Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-12-23

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την πρώτη του συνάντηση με το νέο αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, είχε το μεσημέρι στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε μία ώρα, ο κ. Μπερνς χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντησή , τονίζοντας ότι "ο πρόεδρος Κλίντον, τρέφει μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Σημίτη, για τη δουλειά που έχει κάνει, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης της Ευρώπης. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συνομιλία του με τον πρωθυπουργό κάλυψε όλα τα θέματα, χωρίς να θελήσει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και τόνισε ότι η εντολή που έχει από τον πρόεδρο Κλίντον είναι να συνεργαστεί στενά με την ελληνική κυβέρνηση για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και για να διασφαλισθεί ότι οι ΗΠΑ είναι ένας αξιόπιστος και καλός σύμμαχος Ελλάδος.

Αυστηρούς ελέγχους στις επενδύσεις που επιδοτούνται από το κράτος, προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, με τον οποίο παράλληλα αντικαθίσταται το ισχύον σύστημα επιχορηγήσεων μ'ένα ευρύτερο πλαίσιο επιδοτήσεων επιτοκίων και φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις που κάνουν επενδύσεις και λειτουργούν περισσότερο από πέντε χρόνια. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει ανώτατη επιχορήγηση το 40% του κόστους της επένδυσης στις παραμεθόριες περιοχές και το 30% για τις περιοχές με υψηλή ανεργία. Προβλέπονται ειδικά κίνητρα για τις συγχωνεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων και διευρύνονται τα κριτήρια αξιολόγησης μιας επένδυσης προκειμένου να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Ταυτόχρονα θεσπίζονται ισχυρά κίνητρα για την ανεργία, καθώς προβλέπεται επιχορήγηση μέχρι και 15 εκατ. δρχ. για κάθε νέα μόνιμη θέση εργασίας που δημιουργείται.

Η πορεία εκτέλεσης των μεγάλων έργων ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποπεράτωση των μεγάλων έργων, τονίζοντας ότι η Εγνατία Οδός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2000, ενώ προχωρεί και η κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Ο κ. Λαλιώτης πρόσθεσε ότι μέχρι το 2001 θα έχει ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο των Σπάτων, η περιφερειακή λεωφόρος Σταυρού - Ελευσίνας και η περιφερειακή του Υμηττού. Για το μετρό της Αθήνας τόνισε ότι θα λειτουργήσει μέσα στο 1999, αντίθετα καθυστερεί το μετρό της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, προχωρεί το έργο της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, καθώς ήδη βρίσκεται στο στάδιο της εγκατάστασης η ανάδοχος εταιρία. Τέλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό έργο την κατάρτιση του εθνικού κτηματολογίου.

Λήξαν χαρακτήρισε για την κυβέρνηση ο υπουργός Τύπου το θέμα των τριών βουλευτών που απομακρύνθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ρέππας τόνισε πως οι τρεις βουλευτές δεν στερούνται του δικαιώματος να στηρίζουν την κυβέρνηση και παραμένουν μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε ν' απαντήσει αν οι τρεις θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Πάντως, η απομάκρυνση των κυρίων Κεδίκογλου, Γικόνογλου και Κηπουρού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, καθώς άλλα στελέχη υποστηρίζουν ότι ήταν επιβεβλημένη η ενέργεια του πρωθυπουργού, ενώ άλλα στελέχη εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους.

