Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 23 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-03-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Εισαγωγικά, θα ήθελα να σας πω τα εξής:

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η διυπουργική σύσκεψη, ενόψει του εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βρυξελλών που αρχίζει την επόμενη Πέμπτη. Οπως γνωρίζετε, το Συμβούλιο αυτό καλείται να ασχοληθεί με τη συνέχεια της πολιτικής της Λισσαβόνας, να κάνει την αποτίμηση της πορείας και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις. Θα συζητηθούν ακόμη οι εξελίξεις γύρω από την κρίση στο Ιράκ, καθώς και ζητήματα που έχουν σχέση με την προοπτική της νέας αρχιτεκτονικής της Ευρώπης, δηλαδή το έργο της Συνέλευσης -η οποία, όπως γνωρίζετε, έχει συγκροτηθεί υπό την Προεδρία του κ. Βαλερί Ζισκάρ ντ@ Εστέν- για το μέλλον της Ευρώπης. Επομένως, θα έχουμε ένα ενδιαφέρον εαρινό Συμβούλιο με τα θέματα της διεθνούς πολιτικής, ειδικά με την κρίση στο Ιράκ, τη συνέχεια της Λισσαβόνας και τα θέματα της Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης.

Νέα διυπουργική σύσκεψη, όπως γνωρίζετε, συγκαλείται σε λίγη ώρα (13.00), με αντικείμενο το τμήμα του Γ@ Κ.Π.Σ. που αφορά τις ενέργειες δημοσιότητας και βεβαίως τη διευκόλυνση της πρόσβασης πολιτών και φορέων στα προγράμματα του Γ@ Κ.Π.Σ.

Εχω, επίσης, ένα σχόλιο για τις σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έγιναν μετά την επίσκεψή του στην κεντρική λαχαναγορά. Ο κ. Καραμανλής, για μια ακόμη φορά, εμφανίζεται κατά την πάγια συνήθειά του σαν μετά Χριστόν προφήτης. Μια ημέρα μετά τα συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής, τα οποία εξήγγειλε και προχωρεί στην υλοποίησή τους η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στο Ιράκ και την προστασία του καταναλωτή, ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε στην κεντρική λαχαναγορά των Αθηνών, προκειμένου να κάνει δηλώσεις σχετικά με την ακρίβεια. Ο κ. Καραμανλής συνεχίζει να είναι μετά Χριστόν προφήτης, πάντοτε καθυστερημένα, πάντοτε κατόπιν εορτής και με δεδομένες τις πολιτικές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την προστασία της οικονομίας, του καταναλωτή, από τις όποιες συνέπειες της κρίσης. Εστω και καθυστερημένα, είναι θετικό ότι ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα που η κρίση στο Ιράκ προκαλεί σε όλες τις οικονομίες και βεβαίως στη δική μας. Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι ο κ. Καραμανλής πρέπει να γνωρίζει ότι η οικονομία μας έχει πολύ γερά θεμέλια και θα έπρεπε σε αυτή την ευαίσθητη στιγμή να ενδιαφερθεί και για τη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος ασφάλειας στην οικονομία, το οποίο θα μας βοηθήσει, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες συνέπειες της κρίσης. Αυτό θα ήταν μια σωστή πολιτική. Δυστυχώς, ούτε και τώρα ενεργεί με αυτό τον τρόπο. Δυστυχώς, ούτε και τώρα δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία απέναντι σε μια οικονομία που έχει κάνει τεράστια πρόοδο, έχει γερά θεμέλια και έχει τις δυνατότητες, όταν συνεργαστούμε όλοι, να αντιμετωπίσει και να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες της κρίσης, κάτι που θα είναι θετικό για τον πολίτη, θετικό για τον καταναλωτή. Αυτή, όμως, είναι η αδιέξοδη πολιτική της Ν.Δ.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Εάν συμφωνεί με όλες τις πολιτικές σας η Ν.Δ., πώς θα πάρει την εξουσία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αρα, θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να λέει το ακριβώς αντίθετο από ό,τι λέμε εμείς. Αυτό είναι μια αδιέξοδη πολιτική. Υπάρχουν στιγμές, κατά τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πρέπει να συμφωνούν σε ορισμένα ζητήματα, όταν αυτό είναι καλό για τον πολίτη, όταν είναι καλό για τη χώρα. Και η αντιμετώπιση των συνεπειών ενός επαπειλούμενου πολέμου, κάτι που αφορά αυτή τη στιγμή όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες -γνωρίζετε τα προβλήματα που υπάρχουν διεθνώς- είναι ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να μας κάνει να βρίσκουμε κοινή γλώσσα και όχι να προσπαθούμε να αναδείξουμε όχι υπαρκτά προβλήματα -αυτό είναι δικαίωμά του- αλλά να προκαλέσουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, μιλώντας