Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-04-04

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε και καλή εβδομάδα.

Σήμερα, στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Δρακούλη Φουντουκάκο και στις 18:30 με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Νίκο Ευθυμίου.

Αύριο Τρίτη, στις 9 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΟΚΕ κ. Νίκο Αναλυτή και στις 09:30 με τον Πρόεδρο της ΣΕΠΕ κ. Σπύρο Βυζάντιο.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Τώρα ποιους βλέπει κύριε Εκπρόσωπε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σήμερα το πρωί, στις 10:30, ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης 52 οχημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων σε διάφορους φορείς και οργανώσεις. Στις 12:00 συναντήθηκε με τον επιχειρηματία κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και στις 13:00 συναντάται με τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερα στοιχεία γι` αυτό; Γιατί τους βλέπει, ποιοι επιχειρηματίες θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο των συναντήσεων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δεν θα δει άλλους, μεμονωμένα, επιχειρηματίες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι είχα να σας πω, σας το ανακοίνωσα. Ο Πρωθυπουργός συναντάται με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στα πλαίσια των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προώθηση νέων επενδύσεων και βεβαίως, εκεί που οδηγούν οι νέες επενδύσεις, δηλαδή στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τα ραντεβού τα ζητάει ο Πρωθυπουργός; Κι αν τα ζητάει ο Πρωθυπουργός, θα δει και τον κ. Κόκκαλη;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον κ. Μπόμπολα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός έχει ορισμένες συναντήσεις. Οπως σας

έχουμε πει και στο παρελθόν, μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης

αποτελεί η προσέλκυση νέων επενδύσεων τόσο από Ελληνες, όσο και από

ξένους επιχειρηματίες, στα πλαίσια του ιδιαίτερα ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος που δημιουργείται στη χώρα. Η προώθηση των επενδύσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις λίμναζαν, βάλτωναν πλέον των δέκα ετών, αποτελεί, όπως σας έχουμε πει επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες, μια μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Πολύ σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν μου απαντήσατε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τα ζητάει ο Πρωθυπουργός τα ραντεβού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός συναντάται με επιχειρηματίες και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Με πρωτοβουλία ποιου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Όσοι έχουν υποβάλει επιχειρηματικά ή επενδυτικά σχέδια και όσοι εκπροσωπούν διαφόρους φορείς, έχουν τη δυνατότητα κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, συναντούν τον κ. Κώστα Καραμανλή. Έτσι ορίζονται, όπως είναι φυσικό, τα ραντεβού. Σε μια συνάντηση μετέχουν δύο, όπως γνωρίζετε.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων άρχισε σήμερα με τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και συνεχίζεται με τον κ. Κωνσταντακόπουλο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Άρχισε με τον κ. Κωνσταντακόπουλο και συνεχίστηκε με τον κ. Βαρδινογιάννη.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Με ποιο κριτήριο επελέγησαν αυτοί οι δύο, μπορούμε να ξέρουμε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Στα πλαίσια του νέου επιχειρηματικού κλίματος που μόνο εσείς το βλέπετε προς το παρόν και ενδεχομένως ο κ. Αλογοσκούφης, ήταν και η απόφαση να δοθεί η κατασκευή τορπιλών στον κ. Γερμανό, ενώ την ίδια στιγμή η συγχωνευθείσα, μετά από πολλές τυμπανοκρουσίες ΕΒΟ @ ΠΥΡΚΑΛ, έχει στείλει επιστολή και λέει ότι μπορεί να τις φτιάξει η ίδια τις τορπίλες, γιατί δόθηκαν στον ιδιώτη; Τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμη πιστοποίηση ότι στο εργοστάσιο της Ξάνθης μπορούν να γίνουν αυτές οι τορπίλες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα που υπάρχει στη χώρα, το διαπιστώνουν πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες, προφανώς εσείς όχι, αλλά είναι δικαίωμά σας. Θα φανεί, όπως σας είπα, πολύ σύντομα, όταν ανακοινωθούν σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες λίμναζαν για πάρα πολλά χρόνια από αδιαφορία και αβελτηρία της προηγούμενης κυβέρνησης. Όσο για το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρεστε, υπάρχει ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Σπηλιωτόπουλου, στην οποία και σας παραπέμπω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Στις συναντήσεις που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τους μεμονωμένους επιχειρηματίες, θα παράσχει και κάποιες προσωπικές διαβεβαιώσεις; Θα προχωρήσει σε κάποια deal, σε κάποιες συμφωνίες μαζί τους, για να γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Γιατί μέχρι τώρα για συγκεκριμένους λόγους δεν γινόντουσαν οι επενδύσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επειδή μιλάτε συνεχώς για μεμονωμένους επιχειρηματίες, επαναλαμβάνω ότι ο Πρωθυπουργός συναντάται τακτικά με εκπροσώπους συγκεκριμένων ομάδων επιχειρηματιών, εκλεγμένους εκπροσώπους επιχειρηματιών, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων. Αυτό έγινε και πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καραμανλής έκανε άλλωστε τέτοιες συναντήσεις τακτικά και όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο λόγος είναι για τους μεμονωμένους. Το κατάλαβα ότι αναφερθήκατε στους εκπροσώπους των φορέων. Τώρα μιλάμε για τους μεμονωμένους. Σε αυτούς θα προσφέρει κάποιες προσωπικές διαβεβαιώσεις ο Πρωθυπουργός;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πώς καταλήγετε σε τέτοια συμπεράσματα; Ο Πρωθυπουργός συζητά, παίρνει ιδέες, αφουγκράζεται το σφυγμό της κοινωνίας κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με διάφορους εκπροσώπους της.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Ο κ. Βαρδινογιάννης, απ` όσο γνωρίζω, δεν εκπροσωπεί κάποιο φορέα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Ο Πρωθυπουργός συναντάται και με μεμονωμένους επιχειρηματίες.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Θα δει και άλλους επιχειρηματίες μεμονωμένους, οι οποίοι να έχουν κάποια σχέση με τα ΜΜΕ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν υπάρξει κάτι πως ανακοίνωση, θα το πληροφορηθείτε.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Γιατί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει σχέση και με ΜΜΕ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν ο Πρωθυπουργός έχει άλλες συναντήσεις, θα ενημερωθείτε γι αυτές.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς εξηγεί η κυβέρνηση το γεγονός ότι ενώ μέχρι τώρα έχει προσφέρει φοροαπαλλαγές, μειώσεις φορολογικών συντελεστών, αναπτυξιακά κίνητρα, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, παρόλο που οι επιχειρηματίες εμφανίζουν υψηλά κέρδη τα προηγούμενα χρόνια δεν προχωρούν σε επενδύσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις απάντησα γι` αυτό το θέμα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Σε συνέχεια της ερώτησης του κ. Σιδέρη, για τη δουλειά που πήρε ο Γερμανός είναι συνέχεια του ραντεβού που είχαν οι Υπουργοί Άμυνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης με τους επιχειρηματίες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει δοθεί απάντηση. Σας είπαμε ότι δεν υπήρχε κανένα ραντεβού. Έγινε μια σύσκεψη, στην οποία κλήθηκαν σε κάποιο στάδιο της σύσκεψης -εφόσον χρειάστηκε- να δώσουν εξηγήσεις ή περαιτέρω στοιχεία οι επιχειρηματίες.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Και η οποία κρατήθηκε μυστική@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό, όπως υπαινίσσεστε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: @καίτοι έλαβε μέρος και η σύμβουλος του Πρωθυπουργός κ. Λουρή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι τι θέλετε να πείτε, όταν λέτε ότι κρατήθηκε μυστική.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Δεν ανακοινώθηκε και το θέμα το έβγαλε ο ΣΚΑΙ στον αέρα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζετε όλες τις συσκέψεις που γίνονται κάθε ημέρα στα διάφορα Υπουργεία; Δεν νομίζω.