Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-11-28

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 172317703

Έκδοση 1

brf2811

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

" Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο τις ψυχρές, εγκληματικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδία. Τίποτε απολύτως, πουθενά στον κόσμο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες άνανδρες επιθέσεις, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, με οποιοδήποτε πρόσχημα, να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Η ζωή και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι απόλυτα αναφαίρετα δικαιώματα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι πρόθυμη να παράσχει βοήθεια, εφόσον της ζητηθεί.

" Από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για θέματα Υγείας, κρατώ τη δέσμευση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συμφωνεί με αλλαγή της νομοθεσίας για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία με πιο σύντομες διαδικασίες από αυτές που ισχύουν σήμερα. Θυμίζω ότι η κυβέρνηση είχε προτείνει ειδικές ρυθμίσεις για τις προσλήψεις νοσηλευτών, ώστε ακριβώς να περιοριστούν οι καθυστερήσεις. Τότε, το ΠΑΣΟΚ είχε αρνηθεί να συναινέσει. Η αλλαγή στάσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μια κατ` αρχήν θετική εξέλιξη. Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επαναπροσδιορίσει τη στάση του, κάτι που έχει κάνει σε άλλα θέματα. Σας υπενθυμίζω την ψηφοφορία, τη συζήτηση για το Σύνταγμα, στο πρόσφατο παρελθόν.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Εννοείτε ότι το ΠΑΣΟΚ σας είχε κατηγορήσει τότε, στο παρελθόν, γι` αυτό το θέμα, ότι θα κάνατε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπαμε κάτι πολύ απλό: Υπάρχει σαφής ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν κενά τα οποία υπάρχουν στο Ε.Σ.Υ., στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή η διαδικασία, όπως γνωρίζετε, είναι συνήθως πολύ χρονοβόρα. Εμείς είχαμε προτείνει να συντμηθούν, με μια ειδική ρύθμιση, αυτές οι διαδικασίες, με συναίνεση των κομμάτων που εκπροσωπούν τους Έλληνες πολίτες στη Βουλή, ώστε γρήγορα και χωρίς αυτές τις χρονοβόρες διαδικασίες, να προχωρήσουμε ακριβώς σε αυτές τις προσλήψεις. Χαιρόμαστε - -και το λέω ευθέως- - ότι από τη συζήτηση της ερώτησης σήμερα, προκύπτει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει προφανώς την πρόθεση να συναινέσει και να συμπράξει. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, κατ` αρχάς, για να αξιοποιήσετε θετικά τη συναινετική αυτή κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει και να προχωρήσετε σε κάποια νομοθετική ρύθμιση, αλλά και να διασφαλίσετε ότι οι όποιες προσλήψεις που θα γίνουν με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση, θα είναι αξιοκρατικές και όχι κομματικές, γιατί ασφαλώς, σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να σας δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη συναίνεσή του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι είναι απολύτως σαφές: Χρειάζεται μια νομοθετική διευθέτηση αυτού του θέματος. Και πιστεύω ότι όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν, όταν έρθει, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης το θέμα στη Βουλή.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Είναι δέσμευση από εσάς για αξιοκρατικές προσλήψεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο γίνονται πλέον με αξιοκρατικά κριτήρια. Οι εποχές που θυμάστε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Η κυβέρνηση προτίθεται να αναθεωρήσει το σχέδιο του Προϋπολογισμού που έχει καταθέσει; Και κάτι ακόμη, συμπληρωματικό ως προς αυτό: Επειδή το Παρατηρητήριο της Φτώχειας και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι η φτώχεια, πλέον, αγγίζει το 20%, δηλαδή ένας στους πέντε Έλληνες έχει εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, μήπως θα αξιοποιήσετε και την ελαστικότητα του Συμφώνου Σταθερότητας για να ενισχύσετε αυτό το 20%, για να αντεπεξέλθει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω κάτι, γιατί εμμέσως μου υποβάλετε τις ερωτήσεις με άλλη μορφή που μου έχουν υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες επανειλημμένως σε αυτό το χώρο. Ισχύουν όσα έχω πει σχετικά με τη στάση, τη βοήθεια, την οποία παρέχει η ελληνική Πολιτεία προς όσους έχουν ανάγκη. Προς τα εκεί ακριβώς κατατείνουν όλες οι προσπάθειες τις οποίες κάνουμε. Γνωρίζετε ότι επίκειται, σε τρεις εβδομάδες περίπου, η συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Εκεί θα τοποθετηθούν και ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί. Γνωρίζετε, επίσης, ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια συζήτηση σε εξέλιξη, σχετικά με επιπλέον πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναληφθούν. Είπα και άλλες φορές τις τελευταίες ημέρες και το επαναλαμβάνω και σήμερα ότι η συζήτηση αυτή θα φθάσει στα επόμενα στάδιά της, κατά τη συζήτηση που θα γίνει στο ECOFIN και στο τελικό της στάδιο, στη συζήτηση που θα γίνει από το Συμβούλιο Αρχηγών στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει κάτι σχετικό να μας ανακοινώσετε, όσον αφορά κάποια ενδεχόμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιφέρεια αύριο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ανακοινώνεται, όπως πάντα, από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Όταν υπάρξει κάτι, θα το πληροφορηθείτε.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Χθες, ο μοναχός Ευδόκιμος μίλησε, αποκάλυψε μάλλον, τις επαφές που είχε ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος με κυβερνητικά στελέχη, με τον κ. Μπασιάκο, με τον κ. Κοντό, με τον κ. Δούκα. Θα ήθελα το δικό σας σχόλιο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για καταθέσεις, οι οποίες γίνονται στην Εξεταστική Επιτροπή. Όλα τα στοιχεία τα οποία κατατίθενται, αξιολογούνται από τα μέλη της Επιτροπής και θα ληφθούν υπόψη - -είμαι βέβαιος- - κατά τη σύνταξη του πορίσματος όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η κυβέρνηση γνώριζε γι` αυτές τις επαφές, άσχετα με αυτά που είπε ο μοναχός Ευδόκιμος; Η κυβέρνηση γνώριζε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για καταθέσεις. Σας το έχω πει και άλλες φορές.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Φεύγουμε από την κατάθεση κ. Εκπρόσωπε. Το ερώτημά μου είναι σαφές. Γνώριζε η κυβέρνηση για τις επαφές που είχαν τα κυβερνητικά στελέχη με τον ηγούμενο και με τον...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τις πληροφορίες σας από πού τις έχετε;

