Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-07-30

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Σκηνες φρικης και αλλοφροσυνης, εκτυλιχθηκαν στην κεντρικη αγορα της Ιερουσαλημ, μετα τη διπλη βομβιστικη επιθεση αυτοκτονιας που πραγματοποιησαν δυο Αραβες καμικαζι, σκορπωντας το θανατο σε 13 ατομα και τον τραυματισμο αλλων 157. Συμφωνα με τον ισραηλινο υπουργο Αμυνας, μεταξυ των νεκρων ειναι και οι δυο καμικαζι, περιπου 20 χρονων, που ευθυνονται για τις επιθεσεις και οι οποιοι πιστευεται οτι ειναι Παλαιστινιοι, ενω ηδη, η ισραηλινη αστυνομια εχει αποκλεισει τη Δυτικη Οχθη και τη Λωριδα της Γαζας. Η επιθεση αυτη πυροδοτησε αμεσως μια συγκεντρωση διαμαρτυριας απο Ισραηλινους, οι οποιοι φωναζαν "θανατος στους Αραβες". Αλλωστε, προκειται για τη σοβαροτερη τρομοκρατικη επιθεση στο Ισραηλ απο τοτε που ανελαβε ο Νετανιαχου. Η επιθεση ειναι σιγουρο οτι θα φρεναρει καθε προσπαθεια των διαδικασιων για ειρηνευση στην περιοχη, ενω ο αμερικανος συντονιστης της ειρηνευτικης διαδικασιας στη Μεση Ανατολη Ντενις Ρος, αποφασισε να αναβαλλει την προγραμματισμενη για σημερα επισκεψη του στην περιοχη. Ο Παλαιστινιος ηγετης, Γιασερ Αραφατ, διαβιβασε τηλεφωνικως στον πρωθυπουργο του Ισραηλ τα συλλυπητηρια του, αλλα ο Νετανιαχου του απαντησε οτι τα συλλυπητηρια δεν αρκουν και οτι πρεπει να κανει περισσοτερα για την παταξη της τρομοκρατιας. Ο προεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλιντον καταδικασε την επιθεση, ενω ο γερμανος υπουργος Εξωτερικων Κλαους Κινκελ τη χαρακτηρισε ανανδρη πραξη. Επισης η Ευρωπαικη Ενωση καταδικασε με εντονο τροπο την επιθεση στην Ιερουσαλημ και καλεσε τους Ισραηλινους να μην επιτρεψουν η επιθεση αυτη να εχει αρνητικες συνεπειες στην ειρηνευτικη διαδικασια. Την βομβιστικη επιθεση, ομως, καταδικασαν και πολλες αλλες χωρες, αναμεσα στις οποιες η Γαλλια, η Αιγυπτος και η Ιορδανια.

Στην εφαρμογη μετρων για την συγκρατηση των τιμων των καυσιμων, προχωρησε σημερα η κυβερνηση, εξαιτιας της αλματωδους ανοδου του δολαριου. Το υπουργειο Αναπτυξης αποφασισε τη μειωση του ειδικου φορου καταναλωσης στη βενζινη, κατα 4 δραχμες το λιτρο και την επιβολη ανωτατης τιμης στην πωληση των βενζινων σε ολη τη χωρα, πλην των νομων Αττικης και Θεσσαλονικης. Ετσι απο αυριο το πρωι και μεχρι τις 30 Σεπτεμβριου, μετα την μειωση του ειδικου φορου και σε συνδυασμο με την αυξηση κατα 3,5 δραχμες που θα ανακοινωσει η ΔΕΠ, η βενζινη θα πωλειται στα πρατηρια φθηνοτερη κατα 1,20 δραχμες το λιτρο. Οσον αφορα το πετρελαιο κινησης, δεν εληφθησαν αποφασεις.

Η επαναδιατυπωση του αμυντικου δογματος του 1985 για την αμυνα, η αναδιαρθρωση των Ενοπλων Δυναμεων και ο εκσυγχρονισμος των 30 αεροσκαφων τυπου Φ-4, απασχολησαν σημερα την τετραωρη συνεδριαση του ΚΥΣΕΑ, υπο την προεδρια του πρωθυπουργου. Οπως δηλωσε ο υπουργος Αμυνας, Ακης Τσοχατζοπουλος, το ΚΥΣΕΑ αποφασισε την αναθεση του εκσυγχρονισμου των Φ-4 στην γερμανικη εταιρια, Ντασα, εναντι ποσου 87 δις. δρχ. Η γερμανικη εταιρια προκριθηκε μετα απο τρεις διαγωνισμους που διεξηχθησαν απο τον προηγουμενο Νοεμβριο και κατοπιν της καταργησης παλαιοτερου διαγωνισμου για το ιδιο θεμα. Η προσφορα της γερμανικης εταιριας υπερτερουσε της αμερικανικης κατα 8 δις. δρχ. ενω με τη νεα συμβαση θα υπαρξουν και αντισταθμιστικα ωφεληματα.

