Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-31

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων του δελτίου μας απο την εσωτερική και εξωτερική επικαιρότητα:
  • Παρατείνεται η πολιτική αστάθεια στη Ρωσία. Απέρριψε η Δούμα την υποψηφιότητα Τσερνομίρντιν. Αύριο η συνάντηση Γιέλτσιν-Κλίντον.
  • Ανάσα στη Σοφοκλέους, μικρή άνοδο 0,26% σημείωσε ο γενικός δείκτης. Ηρεμία στη χρηματαγορά, ανατιμήθηκε η δραχμή έναντι των ξένων νομισμάτων.
  • Η μεγάλη πτώση των βάσεων , το κύριο χαρακτηριστικό των φετινών γενικών εξετάσεων. Αύριο οι λίστες με τους επιτυχόντες.
  • Απορρίπτουν Αθήνα και Λευκωσία την πρόταση Ντενκτάς για συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό. Στα κατεχόμενα ο Ισμαήλ Τζεμ.
  • Μόνο έξι από τους 20 Ελληνες φοιτητές, παραμένουν στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό τους σε τροχαίο έξω από το Ρίμινι της Ιταλίας.
  • Νέα βεντέτα στην Κρήτη. Αγνωστοι ανατίναξαν το σπίτι του Νίκου Ζουρμπάκη, ο οποίος είχε σκοτώσει τον εξάδελφό του για κτηματικές διαφορές.
  • Για την προσεχή Πέμπτη αναβλήθηκε η δίκη των έντεκα νεαρών για τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΡΗ στην Τούμπα.
  • Διεθνής ανησυχία για τον πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα.
  • Εκρηξη βόμβας σε υπαίθρια αγορά στο Αλγέρι με 17 νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες.
  • Παγκόσμια επιδημία τείνει να εξελιχθεί η παχυσαρκία προειδοποιούν οι επιστήμονες.
  • Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και πάλι ο Αγγελος Αναστασιάδης μετά την αποπομπή του Ολεγκ Μπλαχίν.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παρατείνεται η πολιτική κρίση στη Ρωσία, καθώς η Δούμα στην πρώτη ψηφοφορία απέρριψε την υποψηφιότητα του Βίκτορα Τσερνομίρντιν για τη θέση του πρωθυπουργού. Κατά της υποψηφιότητα Τσερνομίρντιν τάχθηκαν τα κόμματα που ελέγχονται από τους κομμουνιστές, καθώς και το κόμμα του υπερεθνικιστή Ζιρινόφσκι. Λίγο νωρίτερα ο Τσερνομίρντιν είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής και πολιτικής κατάρρευσης. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η στάση της αντιπολίτευσης έχει στόχο τον Μπόρις Γιέλτσιν, την παραίτηση του οποίου επιδιώκουν. Ετσι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνάντηση του Μπιλ Κλίντον με τον Μπόρις Γιέλτσιν στη Μόσχα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της στις Βρυξέλλες, θα προσφέρει στη Ρωσία βοήθεια για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, μέσω οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Τέο Βάιγκελ, δήλωσε ότι είναι πιθανό να συνεδριάσει εκτάκτως η ομάδα των "επτά" πιο ανεπτυγμένων χωρών για να συζητήσει την κρίση στη Ρωσία. Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και σήμερα η πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ άνοδο σημείωσε ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Με πτώση άρχισε η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Αναστροφή του αρνητικού κλίματος των τελευταίων συνεδριάσεων, παρατηρήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου ο γενικός δείκτης, μετά από έντονες διακυμάνσεις, που αντικατόπτριζε και τη νευρικότητα της αγοράς, έκλεισε στις 2. 175,53 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,26%. Στην αγορά συναλλάγματος επικράτησε σχετική ηρεμία και η Τράπεζα της Ελλάδος, που βρίσκεται σε επιφυλακή, δεν χρειάσθηκε να παρέμβει για να προστατεύσει το εθνικό μας νόμισμα. Ετσι η δραχμή δεν δέχθηκε πιέσεις, δεν παρατηρήθηκαν εκροές συναλλάγματος, έπεσαν κατά τουλάχιστον δύο μονάδες τα επιτόκια στη διατραπεζική, στην αγορά των ομολόγων υπήρξε ανάκαμψη των τιμών, ενώ η δραχμή ανατιμήθηκε έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων. Η κυβέρνηση πάντως φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και σήμερα ανακοίνωσε το νέο διαγωνισμό για την πώληση των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για τις τρέχουσες εξελίξεις, με έμφαση την πορεία της οικονομία και τα εξωτερικά θέματα της χώρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενέταξε τη συνάντηση αυτή στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων. Επιφυλάξεις για το κατά πόσο η πορεία προς την ΟΝΕ που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι σωστή, διατυπώνει η Ν.Δ. και κατηγορεί την κυβέρνηση και ειδικά το Γιάννο Παπαντωνίου για ερασιτεχνικούς και παιδαριώδεις χειρισμούς.

