Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-10-26

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με την καθιερωμένη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και την παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, άρχισαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό το 1912 και της επετείου του ΟΧΙ. Το πρωί εψάλη πανηγυρική δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργοί, βουλευτές και άλλοι επίσημοι. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη, με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος με την ευκαιρία των εκδηλώσεων απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους στρατεύσιμους από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών τους.

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαφθοράς και επίορκων αστυνομικών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Την ανάγκη εξυγίανσης, εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμού της ΕΛΑΣ τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει χαλάρωση της συνείδησης στην αστυνομία, κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων της. Ο κ. Ρέππας ζήτησε ωστόσο να μην πιστώνονται στην αστυνομία μόνο οι αποτυχίες, αλλά τα όποια συμπεράσματα να εξάγονται με βάση το συλλογικό της έργο. Παραδέχθηκε πάντως ότι η ΕΛΑΣ υπολείπεται του επιπέδου στο οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται και πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες. Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης, αν και δεν θέλησε να γενικεύσει τη συζήτηση. Το μεσημέρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος είχε συνάντηση με το γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη, με αντικείμενο, όπως είπε, τον προγραμματισμό για την προώθηση νομοσχεδίων που αφορούν τους οίκους ανοχής και τις εσωτερικές υποθέσεις της αστυνομίας. Ο κ. Ρωμαίος δεν απάντησε σε ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι έχει ήδη υποβάλλει τηλεφωνικώς την παραίτησή του. Την αποπομπή του κ. Ρωμαίου, τον οποίο χαρακτηρίζει αποτυχημένο, ζητεί η ΝΔ και αποδίδει στην κυβέρνηση ανικανότητα να εγγυηθεί την ασφάλεια του πολίτη.

Ποινική δίωξη για σωματεμπορία και άλλα αδικήματα σε βαθμό πλημμελλήμματος άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου εναντίον εννέα αστυνομικών, δύο γυναικολόγων γιατρών και ενός ιδιοκτήτη μπαρ. Η δίωξη ασκήθηκε, γιατί, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο μεν ιδιοκτήτης του μπαρ εξέδιδε τέσσερις ανήλικες Ρουμάνες, οι δε γυναικολόγοι έκαναν έκτρωση σε αυτές όταν έμεναν έγκυες. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για συνέργια στη σωματεμπορία και για παράβαση καθήκοντος. Στον Πειραιά το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σε φυλάκιση 27 μηνών τον Δημήτρη Δρυμώνη, 33 ετών και ένα Ρουμάνο επειδή εξανάγκαζαν σε πορνεία μια 26χρονη Ρουμάνα.

Στη Θεσσαλονίκη ο αστυφύλακας Κυριάκος Βαντούλης οδηγείται αύριο στον ανακριτή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου Σέρβου σπουδαστή Μάρκο Μπουράτοβιτς, που σκοτώθηκε την Παρασκευή στην Εγνατία Οδό. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πατέρας του άτυχου 18χρονου προκειμένου να παραλάβει τη σορό του παιδιού του, η οποία θα μεταφερθεί στο Βελιγράδι με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130. Παραμένοντας στο αστυνομικό δελτίο να αναφέρουμε ότι δύο τράπεζες, η Εμπορική στον Ταύρο και η Εθνική στην Κυψέλη, έγιναν σήμερα στόχος ενόπλων ληστών, με λεία επτά εκατ. δρχ. Η Ενωση Τραπεζοϋπαλλήλων υποστηρίζει ότι οι ένοπλες ληστείες σε τράπεζες τριπλασιάστηκαν το 1998 σε σχέση με πέρσι, επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και πραγματοποιεί αύριο δίωρη στάση εργασίας 8 - 10 το πρωί.

Σε ιδιαίτερη θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Μονή Ξενοφώντος στον Αγιον Ορος. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική τη συνάντησή του με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και διαβεβαίωσε για τα αισθήματα της Πολιτείας αλλά και της κυβέρνησης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη μεγάλη αποστολή που επιτελεί. Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος απένειμε στον κ. Σημίτη αναμνηστικό σταυρό της χιλιετίας της Μονής Ξενοφώντος, ενώ ο ηγούμενος Αλέξιος προσέφερε στον πρωθυπουργό την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, σε ανάμνηση της συμμετοχής του στον εορτασμό της χιλιετίας της Ιεράς Μονής.

