Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-28

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τίτλοι των κυριότερων ειδήσεων του δελτίου μας από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα:
  • Στη δίνη της διεθνούς χρηματιστηριακής αναταραχής και η Σοφοκλέους με το γενικό δείκτη να σημειώνει ελεύθερη πτώση 7,7%.
  • Σε επιφυλακή η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν δέχθηκε ισχυρές πιέσεις η δραχμή.
  • Στα πρόθυρα κατάρρευσης η ρωσική οικονομία με το ρούβλι να συνεχίζει την κατρακύλα του. Μεγάλη αναταραχή σε όλα τα χρηματιστήρια.
  • Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στρατιωτικά την Κύπρο, αν δεχθεί απειλή επανέλαβε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με το Γλαύκο Κληρίδη.
  • Μέχρι την Τρίτη θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία.
  • Ληστεία με λεία δυο εκατομμύρια δρχ στην Αγροτική Τράπεζα Κυψέλης.
  • Με Πόρτο, Κροάσια Ζάγκρεμπ και Αγιαξ κληρώθηκε ο Ολυμπιακός. Με Δυναμό Κιέβου, Αρσεναλ και Λάνς ο Παναθηναϊκός. Στις 16 Σεπτεμβρίου, οι πρώτοι αγώνες.
  • Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Κογκό. Οι γειτονικές αφρικανικές χώρες στέλνουν ενισχύσεις στον Λοράν Καμπιλά.
  • Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο κέντρο του Τελ - Αβίβ. Δώδεκα τραυματίες.
  • Στις ΗΠΑ μεταφέρεται ο κύριος ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στην Κένυα από την οποία πάνω από 200 άτομα έχασαν τη ζωή.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στις διεθνείς χρηματογορές, εξαιτίας της κατάστασης της ρωσικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, παρατηρήθηκε μεγάλη πτώση των τιμών των μετοχών και είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης στο χρηματιστήριο του Τόκιο έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας εξαετίας. Στη δίνη αυτή βρέθηκε σήμερα και η Σοφοκλέους, όπου επικράτησε κλίμα πανικού, με το γενικό δείκτη να χάνει περίπου 190 μονάδες και να σημειώνεται μίνι κράχ, αφού η πτώση έφτασε το 7, 70, πλησιάζοντας το απόλυτα αρνητικό ποσοστό που είναι 8%. Η κρίση πάντως στην ελληνική κεφαλαιοαγορά είναι δευτερογενής και δεν δικαιολογείται από την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά οφείλεται σε κινήσεις ξένων θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου για να καλύψουν τις ζημιές από τα χρηματιστήρια της Ρωσίας, της Ιαπωνίας και της Ασίας.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δραχμή δεν δέχθηκε σήμερα ισχυρές πιέσεις, μετά την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία χρησιμοποίησε και πάλι το όπλο των υψηλών επιτοκίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα σημειώθηκαν εκροές μόνο 240 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση επίπτωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία. Σημείωσε όμως ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα της Ρωσίας και της Ασίας, δεν θα υπάρξει ουσιαστική θεραπεία στην αντιμετώπιση του προβλήματος στην Ευρώπη και κατ'επέκταση της Ελλάδος. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κρίση στο χρηματιστήριο δεν έχει σχέση με το εσωτερικό της χώρας ή με την πώληση της Ιονικής και συνέστησε ψυχραιμία, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η θετική πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Τη δέσμευση της Ελλάδος ότι θα υπερασπιστεί στρατιωτικά την Κύπρο σε περίπτωση που δεχθεί οποιαδήποτε απειλή, επανέλαβε ο πρωθυπυργός Κώστας Σημίτης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τη σύσκεψη αντιπροσωπειών των δύο χωρών που ακολούθησε. Η δήλωση αυτή ικανοποίησε πλήρως τον πρόεδρο της Κύπρου. Τόσο ο κ. Σημίτης, όσο και ο κ. Κληρίδης, τόνισαν ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση για αναβολή της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300, οι οποίοι όπως τόνισαν έχουν στόχο την αμυντική θωράκιση της Κύπρου και δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Πρόσθεσαν επίσης ότι ο κεντρικός πυρήνας του Κυπριακού είναι και παραμένει το θέμα της εισβολής και παράνομης κατοχής τμήματος του νησιού. Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, διατυπώνεται η εμμονή των δύο πλευρών στα ψηφίσαμτα του ΟΗΕ και καλείται η διεθνής κοινότητα να συνεχίσει τις προσπάθειες για επανάληψη του διακοινοτικού διαλόγου και τον περιορισμό των εξοπλισμών. Τέλος, αναφέρεται ότι Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν αντίρρηση για εγγυημένη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Στο μεταξύ, η Αγκυρα, εμμένει στην αδιαλλαξία της ενώ ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε 132 βραχονησίδες. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, χαρακτήρισε το πρωί τις δηλώσεις αυτές ως επαναλήψεις χωρίς ουσία. Ξεκαθάρισε ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση και το Διεθνές Δίκαιο, καθώς και οι διεθνείς συνθήκες, έχουν προσδιορίσει σαφώς το καθεστώς στο Αιγαίο.