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Θα απολογηθώ από πού έχω τις πληροφορίες μου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω, λοιπόν, πληροφορίες των οποίων δεν γνωρίζω τις πηγές.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ρωτάω, λοιπόν. Είναι σε γνώση σας; Υπήρχαν επαφές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να σας πω κάτι επ` αυτού, διότι επικαλείστε καταθέσεις, τις οποίες εγώ δεν πρόκειται να σχολιάσω.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Υπήρξαν επαφές του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ με τον κ. Δρυ και τον κ. Φωτιάδη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μένω και στη δική σας ερώτηση, σε αυτά που έχω ήδη πει. Όσα έχουν κατατεθεί στην Εξεταστική Επιτροπή, είμαι βέβαιος ότι θα τα αξιολογήσουν τα μέλη, οι βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, ώστε να καταρτίσουν το πόρισμά τους. Αυτή είναι η αποστολή την οποία έχουν.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Επειδή βλέπουμε να εξελίσσεται μια προσπάθεια και το είδαμε και χθες με τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ζήτησε να ξεκινήσουν οι καταθέσεις των Υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μέσα ακόμα και στο Σαββατοκύριακο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το πολύ απλό, για ποιο λόγο η κυβέρνηση προσπαθεί να επισπεύσει την ολοκλήρωση της Εξεταστικής Επιτροπής. Δηλαδή, δεν πρέπει να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί; Υπάρχει σκέψη για πριν τις 15 Δεκεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αυτές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα, μόνος σας είπατε ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Και προφανώς, αντιλαμβάνομαι, χωρίς να θέλω να υπεισέλθω στη θέση ή το ρόλο του Προέδρου της Επιτροπής, ότι εκείνο στο οποίο στοχεύει είναι ακριβώς η ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής εντός του χρονοδιαγράμματος, το οποίο έχουν συναποφασίσει όλες οι πτέρυγες της Βουλής.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Όχι νωρίτερα, πάντως, από αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη. Αλλά, να σας πω κάτι: Δεν είναι κάτι το οποίο αφορά την κυβέρνηση. Είναι μια καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Και επειδή μιλήσατε χθες για πολιτικές ευθύνες...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν μίλησα για πολιτικές ευθύνες.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Εκφράσατε την άποψή σας ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, για να ακριβολογούμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μάλιστα.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως η Εξεταστική Επιτροπή, η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά ως Εκπρόσωπός της, ουσιαστικά προκαταλαμβάνετε το αποτέλεσμα της Εξεταστικής Επιτροπής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ασφαλώς και όχι.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Διότι, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη, από ό,τι γνωρίζουμε, μια τέτοια θεσμική διαδικασία, είτε αυτή είναι στη Δικαιοσύνη, είτε στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, δεν πρέπει να περιμένετε το αποτέλεσμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν μου προκύπτουν πολιτικές ευθύνες και μένω σε αυτό. Νομίζω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί από χθες. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θέλω, φεύγοντας από τις καταθέσεις, για να μην σας φέρω σε δύσκολη θέση να τις σχολιάσετε...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Καμία δυσκολία, σας διαβεβαιώ. Αισθάνομαι πολύ άνετα μαζί σας.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το ξέρω. Να μου πείτε, όμως, πώς βλέπει η κυβέρνηση ως φαινόμενο, όταν ακούμε ότι υπάρχει μοναστήρι, στην προκειμένη περίπτωση η Μονή Βατοπαιδίου, η οποία έχει λέει 90.000.000 ευρώ, έχει από εδώ και από εκεί καταθέσεις. Αυτά καταθέτουν, σας είναι και γνωστά, στελέχη του (δεν ακούγεται)

