Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-04-03

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 3 Απριλίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Να σας ενημερώσω συμπληρωματικώς για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού. Τελικώς, οι συναντήσεις που θα έχει αύριο θα είναι οι εξής: Στις 10 το πρωί, θα δεχθεί τον κ. Σολάνα. Στις 11.15 τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Μέτα. Στις 12.30 τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Τζίτζιτς. Στις 13.30 τον ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό της Γιουγκοσλαβίας κ. Ζίζιτς. Το απόγευμα, στις 7.30, θα δεχθεί τον κ. Πέρες.

Δεν θα έρθουν, τελικώς, στην Ελλάδα οι ηγέτες των Σκοπίων, όπως είχε προβλεφθεί.

Την Πέμπτη, όπως γνωρίζετε, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, θα γίνει σύσκεψη για το ασφαλιστικό θέμα, με τη συμμετοχή του κ. Παπαντωνίου, του κ. Γιαννίτση και του κ. Φαρμάκη, καθώς και συνεργατών του Πρωθυπουργού επί οικονομικών θεμάτων.

Την Παρασκευή, όπως σας έχω ανακοινώσει, θα γίνει συζήτηση στη Βουλή με ομιλίες του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών και θα ακολουθήσουν οι ψηφοφορίες για τις υπό αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ηρθε η έκθεση από τους Βρετανούς για το ασφαλιστικό;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε πει ότι το κείμενο που αναμένεται από τον βρετανικό οίκο έχει δύο τμήματα: Το ένα είναι το διαπιστωτικό, για το πώς δηλαδή είναι η κατάσταση την οποία αποτυπώνει. Το δεύτερο τμήμα περιέχει εναλλακτικές προτάσεις. Πρέπει να σας πω ότι το πρώτο τμήμα αυτής της εργασίας αναμένεται από ημέρα σε ημέρα. Δεν το έχει στη διάθεσή του ο αρμόδιος υπουργός. Είναι πάντως θέμα αυτών των ημερών.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και τι θα συζητήσουν, αφού δεν θα έχουν ούτε το διαπιστωτικό, εφόσον αυτό έχετε σαν "τυφλοσούρτη" για να προχωρήσετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Θα συζητήσουν, επειδή ακριβώς είναι οι κατ` εξοχήν αρμόδιοι. Ασχολούνται με το θέμα αυτό και το γνωρίζουν πολύ καλά. Η μελέτη που κάνει ο Βρετανός σύμβουλος είναι εργαλείο και πιστεύω ότι η εργασία αυτή θα είναι υψηλού επιπέδου, προκειμένου να φτάσουμε στα καλύτερα αποτελέσματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μήπως μπορείτε να σχολιάσετε τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε, κατ` επανάληψη, μιλήσει για τις θέσεις του κ. Πάγκαλου και τον τρόπο με τον οποίο τις εκφράζει. Ο κ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει και επαναλαμβάνεται.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Υπάρχει πολιτική κόντρα μεταξύ του κ. Σημίτη και του κ. Τσοχατζόπουλου;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Σημίτης είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της κυβέρνησης, και ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας και μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Εκτός από τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Πάγκαλο υπάρχουν και δηλώσεις του κ. Αρσένη, κατά του κ. Σημίτη.

ΡΕΠΠΑΣ: Καθένας διατυπώνει τις απόψεις του, οι οποίες είναι σεβαστές.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Είναι ευχαριστημένος ο Πρωθυπουργός, διότι εδώ και μια εβδομάδα@

