Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-12-22

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

O Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τους βουλευτές Μόσχο Γικόνογλου, Βασίλη Κεδίκογλου και Χρήστο Κηπουρό, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Αιτία της αποπομπής των τριών βουλευτών, ήταν η στάση που τήρησαν στη συζήτηση του προϋπολογισμού και η καταψήφιση επί μέρους κονδυλίων, αν και ψήφισαν τον προϋπολογισμό στο σύνολό του. Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σημίτης επισημαίνει ότι η συλλογικότητα στην εφαρμογή των κοινών αποφάσεων είναι όρος κοινής λειτουργίας και προσθέτει ότι η στάση αυτή δεν συμβιβάζεται με την ιδιότητα του μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Σημίτης είχε προειδοποιήσει τους διαφωνούντες ότι δεν θα ανεχθεί ούτε επί μέρους διαφοροποιήσεις κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Την έκπληξή του εξέφρασε ο Βασίλης Κεδίκογλου, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι και επί κυβερνήσεως Παπανδρέου ο κ. Σημίτης είχε καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες και διερωτήθηκε αν τότε δεν ίσχυε το μέτρο της συλλογικότητας. Για αψυχολόγητα μέτρα έκανε λόγο ο Χρήστος Κηπουρός, επαναλαμβάνοντας ότι είχε ήδη προαναγγείλει ότι θα καταψήφιζε τα κονδύλια που αφορούν την Εγνατία οδό.

Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, ενώ συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη. Όλοι πρέπει να καταλάβουν επιτέλους τα όρια ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στη διάθεση για διατύπωση των δικών τους θέσεων, τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε καθορίσει την ανάγκη ενιαίας στάσης σε όλα και ως εκ τούτου οι βουλευτές ήταν ενημερωμένοι. Ο καθένας επιλέγει το δρόμο μόνος του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του, τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι όλα τα δημοκρατικά κόμματα λειτουργούν με βάση κανόνες και η δημοκρατία δεν υπάρχει όταν δεν γίνονται σεβαστοί αυτοί οι κανόνες. Πρόσθεσε επίσης, ότι η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και όποιος δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αποφασίζει ο ίδιος για τη στάση του και για τις συνέπειες.

Στα στοιχεία που περιέχονται στα λεγόμενα μαύρα κουτιά του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους "ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ 42" επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον για τον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με 71 νεκρούς. Τα μαύρα κουτιά βρίσκονται στα χέρια της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθούν στη Γερμανία για ανάλυση των στοιχείων που περιέχουν. Την ίδια ώρα συνεχίζεται το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων, ένα έργο δύσκολο, καθώς ορισμένα απ' αυτά έχουν απανθρακωθεί. Στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται η νεκροψία, μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 27 άτομα, πολλά από τα οποία έχουν παραδοθεί στους συγγενείς τους. Από τα πτώματα που έχουν αναγνωριστεί τα 20 ανήκουν σε Έλληνες και τα 7 σε Ουκρανούς.

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε χάρτες που χρησιμοποιούν κάποιες αεροπορικές εταιρίες εμφανίζεται το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης να έχει ραντάρ προσέγγισης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στην τελευταία επίσημη έκδοση των αρμοδίων διεθνών οργανισμών, δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτή η ένδειξη να υπάρχει σε εκδόσεις ιδιωτών. Τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, προκειμένου να ελεγχθούν οι ευθύνες που τυχόν υπάρχουν, θα ζητήσει η ΝΔ, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Κώστα Καραμανλή με τους τομεάρχες. Η ΝΔ θεωρεί ότι πρέπει να απολυθούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δηλαδή ο υπουργός μεταφορών, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής

Το μέλλον της Βοσνίας εξαρτάται από σας, όχι από τους Αμερικανούς, ούτε από τους Ευρωπαίους, ούτε από κάποιον άλλον, δήλωσε ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, κατά την διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στο Σαράγεβο. Ο Κλίντον έφθασε στη Βοσνία για να επισκεφθεί τους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο πλαίσιο της πολυεθνικής ειρηνευτικής νατοϊκής δύναμης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Χίλαρι, την κόρη του Τσέλσι, την υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράϊτ και μέλη του Κογκρέσσου. Μετά το Σαράγεβο, ο αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε τη Τούζλα και στην συνέχεια πήρε τον δρόμο του γυρισμού.