Στις καλένδες παραπέμπεται τελικά το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ αυτοκινήτων, τουλάχιστον για το 1999, καθώς το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το μέτρο έχει μεγάλες τεχνικές δυσκολίες για να εφαρμοστεί και ότι δεν θα συμβάλει σημαντικά στο στόχο για την πτώση του πληθωρισμού. Αντ'αυτού προτείνεται η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά περίπου 20%, γεγονός που θα οδηγήσει στη μείωση των λιανικών τιμών των αυτοκινήτων γύρω στο 10%, για ΙΧ μέχρι 1. 400 κυβικά, ενώ σε αυτοκίνητα με μεγαλύτερο κυβισμό το όφελος θα είναι μικρότερο. Το κόστος στον προϋπολογισμό από τη μείωση του ειδικού φόρου θα ανέλθει στα 85 δις δρχ, ενώ η θετική επίπτωση στον πληθωρισμό θα είναι 0,35%. Ωστόσο οριστικές αποφάσεις θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή, το οποίο θα εγκρίνει τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού.

Στο μεταξύ, άρχισε από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή η τρίτη φάση μετοχοποίησης του ΟΤΕ. Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η τελική τιμή της μετοχής, η οποία θα εισαχθεί επισήμως στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ η εισαγωγή της στη Σοφοκλέους προγραμματίζεται για τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ αντιδρούν στη μετοχοποίηση και έχουν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις. Το δρόμο του Χρηματιστηρίου πρόκειται επίσης να πάρει ποσό 180 δις δρχ από το αποθεματικό των ασφαλιστικών ταμείων, το οποίο θα επενδυθεί σε ελληνικές μετοχές, με βάση νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη βουλή. Την ίδια ώρα ο διεθνής οικονομικός οίκος Μόργκαν Στάνλεϊ στην έκθεσή του στέλνει θετικό μήνυμα προς τις ξένες αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να εισέλθει στην ΟΝΕ το 2000. Σύμφωνα με την έκθεση η Ελλάδα θα πιάσει και τα δύο κριτήρια, του πληθωρισμού και του δημόσιου ελλείμματος και αναφέρει ότι είναι σαφώς πιο αισιόδοξη από τις εκτιμήσεις που κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική οικονομία.

Ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση άσκησε ο εισαγγελέας ποινικής Αγωγής Αθηνών, κατά του υπερνομάρχη Αττικής Θεόδωρου Κατριβάνου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο υπουργός Δικαιοσύνης, για τις δηλώσεις του με τις οποίες αμφισβητούσε την αντιστασιακή δραστηριότητα του κ. Γιαννόπουλου. Με την αγωγή που έχει καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά αποζημίωση 250 εκατ. δρχ για ηθική βλάβη. Η αγωγή θα συζητηθεί στις 18 Φεβρουαρίου.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη για τον εμπρησμό τριών αυτοκινήτων στην Αθήνα που ανήκουν σε αστυνομικούς. Το μπαράζ των επιθέσεων άρχισε από τα Πετράλωνα, όπου κάηκαν τα αυτοκίνητα της Αννας Βαρελά και του υπαστυνόμου Ευστάθιου Πανίκα, στη συνέχεια κάηκε στην Ανθούπολη το αυτοκίνητο του αστυφύλακα Νίκου Αλεξίου, ενώ λίγο αργότερα άγνωστοι πυρπόλησαν στα Εξάρχεια το αυτοκίνητο του αρχιφύλακα Αθανασίου Βάλλα.

Μήνυση κατά του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Στ. Παπαδημητρίου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατ' εξακολούθηση, κατέθεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Τιερί Ρουσέλ. Η μήνυση αναφέρεται σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Παπαδημητρίου εναντίον του κ. Ρουσέλ κατά το τελευταίο τρίμηνο. Εξάλλου, την προσεχή Παρασκευή, ο κ. Ρουσέλ θα δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση σε βάρος των μελών του Ιδρύματος Ωνάση.

