Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-02-03

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ο Πρωθυπουργός συνεργάζεται, αυτή την ώρα, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος τον ενημερώνει για τα αποτελέσματα του τελευταίου συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. Στις 2.30 θα συνεργαστεί με την υπουργό Πολιτισμού Ε. Παπαζώη και τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη για θέματα που έχουν σχέση με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και τη χρηματοδότησή της.

Αύριο, όπως σας έχω ανακοινώσει, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, και θα ασχοληθεί με θέματα τουριστικής πολιτικής και θέματα αγροτουρισμού. Αργότερα, στη 1.30, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. Αμέσως μετά, θα παραθέσει δεξίωση σε Ελληνες και Τούρκους δημοσιογράφους, οι οποίοι συμμετέχουν σε συμπόσιο που διοργανώνεται στο Ζάππειο, στις 5 και 6 του μήνα.

Το Σάββατο και την Κυριακή, όπως γνωρίζετε, θα διεξαχθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, η Βουλή θα εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εχει εκδοθεί, όπως γνωρίζετε, η σχετική ημερήσια διάταξη.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΠΕΚΑΣ: Ο κ. Τσοχατζόπουλος, πριν από λίγη ώρα, στη Βουλή, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα γίνουν εκλογές πριν από το καλοκαίρι. Εσείς συμμερίζεστε αυτή την εκτίμηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Εγώ έχω υποχρέωση να εκφράσω τη θέση της κυβέρνησης. Ημουν σαφής στα όσα είπα, μέχρι τώρα, με αφορμή ερωτήσεις που έχετε θέσει. Παραμένω σε αυτές τις απαντήσεις.

ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, παραμένει στους στόχους της κυβέρνησης η εξάντληση της τετραετίας ή όχι;

ΡΕΠΠΑΣ: Ισχύουν απολύτως αυτά τα οποία έχουμε πει, μέχρι τώρα.

ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πρόκειται ο Πρωθυπουργός, αύριο, είτε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είτε μετά, να κάνει δηλώσεις και να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ή να μιλήσει για το θέμα της εκλογολογίας για την οποία έχετε πολλές φορές μιλήσει και εσείς, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, και έχετε πει ότι είναι επιζήμια για τον τόπο;

ΡΕΠΠΑΣ: Και γι` αυτό το θέμα έχω απαντήσει. Δέχθηκα τέτοια ερώτηση από συνάδελφό σας, χθες, και απάντησα. Ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτών των συνεδριάσεων, ο Πρωθυπουργός, συχνότατα, προβαίνει σε σχόλια και επισημάνσεις για θέματα της πολιτικής συγκυρίας. Μπορεί αυτό να γίνει και αύριο. Δεν είναι κάτι το οποίο, αν γίνει, θα γίνει για πρώτη φορά. Οπως, επίσης, αν δεν γίνει, δεν θα είναι κάτι το οποίο δεν θα γίνει για πρώτη φορά.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 3 February 2000 - 14:05:13 UTC