Νέα ένταση, σε διπλωματικό επίπεδο, προκλήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς η Άγκυρα προχώρησε σε απέλαση Έλληνα διπλωμάτη που υπηρετεί στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, με το αιτιολογικό της κατασκοπείας και συγκεκριμένα ότι είχε παράνομες διασυνδέσεις με τους Κούρδους του "ΠΕ ΚΑ ΚΑ". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ψευδείς, ατεκμηρίωτους και μη ανταποκρινόμενους στην πραγματικότητα τους τουρκικούς ισχυρισμούς, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η στάση της Άγκυρας φανερώνει διάθεση ψύχρανσης των διμερών σχέσεων και τόνισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί σε ανάλογη ενέργεια. Την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Αλί Τουϊγκάν.

Το 13ο μισθό φαίνεται πως περίμενε το κοινό για να προχωρήσει στα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Η κίνηση στην αγορά σήμερα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, κάτι που αναμένεται να συνεχισθεί και το προσεχές διήμερο. Οι τιμές των οπωροκηπευτικών παρά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, κυμαίνονται περίπου στα περσινά επίπεδα, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα κρέατα, όπου η τιμή τόσο της γαλοπούλας, όσο και των αμνοεριφίων, "τσίμπησε" περίπου 200 δρχ το κιλό σε σχέση με το Σάββατο. Στο μεταξύ, επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία θα λάβει αυξημένα μέτρα κατά το εορταστικό τετραήμερο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Μπερνς θα ενημερώσει τον κ. Σημίτη για την πρόσφατη συνομιλία του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι τεχνικοί του ΟΣΕ για να ανασύρουν και το τελευταίο βαγόνι της αμαξοστοιχίας "Ιντερσίτι", κοντά στο χωριό Βαρδάτες της Φθιώτιδας, που από το Σάββατο παραμένει "σφηνωμένο" ανάμεσα στους βράχους, στο χείλος του γκρεμού. Ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ, που έφτασαν από την Αθήνα, δουλεύοντας ασταμάτητα μέρα και νύχτα προσπαθούν παρά τη δυνατή βροχή και το τσουχτερό κρύο να ελευθερώσουν τη σιδηροδρομική γραμμή, αλλά ο κίνδυνος να γκρεμιστούν τα βαγόνια στη χαράδρα, τούς έκανε επιφυλακτικούς και προσεκτικούς στις κινήσεις τους. Οι επιβάτες φτάνουν με τρένο στο σταθμό του Μπράλου. Εκεί επιβιβάζονται σε λεωφορεία και μεταφέρονται στο Λιανοκλάδι απ' όπου επιβιβάζονται και πάλι σε τρένο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.-

Τη λύπη της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου προσωπικά, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας για την απώλεια των δημοσιογράφων Παντελή Τρωγάδη και Κώστα Βούλγαρη. Ο Παντελής Τρωγάδης, είπε ο κ. Ρέππας, με ζωντάνια εφήβου προσέφερε τις υπηρεσίες του από διάφορες θέσεις, με τελευταία την διεύθυνση του 5ου Προγράμματος της ΕΡΑ. Ο Κώστας Βούλγαρης, ανέφερε, με τη στοχαστική του πέννα, βοηθούσε να κατανοούμε και να προσεγγίζουμε ψύχραιμα στα θέματα που μας απασχολούν. Την οδύνη του κομματός του εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ενα βαλιτσάκι γεμάτο μπριγιάντ απέσπασε από έμπορο πολύτιμων λίθων άγνωστος, με την απειλή περιστρόφου. Η ληστεία έγινε κοντά στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου στο Κολωνό. Οπως κατήγγειλε στην αστυνομία το θύμα Κώστας Λιαράκος, 45 ετών, ο δράστης ήταν εύσωμος και νεαράς ηλικίας.