Αλλο ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση στην περιοχή της Πιερίας, ένα μόλις 24ωρο μετά το χθεσινό δυστύχημα, όπου μια 70χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Κοντά στο χωριό Περίσταση της Πιερίας επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, με αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα. Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκροί ο Χαράλαμπος Κουγιουμτζίδης, 66 ετών και η 59χρονη Ταμάρα Νικοπολίδου, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης ο 67χρονος Κωνσταντίνος Τσιτακίδης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη ζήτησε και πήρε από την πρώτη τακτική ανακρίτρια κ. Κ. Κωνσταντέλου, ο 55χρονος βιοτέχνης και προπονητής της παιδικής ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας Γεώργιος Χατζηαθανασίου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ'εξακολούθηση, απόπειρα βιασμού, αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 15 ετών και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή. Ο Χατζηαθανασίου, σύμφωνα με την κατηγορία, παρέσυρε ανήλικα αγόρια στη βιοτεχνία του στην Αθήνα και ασελγούσε σε βάρος τους.

Δύο στα τρία παιδιά με καρκίνο που ταλαιπωρούνται κυρίως από τη λευχαιμία μπορούν να θεραπευθούν με την κατάλληλη επιστημονική φροντίδα, τόνισαν επιστήμονες ενόψει Ημερίδας με θέμα τη ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογενείας του. Οι ειδικοί ανέφεραν ότι τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιούν και να γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή το προβλημά τους γιατί αυτό τα κάνει πιο δυνατά.

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθησαν οι σωροί του Αγγελου Φλωροκάπη και του Ζώη Καλία, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, όταν το μονοκινητήριο αεροπλάνο του πρώτου, κατέπεσε κοντά στο χωριό Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας. Το μικρό αεροπλάνο, που εντόπισαν άνδρες της ΕΜΑΚ, επέστρεφε από το Αγρίνιο στη Θεσσαλονίκη, μία διαδρομή που είχε κάνει δεκάδες φορές κατά το παρελθόν ο Φλωροκάπης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας πέρασε ο Παναθηναϊκός, αφού σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, συνέτριψε στο ΟΑΚΑ την Καβάλα με 6-2. Σε άλλο παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α'εθνικής ο Πανιώνιος με τη Βέροια έμειναν στο 0-0. Ετσι, ο Πανιώνιος έφτασε τους 10 βαθμούς, ενώ η Βέροια πήρε τον δεύτερο βαθμό της στο εφετινό πρωτάθλημα και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Εθνικό.

Μετά το 2000 θα πιάσουν δουλειά οι .. . μπουλντόζες για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Αυτό τόνισαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Στρατής Στρατήγης και ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Μπακούρης, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι το κόστος των Ολυμπιακών έργων ανέρχεται σε 173 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ, καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής. Ο Μποντιρόγκα συγκέντρωσε 58 βαθμούς στη σχετική ψηφοφορία για την 6η αγωνιστική, ενώ είχε πάρει την πρώτη θέση και στην 4η αγωνιστική. Εξάλλου τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν ο σέντερ του Ολυμπιακού Ντράγκαν Τάρλατς και ο γκαρντ του Περιστερίου, Ντέρικ Ντάιαλ με 33 βαθμούς.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές το οποίο εντάθηκε τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης οδήγησε την αγορά του Χρηματιστηρίου σε σημαντική άνοδο και πάνω απο τα επίπεδα των 2. 100 μονάδων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2. 104,40 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,33%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 37,6 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,56%, Ασφάλειες πτώση 0,76%, Επενδύσεις άνοδος 0, 94%, Λήζινγκ άνοδος 1,16%, Βιομηχανικές άνοδος 0,06%, Κατασκευές άνοδος 1, 15%, Διάφορες άνοδος 0,67%, Συμμετοχών άνοδος 4,75%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 1,11%.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,62, γαλλικό φράγκο προς 51,19, λίρα Αγγλίας προς 475,52, ελβετικό φράγκο προς 210,31, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,37, τη λίρα Κύπρου προς 576,68 και την ECU προς 338,09 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριολεκτικά στο πάρα πέντε συμφώνησε ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, να απομακρύνει τα σερβικά στρατεύματα από το Κοσσυφοπέδιο, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο του ΝΑΤΟ. Πάντως, τόσο ο αμερικανός πρόεδρος, όσο και ο βρετανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, συμφώνησαν να διατηρήσουν την πίεση προς τον Μιλόσεβιτς, έως ότου αυτός συμμορφωθεί πλήρως στα αιτήματα της Δύσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη κίνηση παρατηρείται στους δρόμους που οδηγούν στην Πρίστινα, ενώ γαλλική δημοσιογραφική πηγή ανέφερε οτι μονάδα του γιουγκοσλαβικού στρατού που είχε αναπτυχθεί στο κέντρο του Κοσσυφοπεδίου, επέστρεψε στο στρατόπεδό της στην Πρίστινα. Στο μεταξύ σήμερα σκοτώθηκε στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας, ο πρόεδρος των ανεξάρτητων συνδικάτων των Τιράνων, στη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών μεταξύ δύο αντίπαλων συνδικαλιστικών ομάδων, ενώ ένας άλλος συνδικαλιστής τραυματίσθηκε σοβαρά.

