουρκια, που αποτελει τον αποσταθεροποιητικο παραγοντα στην περιοχη, με την επεκτατικη της πολιτικη, επεσημανε ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Ακης Τσοχατζοπουλος, αναφερομενος σημερα στις χθεσινες αποφασεις του ΚΥΣΕΑ, για την αμυντικη πολιτικη της χωρας. Μεταξυ αλλων, ο κ. Τσοχατζοπουλος δηλωσε οτι η Ελλαδα τασσεται υπερ της ειρηνης και της συνεργασιας με τις χωρες της περιοχης και πιστη στις διεθνεις συνθηκες και συμφωνιες, ενω οσον αφορα τα συνορα της, τονισε οτι ειναι απαραβιαστα και ακριβως προσδιορισμενα απο αυτες. Το ΚΚΕ με ανακοινωση του, τονιζει οτι το περιεχομενο των αποφασεων του ΚΥΣΕΑ, εναρμονιζεται πληρως με την ιμπεριαλιστικη πολιτικη του ΝΑΤΟ, στους νεους σχεδιασμους στου οποιου εχει ενταχθει πιο βαθια η Ελλαδα και οι ενοπλες δυναμεις της.

Ανοιγει αυριο η αυλαια του 6ου Παγκοσμιου Πρωταθληματος Στιβου, στο Καλλιμαρμαρο Παναθηναικο Σταδιο, υπο τους ηχους της μουσικης του Βαγγελη Παπαθανασιου. Οι ρυθμοι στο κεντρο της πολης αλλαζουν, καθως εχουν ληφθει δρακοντεια μετρα ασφαλειας με 15. 000 αστυνομικους για την ομαλη διεξαγωγη της διοργανωσης. Η ζητηση των εισιτηριων ειναι ιδιαιτερα αυξημενη, ενω το "Αθηνα '97", εσπασε ηδη το πρωτο ρεκορ καθως στους αγωνες θα αγωνιστουν αθλητες απο 200 χωρες, δηλαδη περισσοτερες συμμετοχες και απο την Ολυμπιαδα της Ατλαντα.

Για τον ερχομενο Σεπτεμβριο ανεβαλε το Δ. Σ του ΟΤΕ την αποφαση του για την προμηθεια των περιπου 1,3 εκατ. μοναδων ψηφιακων παροχων. Η προμηθεια εντασσεται στο ΦΑΣΤ-ΤΡΑΨΚ προγραμμα κοστους 135 δις. δρχ που θα εκτελεστει στα ετη 1997 και 98. Επισης, οπως δηλωσε σημερα ο υπουργος Μεταφορων Χαρης Καστανιδης, η Ολυμπιακη Αεροπορια θα αγορασει δυο νεα αεροσκαφη, τυπου Αιρμπας Α349, μεγαλων αποστασεων, ενω στην σχετικη συμβαση που θα υπογραφει στις επομενες ημερες, προβλεπεται η αγορα δυο ακομα οπτιον.

Την εντονη αντιδραση του προεδρου της Βουλης, Αποστολου Κακλαμανη, προκαλεσαν οι καταγγελιες του βουλευτη της Νεας Δημοκρατιας, Αθανασιου Νακου, για μυστικες χρηματοδοτησεις βουλευτων και εξυπηρετηση συμφεροντων.Ο κ. Κακλαμανης αφου εκανε λογο για επιπολαιη και αντικοινοβουλευτικη συμπεριφορα, ζητησε απο το βουλευτη της Νεας Δημοκρατιας να καταθεσει οσα στοιχεια εχει στη διαθεση του για τις σχεσεις βουλευτων με επιχειρηματικα συμφεροντα, προκειμενου οι βουλευτες να μπορουν να υπερασπιστουν την τιμη και την υποληψη τους.

Στο Ηρακλειο Κρητης αναμενεται να φθασει αποψε ο Ολυμπιονικης, Νικος Κακλαμανακης, ο οποιος συνεχιζει σημερα για δευτερη ημερα τον διαπλου του Αιγαιου με την ιστιοσανιδα του. Ο Κακλαμανακης, ξεκινησε λιγο μετα τις 12 το μεσημερι απο την Σαντορινη και το εγχειρημα του εντασσεται στις προσπαθειες της χωρας για την αναληψη των Ολυμπιακων του 2004.

