Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-06-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 09:20 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 7.6.1997

'Η ειρήνη στην Ευρώπη αποτελεί εξαίρεση και απειλείται. Αν εμείς, οι Ευρωπαίοι θέλουμε να τη διατηρήσουμε και να την επεκτείνουμε, πρέπει με σοβαρότητα να ψάξουμε για τις πραγματικές αιτίες της κακής αυτής εξέλιξης και να καταλήξουμε σε βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις'', υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο Μάλμοε της Σουηδίας. Ο κ. Σημίτης επισήμανε την ανάγκη να βρεθούν τρόποι προώθησης των δημοκρατικών αρχών και αξιών στα κράτη, κυρίως στην Ευρώπη, που υποφέρουν από πολιτικό αυταρχισμό, ο οποίος εφαρμόζεται από δημοκρατικά κατ' όνομα καθεστώτα, καθώς και οι πραγματικές αιτίες πίσω από τα προβλήματα που σε κάθε περίπτωση απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. ''Στην Ελλάδα'', τόνισε ο πρωθυπουργός, ''γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία αυτού του προβλήματος για την Ευρώπη και ανησυχούμε, ίσως περισσότερο από ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για ό,τι αφορά στο άμεσο περιβάλλον μας, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο κέντρο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, στην οποία με ιδιαίτερη ένταση, αναπτύσσονται τέτοιες καταστάσεις''. Και πρόσθεσε: ''Σ' αυτήν την περιοχή του κόσμου, η πολιτική και κοινωνική δυσαρέσκεια, συνδέονται με την απουσία καλά οργανωμένης κοινωνικής υποδομής και την έλλειψη προοπτικών βελτίωσης''.

Την πεποίθηση ότι το Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών σηματοδοτεί μια νέα πορεία, η οποία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη νέα προοπτική της Ευρώπης και θα δώσει αξιόπιστες απαντήσεις στα προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμοε της Σουηδίας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος διευκρίνισε ότι η νέα αυτή πορεία θα δώσει απαντήσεις σε θέματα οικονομικής πολιτικής, ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας. Σχετικά με την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων της οικονομικής πολιτικής, ο υπουργός Αμυνας υπογράμμισε ότι οι νέες εξελίξεις που διαγράφονται, θα αποτελέσουν παράγοντα ανάπτυξης, διεύρυνσης του ΑΕΠ και αντιμετώπισης της ανεργίας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών λαών. Εξάλλου, ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέστησε ως κρίσιμο και μείζον θέμα, την υιοθέτηση κάποιου ειδικού προγράμματος αναπτυξιακής στρατηγικής, ως βάση μιας νέας οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο για την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών της Θεσσαλονίκης, την πρώτη από τότε που αναδείχθηκε στην ηγεσία του κόμματος. Η ομιλία θα γίνει στις 7μ.μ στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" της HELEXPO-ΔΕΘ.

Την αντίθεσή του για την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τη ρύθμιση του καθεστώτος των βραχονησίδων Ιμια, καθώς και την ανησυχία του για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, στον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν. Eξάλλου, ο κ. Τσοβόλας επισήμανε ότι διατύπωσε και τους φόβους του, τόσο για την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, όσο και στο θέμα επίλυσης του Κυπριακού, ενώ σχολιάζοντας το διορισμό του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ως ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, για το Κυπριακό, υπογράμμισε ότι "είναι μια εμφανής προσπάθεια από την πλευρά των ΗΠΑ, να προωθήσουν μια λύση στο Κυπριακό και να ασκήσουν πιέσεις στην κυπριακή κυβέρνηση, κυρίως για να αποδεχτεί κάποια λύση". "Το θέμα είναι ότι αυτή η λύση δε θα πρέπει να είναι η νομιμοποίηση των τετελεσμένων, δηλαδή η διχοτόμηση της Κύπρου", κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