Το θέμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τις παγκόσμιες αγορές συζητήθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με το Γάλλο ομόλογό του, Λιονέλ Ζοσπέν, ο οποίος έφθασε το πρωί στην Αθήνα για να πάρει μέρος σε εκδήλωση με θέμα το μέλλον της Αριστεράς στην Ευρώπη, που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση, δήλωσε ο κ. Σημίτης, αμέσως μετά τη συνάντηση. Ο κ. Ζοσπέν έγινε λίγο νωρίτερα δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

Η δραματική πτώση των βάσεων στις πρώτες δέσμες και οι αυξομειώσεις σε σχολές της τέταρτης δέσμης, είναι το κύριο χαρακτηριστικό των φετινών γενικών εξετάσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο παιδείας. Στην πρώτη δέσμη η πτώση των βάσεων σε ορισμένα τμήματα έφτασε και τα 576 μόρια, στη δεύτερη κατά 385 μόρια, ενώ στην τρίτη δέσμη η πτώση κυμαίνεται από 100 μέχρι 208 μόρια. Στην τέταρτη δέσμη σε ορισμένες σχολές παρατηρείται άνοδος μέχρι 119 μόρια και σε άλλες πτώση μέχρι 45 μόρια. Οπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας Αγγελος Ζησιμόπουλος, φέτος συμπλήρωσαν το μηχανογραφικό τους δελτίο 174. 386 υποψήφιοι, από τους οποίους συμμετείχαν στη διαδικασία των εξετάσεων οι 154. 242. Το εισιτήριο που οδηγεί σε μιά σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εξασφάλισαν 62. 289. Αύριο θα αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων. Σήμερα, εξάλλου ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 7. 311 εκπαιδευτικών που διορίζονται, ενώ αδιόριστοι καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο παιδείας, ζητώντας να εφαρμοστεί η επετηρίδα.

Αθήνα και Λευκωσία απέρριψαν την αιφνιδιαστική πρόταση για συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό, που έκανε ο Ραούφ Ντενκτάς, με την ευκαιρία και της επίσκεψης στα κατεχόμενα, του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ. Για επανάληψη και επισημοποίηση των αδιάλλακτων θέσων της τουρκικής πλευράς, που αντιστρατεύονται τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία. Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η στάση της Αγκυρας και των Τουρκοκυπρίων είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που αναμένει η διεθνής κοινότητα. Ο κ. Ρέππας αντέδρασε έντονα και στις δηλώσεις του Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος υποστήριξε ότι οι μεγάλες δυνάμεις εκπονούν σχέδιο για συνομοσπονδία στην Κύπρο. Να δώσει στη δημοσιότητα ότι στοιχεία έχει, κάλεσε τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τον επέκρινε για επιπολαιότητα.