Την απέλαση του υπαλλήλου του γενικού προξενείου της Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη, Νεντίν Γεζεργκίμ, αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών ως αντίποινα στην απέλαση του έλληνα διπλωμάτη στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, κυρίου Χαραλάμπους, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία και συγκεκριμένα για διασυνδέσεις με τους Κούρδους αντάρτες. Την ίδια ώρα η Τουρκία προχώρησε σε νέες προκλήσεις, με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, από πέντε σχηματισμούς τουρκικών αεροσκαφών, ανάμεσα από τη Λέσβο και τη Σαμοθράκη. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε σήμερα στις εφορίες όλης της χώρας, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι προσπαθούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις αγορών, μεταβιβάσεων, γονικών παροχών και δωρεών, πριν ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, από την πρώτη του έτους, που θα είναι αυξημένες περίπου 25% κατά μέσο όρο, γεγονός που πρακτικά σημαίνει καταβολή μεγαλύτερου φόρου. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς που επισκέφθηκε τη δεύτερη εφορία κεφαλαίου, υποσχέθηκε ενίσχυση των εφοριών με προσωπικό και τόνισε ότι δεν θα δοθεί παράταση για το χρόνο εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν σήμερα η κίνηση, τόσο στην κεντρική αγορά, όσο και στα άλλα καταστήματα της πρωτεύουσας. Οι καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν σήμερα, τελευταία ημέρα, την εγχώρια γαλοπούλα, καθώς σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, στο εξής επιτρέπεται μόνο η πώληση απεντερωμένης γαλοπούλας.

Η έξοδος των εκδρομέων προς την επαρχία αναμένεται να κορυφωθεί αύριο και για το λόγο αυτό η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Αύριο το μεσημέρι θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου. Επίσης θα γίνονται παρεμβάσεις τόσο στους δύο βασικούς οδικούς κόμβους, όσο και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου. Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχό τους τον καλό καιρό, αφού σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα επικρατήσουν καλές συνθήκες μέχρι την Πέμπτη με ηλιοφάνεια και αυξημένη θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Με έκτακτα δρομολόγια θα αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς τρένων και υπεραστικών λεωφορείων.

Στην αναζήτηση άλλων δύο πτωμάτων, της τρίχρονης Τασούλας και του μόλις 7 μηνών αδελφού της, Δημήτρη, βρίσκονται τα σωστικά συνεργεία και οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες, καθώς, όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχουν μεταξύ των πτωμάτων που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του μοιραίου "ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ 42". Το πρωί μετέβη στον τόπο της τραγωδίας ο ιατροδικαστής, Σαμουήλ Ντούκου, με στόχο να βρει έστω ιστούς που να ανήκουν στα δύο παιδιά του ζεύγους Μαυρικόπουλου, των δύο δηλαδή εκπαιδευτικών που εργάζονταν στην Ουκρανία, διδάσκοντας ελληνικά σε παιδιά ομογενών. Το μακάβριο έργο αναγνώρισης των θυμάτων συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς και οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τη βοήθεια των οδοντογραμμάτων, αλλά και του DNA, προκειμένου να διαπιστώσουν την ταυτότητα των θυμάτων. Κατά τα άλλα τα τρία μαύρα κουτικά θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου θα αναλυθούν τα στοιχεία που περιέχουν, με την ελπίδα να ριχθεί φως στο μυστήριο των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία. Η ΝΔ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες, ενώ βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν σήμερα μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ενόχους χωρίς κανένα ελαφρυντικό κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, τους Ασημάκη Κατσούλα και Εμμανουήλ Δημητροκάλλη, για την υπόθεση των "σατανιστών της Παλλήνης" και τους καταδίκασε σε δις ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τον καθένα. Αντίθετα, το δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για τη Δήμητρα Μαργέτη, η οποία κρίθηκε ένοχη για απλή συνεργεία στις δύο δολοφονίες και καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία περίεργη φάρσα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς, όμως, εκρηκτική ύλη, απασχολεί από το πρωί την αστυνομία. Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε η διευθύντρια του υποκαταστήματος της Κτηματικής Τράπεζας, στο Αιγάλεω, όπου σημειώθηκε και το περιστατικό, το "ύποπτο" δέμα είχε αποστολέα την ίδια και πάνω σ' αυτό υπήρχε η σημείωση ότι θα πρέπει υπάλληλος της τράπεζας να μεταφέρει στο διπλανό αλσύλιο 10 εκατομμύρια δραχμές, διότι διαφορετικά θα ανατίναζαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που υπήρχε στο δέμα. Τελικά, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και πυροτεχνουργοί για να ελέγξουν το δέμα, με αποτέλεσμα να ανακαλυφθεί η φάρσα.

