Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-18

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τις δυσκολότερες ώρες τις πολιτικής του καριέρας περνά ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, μετά το σημερινό του διάγγελμα προς τον λαό της χώρας του, όπου παραδέχθηκε ότι είχε ανάρμοστες σχέσεις με την Μόνικα Λιουίνσκι. Και αυτό γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του, ενώ πίστευαν ότι η δημόσια ομολογία του θα έδιωχνε τα μαύρα σύννεφα πάνω από τον Λευκό Οίκο, τελικά όλα δείχνουν ότι η συμπάθεια προς το πρόσωπό του από τον αμερικανικό λαό, ακόμα και λίγες ώρες πριν το διάγγελμα, έχει μεταβληθεί σε αμφιβολία, ακόμα και αποδοκιμασία. Η εικόνα ενός ταπεινωμένου προέδρου της Αμερικής, που παραδέχθηκε ότι του είπε ψέματα ίσως στοιχίσει ακριβά στον Κλίντον, τον οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι αμερικανικές εφημερίδες, όπως άλλωστε και ο ευρωπαϊκός Τύπος. Ηδη, ο ανεξάρτητος εισαγγελέας Κένεθ Σταρ ετοιμάζει την εκθεσή του προς το Κονγκρέσο, μία έκθεση που θα φέρει τον Κλίντον σε ακόμα δυσκολότερη θέση. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που στηρίζουν τον Κλίντον, όπως η υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στον πρόεδρο, καθώς και ο αντιπρόεδρος Αλ Γκορ που δήλωσε υπερήφανος για την κίνηση του προέδρου να παραδεχθεί το λάθος του. Ωστόσο, ένας πρώην αντιπρόεδρος, ο Νταν Κουέιλ, ζήτησε την παραίτηση του Κλίντον, προτείνοντας να αφήσει στον αντιπρόεδρο Γκορ να αναλάβει την προεδρία.

Αστραψε και βρόντηξε για άλλη μία φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι, ο κ. Γιαννόπουλος ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις επικρίσεις που δέχθηκε πανταχόθεν σχετικά με τη μαζική απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για έλλειψη πολιτικού ήθους και αρετής. Δεν χαρίστηκε όμως και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, καθώς αναφερόμενος στη στάση μερίδας του Τύπου, τόνισε οτι θα εισηγηθεί διάταξη με την οποία θα διώκονται οι δημοσιογράφοι που μεταφέρουν άκριτα, υβριστικά και συκοφαντικά, όπως τα χαρακτήρισε, μηνύματα ακροατών ή τηλεθεατών. Παραδέχθηκε ωστόσο, οτι τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Αυλώνα δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε, ανακοινώνοντας παράλληλα, την παρουσία εισαγγελέα επί 24ώρου βάσεως στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Μνημείο διοικητικής και πολιτικής απειρίας και ανευθυνότητας, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ο υπεύθυνος του τομέα δημόσιας διοίκησης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψη των 22 δραπετών. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 18 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατεπείγουσα εξέταση δύο εισαγγελικών λειτουργών για τα αίτια και τους συνεργούς της απόδρασης. Το μεσημέρι μικρή ένταση δημιουργήθηκε στις δικαστικές φυλακές Χανίων, όταν 32 Αλβανοί κρατούμενοι, αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους, προφασιζόμενοι ότι τους κακομεταχειρίζονται οι έλληνες συγκρατούμενοί τους. Τελικά, η ένταση εκτονώθηκε όταν οι Αλβανοί πείστηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και επέστρεψαν στα κελιά τους, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο.

