Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-07-19

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω δύο σχόλια:

Οσον αφορά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και την ενδεχόμενη κατάργησή τους, πρέπει να σας πω ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει εισαχθεί ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο Δημόσιο. Ηταν ένα παλαιό αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων. Εχει θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση αυτό το μέτρο και στο πλαίσιο του διαλόγου που γίνεται για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο Δημόσιο, αντιμετωπίζονται όλα τα θέματα και το συγκεκριμένο. Τώρα, πλέον, τα επιδόματα είναι το αποτέλεσμα διαλόγου, διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων. Αρα, δεν τίθεται θέμα κατάργησης επιδομάτων. Ισα-ίσα οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση τα επιδόματα που θα λάβουν.

Ένα δεύτερο θέμα στο οποίο θέλω, επίσης, να αναφερθώ είναι αυτό που αφορά την κατασκευή υποδομών και οδικών δικτύων και τη διαδικασία των διοδίων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από το Γ@ ΚΠΣ αφενός και αφετέρου από εθνικούς πόρους -δημόσιους και ιδιωτικούς- έχουμε τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να χρηματοδοτήσουμε ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο. Το κονδύλι αυτό εγγίζει τα 16 τρισεκατομμύρια δραχμές. Η λογική, σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος που ακολουθείται για την κατασκευή δικτύων και δρόμων είναι η μέθοδος της συγχρηματοδότησης. Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, το Δημόσιο καταβάλλει περίπου το 20% του συνολικού κόστους. Οι ιδιώτες που αναλαμβάνουν ένα έργο καταβάλλουν ένα άλλο ποσοστό που κυμαίνεται συνήθως από 20 έως 30%. Τα υπόλοιπα χρήματα εξασφαλίζονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από εμπορικές Τράπεζες, υπό μορφή δανείων. Η μέθοδος αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να διαθέτουμε τα τεράστια ποσά, τα οποία έτσι απελευθερώνονται από το Δημόσιο για την κατασκευή άλλων έργων, σε άλλους κλάδους ή σε άλλες περιφέρειες. Όπως π.χ., για το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, του οποίου ο προϋπολογισμός φθάνει τα 700 δισεκατομμύρια δραχμές, το Δημόσιο καταβάλλει περίπου 120 δισεκατομμύρια δραχμές. Θα μπορούσε να δώσει το σύνολο του ποσού ή να συμμετέχει με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Είναι, όμως, πολύ λογικό τα χρήματα τα οποία δεν δεσμεύουμε σε αυτό το έργο, να τα έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να ενισχύσουμε έτσι άλλες περιφέρειες με την κατασκευή δικτύων και υποδομών σε αυτές. Ταυτόχρονα, οι ιδιώτες-επιχειρηματίες, που αναλαμβάνουν την κατασκευή ενός έργου, έχουν και τη διαχείρισή του για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι δε χρήστες του έργου είναι αυτοί που σταδιακά το αποπληρώνουν, όπως συμβαίνει με τα διόδια, στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επειδή, γίνεται πολλή συζήτηση για το θέμα αυτό, πρέπει να πω ότι το κέρδος και για τους χρήστες είναι τεράστιο. Γιατί θα πρέπει να συνυπολογίσετε την ταχύτητα με την οποία πλέον θα κινούνται σε ένα οδικό δίκτυο, το οποίο θα είναι σύγχρονο, την ασφάλεια με την οποία θα κινούνται, καθώς και τις καλύτερες συνθήκες που εξασφαλίζονται για τα οχήματά τους, αφού θα αποφεύγονται φθορές. Επίσης, είναι και ένα δίκαιο μέτρο, να αναλαμβάνουν την αποπληρωμή ενός έργου αυτοί που είναι χρήστες του έργου και όχι πολίτες που δεν έχουν οποιαδήποτε συνάφεια με το έργο αυτό. Είναι μια πολύ λογική επιλογή αυτή. Ισχύει διεθνώς και στην πατρίδα μας. Οι τιμές των διοδίων παραμένουν στο ίδιο επίπεδο από το 1996. Στην Ευρώπη, πρέπει να σας πω ότι κινούνται, συνήθως, σε ένα επίπεδο 18-20 δραχμών ανά χιλιόμετρο. Στην πατρίδα μας, οι υψηλότερες τιμές των διοδίων στο δρόμο προς την Τρίπολη, φθάνουν σήμερα τις 11 δραχμές ανά χιλιόμετρο. Αρα, λοιπόν, δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε κατηγορία στον τομέα αυτό. Θα έχουμε σύγχρονα δίκτυα, υποδομές. Και νομίζω ότι καλό είναι να έχουμε πολλά και καλά έργα, χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο που είναι η μόνη που μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Σας ενημερώνω ότι είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας. Εχουμε, κατ` επανάληψη, αναπτύξει την κεντρική θέση μας, την οποία θα επαναλάβω πολύ σύντομα: Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα της ανεργίας. Πρέπει να εξασφαλίσουμε πολλές χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης, γιατί η ανεργία είναι μια μάστιγα που οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό και θρυμματίζει την κοινωνική συνοχή. Εμείς θα πρέπει να σκεφτούμε τη μεγάλη κατηγορία των ανέργων συμπολιτών μας, εκείνους που βρίσκονται εκτός των τειχών και αναμένουν από εμάς να φροντίσουμε, ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας. Δεν είναι προσωπικό ρουσφέτι το να εξασφαλίσει κάποιος μια θέση εργασίας. Είναι ένα εθνικό έργο, ένα τιτάνιο έργο, το οποίο όμως θα πρέπει να φέρουμε σε πέρας. Και θα το φέρουμε σε πέρας με τη συνεργασία όλων των πλευρών. Καθένας από τους εταίρους θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του. Το κράτος, ασφαλώς, αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Εχουμε μιλήσει για την υπέρβαση γραφειοκρατικών εμποδίων, για την ανάληψη ενός ποσοστού των εργοδοτικών εισφορών, με ανάλογη μείωσή τους, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική η αγορά εργασίας στη χώρα μας. Οι επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν τεράστια υπερκέρδη, την τελευταία περίοδο, θα πρέπει να συμβάλουν στην κατεύθυνση αυτή, για τη δημιουργία πολλών χιλιάδων θέσεων απασχόλησης. Βεβαίως, και οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους θα πρέπει, σκεπτόμενοι τους άνεργους συμπολίτες μας, να διατυπώσουν προτάσεις που οδηγούν σε αυτό το στόχο. Δεν θα πρέπει να παραμείνουμε σε μια αρνητική και αμυντική θέση, αλλά θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, θετικοί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το μείζον κοινωνικό και εθνικό @θα έλεγα- πρόβλημα. Αυτή είναι η θέση μας και στο πλαίσιο αυτό ζητούμε να ξεκινήσει και να εξελιχθεί ο κοινωνικός διάλογος.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Τί ανάγκασε την κυβέρνηση και ανοίγει το φάκελο της εκκλησιαστικής περιουσίας σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας είναι στο κατώτερο σημείο;

