Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 99-11-16

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 1999

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Αύριο, στις 10 το πρωί, όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη. Πριν την αναχώρησή του, στο αεροδρόμιο, θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις για το περιεχόμενο της Συνόδου του ΟΑΣΕ, στην Κωνσταντινούπολη. Κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη, θα έχει συναντήσεις με ηγέτες άλλων χωρών, όπως ανακοίνωσα, χθες.

Συγκεκριμένα, μπορώ να αναφέρω ενδεικτικά τις συναντήσεις που έχουν καθοριστεί:

Με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Γιούνκερ, της Σουηδίας κ. Πέρσον, του Βελγίου κ. Βερχόφσταντ, της Δανίας κ. Ράσμουσεν και βεβαίως τον κ. Ετζεβίτ. Επίσης θα συναντηθεί και με άλλους ηγέτες, όπως της Γερμανίας, της Ολλανδίας, το Ρώσο πρωθυπουργό, αλλά δεν έχουν καθοριστεί ακριβώς όλα τα ραντεβού, γι αυτό δεν μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Την Πέμπτη, μετά τη λήξη της απογευματινής συνεδρίασης, που προβλέπεται να γίνει γύρω στις 5 το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους που θα παρακολουθήσουν τη Σύνοδο. Την Παρασκευή, μετά τη λήξη της Συνόδου, η οποία υπολογίζεται στις 12.30 το μεσημέρι, θα παραχωρηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Υπήρξε ποτέ η σκέψη να επιστρέψει ο κ. Σημίτης με τον κ. Κλίντον από την Κωνσταντινούπολη;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα.

ΜΙΧΑΗΛ: Η συνάντηση με τον κ. Ετσεβίτ θα είναι χωρίς ατζέντα;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι συνάντηση η οποία γίνεται στο περιθώριο αυτής της Συνόδου. Δεν έχουν προσδιοριστεί θέματα. Το περιεχόμενο της συζήτησης θα το προσδιορίσουν οι δύο ηγέτες, κατά τη συνάντησή τους. Θα συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, θέματα της επικαιρότητας, θέματα που έχουν σχέση με το παρόν και το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

ΜΙΧΑΗΛ: Δηλαδή, δεν έχει γίνει προετοιμασία ατζέντας;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι γνωστά τα θέματα που απασχολούν τους δύο ηγέτες. Είναι τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία.

ΜΙΧΑΗΛ: Είναι τελείως διαφορετικό να συζητήσουν δύο άνθρωποι πάνω σε μια συγκεκριμένη ατζέντα και τελείως διαφορετικό πράγμα να συζητήσουν δύο άνθρωποι, χωρίς καμία θεματολογία και ο καθένας ότι κρίνει...

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είναι επίσημη επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία. Είναι συμμετοχή του σε μια διεθνή διάσκεψη. Στο πλαίσιο αυτής της διεθνούς διάσκεψης θα γίνουν συναντήσεις ηγετών, σε διμερές επίπεδο. Μια τέτοια συνάντηση θα είναι αυτή μεταξύ του κ. Σημίτη και του κ. Ετσεβίτ, όπου θα συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό τα λέει όλα.

ΜΙΧΑΗΛ: Ας φύγουμε από τη διαδικασία και ας έλθουμε στην ουσία. Υπάρχει ενδεχόμενο, το σκέφτεται η κυβέρνηση, να υπάρξει κάποια κοινή δήλωση των δύο Πρωθυπουργών, μετά το τέλος των συζητήσεων;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζω ότι μετά τις συναντήσεις, όπως άλλωστε συνηθίζεται, θα γίνουν σχετικές δηλώσεις. Το ίδιο θα γίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΜΙΧΑΗΛ: Δηλαδή, η περίπτωση να υπάρχει ένα ανακοινωθέν τύπου "Μαδρίτης" εννοώ συμφωνημένο κείμενο που να εκφράζει και τις δύο πλευρές, λέτε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει γίνει οποιαδήποτε εργασία προς αυτή την κατεύθυνση.

ΜΠΕΚΑΣ: Η τριμερής συνάντηση έχει αποκλειστεί;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Μέχρι αυτή την ώρα που συζητούμε ουδείς έθεσε τέτοιο θέμα.