Την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης και πρόσθεσε ότι την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία για τη νέα χρονιά. Ο υπουργός είπε ότι η πρώτη εβδομάδα θα είναι ενημερωτική για τους μαθητές του λυκείου και θα πληροφορηθούν από τους καθηγητές για τις αλλαγές. Ο κ. Αρσένης ανακοίνωσε επίσης ότι στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα περίπου 9. 500 εκπαιδευτικών που διορίζονται, από τους οποίους το 20% προέρχεται από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και οι υπόλοιποι από την επετηρίδα. Αναφερόμενος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τόνισε ότι τα αποτελέσματά του δικαιώνουν τη θέση του υπουργείου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Παραμένει το κλίμα έντασης στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο, με αφορμή τις δηλώσεις του προκαθήμενου της εκκλησίας για τα εθνικά μας θέματα. Η Ιερά Σύνοδος έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα από τις δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου, τόνισε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας Μητροπολίτης Σερρών Μάξιμος. Αναφερόμενος στις πληροφορίες περί δυσφορίας του οικουμενικού Πατριαρχείου για τις δηλώσεις Χριστόδουλου, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία από το Φανάρι.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει από τις επτά το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο την πορεία προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Στη συνεδρίαση θα καθοριστεί και η τακτική που θα ακολουθήσει η ηγεσία του κόμματος στους αντάρτες υποψηφίους. Επίσης, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Αύριο, υπό τον κ. Σημίτη, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου για τη νέα περίοδο.

Πλαφόν 2,5% στην αύξηση δαπανών μισθοδοσίας για το 1999 σε κάθε εργαζόμενο στις ΔΕΚΟ, βάζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και καλεί τις διοικήσεις τους να μην υπερβούν το όριο αυτό. Παράλληλα το υπουργείο διαμηνύει προς τις διοικήσεις να μην προσδοκούν σε αύξηση των τιμολογίων. Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο στις ΔΕΚΟ, και στην οποία δίνονται οι κατευθύνσεις για την κατάρτιση των προϋπολογισμών τους, για το επόμενο έτος που πρέπει να είναι εναρμονισμένοι στο πλαίσιο της αυστηρής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανικός επικρατεί στη Ρωσία μετά την πρωτοφανή πτώση του εθνικού νομίσματος, και όλοι συνηγορούν ότι η πάλαι ποτέ υπερδύναμη βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές τράπεζες μόνο τεχνικά δεν έχουν χρεοκοπήσει ακόμα, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ακύρωσε και τις σημερινές συμφωνίες που έγιναν στη διατραπεζική αγορά συναλλάγματος, καθώς το ρούβλι σημείωσε κάθετη πτώση και ο δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο έπεσε στο 12,85%. Παρότι η επίσημη ισοτιμία είναι 7,5 ρούβλια προς ένα δολάριο, σε πολλές περιοχές στην Απω Ανατολή το δολάριο πωλήθηκε προς 15 ρούβλια. Πανικόβλητοι οι Ρώσοι τρέχουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τα χρήματά τους, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως οι τράπεζες αρνούνται να δώσουν δολάρια, ακόμα και ρούβλια. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Βίκτορ Τσερνομίρντιν, ο οποίος διερευνά ακόμα για το σχηματισμό της νέας του κυβέρνησης, συναντήθηκε χθες στην Ουκρανία κεκλεισμένων των θυρών με τον πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, αναμένεται να λάβει διοικητικά μέτρα, μεταξύ των οποίων ο έλεγχος των τιμών και η διακοπή της μετατρεψιμότητας. Σκληρή όμως ήταν και η δήλωση του γερμανού καγκελάριου Κολ, ο οποίος διαμήνυσε στη Μόσχα οτι δεν πρόκειται να λάβει οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία, εάν δεν εφαρμόσει τις αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Εκτός όμως από τη δεινή κατάσταση που βρίσκεται η ρωσική οικονομία, δύσκολη είναι η θέση και του προέδρου Γιέλτσιν, τον οποίο φήμες φέρουν έτοιμο να παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του συναντήθηκε σήμερα με τον κομμουνιστή ηγέτη με τον οποίο συζήτησε τις συνθήκες και τις εγγυήσεις για την ασφάλειά που θα πάρει, σε περίπτωση πρόωρης και οικειοθελούς αποχώρησής του από την εξουσία.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της χώρας Λοράν Καμπιλά, συγκρούονται με αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Ρουάντα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Κινσάσα. Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ισχυρές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ στρατιωτικές ενισχύσεις στο πλευρό του Καμπιλά στέλνουν η Ανγκόλα, η Ζιμπάμπουε, η Ουγκάντα και η Ναμίμπια.