Mια πολύ σημαντική εκδήλωση για την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη σήμερα. Οι δήμαρχοι των κρατών της Χερσονήσου του Αίμου θα συγκεντρωθούν στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, προσκεκλημένοι της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών και να ενισχύσουν τη φιλία μεταξύ των βαλκανικών λαών. Η διατύπωση πλαισίου για την ανάπτυξη συνεργασιών και η ενθάρρυνση πολιτιστικών και επιχειρηματικών ανταλλαγών μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, αποτελούν τον στόχο της ημερίδας, που επικεντρώνεται στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως παράγοντα ειρήνης για την ανάπτυξη στα ταραγμένα Βαλκάνια. Παράλληλα, η ημερίδα αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε εδώ και χρόνια μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, με πρωτοβουλία της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναβάλλεται ο προγραμματισμένος για τις 9 Ιουνίου νέος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στη Νέα Υόρκη για το θέμα του ονόματος. Όπως ανακοινώθηκε, οι προγραμματισμένες συνομιλίες αναβάλλονται, λόγω ασθένειας του Σκοπιανού εκπροσώπου, Ιβαν Τόσεφσκι. Η νέα συνάντηση ανάμεσα στους κ.κ. Ζαχαράκι και Τόσεφσκι μετατίθεται πιθανόν για τις 17 Ιουνίου. Σημειώνεται πάντως ότι, μέχρι στιγμής, στα Σκόπια δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για την ασθένεια του Σκοπιανού εκπροσώπου.

Κατηγορηματικός ως προς την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας, για τη συγκρότηση συνεργείου εξόντωσης σκυλιών, στην περιοχή του Νομού Μεσσηνίας, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Γεωργίας, Βασίλης Γερανίδης, ο οποίος με εντολή του ζήτησε την ανάκληση και μη εφαρμογή της "αναχρονιστικής αυτής απόφασης". Ο κ. Γερανίδης, εκφράζει την αντίθεσή του στην ανάληψη τέτοιων "απαράδεκτων πρωτοβουλιών", όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνει ότι τέτοιου είδους ενέργειες προσβάλλουν τα φιλοζωικά αισθήματα των πολιτών και διασύρουν την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Τριανταπέντε αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες του νομού Ημαθίας προσβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια από ηπατίτιδα, τύπου Β, ελαφράς μορφής, αλλά οι περισσότεροι έχουν ήδη αποθεραπευτεί έγκαιρα και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, άλλοι πέντε συνάδελφοί τους που είναι φορείς της νόσου, βρίσκονται κάτω από ιατρική παρακολούθηση. Τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα εκπρόσωποι της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νομού Ημαθίας, που ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Υγείας - Πρόνοιας να παρέμβουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ένσημα του ΙΚΑ σε φωτοτυπίες καταχωρούσε στα βιβλιάρια υπαλλήλων, λογιστής από τη Θεσσαλονίκη, που παραπέμπεται σε δίκη για σωρεία αδικημάτων. Πρόκειται για τον 36χρονο, Πέτρο Χρυσοστομίδη, ιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται ότι "κόλλησε" σε βιβλιάρια 60 υπαλλήλων βιοτεχνίας έτοιμων ενδυμάτων στη Θεσσαλονίκη, συνολικά 3.000 φωτοτυπημένα ένσημα του ΙΚΑ, για τα οποία είχε εισπράξει κανονικά το αντίτιμο σε επιταγές από τον εργοδότη. Όπως αναφέρεται σε βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε, ο λογιστής παρέλαβε από τον βιοτέχνη, επιταγές ύψους 30.000.000 δραχμών για την αγορά των ενσήμων.

Υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας παροχής προστασίας (σεκιούριτι) αναζητείται από την αστυνομία, επειδή παρότρυνε τρία άγνωστα άτομα να ξυλοκοπήσουν άγρια συνάδελφό του στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το Χρήστο Βαλκάνη, 24 ετών, υπάλληλο της εταιρείας ''Mega Security'', ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, μαζί με τρεις άγνωστους, πήγαν σήμερα σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου ο συνάδελφός του, Αριστείδης Μπάμπαλης, 32 ετών, εκτελούσε υπηρεσία επιτήρησης σε κτιριακές εγκαταστάσεις για λογαριασμό της εταιρείας ''Power Security'' και άρχισαν να τον απειλούν. Σύμφωνα, με την αστυνομία, οι τρεις άγνωστοι άρχισαν να χτυπούν το 32χρονο με γροθιές, ενώ ο Βαλκάνης παρακολουθούσε από κοντά τον ξυλοδαρμό τους συναδέλφου του. Ο Μπάμπαλης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.