για μια οικονομία που, όπως είπε ο ίδιος και το είπε ιδιαίτερα λανθασμένα, έχει "γυάλινα πόδια". Οχι. Η ελληνική οικονομία δεν έχει "γυάλινα πόδια". Εχει ιδιαίτερα γερά θεμέλια, χάρη στη δουλειά μας και την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Και τώρα, σε συνθήκες διεθνούς κρίσης, έχουμε τις πολιτικές εκείνες με τις οποίες, χωρίς έκτακτα μέτρα, αλλά νηφάλια, υπεύθυνα και με σοβαρότητα θα ελαχιστοποιήσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν για τον Ελληνα πολίτη, τον Ελληνα καταναλωτή. Θετικό είναι ότι ο κ. Καραμανλής ασχολείται με τα προβλήματα αυτά, έστω και εμφανιζόμενος σαν μετά Χριστόν προφήτης, έστω και καθυστερημένα, αλλά δεν είναι θετικό να προσπαθεί να εμφανίσει, ιδιαίτερα σε μια τέτοια ώρα, την οικονομία μας ως δήθεν άρρωστη ή ως δήθεν προβληματική. Αυτό δεν είναι μια θετική προσφορά, ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο. Αντιθέτως, μάλιστα.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Θα ήθελα ένα σχόλιο γι@ αυτά που είπε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, τουλάχιστον στο σημείο που αφορά την κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, ζήτησε πρόωρες εκλογές και το ταχύτερο δυνατό να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είπε πάρα πολλά βεβαίως, τα οποία δεν έχω κανένα λόγο να κριτικάρω. Μεταξύ άλλων, επιτέθηκε στην κυβέρνηση. Εκτός από τον επίτιμο Πρόεδρο της Ν.Δ., ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει και άλλα στελέχη της. Ισως, προετοιμάζουν και κάποια σχετική δήλωση του κ. Καραμανλή. Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Αν ο κ. Καραμανλής ή η Ν.Δ. ή και τα στελέχη της εκτιμούν ότι η χώρα δεν κυβερνάται καλά, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν με μια πρόταση μομφής, όπως ορίζουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ιδού η Ρόδος! Ετσι, τουλάχιστον, θα αποδείξουν ότι αυτά που λένε τα πιστεύουν και θα θέσουν την πολιτική τους, τις προτάσεις τους, τις απόψεις τους στην κρίση του Κοινοβουλίου και δι@ αυτού σε όλο τον ελληνικό λαό. Ας δοκιμάσουν, λοιπόν.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Εσείς δεν κάνετε πρόωρες εκλογές...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εμάς μας ψήφισε ο ελληνικός λαός για μια τετραετία για να φέρουμε σε πέρας το έργο μας. Και να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Διάβασα ότι με πρωτοβουλία του Λουξεμβούργου, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, θα συναντηθούν στο Λουξεμβούργο επτά χώρες που βρίσκονται σε κοινή γραμμή πλεύσης στα θεσμικά ζητήματα. Ηθελα να ρωτήσω, εάν εσείς ως ελληνική Προεδρία, έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο γι@ αυτή τη συνάντηση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εννοείτε για τα θεσμικά στη Συνέλευση της Ευρώπης;

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Ναι.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το θέμα της Συνέλευσης της Ευρώπης θα απασχολήσει το εαρινό Συμβούλιο. Δεν θα το απασχολήσει γενικά, όπως τις προηγούμενες φορές που γινόταν μια ενημέρωση από τον κ. Ζισκάρ ντ@ Εστέν και στη συνέχεια υπήρχε ένας σύντομος διάλογος. Τίθενται και συγκεκριμένα ερωτήματα, στα οποία καλείται το Συμβούλιο να απαντήσει. Τα ερωτήματα αυτά έχουν σχέση με ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από την προεργασία που έχει γίνει, όπως είναι: ποιός θα είναι ο ρόλος, πώς θα εκλέγεται και ποιές αρμοδιότητες θα έχει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, αν θα υπάρχει ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε., πώς θα διορίζεται και ποιες αρμοδιότητες θα έχει, όπως επίσης και ζητήματα που αφορούν τη σχέση Ευρωκοινοβουλίου και εθνικών Κοινοβουλίων, θέματα που έχουν σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον τρόπο διορισμού της. Είναι κρίσιμα θέματα, λοιπόν, που τίθενται με την επιτάχυνση των εξελίξεων για τη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική. Λογικό είναι να ανταλλάσσονται απόψεις, να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες και να εμπλουτίζεται ένας διάλογος μεταξύ των κρατών-μελών. Βεβαίως, τις αποφάσεις θα τις λάβει, μετά από το διάλογο που πρέπει να γίνει εκεί, γιατί πρέπει να στηρίζουμε τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., το ίδιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Θα ήθελα να μου πείτε αν στη διάρκεια του διημέρου της εαρινής Συνόδου Κορυφής θα συμμετέχουν σε κάποιες συζητήσεις και οι υπό ένταξη χώρες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι υπό ένταξη χώρες έχουν κληθεί στο γεύμα της Παρασκευής, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκφράσουν τις απόψεις του εφ` όλης της ύλης. Και αυτό, γιατί θα έχει ήδη συζητηθεί το θέμα της Συνέλευσης της Ευρώπης, το θέμα των εξελίξεων στο Ιράκ και το θέμα της στρατηγικής της Λισσαβόνας. Θα μένουν μόνο κάποια ζητήματα διεθνούς πολιτικής, όπως για τα Βαλκάνια κ.λ.π.. Αρα, θα έχουν την ευκαιρία και οι υπό ένταξη χώρες να συζητήσουν εφ` όλης της ύλης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πάντα, βεβαίως, κατά το πρόγραμμα. Αν, όμως, μέχρι τότε υπάρξουν εξελίξεις που εμείς δεν μπορούμε να προβλέψουμε αυτή τη στιγμή θα προσαρμοστεί το πρόγραμμα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Τις τελευταίες ημέρες και μετά τη Χάγη γράφεται κατά κόρον και στον ελληνοκυπριακό και τον ελλαδικό χώρο ότι λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. για να τονώσει τις 10 υπό ένταξη χώρες, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει μια καθυστέρηση στην ημερομηνία προσχώρησης. Αντιμετωπίζετε αυτό το θέμα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εχει θέσει θέμα, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κοξ ότι δεν έγιναν οι συνεννοήσεις που απαιτούνταν σύμφωνα με τα θεσμικώς προβλεπόμενα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα προϋπολογισμού, για τα οποία όπως γνωρίζετε αποφασιστικό λόγο έχει το Ευρωκοινοβούλιο. Θα αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες, θα κάνουμε αυτές τις συνεννοήσεις, έστω και εκ των υστέρων, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει τελικά και θα προχωρήσουμε ομαλά στις διαδικασίες της διεύρυνσης.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με τα όσα ακούσαμε χθες μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι το θέμα της οικονομίας η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει επικοινωνιακά και όχι ως θέμα ουσιαστικής πολιτικής. Και θα σας πω γιατί: Επειδή και παλαιότερα διάφορα ζητήματα τα αντιμετώπισε επικοινωνιακά, για παράδειγμα την περίπτωση του Χρηματιστηρίου, πολλές φορές είχαμε ακούσει από επίσημα χείλη, τόσο σε αυτή την αίθουσα, όσο και αλλού ότι όταν ήταν σε άνοδο και αντανακλούσε την πορεία της οικονομίας. Τώρα, λοιπόν, που βρίσκεται στις 1.500 μονάδες και η πορεία του είναι καθοδική αντανακλά την πορεία της οικονομίας και αν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί επικοινωνιακά το θέμα του Χρηματιστηρίου;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ολοι γνωρίζουμε τι γίνεται, αυτή τη στιγμή, στα ευρωπαϊκά και διεθνή Χρηματιστήρια, καθώς και τι έγινε στο προηγούμενο διάστημα. Όταν υπάρχει διεθνής κρίση και απειλή πολέμου, σε όλα τα Χρηματιστήρια παγκοσμίως δημιουργούνται προβλήματα. Όταν υπάρχει διεθνής ύφεση, όταν υπάρχει πρόβλημα σε όλα τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, όταν υπάρχουν φαινόμενα αναζωπύρωσης του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες, είναι λογικό και εδώ να εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα. Δεν είμαστε άτρωτοι, παρ` ότι η οικονομία μας έχει γερά θεμέλια. Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, με την πολιτική μας, με τα μέτρα πολιτικής που ανακοινώσαμε χθες, με το έργο που κάνουμε και χάρη στη δουλειά που έχει προηγηθεί, προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες αρνητικές συνέπειες. Για σκεφθείτε τι θα είχε γίνει αν δεν είχαμε μπει στην ΟΝΕ. Στόχος μας είναι να περάσουμε τον κάβο, χωρίς αρνητικές συνέπειες για τον πολίτη. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με επικοινωνιακά ζητήματα. Είναι πολιτική ουσίας, με ευαισθησία στον πολίτη.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ό,τι αφορά το Χρηματιστήριο επειδή αναφερθήκατε σε διεθνείς δυσμενείς συγκυρίες, όλοι θυμόμαστε ότι μετά τις εκλογές του 2000 η πορεία του είναι καθοδική. Και η ερώτησή μου είναι, αντανακλά την πορεία της οικονομίας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας έχω ήδη απαντήσει.