ΦΙΛΗΣ: Σε άλλο θέμα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια τελική στάση, σχετικά με την πορεία στο Πολυτεχνείο που έχει εξαγγελθεί από τις πολιτικές ομάδες νεολαίας, συμπεριλαμβανομένης και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή που επισκέπτεται ο κ. Κλίντον την Αθήνα. Θα επιτραπεί να πάει η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία;

ΡΕΠΠΑΣ: Είπαμε κατ` επανάληψη ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου η επίσκεψη αυτή να διεξαχθεί με τον πλέον ομαλό τρόπο. Βεβαίως, θα έχουν τη δυνατότητα οι Ελληνες διαδηλωτές να εκφράσουν τις απόψεις τους με ειρηνικό και νόμιμο τρόπο. Και βεβαίως, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, προκειμένου να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Κλίντον.

ΦΙΛΗΣ: Είναι θέμα υπηρεσιών ή κυβερνητικής βούλησης;

ΡΕΠΠΑΣ: Πάντα οι υπηρεσίες παίρνουν τα μέτρα στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Η κυβέρνηση έχει εκφρασμένη τη βούλησή της, να επιτρέψει στους διαδηλωτές να εκφράσουν το φρόνημά τους, αλλά να διασφαλίσει από την άλλη, προστατεύοντας και περιφρουρώντας έτσι το κύρος της χώρας, οτιδήποτε έχει σχέση με την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα.

ΦΙΛΗΣ: Τρεις μέρες πριν από την επίσκεψη το πρόγραμμα είναι γνωστό στην κυβέρνηση, φαντάζομαι. Θα επιτρέψει ή όχι την πορεία;

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα σε αυτό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, κάθε μια αναλόγως των καθηκόντων της, λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά.

ΦΙΛΗΣ: Η χθεσινή δήλωση του κ. Γιαννόπουλου που θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και διαλύονται οι πορείες είναι στο πλαίσιο της απάντησης που δώσατε νωρίτερα;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε για το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας και πολύ σωστά, ως νομικός -και πέραν της ιδιότητας που έχει ως υπουργός Δικαιοσύνης, ως πολιτικό, κυβερνητικό στέλεχος- έχει μιλήσει για την αξία αυτού του αγαθού, το οποίο πρέπει να περιφρουρηθεί, γιατί αφορά και τις διμερείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική της χώρας.

ΦΙΛΗΣ: Ο κ. Πρωθυπουργός φέτος θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός αναχωρεί αύριο το πρωί, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην πολύ σημαντική Σύνοδο που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται για συγκεκριμένο εθνικό λόγο εκτός Ελλάδας, από αύριο το πρωί.

ΦΙΛΗΣ: Είναι τριήμερος ο εορτασμός από ότι ξέρω.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις τα κόμματα και η κυβέρνηση δια εκπροσώπων της αποτείουν το φόρο τιμής προς το Πολυτεχνείο. Αυτό θα γίνει και φέτος.

ΦΙΛΗΣ: Υπάρχει κάτι νεώτερο από τη συνάντηση του κ. Πάγκαλου με τον Πρωθυπουργό;

ΡΕΠΠΑΣ: Η συνάντηση θα γίνει στις 2 η ώρα. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι ο κ. Πάγκαλος έχει αναλάβει να είναι ο κεντρικός εισηγητής και διοργανωτής ενός συνεδρίου θέσεων που έχει αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πάγκαλος έχει επιφορτιστεί με αυτό το καθήκον, ως μέλος του Ε. Γ. Αρα, λοιπόν, είναι ένα θέμα το οποίο αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του Κινήματος και του στελέχους του Εκτελεστικού Γραφείου, του κ. Πάγκαλου, δοθέντος ότι πλησιάζουν και οι ημερομηνίες στις οποίες πρέπει να οργανωθεί αυτή η συνδιάσκεψη.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Το πρωί σε μια συγκέντρωση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου ο κ. Μπερνς διαπίστωσε ότι η επίσκεψη του κ. Κλίντον καλύφθηκε καταρχήν από την ατμόσφαιρα -μεταφράζω αυτή τη δήλωση- με αποτέλεσμα να επισκιαστεί η ουσία αυτής της επίσκεψης. Το σχόλιό σας ποιο είναι;

