Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-05-20

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

Αριθμός Δελτίου: 138204663

Έκδοση 1

brf2005

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 20 Μαΐου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

" Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής όπου συζητήθηκαν θέματα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο κ. Βουλγουράκης έχει κάνει δηλώσεις εξερχόμενος. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο.

" Χθες, ο κ. Κακαλής μου έθεσε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τον ΕΦΕΤ. Αυτό το οποίο έχω να σας απαντήσω, με βάση την ενημέρωση που έχω από τα αρμόδια υπουργεία, είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια κατασκευάζονται εργαστήρια από τον ΕΦΕΤ με σύγχρονο εξοπλισμό σε ιδιόκτητα κτήρια, χρηματοδοτούμενα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα»: Ένα στην Αθήνα, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και ένα στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Θέρμης. Εκτιμάται ότι θα παραδοθούν έως το τέλος του χρόνου. Τους ελέγχους για την εισαγωγή προϊόντων από τρίτες χώρες κάνουν οι Χημικές Διευθύνσεις των τελωνείων που υπάγονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η Διεύθυνση Μεταποίησης για τυποποίηση προϊόντων φυτικής προέλευσης, καθώς και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής για προϊόντα ζωικής προέλευσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο ΕΦΕΤ παρεμβαίνει από την εισαγωγή και μετά. Οι έλεγχοι που γίνονται στα τελωνεία από τις Χημικές Διευθύνσεις δεν εξειδικεύονται στην ανίχνευση συγκεκριμένων ουσιών, όπως για παράδειγμα το ορυκτέλαιο, το κοβάλτιο, το αρσενικό κ.τ.λ. Το μόνο που σε ορισμένες περιπτώσεις αναζητείται είναι το πετρέλαιο. Η πληροφόρηση που έχω λέει ότι αναζητείται, κατ` αρχάς, μια σειρά από τοξικές ουσίες που είναι κοινός τόπος σε ό,τι αφορά την έρευνα, τον έλεγχο στις ευρωπαϊκές χώρες. Και εν συνεχεία, σε εξειδικευμένες περιπτώσεις -εφόσον υπάρχει μια καταγγελία, όπως είχαμε καταγγελία στην προκειμένη περίπτωση, ή μια υπόνοια- γίνεται έλεγχος για άλλα στοιχεία. Δηλαδή, δεν είναι μέσα στο πλαίσιο των ελέγχων που έχουν θεσμοθετηθεί από τις συνεργαζόμενες με τον ΕΦΕΤ ευρωπαϊκές εταιρείες.

" Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης, χορηγείται πρόσθετη επιχορήγηση ύψους 500.000 ευρώ στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) ως πρώτη δόση της συνολικής επιπλέον ενίσχυσης 1.000.000 ευρώ προς τη Συνομοσπονδία. Η δεύτερη δόση, επίσης ύψους 500.000 ευρώ, θα χορηγηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2008. Έτσι, ικανοποιείται πλήρως το αίτημα για αύξηση της ενίσχυσης από την κυβέρνηση προς τα άτομα με αναπηρία, το οποίο είχε υποβληθεί σε συνάντηση που είχε πρόσφατα η ΕΣΑΜΕΑ με τον κ. Αλογοσκούφη.

