Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-12-17

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγνοείται η τύχη αεροπλάνου των Ουκρανικών αερογραμμών Air Suit που εκτελούσε πτήση Οδησσό Θεσσαλονίκη στο οποίου επέβαιναν 71 άτομα. Στις 9 και 13 λεπτά, τοπική ώρα, χάθηκε από τα ραντάρ και μέχρι αυτή την ώρα το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί και πιστεύεται ότι μάλλον έχει πέσει.

Την έντονη αντίδραση της Ευρώπης προκάλεσαν οι απειλές της Τουρκίας, μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Λουξεμβούργο, και την έμμεση υποστήριξη που παρέσχε στην Άγκυρα η Ουάσιγκτον. Η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είμαστε μόνο μια λέσχη Χριστιανών, αλλά μια λέσχη με αρχές και κανόνες, που οφείλει να σεβαστεί όποιος επιθυμεί να αποτελέσει μέλος αυτής της λέσχης, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Ζούνκερ, κάνοντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έναν απολογισμό της προεδρίας της χώρας του. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη ζήτησε από την Τουρκία τα αυτονόητα, δηλαδή αναγνώριση του δικαστηρίου της Χάγης, σχέσεις καλής γειτονίας, επίλυση του Κυπριακού και ένταξη της Κύπρου στην Κοινότητα. Ο κ. Σαντέρ αναρωτήθηκε αν αυτά που ζητά η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τόσο φοβερά για την Τουρκία. Η Ευρώπη δεν είναι μπανανία, δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ. Ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε πως η Τουρκία θα αποσύρει τον Ιούνιο την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Κοινότητα, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναθεωρήσει τη σκληρή στάση της.

Με τη διαπίστωση ότι υπήρξε συμφωνία στις γενικές κατευθύνσεις, στα προγράμματα και τους στόχους μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, παρά τις θεμιτές διαφορετικές προσεγγίσεις, έκλεισε αργά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Λίγο νωρίτερα ο κ. Σημίτης είχε ρίξει το γάντι στους διαφωνούντες, προς τους οποίους απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση, δείχνοντας παράλληλα και την πόρτα εξόδου από το ΠΑΣΟΚ. Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει καλύτερη πρόταση, η πόρτα είναι ανοιχτή να την εκφράσει δημόσια και όλοι θα κριθούμε από το λαό, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα δεχθεί ούτε επιμέρους διαφοροποιήσεις κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Τόνισε παράλληλα, ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ενιαία και δεν μπορεί κάποιος να συμφωνεί με ορισμένα σημεία και να απορρίπτει άλλα. Η οικονομική πολιτική, πρόσθεσε, πάει χέρι - χέρι με την κοινωνική, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα και κάλεσε όλους τους βουλευτές να στηρίξουν ολόπλευρα το κυβερνητικό έργο και να έχουν μια γόνιμη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για μεγάλη ελληνική επιτυχία στο Λουξεμβούργο και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κινείται ακόμη στον κόσμο των ρητορικών σχημάτων και των θεατρικών παραστάσεων. Τέλος, ανακοίνωσε ότι το 1998 θα είναι έτος των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα, ενώ προειδοποίησε όσους διατηρούν προνόμια, ότι δεν πρόκειται να τους χαριστεί εν ονόματι οποιουδήποτε πολιτικού κόστους. Στις 25 περίπου τοποθετήσεις που ακολούθησαν της ομιλίας του πρωθυπουργού από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν εμφανίσθηκαν σαφή σημάδια διαφοροποιήσεων, αν και ορισμένοι βουλευτές κάλεσαν τον πρωθυπουργό να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, σχετικά με την εισαγωγική ομιλία του. Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η στροφή του πρωθυπουργού περί ανοιχτών θυρών, ερμηνεύεται πως οι πόρτες στο ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτές για να μπει ή να βγει κάποιος εφόσον το επιθυμεί, και υπό το πρίσμα αυτό ο ίδιος επιλέγει την πόρτα εισόδου ή εξόδου.

