Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-01-24

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε και καλή εβδομάδα.

Η παρουσία ελληνικών μονάδων σε ξένες χώρες, όπως μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν, εντάσσεται στο πλαίσιο της συμβολής της χώρας μας σε διεθνείς επιχειρήσεις που διεξάγονται κατόπιν συγκεκριμένων αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και αποσκοπούν στην υποστήριξη της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Η ανάγκη για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και ειρήνης στο Αφγανιστάν, μαζί με τη διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αποφάσισε το 2002, σύμφωνα με την απόφαση 1386/01 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να συμμετάσχει στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ. Σήμερα -και πάντοτε στο πλαίσιο όλων των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ- η Ελλάδα αποφάσισε την αναβάθμιση της συνεισφοράς της μέσω της διάθεσης μιας ιατρονοσηλευτικής μονάδας, δυναμικότητας 30 κλινών, η οποία προγραμματίζεται να παραμείνει στο Αφγανιστάν για διάστημα 18 μηνών και θα απαρτίζεται κατά 40% από ελληνικό προσωπικό. Η απόφαση αυτή για την παροχή της νοσηλευτικής μονάδας, υψηλής σημασίας και κόστους, ολοκληρώνει την πολυσχιδή συνεισφορά της χώρας μας στην περιοχή και αποσκοπεί στη δημιουργία περιβάλλοντος ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, προϋποθέσεις απαραίτητες για τη βελτίωση της διαβίωσης των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

@ Αύριο, στις 11 το πρωί, συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή με θέματα που σχετίζονται με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Στις 18.00, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο.

@ Την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τις πολιτικές ηγεσίες όλων των υπουργείων, με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη και τον Υφυπουργό κ. Μαρκογιαννάκη.

@ Την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αβραμόπουλο και τον Υφυπουργό κ. Λιάσκο.