" Υπεγράφη, σήμερα, από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη και ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά η κοινή υπουργική απόφαση για τη χορήγηση ποσού, ύψους 10.000 ευρώ, στους πληγέντες από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, ως προκαταβολή της συνολικής δωρεάν κρατικής ενίσχυσης για την ανακατασκευή των κατοικιών τους. Το ποσό αυτό χορηγείται στους ενδιαφερομένους με την έκδοση της βεβαίωσης καθορισμού δωρεάν κρατικής αρωγής για ανακατασκευή. Με την ίδια κοινή υπουργική απόφαση ορίζεται ότι η προκαταβολή της συνολικής δωρεάν κρατικής ενίσχυσης, ύψους 2.000 ευρώ, για την επισκευή των κατοικιών, χορηγείται στους πληγέντες μετά την υποβολή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών, πλην του φακέλου μελέτης της επισκευής της κατοικίας. Οι ενισχύσεις των 10.000 ευρώ και των 2.000 ευρώ για την ανακατασκευή και επισκευή αντιστοίχως των πληγεισών κατοικιών, χορηγούνται από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Σας είπα και χθες ότι σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση στη διπλανή αίθουσα του κτηρίου των Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης να δώσουμε αναλυτικότερα στοιχεία που αφορούν τα όσα έχουν γίνει στον αγροτικό τομέα, για τα οποία εν περιλήψει -αλλά νομίζω με πολύ ενδιαφέρον για όλους τους τοπικούς παράγοντες- μίλησε ο κ. Κοντός πριν από λίγες ημέρες, το περασμένο Σάββατο, στην Ηλεία.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μιας και είμαστε στο θέμα του ΕΦΕΤ, μπορείτε να μας πείτε για τους λόγους παραίτησης του Προέδρου σήμερα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω κάτι περισσότερο από αυτά τα οποία αναγράφονται στο κείμενό του και είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν έχω κάτι περισσότερο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Έχω δύο ερωτήματα κ. Εκπρόσωπε. Το πρώτο αφορά στην επιλογή του ΝΑΤΟ να μην περιλάβει σε άσκηση τον Αϊ Στράτη. Αν έχει η κυβέρνηση κάποιο σχόλιο. Το δεύτερο, αφορά στην επιλογή του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, κ. Αράπογλου, να προχωρήσει μονομερώς στην ανακοίνωση των αυξήσεων στους μισθούς των εργαζομένων. Υπάρχει μια αντίδραση από την πλευρά της ΟΤΟΕ που λέει ότι με αυτό τον τρόπο δεν υφίστανται οι διαπραγματεύσεις. Θέλω να ρωτήσω, εάν ο κ. Αράπογλου είχε προηγουμένως ενημερώσει την κυβέρνηση, με την έννοια όχι ότι η Τράπεζα είναι κρατική, αλλά ότι τοποθετείται από την κυβέρνηση στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω το δεύτερο θέμα, ως εκ τούτου θα πρέπει να συνεννοηθώ προηγουμένως με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για να σας δώσω μια εμπεριστατωμένη απάντηση. Όσον αφορά το πρώτο, επικοινώνησα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μεϊμαράκη. Μου εξήγησε ότι υπάρχουν ΝΑΤΟϊκές διαδικασίες οι οποίες δεν οδηγούν σε συμπεράσματα, όπως αυτά που αναφέρονται σε ορισμένα δημοσιεύματα σήμερα. Οι ΝΑΤΟϊκές διαδικασίες, πολύ απλά, προβλέπουν το εξής: Μια χώρα υποβάλει αίτημα για το σύνολο των ασκήσεων, δηλαδή της συμμετοχής των μέσων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν κ.ο.κ. και η απάντηση, την οποία δίνει το ΝΑΤΟ, είναι ανάλογα με το αν μπορεί να διαθέσει τα συγκεκριμένα μέσα, απαντώντας πλήρως στο αίτημα, στη χρονική στιγμή που η χώρα αυτή σχεδιάζει να οργανώσει μια άσκηση. Αυτό και τίποτα περισσότερο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Παρόλα αυτά, όμως, και με συγχωρείτε που επανέρχομαι, καταλαβαίνω το σκεπτικό σας ότι δηλαδή μπορεί να μην υπήρχε διαθέσιμο συγκεκριμένο μέσο τη χρονική στιγμή που ζητήσαμε για την άσκηση...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς αυτό.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Αλλά, θέλω να ρωτήσω, αν προβληματίζει την κυβέρνηση ότι αυτό συμπίπτει με τη δεδομένη τουρκική αντίρρηση να διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο του Αϊ Στράτη.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα κάνω περαιτέρω σχόλιο. Τυχόν σύμπτωση θεμάτων δεν σημαίνει ότι το ένα μπορεί να συνδέεται και με το άλλο. Σας λέω ότι υπεβλήθη αίτημα, όπως γίνεται κάθε φορά. Το αίτημα έχει συγκεκριμένα στοιχεία μέσα του, μεταξύ αυτών και τα μέσα τα οποία πρέπει να διατεθούν από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη. Και η απάντηση του ΝΑΤΟ ήταν ότι στη συγκεκριμένη χρονική ημερομηνία δεν είναι διαθέσιμα όλα αυτά τα μέσα.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, προβληματίζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε μια βιομηχανία αγωγών επιχειρηματιών κατά πολιτικών που ασκούν κριτική;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τοποθετήθηκα χθες και τοποθετήθηκα και πριν από ενάμιση μήνα σχεδόν, στις 11 Απριλίου. Νομίζω ότι και μόνο διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά ολόκληρη τη δήλωσή μου της 11ης Απριλίου -και ένα μέρος της είπα και χθες εδώ στο press room- έχει πάρει απάντηση και σε αυτό το θέμα, όπως και σε κάποια άλλα σχόλια τα οποία γίνονται με αφορμή αυτό το νέο «σπορ».