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Δεν θέλω να μονοπωλώ και δεν επιμένω από ό,τι βλέπετε, ότι γίνεται διυπουργική και συμμετέχουν υπουργοί, αρμόδιοι για την αμυντική πολιτική και δύο επιχειρηματίες και σύμβουλος του Πρωθυπουργού, δεν είναι μια απλή συζήτηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απαντώ ότι δεν συμμετείχαν οι επιχειρηματίες. Εξακολουθείτε να επιμένετε επ` αυτού.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μα συμμετείχαν.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Είναι η πρώτη φορά που το λέτε αυτό κ. Εκπρόσωπε. Την προηγούμενη φορά που τέθηκε στην πολιτική ενημέρωση δεν το διαψεύσατε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δείτε παρακαλώ τα πρακτικά.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Διαψεύδετε ότι συμμετείχαν οι δύο επιχειρηματίες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επιμένω ότι κάθε ημέρα στα Υπουργεία γίνονται πολλές διυπουργικές συσκέψεις. Δεν ανακοινώνονται όλες και αυτό είναι απολύτως φυσικό. Είναι συναντήσεις εργασίας και ανακοινώνεται κάτι όταν υπάρχουν αποτελέσματα.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μετά την ιστορία με τα γιαούρτια, έχουμε την ιστορία με τα μέλια. Πέρα από το γεγονός ότι ένας πολίτης δεν μπορεί να φάει πια ένα γιαουρτάκι με μέλι το βράδυ, θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη, από τη στιγμή που γνώριζαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης τα δύο διατροφικά σκάνδαλα και δεν έκαναν τίποτα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζουμε ότι έχετε άριστες μαγειρικές ικανότητες. Είμαι βέβαιος ότι τρώτε και ετοιμάζετε στο σπίτι σας κάτι παραπάνω από γιαούρτι με μέλι, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ θρεπτικό. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν ανακοινώσεις δύο Υφυπουργών, του κ. Παπαθανασίου και του κ. Κοντού για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή που προέρχεται από το Υπουργείο Αγροτικής Αναπτύξης, αφορά στα εντελώς τεχνικά χαρακτηριστικά του θέματος, ενώ η ανακοίνωση του κ. Παπαθανασίου αναφέρεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και έγιναν. Εκείνο που έχει σημασία για τις αρχές της Πολιτείας είναι να περιφρουρηθεί απόλυτα η υγεία των Ελλήνων καταναλωτών. Ολοι μας, όμως, πρέπει να καταβάλλουμε εκείνες τις προσπάθειες που χρειάζονται, ώστε να μην δημιουργείται άνευ λόγου σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό. Ας μην προκαλούμε ανησυχίες χωρίς λόγο στους πολίτες.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Λέτε να καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό. Όμως, η σύγχυση και η έλλειψη εμπιστοσύνης δημιουργούνται όταν ξέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, επί σειρά μηνών και δεν ανακοινώνονται ή δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Τότε δημιουργείται το πρόβλημα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εχετε δίκιο. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεστε, αν δείτε την ακριβή χρονολογική σειρά, η οποία δεν αμφισβητείται από κανέναν -δηλαδή πότε αποφασίστηκαν τα συγκεκριμένα όρια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και πότε έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες- θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος. Δεν αμφισβητείται από κανέναν.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Για το μέλι μιλάμε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ναι.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Η στάση του αποπεμφθέντος Προέδρου του αρμοδίου φορέα που προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη ελαφρώς ετεροχρονισμένα, πώς την κρίνετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Καθένας κρίνεται από τις πράξεις του τη χρονική στιγμή που τις κάνει.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Δηλαδή, υπάρχει ιδιοτελές κίνητρο; Πιστεύετε ότι το πρόβλημα δεν έχει τη διάσταση που παρουσιάζεται; Ποια είναι η εκτίμησή σας, γιατί υπάρχει η αίσθηση διατροφικού σκανδάλου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει διατροφικό σκάνδαλο. Σας απάντησα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν υπάρχει σκάνδαλο για την κυβέρνηση από τη στιγμή που έχουν καταναλωθεί ανθυγιεινά προϊόντα; Αναφέρομαι και στα γιαούρτια και στο μέλι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η έκφραση «διατροφικό σκάνδαλο», που χρησιμοποίησε η κ. Σπυράκη, όχι με κακή πρόθεση βέβαια, είναι μια πολύ βαριά έκφραση. Κατά πόσο κάτι είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, δεν είμαι εγώ ως μη ειδικός σε θέση να το κρίνω. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικαλεστώ -όπως κάνουν άλλωστε και τα αρμόδια υπουργεία στις ανακοινώσεις των οποίων σας παραπέμπω- τα στοιχεία των ειδικών των οποίων οι ειδικές γνώσεις είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δηλαδή, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε όλη τη διαδικασία ελέγχου των τροφίμων; Ούτε, δηλαδή, το γεγονός ότι ο έλεγχος γίνεται κατά τη διάρκεια@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι διαπιστώθηκε, διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία των ελέγχων.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είχαν κυκλοφορήσει τα προϊόντα. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής δεν πρόκειται να γίνονται έλεγχοι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως, γίνονται και στη διάρκεια της παραγωγής.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με το νόμο που ισχύει σήμερα, δεν γίνονται κατά τη διάρκεια της παραγωγής, γίνονται κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εάν έχετε προτάσεις είναι καλό να τις γράψετε και φαντάζομαι ότι τα αρμόδια υπουργεία θα τις λάβουν υπόψη τους.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς είναι δυνατόν, σήμερα, οι εφημερίδες να δημοσιεύουν έναν κατάλογο με τα μέλια τα οποία αποσύρονται ή ελέγχονται και το Υπουργείο Ανάπτυξης να μην έχει στείλει στις νομαρχίες αυτόν τον κατάλογο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ, να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Εεκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι οι εν λόγω ενέργειες έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ωστόσο, παρακαλώ να το διασταυρώσετε με το αρμόδιο Υπουργείο.