Το καλοκαίρι κοντεύει να φθάσει στο τέλος του, οι πυρκαγιές όμως συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη δασική περιοχή Κουρουνιού Καρύταινας Αρκαδίας, κοντά στη Μεγαλόπολη. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύει το γεγονός οτι η περιοχή είναι δύσβατη για τις επίγειες δυνάμεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ανεξέλεγκτη παραμένει και η φωτιά στον Αυχένα Κατάρας, ενώ το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδι στην περιοχή Αγιος Ιωάννης Μακρινός, στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, αφού έκαψε 5. 000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών. Στο Εφετείο Κακουργημάτων στην Πάτρα παραπέμφθηκε να δικασθεί ο 22χρονος πρώην δασοπυροσβέστης, Γιώργος Σταυρόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για τον εμπρησμό ενός μοναστηριού και μίας εκκλησίας, στην Αιγιαλεία. Περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας πραγματοποιεί από χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Σήμερα ο κ. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε περιοχές του Ταϋγετου.

Αρχίζει σιγά-σιγά η πολιτική ζωή να επανέρχεται από τη ραστώνη των θερινών διακοπών. Στην Αθήνα επιστρέφει απόψε από τη Σίφνο που πέρασε τις διακοπές του ο πρωθυπουργός και σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομία, οι δημοτικές εκλογές και το Κυπριακό, θα είναι τα τρία θέματα άμεσης προτεραιότητας που θα τον απασχολήσουν. Ο κ. Σημίτης θα βρίσκεται στο γραφείο του την Τετάρτη, ενώ συνεργάτες του ανέφεραν ότι είναι πιθανόν να συγκαλέσει για την Πέμπτη το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο. Πιθανή θεωρείται επίσης, η σύγκληση για την Παρασκευή της Κυβερνητικής Επιτροπής καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προετοιμάσει την ομιλία του για την οικονομία, που θα αναπτύξει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ την πρώτη ουσιαστικού περιεχομένου συνεργασία, θα έχει με το Γιάννο Παπαντωνίου τη Δευτέρα. Την Πέμπτη αναμένεται να επιστρέψει από τις διακοπές του και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και στο γραφείο του θα μεταβεί πιθανότατα τη Δευτέρα.

Σε διαβήματα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς αναμένεται να προβεί η κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με την ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, η οποία άρχισε το καλοκαίρι του 1997. Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος της Λευκωσίας, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του υπουργού Αμυνας, οτι η Αγκυρα έχει μεταφέρει την τελευταία εβδομάδα 15 άρματα μάχης αμερικανικής κατασκευής και 35 αυτοκινούμενα πυροβόλα. Χθες, η Τουρκία τηρώντας την αδιάλλακτη στάση της, απέρριψε την πρόταση της Ουάσιγκτον για ένα μορατόριουμ στις πτήσεις ελληνικών και τουρκικών στρατιωτικών αεροπλάνων υπεράνω της Κύπρου, με αντάλλαγμα την αναστολή της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων Ες-300 στην Κύπρο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ψυχραιμία και ευθύνη αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την απόπειρα Τούρκων να αναρτήσουν τη σημαία της χώρας τους στο λιμάνι της Καλύμνου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε στην Κάλυμνο με πρωταγωνιστές έξι Τούρκους που επέβαιναν σε θαλαμηγό. Η εισαγγελέας Κω άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και τους παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο για τις 21 Μαρτίου 1999. Μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Για ανοχή που αποθρασύνει την προκλητικότητα της Τουρκίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΔΗΚΚΙ χαρακτηρίζει απαράδεκτη δικαστική πράξη την απόφαση των δικαστικών αρχών της Κω να τους αφήσει ελεύθερους.

Σκληρή γλώσσα κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου χρησιμοποίησε το ΚΚΕ, με αφορμή το μήνυμα του την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά. Με ανακοίνωσή του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, κ. Κολοζόφ, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο οτι ο λόγος που κηρύσσει είναι η βία και το μίσος μεταξύ των λαών, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να παίξει κάποιο ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Τέλος, επιρρίπτει ευθύνες και στην κυβέρνηση οτι όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή της και την καλεί να προχωρήσει στο διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Πλήρης ημερών έφυγε τα μεσάνυκτα από τη ζωή μία από τις σημαντικότερες φωτογράφους του κόσμου, η Ελληνίδα Νέλις, στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη. Η Ελλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη, η φωτογράφος Νέλις, όπως συνηθίζετο να αποκαλείται, γεννήθηκε πριν ένα περίπου αιώνα, το 1899, στο Αιδίνι της Μικράς Ασίας. Η διάσημη φωτογράφος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1924 από τη Γερμανία, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη φωτογραφία. Οι συνεχείς μετακινήσεις και η μεγάλη της φήμη, συνετέλεσαν ώστε η φωτογραφική της μηχανή να αποτυπώσει εικόνες, καθώς και σημαντικά γεγονότα, κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τη θλίψη του, εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντάς την μυθική μορφή της φωτογραφικής τέχνης. Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη δημοσία δαπάνη.