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, άρχισε το απόγευμα στη βουλή ο πενθήμερος μαραθώνιος συζήτησης του προϋπολογισμού για το 1998, που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με την ονομαστική ψηφοφορία για την έγκρισή του. Η συζήτηση του προϋπολογισμού συνοδεύεται με την αυριανή πανελλαδική - πανεργατική απεργία, που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και από την οποία αναμένεται να νεκρώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού, άτομα με ειδικές ανάγκες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς τη βουλή. Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία επίσης προς τη βουλή, πραγματοποιούν το απόγευμα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Ως άτομα που έχουν εθισθεί στην νικοτίνη, παρόμοια με εκείνα που είναι εξαρτημένα από τα ναρκωτικά, πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καπνιστές, ανακοίνωσαν σήμερα αμερικανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας, το κάπνισμα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οποιοσδήποτε άλλος εθισμός, με ένα συνδυασμό φαρμάκων, θεραπείας συμπεριφοράς και κοινωνικής πίεσης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφονται 435. 000 θάνατοι ετησίως από το κάπνισμα, δήλαδή 1. 200 την ημέρα, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από εκείνους που πεθαίνουν από αλκοόλ, κοκαϊνη, ηρωίνη, ανθρωποκτονίες, αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, φωτιά και Εϊτζ.

Συναγερμός έχει σημάνει στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και των Πατρών, στα οποία είχε διατεθεί το σκεύασμα ΑΜΕΡΣΟΝ ΠΛΟΥΜΕΝΕ`Ι`Τ, για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι έχει μολυνθεί από τη νόσο των τρελών αγελάδων. Το νοσοκομείο των Ιωαννίνων παραδέχθηκε ότι έχουν διατεθεί πέντε συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν σε 30 ασθενείς σε σπινθηρογράφημα πνευμόνων για αιμάτωση, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι ασθενείς δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο γιατί δεν τους έγιναν μεταγγίσεις αίματος, αλλά τα αντιδραστήρια χρησιμοποιήθηκαν μόνο για διαγνωστικούς σκοπούς. Αντίθετα το νοσοκομείο της Πάτρας δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα έφθασαν μεν στο νοσοκομείο, αλλά επιστράφηκαν όλα χωρίς να χρησιμοποιηθούν, επειδή το νοσοκομείο χρησιμοποιεί αντιδραστήρια από άλλη εταιρία.

Επίτιμος δημότης της ιστορικής πόλης της Οδησσού, δεύτερο σταθμό της τριήμερης επίσκεψής του στην Ουκρανία, ανακηρύχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Ο κ. Στεφανόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε οτι ένα μέρος της ιστορίας της πόλης της Οδησσού ανήκει στην ιστορία της Ελλάδας, αφού από αυτήν ξεκίνησε η διαδικασία απελευθέρωσης της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό, με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας. Ο κ. Στεφανόπουλος ήταν να επισκεφθεί χθες την Οδησσό, αλλά λόγω βλάβης στο προεδρικό αεροσκάφος, διανυκτέρευσε στο Κίεβο.

Οι δρόμοι του Πειραιά θα γεμίσουν με σκουπίδια, αν δεν καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων ως τις 19 Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου. Σήμερα, οι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι στο Δήμο έκαναν γνωστό ότι θα ξεκινήσουν απεργία μέχρι να τους καταβληθεί το δώρο, ενώ κατηγόρησαν το δήμαρχο Στέλιο Λογοθέτη για αδιαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου. Από την πλευρά του, ο κ. Λογοθέτης κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ως πρωτοπαλίκαρα του αγώνα εναντίον του και διευκρίνησε ότι μέχρι αύριο θα έχουν λάβει τους μισθούς τους όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ το δώρο θα καταβληθεί στις 23 Δεκεμβρίου.

Σημαντικότατα ευρήματα για την παγκόσμια περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά ανακοίνωσε σήμερα στη Μητιλήνη ο καθηγητής Παλαιοντολογίας και Παλαιοβοτανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάγγελος Βελιτζέλος. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η ανακάλυψη ενός απολιθωμένου φοινικοδάσους στην περιοχή της Αντισσας Λέσβου, του οποίου οι απολιθωμένοι κορμοί διατηρούνται όρθιοι. Επίσης, έχουν διασωθεί και τα απολιθωμένα όργανα των φυτών, όπως είναι οι ριζικοί κόμβοι, οι ρίζες, τα φύλλα και οι καρποί. Η σημασία των ευρημάτων έχει τεράστια αξία, όπως είπε ο κ. Βελιτζέλος, για την ύπαρξη στην περιοχή υποτροπικού κλίματος πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια.

Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη Ροδόπη και τη Θράκη, αλλά και στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Πυκνό χιόνι πέφτει από το πρωί σε ολόκληρη την κεντρική και δυτική Μακεδονία, καθώς και στο νομό Ιωαννίνων. Στην Αλεξανδρούπολη, η νομαρχία Εβρου βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν πλημμύρες που θα δημιουργηθούν από τις μεγάλες ποσότητες νερών που αναμένεται να φθάσουν στο ελληνικό έδαφος από τη Βουλγαρία, μέσω του ποταμού Αρδα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενοπλη ληστεία με λεία 15 εκατ. δρχ. σημειώθηκε το μεσημέρι σε βάρος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω. Τρεις νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα και φόρμες παραλλαγής, όρμησαν οπλισμένοι στην τράπεζα και αφού ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν από τα ταμεία το παραπάνω ποσό και διέφυγαν με μια μαύρη Μπε Εμ Βε που οδηγούσε τέταρτος συνεργός τους και η οποία είχε κλαπεί χθες από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Ληστεία όμως έγινε και σε βάρος ταχυδρομικής διανομέως στη Νίκαια, στον Πειραιά, όπου δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, με την απειλή περιστρόφου, άρπαξαν από την Αναστασία Αναστασιάδη, 28 χρονών, ένα εκατομμύριο δραχμές που επρόκειτο να δοθεί ως δώρο των Χριστουγέννων σε συνταξιούχους.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευχαριστημένοι έμειναν όλοι στην ΑΕΚ από την σημερινή κλήρωση, που έγινε στη Γενεύη για το κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, καθώς το όνομα της Λοκομοτίβ Μόσχας δεν φοβίζει όπως στο παρελθόν. Ο Ντουμιτρίου τόνισε η ρωσική ομάδα είναι υποδεέστερη από την Τσέλσι και τη Στουγκάρδη, είναι όμως με καλή οργάνωση, δυνατή άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις. Οι ρώσοι από την πλευρά τους έμειναν και αυτοί ικανοποιημένοι από την κλήρωση, ενώ όπως και ο προπονητής της ΑΕΚ έτσι και ο αντίστοιχος της Λοκομοτίβ υποστήριξε ότι οι πιθανότητες για πρόκριση είναι 50-50.

Η μικτή ομάδα Ελλήνων παικτών, σε φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρια που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας παρουσία 4. 000 θεατών επικράτησε 7-3 της αντίστοιχης των ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας. Οι εισπράξεις του αγώνα θα δοθούν στη οικογένεια του Δημήτρη Καπετανόπουλου, η κόρη του οποίου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε σπουδαίο φιλικό παιχνίδι με τον Αγιαξ, το οποίο θα διεξαχθεί 14 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Η ολλανδική ομάδα θα έλθει στην Αθήνα για 10 ημέρη προετοιμασία, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου για τρίτη συνεχή συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1514,65 μονάδες με οριακή υποχώρηση 0,04%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 31,8 δισ. δρχ. , διακινήθηκαν ομως, σημαντικά πακέτα μετοχών. Τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής και του ΟΤΕ, διακινώντας 611. 900 και 300. 620 τεμάχια αντιστοίχως. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,27%, Ασφάλειες άνοδος 0,06%, Λήζινγκ πτώση 0,44%, Επενδύσεις πτώση 0,57%, Κατασκευές πτώση 0,45%, Βιομηχαναίες άνοδος 0,28%, Διάφορες πτώση 0,06%, Συμμετοχών πτώση 0,30%. Με άνοδο 0,96% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ AΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θανατηφόρο πολικό ψύχος πλήττει τον πλανήτη από την Ρωσία μέχρι το Μεξικό και όπως πάντα, στο κατάλογο των θυμάτων βρίσκονται κυρίως άστεγοι, για τους οποίους δεν υπάρχει σχεδόν καμία μέριμνα. Τον βαρύτερο απολογισμό έχει η Πολωνία με 17 νεκρούς, ενώ στη Ρωσία, η οποία έχει τον ψυχρότερο χειμώνα τα τελευταία 100 χρόνια, οι νεκροί φθάνουν τους 13. Στην Ουκρανία η θερμοκρασία η θερμοκρασία έπεσε στους -30 βαθμούς και τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, στο Βουκουρέστι πέθαναν επτά άστεγοι καθώς η θερμοκρασία κατέβηκε στους -15, ενώ στη Βουλγαρία το θερμόμετρο έδειξε -12, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Πολικό ψύχος πλήττει και τη δυτική Ευρώπη, με έντονες χιονοπτώσεις στη Βρετανία, την Ισπανία και την Γαλλία, ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Μεξικό, τουλάχιστον 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έχει ενσήψει στη χώρα.

