Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-04-12

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 10:09 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12.4.97

Μετά το Πάσχα θα αρχίσει ο ευρύς κοινωνικός διάλογος με όλους τους φορείς στον οποίο θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζομένους. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την ενημέρωση που έκανε για τον κοινωνικό διάλογο στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Η χθεσινη συνεδρίαση αφορούσε το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τις αλλαγές στο σύστημα των κρατικών προμηθειών. Ο υφυπουργός εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη σύγκλιση της οικονομίας μας με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έκανε λόγο για απογείωση των Κοινοτικών προγραμμάτων για όλα τα υπουργεία το 1997. "Ανοίγουμε ένα διάλογο χωρίς προειλημμένες αποφάσεις" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε μια ατζέντα που μπορεί να εμπλουτιστεί με προτάσεις όλων των επλεκομένων φορέων.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθούν στους κοινωνικούς εταίρους οι προτάσεις της μεικτής επιτροπής κόμματος και κυβέρνησης για τον κοινωνικό διάλογο. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας ο οποίος τόνισε ότι σε τρεις εβδομάδες η επιτροπή αυτή θα συνεδριάσει εκ νέου με αντικείμενο το ασφαλιστικό. "Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα και προκαταλήψεις για τον κοινωνικό διάλογο" είπε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης δεν είναι να επιβάλλει τις δικές της απόψεις αλλά να θέσει όλους προ των ευθυνών τους. Θα είναι διάλογος ουσιαστικός χωρίς εμμονές και προκαταλήψεις, είπε ο Υπουργός Τύπου επισημαίνοντας ότι θα λαμβάνει υπόψη του την οικονομική πραγματικότητα και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Ερωτηθείς για το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχει θεαματική πρόοδος στην απορρόφηση των κονδυλίων.

Τις θέσεις των συνταξιούχων για τον κοινωνικό διάλογο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα τους η οποία τάχθηκε ενάντια σε οποιαδήποτε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και τη συρρίκνωση του κοινωνικού χαρακτήρα της δημόσιας ασφάλισης. Οι συνταξιούχοι έκαναν λόγο για κυβερνητικό μονόλογο με προαποφασισμένες επιλογές και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον κοινωνικό διάλογο. Ανακοίνωσαν ακόμη ότι θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 17 Απριλίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Την ελπίδα να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, και να οδηγήσουν σε ένα απευθείας διάλογο των δύο κοινοτήτων για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Ακόμα πρόσθεσε ότι συζητήθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ενώ προέβη στην εκτίμηση ότι "παρά τις επιμέρους δυσκολίες η ενταξιακή πορεία συνεχίζεται ομαλά", διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι προενταξιακές συνομιλίες θα ξεκινήσουν έξι μήνες μετά τη Διακυβερνητική με την νόμιμη κυπριακή κυβέρνηση. Καταλήγοντας, ο κ. Κρανιδιώτης, εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στον αγώνα της Κύπρου.

Στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του εμπορίου στα πρόθυρα του 21ου αιώνα και στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του αναφέρθηκε ο Ελληνας επίτροπος, Χρήστος Παπουτσής, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπορίου και Διανομής, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. "Στόχος μου είναι να εγγυηθώ ότι η Επιτροπή θα παράσχει ένα νομικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο θα είναι συμπληρωματικό στις δράσεις των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών", τόνισε ο κ. Παπουτσής, ενώ πρόσθεσε πως αυτό που επιδιώκεται είναι η προώθηση μιας πλήρους συνεργασίας των εθνικών εμπορικών αρχών και άλλων σχετικών οργανισμών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ως παράγοντα αστάθειας για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χαρακτήρισαν την τουρκική στάση στο Κυπριακό, οι βουλευτές Νίκος Φλώρος και Σάββας Τσιτουρίδης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης της πορείας του προβλήματος, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 97ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης στη Σεούλ. Οι Ελληνες βουλευτές κατήγγειλαν τη μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο απο τον τουρκικό στρατό κατοχής, έθεσαν το θέμα των εγκλωβισμένων, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική του καθεστώτος Ντενκτάς και ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το Κυπριακό.

Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πολυνομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων-διατάξεις για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και τις εισπράξεις στο ΙΚΑ, καθώς και τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού για τον ίδιο σκοπό. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νικόλαος Φαρμάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν. Δ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη με την οποία υποστήριζε ότι ο διοικητής του ΙΚΑ έστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον πρωθυπουργό καταγγέλοντας ρουσφετολογικές παρεμβάσεις στις ρυθμίσεις χρεών προς το ΙΚΑ με αποτέλεσμα το ίδρυμα να έχει καθημερινά απώλειες εσόδων της τάξης των 200 εκατομμυρίων δραχμών.

Στην ανάγκη αλλαγής του τρόπου που εισάγονται οι ασθενείς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο απέδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μανώλης Σκουλάκης, την απόφαση της διοίκησης να περιορίσει τις δυνατότητες νοσηλείας των ασφαλισμένων στο ΙΚα και στον ΟΓΑ. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Πιπεριά, ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι "ο τρόπος και η διαδικασία περίθαλψης των ασφαλισμένων καθορίζονται από τους όρους των συμβάσεων που υπογράφονται ανάμεσα στα ασφαλιστικά ταμεία και το Ωνάσειο" και συμπλήρωσε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλαφόν κρεβατιών για τους ασφαλισμένους των δύο αυτών ασφαλιστικών οργανισμών.

Η από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για αναβάθμιση του ρόλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ, Ε. Κουλουμπή, και την Εκτελεστική της Επιτροπή. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει στο Νομοσχέδιο για την Περιφερειακή συγκρότηση της χώρας, τροπολογία που αφορά στην κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων, στην εξασφάλιση της νομικής στήριξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στη διαδικασία της απόδοσης των πόρων της ΕΝΑΕ.

Mε αφορμή τη φημολογούμενη, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ΔΗΚΚΙ, συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Νετζμετίν Ερμπακάν, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, δήλωσε ότι "η κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα από τις προηγούμενες συμφωνίες του Νταβός για την τουρκική αδιαλλαξία και εξυπηρετώντας σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων οδηγεί παρασκηνιακά με "διαρροές" σε νέο διάλογο εφ' όλης της ύλης με την Αγκυρα". "Αυτό όμως αποτελεί επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα πολιτική, αφού εγκλωβίζει την Ελλάδα σε μεθοδευμένες υποχωρήσεις", καταλήγει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

Μεγάλο κίνδυνο χαρακτήρισε τον ''πληθωρισμό'' των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, και αναφερόμενος στην περικοπή 235 εκδηλώσεων από τον προγραμματισμό του 1997, σημείωσε ότι ''ίσως χρειαστεί να μη γίνουν και άλλες''. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης μέρας του διεθνούς συμποσίου με θέμα ''Πολιτισμός και Κοινωνική Συνοχή στο κατώφλι της Τρίτης Χιλιετίας'', που πραγματοποιείται στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να είναι υψηλές ποιοτικά, να προβάλλονται, να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο δυνατό κοινό και να σημαίνουν κάτι για τον ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτισμό και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης.

Για ανακύκλωση θεμάτων, η οποία υπαγορεύεται συχνά από "εχθρική διάθεση" όχι μόνο απέναντι στον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αλλά και την ίδια τη διοργάνωση, έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετική με δημοσιεύματα του Τύπου για μείωση ορισμένων εκδηλώσεων της Πολιτιστικής. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη '97" είναι εν πολλοίς "δέσμιο των κτιριακών έργων και των ρυθμών ολοκλήρωσής τους, ενώ επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί μικρό μέρος του συνόλου του προϋπολογισμού, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει διατεθεί για τα έργα.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη και τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Κώστα Σκανδαλίδη, 95 βουλευτές και στελέχη του κόμματος ζητούν να σταματήσει κάθε δήλωση, ενέργεια και σκηνή που προσβάλει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. "Τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ - αναφέρεται στο κείμενο - έχουν υποχρέωση να προβούν σε κάθε ενέργεια που θα αποβλέπει στην άμεση διακοπή απαράδεκτων εκδηλώσεων. Προστατεύοντας τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, προστατεύουμε την ιστορία και το έργο του ΠΑΣΟΚ. Η καταγγελία κάθε ενέργειας διασυρμού από όπου και αν προέρχεται, είναι χρέος όλων μας, που επιβάλλει τη δραστική παρέμβαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ".