Στόχος άγνωστων εμπρηστών έγινε το αυτοκίνητο του πρωταθλητή της άρσης βαρών, Παύλου Σαλτσίδη, στην περιοχή Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Οι άγνωστοι εμπρηστές, αφού περιέλουσαν το μπροστινό μέρος του ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, μάρκας ΒMW, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Δαγκλή 6, με ένα μπιτόνι βενζίνη, έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν, με αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς. Ανακρίσεις διεξάγονται από την πυροσβεστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Το προσωπικό της ενδιαφέρον για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι εναπόκειται στις δύο πλευρές να επιδείξουν πολιτική θέληση για λύση. Σχετική δήλωση έκανε η κ. Ολμπράιτ, απαντώντας σε ερωτήσεις πριν από τη συνάντησή της στην αμερικανική πρωτεύουσα με τον Κύπριο ομόλογό της, Γιαννάκη Κασουλίδη. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, επισήμανε ότι έχει ''προσωπικό ενδιαφέρον'' για επανένωση της Κύπρου και επίτευξη λύσης. Πρόσθεσε, όμως, ότι και τα ''ίδια τα μέρη πρέπει να έχουν πολιτική θέληση για πρόοδο''.

Η κυπριακή κυβέρνηση δε γνωρίζει αν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει να είναι παρούσα, μέσω εκπροσώπου της, στις απευθείας συνομιλίες, αλλά εάν η Κύπρος είχε τη δυνατότητα παρέμβασης στο θέμα, θα ζητούσε την παρουσία της Ε.Ε. στις συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη. Αυτό δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μανόλης Χριστοφίδης, ο οποίος επανέλαβε ότι οι τρίτοι που θα είναι παρόντες στις συνομιλίες ''θα έχουν παρατηρήσεις και εισηγήσεις''. Ανέφερε επίσης ότι ακόμα δεν έχει διαβιβαστεί η πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για τις συνομιλίες και επανέλαβε ότι η κυπριακή πλευρά θα προσέλθει με καλή πίστη για όσο καιρό χρειάζεται.

Η κυπριακή κυβέρνηση θέλει να δει ''απτά αποτελέσματα'' στις επικείμενες απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, και του κατοχικού ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, και προειδοποιεί για συνέπειες, εάν αυτές αποτύχουν. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου στο Διεθνές Κέντρο Τύπου, στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, υπογράμμισε πως ''η κυβέρνησή μου επιθυμεί να δει απτά αποτελέσματα στη διαπραγματευτική διαδικασία, το συντομότερο δυνατό''.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλβανία. Χθες, γύρω στις 11, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε σχολείο του Δυρραχίου, 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων. Όπως μετέδωσε το κρατικό αλβανικό ραδιόφωνο, η έκρηξη έγινε στον πρώτο όροφο του σχολείου, όπου εκείνη την ώρα, ευτυχώς, δεν γινόταν μάθημα. Από την ισχυρότατη έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές. Καταστράφηκαν τοίχοι του σχολείου και έσπασαν τζάμια σε ακτίνα 300 μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα μόλις λεπτά μετά την έκρηξη, τρομοκρατημένοι οι γονείς των μαθητών έφθασαν στο σχολείο και πήραν τα παιδιά τους. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη μεγάλη έκρηξη στο κέντρο των Τιράνων, ανώνυμοι προειδοποιούσαν για τρομοκρατικές ενέργειες σε σχολεία. Οι γονείς των μαθητών, κυρίως αυτών, που φοιτούν σε σχολεία των Τιράνων, έχουν θορυβηθεί από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τα σχολεία.