ΡΕΠΠΑΣ: Εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι την ώρα που και πάλι θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό με επιτυχία, αφού θα έχουμε ολοκληρώσει, στο πλαίσιο αυτής της κυβερνητικής θητείας, το έργο που μας ανέθεσε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη του.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, επί της ουσίας θέλω να ρωτήσω το εξής: Καλλιεργείται η αίσθηση ότι υπάρχει κάποια "μαύρη τρύπα" στον Προϋπολογισμό και γι αυτό το λόγο γίνονται αυτές οι αναδιαρθρώσεις και οι περικοπές του εξοπλιστικού προγράμματος. Τι λέτε επ αυτού;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω απαντήσει, κατ` επανάληψη, σε σχετικές ερωτήσεις. Είπα ότι οι αποφάσεις που πήρε η Κυβερνητική Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα έχουν σχέση με τις δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας για τα έτη 2002, 2003 και 2004. Ο Προϋπολογισμός του 2001 έχει αποφασιστεί, εφαρμόζεται, εκτελείται κανονικά, είναι αξιόπιστος όσον αφορά την εκτέλεσή του και θα έχουμε καλά αποτελέσματα, με την έννοια ότι θα εξασφαλίσουμε και το πλεόνασμα, όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί. Κατά τα άλλα δεν τίθεται θέμα "μαύρης τρύπας". Αντιθέτως, θα έλεγα, ότι πρόκειται μάλλον για "μαύρη" προπαγάνδα, την οποία συστηματικά προωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοί μας. Εκείνοι που για πολλά χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν είναι ανοδική. Τους διέψευσαν οι εξελίξεις. Η ίδια η πραγματικότητα είναι ο αντίπαλός τους. Διεθνείς Οργανισμοί, οι πάντες αναγνωρίζουν την ισχύ της ελληνικής οικονομίας. Θα πρέπει, λοιπόν, να σταματήσουν αυτού του είδους τις σκιαμαχίες, γιατί "μαύρη τρύπα" δεν υπάρχει. Υπάρχει, θα έλεγα, η μεγάλη θλίψη κάποιων, επειδή η κυβέρνηση αποφασίζει να τονώσει ακόμη περισσότερο την κοινωνική πτυχή της πολιτικής της. Αυτό απαιτεί ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι σύμφυτο με το χαρακτήρα μιας προοδευτικής Κυβέρνησης και αυτό πρέπει να γίνει.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Θα ήθελα το σχόλιό σας για τη χθεσινή συνάντηση του κ. Τσοχατζόπουλου με τον κ. Παπουτσή, γιατί από όσο γνωρίζουμε η συνάντηση δεν ήταν για συνεργασία υπουργείων, αλλά για τις τρέχουσες εξελίξεις.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είναι παράδοξο να συναντώνται υπουργοί, να συζητούν και να συνεργάζονται.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Λέτε ότι σε κάποιους προκαλεί θλίψη, επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να τονώσει την κοινωνική πολιτική της. Δηλαδή και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

ΡΕΠΠΑΣ: Μίλησα για τους πολιτικούς αντιπάλους. Γνωρίζετε ποιοι είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι. Είναι αυτοί που επιδιώκουν η κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει το έργο της ή επιδιώκουν την πτώση της. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει αυτή την κυβέρνηση, είναι δεδομένη και συμπαγής.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Ο κ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του, διερωτήθηκε αν έχει αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό και αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να πάμε σε εκλογές, προκειμένου να μιλήσει ο λαός. Ποιό είναι το σχόλιό σας;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω πει, κατ` επανάληψη, ότι η πολιτική που εφαρμόζουμε είναι αυτή που εξαγγείλαμε στον ελληνικό λαό και που δεσμευθήκαμε να εφαρμόσουμε. Είναι θέμα συνέπειας για εμάς να ολοκληρώσουμε, με επιτυχία μάλιστα, αυτή την πολιτική. Και αυτό κάνουμε.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Επειδή μιλάμε πάντα για κοινωνική πολιτική, μήπως και πάλι είναι ευκαιρία η Ελλάδα να παραιτηθεί από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να εξοικονομηθούν 700 δις δραχμές;

ΡΕΠΠΑΣ: Κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία. Η Ελλάδα είναι μια θεωρούμενη μικρή χώρα για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Εχουμε αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και θα οργανωθούν με απόλυτη επιτυχία.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Εχετε κάποιο σχόλιο για την παραίτηση Οικονομίδη από το ΕΣΡ;

ΡΕΠΠΑΣ: Κανένα σχόλιο. Ο κ. Οικονομίδης είχε μια άλλη άποψη την οποία υποστήριξε με την ψήφο του, στη συνεδρίαση του ΕΣΡ. Διατυπώνει τις απόψεις του.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Δεν δημιουργείται θέμα σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις στο θέμα με τις κεραίες;