Δύο νεαροί με την απειλή περιστρόφου προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν σάκο με πολλά εκατομμύρια δραχμές, που μετέφερε υπάλληλος εταιρίας χρηματαποστολών. Η επίθεση σημειώθηκε έξω από το υποκατάστημα της Κτηματικής Τράπεζας στην οδό Πατησίων 343, αλλά η ψυχραιμία του υπαλλήλου φόβισε τους ληστές, οι οποίοι, αφού, πρώτα πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα, μετά έφυγαν τρέχοντας με μία μηχανή.

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας υπό την προεδρία του δημάρχου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του δήμου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συζήτηση μετά από ανταλλαγή κατηγοριών περί πολιτικού ήθους, υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και μεθοδευμένη συζήτηση του προϋπολογισμού. Η Μαρία Δαμανάκη και οι κύριοι Αγγελάκης και Αυδής, κατήγγειλαν τη διαδικασία ως προσπάθεια αιφνιδιασμού και απόκρυψης στοιχείων για την οικονομική κατάσταση του δήμου και έκαναν λόγο για πλασματικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση ο νέος προϋπολογισμός που ψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της συμπολίτευσης είναι αυξημένος κατά 7 δισεκατομμύρια δραχμές σε σχέση με πέρυσι.

Χωρίς τις τηλεοπτικές κάμερες, τα φλας των φωτογράφων ή έστω την παρουσία κάποιων δημοσιογράφων, ο υπουργός Πολιτισμού προσέφερε σήμερα στον δημοφιλή τραγουδιστή Στέλιο Καζαντζίδη ένα συμβολικό δώρο πέντε εκατομμυρίων δραχμών, το οποίο, όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος, αποτελεί επιβράβευση από την Πολιτεία, όπως είχε γίνει πρόσφατα και στο Γρηγόρη Μπιθικώτση. Η τελετή έγινε σε κλειστό κύκλο μετά από επιθυμία του καλλιτέχνη, που έχει συνδέσει το όνομά του με το λαϊκό ελληνικό τραγούδι τα τελευταία 50 χρόνια.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Μπάσκετ ο Ολυμπιακός σύντριψε χθες τον Σπόρτινγκ με 93 -48 και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αύριο γίνεται το ποδοσφαιρικό ντέρμπυ μεταξύ Ολυμπιακού και Ηρακλή.

Τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας ότι είναι θετικός, καθώς οι 40 βαθμοί που έχει μαζέψει η ομάδα του κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικοί, ενώ η Ένωση συνεχίζει τη πετυχημένη πορεία της και στο κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Ντουμιτρίου αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τη διοίκηση της ΠΑΕ, τονίζοντας ότι είναι μοντέρνα, επαγγελματική, ενώ λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται. Παράλληλα εξέφρασε την απόλυτη ικανοποιησή του για τις προσπάθειες των παικτών. Όσον αφορά τον καυτό μεταγραφικό τομέα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να αποκτηθεί ένας παίκτης μεγάλης αξίας τον Ιανουάριο...