ΚΑΚΑΡΝΙΑΣ: Στο θέμα της παραίτησης του Προέδρου του ΕΦΕΤ, θα ακολουθήσουν τυχόν κυρώσεις ή άλλες επιπτώσεις σε στελέχη που έχουν την ευθύνη των τελωνειακών ελέγχων;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρώ ότι έχω απαντήσει, εν πολλοίς, σε αυτό που με ρώτησε χθες ο κ. Κακαλής. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Να είστε βέβαιος ότι αν υπάρξουν οι οποιεσδήποτε πράξεις ολιγωρίας -το έχω πει και με άλλες αφορμές αυτό- δεν υπάρχει καμία περίπτωση, κανένας λόγος να χαριστεί η Πολιτεία σε κανέναν. Διότι, όλοι εργάζονται  εν πάση περιπτώσει αυτός είναι ο όρκος που δίνει κάθε υπάλληλος- για το καλό του συνόλου.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Αν κατάλαβα καλά είπατε ότι οι έλεγχοι οι οποίοι γίνονται αρχικά, αφορούν μόνο τοξικές ουσίες. Και αν υπάρξουν καταγγελίες, γίνονται έλεγχοι και για επιπλέον στοιχεία. Αυτό είπατε; Κατάλαβα καλά;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας είπα ότι από την ενημέρωση που έχω από το αρμόδιο υπουργείο υπάρχει μια σειρά από ελέγχους, μια γκάμα ελέγχων που γίνεται και η οποία είναι σχεδόν ταυτόσημη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Για τοξικές. Αν δεν υπάρξουν καταγγελίες, δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να περάσουν πράγματα με κάποιες ουσίες οι οποίες είναι μεν μη τοξικές, αλλά πιθανόν επιβλαβής για την υγεία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτές δεν είναι αποφάσεις κάποιου υπουργού, όπως καταλαβαίνετε ή πολιτικών προσώπων. Είναι αποφάσεις επιστημόνων, δηλαδή γιατρών, ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται με την υγεία, ανθρώπων οι οποίοι γνωρίζουν τα των τροφίμων, όπως αντιστοίχως και τα των φαρμάκων κ.ο.κ. Η επιστημονική κοινότητα, λοιπόν, έχει οδηγηθεί σε μια σειρά από ελέγχους. Έχει βγάλει τα συμπεράσματά της ή έχει ορίσει ποιοι είναι οι έλεγχοι που γίνονται. Πέραν αυτών των ελέγχων, μπορεί δειγματοληπτικά να γίνει κάτι, είτε κατόπιν καταγγελίας, είτε υπονοιών ή άλλων λόγων.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχετε τοποθετηθεί για το θέμα των αγωγών από τον κ. Βγενόπουλο, όμως κάθε μέρα έχουμε και μια αγωγή. Χθες, ήταν η σειρά του οργανωτικού γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Εγώ απλά ήθελα να ρωτήσω, εάν έχει αλλάξει κάτι στη δήλωση που έχετε κάνει, δηλαδή «δεν συμμεριζόμαστε», εάν έχει τροποποιηθεί.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι έπρεπε χθες να σας απαντήσω να διαβάσετε ολόκληρη τη δήλωση της 11ης Απριλίου, γιατί θα βρίσκατε απάντηση εκεί και σε ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα που μου υποβάλατε. Κάνετε τον κόπο και διαβάστε την.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τις ισχυρές ενδείξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για χρηματοδότηση των δύο μεγάλων κομμάτων από τη Siemens, πριν από τις εκλογές του 2004;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Και σε αυτό το ερώτημα έχω απαντήσει, πάει καιρός τώρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν έχει αλλάξει κάτι στην αρχική τοποθέτησή σας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είχα ερωτηθεί ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία. Είχα δώσει μια σαφή απάντηση. Δεν έχει αλλάξει τίποτε στην απάντησή μου. Είμαστε απολύτως ήσυχοι γι` αυτή την υπόθεση. Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη, ελληνική, γερμανική και άλλη Δικαιοσύνη που ασχολείται με την υπόθεση, όποια άλλη ασχολείται, θα οδηγηθούν σε συμπεράσματα, τα οποία και περιμένουμε με ενδιαφέρον.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ήθελα να ρωτήσω καταρχήν αν το ΠΑΣΟΚ επιμένει να θέτει θέμα απιστίας και να καταγγέλλει την κυβέρνηση για την υπόθεση του ΟΤΕ, αλλά δεν στέκομαι μόνο σε αυτό, στέκομαι στο γεγονός ότι χθες ο κ. Σηφουνάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε την υπόθεση πώλησης του ΟΤΕ ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο μεταπολιτευτικά. Το σχόλιο της κυβέρνησης.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Απάντησε ο Πρωθυπουργός στον κ. Παπανδρέου την περασμένη Παρασκευή.