Τον τρόμο αντίκρυσαν σήμερα οι κάτοικοι στο κέντρο του Τελ Αβίβ από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε κοντά στην κεντρική συναγωγή της πόλης. Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων μία έγκυος και ένα παιδί, ενώ ένας τραυματίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Την επίθεση καταδίκασε η Παλαιστινιακή Αρχή, ζητώντας παράλληλα την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας, προκειμένου να προληφθούν νέες βιαιότητες. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, επανέλαβε το αίτημά του προς την Παλαιστινιακή Αρχή να εξουδετερώσει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, που θεωρείται από το Ισραήλ ως προϋπόθεση για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρεται ο κύριος ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση που έγινε στην αμερικανική πρεσβεία, στο Ναϊρόμπι της Κένυας, από την οποία πάνω από 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οπως μετέδωσε το Σι-Εν-Εν, ο ύποπτος ονομάζεται Χαλίντ Σαλίμ και σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα, ο Χαλίντ είναι ένας από τους τρεις που βρίσκονταν στο φορτηγό, όπου πιστεύεται οτι είχε τοποθετηθεί η βόμβα. Στον Χαλίντ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες. Την ίδια ώρα, η Βρετανία ανακοίνωσε οτι ανακαλεί τους διπλωμάτες της από το Σουδάν, ενώ έδωσε εντολή προς τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τη χώρα.,

Στην Τουρκία, δικαστήριο άρχισε σήμερα την ανάκριση ηγετικών στελεχών της ισλαμικής αντιπολίτευσης, ύστερα από τις κατηγορίες που απήγγειλε σε βάρος τους, την Τρίτη, ανώτερος εισαγγελέας για κατάχρηση κεφαλαίων του κόμματος. Μεταξύ των 12 κατηγορούμενων είναι ο Ρετσάϊ Κουτάν, αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Αρετής, και ο πρώην πρωθυπουργός Νετζμετίν Ερμπακάν. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η υπόθεση ενδέχεται να σκιάσει την πορεία πρός τις γενικές εκλογές, που πρόκειται να διεξαχθούν τον Απρίλιο του 1999, καθώς το Κόμμα της Αρετής του Κουτάν, είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός στην Τουρκία και μεταξύ των επικρατέστερων στις επικείμενες εκλογές.