Συνεχιζοντας ο κ. Τσοχατζοπουλος χαρακτηρισε πολυ ικανοποιητικη τη συμβαση, ενω αναφερομενος στην εγκριση απο το ΚΥΣΕΑ του νεου αμυντικου δογματος της χωρας το οποιο βασιζεται σε αυτο του 1985, ειπε οτι παραμενει η βασικη απειλη εξ ανατολων για τη χωρα μας. Τελος, το ΚΥΣΕΑ ενεκρινε τη νεα δομη των Ενοπλων Δυναμεων η οποια προβλεπει την μετατροπη των μεγαλων σχηματισμων σε πιο ευελικτες και ταχυκινητες μοναδες με αναβαθμιση των ταξιαρχιων.

Εντυπωσιακα στοιχεια για ανεισπρακτες οφειλες προς το Δημοσιο παρουσιασε το πρωι στη Βουλη ο υφυπουργος Οικονομικων, Γιωργος Δρυς. Συμφωνα με τα στοιχεια του υπουργειου Οικονομικων, μονο μεχρι το Νοεμβριο του 1995, για μεγαλοφειλετες ανω του ενος δις. δρχ, σε συνολο 2 τρις 736 δις. δρχ. χρεη προς το Δημοσιο, τα 2,5 τρις δρχ τα χρωστουσαν 33 ΔΕΚΟ και προβληματικες και τα υπολοιπα 200 δις. δρχ διαφορες εταιριες και φυσικα προσωπα. Αξιζει να σημειωθει, οτι αναμεσα στα φυσικα προσωπα και τις εταιριες που οφειλουν τα ποσα αυτα, οι 17 δημιουργησαν τα χρεη απο πλαστα και εικονικα τιμολογια. Για την εισπραξη των οφειλων, ο κ. Δρυς, διαβεβαιωσε οτι συντομα θα εκδοθει εγκυκλιος, με την οποια θα ληφθουν προσθετα μετρα για τους οφειλετες, οπως προσωποκρατηση, απαγορευση εξοδου απο τη χωρα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδηλωση πραγματοποιησαν σημερα στην Κωνσταντινουπολη 200 Τουρκοι δημοσιογραφοι, διαμαρτυρομενοι για το ξυλοδαρμο συναδελφων τους στη διαρκεια ισλαμικης διαδηλωσης στην Αγκυρα. Ο πρωθυπουργος της χωρας Μεσουτ Γιλμαζ ευχηθηκε ταχεια αναρρωση στους πεντε τραυματιες δημοσιογραφους και χαρακτηρισε το συμβαν ατυχες και λυπηρο. Την ιδια ωρα το τουρκικο υπουργειο Εξωτερικων, επεξεργαζεται εκθεση για την κατασταση των ανθρωπινων δικαιωματων στην χωρα, την οποια υπεβαλε στην κυβερνηση. Στο μεταξυ, ο πρωθυπουργος Μεσουτ Γιλμαζ δηλωσε σημερα οτι θα προχωρησει στην εφαρμογη της εκπαιδευτικης μεταρρυθμισης που αποβλεπει στην κατοχυρωση του κοσμικου χαρακτηρα του κρατους, παρα τις δυναμικες διαδηλωσεσι των ισλαμιστων.

Οι καταρρακτωδεις βροχες των τελευταιων ωρων στο βορειο Κολοραντο των ΗΠΑ, ειχαν ως αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους πεντε ανθρωποι και να προκληθουν μεγαλες πλημμυρες στην πολη Φορτ Κολινς, οπου παρασυρθηκαν τροχοσπιτα και εκατονταδες ανθρωποι εμειναν αστεγοι. Συμφωνα με επισημα στοιχεια, αγνοειται η τυχη 20 ανθρωπων, καθως οι ανδρες των σωστικων συνεργειων ερευνουν τις περιοχες που εχουν πλημμυρισει απομακρυνοντας οσους πολιτες παγιδευθηκαν απο τα ορμητικα νερα. Παντως οι αρμοδιοι προβλεπουν κι αλλες βροχοπτωσεις τις επομενες ωρες, που αναμενεται οτι θα πληξουν και τις βορειοανατολικες και ανατολικες περιοχες της πολιτειας.