@ Την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στις 10.30 το πρωί, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Σχετικά με την ανακοίνωση που μας κάνατε πριν από λίγο, θα ήθελα να ξέρω αν αυτό αποτελεί μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς να υπάρχει κάποια συνεννόηση με τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, με κάποιες από τις δυνάμεις, αν μας ζητήθηκε. Πώς, δηλαδή, τώρα λαμβάνουμε αυτή την απόφαση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα μετέχει από το 2002 σε όλες τις προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν. Μετέχει με μη μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε ότι η χώρα μας θέλει να συνεισφέρει κάτι παραπάνω με την αποστολή αυτής της μονάδας που θα ενισχύσει τις προσπάθειες ώστε να σταθεροποιηθεί αποτελεσματικά η κατάσταση.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Οικεία βουλήσει, δηλαδή, εκτιμήσαμε ότι έχουμε λίγους εκεί, ας δώσουμε κάτι παραπάνω, ας στείλουμε κάποιους επιπλέον;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων με τα άλλα κράτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που μετέχουν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Μπορείτε να μας πείτε ενδεικτικά κάποια κράτη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για πολλά κράτη, ευρωπαϊκά και μη.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει αποστολή ειρηνευτικής στρατιωτικής δύναμης και στο Ιράκ, με παρόμοια ανθρωπιστική αποστολή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή ολοκληρώνει την πολυσχιδή συνεισφορά της χώρας μας στην περιοχή.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επ` αυτού, κύριε Εκπρόσωπε. Εάν το θέμα τέθηκε, όπως σας είχα ρωτήσει και την περασμένη εβδομάδα, από τον Αμερικανό πρεσβευτή στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και ποιο είναι το κόστος όχι μόνο της παρουσίας της αποστολής αυτής που κάνουμε τώρα, αλλά και αυτής που υπάρχει ήδη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το κόστος της συγκεκριμένης συμμετοχής ανέρχεται συνολικά στα έξι περίπου εκατομ. ευρώ.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Την ώρα που ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος έρχεται στην Αθήνα, μαθαίνουμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, δηλαδή της Κυπριακής αντιπολίτευσης, θα μεταβεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, αν έχω σωστές πληροφορίες, στην Τουρκία. Το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός κάλεσε στην Αγκυρα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Κύπρου, ας πούμε παρακάμπτοντας @αν το ερμηνεύω σωστά- τον Κύπριο Πρόεδρο, προβληματίζει την ελληνική κυβέρνηση; Εχει ενημερωθεί η ελληνική κυβέρνηση; Τι θα πάει να κάνει εκεί ο κ. Αναστασιάδης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω την πρόσκληση που έχει απευθυνθεί στον κ. Αναστασιάδη. Αφορά στη λειτουργία ενός κυπριακού κόμματος.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Είναι πολύ ευχάριστο που η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει επί «του τύπου των ήλων» το θέμα της διαφάνειας στο δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ακούγεται και από τα «παράθυρα» από ευρείας αναγνωρισιμότητας δημοσιογράφους ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια. Σ` αυτά τα πλαίσια της διαφάνειας, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ζητήσει από την ΕΡΤ να ανακοινώσει με ποιες εταιρίες εξωτερικής παραγωγής δημοσιογραφικών εκπομπών συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι ήταν οι μέτοχοι αυτών των εταιριών. Επίσης, θα μπορούσε να ζητήσει από τα Υπουργεία και τους Οργανισμούς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα με ποιες εταιρίες δημοσίων σχέσεων παροχής συμβουλών και διαφήμισης συνεργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, ένα διάστημα ας πούμε πέντε ή δέκα χρόνων και ποιοι ήταν οι μέτοχοι αυτών των εταιριών. Αλλωστε, στην κουλτούρα σας είναι να μαθαίνουμε τους μετόχους. Το απέδειξε και ο νόμος για το βασικό μέτοχο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εχετε ενδιαφέρουσες προτάσεις. Παρακαλώ να τις απευθύνετε στους ενδιαφερόμενους φορείς.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ρωτάω αν θα τις υλοποιήσετε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για τα θέματα που αφορούν στην ΕΡΤ, παρακαλώ να απευθύνεστε σ` αυτήν.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μα το Υπουργείο σας είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους ένθεν κακείθεν της εθνικής οδού και μέχρι το βράδυ, όπως μαθαίνουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένονται οι γραπτές προτάσεις. Πώς βλέπει η κυβέρνηση τη διέξοδο στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σωστά είπατε, μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί γραπτές προτάσεις των εκπροσώπων των αγροτών, οι οποίοι προβάλλουν διεκδικήσεις. Η κυβέρνηση περιμένει εγγράφως τις οποιεσδήποτε προτάσεις. @Οταν κατατεθούν αυτές οι προτάσεις, οι οποίες πρέπει να είναι καλόπιστες και να κινούνται μέσα στα κοινοτικά πλαίσια, θα συζητηθούν με την επιμέλεια και τη σοβαρότητα που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει σήμερα ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το οποίο -συνοψίζω για να μη χάνουμε χρόνο- λέει ότι οι τιμές για μία σειρά αγροτικών προϊόντων εκτός των επιδοτήσεων, έχουν μειωθεί. Αυτό σημαίνει ότι έχουν βγει ωφελημένοι οι μεγαλομεσάζοντες που έχουν σχέση με τον αγροτικό κόσμο. Παράλληλα, τα ίδια αυτά προϊόντα στις αγορές των Αθηνών εμφανίζουν ή ίδιες τιμές ή και μεγαλύτερες, που σημαίνει ότι κάποιοι ευνοούνται. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση σ` αυτούς τους δέκα μήνες, άφησε απροστάτευτους τους αγρότες απέναντι στους μεσάζοντες; Είναι ένα κλασικό πρόβλημα του αγροτικού κόσμου. Και δεύτερον, εάν η πολιτική αυτή των δύο Υπουργών, του κ. Τσιτουρίδη και του κ. Μπασιάκου, είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η αγροτική πολιτική είναι πολιτική της κυβέρνησης.