Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-10-02

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 19:42 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 2.10.1997

Την ευαισθησία της Ελληνικής κυβέρνησης για τα φαινόμενα τρομοκρατίας υπογράμμισε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας στις δηλώσεις του αμερικανού βοηθού υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Μάρκ Γκρόσμαν για "την παρουσία δύο κουρδικών τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα", αλλά του εκπροσώπου του Στέητ Ντηπαρτεμεντ Τζιμ Φόλεϊ ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις πληροφορίες της εφημερίδας "Observer", για εκπαίδευση Κούρδων ανταρτών στη χώρα μας. Ο Υπουργός Τύπου τόνισε ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με όλες τις χώρες για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, που δεν ανθεί μόνο στη χώρα μας, καθώς, όπως είπε, οργανώσεις των Κούρδων δεν βρίσκονται μόνο στην χώρα μας αλλά και στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο Υπουργός Τύπου, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και να μην χαθεί ο κοινός στόχος που είναι η πάταξη της τρομοκρατίας. Το πρωί ο κ. Γκρόσμαν συναντήθηκε διαδοχικά με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή. Σε δηλώσεις του ο αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επικείμενη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ, στις αρχές Νοεμβρίου, στην Κρήτη, θα έχει θετικά αποτελέσματα στα ελληνοτουρκικά. Επανέλαβε ακόμη ότι η υπόθεση των Ιμίων θα πρέπει να παραπεμφθεί είτε στη Χάγη είτε σε άλλο οργανισμό επίλυσης διαφορών.

Τη μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην τιμή των φαρμάκων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά από σύσκεψη που είχε σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στους άξονες του νομοσχεδίου για την υγεία, που περιλαμβάνουν την οργάνωση της παροχής των υπηρεσιών υγείας, την καθιέρωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, την πιλοτική εφαρμογή των δικτύων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, τη βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, τις προσλήψεις προσωπικού στον τομέα της υγείας και την εξασφάλιση υποδομών υγείας στο κέντρο, την περιφέρεια και τις συνοριακές περιοχές. Σε δηλώσεις του ο κ. Σημίτης υπογράμμισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα ζητήματα της υγείας και της πρόνοιας που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή ζωή του πολίτη.

Την αναθεωρημένη συνθήκη του Μάαστριχτ υπέγραψαν σήμερα στο Άμστερνταμ οι εκπρόσωποι των 15 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μήνυμα αγάπης σε χριστιανούς και μουσουλμάνους απηύθυνε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέφθηκε την Ξάνθη, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Φίλιππο Πετσάλνικο. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε ότι οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι της Θράκης πρέπει να ζουν ειρηνικά και πρόσθεσε ότι η ανάγκη αυτή είναι επιτακτική, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, όπου κυριαρχεί το ατομοκρατικό πνεύμα που διασπά την ενότητα των ανθρώπων. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ξάνθης και στη συνέχεια παρέστη σε ειδική τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Θράκης. Αναχωρώντας για την Κωνσταντινούπολη, ο κ.κ. Βαρθολομαίος από το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", απηύθυνε βαρυσήμαντο μήνυμα προς όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σημαντικές οικονομικές βελτιώσεις των αποδοχών των πανεπιστημιακών έκανε με τροποποιήσεις ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης στο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, που ψήφισε σήμερα η Βουλή. Με τις τροποποιήσεις αυτές αυξάνονται μια σειρά επιδομάτων, ο συντελεστής προσδιορισμού του βασικού μηνιαίου μισθού των ερευνητών που επεκτείνεται πλέον και στο ερευνητικό προσωπικό του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών. Οι αυξημένες αποδοχές θα ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου του 1997 και όχι από τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Με τον Πρωθυπουργό της Πολιτείας της Βικτώριας Jeff Kennett, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αυστραλία. Ο κ.Κακλαμάνης ενημέρωσε τον κ.Kennett για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρας μας και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. "Ο κ.Kennett, είναι από τους θερμούς φίλους της Ελλάδας και οι θέσεις του στα εθνικά μας θέματα είναι πολύ σωστές" δήλωσε λίγο μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Βουλής. "Κατά τη συνάντηση είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για το κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συζητήσαμε επίσης θέματα που αναφέρονται στον τομέα του πολιτισμού και ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους ομογενείς μας στην περιοχή της Βικτώριας", υπογράμμισε ο κ.Κακλαμάνης. Από την πλευρά του ο κ.Kennett εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί στον τομέα της ελληνικής οικονομίας, ενώ εξήρε το επίπεδο των ελληνοαυστραλιανών σχέσεων και τους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη και Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη. Στο επίκεντρο της σύσκεψης αυτής βρέθηκε η πορεία χρηματοδότησης των μεγάλων έργων.