Δυο κοριτσια 10 και 12 ετων σκοτωθηκαν απο εκρηξη βομβας, ακομα ενα τυφλο κτυπημα της βιας που πληττει την Αλγερια, την ωρα που σε κοντινο χωριο οι κατοικοι θρηνουσαν περιπου 50 συγγενεις τους, που σφαγιαστηκαν απο Μουσουλμανους ανταρτες. Η αυτοσχεδια βομβα εξερραγη σε σπιτι κοντα στην Χρεα, περιπου 50 χιλιομετρα νοτιως της αλγερινης πρωτευουσας.

Εξι ορειβατες εχασαν την ζωη τους στο Λευκο Ορος σε τρια διαφορετικα δυστυχηματα, με αποτελεσμα οι νεκροι στο υψηλοτερο βουνο της Ευρωπης να φθασουν τις τελευταιες ημερες τους 17, εγινε γνωστο απο γαλλικη αστυνομικη πηγη. Τεσσερις ορειβατες επεσαν σε χαραδρα, ενω ελικοπτερο εντοπισε τα παγωμενα πτωματα ενος Βρετανου και ενος Ολλανδου τα ιχνη των οποιων ειχαν χαθει απο τις 10 Ιουλιου. Οι εθνικοτητες των τεσσαρων δεν εγιναν γνωστες προς το παρον. Δυο αλλοι ορειβατες επεσαν και σκοτωθηκαν στην περιοχη Τακουλ του Λευκου Ορους, τεσσερις ωρες αργοτερα, ενω απο το Σαββατο ενδεκα ακομη ατομα εχουν χασει τη ζωη τους στο Λευκο Ορος.

Σε παρακειμενο αυτοκινητοδρομο του αεροδρομιου της Φλωρεντιας κατεληξε επιβατηγο αεροπλανο, προερχομενο απο τη Νικαια, οταν κατα την προσγειωση του ξεφυγε απο διαδρομο προσγειωσης. Συμφωνα με πηγες της αστυνομιας, εκφραζονται φοβοι οτι υπαρχουν αρκετοι τραυματιες μεταξυ των επιβαινοντων, ο αριθμος των οποιων κατα τις πρωτες πληροφοριες της ιταλικης τηλεορασης ειναι περιπου 14.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταργουνται απο την Παρασκευη 1η Αυγουστου, ολοι οι περιορισμοι για το συναλλαγμα. Συμφωνα με σχετικες αποφασεις της Τραπεζας της Ελλαδος, απο μεθαυριο ολοι οι Ελληνες θα μπορουν να αγοραζουν οσο συναλλαγμα θελουν χωρις περιορισμους, να το καταθετουν στην τραπεζα χωρις να χρειαζεται να εξηγησουν πως το απεκτησαν, να μετατρεπουν την καταθεση τους απο δραχμες σε οποιοδηποτε νομισμα επιθυμουν και αντιστροφα και να παιρνουν μαζι τους οταν φευγουν για το εξωτερικο, οσο συναλλαγμα θελουν.

Στις γνωστες του απειλες, οτι δεν θα παρει μερος στο β' γυρο των διακοινοτικων συνομιλιων, στον Αυγουστο στο Μοντρε της Ελβετιας, επανελαβε σημερα ο τουρκοκυπριος ηγετης Ραουφ Ντενκτας, ο οποιος συνανταται αυριο στη νεκρη ζωνη της Λευκωσιας, με τον κυπριο προεδρο Γλαυκο Κληριδη. Την ελπιδα οτι μεσα στον επομενο χρονο θα επιλυθει το Κυπριακο, εξεφρασε ο γ. γ του ΝΑΤΟ, Χαβιε Σολανα, μιλωντας χθες το απογευμα σε εκδηλωση του πανεπιστημιου Κολουμπια. Την υποψηφιοτητα του για την Προεδρια, ανακοινωσε σημερα ο πρωην υπουργος Γιωργος Ιακωβου.

