Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-12-15

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου αυτή την ώρα συναντάται με τον Βρετανό ομόλογό του Τόνυ Μπλερ. Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το απόγευμα.

@ Το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας Ασαντ.

Την Πέμπτη, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την πολιτική μας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

@ Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, ένα νέο θεσμό που έχει δημιουργηθεί.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Η ψηφοφορία έγινε τελικά στα κατεχόμενα. Θα έλεγα ότι υπήρξε μια νίκη των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, αλλά χωρίς αντίκρισμα. Το κλειδί τώρα, απ` ό,τι λέγεται στην Κύπρο, είναι στα χέρια του Ντενκτάς και της Αγκυρας. Θα ήθελα και τις δικές σας απόψεις στο ζήτημα αυτό.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κυβέρνηση θέλει να εκφράσει την ικανοποίησή της, γιατί παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν, το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας, που έγινε στα κατεχόμενα δίνει ένα μήνυμα που είναι μήνυμα αποδοκιμασίας της πολιτικής που ακολουθεί η τουρκική πλευρά. Ενα μήνυμα αποδοκιμασίας της πολιτικής που ακολούθησε ο κ. Ντενκτάς. Αλλά, εάν θέλετε να το εκτιμήσουμε και θετικά, είναι ένα μήνυμα ειρήνης, συμφιλίωσης, είναι ένα μήνυμα για την αναγκαία ανάληψη πρωτοβουλιών και από την τουρκοκυπριακή πλευρά για την επανένωση του νησιού. Παραμένει, βέβαια, γεγονός ότι η πολιτική σε σχέση με την Κύπρο καθορίζεται κυρίως από την Τουρκία. Εχω την εκτίμηση, όμως, ότι μετά το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, έχει όλες τις δυνατότητες η Τουρκία για να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, αλλάζοντας την πολιτική της, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία έναρξη των διαπραγματεύσεων, με βάση το Σχέδιο Ανάν και να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες, για να φθάσουμε σε πολιτική λύση το Κυπριακό, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Πώς έλαβε ο Πρωθυπουργός, επειδή τον ενημερώσατε εσείς, τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, εν πτήσει, για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι είναι παρών;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει κανένα θέμα να σχολιάσει η κυβέρνηση. Εν πάση περιπτώσει, επειδή πολλοί από εσάς μου έχετε τηλεφωνήσει και με έχετε ρωτήσει, δεν θα κουραστώ να επαναλάβω ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρεί δυναμικά μπροστά. Στις εκλογές θα πάμε με επικεφαλής τον Κώστα Σημίτη και με όλα τα στελέχη στην πρώτη γραμμή.

ΤΑΚΗΣ: Αληθεύει η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό πριν κάνει αυτές τις δηλώσεις;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα μπούμε σε μια συζήτηση που θα έχει τέτοιο χαρακτήρα. Σας είπα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για να σχολιάσει η κυβέρνηση. Σας επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρεί δυναμικά μπροστά, ότι στις εκλογές θα πάμε με επικεφαλής τον Κώστα Σημίτη και με όλα τα στελέχη στην πρώτη γραμμή.

ΤΑΚΗΣ: Εγώ άλλο ρώτησα. Ρώτησα, εάν είχε γίνει συνάντηση των δύο ανδρών πριν ο κ. Παπανδρέου προβεί στις συγκεκριμένες δηλώσεις.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μένω σε αυτό που είπα. Είναι απολύτως σαφές και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κανένα θέμα.