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να ρωτήσω αν η κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη που διατύπωσε χθες ο κ. Σουφλιάς στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ότι ο ίδιος έχει γίνει στόχος συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης στη χώρα μας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Σουφλιάς έχει μιλήσει ευθαρσώς και δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε θέματα που τον αφορούν. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε αυτά τα οποία είπε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Εκτός από το να κάνουν υπομονή, έχει να πει κάτι η κυβέρνηση στους χιλιάδες οδηγούς που βιώνουν καθημερινά ένα Γολγοθά στον Κηφισό και στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω να σας πω τους συγκεκριμένους λόγους, δεν είμαι έτοιμος. Θα πρέπει να μιλήσω με τον αρμόδιο υπουργό, να πληροφορηθώ αν έγινε κάτι. Νομίζω ότι χθες είχαμε μια πολύ μεγάλη υπερφόρτωση -αν μου επιτρέπεται ο όρος- για την κυκλοφορία. Το κυκλοφοριακό χθες και σήμερα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις που γνωρίζω, είχε να κάνει με το ότι έληξε η απεργία των φορτηγών, ότι μέρες είχαν να μπουν φορτηγά για να προμηθεύσουν με προϊόντα την αγορά. Και αυτό, αμέσως-αμέσως, αντιλαμβάνεστε ότι δημιούργησε ένα φαινόμενο το οποίο δεν παρατηρείται καθημερινώς, τουλάχιστον σε εκείνο το σημείο της πρωτεύουσας αλλά μόνο από τη συγκεκριμένη ανάγκη. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πολλαπλάσιος αριθμός -από τον καθημερινό σε κανονικές συνθήκες- φορτηγών έπρεπε να μπει στη πόλη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αναφέρετε την εκδοχή της Τροχαίας, την έχουμε ακούσει, αλλά οι κάτοχοι των φορτηγών που λένε ότι αυτό είναι ένα καθημερινό φαινόμενο το οποίο μάλιστα θα επιταχυνθεί αν απελευθερωθεί το επάγγελμα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι υπάρχει σύνδεση δυο διαφορετικών θεμάτων. Δεν θα μπω στο δεύτερο, στα περί απελευθέρωσης, τα έχουμε συζητήσει. Στο πρώτο όμως: Η απλή λογική δεν λέει ότι όταν επί μέρες η αγορά ήταν αποκλεισμένη, δηλαδή δεν είχε γίνει κανενός είδους προμήθεια, να έχει ανάγκες το κάθε εμπορικό κατάστημα μεγαλύτερες από ότι έχει συνήθως; Γιατί στη καθημερινότητά μας υπάρχουν φορτηγά τα οποία μπαίνουν στην εμπορική ζώνη και προμηθεύουν με προϊόντα. Όταν για πολλές ημέρες δεν έχει συμβεί αυτή η διαδικασία και ξαφνικά αρχίζει η προμήθεια των καταστημάτων με προϊόντα, δεν θα είναι λογικό να έχεις περισσότερα από ό,τι στις υπόλοιπες; Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Τελικά χωράει κάμποση συζήτηση το θέμα του μάνατζμεντ, όπως δήλωσε χθες ο κ. Σουφλιάς;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουν γίνει δηλώσεις και από τους αρμόδιους υπουργούς. Σας θυμίζω ότι έχει φτάσει στη συμφωνία η υπόθεση αυτή. Νομίζω ότι ο κ. Σουφλιάς ξεκαθάρισε με πολύ καλό τρόπο και την αχλύ των εντυπώσεων που είχαν δημιουργηθεί από ορισμένα δημοσιεύματα. Θεωρώ ότι οτιδήποτε πω περισσότερο, θα φτωχύνει το θέμα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η ελληνική αγορά είχε πάρα πολλούς κλάδους, χαρακτηρίζεται από ολιγοπώλια, αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα, είπε χθες ο κ. Αλογοσκούφης αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας. Εκτός από το να διαπιστώνει την ύπαρξη των ολιγοπωλίων σε όλους τους κλάδους, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει την κατάσταση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως γνωρίζετε εμείς από πολιτική ιδεολογία είμαστε εναντίον των ολιγοπωλίων...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο ανταγωνισμός, όμως, φέρνει(δεν ακούγεται)

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μείνουμε πίσω από την εποχή μας ή από το γεωπολιτικό χώρο, στον οποίο ως χώρα ζούμε και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί από ό,τι είμαστε.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 20 May 2008 - 13:14:08 UTC