Θεματα που αφορουν το δημοσιογραφικο και ραδιοτηλεοπτικο χωρο, συζητησε σημερα ο υπουργος Τυπου, Δημητρης Ρεππας, με τους συντακτες του ραδιοτηλεοπτικου ρεπορταζ. Συμφωνα με τον κ. Ρεππα, προωθειται στο Συμβουλιο Επικρατειας σχεδιο προεδρικου διαταγματος για την καθιερωση μηχανισμων διαφανειας, σχετικα με τις υποχρεωτικες απο το νομο δημοσιευσεις του δημοσιου και των δημοσιων νομικων προσωπων, που γινονται σε ημερησιες και μη ημερησιες επαρχιακες εφημεριδες. Αναφερομενος στην ΕΡΤ, ο κ. Ρεππας προανηγγειλε τη δραστικη μειωση διευθυντικων θεσεων, την ενταξη παραγωγων, σκηνοθετων στη διευθυνση παραγωγης, καθως και την προωρη συνταξιοδοτηση 800 περιπου εργαζομενων.

Την αποσυρση της τροπολογιας που κατατεθηκε στο νομοσχεδιο του υπουργειου Γεωργιας, με την οποια μειωνονται κατα 50% οι εισφορες στο ΙΚΑ για αποκτηση πρωτης αγροτικης κατοικιας, και τα οποια κινητρα δοθουν να καλυφθουν απο τον κρατικο προυπολογισμο, ζητα με επιστολη της προς τον πρωθυπουργο η ΓΣΕΕ. Απο την πλευρα του, ο βουλευτης της ΝΔ Ι. Βαρβιτσιωτης σε συναντηση που ειχε το πρωι με το προεδρειο της ΑΔΕΔΥ, συζητησε τις προτασεις της οργανωσης για τη συνταγματικη αναθεωρηση. Ο κ. Βαρβιτσιωτης δηλωσε πως ενα μερος των προτασεων της ΑΔΕΔΥ εχει συμπεριληφθει στην προταση της ΝΔ, και προσθεσε οτι αναμενονται διευκρινησεις απο την πλευρα της οργανωσης για τα σημεια που αφορουν το ασυμβιβαστο των δημοσιων υπαλληλων και τα πολιτικα τους δικαιωματα, καθως και τη διατυπωση των αρθρων σχετικα με τις συλλογικες διαπραγματευσεις.

Την προμηθεια των νεων ψηφιακων παροχων, κοστους 83 δις δραχμων που εντασσονται στο πλαισιο του επειγοντος επενδυτικου προγραμματος του οργανισμου για τη δετια 1997-98, θα αποφασισει αυριο σε εκτακτη συνεδριαση του το διοικητικο συμβουλιο του ΟΤΕ. Χθες, αποφασιστηκε να γινει προμηθεια 1. 302. 000 ψηφιακων παροχων, καθως και αλλου υλικου για την επεκταση του υφισταμενου δικτυου. Το πορισμα της επιτροπης προτεινει την υλοποιηση του προγραμματος με απευθειας αναθεσεις σε εταιριες, καθως δεν επαρκει ο χρονος για διεξαγωγη διαγωνισμου. Εγινε επισης γνωστο οτι εχουν ηδη προχωρησει οι διαπραγματευσεις με τις εταιριες Ζημενς και Ιντρακομ για το τιμημα της αγορας. Για την πορεια του ΟΤΕ και τα αναπτυξιακα σχεδια στην Ελλαδα και τα Βαλκανια, ενημερωθηκε σημερα ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημητρης Τσοβολας, στα γραφεια του κινηματος στη Βουλη, απο τον προεδρο και τον γγ του ΟΤΕ, κυριους Παπουλια και Λαμπρου.

Απο τον Ιερο Ναο Αγιας Παρασκευης, στη Χαλκιδα, κηδευθηκε το απογευμα, ο 28χρονος κυβερνητης του μοιραιου Μιραζ 2000, Ιωακειμ Παντελακης. Ο ατυχος υποσμηναγος δεν ειχε προλαβει να εγκαταλειψει το αεροσκαφος που κατεπεσε προχθες βορειοανατολικα της Σκυρου, κατα την διαρκεια ασκησης αναχαιτησης στο Αιγαιο. Παροντες στη νεκρωσιμη ακολουθια ηταν ο υφυπουργος Εθνικης Αμυνας Δημητρης Αποστολακης, ο αρχηγος ΓΕΑ Γιωργος Αντωνετσης, ο αρχηγος της Ανωτατης Τακτικης Αεροποριας Γιωργος Ατζερατος, καθως επισης και η στρατιωτικη και αστυνομικη ηγεσια της Χαλκιδας.