ΠΑΠΠΑ: Ο κ. Παπανδρέου είπε χθες ότι υπάρχει ευρωπαϊκή θέση για τον κ. Σημίτη, εάν εκείνος το ήθελε. Θα ήθελα να μας πείτε, ποια είναι η ευρωπαϊκή θέση, στην οποία έχει πιθανότητες ο κ. Σημίτης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η δήλωσή μου καλύπτει τα πάντα. Δεν υφίσταται θέμα σχολιασμού.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μας υποτιμάτε, έστω και αν τα σενάρια αυτά ξεκίνησαν από τη Δεξιά@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εσείς δεν φαντάζομαι ότι είστε εκπρόσωπός της@

ΣΙΔΕΡΗΣ: Να συνεχίσω. Ενώ μας είχε διοχετευθεί ότι στους ξένους ανταποκριτές ο Πρωθυπουργός θα «τα έκοβε με το μαχαίρι», φρόντισε να τα διαιωνίσει. Ερχεται χθες ο κ. Παπανδρέου και τα αναζωπυρώνει. Εσείς δεν θέλετε να μας πείτε τίποτα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ετσι καταλάβατε; Είπα σαφώς.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Από εσάς ξεκινάνε και αναζωπυρώνονται τα σενάρια.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Η χρονική στιγμή σχετίζεται με το γκάλοπ της εφημερίδας «Καθημερινή» που χθες μιλούσε για υπεροχή του κ. Παπανδρέου, με ποσοστό που τον δείχνει φαβορί, ως επόμενο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, όποτε γίνει αυτό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας παραπέμπω στη δήλωσή μου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλώσεις σαν αυτές που έκανε ο κ. Παπανδρέου, όσο κι αν θέλετε εσείς να μην τις σχολιάσετε, δεν δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα στην κυβέρνηση και γενικότερα στον κόσμο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει θέμα για να σχολιάσει η κυβέρνηση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Όταν γίνονται τέτοιες δηλώσεις και αναζωπυρώνονται τα σενάρια, δεν χάνει η κυβέρνηση, μια και λέει ότι θέλει να δώσει@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η αγωνία σας για την κυβέρνηση είναι συγκινητική.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Ο υπουργός Εξωτερικών σε αυτή τη συζήτηση που είχε, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διατυπώσει μια αυτοκριτική, το ίδιο και ο Πρωθυπουργός. Εδώ έχετε κάποιο σχόλιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είπε έτσι.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Ετσι είπε και αναγράφεται σε όλες τις εφημερίδες.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είπε κάτι τέτοιο για τον Πρωθυπουργό.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διατυπώσει αυτοκριτική.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για τον Πρωθυπουργό δεν είπε τίποτα. Από κει και πέρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε κάτι.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Η ατζέντα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του κ. Μπλερ, ποια είναι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εφ` όλης της ύλης και ειδικότερα ό,τι αφορά θέματα που έχουν σχέση με την Ευρώπη, την πολιτική της και τα διμερή προβλήματα με τη Βρετανία.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Και με την κάλυψη, ενδεχομένως, κάποιων θέσεων σε ευρωπαϊκών επίπεδο; Θα συζητηθεί αυτό το θέμα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τι σχέση έχει αυτό;