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Δηλαδή, χρεώνεται η κυβέρνηση αυτό που είπε ο συνάδελφος; Γιατί είναι μια πραγματικότητα αυτό που είπε ο συνάδελφος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Δηλαδή, αν ο κ. Τσιτουρίδης και ο κ. Μπασιάκος @αυτό υπαινισσόταν η συγκεκριμένη ερώτηση- άσκησαν προσωπική πολιτική χωρίς γνώση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Και σας απαντώ ότι η αγροτική πολιτική δεν είναι πολιτική μεμονωμένων ατόμων. Η αγροτική πολιτική, όπως και κάθε έκφραση της πολιτικής σε όλους τους τομείς, είναι πολιτική της κυβέρνησης. Ο κάθε Υπουργός δεν ασκεί προσωπική πολιτική. Οσον αφορά το δημοσίευμα, δεν πρόκειται να το σχολιάσω.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δεν θέλω να σχολιάσετε δημοσίευμα και βεβαίως δεν θα ζητούσα να σχολιάσετε συνάδελφο. Προς Θεού! Απλά, για την οικονομία του χρόνου, για να μην καθίσω να παραθέσω τα στοιχεία, για να συνεννοούμαστε το έκανα. Η ουσία του θέματος είναι ότι για μία σειρά προϊόντων, όπως είναι το σιτάρι@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, προσθέτω εγώ, τους οποίους βεβαίως δεν αποδέχεται η κυβέρνηση.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Την Πέμπτη θα γίνει στο Ζάππειο μια συζήτηση περί δημοσιογράφων, χρηματισμού και διαφόρων άλλων θεμάτων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Την Πέμπτη θα γίνει μία συζήτηση περί σχέσεων δημοσιογράφων και κράτους.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μήπως μπορείτε να μας πείτε τι στόχο θα έχει αυτή η συζήτηση; Θα είναι δηλαδή μία συζήτηση γενικού περιεχομένου, φιλολογικού περιεχομένου ή μία αποκαλυπτική συζήτηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Ρουσόπουλος την περασμένη Παρασκευή αφιέρωσε γύρω στο 90% του χρόνου της ενημέρωσης που έκανε σχετικά με αυτό το θέμα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Το γεγονός ότι υπάρχουν αλλεπάλληλες συζητήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα που εκθέτουν την πλειοψηφία των Ελλήνων δημοσιογράφων. Δεν σας ενοχλεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν τους εκθέτει, πάντως, η κυβέρνηση. Φέρουν την ευθύνη εκείνοι που τους εκθέτουν.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη συζήτηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν τους εκθέτει η κυβέρνηση. Φέρουν την ευθύνη εκείνοι που τους εκθέτουν. Εάν τους εκθέτουν, όπως εσείς ισχυρίζεστε.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένο αίτημα για τη δημοσιοποίηση του καταλόγου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να διαβάσετε τα Προεδρικά Διατάγματα και τους νόμους που περιλαμβάνουν ορισμένες διατάξεις. Όποιος επιθυμεί να κινηθεί στο πνεύμα αυτών των διατάξεων, δεν έχει παρά να τις εφαρμόσει.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η κυβέρνηση ξεκινά με πρόθεση ενδεχομένως να αλλάξει σε νομοθετικό επίπεδο, το καθεστώς που ισχύει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησε ο κ. Ρουσόπουλος. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα μέχρι την επόμενη Πέμπτη.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Επειδή είπατε ότι υπάρχουν κείμενες διατάξεις. Ο διάλογος είναι στο πλαίσιο της εφαρμογής συγκεκριμένων διατάξεων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα στο συγκεκριμένο θέμα που έθιξε η κα Σπυράκη.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Με συγχωρείτε, αλλά δεν κατάλαβα επειδή είναι τόσο πολύπλοκο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπατε, εάν δεν κάνω λάθος, ότι το ΚΚΕ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν οι καταστάσεις. Και σας απάντησα ότι υπάρχουν διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, βάσει των οποίων ορισμένα από αυτά τα θέματα, μπορούν να αντιμετωπιστούν. Είμαι βέβαιος ότι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, έχει τη γνώση και την εμπειρία ώστε να κάνει χρήση των δυνατοτήτων που παρέχουν αυτές οι διατάξεις.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Το ΚΚΕ ζήτησε συγκεκριμένο πράγμα. Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων, που εργάζονται στα Γραφεία Τύπου των υπουργείων και των οργανισμών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα ότι υπάρχουν διατάξεις, που ορίζουν συγκεκριμένα πράγματα. Είμαι βέβαιος ότι το ΚΚΕ έχει τη δυνατότητα και τη γνώση να κάνει χρήση των διατάξεων στα πλαίσια των νόμων.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να το εξειδικεύσετε αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Την προηγούμενη φορά, είπε ο κ. Ρουσόπουλος ότι υπάρχει προβληματισμός, εάν μπορούν δημοσιογράφοι που κάνουν συγκεκριμένο ρεπορτάζ να είναι και στο Γραφείο Τύπου του αντίστοιχου υπουργείου. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Την Πέμπτη θα γίνει συζήτηση. Σε αυτήν θα υπάρξουν συμπεράσματα. Και εάν υπάρξουν, πώς θα αξιοποιηθούν; Θα γίνει κάποιος νόμος; Αυτό δεν μας το έχετε εξηγήσει. Με ποια πρόθεση πάει η κυβέρνηση σε αυτή τη συζήτηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Ρουσόπουλος, την περασμένη εβδομάδα, είπε και κάτι που είναι αποφασιστικής σημασίας: Αυτή η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι αυτά τα πράγματα λύνονται με νόμους ή με επεμβάσεις. Πιστεύει ότι οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, στο πλαίσιο της αυτορρύθμισης, πρέπει να επιλύσουν εκκρεμή θέματα τα οποία, ενδεχομένως, υφίστανται.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Από τη μια μας λέτε ότι δεν υπάρχει θέμα και από την άλλη μας λέτε ότι υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα ότι εάν υπάρχουν ενδεχομένως εκκρεμή ζητήματα, αυτά πρέπει να λυθούν με τη διαδικασία της αυτορρύθμισης.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Εάν δεν υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα, ποιος ο λόγος του διαλόγου που θα γίνει την Πέμπτη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο διάλογος πολλές φορές είναι διαπιστωτικός.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Γιατί η κυβέρνηση μας είπατε ότι έχει διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν ζητήματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα εγώ αυτό το πράγμα;