Απο το ναο του Ποσειδωνα στο Σουνιο, ξεκινησε το μεσημερι ο ολυμπιονικης Νικος Κακλαμανακης για το διαπλου του Αιγαιου πανω σε μια ιστιοσανιδα. Ο αθλητης αναμενεται να φτασει στο Ηρακλειο της Κρητης αυριο το απογευμα. Στο εγχειρημα του, συνοδευεται απο μια φρεγατα του Πολεμικου Ναυτικου, τρια σκαφη ασφαλειας και αλλα σκαφη με τηλεοπτικα συνεργεια. Η προσπαθεια του Κακλαμανακη, γινεται στο πλαισιο της διεκδικησης της Ολυμπιαδας του 2004 απο την Αθηνα και μεταδιδεται τηλεοπτικα σε πολλες χωρες.

Την εντονη αντιδραση των ιδιοκτητων ταξι της Αθηνας, μελων του ΣΑΤΑ, προκαλεσε η αποφαση της διοργανωτριας των αγωνων του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Στιβου, Αθηνα '97 να συστησει κοινοπραξια με ιδιωτικη εταιρια ενοικιασης αυτοκινητων, για την καλυψη των μετακινησεων αθλητων και επισημων, κατι που για τον ΣΑΤΑ δεν ειναι νομιμο. Οι ιδιοκτητες ταξι δεν προγραμματιζουν κινητοποιησεις, καθως τη λυση αναμενεται να δωσει η Δικαιοσυνη στην οποια και θα προσφυγουν.

Επιστροφη σημερα στην Ελλαδα, μεσω του μεθοριακου σταθμου της Κρυσταλλοπηγης, για 80 στρατιωτες που συγκροτουσαν το λοχο του Ελμπασαν της Ελληνικης Δυναμης Αλβανιας. Το στρατιωτικο τμημα ηταν εντεταλμενο στο πλαισιο της πολυεθνους στρατιωτικης δυναμης, να επιτηρει την ομαλη μεταφορα της ανθρωπιστικης βοηθειας στον αυτοκινητοδρομο Τιρανων - Ελμπασαν, αποστολη που εξετελεσε κατα τον καλυτερο δυνατο τροπο, γεγονος που υπογραμμιστηκε και απο τον Ιταλο διοικητη του εκστρατευτικου σωματος, στρατηγο Φορλανι.

Τα μετρα που θα "ανακουφισουν" τις αστικες συγκοινωνιες της Αθηνας απο τις καθυστερησεις οπως το κυκλοφοριακο και η εκτελεση εργων, προκειται να συζητηθουν σε κοινη συσκεψη που θα γινει αυριο με τη συμμετοχη των συναρμοδιων υπουργων Μεταφορων Χαρη Καστανιδη, ΠΕΧΩΔΕ Κωστα Λαλιωτη και Δημοσιας Ταξης Γιωργου Ρωμαιου. Η συσκεψη αποφασιστηκε υστερα απο εντολη του πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη, ο οποιος εχει ηδη ενημερωθει για τα προβληματα αυτα απο τον υπουργο Μεταφορων.

Στο αποκορυφωμα της προβλεπεται να φθασει το τριημερο 1 - 3 Αυγουστου η εξοδος των παραθεριστων. Απο το κεντρικο Λιμεναρχειο Πειραια εχουν ληφθει αυξημενα μετρα γι'αυτες τις μερες, ενω συνισταται σε οσους προτιθενται να ταξιδεψουν να απευθυνονται στα πρακτορεια πλοιων, καθως τα εισιτηρια εχουν εξαντληθει στις περισσοτερες γραμμες. Στα πλαισια αυτα δεν θα επιτρεπεται η εισοδος στο λιμανι χωρις εισιτηριο, οπως, επισης, δεν θα εκδιδονται εισιτηρια μεσα στους χωρους του λιμανιου κατα το τριημερο αυτο.