ΡΕΠΠΑΣ: Κατ` επανάληψη έχουμε μιλήσει για την ανάγκη να ξεκινήσει ένας θεσμικός διάλογος ανάμεσα στην Πολιτεία και την Ιεραρχία για θέματα που αφορούν τις μεταξύ τους σχέσεις. Θέματα που μπορεί να αποτελέσουν το πεδίο συνάντησης των δύο πλευρών για την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων, σε προβλήματα τα οποία έτσι και αλλιώς υφίστανται, όπως όλοι αναγνωρίζουμε. Το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να είναι ένα εξ εκείνων τα οποία θα συμπεριληφθούν σε μια τέτοια ατζέντα. Το νομικό καθεστώς, το οποίο εγκαθιδρύθηκε κατά τα τέλη της δεκαετίας του `80 παραμένει ανενεργές. Τότε αποφασίστηκε η απόδοση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής -όχι αστικής- περιουσίας στο Δημόσιο, με ταυτόχρονη υποχρέωση του Δημοσίου να αναλάβει τη μισθοδοσία του κλήρου, των ιερωμένων όλων των βαθμίδων. Τα Π.Δ., που προβλέπονται σε αυτό το νόμο του 1988 δεν έχουν εκδοθεί. Εγιναν συζητήσεις στο πλαίσιο της επιτροπής που συγκροτήθηκε με εκπροσώπους των δύο πλευρών. Το έργο των επιτροπών δεν ολοκληρώθηκε. Παραμένει εν υπνώσει ο νόμος αυτός. Είναι ένα θέμα που μπορεί να απασχολήσει τις δύο πλευρές, στο πλαίσιο ενός θεσμικού διαλόγου, που εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει σύντομα και να ολοκληρωθεί με καλή πίστη, με γόνιμα αποτελέσματα που και οι δύο πλευρές επιδιώκουν.