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Είπατε ότι δεν πιστεύει η κυβέρνηση ότι υπάρχει ζήτημα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είπα εγώ τίποτε τέτοιο.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, στη συγκεκριμένη στιγμή που παίρνει αυτή την πρωτοβουλία η κυβέρνηση δια του κ. Ρουσόπουλου, εκτιμά πως εχθρικά κάποιοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι στρέφονται εναντίον της κυβέρνησης, της πολιτικής της και προσπαθεί να βάλει τέρμα σε όλο αυτό το θέμα που υπάρχει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα, τι είναι αυτά που λέτε; Προς Θεού!

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Εκτίμηση κάνω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Λάθος εκτίμηση κάνετε.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Πολιτικά, γιατί ήρθε ένας νόμος για το βασικό μέτοχο που ορίζει κάποια πράγματα σε σχέση με τον Τύπο, θα έρθει επίσης ένας νόμος για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ, θα έρθει κάποιος για την οριστική ρύθμιση των συχνοτήτων, αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όλο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της κυβέρνησης για τον Τύπο και τα ΜΜΕ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Ρουσόπουλος ανέλυσε δια μακρού τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία και αναφέρθηκε ως πιο πρόσφατη αφορμή σε δήλωση-κατάθεση, την οποία έκανε ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ στην επιτροπή της Βουλής. Όλα αυτά τα πράγματα είναι καταγεγραμμένα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο Πρωθυπουργός, σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, έδωσε εντολή να ανοίξει το εργασιακό με στόχο τη μείωση του κόστους των υπερωριών και την ελαστική εφαρμογή - δηλαδή την κατάργηση- του οκτάωρου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν οι ανακοινώσεις που έκανε ο κ. Παναγιωτόπουλος εκείνη την ημέρα.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Τι θα περιλαμβάνει η ατζέντα της συζήτησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Παπαδόπουλο; Αν μπορείτε να μας πείτε συγκεκριμένα δύο πράγματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις συζητήσεις.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 24 January 2005 - 16:05:08 UTC