ΚΑΤΣΕΝΟΣ: Απ` ό,τι φαίνεται, ο ΕΦΕΤ εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία. Μήπως η κυβέρνηση μελετά τον εκσυγχρονισμό αυτού του Οργανισμού, γιατί το θέμα το μελιού, θα σας πληροφορήσω, ξεκίνησε από το 2003.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θέλω να υπεισέλθω σε ειδικές λεπτομέρειες για το θέμα του μελιού, τις οποίες ενδεχομένως δεν γνωρίζω τόσο καλά όσο οι ειδικοί. Εξ όσων έχω ενημερωθεί, το θέμα αυτό προέκυψε αφότου η Ευρωπαϊκή Ενωση έθεσε ένα χαμηλό όριο.

ΚΑΤΣΕΝΟΣ: Όχι, κύριε Εκπρόσωπε. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αν διαβάσατε την ανακοίνωση του κ. Κοντού, η υπόθεση ξεκινά από το 2003.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η θέσπιση του συγκεκριμένου ορίου από την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πολύ πρόσφατη. Αλλες προηγμένες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν σαφώς υψηλότερο όριο. Οι αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα εφαρμόζουν τα συγκεκριμένα όρια από τη στιγμή που θεσπίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Όπως δε είπε και ο κ. Παπαθανασίου επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες, τα όρια αυτά θα εφαρμοστούν χωρίς καμία εξαίρεση.

KATΣΕΝΟΣ: Επειδή είχαμε προβλήματα με τον ΕΦΕΤ και με την περίπτωση των τρελών αγελάδων, όπου δεν μπορούσε να συντονιστεί το Υπουργείο Ανάπτυξης με το τότε Υπουργείο Γεωργίας, επειδή υπάρχει τώρα το πρόβλημα με τα γιαούρτια, επειδή προέκυψε τελευταία και το πρόβλημα με το μέλι, γι` αυτό σας ρώτησα. Εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του ΕΦΕΤ, καθώς επίσης είναι γνωστή και η κόντρα μεταξύ των δύο Υπουργείων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε δήθεν, όπως είπατε, κόντρες μεταξύ των δύο Υπουργείων. Εκείνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε. Και αυτό ακριβώς έγινε με αποτελεσματικότητα.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Εχω διαβάσει στον Τύπο, εδώ και αρκετό καιρό, ότι υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των Ιερατικών Σχολών. Μπορείτε να μας πείτε περί τίνος πρόκειται;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω αύριο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 4 April 2005 - 15:08:55 UTC