Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-12-25

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως κάθε χρόνο, θέλουμε και φέτος στην διάρκεια της πρώτης Κυριακής του χρόνου να κάνουμε τηλεφωνικά τον γύρω του κόσμου ακούγοντας από Έλληνες πως περνάνε τις γιορτές στα πέρατα της γης. Εμείς ζούμε και αναπνέουμε στην Νέα Υόρκη, και είμαστε σε επαφή με τον ελληνισμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς που βρίσκεστε στην Νότια Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ασία, στην Αφρική, στην Τουρκία ή στην Βόρεια Ευρώπη, να μας στείλετε το τηλέφωνο σας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (cosmosfm@ix.netcom.com) ώστε να έρθουμε σε επαφή και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου να μιλήσουμε ζωντανά στα ραδιοκύματα της Νέας Υόρκης, και μέσω Internet (www.gaepis.org) σε όλο τον Κόσμο.

Σε όλους σας ευχόμαστε

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ 1998!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα ο ελληνισμός, απανταχού της γης, γιορτάζει σήμερα τα Χριστούγεννα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, απηύθυνε έκκληση να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η ενότητα του ελληνισμού σε κάθε σημείο της υφηλίου. Μηνύματα ειρήνης και αγάπης απηύθυναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ. Στην Αθήνα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε σήμερα γεύμα για απόρους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους. Το μεσημέρι, επίσης, ο Δήμος Αθηναίων παρέθεσε γεύμα σε απόρους και αστέγους στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ.

Κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα και συμπαράσταση αυτές τις Άγιες ημέρες, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και μοίρασε δώρα στους ασθενείς. Επίσης ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" και το Γηροκομείο Αθηνών.

Μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι ήταν φέτος η έξοδος των κατοίκων της Αθήνας για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κατά την έξοδο δεν έλειψαν και τα δυστυχήματα. Σε 73 τροχαία που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα έως σήμερα το πρωί, 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 90 τραυματίστηκαν.

Επεισόδια από ομάδες ενόπλων κουκουλοφόρων προκλήθηκαν χθες το βράδυ, στο χωριό Λαζαράτι, έξω απο το Αργυρόκαστρο. Τραυματίστηκε από σφαίρα ο Κωνσταντίνος Μέγκουλης, 32 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Οι κάτοικοι του χωριού αυτού διαμαρτύρονται για την σύλληψη τριών συγχωριανών τους, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκλήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στην Αλβανία, στις αρχές του χρόνου. Επίσης προκάλεσαν φθορές σε δύο γέφυρες, ενώ προξένησαν σοβαρές ζημιές σε ένα λεωφορείο του ΟΣΕ και σε άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα. Στα μειονοτικά χωριά έχουν φθάσει απο τα Τίρανα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κλειστή είναι από χθες βράδυ η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Ειδομένης, λόγω βλάβης που προκλήθηκε στις γραμμές από εκτροχιασμό βαγονιού εμπορικής αμαξοστοιχίας. Οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών που ταξιδεύουν προς Βελιγράδι, μεταφέρονται με λεωφορεία του ΟΣΕ μέχρι το σταθμό της Ειδομένης και από εκεί συνεχίζουν κανονικά το ταξίδι τους με τραίνο. Αντίστοιχη είναι και η διαδρομή των επιβατών των τραίνων που έρχονται από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση που δίνει περιθώριο να υπογραφούν τα οριστικά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων και μετά την Πρωτοχρονιά, με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του συνωστισμού που είχε δημιουργηθεί στις εφορίες. Μέχρι την Τετάρτη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τη σχετική δήλωση μεταβίβασης και εντός του 1998 θα κληθούν να υποβάλλουν τον ολοκληρωμένο φάκελο. Σημειώνεται ότι η μέση αύξηση των τιμών των ακινήτων είναι 35%.

Συνεχίζονται στα Πιέρια Όρη οι έρευνες στην περιοχή που συντρίφθηκε το ουκρανικό αεροσκάφος, για τον εντοπισμό των σορών των δύο παιδιών που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος. Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψαν οι δύο Έλληνες εμπειρογνώμονες, οι οποίοι μετέφεραν στη Γερμανία τα "μαύρα κουτιά" του ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ.

Ένα νεαρό άτομο σκοτώθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Βάθης, σε συμπλοκή αλλοδαπών. Το θύμα δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στη χώρα της Σάμου αλλεπάλληλα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Οι υγειονομικές αρχές του νησιού διαπίστωσαν ότι το δίκτυο ύδρευσης έχει μολυνθεί και συνέστησαν στους κατοίκους να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό. Η μόλυνση προήλθε από αγωγό λυμάτων που έσπασε, με αποτέλεσμα ένα μέρος αυτών να διοχετευτεί στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριάντα ένα άτομα έχασαν τη ζωή τους, στο Μπαγκλαντές από την κακοκαιρία. Κακοκαιρία όμως πλήττει και τις κεντρικές περιοχές του Θιβέτ, όπου οι έντονες χιονοπτώσεις, προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην κτηνοτροφία, ενώ η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές έχει φθάσει τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Γη πρόκειται να πέσει ο δορυφόρος που εκτοξεύθηκε σήμερα από τη Ρωσία για λογαριασμό της εταιρίας Ασιατικές Δορυφορικές Επικοινωνίες. Όπως ανακοίνωσε, ο εκπρόσωπος του ρωσικού διαστημικού κέντρου, ο δορυφόρος παρεξέκκλινε της τροχιάς του λίγο μετά την έξοδό του από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

Ανώμαλη προσγείωση έκανε τα μεσάνυχτα, ένα Μπόινγκ 757 της ολλανδικής αεροπορικής εταιρίας Τρανσάβια, με 250 επιβαίνοντες, στο αεροδρόμιο Σίπχολντ της Ολλανδίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 3 ή 4 από τους 240 επιβάτες που μετέφερε το αεροσκάφος, στο οποίο μετά την προσγείωσή του ξέσπασε πυρκαγιά, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε νέα φάση ενεργοποίησης βρίσκεται το ηφαίστειο Ποποκατεπέλτ, στο Μεξικό, που εκτόξευσε μαύρο καπνό και λάβα σε ύψος 7 χιλιομέτρων. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικών κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων των κοινοτήτων που βρίσκονται στους πρόποδες τους ηφαιστείου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Aύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 5 με 15 και 2 με 11 βαθμούς αντίστοιχα. Καλός καιρός θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις που στα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αλλά αργότερα θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα στα βόρεια μείον 1 με 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 16 και στα νησιά 8 με 17 βαθμούς.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 25 December 1997 - 17:19:10 UTC