ΚΟΥΙΝ: Η αύξηση στα διόδια είναι 200%. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει σκεφθεί η κυβέρνηση τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στις διεθνείς μεταφορές που γίνονται μέσω Ελλάδας;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουν εκτιμηθεί όλες οι παράμετροι. Πρέπει να σας πω ότι όταν έχουμε σύγχρονα και ασφαλή δίκτυα, η μεταφορά, μέσω αυτών των δικτύων, γίνεται πιο «ελκυστική», ας μου επιτραπεί να πω. Αρα, έχουμε τεράστια οφέλη, σε σχέση με το κόστος, το οποίο ναι μεν αυξάνεται, αλλά πάντως σε πολύ μικρότερο βαθμό από ότι το όφελος, που -επαναλαμβάνω- είναι τεράστιο.

ΤΑΚΗΣ: Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής εξέδωσε μια ανακοίνωση, πριν από λίγο, με την οποία απαντά στον κ. Χυτήρη, όσον αφορά το «όπισθεν ολοταχώς», και λέει ότι προφανώς ο κ. Χυτήρης, μη γνωρίζοντας το πλήρες κείμενο των δηλώσεων, παρασύρθηκε σε εσφαλμένες ερμηνείες και ανακριβή συμπεράσματα, που εκθέτουν τον ίδιο και την κυβέρνηση. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Χυτήρης μίλησε σωστά. Είπε ότι η παράδοση έχει ισχυρή παρουσία σήμερα. Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε στο παρελθόν, στις πηγές της παράδοσης. Η παράδοσή μας είναι ζωντανή, είναι στοιχείο της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. Το εθνικό, κοινωνικό, πνευματικό και ηθικό φορτίο της χώρας μας είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι αντικείμενο μιας ανούσιας λατρείας. Είναι στοιχείο της καθημερινής ζωής των πολιτών. Κατά τα άλλα, παραμένω σε μια θέση που και παλαιότερα έχω διατυπώσει, ότι το παρελθόν ανήκει στην ιστορία και τους ιστορικούς. Η πολιτική είναι αφοσιωμένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο πολίτης σήμερα, προκειμένου να οικοδομήσουμε το μέλλον. Εμείς, λοιπόν, ασχολούμαστε με το μέλλον. Με το παρελθόν ασχολούνται οι ιστορικοί.

ΤΑΚΗΣ: Ο κ. Χυτήρης μίλησε χθες για χούντα, αντικομμουνισμό, για βασιλεία και όλα αυτά, βεβαίως, έρχονται ως αποτέλεσμα και προηγούμενων δημοσιευμάτων που έχουν δει το φως και αφορούν τη δράση του Αρχιεπισκόπου, στην περίοδο της δικτατορίας.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου ήταν σχετική με την παράδοση της χώρας μας και του λαού μας. Ο κ. Χυτήρης με αυτό το οποίο είπε, τόνισε ότι η παράδοση είναι και σήμερα παρούσα, είναι ζωντανή, είναι ζωογόνος πηγή, δεν χρειάζεται να γυρίσουμε στο παρελθόν για να αναζητήσουμε την παράδοσή μας. Η παράδοση δεν έχει νεκρωθεί. Γιατί εάν δεχθούμε αυτή τη θέση είναι σαν να λέμε ότι έχουμε, πλέον, αποκοπεί από τις ρίζες μας, ότι είμαστε ένας λαός, μια χώρα η οποία δεν έχει ζωντανή παράδοση. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει και δεν το δεχόμαστε.