ΡΕΠΠΑΣ: Παρακαλώ να ρωτήσετε αυτούς που ψηφίζουν και παίρνουν τις αποφάσεις. Εγώ δεν συμμετείχα σε αυτή τη συνεδρίαση, δεν ψήφισα. Επίσης, πρέπει να σας πω, αφού θέτετε δεύτερη ερώτηση για το ίδιο θέμα, ότι η πρόταση του κ. Οικονομίδη -έτσι όπως προκύπτει από την επιστολή παραίτησής του- είναι ότι οι οκτώ σταθμοί που θα επιτραπεί να συνεχίσουν να λειτουργούν, να είναι οι οκτώ καλούμενοι επιλαχόντες από τον πίνακα αξιολόγησης που έχει καταρτίσει το ΕΣΡ, στο πλαίσιο της πρώτης διαγωνιστικής διαδικασίας. Αν λοιπόν, έκανε αυτή την επιλογή το ΕΣΡ -που μπορούσε να την κάνει- εγώ είχα δεσμευθεί εκ των προτέρων να την υιοθετήσω, όπως και κάθε επιλογή του. Πάντως, οι πρακτικές συνέπειες θα ήταν ίδιες για κάποιους σταθμούς. Για παράδειγμα, σταθμοί οι οποίοι και σήμερα δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των οκτώ σταθμών και ασκούν δριμεία κριτική, και στην περίπτωση εκείνη που θα ίσχυε ο κατάλογος των σταθμών που έχει καταρτίσει το ΕΣΡ στο πλαίσιο της πρώτης διαγωνιστικής διαδικασίας και πάλι θα αποκλείονταν. Δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς τους 28 σταθμούς, είτε μιλούμε για το σταθμό "Λάμψη" που είναι στον αριθμό 44, είτε μιλούμε για ραδιοφωνικούς σταθμούς που είναι συνεργαζόμενοι στον ίδιο όμιλο με την τηλεόραση, στην οποία εργάζεστε και εσείς, και πάλι είναι πέραν αυτού του αριθμού. Το πρακτικό αποτέλεσμα, δηλαδή, θα ήταν το ίδιο. Για όλα αυτά, όμως, τα μέλη του ΕΣΡ έχουν το λόγο. Είναι αυτόνομες προσωπικότητες και καθένας παίρνει την ευθύνη γι` αυτά που λέει και αυτά που κάνει.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Πάντως αυτή η παραίτηση ακολουθεί μια αλυσίδα προηγουμένων παραιτήσεων. Γι αυτό μπαίνει το θέμα.

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν νομίζω ότι σχετίζεται με αυτό. Γιατί ο κ. Οικονομίδης είχε την ευθύνη της ψήφου του, ψήφισε συμμετέχοντας σε αυτή τη διαδικασία...

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Ομως, τον είχε υποδείξει το ΠΑΣΟΚ.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω πει κατ επανάληψη ότι το ΕΣΡ είναι Ανεξάρτητη Αρχή. Ασφαλώς, υποδεικνύονται από τα πολιτικά κόμματα -μέχρι τώρα- τα μέλη του ΕΣΡ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εκπρόσωποι κομμάτων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, κατ επανάληψη, έχω τονίσει πως δεν είναι σωστή, είναι ιδιότυπη η συγκρότηση του ΕΣΡ, αφού αποτελεί Ανεξάρτητη Αρχή. Γι αυτό ακριβώς με το νόμο 2863, για την περαιτέρω αναβάθμιση του ΕΣΡ, έχουμε προχωρήσει σε έναν άλλο τρόπο συγκρότησης του Συμβουλίου και όχι με υπόδειξη των μελών του από τα πολιτικά κόμματα. Αυτό έχει ψηφιστεί και ισχύει από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Βουλής θα αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, αφού στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών διαδικασιών, πλέον, θα επιλέγονται τα μέλη του ΕΣΡ.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Γιατί ωστόσο δεν συγκαλούνται οι αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, Μορφωτικών Υποθέσεων, Τεχνολογίας κ.λπ. προκειμένου οι βουλευτές να εκφράσουν γνώμη περί των εξελίξεων σε σχέση με...

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό αφορά εσωτερικό θέμα της Βουλής. Δεν αφορά την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν αφορά εμάς. Τη θέση μας την έχουμε διατυπώσει. Δεν συγκαλούμε εμείς αυτές τις Επιτροπές. Δεν το γνωρίζετε αυτό; Δεν γνωρίζετε ότι ο Κανονισμός της Βουλής έχει προβλέψει γι αυτά;

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: Εσάς, όμως, δε σας απασχολεί, δεν εισηγείσθε ότι πρέπει να συγκροτούνται αυτές οι Επιτροπές;

ΡΕΠΠΑΣ: Εγώ το εισηγούμαι αυτό; Εχω διατυπώσει τη θέση μου, από την πρώτη στιγμή, γι όλα αυτά τα θέματα.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Θα ήθελα ένα δικό σας σχόλιο για τη δήλωση -αν τη μεταφέρω σωστά, την άκουσα στο ραδιόφωνο ερχόμενος- του κ. Εβερτ, που κάλεσε τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια να συνεχίσουν να εκπέμπουν, καλώντας τους να μη σκεφθούν το επίπεδο νομιμότητας, καθώς σε συνθήκες «επανάστασης» αυτό δεν ισχύει, κάπως έτσι, αν το μεταφέρω σωστά.