ΡΕΠΠΑΣ: Με αφορμή την ερώτησή σας βρίσκω για άλλη μια φορά την ευκαιρία να πω ότι έχουμε και εμείς διατυπώσει την θέση, ότι θα πρέπει να μας απασχολήσει αυτή η ίδια η επίσκεψη, το περιεχόμενο, η ουσία των συζητήσεων και όχι φαινόμενα τα οποία με αφορμή την επίσκεψη ή στο περιθώριο της επίσκεψης αναπτύσσονται. Αυτό το οποίο έχει σημασία, έχει μεγάλη αξία για τη χώρα μας, είναι αυτή η ίδια η επίσκεψη, οι συζητήσεις που θα γίνουν και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν και για τα οποία εργαζόμαστε.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θα ήθελα να επιβεβαιώσετε ή όχι τις πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλο να αναλαμβάνει ένα διαμεσολαβητικό ρόλο για να συζητήσει με τα κόμματα της Αριστεράς για τη στάση των διαδηλωτών στην πορεία της Παρασκευής και αν υπάρχει επιβεβαίωση, τι προσδοκά η κυβέρνηση από αυτές τις νέες επαφές.

ΡΕΠΠΑΣ: Η κυβέρνηση δεν προσδοκά τίποτα. Απλώς στο πλαίσιο των κομματικών επαφών και συνεννοήσεων οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν τη δυνατότητα, όπως και στο παρελθόν και τώρα να συζητήσουν σχετικά θέματα. Ο κ. Σκανδαλίδης έχει αναλάβει ένα τέτοιο έργο. Αλλα κομματικά στελέχη μπορούν αναλόγως να δραστηριοποιηθούν. Αυτό το οποίο αναμένουμε από όλους είναι να αναπτύξουν τις απόψεις τους. Ουδείς τους περιορίζει. Αλλά να το κάνουν αυτό με τέτοιο τρόπο, ώστε να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια που πρέπει όλοι να καταβάλουμε για να στεφθεί με επιτυχία, προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ. Τίποτα άλλο.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τρεις μέρες πριν την επίσκεψη του κ. Κλίντον και ενώ η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα αυτό...

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν ασχολείται η κυβέρνηση αποκλειστικά με το θέμα αυτό. Ασχολούνται οι αρμόδιοι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ουδείς άλλος.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει. Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών θα γίνει για το Συνέδριο Θέσεων του κόμματος, που θα γίνει τον Ιανουάριο;

ΡΕΠΠΑΣ: Κατ` αρχάς, αυτό είναι το θέμα των συζητήσεων. Ασφαλώς ο Πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα, με αφορμή αυτή τη συνάντηση, να ακούσει τις απόψεις του και για άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, εσωτερικής και εξωτερικής.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θα του πει και αυτά που γράφει, ο κ. Πάγκαλος, κατά καιρούς;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι θέμα του κ. Πάγκαλου. Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Αλλά, γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει τη δυνατότητα ο κ. Πάγκαλος, όπως και τα άλλα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, να συζητούν με τον Πρωθυπουργό και να ανταλλάσσουν απόψεις. Είναι κοινωνός των απόψεων αυτών ο Πρωθυπουργός, δεν τις ακούει τώρα για πρώτη φορά.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Εχετε μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με τις συνομιλίες που έκανε, χθες, ο κ. Κλίντον στην Αγκυρα και για τα όσα είπε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και για τα ευρωτουρκικά, αλλά και για την πρόοδο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία;

ΡΕΠΠΑΣ: Είπε πολλά ο κ. Κλίντον. Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα σχολιάσουμε την πολιτική των ΗΠΑ. Θα σχολιάσουμε την πολιτική των ΗΠΑ σε σχέση με την εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα μας, πώς επηρεάζει, δηλαδή, η πολιτική αυτή τις διμερείς σχέσεις. Πρέπει να πω ότι η Ελλάδα είναι χώρα που ακολουθεί μία πολιτική αρχών. Πιστεύουμε ότι, αν όλες οι χώρες της περιοχής ακολουθήσουν μία ανάλογη πολιτική, με σεβασμό στις αρχές και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, τότε θα δημιουργηθούν στην περιοχή συνθήκες σταθερότητας και συνεργασίας των χωρών. Μπορούμε από κοινού να οικοδομήσουμε ένα μέλλον πολύ καλύτερο, πράγμα το οποίο θα αποβεί προς το συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής. Και βεβαίως, προς το συμφέρον της Τουρκίας και της Ελλάδας.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Κάπου λέει ο κ. Κλίντον ότι η Ελλάδα παίρνει ένα ρίσκο με το να υποστηρίζει την τουρκική υποψηφιότητα, στο Ελσίνκι.