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, που κατέχει τη χαμηλότερη αναλογία γεννήσεων-θανάτων παγκόσμια, θα καταθέσουν οι συμμετέχοντες σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, σήμερα στην Κομοτηνή. Οπως ανάφερε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βασίλειος Σωτηρακόπουλος, πρόεδρος της Eνωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδας που διοργανώνει την εκδήλωση, "αποτελεί άμεση ανάγκη η εξεύρεση λύσεων για το εθνικό πλέον πρόβλημα, και στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να συμβάλλουν οι πάντες, κράτος, εκκλησία, φορείς και ιδιώτες, εκπρόσωποι των οποίων κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση".

Αναχωρεί σήμερα για την πόλη των Σκοπίων, με σκοπό να παρακολουθήσει τη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη, ελληνική αποστολή 200 ατόμων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αποστολή θα πραγματοποιήσει το απόγευμα επίσκεψη στον τάφο του Ζορμπά, ενώ το βράδυ θα παρακολουθήσει τη συναυλία του Ελληνα συνθέτη. Σημειώνεται ότι στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν 10 βουλευτές, καθώς και νομάρχες, δήμαρχοι, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και άλλων φορέων, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με αντίστοιχους φορείς για την ανταλλαγή απόψεων και τη διεύρυνση των δυνατοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας.

Ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 7 έως 18 χρόνια, επέβαλε το κακουργοδικείο Θεσσαλονίκης σε τρεις Αλβανούς λαθρομετανάστες που κατηγορούνται ότι βίασαν ομαδικά συμπατριώτισσά τους, ηλικίας μόλις δεκατριών ετων. Πρόκειται για τους Βάσι Λίσε, Σόβια Μπασλικίν και Ισλάμ Ντελιγιάν, οι οποίοι καταδικάστηκαν ομόφωνα σε 18,17 και 7 χρόνια αντίστοιχα, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τον συγκατηγορούμενο Κεμάλ Λότσα λόγω αμφιβολιών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις λαθρομετανάστες τον περασμένο Απρίλιο κρατώντας σιδηρολοστούς και μαχαίρια επιτέθηκαν και απήγαγαν την ανήλικη Δ.Κ. Στη συνέχεια την οδήγησαν σε ερημική περιοχή πίσω από τις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη όπου τη βίασαν. Στην απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά η λεπτομερής κατάθεση της ανήλικης δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία σε δικαστές και ενόρκους.

Εκστρατεία για την δασκάλα Ελένη Φωκά που βρίσκεται εγκλωβισμένη στα κατεχόμενα έχει ξεκινήσει η "Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Ελένη Φωκά", για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελεύθερη διακίνηση όλων των Ελληνοκυπρίων. Η εκστρατεία ξεκίνησε με αφορμή την άρνηση του τουρκικού παράνομου κατοχικού καθεστώτος να επιτρέψει στην Ελένη Φωκά να επισκεφθεί την οικογένεια της, επειδή αυτή αρνήθηκε να πάρει την λεγόμενη ταυτότητα του ψευδοκράτους. Τα μέλη της "Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ελένη Φωκά" υπογραμμίζουν ότι οι εγκλωβισμένοι δεν έχουν ασφάλεια, δικαίωμα έκφρασης, δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και δεν τους παρέχεται βασική ιατρική βοήθεια.

