Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-06-08

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είναι από το απόγευμα η κίνηση στις εθνικές οδούς, κατα την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου. Η τροχαία έθεσε σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας, ενώ ενώ τροχονόμοι έκαναν παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία. Πάντως και αυτή η έξοδος ήταν ιδιαίτερη αιματηρή, καθώς σε περίπου 260 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, 27 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 329 τραυματίστηκαν.

Σκληρή γλώσσα για τους επικριτές του χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Μιλώντας στο Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά ο κ. Χριστόδουλους δήλωσε πως δεν επιδιώκει να γίνει ούτε εθνάρχης ούτε πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι ας κοιμούνται ήσυχα οι κυβερνώντες. Παράλληλα αποκάλυψε ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.

Αποσύρεται από την κυκλοφορία το αντιϋπερτασικό και αντιστηθαγχικό φάρμακο Ποσικόρ, με πρωτοβουλία της παρασκευάστριας εταιρίας, επειδή παρουσιάσθηκαν σοβαρές παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα για την καρδιά. Στην Ελλάδα η κυκλοφορία του φαρμάκου είναι περιορισμένη, καθώς εισήχθη στα μέσα Μαρτίου.

Στον εισαγγελέα Χαλκίδας οδηγήθηκαν σήμερα οι 36 νεαροί, που συνελήφθησαν χθες σε ρέιβ πάρτυ, στην περιοχή Στενής Ευβοίας και στο στο οποίο μετείχαν περίπου 300 νέοι, μαθητές, σπουδαστές και στρατιώτες. Στην έφοδο των αστυνομικών βρέθηκαν κοκαϊνη, ηρωϊνη, χάπια "έκστασις" και LSD. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι υπουργός Εξωτερικών, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη Διαβαλκανική υπουργική Σύνοδο. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε την εκτίμηση και το σεβασμό της ελληνικής Πολιτείας προς το Φανάρι, ενώ από την πλευρά του κ. Βαρθολομαίος σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική εκκλησία.

Σε νέα φάση εισέρχεται από αύριο η υπόθεση της Ιονικής, καθώς στο πρωτοδικείο της Αθήνας, συζητείται η νέα προσφυγή της διοίκησης της Τράπεζας κατά της ΓΣΕΕ, για την κάλυψη που παρέχει στους απεργούς. Οι εργαζόμενοι στην τράπεζα θα κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται Πέμπτη και Παρασκευή οι καθηγητές της ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Το θέμα της Ιονικής ενδέχεται να συζητηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ασχοληθεί με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ, στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θανατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προτάσεων είναι να δοθεί το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στο ανεγειρόμενο νοσοκομείο Χαϊδαρίου.

Ενας 14χρονος μαθητής πνίγηκε σε πισίνα ιδιωτικού αναψυκτηρίου έξω από τη Βέροια, μπροστα στα μάτια δεκάδων θαμώνων. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κανδυλίδη, η οικογένεια του οποίου ήρθε πρόσφατα από τη Ρωσία. Ο 14χρονος έκανε βουτιά στην πισίνα και βρέθηκε ξαφνικά στον πυθμένα ακίνητος. Ο νεαρός πέθανε ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Στο αυτόφωρο Ηρακλείου οδηγήθηκε σήμερα ο 50χρονος Τούρκος με το Σουηδικό διαβατήριο, που φέρεται μέλος των γκρίζων λύκων και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κλοπής και της κατοχής πλαστών εγγράφων και ναρκωτικών ουσιών. Ο δικηγόρος του ζήτησε και πήρε προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και έτσι η δίκη θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Κέρκυρα το 1994.

Λάβρος κατά του πρωθυπουργού ήταν για άλλη μια φορά ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία κατηγόρησε τον κ. Σημίτη για αναξιοπιστία, αναντιστοιχία λόγων και έργων και αναποτελεσματικότητα. Επίσης έκανε λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης σ'όλους τους τομείς'', που οδηγεί τη χώρα στην παρακμή, με θύματα τους πολίτες.

Στην επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ. θα δώσει εξηγήσεις αύριο ο βουλευτής Κώστας Καραμηνάς, ο οποίος εμπλεκεται σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων έπεσε σε αντιφάσεις. Η επιτροπή θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει στο πειθαρχικό τον βουλευτή, ο οποίος αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέες κυρώσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Μεταξύ αυτών είναι το πάγωμα όλων των επενδύσεων προς της Σερβία, καθώς των περουσιακών στοιχείων της Γιουγκοσλαβίας στις χώρες της ΕΕ, ενώ σε εφαρμογή είναι ήδη εμπάργκο όπλων. Φιλική έκκληση στο Βελιγράδι να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση του και να συνεχισθεί ο διάλογος για εκτόνωση της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο, απηύθυνε ο Θ. Πάγκαλος, στη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Κωνσταντινούπολη.

Νέα νίκη σημείωσε και στο δεύτερο γύρω των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία η κεντροδεξιά συμμαχία του Μπερλουσκόνι και μάλιστα σε "κάστρα" της αριστεράς, όπως η Πάρμα και η Πιατσέντσα. Ετσι, μετά και τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές, οι κεντροδεξιοί κατέκτησαν δέκα δήμους και πέντε η κεντροαριστερά, η οποία άρχισε να χάνει τη.. . γοητεία της μετά από δύο χρόνια στην εξουσία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απομάκρυνσης του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου Ντισκάβερι από το ρωσικό σταθμό Μιρ. Η επόμενη κοινή διαστημική αποστολή των δύο χωρών θα είναι η κατασκευή διεθνούς διαστημικού σταθμού, που θα αρχίσει το Δεκέμβριο και θα κοστίσει 60 εκατομμύρια δολάρια.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ντιντιέ Οριόλ τερμάτισε πρώτος στο δεύτερο σκέλος του 45ου ράλι Ακρόπολις. Ο Γάλλος οδηγός με Τογιότα Κορόλα, κατάφερε να ξεπεράσει τον Κόλιν ΜακΡέι μετά την 10η ειδική διαδρομή και να τερματίσει πρώτος στους Δελφούς με χρόνο ποινής 2 ώρες 52 λεπτά 52 δεύτερα 3 χιλιοστά. Καλύτερος Ελληνας μετά το δεύτερο σκέλος της διοργάνωσης, ο Λεωνίδας Κύρκος (Φορντ Εσκορτ) που κατέχει την ένατη θέση.

ο 62χρονος Ελβετός Σεπ Μπλάτερ είναι ο νέος ισχυρός άνθρωπος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και φυσικά της.. . διαιτησίας, μετά την άνετη επικρατησή του για τη θέση του προέδρου στη ΦΙΦΑ. Ο πρώην γγ της ΦΙΦΑ διαδέχεται τον Βραζιλιάνο Χαβελάνζε, που διοικούσε από το 1974.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε ολόκληρη τη χώρα και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 17 με 34 βαθμούς και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό, αλλά με πιθανότητα βροχής το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 33 και 17 με 33 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Tuesday, 9 June 1998 - 2:12:06 UTC