ΤΑΚΗΣ: Ναι, αλλά, τα περί «χούντας», «βασιλείας» και «αντικομμουνισμού» που είπε;

ΡΕΠΠΑΣ: Αναφέρθηκε σε προηγούμενες περιόδους. Γνωρίζετε ότι η ιστορική αλληλουχία είναι αυτή ακριβώς. Ομως, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή το καθεστώς της 10ετίας του 1980 παραμένει ανενεργές και επειδή ο εις εκ των δύο συμβαλλομένων, δηλαδή, η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να καταβάλει τους μισθούς στον κλήρο, μήπως θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να αναλάβει την πρωτοβουλία να καλέσει την Εκκλησία@

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να συζητήσουν οι δύο πλευρές με ψύχραιμο και νηφάλιο τρόπο. Γνωρίζετε ότι αναλήφθηκε πρωτοβουλία από την πλευρά των μοναστηριών, προσέφυγαν στα Δικαστήρια και έχουν εξασφαλίσει αποφάσεις που δικαιώνουν τις θέσεις τους. Αυτό μην το παραβλέπετε. Οταν θέτετε έτσι την ερώτηση, δίνετε την εντύπωση ότι υπάρχει υποχρέωση, από την πλευρά της Εκκλησίας, ενώ η Πολιτεία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που δεν πρέπει να αγνοούμε. Γι αυτό ακριβώς μιλάμε για έναν καλόπιστο και νηφάλιο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα θέματα.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αρα, το καλόπιστος δεν αφορά την ερώτησή μου, αφορά τη στάση@

ΡΕΠΠΑΣ: Μιλώ γενικά. Ο διάλογος πάντοτε πρέπει να είναι καλόπιστος και νηφάλιος για όλα τα θέματα. Ανάμεσα στα θέματα που μπορεί να συζητηθούν είναι και αυτό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οταν λέτε ότι ο νόμος είναι εν υπνώσει, τι εννοείτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Είναι ανενεργές αυτό το νομικό πλαίσιο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα το ενεργοποιήσετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι είναι ένα θέμα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, στο πλαίσιο ενός θεσμικού διαλόγου, όπως τον περιέγραψα πριν.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέτει η κυβέρνηση θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας;

ΡΕΠΠΑΣ: Μα, το έχει θέσει η Εκκλησία. Μεταξύ των θεμάτων που θέλει να συζητήσουμε η Εκκλησία είναι και αυτό. Από τη δική της σκοπιά, βεβαίως και με άλλη κατεύθυνση. Γιατί, έχει και η Εκκλησία τα επιχειρήματά της και αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει από πολλούς, οι οποίοι προφανώς δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά γιατί το «βγάζει» τώρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν «βγάζει» κανείς κάτι τώρα. Είναι ένα από τα θέματα που υπήρχαν και υπάρχουν και μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, στο πλαίσιο ενός θεσμικού διαλόγου. Δεν θέσαμε κάποιο νέο θέμα. Η ίδια η Εκκλησία θέλει να συζητηθεί το θέμα αυτό και εμείς, βεβαίως, συμφωνούμε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή την περίοδο που θέτετε θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας, είναι εκβιασμός για το θέμα των ταυτοτήτων;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτή είναι η άποψή σας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, γιατί δεν γνωρίζετε το θέμα, το αγνοείτε παντελώς. Αυτό καταλαβαίνω.

ΚΟΥΙΝ: Απ` ό,τι γνωρίζω η κυβέρνηση συζητούσε το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, λίγο πριν την Ανοιξη, πριν δημιουργηθεί το θέμα με τις ταυτότητες. Θέλω να σας ρωτήσω σε ποιό σημείο έχει φθάσει η συζήτηση τώρα. Εχετε βγάλει κάποια συμπεράσματα;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έγινε κάποια συζήτηση. Δεν καταρτίστηκε ένας κατάλογος θεμάτων επί των οποίων συζήτησαν οι δύο πλευρές. Αυτό είναι κάτι το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα. Κι εμείς επιθυμούμε να γίνει με τρόπο συντεταγμένο, το συντομότερο δυνατό.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Θα ήθελα να πληροφορηθώ με ποια αφορμή ο Πρωθυπουργός δέχεται τον υπουργό Δικαιοσύνης, αυτή την ώρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρόκειται να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη μεθαυριανή συνεδρίαση του, θα επιλέξει δικαστικούς για την κάλυψη κενών θέσεων σε ανώτατα δικαστήρια και γι` αυτό ακριβώς θα γίνει σήμερα αυτή η συνεργασία.

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είχαμε καινούργια επίσκεψη στη γερμανική Αρχαιολογική εταιρεία. Πώς το σχολιάζετε και εάν έχει προχωρήσει το θέμα για μια πολιτική λύση;

ΡΕΠΠΑΣ: Η θέση που έχουμε διατυπώσει είναι σαφής. Παραμένουμε σε αυτή τη θέση. Είναι η ορθή. Κατά τα άλλα, εντός 15 ημερών, από την ημέρα κοινοποίησης της κατασχετήριας έκθεσης προς τους ενδιαφερόμενους, η γερμανική πλευρά έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την πρωτοβουλία, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με τη μέθοδο της ανακοπής κατά της κατάσχεσης. Μετά τη γερμανική αντίδραση θα πράξουμε αναλόγως.