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Επειδή έχουμε εξελίξεις@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα έχουμε εξελίξεις.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με τον κ. Μπλερ, ο Πρωθυπουργός θα συζητήσει, είπατε εφ` όλης της ύλης, και το ενδεχόμενο μετάβασής του στην Ευρώπη, για θέση@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υφίσταται τέτοιο ανοιχτό θέμα.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: @όπως, επίσης, και το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Βεβαίως, το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Φαντάζομαι ότι θα συζητηθεί. Από κει και πέρα, ο Πρωθυπουργός θα μας ενημερώσει, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του. Αλλά, το θέμα των Γλυπτών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης στο MEGA, μεταξύ άλλων υποστηρίζει και εκτιμά ότι η καταστροφή της οικονομίας είναι αυτή που θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. Η Ν.Δ. θα κληρονομήσει καμένη γη και είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να γίνει περιοριστική πολιτική, λιτότητα και κάποιοι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης ήταν άκρως διαφωτιστικός, σήμερα. Τελευταία είδαμε δύο αναφορές στελεχών της Ν.Δ., οι οποίες τείνουν σε ένα κοινό συμπέρασμα. Η μία είναι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλή (αναφέρομαι στη χθεσινή συνέντευξή του στην «Καθημερινή») και η δεύτερη είναι η σημερινή συνέντευξη του επίτιμου Προέδρου τα Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη στο MEGA. Και οι δύο συνεντεύξεις, έστω και με διαφορετικά λόγια, τείνουν σε ένα κοινό συμπέρασμα. Η Ν.Δ. έχει επιλέξει το μοντέλο της πορτογαλικής δεξιάς. Όπως καθαρά ομολόγησε ο κ. Μητσοτάκης, επιφυλάσσει λιτότητα για τους εργαζόμενους, καλεί τους Ελληνες να «σφίξουν το ζωνάρι» και τους προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς. Είναι, όμως, σαφές ότι το μοντέλο της πορτογαλικής δεξιάς έχει οδηγήσει σε υπανάπτυξη, αξεπέραστα κοινωνικά προβλήματα, έντονες κοινωνικές συγκρούσεις και δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζόμενους. Ρωτάμε, λοιπόν, τη Ν.Δ.: Αυτή είναι η θέση της; Καλούμε το λαλίστατο εκπρόσωπο της Ν.Δ. να τοποθετηθεί καθαρά. Το κρυφό πρόγραμμά τους έχει αποκαλυφθεί και οφείλουν, επιτέλους, να τοποθετηθούν καθαρά πάνω σε αυτό.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, σχετικά με τον κ. Θεοδώρου, ο Πρωθυπουργός πώς αντέδρασε; Τι ζήτησε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει έρευνα πάνω στα συγκεκριμένα θέματα. Ζητήσαμε να λάμψει πλήρως η αλήθεια και αναμένουμε, αυτή τη στιγμή, το πόρισμα της έρευνας. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος θα λάβουμε τις αποφάσεις μας, με βάση τα όσα προβλέπει το πόρισμα.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Εξετάζετε το ενδεχόμενο να είναι ο κ. Θεοδώρου υποψήφιος;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, αυτή τη στιγμή, είναι να περιμένουμε το πόρισμα. Εμείς ζητήσαμε να επιταχυνθεί και να υπάρξει καθαρή τοποθέτηση σε αυτά τα ζητήματα. Να είστε βέβαιοι ότι, με βάση την καθαρή τοποθέτηση που θα προκύψει από το πόρισμα, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Αυτή τη στιγμή, όμως, είναι πρόωρο να τοποθετηθούμε.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Το αφήνετε ανοικτό, εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από τη στιγμή που διεξάγεται μια έρευνα, δεν μπορώ να προδικάσω απολύτως τίποτα. Θα λειτουργήσουμε με βάση τα στοιχεία και όχι με υποψίες και οποιασδήποτε μορφής δημόσιες αναφορές.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πότε ζήτησε ο Πρωθυπουργός να γίνει αυτή η έρευνα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από την αρχή. Δηλαδή, περίπου τέλος της άνοιξης, αρχές καλοκαιριού.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπήρχαν αυτές οι σκιές διαχείρίσης και για τον κ. Θεοδώρου.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για τον κ. Θεοδώρου δεν υπήρχε τίποτα. Θέλω να είμαι σαφής. Υπήρξαν κάποιες αναφορές, που έφθασαν στην κυβέρνηση, για στέλεχος Επιτροπών Διαχείρισης. Και επειδή για τέτοια θέματα δεν σηκώνουμε «μύγα στο σπαθί μας» διατάχθηκε τέλος της άνοιξης, αρχές καλοκαιριού, η έρευνα, η οποία έχει προχωρήσει και αναμένεται το πόρισμα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από την άνοιξη; Τόσο πολύ;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Η έρευνα γίνεται σε βάθος και αφορά πράγματα που δεν τα έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να ψάξουμε για να βρούμε κάτι και αυτή τη στιγμή αυτό κάνουμε. Μην αμφισβητούμε πράγματα. Επιτέλους, υπάρχει και ένα όριο στην πολιτική αντιπαράθεση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εχει επέμβει εισαγγελέας σε αυτή την έρευνα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Διεξάγεται έρευνα από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και δεν πιστεύω να τις αμφισβητείτε. Οι εισαγγελείς, από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι διεξάγεται έρευνα, παρακολουθούν την υπόθεση. Μόλις εκδοθεί το πόρισμα και προκύψουν ενδείξεις αξιόποινης πράξης, θα παρέμβει ο εισαγγελέας. Ετσι γίνεται πάντα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν και τις καταθέσεις στις τράπεζες, χωρίς εντολή εισαγγελέα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπάρχει σχετική κάλυψη για έρευνα. Δηλαδή, η εντολή για την έρευνα υπάρχει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η εντολή υπάρχει. Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, θα υπάρξει στη συνέχεια άσκηση δίωξης ή μη. Αυτό θα το εκτιμήσει ο εισαγγελέας.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα, είπατε, με βάση τα στοιχεία της έρευνας. Και πριν από λίγο είπατε, ότι δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πάρουμε αποφάσεις με υποψίες.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είπα, ούτε με υποψίες, ούτε με αναφορές. Ανέφερα όλες τις περιπτώσεις.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς, υπάρχουν στοιχεία για να γίνει η έρευνα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας είπα ότι υπήρξαν κάποιες πληροφορίες, κάποιες αναφορές. Τι όφειλε να κάνει η κυβέρνηση; Οφειλε να διατάξει έρευνα, όπως κάνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Πρωθυπουργός είναι κάθετος σε αυτά. Δεν θέλει να υπάρχει καμία σκιά. Αποφασίσαμε, λοιπόν, με εντολή του ιδίου του Πρωθυπουργού, να γίνει η έρευνα. Και από τα αποτελέσματα της έρευνας θα ληφθούν οι όποιες πολιτικές ή ποινικές αποφάσεις. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επρεπε, λοιπόν, να το αποκαλύψει η «Απογευματινή» για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση; Γιατί δεν το ανακοινώσατε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γίνεται έρευνα που έχει προχωρήσει σε βάθος. Η έρευνα δεν διεξάγεται μυστικά. Τη γνωρίζουν και ο εισαγγελέας και η αστυνομία.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Βρισκόμαστε, όμως, σε προεκλογική περίοδο και ηθικά θα έλεγα αφορά το θέμα ένα στέλεχος της κυβέρνησης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εφόσον δεν έχει βγει το πόρισμα, δεν θα αναφερθώ σε τίποτα,