Οκτακόσιοι θα είναι συνολικά οι παρατηρητές που θα έλθουν στην Αλβανία για τις εκλογές της 29ης Ιουνίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λαμπέρτο Ντίνι, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της ιταλικής Γερουσίας. Τετρακόσιους απ' αυτούς, όπως δήλωσε προ ημερών ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, Τζες Μαρί, θα στείλει μόνο ο ΟΑΣΕ, ενώ οι υπόλοιποι θα προέρχονται από κράτη, όπως 100 από τις ΗΠΑ, 50 από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Η Ιταλία, που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση αυτού του θέματος, έχει επαφές με άλλες χώρες για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός. Τα αλβανικά κόμματα, έχοντας την εμπειρία των περσινών εκλογών της 26ης Μαΐου και την εκτεταμένη νοθεία που έγινε, ζήτησαν ακόμα τη δραστηριοποίηση στις εκλογές της Πολυεθνικής Δύναμης που σταθμεύει στη χώρα.

Υπογράφεται αύριο, η συμφωνία για την αγορά του 49% των μετοχών του Σερβικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών (ΡΤΤ) από τον ΟΤΕ και την ιταλική εταιρεία STET. Η συμφωνία που θα υπογραφεί στο Βελιγράδι, προβλέπει όπως ο ΟΤΕ και η SΤΕΤ, από κοινού αγοράσουν το 49% των μετοχών του ΡΤΤ Σερβίας. Η STET θα αγοράσει το 29% των μετοχών του ΡΤΤ, ενώ ο ΟΤΕ το 20%. Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη διατήρηση από πλευράς ΟΤΕ, του δικαιώματος να αγοράσει επιπρόσθετα ακόμη 4,5% από τον Ιταλό εταίρο. Το ύψος του ποσού που θα καταβληθεί, δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί. Σύμφωνα με αναφορές του σημερινού σερβικού Τύπου, η αγορά του 49% των μετοχών του ΡΤΤ θα κοστίσει περίπου 1.6 δισ γερμανικά μάρκα.

Πρόσκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας για διάλογο απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι καλεί την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Ιουνίου, όλα τα κόμματα σε μια κοινή συνάντηση, με κύριο θέμα τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, καθώς και τον καθορισμό του εκλογικού νόμου. Στο μεταξύ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος VMRO, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι και ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Πέταρ Γκόσεφ, τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής εκλογών το αργότερο μέχρι το Φθινόπωρο. Οι Γκεοργκίεφσκι και Γκόσεφ ζήτησαν ακόμη την επίσπευση της ψήφισης του εκλογικού νόμου.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης των "Ενωμένων Δημοκρατικών Δυνάμεων" να πρωτοστατήσει στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς στη Βουλγαρία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Ιβάν Κόστοφ, παρουσιάζοντας στη Βουλή, προτάσεις για την πάταξη των φαινομένων αυτών. Η ψήφιση νόμων που να ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, η εδραίωση της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας και η συντονισμένη δράση όλων των θεσμών και όλων των πολιτικών δυνάμεων, είναι κατά τον κ.Κόστοφ, οι προϋποθέσεις για την επιτυχία στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας στη Βουλγαρία. Αφήνοντας αιχμές εναντίον των πολιτικών των προηγουμένων κυβερνήσεων, οι οποίοι "απασχολημένοι σε μεταξύ τους διαμάχες, άφησαν να εξασθενήσουν οι δυνατότητες του κράτους να αμυνθεί, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί τώρα σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση", ο κ.Κόστοφ κατήγγειλε την ύπαρξη "κέντρων εξουσίας, που διεκδικούν να είναι εξουσία μέσα στο κράτος, παράλληλη με αυτή της επίσημης εξουσίας".

Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη η σύνοδος των οκτώ ισλαμικών χωρών της D-8 σε επίπεδο αρχηγών κρατών και πρωθυπουργών. Στη σύνοδο θα προεδρεύσει ο Τούρκος πρόεδρος Ντεμιρέλ ενώ την τουρκική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Ερμπακάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση των αρχηγών κρατών θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των συμβουλίου των υπουργών εξωτερικών των χωρών της D-8 υπό την προεδρία της Τανσού Τσιλλέρ. Στην D-8 μετέχουν εκτός από την Τουρκία, το Μπανγκλαντές, η Ινδονησία, το Ιράν, η Μαλαισία, η Αίγυπτος, η Νιγηρία και το Πακιστάν.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 7 June 1997 - 7:40:18 UTC