Η συμφωνία Ισραηλινών-Παλαιστινίων υπογράφηκε, τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν, κυρίως για τον ισραηλινό πρωθυπουργό ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια των εβραίων εποίκων και της σκληροπυρηνικής δεξιάς. Κατά των πρόωρων εκλογών, τάχθηκε σήμερα ο Νετανιάχου αρνούμενος να αποδεχθεί σχετικό αίτημα των σκληροπυρηνικών δεξιών, παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε οτι δεν ανέλαβε ουδεμία δέσμευση για το πάγωμα της οικοδόμησης νέων οικισμών για τους εβραίους εποίκους. Και ενώ ο Νετανιάχου έκανε αυτές τις δηλώσεις, ένας εβραίος έποικος έχανε τη ζωή του, στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης. Οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν οτι δράστες είναι Παλαιστίνιοι. Η συμφωνία του Ουάι Πλαντέισον που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή, προβλέπει την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από ένα πρόσθετο τμήμα, ίσο με το 13% των εδαφών της Δυτικής Οχθης.

Χαμόγελα αισιοδοξίας διαγράφονται στα πρόσωπα χιλιάδων γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, καθώς και από εκατοντάδες άλλες ανά τον κόσμο που κινδυνεύουν να εμφανίσουν την ασθένεια, μετά τα θετικά αποτελέσματα ων δοκιμών του εμβολίου που παρασκεύασε στην Αυστραλία η ομογενής ερευνήτρια, Βάσω Αποστολοπούλου. Οπως δήλωσε η ίδια, τα αποτελέσματα των δοκιμών του πολυζητημένου εμβολίου είναι τόσο ελπιδοφόρα, ώστε το αργότερο σε πέντε χρόνια όλες οι γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού, θα μπορούν να προμηθεύονται εμβόλια πρόληψης και θεραπείας της θανατηφόρας ασθένειας. Η ίδια εξέφρασε την αισιοδοξία πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο αυτό θα χρησιμοποιείται και για τις άλλες μορφές καρκίνου και ήδη, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την εμπορική εκμετάλλευση του παγκοσμίως.

Πολύ σοβαρότερη από ότι είχαν αρχικά προβλέψει είναι η κατάσταση της υγείας του ρώσου προέδρου. Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Γιέλτσιν δεν πρόκειται να συμμετάσχει, όπως είχε προγραμματισθεί, στην αυριανή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ρωσίας, που διεξάγεται στη Βιένη. Τον Γιέλτσιν θα αντικαταστήσει ο ρώσος πρωθυπουργός Γεβγένι Πριμακόφ, καθώς οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει ακόμα στην εξοχική του κατοικία όπου αναρρωνύει από την κρίση τραχειο-βρογχίτιδας που του παρουσιάσθηκε, ενώ πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην κεντρική Ασία.

Συμφωνία-σταθμό υπέγραψαν το Περού και ο Ισημερινός, για την επίλυση της από μακρού μεθοριακής διένεξής τους, στη ζούγκλα των Ανδεων. Στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν παρόντες πολιτικοί ηγέτες από την νότια Αμερική, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας, εκπρόσωποι του προέδρου Μπίλ Κλίντον και του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β και υπουργοί από τις δύο χώρες. Με την συμφωνία προσδιορίζονται τα σύνορα σε μήκος 80 χιλιομέτρων στην περιοχή Κορντιγέρα ντελ Κόντορ.

ΚΑΙΡΟΣ

Χειμωνιάτικος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Από το απόγευμα όμως και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θεμροκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 20 και στο Αιγαίο 14 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με βροχή και καταιγίδα, μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 20 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει το πρωί, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 10 με 15 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03d run on Tuesday, 27 October 1998 - 1:12:07 UTC