Χριστούγεννα στη Σάμο θα κάνουν 11 ιρακινοί λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν σε ερημική τοποθεσία του νησιού. Οι Ιρανικοί, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα, δήλωσαν ότι τους μετέφερε στο νησί τούρκος δουλέμπορος με ξύλινη βάρκα, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη.

Αυξάνεται κατά 5. 000 δρχ το αφορολόγητο ποσό που δικαιούται ο φορολογούμενος για κάθε παιδί. Έτσι, η έκπτωση του φόρου ανέρχεται στις 25. 000 δρχ για κάθε παιδί από τα δύο πρώτα, στις 35. 000 για το τρίτο και στις 45. 000 για το τέταρτο. Η έκπτωση θα ισχύσει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 1998 και με αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει το παράδοξο που προκαλείται από το νέο σύστημα παρακράτησης, το οποίο οδηγούσε σε αυξημένη παρακράτηση φόρου για όσα περισσότερα παιδιά είχε ο φορολογούμενος. Ετσι, με την επιπλέον μείωση του φόρου κατά 3. 000 δρχ για κάθε παιδί, καθώς και με την έκπτωση στο συνολικό ετήσιο φόρο κατά 2,5%, που θεσπίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα οδηγήσει τώρα σε αντίστοιχη μείωση του φόρου που θα παρακρατείται κάθε μήνα από την 1/1/1998.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ούτε στο βούρκο της Καλαμάτας κόλλησε η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 2-1 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με αέρα τριών βαθμών από το δεύτερο Ολυμπιακό. Η "Ένωση" πέρασε δύσκολες στιγμές από μία απρόσμενα δυνατή Καλαμάτα, αλλά και από ένα ιδιαίτερα βαρύ γήπεδο. Για την ομάδα του Ντουμιτρίου σκόραραν οι Μπάτσιος με αυτογκόλ στο 16' και ο Νικολαϊδης στο 28', ο οποίος έχασε και πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος στο 70'. Το τέρμα της Καλαμάτας σημείωσε ο Αλβέρτης στο 13'.

Τελικά, το "ποτέ μη λες ποτέ", δεν ισχύει μόνο για την πολιτική, αλλά και για τον αθλητισμό, αφού Ολυμπιακός και Παπανικολάου μετά από μία σειρά δικαστηρίων και σκληρών δηλώσεων.. . αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί ως το 2002! Ο νεαρός διεθνής μπασκεντμπολίστας υπέγραψε νέο συμβόλαιο, ενώ στην ανακοίνωση του ΤΑΚ αναφέρεται ότι η διακαής επιθυμία του παίχτη να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, αλλά και η εκτίμηση της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας στο ταλέντο του, ήταν τα βασικά στοιχεία που μέτρησαν για την επίτευξη της συμφωνίας...

Διεκόπη και πάλι σήμερα ο αγώνας ανάμεσα στον Εδεσσαϊκό και τη Λάρισα για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας. Ο αγώνας είχε διακοπεί για πρώτη φορά την Κυριακή στο 73' και ενώ το σκορ ήταν 1-1, ενώ σήμερα διεκόπη στο 76' και ενώ προηγούνταν η Λάρισα με 3-2.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει κατά 2, 04% στις 1. 461,21 μονάδες. Τρεις είναι οι βασικές αιτίες για τη σημερινή υποχώρηση: Η κρίση που ξέσπασε στην κυβερνητική παράταξη, η άνοδος των επιτοκίων στη δημοπρασία εντόκων την Παρασκευή καθώς και η νέα αναταραχή που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 51 δισ. δραχμές, διακινήθηκαν όμως για μία ακόμη συνεδρίαση μεγάλα πακέτα μετοχών. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 2,24%, Ασφάλειες άνοδος 0,63%, Λήζινγκ πτώση 1,82%, Επενδύσεις πτώση 1,44%, Κατασκευές πτώση 2,94%, Βιομηχανίες πτώση 2,09%, Διάφορες πτώση 2,81%, Συμμετοχών πτώση 2,08%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με απώλειες 1,59%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ AΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για μαζική εκλογική νοθεία, κάνει λόγο ο μεγάλος ηττημένος των χθεσινών προεδρικών εκλογών στη Σερβία, ηγέτης του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόϊσλαβ Σέσελι, τον οποίο νίκησε κατά κράτος με ποσοστό 58,66% ο σοσιαλιστής Μίλαν Μιλουτίνοβιτς. Ο Σέσελι που συγκέντρωσε ποσοστό 38,14%, θα ζητήσει από το κοινοβούλιο τη συγκρότηση επιτροπής που θα επιφορτισθεί με την εξέταση όλων των πρακτικών των εκλογικών τμημάτων και την παραβολή τους με τα δεδομένα που βρίσκονται στην κατοχή του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος.