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μίλησα για ηθικό θέμα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Λίγη υπομονή, ώσπου να βγει το πόρισμα.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί δεν έγινε τίποτα γνωστό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Διατάξαμε την έρευνα και ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας και η αστυνομία. Μόλις εκδοθεί το πόρισμα, θα γίνουν όλα γνωστά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για τον κ. Σμπώκο έχει γίνει κάποια έρευνα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γιατί να γίνει έρευνα;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί με κάποιες σκιές διαχείρισης, έμεινε εκτός λίστας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει καμία σκιά διαχείρισης.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί έμεινε εκτός λίστας ο κ. Σμπώκος;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γιατί πολιτικά έτσι αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπήρχε, δηλαδή, κάτι το μεμπτό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εάν κρίνει το ΠΑΣΟΚ ότι το ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει μια άλλη δομή, μπορεί να το αποφασίσει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στην Κεντρική Επιτροπή μίλησαν για σκιές διαχείρισης.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ουδείς μίλησε για σκιές διαχείρισης. Ο ίδιος ο κ. Σμπώκος είπε ότι δεν υπάρχει σκιά διαχείρισης.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο τι είπαν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχω τέτοια ένδειξη.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Η σύλληψη του Σαντάμ Χουσείν αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή και τι σημαίνει αυτό γενικότερα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επειδή ο κ. Μητσοτάκης βιάστηκε σε αυτό το σημείο, πρέπει να σας πω ότι ο Πρωθυπουργός έχει στείλει τηλεγράφημα προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπους. Είναι γεγονός ότι η σύλληψη του Σαντάμ Χουσείν κλείνει ένα κεφάλαιο. Δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ομαλοποίηση της κατάστασης και την επιστροφή των δημοκρατικών εξελίξεων στο Ιράκ.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 15 December 2003 - 14:05:10 UTC