Δεκαπεντε Ιρανοι και Κουρδοι λαθρομεναστες συνεληφθησαν το πρωι, απο ανδρες του Λιμεναρχειου Κω, στην ερημικη περιοχη Αγιας Ειρηνης και Θερμων Κω. Συμφωνα με τους ιδιους, αποβιβασθηκαν σημερα στην περιοχη προερχομενοι απο τις τουρκικες ακτες, απο ταχυπλοο σκαφος, στο οποιο επεβαιναν δυο Τουρκοι δουλεμποροι, πληρωνοντας 2. 000 δολαρια ο καθενας. Επισης, γεματο με λαθρομεταναστες, κυριως γυναικοπαιδα, ηταν το ουκρανικο φορτηγο πλοιο ΣΟΧΟΛ, που εμεινε ακυβερνητο χθες βραδυ λογω μηχανικης βλαβης μεταξυ Γυαρου και Ανδρου, με αποτελεσμα να εντοπισθει σημερα απο σκαφος του Λιμενικου Ανδρου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στελιος Σφακιανακης ειναι ο νεος προεδρος στην ΕΠΑΕ, καθως μετα απο σχετικη ψηφοφορια ελαβε 15 ψηφους, ενω τρεις ΠΑΕ ψηφισαν λευκο και ισαριθμες αποχωρησαν της διαδικασιας. Συμφωνα με πληροφοριες οι ΠΑΕ που ψηφισαν λευκο ηταν ο Παναθηναικος, ο ΟΦΗ και ο Αθηναικος, ενω αποχωρησαν απο την διαδικασια η ΑΕΚ, ο Απολλωνας και η Καβαλα. Ο δρομος για την εκλογη Σφακιανακη, ειχε ανοιξει νωριτερα ο Γιωργος Δεδες, ο οποιος απεσυρε την υποψηφιοτητα του. Ο προεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλεξης Κουγιας, απο την πλευρα του, εξαπελυσε δριμυτατη επιθεση κατα της νομικης υπηρεσιας της ΕΠΑΕ, αλλα και του διοικητικου συμβουλιου γενικοτερα, για την αποφαση να μη γινει δεκτη η υποψηφιοτητα του για μελος στο ΔΣ, ως εκπροθεσμη.

Οι εκπροσωποι των ΠΑΕ της Α' Εθνικης κατηγοριας στο διοικητικο συμβουλιο της ΕΠΑΕ, οπως αναδειχθηκαν μετα απο την σχετικη ψηφοφορια, ειναι οι εξης Θεοδωριδης (Ηρακλης), Λουβαρης (Ολυμπιακος), Μητροπουλος (Ιωνικος), Λουκοπουλος (Παναχαικη), Πιαλογλου (Ξανθη), Καλογιαννης (Αθηναικος), Παπαδοπουλος (Καλαματα), Σταυροπουλος (Πανηλειακος) και Κρυσταλλιδης (ΠΑΟΚ). Απο το νεο ΔΣ αποκλειστηκαν οι Παπαματθαιακης (ΟΦΗ) και Κανελλοπουλος (Παναθηναικος).

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρη υποχωρηση 0,49% εκλεισε ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και διαμορφωθηκε στις 1584,17 μοναδες. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 0,76%, Ληζινγκ πτωση 1,37%, Ασφαλειες ανοδος 0,88%, Επενδυσεις ανοδος 1,70%, Βιομηχανικες πτωση 0,55%, Κατασκευων πτωση 0,61%, Συμμετοχων ανοδος 0,65%, Διαφορες ανοδος 0,41%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας σημειωσε σημαντικη ανοδο 1,41%. Η αξια των συναλλαγων εφθασε τα 10,4 δις. δρχ. Με ανοδο εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος εναντι της δραχμης μετα τη χθεσινη διορθωτικη υποχωρηση. Εκλεισε στο φιχινγ στις 288,030 δρχ. και θα πωλειται αυριο απο τις Εμπορικες Τραπεζες προς 292,350 δρχ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σποραδικες βροχες και καταιγιδες προβλεπονται αυριο μετα το μεσημερι στα ηπειρωτικα, ενω στα νησια του ανατολικου Αιγαιου και τα Δωδεκανησα ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι θα πνεουν στα δυτικα ασθενεις εως μετριοι, στα ανατολικα μεχρι ισχυροι και τοπικα στο Αιγαιο πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα ηπειρωτικα 18 με 34 βαθμους, στο Ιονιο 20 με 32 και στο Αιγαιο 22 με 30 βαθμους Κελσιου. Συννεφια με προσκαιρη βροχη, βορειους ανεμους και θερμοκρασια 22 με 32 και 20 με 31 βαθμους αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 31 July 1997 - 1:19:47 UTC