ΡΕΠΠΑΣ: Από τη μια μας καλούν να σεβαστούμε τη νομιμότητα, από την άλλη μας καλούν να μη σεβόμαστε και να παραβιάζουμε τη νομιμότητα. Αυτού του είδους η αντιπολίτευση, αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο ότι κάποιοι δεν έχουν πολιτικό προσανατολισμό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μιλήσατε πάλι για πολιτικούς αντιπάλους. Μα, αυτή την περίοδο, δεν σας κάνει κριτική κάποιος πολιτικός αντίπαλος. Κριτική σας κάνουν οι υπουργοί, όπως ο κ. Τσοχατζόπουλος, τα στελέχη, ο κ. Πάγκαλος, ο κ. Αρσένης και ο κ. Κατσανέβας. Αυτοί σας κάνουν κριτική. Σε αυτούς απευθύνεστε; Αυτοί είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι;

ΡΕΠΠΑΣ: Υπάρχει ο κοινός νους και μη το αγνοείτε, γιατί παρά τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου, εγώ πιστεύω ότι ο κοινούς νους υπάρχει. Πολιτικοί αντίπαλοι για μας δεν υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, μέσα στην κυβέρνηση. Οι πολιτικοί αντίπαλοι είναι εκτός ΠΑΣΟΚ. Και γνωρίζετε, όταν μιλώ για πολιτικούς αντιπάλους, σε ποιους αναφέρομαι. Στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Η παραίτηση του κ. Οικονομίδη συνοδεύεται από καταγγελίες ότι δεν του έχουν δοθεί τα πρακτικά, για τη μοριοδότηση των σταθμών.

ΡΕΠΠΑΣ: Να απευθυνθείτε στο κ. Οικονομίδη. Γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Οικονομίδη, δεν κάνετε ένα καλό ρεπορτάζ; Έρχεστε εδώ και θέλετε να συζητήσουμε για όλα τα θέματα χωρίς να κάνετε μια προσπάθεια να τα διερευνήσετε κι εσείς, αφού σας ενδιαφέρουν τόσο; Εσείς, στα Μέσα που εργάζεστε φαντάζομαι ότι, έχετε ενδιαφέρον να αναδείξετε αυτά τα θέματα.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Μα, είναι δυνατόν ο κ. Οικονομίδης να παραιτήθηκε έτσι; Θα παραιτήθηκε για κάποιο λόγο.

ΡΕΠΠΑΣ: Γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Οικονομίδη; Εσείς σε ποια Μέσα εργάζεστε, για να δω πόσο ασχολείστε με το θέμα που μας λέτε τώρα εδώ;

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και το θέμα με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Να ρωτήσω κάτι άλλο, λοιπόν: Δεκαπέντε ραδιοφωνικοί σταθμοί προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Καινούργιες προσφυγές, οι οποίες θα συζητηθούν το Σεπτέμβριο. Τι γίνεται με αυτούς, πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αυτή την κατάσταση;

ΡΕΠΠΑΣ: Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Μέχρι τότε τι γίνεται;

ΡΕΠΠΑΣ: Μέχρι τότε ισχύουν οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Θέλω μια διευκρίνηση σε κάτι που απαντήσατε χθες. Ο κ. Τσοχατζόπουλος στη συνέντευξή του στο Κυριακάτικο «ΒΗΜΑγκαζίνο», ανέφερε με σαφήνεια ότι δεν έχει συμφωνήσει στην Κυβερνητική Επιτροπή για τους εξοπλισμούς και παρέπεμψε στο ΚΥΣΕΑ. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την άποψη ότι θα περικοπούν συγκεκριμένα κονδύλια από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ή το θέμα παραπέμπεται στο ΚΥΣΕΑ;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε μιλήσει με λεπτομέρειες για την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Παραμένουμε στα όσα είπαμε και σας παραπέμπω σε αυτά που απάντησα τις προηγούμενες ημέρες.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 3 April 2001 - 13:05:16 UTC