Εξι άτομα νοσηλεύονται ακόμη στο νοσοκομείο του Ρίμινι, θύματα του χθεσινού τροχαίου ατυχήματος του ελληνικού πούλμαν που μετέφερε Ελληνες φοιτητές απο την Αθήνα. Πιο σοβαρά ειναι η Δήμητρα Μαραγκάκη, μητέρα φοιτήτριας, που έχει υποστεί εγκεφαλικό τραύμα, κακώσεις στα άνω άκρα και νοσηλεύεται στην εντατική. Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του Κωνσταντίνου Μπακάρη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ριτσιόνε. Επίσης άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Ρίμινι, αλλά είναι εκτός κινδύνου, η Μαρία Καρβέλη, η Κωνσταντίνα Νασιοπούλου, η Δήμητρα Αργυροκώστα και ο Παναγιώτης Τζαφόλιας. Αλλοι 15 Ελληνες φοιτητές βγήκαν από το νοσοκομείο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Το λεωφορείο που ανήκει σε ελληνικό τουριστικό γραφείο, ξέφυγε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, από την πορεία του και έπεσε σε χαντάκι, οπου ανατράπηκε.

Μια νέα βεντέτα συγκλονίζει την Κρήτη. Αγνωστοι τίναξαν στην κυριολεξία στον αέρα το σπίτι του Νίκου Ζουρμπάκη, 36 ετών, ο οποίος πρίν από περίπου δυόμισυ μήνες είχε σκοτώσει για κτηματικές διαφορές τον εξάδελφό του, Βαγγέλη Ζουρμπάκη. Οι δράστες, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό με δυναμίτιδα, σε κεντρικό κολώνα του σπιτιού, η οποία κόπηκε, ενώ άνοιξε κρατήρας στο πάτωμα. Η γυναίκα και το παιδί του Ζουρμπάκη, δεν βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο σπίτι.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντονη είναι η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας, με αφορμή τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου, στην οποία προέβη η βόρεια Κορέα. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της νότιας Κορέας, η εκτόξευση αυτή, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, μπορεί να πλήξει στόχους σε ολόκληρη τη βορειοανατολική Ασία. Σύμφωνα με ιαπωνικές πηγές, ο πύραυλος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία και έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτήν που είχε ανακοινωθεί, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία του ιάπωνα πρωθυπουργού, ο οποίος προειδοποίησε οτι η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, τα οποία όμως δεν προσδιόρισε. Η Ρωσία από την πλευρά της, υποβαθμίζοντας το γεγονός, τόνισε οτι είχε ενημερωθεί προκαταβολικά για την εκτόξευση, ενώ η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, αφού εξέφρασε την ανησυχία της για το συμβάν, δήλωσε οτι αμερικανοί αξιωματούχοι θα θέσουν το ζήτημα στους ομολόγους τους από τη βόρεια Κορέα.

Νέος κύκλος αίματος στην Αλγερία με θύματα αθώους πολίτες. Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε υπαίθρια αγορά του Αλγερίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα και να τραυματισθούν άλλα 61. Οπως ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας, η επίθεση είναι κάτα πάσα πιθανότητα έργο φανατικών ισλαμιστών. Πρόκειται για τη δεύτερη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιείται στο Αλγέρι από την αρχή του καλοκαιριού. Στις 9 Ιουλίου δέκα άτομα είχαν σκοτωθεί σε παρόμοια επίθεση, στα ανατολικά προάστεια της πρωτεύουσας.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τον ξαφνικό και άδικο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στη γέφυρα ντ'Αλμά στο Παρίσι, όταν η Μερσεντές στην οποία επέβαινε μαζί με τον αγαπημένο της Ντόνι Αλ Φαγιέντ, συνετρίβη αφού προσέκρουσε σε κολόνα. Στην πόλη που βρήκε το θάνατο, παρότι οι αρχές δεν έχουν προγραμματίσει κάποια επίσημη εκδήλωση, από χθες το βράδι καταφθάνουν δεκάδες θαυμαστές-προσκυνητές, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα. Στη Βρετανία, μεσίστιες κυματίζουν σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, ενώ στα ανάκτορα του Κένσιγκτον, επίσημη κατοικία της Νταϊάνα όσο ζούσε, εκατοντάδες άτομα, στην πλειοψηφία τους τουρίστες από όλο σχεδόν τον κόσμο, μαζεύθηκαν στον περίβολο για την τιμήσουν την αγαπημένη τους πριγκίπισσα. Από την πλευρά της, η βασιλική οικογένεια περιορίσθηκε στον ιδιωτικό χαρακτήρα της επετείου. Οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων μόλις που πρόλαβαν τις εικόνες, στη μαύρη Ρολς-Ρόις, των σκυθρωπών Ουίλιαμ και Χάρι καθ'οδόν προς το παρεκκλήσι του Γκράθι, κοντά στο σκωτσέζικο παλάτι Μπαλμόραλ. Τη 15λεπτη επιμνημόσυνη τελετή που έγινε εκεί παρακολούθησε και ο βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, με τη σύζυγό του.