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω πάντα όλα τα πράγματα που μου είναι γνωστά.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θέλω να μου τα σχολιάσετε. Δεν σας ανησυχεί ως κυβέρνηση, επίσημα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στον τόπο, όταν βλέπετε ένα μοναστήρι να έχει τέτοιες δραστηριότητες; Δεν ξεφεύγει λίγο από τη λογική και από αυτά που θα περιμέναμε από μια μονή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την ουσία του θέματος.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή έχει περάσει περίπου μια εβδομάδα από τότε που έγινε γνωστή η συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με τον επιχειρηματία Πάπιστα, τελικά τις απαντήσεις που θέλατε τις λάβατε ως κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τις περιμένω ακόμα. Όσο και αν αποφεύγει ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα μπορέσει να αποστρέψει το ενδιαφέρον και την προσοχή από κάτι πάρα πολύ απλό: Ότι έχει πέσει σε αντιφάσεις, οι οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν στο τραπέζι. Λέγοντας ότι αυτό είναι ένα προσωπικό του θέμα, βεβαίως, δεν πείθει κανέναν. Με τη σιωπή δεν δίνει απαντήσεις.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα έλεγα ότι η ερώτησή μου είναι εύλογη συνέχεια της απαντήσεώς σας. Επειδή ακούγονται στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για το ποια πρόσωπα θα προσέλθουν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή, ακούγεται επιμόνως το τελευταίο διάστημα και το όνομα του κ. Αγγέλου, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Συζητείται για την ώρα. Θα δεχθεί η κυβέρνηση, σε περίπτωση που κληθεί, να καταθέσει ο κ. Αγγέλου στην Επιτροπή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν απαντώ σε υποθετικά ερωτήματα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε περίπτωση, για τον κ. Παπακωνσταντίνου ανάλογα; Γι` αυτό είπα ότι είναι συνέχεια της ερωτήσεώς μου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και αυτό υποθετικό ερώτημα είναι. Δεν αλλάζει κάτι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν πρέπει να κληθούν, δηλαδή, πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλακεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, καλώς ή κακώς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα - -και το ξαναλέω για μια ακόμη φορά- - ότι το ποιους καλεί η Επιτροπή, αφορά τη λειτουργία της Επιτροπής. Εάν κάποιοι κρίνουν ότι θέλουν να καλέσουν πολλά άτομα, που δεν σχετίζονται με την υπόθεση, κανείς δεν μπορεί να τους αποτρέψει. Και όπως σας είπα, η Νέα Δημοκρατία, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την οποία εκπροσωπεί η κυβέρνηση, έχει συναινέσει σε αυτό. Αλλά, πρέπει να γνωρίζουν όλοι και να καταλαβαίνουν όλοι γιατί κάποιοι προσπαθούν να επιμηκύνουν τον κατάλογο των μαρτύρων. Και αυτό είναι προφανές: Για να κερδίσουν χρόνο, να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ενδεχομένως να ευτελίσουν τη λειτουργία της Επιτροπής. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και με ορισμένους μάρτυρες, περίεργης προέλευσης, τους οποίους κάλεσαν.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Γνωρίζετε κ. Εκπρόσωπε, εάν στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Χριστόφια συζητήθηκε και το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου, δεδομένου ότι ο μοναχός Εφραίμ είναι αδελφός του κ. Κουτσού, που είναι αρχηγός κόμματος στην Κύπρο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επειδή ήμουν παρών, σας διαβεβαιώ ότι δεν συζητήθηκε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο μείωσης του Φ.Π.Α., όπως τουλάχιστον το ζητούν κορυφαία στελέχη και κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων ο κ. Σουφλιάς και η κ. Μπακογιάννη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε όσα είπα χθες και προχθές για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αυτό έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή έχει να κάνει με την δυνατότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Φαντάζομαι ότι θα γνωρίζετε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν έχω να προσθέσω κάτι για αυτό το θέμα. Άλλωστε, έχει τοποθετηθεί και ο Πρωθυπουργός.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Δεν πρέπει η κυβέρνηση να προσαρμοστεί αν μη τι άλλο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο που αυτή τη στιγμή δείχνει ότι υπάρχει μία τάση μείωσης του Φ.Π.Α.; Δεν το εξετάζει τουλάχιστον αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι πού βλέπετε την τάση μείωσης του Φ.Π.Α.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Στην περίπτωση της Βρετανίας και στην περίπτωση προτροπής του Μπαρόζο προς τα κράτη  μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσουν το Φ.Π.Α. ... (δεν ακούγεται).