Μάχη με τα στοιχεία της φύσης δίνουν πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ισχυρός τυφώνας Μπόνι έπληξε τις παράκτιες περιοχές της βόρειας Καρολίνας, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους στην ενδοχώρα. Την ίδια ώρα, η Πολιτεία του Τέξας βρίσκεται στο έλεος της τροπικής καταιγίδας Τσάρλυ, που προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού Ρίο Γκράντε και μεγάλες πλημμύρες στην πόλη Λαρέντο, από τις οποίες 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα 48 αγνοούνται. Ο πρόεδρος Κλίντον, κήρυξε την κομητεία Βάλ Βέρντε του νότιου Τέξας κατεστραμμένη περιοχή, αποδευσμεύοντας κονδύλια απο τα ομοσπονδιακά ταμεία για την αποκατάσταση των ζημιών.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες Εξεγερτικής Δράσης, φωτογραφίζει η χθεσινή βομβιστική επίθεση με στόχο τη γαλλική τράπεζα Νασιονάλε ντε Παρί, στο Μαρούσι, καθώς ήταν πανομοιότυπη με αυτή στην Εμπορική Τράπεζα στην Κυψέλη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η ανωτέρω οργάνωση. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψης της ευθύνης. Ο μηχανισμός αποτελείτο από 17 γκαζάκια, από την έκρηξη των οποίων προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της τράπεζας.

Ληστεία με λεία δύο εκατομμύρια δραχμές, έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κυψέλη. Οι δύο δράστες με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη φορά που η τράπεζα αυτή γίνεται στόχος ληστών.

Από ηλεκτροπληξία βρήκε το θάνατο ο εφημέριος του ναού του Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού, κατά κόσμον Νίκος Γαλάνης, 44 ετών, όταν, χθες το βράδυ και ενώ τελούσε τη λειτουργία του Εσπερινού, τον χτύπησε το ρεύμα ενός μικρού ηλεκτρικού κηροπηγίου, που κρατούσε.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Μονακό έγινε το απόγευμα η κλήρωση για τη συγκρότηση ομίλων του τσάμπιονς λίγκ. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κληρώθηκε με σε όμιλο με την Πορτογαλική Πόρτο, τον Αγιαξη και την Κροάσια Ζάγκρεπ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα με αντίπαλο την Πόρτο. Στον όμιλο του Παναθηναϊκού μετέχουν η Αρσεναλ, η Δυναμό Κιέβου και η Γαλλική Λάνς. Τον πρώτο αγώνα θα δώσει ο Παναθηναϊκός στις 16 Σεπτεμβρίου στο Κίεβο με αντίπαλο τη Δυναμό, την οποία είχε αντιμετωπίσει πρίν από δύο χρόνια.

Σύνθεση των άλλων τεσσάρων ομίλων είναι η εξής: - Γιουβέντους, Ατλέτικο Μπιλμπάο, Ρόζενμποργκ και Γαλατά Σαράι. - Ρεάλ Μαδρίτης, Ιντερ, Στούρμ Γκράτζ και, Σπαρτάκ Μόσχας. - Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπρόντμπι - Καϊζερσλάουτερν, Αϊντχόβεν, Μπενφίκα και Ελσίνκι.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Στη δίνη της διεθνούς κρίσης βρέθηκε σήμερα και η Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να σημειώσουν ελεύθερη πτώση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2. 281,33 μονάδες, καταγράφοντας κάθετη πτώση 190,42 μονάδων ή σε ποσοστό 7,70% και βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα απο τα μέσα του περασμένου Απριλίου. Μεγάλος αριθμός μετοχών έκλεισε στο κατώτατο όριο διακύμανσης του 8%, ενώ πολλές εντολές πώλησης παρέμειναν ανεκτέλεστες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 76,2 δισ. δραχμές. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 7,97%, Ασφάλειες πτώση 3, 94%, Επενδύσεις πτώση 7,82%, Λήζινγκ πτώση 8%, Βιομηχανικές πτώση 7,58%, Κατασκευές πτώση 7,68%, Διάφορες πτώση 8%, Συμμετοχών πτώση 6,84%. Με πτώση 7,17% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Η ζέστη και η υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τα αυριανού καιρού, ο οποίος αρχικά θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία, ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες. Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι Νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 32 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 35 και στο Αιγαίο 22 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 35 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03b run on Monday, 7 September 1998 - 14:31:32 UTC