Εκατοντάδες άτομα συνέλαβε σήμερα η τουρκική αστυνομία στην Αγκυρα, τα οποία είχαν έλθει να διαδηλώσουν για την απελευθέρωση πέντε φοιτητών. Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από συγκρούσεις στην κεντρική πλατεία Κιζιλάϊ, με περίπου χίλιους διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως, συμμορίες στο κοινοβούλιο-φοιτητές στη φυλακή. Οι διαδηλωτές ταξίδευσαν από την Κωνσταντινούπολη στην Αγκυρα, προκειμένου να εκφράσουν έξω από το Εφετείο, την αντίθεσή τους στις ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα σε πέντε φοιτητές, επειδή ήταν μέλη παράνομης οργάνωσης. Οπως μετέδωσε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, οι συλλήψεις φθάνουν τις 430.

Κόμμα της Αρετής, ονομάζεται το νέο πολιτικό σχήμα που ιδρύθηκε σήμερα στην Τουρκία, από ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κόμματος της Ευημερίας, του πρώην πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν, καθώς ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Σαβάς Βουράλ, έχει ζητήσει την διάλυσή του, με την κατηγορία οτι επιδιώκει την ανατροπή του κοσμικού κράτους.

Εκατομμύρια δολάρια είχε πληρώσει ο πάλαι ποτέ δικτάτορας της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου, στον τρομοκράτη Κάρλος για να σκοτώσει τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Ιον Πατσέπα. Την είδηση αυτή δημοσιεύει σήμερα μεγάλης κυκλοφορίας ρουμάνικη εφημερίδα, η οποία επικαλείται έγγραφα της γενικής εισαγγελίας, προσθέτοντας οτι βάσει της συμφωνίας με τον ρουμάνο δικτάτορα, ο Κάρλος είχε δεσμευθεί να μην αναπτύξει τρομοκρατική δραστηριότητα στην Ρουμανία. Ο Πατσέπα, προγραμμένος από τον Τσαουσέσκου από το 1978 που διέφυγε από την Ρουμανία, ζει έκτοτε στις Ηνωμένες Πολιτείες με άλλο όνομα. Στο μεταξύ, η δίκη του Κάρλος που διεξάγεται τις μέρες αυτές στο Παρίσι θα παραταθεί και την επόμενη εβδομάδα, εξαιτίας της αλλαγής των συνηγόρων υπεράσπισης.

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ιαπωνίας το σημερινό φαινόμενο τηλεοπτικής υστερίας, όπως το ονόμασαν οι γιατροί, εξαιτίας του οποίου τουλάχιστον 600 άτομα, στην συντριπτική πλειοψηφία τους παιδιά, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με έντονα συμπτώματα επιληψίας, ναυτία, αναπνευστικά προβλήματα, ζαλάδες και σπασμούς. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάσθηκε κατά την διάρκεια μετάδοσης από ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ενός από τα πιο αγαπημένα για το κοινό προγράμματα κινουμένων σχεδίων, με εικόνες έντονης ακτινοβολίας, της γνωστής εταιρίας Νιντέντο. Μετά το φαινόμενο αυτό, οι αρχές αποφάσισαν την διακοπή της μετάδοσης του παιχνιδιού σε ολόκληρη τη χώρα.

Στα τέλη της εβδομάδος ενδέχεται να βγει από το θεραπευτήριο Μπαρβίκα, όπου νοσηλεύεται εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού, ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν, καθώς η κατάσταση της υγείας του σημειώνει βελτίωση. Ο Γιέλτσιν νοσηλεύεται από τις 10 Δεκεμβρίου στο θεραπευτήριο και οι φήμες για τα πραγματικά αίτια, καθώς για το κάτα πόσον μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του, έχουν φουντώσει.

ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός αν και θα συνεχισθούν οι τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα αυτά όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί -6 με 4 βαθμούς, στα δυτικά 1 με 11 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 10 βαθμούς Κελσίου. Ασθενή βροχή και πρόσκαιρη χιονόπτωση στην Πάρνηθα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 3 με 8 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 18 December 1997 - 1:20:47 UTC