Θύματα θανατηφόρου τροχαίου έπεσαν μητέρα και γιος όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν βγήκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από την πορεία του και προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού. Το δυστύχημα συνέβη έξω από τη Θεσσαλονίκη και νεκρή είναι η 47χρονη Αναστασία Νακούλα, ενώ ελαφρά τραυματισμένος ανασύρθηκε ο γιος της, Κωνσταντίνος 24 χρόνων. Η δραματική αύξηση των τροχαίων, από τα οποία 41 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, ανάγκασε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να διατάξει την πραγματοποίηση πρόσθετων ελέγχων της Τροχαίας σε όλη τη χώρα. Στους παραβάτες θα εφαρμόζονται αυστηρά οι κείμενες διατάξεις.

Ενα ακόμη κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη 36χρονης Βουλγάρας, που μετέφερε με ΙΧ αυτοκίνητο, ομοεθνείς της στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Ιάνκα Γκεοργκίεβε, 36 χρόνων, την οποία εντόπισαν χθες βράδυ αστυνομικοί στην αγροτική περιοχή της Δοϊράνης του Κιλκίς, με το επιβατικό αυτοκίνητο του συζύγου της. Η Γκεοργκίεβε ομολόγησε ότι επρόκειτο να παραλάβει από την περιοχή έξι συμπατριώτες της, οι οποίοι είχαν περάσει τα σύνορα από την ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

Αγνοείται από το πρωί ο 28χρονος Παναγιώτης Σιτοκωνσταντίνος, ο οποίος ενω ταξίδευε ως επιβάτης με το πλοίο "Σούπερ Ναϊάς", έπεσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη θάλασσα. Το συμβάν σημειώθηκε ενώ το σκάφος έπλεε μεταξύ Νάξου και Δονούσας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου διενεργούν έρευνες.

Καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών του υποκαταστήματος της "XIOSBANK" στη συμβολή των οδών Φρύνης και Ευτυχίδου στο Παγκράτι. Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε τα ξημερώματα με ελεγχόμενη έκρηξη. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου.

Την απογραφή όλων των Ελλήνων, αλλά και των αλλοδαπών ναυτικών, που εργάζονται στον ελληνόκτητο στόλο, αποφάσισαν με κοινή απόφασή τους οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας. Η απογραφή θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου και σε αυτή υπόκεινται όλοι οι ναυτικοί που την συγκεκριμένη ημέρα θα βρίσκονται ναυτολογημένοι με φυλλάδιο ή όχι στα ελληνικά πλοία, με συνολική χωρητικότητα άνω των 100 κόρων, καθώς και στα πλοία με ξένη σημαία που ειναι ασφαλιστικά συμβεβλημένα με το ΝΑΤ.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3 - 2 έχασε ο Ολυμπιακός από την Ισπανική Μπέτις στον μικρό τελικό του τουρνουά "Τροφέο Κολομπίνο". Οι ερυθρόλευκοι όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ παρουσιάστηκαν με 2 διαφορετικά πρόσωπα (ένα για κάθε ημίχρονο).

Η πρωταθλήτρια μας του ακοντισμού Μιρέλα Τζελίλη, προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στην Βουδαπέστη, με βολή 65. 14μ. στον προκριματικό, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Το όριο για πρόκριση στον τελικό ήταν 61 μέτρα και η πρωταθλήτρια μας, έδειξε ότι είναι σε θέση να διεκδικήσει μετάλλιο.