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ : Καταρχάς, θα μου επιτρέψετε να πω ότι η μείωση από μία χώρα δεν δημιουργεί τάση.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Το σκεπτικό τάσης που υπάρχει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εν πάση περιπτώσει, δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό το θέμα.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και η κοινή γνώμη χαρακτηρίζει την υπόθεση των ανταλλαγών «σκάνδαλο». Πέραν των πολιτικών και ποινικών ευθυνών που διερευνά η Εξεταστική Επιτροπή, η κυβέρνηση αποδέχεται ότι πρόκειται περί σκανδάλου, ότι υπάρχει σκάνδαλο στο θέμα των ανταλλαγών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση έχει λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο θέμα των ανταλλαγών, οι οποίες είναι γνωστές σε όλους.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα ένα σχόλιο για τα όσα είπε χθες ο κ. Πάγκαλος. Ουσιαστικά είπε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και για τα δύο κόμματα για το θέμα του Βατοπαιδίου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν σχολιάζω τοποθετήσεις βουλευτών και δεν θα το κάνω βεβαίως και για τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΖΟΡΜΠΑ: Θέλω να επιστρέψω στο θέμα των πολιτικών ευθυνών και να ρωτήσω: Ποια ανάγκη υπαγορεύει στην κυβέρνηση να τοποθετείται για την ανυπαρξία πολιτικών ευθυνών, πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω τοποθετηθεί. Δεν έχω να πω κάτι άλλο σε αυτό το θέμα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε ένα άλλο θέμα που δεν φαίνεται να εξαντλείται, καθότι σήμερα ο κ. Πουπάκης μίλησε για τα golden boys κατονομάζοντας τον κ. Αράπογλου, τον κ. Αθανασόπουλο και διάφορους άλλους διοικητές ΔΕΚΟ, managers και άλλους, golden boys όπως είπε και πλατινένιους boys, δεν μπορεί να γίνει πολιτική. Δηλαδή, με άλλα λόγια, στην ουσία ζήτησε και τη δυνατότητα να μπορέσει η κυβέρνηση να μειώσει την ακρίβεια και τέλος πάντων να πάει σε μία άλλη πολιτική, ας το πούμε, όχι παροχών, αλλά ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων. Τι έχει να πει η κυβέρνηση για όλα αυτά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το συνδικαλιστικό κίνημα εκφράζεται ελεύθερα στη χώρα μας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ναι, αλλά ζητάει κιόλας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε αιτήματα τα οποία έχουν λογική βάση.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 28 November 2008 - 20:29:58 UTC