Στο τρίπτυχο "νομιμότητα, διαφάνεια, ποιότητα" βασίζεται η αποσαφήνιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου της χώρας στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση, μέσω της θέσπισης σαφούς νομικού καθεστώτος που θα διέπει τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο Υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Τύπου με θέμα: "Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολίτης οι όροι της συμβίωσης". Ο κ. Ρέππας έκανε ανακοινώσεις για το χάρτη των συχνοτήτων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και σημείωσε ότι μετά την έκδοση υπουργικής απόφασης για το χάρτη των συχνοτήτων και προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των αδειών.

Τη διενέργεια ελέγχων σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στους νομούς Κορινθίας και Αχαϊας, διέταξε το Υπουργείο Γεωργίας, μετά από δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που κάνουν λόγο για χημικές συντηρητικές ουσίες στα ελληνικά επιτραπέζια σταφύλια. Ο Υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, έστειλε επιστολή στον Γερμανό ομόλογό του, στον οποίο επισημαίνει ότι κανένα ελληνικό προϊόν δεν εξάγεται, χωρίς τους απαραίτητους φωτοϋγειονομικούς ελέγχους. Ζητά επίσης να γίνει εξέταση στη Γερμανία προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν δειγματοληπτικές εξετάσεις στα σταφύλια.

Μέσα στο 1997 και σε μία δόση, αντί για τρεις όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά, θα πληρωθεί ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Δρυς. Ο φόρος καταβάλλεται από τους ανύπαντρους για ακίνητη περιουσία άνω των 60 εκατομμυρίων δραχμών, για τους νυμφευμένους άνω των 120 εκατομμυρίων και για τις οικογένειες με δύο παιδιά για ακίνητα άνω των 150 εκατομμυρίων. Στο μεταξύ, στην επιβολή ειδικού φόρου υπέρ του δημοσίου σε όλες τις χρηματιστηριακές πράξεις, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η νέα φορολογία στοχεύει στην επιβάρυνση του κεφαλαίου και γενικά των αξιών και των χρηματοπιστωτικών προϊόντων που εξασφαλίζουν σημαντικά κέρδη από την πρόοδο και τη σύγκλιση της οικονομίας μας με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Δρυς, απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί επιβολής φόρου 1% στην αγοραπωλησία των μετοχών του χρηματιστηρίου.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα και αύριο όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι γιατροί του ΕΣΥ πραγματοποιούν την πρώτη από τις δύο 48ωρες απεργίες που εξήγγειλαν, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καθιέρωσης του νέου μισθολογίου. Σήμερα και αύριο, όπως και στις 7 και 8 Οκτωβρίου οπότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη 48ωρη απεργία, τα εξωτερικά ιατρεία όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστά. Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν κανονικά ούτε τα χειρουργεία, αφού θα αντιμετωπίζονται μόνο περιστατικά εξαιρετικά βαριά και επείγοντα. Εκτός από την επίσπευση της καθιέρωσης του νέου μισθολογίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης ζητούν την αύξηση του βασικού μισθού κατά 50.000 περισσότερο από ό,τι προτείνει το Υπουργείο Υγείας, την κατάργηση των εφημεριών ετοιμότητας και τον προσδιορισμό των πραγματικών αναγκών των νοσοκομείων σε εφημερίες. Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν ακόμη το ενιαίο επίδομα βιβλιοθήκης 135.000 δραχμών και το επίδομα ευθύνης στον αναπληρωτή διευθυντή, που θα φτάσει στο 80% αυτού του διευθυντή.

Μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που διέταξε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ.Παπαδογιαννάκης για την παρουσία αστυνομικού της ασφάλειας σε σύσκεψη της συνδικαλιστικής παράταξης ΕΣΑΚ-Σ. Ο κ.Παπαδογιαννάκης ζήτησε από τον Α΄ υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ένορκη διοικητική εξέταση, καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες προσβάλουν τη δημοκρατική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και απηύθυνε έκκληση να μην γίνει πολιτική εκμετάλλευση του συμβάντος. Ο κ. Παπαδογιαννάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι διερευνάται ποιος έδωσε την εντολή για την παρουσία του αστυνομικού στη σύσκεψη και αν ενήργησε αυτοβούλως. Παράλληλα εξέφρασε την πικρία του για την άδικη, όπως την χαρακτήρισε επίθεση που δέχθηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης από το ΚΚΕ και την ΕΣΑΚ-Σ για το περιστατικό. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, χαρακτήρισε το συμβάν παράξενο και ασυνήθιστο για την τελευταία δεκαετία και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες. Αδιανόητο, χαρακτήρισε το περιστατικό και ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Ηλίας Βλαχογιάννης.

Η κυβέρνηση αποδοκιμάζει τέτοιου είδους ενέργειες, δήλωσε για την παρουσία αστυνομικού σε σύσκεψη της ΕΣΑΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι διατάχθηκε έρευνα για το θέμα. "Πράγματι υπήρξαν στην Ελλάδα αυτά τα φαινόμενα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 1981 διέλυσε διάφορα τμήματα που λειτουργούσαν στο πλαίσιο της ασφάλειας προκειμένου να παρακολουθούν δραστηριότητες, καθ όλα νόμιμες συμπολιτών μας", είπε ο Υπουργός Τύπου και πρόσθεσε ότι χρέος των αστυνομικών είναι να διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη και όχι να παρακολουθούν νόμιμες δραστηριότητες συνδικαλιστικών φορέων.

Περισσότερες από 34 χιλιάδες καταγγελίες δυσαρεστημένων καταναλωτών, κατέγραψε το ΙΝΚΑ κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 1997. Στην κορυφή της "μαύρης λίστας" του Ινστιτούτου Καταναλωτών βρίσκονται τα νοθευμένα ή ακατάλληλα τρόφιμα, για τα οποία διαμαρτυρήθηκαν 4.276 πολίτες. Ακολουθούν το υψηλό κόστος ζωής και ο τουρισμός-ψυχαγωγία, που προκάλεσαν την αγανάκτηση συνολικά 6.600 καταναλωτών. Τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών, προκαλούν άλλωστε καθημερινά τα διαρκή αγαθά, οι πωλήσεις από απόσταση, τα προϊόντα ένδυσης και υπόδυσης και οι υπηρεσίες του ΟΤΕ, παρόλο που τα παράπονα για τον τελευταίο μειώνονται σταθερά. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και στις συναλλαγές τους με τα συνεργεία αυτοκινήτων, την ΕΥΔΑΠ, την κινητή τηλεφωνία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ΟΤΑ, τις τράπεζες και τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις βουλευτικές εκλογές του 1996 θα μιλήσει ο Θεόδωρος Τσουκάτος, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, σε εκδήλωση που οργανώνει αύριο η σπουδάζουσα Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλάς".

Εκπαιδευτικό μάθημα για τους φροντιστές των ασθενών με άνοια διοργανώνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Παπανικολάου, η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer και Συναφών Διαταραχών. Θέμα του μαθήματος είναι οι "Διαταραχές του λόγου των ασθενών με Alzheimer" ενώ ομιλήτρια θα είναι η λογοπαθολόγος Α. Οκαλίδου.