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση στην οποία προέβη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, στις πληροφορίες οτι ο θεωρούμενος ως αρχινονός της τουρκικής μαφίας, Αλαατίν Τσάκιτσι, δρούσε στο εξωτερικό εκτελώντας εντολές του τουρκικού κράτους. Ο Τσάκιτσι, που καταζητείται στην Τουρκία κατηγορούμενος για φόνο και εκβιασμούς, συνελήφθη στη γαλλική Ριβιέρα στις 17 Αυγούστου. Είχε στην κατοχή του ένα τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο, το οποίο όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στην Αγκυρα, του είχε δοθεί από μέλος των μυστικών υπηρεσιών. Η σύλληψη του Τσάκιτσι επανέφερε στο προσκήνιο το σκάνδαλο των σχέσεων πολιτικών και στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας με ακροδεξιούς κακοποιούς, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για δολοφονίες πολιτικών και επιχειρηματιών.

Επιδημία του δυτικού κόσμου, τείνει να χαρακτηρισθεί η παχυσαρκεία, καθώς η εξάπλωση της δεν εξαρτάται πλέον τόσο από την ποσότητα της διατροφής, όσο από την ποιότητα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε Επιστημονική Διάσκεψη που έγινε στη Στοκχόλμη και στην οποία συμμετείχαν γιατροί, διαιτολόγοι και άλλοι επιστήμονες απ' όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη μέθοδο ΒΜΙ, που χρησιμοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να υπολογίζει το σχετικό βάρος των ανθρώπων, τα τελευταία 15 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες διπλασιάστηκε ο αριθμός των παιδιών που χαρακτηρίζονται παχύσαρκα, ενώ κατά πόδας βρίσκονται η Ευρώπη και η Αυστραλία. Ως μεθόδους καταπολέμησης της, οι επιστήμονες ανέφεραν τις συντονισμένες ενέργειες σχολείου και οικογένειας, όπου οι περισσότερες δραστηριότητες γυμναστικής θα πρέπει να συνδυαστούν με λιγότερες ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για την προσεχή Πέμπτη αναβλήθηκε, στο Αυτόφωρο της Θεσσαλονίκης η δίκη των έντεκα νεαρών που συνελήφθησαν στα θλιβερά επεισόδια, πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΡΗ στο γήπεδο της Τούμπας. Οι έντεκα νεαροί που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί βίας στα γήπεδα, επρόκειτο να δικαστούν σήμερα, αλλά ζήτησαν αναβολή για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Το δικαστήριο, έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι οι έντεκα νεαροί αφέθησαν ελεύθεροι.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες βράδυ η περιοχή στο Ζεφύρι Αττικής, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε καταυλισμό τσιγγάνων για την ανακάλυψη ναρκωτικών. Με την εμφάνιση των αστυνομικών, τσιγγάνοι και Αλβανοί άρχισαν να πυροβολούν με καραμπίνες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν περίπου 50 κιλά χασίς.

Στη Σάμο άρχισαν σήμερα οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Κοσμολογίας, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να λάβουν μέρος διεθνείς προσωπικότητες και κορυφαίοι επιστήμονες του είδους, μεταξύ των οποίων και ο διάσημος Νομπελίστας Αστροφυσικός, Στήβεν Χόκιν, που θεωρείται ως σύγχρονος Αιστάϊν. Παρά τα προβλήματα κινητικότητας και ομιλίας που παρουσιάζει ο επιστήμονας αυτός έχει γράψει πολλά βιβλία για το Σύμπαν και τη Φυσική και θεωρείται αυθεντία στο είδος του.