"Μετά από στασιμότητα ετών διαπιστώνουμε, ύστερα από την υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας, θετική τάση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς", δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, αναφερόμενος στα Σκόπια και την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βόννη, αμέσως μετά τις συνομιλίες που είχε κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία. Σχετικά με το ίδιο θέμα και εξηγώντας τί σημαίνει για τα Σκόπια "θετική τάση" στις σχέσεις τους με την Ελλάδα, είπε ότι "υπάρχει αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών, άνοδος των επενδυτικών κεφαλαίων και πλήρη έλλειψη προβλημάτων στην επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών".

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα και τους όρους για το άνοιγμα της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Τουρχάν Ταγιάν. Το πρόγραμμα αφορά την περίοδο 1997-2006 είναι ύψους 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προβλέπει προηγουμένως ενημέρωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας αναφερόμενος στις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, που θα καλυφτούν στην περίοδο 1997-2006, έκανε λόγο για πυραυλικά συστήματα, 108 ελικόπτερα, 322 συστήματα ραντάρ, 665 τεθωρακισμένα οχήματα, 6480 τροχοφόρα οχήματα, 5 φρεγάτες, 18 ναρκαλιευτικά σκάφη, 6 περιπολικά σκάφη, 10 αναγνωριστικά αεροσκάφη, εκσυγχρονισμό 54 αεροσκαφών τύπου F-4 και 48 αεροσκαφών τύπου F-5 και 7 ιπτάμενα τάνκερ.

Φθάνει σήμερα στο Σεράγεβο για διήμερη επίσκεψη ο Πάπας, Ιωάννης Παύλος Β΄. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Πάπα στη Βοσνία. Κατά τη λειτουργία που θα πραγματοποιήσει στο στάδιο "Κόσεβο" της βοσνιακής πρωτεύουσας, ο Πάπας θα απευθύνει έκκληση για εθνική συμφιλίωση των μουσουλμάνων, Κροατών και Σέρβων που ζουν στη Βοσνία.

Ολα τα πολιτικά κόμματα της Σερβίας καταδίκασαν την αποτρόπαια δολοφονία του υφυπουργού Εσωτερικών της Σερβίας και αρχηγού της αστυνομίας Ράντοβαν Στόισιτς-Μπάτζα, από άγνωστο άτομο το οποίο πυροβόλησε εναντίον του σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες, την ώρα που αυτός βρισκόταν σε κεντρικό εστιατόριο του Βελιγραδίου. Ο Πρόεδρος της Ο.Δ Γιουγκοσλαβίας, Ζόραν Λίλιτς και ο πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας Ντράγκαν Τόμιτς απέστειλαν συλληπητήρια τηλεγραφήματα στην έδρα της αστυνομικής διεύθυνσης Σερβίας.

Σε 9,665 δισεκατομμύρια δολ. μειώθηκε το εξωτερικό χρέος της Βουλγαρίας στο τέλος του 1996 από 10,229 δις. που ήταν στο τέλος του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της χώρας. Η μείωση των υποχρεώσεων με 574 εκατ. οφείλεται στην εξόφληση μερικών πιστώσεων συνολικής αξίας 314,8 που έλαβε η χώρα και σε αλλαγές των συναλλαγματικών ισοτιμιών, διευκρινίζει η Τράπεζα. Το μακρόχρονο χρέος μειώθηκε κατά 500 εκατ. σε επίπεδο 8,282 δις. και οι υποχρεώσεις, που η Βουλγαρία πρέπει να καλύψει σε σύντομο χρονικό διάστημα υπολογίζονται σε 1,374 δισεκατομμύρια.

Δεκαέξι κιλά και διακόσια γραμμάρια ηρωίνης αποκάλυψαν Βούλγαροι τελωνειακοί στη γέφυρα του Δούναβη της παραμεθόριας με την Ρουμανία πόλης Ρούσε. Τα ναρκωτικά αποκαλύφθηκαν σε ειδικούς κρυψώνες σε μικρό πούλμαν τύπου "βαν" με γερμανικές πινακίδες, το οποίο οδηγούσε Τούρκος πολίτης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, Ιβάν Κούτευσκι.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 12 April 1997 - 7:05:18 UTC