Το δικαίωμα της Κύπρου, ως ανεξάρτητο κράτος, να ενισχύει την εθνική της άμυνα, πολύ δε περισσότερο καθώς είναι θύμα της θηριώδους επιθετικότητας της Τουρκίας η οποία κατέχει το βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου από το 1974, υπογραμμίζει στην επιστολή της αναφορικά με την εγκατάσταση των αμυντικών πυραύλων S-300, που κυκλοφόρησε στον ΟΗΕ, η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην έδρα του διεθνούς οργανισμού. Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη έχει τη νομική και ηθική υποχρέωση να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή βάσει των συνθηκών του 1960 και να υποστηρίξει την Κύπρο σε κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να επιτεθεί και αυξήσει την κατεχόμενη περιοχή και προστίθεται ότι "η πρακτική εφαρμογή των υποχρεώσεων της Ελλάδας είναι το ενιαίο αμυντικό δόγμα το οποίο δεν έχει επιθετικό χαρακτήρα, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία".

Ισχυρές πιέσεις αναμένεται να δεχθεί η Βουλγαρία στο τέλος του τρέχοντος έτους προκειμένου να θέσει εκτός λειτουργίας τους Νο-1 και Νο-2 αντιδραστήρες, του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοζλοντούι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της επιτροπής εκμετάλλευσης της ατομικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, Γκ.Κασίτσεφ. Οπως εξήγησε ο κ. Κασίτσεφ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Στάνταρντ" η συμφωνία που έχει υπογραφεί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης προβλέπει το κλείσιμο των δυο πρώτων αντιδραστήρων μέχρι το τέλος του 1997 καθώς επίσης και για το κλείσιμο του 3ου και 4ου αντιδραστήρα, μέχρι το τέλος του 1998.

"Οι κυβερνητικοί και οι εκπρόσωποι των διαφόρων ομάδων, με τους οποίους συναντήθηκα, υπογραμμίζουν την ανάγκη διεθνικής ανοχής στην ΠΓΔΜ", δήλωσε ο ύπατος αρμοστής του ΟΑΣΕ για τις εθνικές μειονότητες Βαν Ντερ Στούλ, ο οποίος στο τέλος της πολυήμερης παραμονής του στα Σκόπια, έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Κίρο Γκλιγκόρωφ. Μετά τη συνάντηση τόνισε ότι συμμερίζεται την άποψη του προέδρου Γκλιγκόρωφ, πως πρέπει να συνταχθεί συγκριτική μελέτη για τα δικαιώματα των μειονοτήτων σε διάφορες χώρες. Ο ύπατος αρμοστής του ΟΑΣΕ είπε ότι συμμερίζεται την άποψη που περιέχεται στην έκθεση της κ. Ελίζαμπεθ Ρεν ότι "η ΠΓΔΜ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Τμήμα της Οργάνωσης Χεζμπολάχ, την οποία συγκροτούν φανατικοί ισλαμιστές του βόρειου Ιράκ έχει συμπαταταχθεί με τις δυνάμεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στις συγκρούσεις που εξελίσσονται κοντά στα σύνορα του Ιράν με το Ιράκ, το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα έχει ενωθεί με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να εκκαθαριστεί η περιοχή από τις δυνάμεις του Εργατικού Κόμματος. Οι Χεζμπολάχ για πρώτη φορά παίρνουν μέρος στις συγκρούσεις, ύστερα από την επιδρομή του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε τις 1745,72 μονάδες, σημειώνοντας υποχώρηση της τάξης του 1,43%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια δραχμές.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο κυρίως στα δυτικά και βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα αύριο στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός καταιγίδες. Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 μέχρι 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 μέχρι 28 και στα νησιά από 18 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Thursday, 2 October 1997 - 16:40:29 UTC