Φθηνοτερη κατα 1,20 δραχμες το λιτρο, πωλειται απο το πρωι η βενζινη μετα την αποφαση της κυβερνησης να μειωσει κατα 4 δραχμες τον ειδικο φορο καταναλωσης, προκειμενου να αποφευχθουν ενδεχομενες πληθωριστικες πιεσεις απο την ανοδο του δολαριου. Επιβαλλεται παραλληλα, πλαφον στην πωληση των βενζινων σε ολη τη χωρα, εκτος απο την Αττικη και τη Θεσσαλονικη. Τελος, αποφασιστηκε να διενεργηθουν ελεγχοι σε πρατηρια υγρων καυσιμων σε ολη τη χωρα για να εντοπιστουν κρουσματα αισχοκερδιας.

Το πρωτο δεκαημερο του Σεπτεμβριου, θα ανακοινωθουν τα μετρα για την ανακουφιση της πρωτευουσας απο το κυκλοφοριακο προβλημα. Αυτο αποφασιστηκε στη συσκεψη που πραγματοποιηθηκε το πρωι υπο τον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη και με τη συμμετοχη των υπουργων Δημοσιας Ταξης Γιωργου Ρωμαιου και Μεταφορων Χαρη Καστανιδη. Η συσκεψη εγινε κατ`εντολην του πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη, ο οποιος εχει ζητησει τη ληψη αμεσων μετρων για την αναβαθμιση της λειτουργιας της πολης.

Συμφωνο βρηκαν τον γενικο γραμματεα της Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ, Κωστα Σκανδαλιδη, οι προτασεις των μελων του προεδρειου της ΑΔΕΔΥ για την αναθεωρηση του Συνταγματος, κατα την διαρκεια συναντησης τους σημερα στα γραφεια του κομματος στην Αθηνα. Ωστοσο, ο κ. Σκανδαλιδης διευκρινησε οτι η εξειδικευση των σχετικων θεσεων του ΠΑΣΟΚ, θα γινει κατα τη φαση συζητησης του περιεχομενου των προς αναθεωρηση αρθρων 102 και 103.

Ληστεια σε βαρος ταχυδρομικου διανομεα σημειωθηκε το πρωι στη Γλυφαδα. Δυο νεαροι που επεβαιναν σε μοτοσυκλετα μεγαλου κυβισμου απεσπασαν απο τον ταχυδρομο Αγγελο Κακουρα, 40 ετων, τσαντα με 4,5 εκατομμυρια δραχμες και επιταγες. Το θυμα, ενω βαδιζε στη συμβολη των οδων Σωκρατους και Βουλιαγμενης, δεχθηκε την επιθεση των δραστων οι οποιοι αφου τον χτυπησαν του απεσπασαν τον ταχυδρομικο σακκο και εξαφανιστηκαν.

Αλλα δυο ατομα εχασαν τη ζωη τους απο υπερβολικη χρηση ηρωινης. Προκειται για τους Ευαγγελο Μαλελη, 35 χρονων, ο οποιος βρεθηκε νεκρος σε εγκαταλελειμενο εργοστασιο στην πλατεια Κουμουνδουρου και Δημητρη Τζαβαρα, 40 χρονων, ο οποιος βρεθηκε στο σπιτι του στην Αργυρουπολη.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ομαδα Ελληνων αρχαιολογων που διενεργει ανασκαφες στην κοιτη του ποταμου Βοιδαματη στην Κονιτσα, ανακαλυψε σημαντικα ευρηματα, που αποδεικνυουν οτι οι βραχοσκεπες της χαραδρας του Βικου, ειχαν κατοικηθει πριν 15. 000 περιπου χρονια. Συμφωνα με τους αρχαιολογους, οι προγονοι μας ασχολουντο με το κυνηγι μικρων αγριοκατσικων και κοκκινων ελαφιων, κυριως τους θερμους μηνες του χρονου, ενω τα οπλα και τα εργαλεια τους τα κατασκευαζαν απο τον πυριτολιθο, στην κοιτη του ποταμου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελευθερος εμεινε απο την Βεροια, ο 20χρονος ποδοσφαιριστης Ευριπιδης Κατσαβος, μετα απο αποφαση της Δευτεροβαθμιας Επιτροπης Επιλυσης Οικονομικων Διαφορων της ΕΠΟ, η οποια εκανε δεκτη, με ψηφους 4 υπερ και 2 κατα, την εφεση που ειχε υποβαλλει. Ετσι, ο παιχτης ανηκει και τυπικα στην ΑΕΚ απο σημερα και φυσικα μπορει να ειναι στη διαθεση του προπονητη του για τους επισημους αγωνες.

