Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-11-17

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006

Αριθμός Δελτίου: 41251767

Έκδοση 1

Brf1711

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

" Σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια από την ημέρα που οι Έλληνες φοιτητές βρέθηκαν στην πρωτοπορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους γι΄ αυτήν. Σήμερα είναι μια μέρα ενότητας, περισυλλογής και πρόκλησης σε όλους μας, ώστε να διασφαλίσουμε στις νεότερες γενιές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη ζωή και το μέλλον τους. Σήμερα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Η προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας είναι διαρκής και μας αφορά όλους.

" Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, θα αναχωρήσει, μεθαύριο Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, για το Λονδίνο, όπου τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, θα μετάσχει στις 11.00 σε εκδήλωση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό. Στις 12.30 θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Σίτι, με συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού και του τραπεζικού κόσμου. Στις 18.30 της ίδιας ημέρας, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο London School of Economics. Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα έχει στις 11.00 συνάντηση εργασίας με τα διευθυντικά στελέχη του έγκυρου εβδομαδιαίου περιοδικού Economist. Τέλος, στις 15.00 της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό κ. Τόνι Μπλερ στην Downing Street. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Μπλερ, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας:

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να επανέλθω στο θέμα που δημιουργήθηκε με την εμφάνιση της διαμαρτυρίας των αστυνομικών έξω από τη Ρηγίλλης, καθώς χθες ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας έκανε γραπτή δήλωση, μέσω της οποίας ούτε λίγο ούτε πολύ, χρεώνει στους αστυνομικούς αγνωμοσύνη. ΄Ηθελα, λοιπόν, να ρωτήσω, αν η κυβέρνηση συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει κάνει δήλωση ο Υπουργός. Το θέμα αυτό για το οποίο σας είπα χθες δυο  τρεις κουβέντες έχει εξαντληθεί. Ας μην αποδίδουμε σημασία περισσότερη από αυτή που πραγματικά έχει.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» από διαρροές του περιβάλλοντος του κ. Πολύδωρα, ο κ. Πολύδωρας «φωτογραφίζει» πίσω από αυτή την ιστορία τον κ. Ζαγορίτη και την κ. Παπακώστα. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω κανένα σχόλιο για τέτοιους υπαινιγμούς.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Οι αστυνομικοί, όπως είπαν οι ίδιοι, γύρισαν σπίτι τους. Τους φιλέψατε κανένα φοντανάκι, λίγο νερό ή έφυγαν άπρακτοι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τι εννοείτε;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Είπαν ότι «ήρθαν σπίτι τους». Πώς κρίνετε αυτόν το κομματισμό των Σωμάτων Ασφαλείας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη δήλωση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Έχετε τις υπηρεσίες που σας ενημερώνουν για αυτή τη συγκεκριμένη δήλωση.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Θα ήθελα το σχόλιό σας για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που μιλά για φωτογραφικό διαγωνισμό στον ΟΣΕ και για σκάνδαλο 130 εκ. ευρώ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως ενημερώθηκα αρμοδίως, το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο και χωρίς βάση. Δεν υπάρχει καν διαγωνισμός, αφού δεν έχει συγκλιθεί ακόμη η διακομματική Επιτροπή για να καθορίσει τους όρους ενός διαγωνισμού, που θα είναι ανοικτός, διεθνής και μειοδοτικός.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Χθες, ο κ. Γεωργιάδης, ο βουλευτής του κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση, από το βήμα της Βουλής ζήτησε αυξήσεις μισθών των βουλευτών. Κατέληξε μάλιστα μέσω αναγωγών προφανώς στο συμπέρασμα ότι ο βουλευτής κοστίζει στον Ελληνα πολίτη 4 ευρώ. Θέλω το σχόλιό σας, εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών των βουλευτών και πώς βλέπει το αίτημά τους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να εισηγηθεί ή να προτείνει κάτι τέτοιο. Δεύτερον, δεν έχω κανένα σχόλιο για δηλώσεις βουλευτών.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κρίνετε ότι είναι επαρκής ο μισθός που παίρνουν οι βουλευτές; Γιατί ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θέλει η ελληνική Πολιτεία τους βουλευτές φτωχούς.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ:  Ο,τι είχα να πω, το είπα στην προηγούμενη ερώτηση.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Από την ερχόμενη Δευτέρα, στην περιοχή του Μέτς και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρτέμιδος θα μπουν μπουλντόζες. Είθισται σε αρχαιολογικούς χώρους να μπαίνουν μπουλντόζες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω το θέμα.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Μπορείτε να ρωτήσετε και να μας ενημερώσετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι ειδικό θέμα. Παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι από όσο γνωρίζω της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 17 November 2006 - 22:05:59 UTC