Υψηλό επίπεδο ασφαλείας και παροχής υπηρεσιών διαπίστωσε για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, Κόστα Περέϊρα ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας και θα πάρει μέρος στο διεθνές συνέδριο ασφαλείας αεροδρομίων που διοργανώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Κατά τη συνάντηση του με τον υπουργό Μεταφορών, ο κ. Περέϊρα δήλωσε οτι δεν υπάρχει καμία καταγγελία στο διεθνή οργανισμό για ελλειπή μέτρα ασφαλείας στα ελληνικά αεροδρόμια και τόνισε οτι τα συστήματα ελέγχου επιβατών που βρίσκονται σ' αυτά είναι διεθνώς αναγνωρισμένα με υψηλό επίπεδο ανιχνεύσεως και χρησιμοποιούνται απο όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου.

Δύο ληστείες σε βάρος υπαλλήλων, έγιναν το τελευταίο 24ωρο, με συνολική λεία περίπου εννέα εκαττομύρια δρχ. Οπως κατήγγελε ο 47χρονος υπάλληλος της εταιρίας Τεχνοδομή, Βασίλης Γκιόκας, δύο άγνωστοι στην περιοχή του Πειραιά, με την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να μπεί στο αυτοκίνητό τους και τον οδήγησαν στην περιοχή της Καλλιθέας και του άρπαξαν τσάντα που περιείχε περίπου 6,5 εκατομμύρια δρχ, τα οποία λίγο νωρίτερα είχε σηκώσει από την τράπεζα. Οι δράστες εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα. Η άλλη ληστεία έγινε σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Κατερίνης. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άρπαξαν απο τον 26χρονο Αντώνη Παπαδόπουλο με την απειλή όλπου 2. 600. 000 δραχμές και εξαφανίστηκαν.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ``τιμόνι`` του ΠΑΟΚ επέστρεψε σήμερα ο Αγγελος Αναστασιάδης. Ο Μακεδόνας τεχνικός, συμφώνησε σε όλα για την επιστροφή του στο ``δικέφαλο του Βορρά`` από τον οποίο είχε παραιτηθεί πριν από 40 ημέρες όταν είχε διαφωνήσει με τη διοίκηση του συλλόγου. Ο Αναστασιάδης θ` αντικαταστήσει τον Ουκρανό Ολεγκ Μπλαχίν, η συνεργασία του οποίου με τον ΠΑΟΚ λύθησε σήμερα κοινή συναινέσει.

Δικαιώθηκε ο Παναθηναϊκός στη διαμάχη του με τον Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους που αφορούσε τη μεταγραφή του διεθνή ποδοσφαιριστή στη Νιούκαστλ. Η Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της FIFA με απόφαση της δικαίωσε τους ``πράσινους``, στους οποίους τώρα ο Γεωργιάδης θα πρέπει να καταβάλλει εντός 30 ημερών 125 εκατομμύρια δραχμές. Παράλληλα η ΕΠΟ υποχρεούται να αποστείλει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας το πιστοποιητικό μεταγραφής.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

"Βαθειά ανάσα" πήρε σήμερα η Σοφοκλέους μετά τις μεγάλες πιέσεις που δέχθηκε η αγορά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2. 175,53 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,26%. Πάντως η χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών ιδιαίτερα "νευρική" με τις τιμές των μετοχών να σημειώνουν σημαντικές διακυμάνσεις. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 65,1 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 0,67%, Ασφάλειες πτώση 0,21%, Επενδύσεις άνοδος 4,63%, Λήζινγκ πτώση 1,42%, Βιομηχανικές πτώση 0,66%, Κατασκευές άνοδος 3,67%, Διάφορες άνοδος 2,67%, Συμμετοχών πτώση 1,65%. Με άνοδο 3,95% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς εως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 32 και 18 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03b run on Monday, 7 September 1998 - 14:31:11 UTC