Η Διεθνης Ομοσπονδια Κλασσικου Αθλητισμου κατα την διαρκεια του συνεδριου της που διεξαγεται στην Αθηνα, αποφασισε την μειωση της ποινης απο τεσσερα σε δυο χρονια για οσους αθλητες και αθλητριες συλλαμβανονται να κανουν χρηση απαγορευμενων ουσιων για πρωτη φορα στην καριερα τους.

Αισιοδοξοι και αποφασισμενοι για την διακριση, παρουσιαστηκαν αρκετοι απο τους Ελληνες πρωταθλητες και πρωταθλητριες που θα λαβουν μερος στο 6ο παγκοσμιο πρωταθλημα στιβου της Αθηνας, κατα την διαρκεια εκδηλωσης. Ο παγκοσμιος πρωταθλητης στα 60 μετρα κλειστου στιβου Χαρης Παπαδιας, επιβεβαιωσε την συμμετοχη του στην μεγαλη αυτη διοργανωση.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ανοδικες τασεις επεκρατησαν στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στις 1598,34 μοναδες ενισχυμενος σε ποσοστο 0,89%. Η αξια των συναλλαγων εφθασε τα 14,3 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,43%, Ληζινγκ πτωση 0,93%, Ασφαλειες ανοδος 4,61%, Επενδυσεις ανοδος 0,60%, Βιομηχανιες ανοδος 1,74%, Κατασκευων πτωση 0,88%, Συμμετοχων ανοδος 1,03%, Διαφορες ανοδος 0,54%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας ενισχυθηκε σε ποσοστο 1,32%. Με ανοδο 60 δρχ. στις 6. 300 εκλεισε η τιμη της μετοχης του ΟΤΕ διακινωντας 521. 460 τεμαχια. Με σημαντικη υποχωρηση 0,55%, εκλεισε η ισοτιμια του δολαριου εναντι της δραχμης και το αμερικανικο νομισμα θα πωλειται αυριο απο τις Εμπορικες Τραπεζες προς 290,76 δρχ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφια προβλεπεται αυριο σ'ολη τη χωρα, ενω σποραδικες βροχες η καταιγιδες θα σημειωθουν στα ορεινα κυριως ηπειρωτικα. Οι ανεμοι θα πνεουν απο βορειες διευθυνσεις στα δυτικα ασθενεις μεχρι μετριοι, στα ανατολικα μετριοι μεχρι ισχυροι και τοπικα στο Αιγαιο πολυ ισχυροι αλλα προοδευτικα θα εξασθενησουν. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα ηπειρωτικα 18 με 34 βαθμους, στο Ιονιο 20 με 32 και στο Αιγαιο 22 με 31 βαθμους Κελσιου. Συννεφια, μετριους μεχρι ισχυρους βοριαδες και θερμοκρασια 22 με 33 βαθμους θαχει αυριο η Αθηνα. Στη Θεσσαλονικη υπαρχει πιθανοτητα βροχης η καταιγιδας τη νυχτα, οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις και η θερμοκρασια στην πολη θα κυμανθει 20 με 32 βαθμους Κελσιου.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 1 August 1997 - 0:32:48 UTC