Στα προημιτελικά των 100 μέτρων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος προκρίθηκαν και οι τρεις πρωταθλητές μας, που μετέχουν στο αγώνισμα. Ο Παπαδιάς πρώτευσε στην 5η σειρά με 10. 27, ο Γενοβέλης τερμάτισε 3ος στην 4η σειρά με 10. 52 και ο Παυλακάκης ήταν 5ος στην 6η σειρά με 10. 50, αλλά πέρασε με βάση τους χρόνους.

Ο νεαρός μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Καλαϊτζής τραυματίστηκε σε φιλικό αγώνα στη Σλοβενία και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις μήνες. Στο μεταξύ αυτός ο τραυματισμός προβλημάτισε τους υπευθύνους του Παναθηναϊκού, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν κάποια μεταγραφή.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας, με έγγραφο της προς τον Παναθηναϊκό, ζήτησε το διεθνή μέσο Ασάνοβιτς για τρεις αγώνες της εθνικής ομάδας. Οι Κροάτες ζήτησαν τον μέσο των πρασίνων για τους αγώνες με Ιρλανδία, Μάλτα και ΠΓΔΜ.

ΧΡΗΜΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εντονες ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει μεγάλα κέρδη 4,08% και να κλείσει στα υψηλότερα σημεία της ημέρας στις 2. 643,04 μονάδες. Η βελτίωση του κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια είχε θετικό αντίκτυπο και στη Σοφοκλέους, η οποία έδειξε να προεξοφλεί και θετικές εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της Ιονικής Τράπεζας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία θα είναι ιδιαίτερα ωφελημένη απο την πώληση της Ιονικής, έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης του 8% στις 31. 698 δραχμές. Η αξία των συναλλαγών σημείωσε αύξηση σε σχέση με χθες και έφθασε τα 43,5 δισ. δραχμές.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την παραίτηση του ρώσου προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν, θα ζητήσει το κομμουνιστικό κόμμα, που έχει την πλειοψηφία, την Παρασκευή, στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου της Δούμας, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των κομμουνιστών, Γενάντι Ζιουγκάνοφ. Από την πλευρά, του ο Γιέλτσιν απάλλαξε σήμερα των καθηκόντων του τον κορυφαίο συμβουλό του σε οικονομικά θέματα, Αλεξάντερ Λίβσιτς, μετά την ντε φάκτο υποτίμηση του ρουβλίου. Πληροφορίες από το Κρεμλίνο, αναφέρουν ότι ο Γιέλτσιν απέρριψε τις παραιτήσεις που θέλησαν να υποβάλουν ο πρωθυπουργός Κιριγένκο και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Ντουμπίνιν.

Δεύτερη μέρα της στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ στην Αλβανία και σχετική ηρεμία επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Φεχμί Αγκάνι απέρριψε με επιστολή του την πρόκληση του Σέρβου ομολόγου του Ράτκο Μάρκοβιτς να επαναληφθούν σήμερα οι συνομιλίες για το μέλλον της περιοχής. Ο Αγκάνι τόνισε πως θα πρέπει πρώτα να τερματιστούν οι βιαιότητες σε βάρος του άμαχου πληθυσμού και να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και μετά να προχωρήσουν σε συνομιλίες. Αλλωστε, τη νύχτα πέντε Αλβανοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με γιουγκοσλάβους φρουρούς των συνόρων στο νότιο Κοσσυφοπέδιο. Πάντως, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ πιστεύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο για διπλωματική επίλυση στην κρίση του Κόσοβο και να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.

Τουλάχιστον 180 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας. Ενα χωριό πνίγηκε από τόνους λάσπης, μετά από την υπερχείλιση ενός ρέματος από σφοδρή βροχόπτωση. Στο μεταξύ, στην Κίνα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από πλημμύρες και στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια βρίσκονται χωρίς σπίτι ή περιουσίες, τουλάχιστον 1. 700 πετρελαιοπηγές έχουν πληγεί στην περιοχή Ντακίνγκ, στη βορειοανατολική Κίνα.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Wednesday, 19 August 1998 - 2:12:06 UTC