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ποια είναι, λοιπόν, τα θετικά της ελληνικής οικονομίας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Να σας παρουσιάσω όλα τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας; Σας αναφέρω ενδεικτικά: Πρώτον, η Ελλάδα έχει ίσως τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη. Δεύτερον, μειώθηκε κατά 1,2% η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2002, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2001.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Ο πληθωρισμός, ωστόσο, είναι στο 4,3, όταν οι αυξήσεις είναι στο 2,5.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το επισήμανα πρώτος και είπα ότι υπάρχουν τα προβλήματα με τον πληθωρισμό. Με τη δουλειά μας, με τα μέτρα που λαμβάνουμε, θα ελαχιστοποιήσουμε αυτά τα προβλήματα και θα προστατεύσουμε τον καταναλωτή.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Θα θέλαμε το σχόλιό σας για το πολιτικό μανιφέστο που διάβασε σήμερα στο δικαστήριο ο κ. Κουφοντίνας, καθώς και μια πολιτική εκτίμηση επειδή σχολίασε και την επικαιρότητα, όπως την περίπτωση του φοιτητή στην Αγγλία κ.λπ.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα σχολιάσω την προσπάθεια -όχι ιδεολογικών μανιφέστων, γιατί δεν είναι- να τραβήξει τα φώτα της επικαιρότητας πάνω του με τέτοιου είδους προγραμματισμένες ενέργειες ο κατηγορούμενος για σειρά δολοφονιών, εκρήξεων βομβών, εγκληματικών ενεργειών και ληστείες Τραπεζών. Είναι μια ποινική δίκη. Οι κύριοι αυτοί κατηγορούνται για σειρά ποινικών αδικημάτων. Ελευθερία και δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα -που αυτοί αμφισβητούν με τις πράξεις τους- και καθένας καθορίζει με ποιον τρόπο θα υπερασπιστεί τον εαυτόν του. Αν εκτιμά ότι έτσι τον υπερασπίζεται, δικαίωμά του.

ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ: Θα ήθελα ένα σχόλιό σας, σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις δύο κορυφαίων στελεχών σας, μέλη της Κ.Ε., για τον κ. Κόκκαλη. Αναφέρομαι στον κ. Πάγκαλο και τον κ. Πολυζωγόπουλο, επίθεση κατά της επιχειρηματικότητας έκανε ο ένας@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι πάγια τακτική μου να μη σχολιάζω δηλώσεις στελεχών μας.

ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ: Δεν συνιστά παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, όταν ήδη εκκρεμούν διώξεις, έρευνες και ανακρίσεις;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Χιλιάδες δηλώσεις γίνονται κάθε ημέρα ούτως ή άλλως. Αν είναι δυνατόν όλες αυτές οι δηλώσεις να θεωρούνται ως παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Μπορείτε να σχολιάσετε τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Λοβέρδου, ότι δεν φέρει την ευθύνη η Τουρκία για το ναυάγιο της Χάγης, διότι είναι πολύ σοβαρή αν βεβαίως την έχει κάνει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι έτσι. Μίλησα με τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος με πληροφόρησε ότι εξερχόμενος από σύσκεψη που είχε για θέματα της οικονομικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, ρωτήθηκε και απάντησε ότι "δεν είμαι εδώ για τέτοια ζητήματα και δεν θέλω να τοποθετηθώ, έχω έρθει για να συζητήσω αποκλειστικά με Τούρκους παράγοντες το σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων που προωθούμε". Εκεί έμεινε. Αρνήθηκε να απαντήσει. Δεν έχουν αποδοθεί καλώς οι δηλώσεις του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Αυτό που είπατε έρχεται σε αντίθεση με αυτό που γράφουν όλες οι εφημερίδες.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας είπα ότι μίλησα με τον κ. Λοβέρδο και σας ανέφερα την απάντησή του. Ο λόγος της αποστολής του ήταν συγκεκριμένος και επέλεξε να μείνει σ@ αυτόν. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε άλλα ζητήματα. Δεν έχουν αποδοθεί σωστά οι δηλώσεις του.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Είναι στις προθέσεις του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΙΝΤRΑCΟΜ, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει με οικονομικούς παράγοντες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει με ποιον θα συζητά, με ποιον θα συναντάται. Θα το μάθετε όταν το επιλέξει, εάν το επιλέξει και εάν θα γίνει.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 14 March 2003 - 14:05:28 UTC