Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-07-11

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


11/07/1998

Σοβαρά προβλήματα και σήμερα στις προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής. Πολλά δρομολόγια κυρίως εσωτερικού παρουσιάζουν καθυστερήσεις, ενώ απο το πρωί έχουν ματαιωθεί και πέντε πτήσεις. Χθες ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, κατηγόρησε τους πιλότους της Ολυμπιακής οτι με τις ενέργειες τους πλήττουν τον τουρισμό της χώρας, και οδηγούν σε καταστροφή την Ολυμπιακή.

Η Κύπρος δεν ξεχνά τι συνέβη το 1974 και λαμβάνει όλα τα μέτρα της, δήλωσε το πρωί απο το αεροδρόμιο της Λάρνακας, αναχωρώντας για τη Μόσχα, ο πρόεδρος Κληρίδης, απαντώντας στις νέες προκλήσεις της Αγκυρας. Η Κυπριακή κυβέρνηση, τόνισε, είναι πρόθυμη να καθυστερήσει την άφιξη των πυραύλων, εάν ξεκινήσουν οι συνομιλίες και υπάρξει ουσιαστική πρόοδος. Σύμφωνα όμως με τον κ. Κληρίδη μόνο αν υπάρξει πρόοδος στην αποστρατικοποίηση του νησιού, θα ακυρωθεί η εγκατάσταση των πυραύλων. Ο κ. Κληρίδης θα συναντηθεί τη Δευτέρα στη Μόσχα με το Ρώσο πρόεδρο Μπόρις Γιέλτσιν. Οι συνομιλίες θα αφορούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Κύπρου.

Ευρεία σύσκεψη για την περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου και κορυφαίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη Σαντορίνη βρίσκεται απο τις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος απο χθες πραγματοποιεί περιοδεία στις Κυκλάδες. Στον κ. Στεφανόπουλο οι κάτοικοι του νησιού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Στη Σαντορίνη ο κ. Στεφανόπουλος έφτασε απο την Ανάφη, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης. Αύριο, τελευταία ημέρα της περιοδείας του, θα επισκεφθεί τη Θηρασιά και την Ιο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν. Δ, Μιλτιάδης Εβερτ, κατέθεσε χθες στον Εισαγγελέα, Γεράκη, που διενεργεί έρευνα για τα "διαπλεκόμενα". Ο κ. Γεράκης που διενεργεί παράλληλα έρευνα για καταγγελίες διαφθοράς στην ΕΛ. ΑΣ. μετέβη εκ νέου χθες στην κρατική ασφάλεια όπου επισκέφθηκε τις υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών, ηθών, αλλοδαπών και ζήτησε στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί.

Το θέμα της τρομοκρατίας και συγκεκριμένα η 25ετής δράση της οργάνωσης ``17 Νοέμβρη`` στην Ελλάδα απασχολεί τους Αμερικανούς, ιδιαίτερα τώρα ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πληροφορίες επικαλείτε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κατά τις επαφές του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράστηκαν φόβοι ότι ένα πιθανό νέο χτύπημα της ``17 Νοέμβρη`` θα μπορούσε να έχει στόχο κάποια αμερικανική υπηρεσία ή πρόσωπο και ότι θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα στα Πατήσια, απο ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε ισόγειο πολυκατοικίας, όπου στεγάζεται το χρυσοχείο του Χαλβατζόγλου Χαρίλαου 44 ετών, στην οδό Χαλεπά 57. Απο την έκρηξη τραυματίστηκαν ο Γιώργος Χαρίσης, η σύζυγος του και ο γιός του, οι οποίοι διέμεναν στον Α' όροφο του οικήματος. Και οι τρείς διεκομίσθηκαν στο ΚΑΤ, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καταστήματα της περιοχής και σε έξι αυτοκίνητα.

Για τις πολιτικές εξελίξεις και τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου, συνεδριάζει απο το πρωί σε ξενοδοχείο της Αθήνας, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της κοινότητας, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα και Τρίτη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, θα είναι οι προτεραιότητες της Αυστριακής προεδρίας, η "Ατζέντα 2000" και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Υπο πλήρη έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι, η μεγάλη φωτιά που μαίνονταν απο χθές στα Ζαχλωρίτικα του Αιγίου και η οποία αποτεφρώσε στο πέρασμα της, τουλάχιστον 4 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Στις προσπάθειες κατάσβεσης, πήραν μέρος ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο αεροσκάφη.

Με κύριο θέμα ``Η οικονομική πολιτική των εθνικών κυβερνήσεων μετά την ΟΝΕ`` ολοκληρώνονται σήμερα στο Λουτράκι Κορινθίας οι εργασίες της συνάντησης των Γενικών Διευθυντών των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Συνδέσμων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΑ

Ο πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Κίρο Γκλιγκόροφ, σε συνέντευξη του σε εφημερίδα των Σκοπίων, δηλώνει αντίθετος στη χρησιμοποίηση από το ΝΑΤΟ του εδάφους της χώρας του, για μία ενδεχόμενη επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο.

Τριακόσιες χιλιάδες άτομα περίπου έμειναν άστεγα στο βόρειο Μπανγκλαντές, εξαιτίας των νέων πλημμυρών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή. Απο τα ορμητικά νερά διεκόπησαν οι οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ενω πολλές περιοχές υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Σε κατάσταση ετοιμότητας τέθηκαν οι αρχές της νήσου Ιάβα στην Ινδονησία, καθώς νωρίς το πρωί εξερράγη το ηφαίστειο Μεράπι και απο τον κρατήρα του άρχισε να βγαίνει λάβα. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Μεράπι να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εάν κριθεί απαραίτητο. Το Νοέμβριο του 1994, από τη δράση του ηφαιστείου, είχαν χάσει τη ζωή τους 60 άτομα.

Διεύψευσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Κιριγένκο τις φήμες οτι η κυβέρνηση σκοπεύει να υποτιμήσει το ρούβλι, με αφορμή την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο Κιριγένκο εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα καταλήξει σύντομα σε συμφωνία με τη Ρωσία, γιά τη χορήγηση έκτακτου δανείου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός επικρατεί σήμερα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32 και στο Αιγαίο τους 29 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Sunday, 12 July 1998 - 1:10:31 UTC