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον εκδημοκρατισμό της χώρας, ανήγγειλε ο τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ. Αναφερόμενος στο κουρδικό, ο Γιλμάζ υποστήριξε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει τρομοκρατική απειλή, τόσο μεγάλη όσο καμία άλλη χώρα και εκείνο που πρέπει να αποδείξει στον κόσμο, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κερδίσει οτιδήποτε μέσω της τρομοκρατίας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι προβλεπόμενες τροπολογίες των νόμων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα θα ολοκληρωθούν σύντομα και θα συζητηθούν στο Κοινοβούλιο.

Νέα κρίση έχει ξεσπάσει στη Γαλλία στις σχέσεις των μεταναστών με την αστυνομία, μετά τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν στη διάρκεια της νύκτας σε προάστειο του Παρισιού, όταν νεαροί άραβες μετανάστες διαδήλωναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία 16χρονου από αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό αυτοσχέδιων βομβών από τους διαδηλωτές και απάντησαν με βροχή από δακρυγόνα, πολλά από τα οποία έσπασαν παράθυρα διαμερισμάτων. Ο θάνατος του 16χρονου σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν κατά την προσπάθειά του να διαφύγει μπλόκο αστυνομικών, δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι. Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο νεαρός δεν είχε άδεια οδήγησης.

Ετοιμος να επιστρέψει αύριο στο γραφείο του, δηλώνει ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν, ο οποίος νοσηλεύται από τις 10 Δεκεμβρίου στο θεραπευτήριο Μπαρβίκα, εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο Γιέλτσιν έχει αναρρώσει πλήρως από το κρυολόγημα που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες και είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα.

Στην Ιταλία, ο δικαστής Εντουάρντο Λάντι που διεξάγει προκαταρκτική έρευνα, αποφάσισε σήμερα να απορρίψει τις κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι για κατάχρηση εξουσίας και σύγκρουση συμφερόντων. Οι κατηγορίες αυτές έχουν σχέση με την ιδιωτικοποίηση μίας εταιρείας τροφίμων τον Οκτώβριο του 1993, όταν ο Πρόντι ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής εταιρείας ΙΡΙ.

Την ανάγκη να εφαρμόσει το Ιράκ όλες ανεξαιρέτως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα όσες αφορούν την εξάλειψη των όπλων μαζικής καταστροφής, υπογράμμισαν οι έξι χώρες του Κόλπου, επιρρίπτοντας παράλληλα την ευθύνη στο Ιράκ για την ένταση με τον διεθνή οργανισμό, σε σχέση με το θέμα του αφοπλισμού. Στο μεταξύ, η επίσημη ιρακινή εφημερίδα, Αλ Τζουμχουρίγια, προτείνει σήμερα με άρθρο της τη συγκρότηση ενός ουδέτερου οργάνου που θα συλλέγει πληροφορίες για την επιτροπή του ΟΗΕ.

ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωμένος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, καθώς λίγες σποραδικές βροχές, μικρής διάρκειας, θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο, το βόρειο Ιόνιο και τη Μακεδονία. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 18 και στα νησιά 6 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 17 και 4 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 23 December 1997 - 2:43:15 UTC