ΚΟΥΙΝ: Αν γίνει αυτό, δηλαδή, μια αίτηση της γερμανικής κυβέρνησης για ανακοπή, αυτό σημαίνει ότι σταματά η διαδικασία κατάσχεσης;

ΡΕΠΠΑΣ: Το Δικαστήριο καλούμενο να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκεκριμένη προσφυγή -ανακοπή, εν προκειμένω- θα αντιμετωπίσει και το συγκεκριμένο άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο γερμανικό περιοδικό «ΣΠΙΓΚΕΛ» έδωσε συνέντευξη και λέει για συνεννόηση μεταξύ της ελληνικής και γερμανικής κυβέρνησης. Τι εννοεί με αυτό, τι συνεννοήσεις γίνονται πάνω σε αυτό το θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε αυτό που ήδη έχουμε πει. Οτι δηλαδή, αυτό είναι ένα μείζον θέμα, με μεγάλη πολιτική σημασία. Θα πρέπει να γίνουν πολιτικοί χειρισμοί. Είναι, τελικώς, πολιτικό θέμα και όχι θέμα των Δικαστηρίων, επειδή ακριβώς αφορά τις σχέσεις της χώρας μας με μια άλλη χώρα, με την οποία συνυπάρχουμε στην Ε.Ε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το συζητά, δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση. Εχουν γίνει συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα ότι είναι πολιτικό ζήτημα και θα πρέπει έτσι να το αντιμετωπίσουμε. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες, οι οποίες απορρέουν από μια δικαστική απόφαση. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η όποια ενέργεια σε αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να τοποθετήσουμε σε νέα βάση το θέμα.

ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η κα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη «Βραδινή», είπε ότι υπάρχει κίνδυνος να μη γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Σήμερα, βλέπουμε ότι πιθανότατα η Σεούλ να αναλάβει πρωτοβουλία, ενώ υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι θα αντικατασταθεί και ο κ. Σάμαρανκ και ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ πιθανόν να εξετάσει το θέμα και να δώσει την τελική έγκρισή του, το επόμενο καλοκαίρι. Αν αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες, τι απαντήσεις δίνει η κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ όλα οι «πολιτικές κασσάνδρες» ευδοκιμούν στην Ελλάδα, αλλά ως κασσάνδρες, διαψεύδονται. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι και άλλα μεγάλα θέματα -όπως ήταν η προοπτική ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ, όταν συζητείτο ως προοπτική η πολιτική αυτή λίγα χρόνια πριν -αντιμετωπίζονταν από την αντιπολίτευση σαν κάτι το ανέφικτο. Η εξέλιξη των πραγμάτων τους διέψευσε. Το ίδιο θα γίνει και με την Ολυμπιάδα. Όλα εξαρτώνται από τη δική μας προσπάθεια. Η χώρας μας προετοιμάζεται καταλλήλως, για να διοργανώσουμε άψογα την Ολυμπιάδα του 2004. Εχει ληφθεί απόφαση γι αυτό. Η διοργάνωση έχει ανατεθεί στην Αθήνα. Η Αθήνα προετοιμάζεται καταλλήλως. Δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για τον αντικαταστάτη, μετά από ένα χρόνο, του κ. Σάμαρανκ. Αυτό το θέμα παραμένει ανοικτό. Αποτελεί ζήτημα, το οποίο θα αντιμετωπίσει η διεθνής ολυμπιακή οικογένεια. Πάντως, δεν αφορά τη δική μας προετοιμασία. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο. Και ανά πάσα στιγμή θα είμαστε έτοιμοι να πιστοποιήσουμε στους «ελεγκτές» της διεθνούς ολυμπιακής οικογένειας, την ετοιμότητά μας. Εμείς θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας. Θα δίνουμε, στην πράξη πλέον, τις καταλυτικές απαντήσεις σε όλους εκείνους που αμφιβάλλουν, ακόμη και σήμερα, γιατί υπάρχουν και αυτοί, για τη δυνατότητά μας να διοργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 19 July 2000 - 13:05:15 UTC