Η ΦΙΦΑ με έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ, επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Μάρκος ανήκει στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούται οικονομικής αποζημίωσης από την αγγλική ομάδα. Οπως είναι γνωστό, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ είχε απορρίψει την προσφυγή του Μάρκου, ο οποίος ζητούσε να μείνει ελεύθερος απο τον Παναθηναϊκό, αλλά η ΦΙΦΑ αποφάνθηκε, ότι ο παίκτης ανήκει στη Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά την πτώση των πέντε προηγούμενων ημερών, στη διάρκεια των οποίων ο γενικός δείκτης τιμών είχε καταγράψει απώλειες 4,10%. Ο γενικός δείκτης τιμών σήμερα έκλεισε στις 1. 478,21 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,16%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 41,7 δισ. δραχμές, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση υπήρχαν πολλά "γυρίσματα" πακέτων. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,54%, Ασφάλειες άνοδος 1,05%, Λήζινγκ άνοδος 0, 54%, Επενδύσεις άνοδος 0,31%, Κατασκευές άνοδος 0,87%, Βιομηχανίες άνοδος 1, 33%, Διάφορες άνοδος 1,19%, Συμμετοχών άνοδος 1,41%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σημείωσε άνοδο 0,81%.

Τιμή Πώλησης του Αμερικανικού Δολαρίου -- 284,37 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρατυπίες διαπίστωσαν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Σερβία, την περασμένη Κυριακή, όπου νικητής αναδείχθηκε ο σοσιαλιστής υποψήφιος Μίλαν Μιλουτίνοβιτς. Οι σημαντικότερες παρατυπίες εντοπίσθηκαν στην επαρχία του Κοσυφοπεδίου, όπου σε εκλογικά τμήματα που δεν λειτούργησαν, ανακοινώθηκε οτι η συμμετοχή έφθασε στο 100%! Σε αυτά τα εκλογικά τμήματα, οι αρχές ανακοίνωσαν οτι το σύνολο των ψήφων πήγε στον νικητή των εκλογών, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς. Για εκλογική νοθεία όμως, έκανε λόγο χθες και ο ηττημένος των εκλογών, υπερεθνικιστής Βόϊσλαβ Σέσελι, τονίζοντας οτι θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να πετύχει την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Στο Κρεμλίνο επέστρεψε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος, Μπόρις Γιέλτσιν, από το θεραπευτήριο Μπαρβίκα όπου νοσηλευόταν από τις 10 Δεκεμβρίου, εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, ο Γιέλτσιν θα ενημερωνόταν από τους συνεργάτες τους και στη συνέχεια, θα προετοίμαζε το στρογγυλό τραπέζι με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που προγραμματίζει για την Παρασκευή.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ παραστρατιωτικών και ινδιάνων προσφύγων, στο κρατίδιο Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 43 άτομα και να τραυματισθούν δεκάδες άλλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ινδιάνοι ήταν υποστηρικτές των ανταρτών Ζαπατίστας, οι οποίοι εξεγέρθηκαν το 1994 εναντίον της κυβέρνησης.

Στα γιορτινά έχει ντυθεί η πόλη που γεννήθηκε ο Χριστός, η Βηθλεέμ, προκειμένου να υποδεχθεί τους χιλιάδες τουρίστες που θα καταφθάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων. Στις εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να συμμετάσχει ο παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, φωταγωγώντας το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία της Γέννησης, κίνηση που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων. Η τουριστική κίνηση στην ιστορική αυτή πόλη παρατηρείται μόνο αυτές τις τρεις ημέρες και φέτος είναι τα τρίτα Χριστούγεννα που θα εορτασθούν υπό παλαιστινιακή διοίκηση.

Την αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων, προκάλεσε η απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης να παραχωρήσει 10ήμερη άδεια σε 160 φυλακισμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αντάρτες του IRA, για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μεταξύ των αδειούχων είναι και ο Πάτρικ Μαγκί, ο οποίος έχει καταδικασθεί για την βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο του Μπράϊτον το 1984, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Την ίδια ώρα στις φυλακές της Τουρκίας, πάνω από 100 πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν επ'αόριστον απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τις συνθήκες κράτησής τους. Η κατάσταση της υγείας πολλών από αυτών είναι κρίσιμη.

ΚΑΙΡΟΣ

Καλός θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές μόνο στο ανατολικό Αιγαίο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 17 και στα νησιά 8 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 5 με 16 και 4 με 11 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Wednesday, 24 December 1997 - 1:10:20 UTC