ΡΕΠΠΑΣ: Οσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε διατυπώσει τη θέση μας. Παραμένουμε σε αυτή τη θέση που με λεπτομέρειες έχουμε, κατ επανάληψη, αναπτύξει. Εμείς εκφράζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και γνωρίζετε ποια είναι η θέση αυτή. Οσον αφορά τα γενικότερα θέματα, είτε τη χαρακτηριστική λέξη "ρίσκο", στην οποία και εσείς αναφερθήκατε, μπορώ να επαναλάβω αυτό που είπα πριν, ότι εμείς, ακολουθώντας μία πολιτική αρχών και σεβασμού των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, δημιουργούμε νέες προϋποθέσεις για την προσέγγιση των δύο χωρών. Σε αυτή την πολιτική θα πρέπει να ανταποκριθούν όλες οι χώρες της περιοχής. Και η Τουρκία. Αυτό είναι κάτι το οποίο όλοι το επιδιώκουμε, όλοι το επιθυμούμε και πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει πράξη.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα συζητήσει, εδώ, ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, το Κυπριακό;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι η εικοστή φορά που τίθεται αυτή η ερώτηση. Ασφαλώς θα συζητηθεί το κυπριακό θέμα. Το έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή, ότι είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για εμάς. Είναι πολύ υψηλά, στην ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση, το εθνικό αυτό ζήτημα. Θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Κλίντον στην Ελλάδα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και κάτι ακόμη: Το πρόγραμμα το έχουμε;

ΡΕΠΠΑΣ: Το πρόγραμμα, σε γενικές γραμμές, έχει καταρτιστεί. Θα ανακοινωθεί όταν καταρτιστεί πλήρως.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Κάτι για το Κυπριακό. Και η κυβέρνηση, εδώ, εξέφρασε μία ικανοποίηση ότι θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες και ότι το βλέπει θετικά όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται με τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες. Υπάρχει, ωστόσο, μία ανακοίνωση, χθες, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που επανέρχεται στο θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους και παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να υπάρξουν ουσιαστικές συνομιλίες για το Κυπριακό. Αρα, υπάρχει πρόβλημα.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ποια είναι η θέση που έχει διατυπώσει ο ΟΗΕ. Η κυπριακή κυβέρνηση, είναι σαφές αυτό, σε αρμονία με τις θέσεις των ηγετών του ΟΗΕ, προσέρχεται σε αυτές τις συνομιλίες για να συζητήσει επί όλων των ουσιαστικών πτυχών του κυπριακού θέματος, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς προαπαιτούμενα. Πιστεύουμε ότι το ίδιο πρέπει να κάνει και η άλλη πλευρά.

ΦΙΛΗΣ: Από τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη, θα απουσιάσει -έχει αποκλειστεί- η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας. Ωστόσο, χθες, μεταδόθηκε από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο των 15 υπουργών Εξωτερικών, ότι έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν στη Σύνοδο -όχι με την ιδιότητα του εκπροσώπου κράτους, βεβαίως, ακόμη τουλάχιστον- οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο Βελιγράδι. Θα ήθελα ένα σχόλιο της ελληνικής κυβέρνησης για αυτή την τακτική του αποκλεισμού μιας κυβέρνησης και της εκπροσώπησης, κατά κάποιον τρόπο, μιας χώρας, από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

ΡΕΠΠΑΣ: Εμείς έχουμε προσκληθεί να λάβουμε μέρος σε αυτή τη Διάσκεψη και θα λάβουμε μέρος. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο θα δημιουργούσε πρόβλημα στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη διεθνή Διάσκεψη. Δεν υπάρχει όρος ή προϋπόθεση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, εντός ή εκτός της χώρας, ώστε να οδηγήσει σε παρεμπόδιση της εκπροσώπησης της Ελλάδας σε αυτή τη μεγάλη Διάσκεψη. Επιθυμούμε οι κυβερνήσεις όλων των χωρών, όλων των κρατών να είναι παρούσες, να αναπτύσσουν διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα άλλο διεθνές περιβάλλον. Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν προβλήματα. Αυτό το οποίο εμείς θα επιδιώξουμε -όπως και σε άλλες περιπτώσεις και στη συγκεκριμένη- με την παρουσία μας σε αυτή τη μεγάλη Διάσκεψη, είναι να προωθήσουμε αποφάσεις, οι οποίες θα συμβάλουν σε περαιτέρω σταθερότητα στην περιοχή, στη δημιουργία συνθηκών διαρκούς ειρήνης και βεβαίως, στην υπέρβαση των όποιων προβλημάτων έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε συνθήκες συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών σε όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι θέση μας.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 16 November 1999 - 16:37:04 UTC