Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-11-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 19:32 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11.11.1997

Το φαινόμενο με τους αστυνομικούς που απεικονίζονται σε βίντεο να διασκεδάζουν φορώντας εμβλήματα της χούντας και χορεύοντας με φιλοχουντικά τραγούδια καταδίκασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Ο υπουργός Τύπου τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ για την υπόθεση, πάντως δήλωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και να γνωρίζουν ότι οι θεσμοί λειτουργούν. "Η έρευνα που διεξάγεται και το πόρισμα που θα διατυπωθεί θα μας δώσουν τις λεπτομέρειες για όλα αυτά τα περιστατικά. Νομίζω ότι έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση. Αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον της πολιτείας σήμερα να αντιμετωπίσει αποφασιστικά αυτού του είδους τα φαινόμενα, φαινόμενα που κάποτε είχαν ίσως την κάλυψη και την αρωγή της πολιτείας στο να αναπτύσσονται", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, δήλωσε το μεσημέρι ότι υπάρχουν νέα στοιχεία για την υπόθεση, που βρίσκονται στη διάθεση του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ και αποκαλύπτουν σχέσεις αστυνομικών με ακροδεξιά στοιχεία. Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα ετέθησαν, με χτεσινοβραδινή απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, οι επικεφαλής των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, Σπύρος Κουτρουμάνης και Νίκος Κελίδης, τα πρόσωπα των οποίων αναγνωρίστηκαν στο βίντεο-ντοκουμέντο.

Την ικανοποίησή του για την έναρξη μιας διαρκούς συζήτησης για το Κυπριακό εξέφρασε ο αμερικανός συντονιστής για το θέμα, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Ο κ. Χόλμπρουκ απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες γύρω από το αντικείμενο των συνομιλιών που διήρκεσαν τέσσερις ώρες και τόνισε ότι οι δύο ηγέτες είναι δεσμευσμένοι να μην κάνουν δηλώσεις για όσα συζητήθηκαν. Επισήμανε ακόμη ότι οι δημόσιες δηλώσεις των δύο πλευρών είναι ασυμβίβαστες στις βασικές πτυχές του Κυπριακού, εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι μέσα από τη συζήτηση θα δημιουργηθούν και οι ευκαιρίες για επίλυσή του. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφερόμενος στα γεγονότα του 1974, δήλωσε ότι "προκαλούν ντροπή". Προσδιόρισε, τέλος, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στην επίλυση του Κυπριακού και σημείωσε τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το σύνολο των μεγεθών του προϋπολογισμού, ο οποίος θα εγκριθεί αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί, στη συνέχεια, στη Βουλή, εξετάστηκε στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας των επαφών του πρωθυπουργού με στελέχη της κυβέρνησης. Στις επαφές αυτές συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου και οι προτάσεις που προέκυψαν από αυτόν, καθώς και τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που προωθεί η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η επέκταση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης και σε ομάδες συνταξιούχων και κάτω των 65 ετών, η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων και η ενίσχυση των νέων ανέργων και των νέων ζευγαριών. Σε ότι αφορά στην εισοδηματική και φορολογική πολιτική η κυβέρνηση σχεδιάζει την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας κατά 5,7%. Η κατάσταση των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων εξετάστηκε σε μια άλλη σύσκεψη των 6 διοικητών των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, υπό τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμο. Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Παπαθανασίου σε συνέντευξη Τύπου ζήτησε να σταματήσει η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων. Ο κ. Παπαθανασίου χαρακτήρισε θετικούς και επιτυχημένους τους χειρισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος για τη στήριξη της δραχμής, σημείωσε όμως ότι χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση δεν θα λήξουν τα προβλήματα.

Ο προϋπολογισμός, η πορεία του κοινωνικού διαλόγου και οι προγραμματικές συμβάσεις ήταν το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης των επικεφαλής τομέων της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε θυσίες χωρίς αντίκρυσμα και στην πτώση του βιοτικού επιπέδου των μισθωτών, ενώ επισημάνθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοικονομήσει πόρους για να καλυφθεί η κακοδιαχείριση στους συνεταιρισμούς. Για προσπάθεια συγκάλυψης της οικονομικής πραγματικότητας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άρσης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση στρουθοκαμηλισμό στο ζήτημα του κοινωνικού διαλόγου. "Η κυβέρνηση με έντεχνα δημοσιεύματα επιχειρεί να ρετουσάρει το κοινωνικό της πρόσωπο προφανώς διότι πλέον γίνεται αντιληπτό ότι το μακιγιάζ στην οικονομία έχει χαλάσει", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Με τον υπουργό Αμυνας της Ουγγαρίας, G. Keleti, συναντήθηκε ο έλληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για το δημοψήφισμα που θα γίνει την επόμενη Κυριακή σχετικά με την επικύρωση της απόφασης για ένταξη της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ. Σε δηλώσεις που έκαναν οι δύο υπουργοί προς τους δημοσιογράφους ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε τολμηρή την απόφαση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας να προσφύγει σε δημοψήφισμα και πρόσθεσε: "Η προοπτική ένταξης της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ συνδέεται με την επιλογή ένταξής της και στην Ευρωπαική Ενωση. Είναι κοινή η απαίτηση για διαμόρφωση όρων συλλογικής ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Κάτι που εκφράζεται μέσα από τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Ευρώπη, τη συμφωνία του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την Ουκρανία και τη διαμόρφωση ουσιαστικά ενός νέου θεσμού συλλογικής ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς". Ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο κ. Keleti τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της Ουγγαρίας στη Νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά την τελική απόφαση θα τη λάβει η κυβέρνηση της χώρας.

Έκπληκτος για τις δηλώσεις του Προέδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, δήλωσε σήμερα ο κ. Ρέππας. Χθες, ο κ. Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι στις δημοτικές εκλογές η κυβέρνηση επιθυμεί να λάβει έγκριση της πολιτικής της, τόνισε ότι η θέση αυτή δεν διατυπώθηκε τυχαία και πρόσθεσε ότι επιβάρυνε το κλίμα της σημερινής συνάντησής του με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον Πρόεδρο του Συνασπισμού, χαρακτήρισε υπερβολικές τις κατηγορίες εναντίον του και διευκρίνισε ότι όσα δήλωσε δεν αντιστοιχούν στις ερμηνείες που έκανε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την πρόταση των 61 βουλευτών (55 από τη Ν.Δ. και 6 από το ΠΑΣΟΚ), για την επαναφορά της θανατικής ποινής στους εμπόρους ναρκωτικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχει ντιρεκτίβα της Ευρωπαικής Ενωσης από το 1993 που απαγορεύει τη θανατική ποινή. Μιλώντας στην Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι "δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε σε τέτοιες απόψεις" και σημείωσε ότι "ως κράτος έχουμε διδάξει πολιτισμό". Νωρίτερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος τάχθηκε και εκείνος κατά της θανατικής ποινής. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως "αν η Βουλή αποφασίσει την επαναφορά της, τότε θα πρέπει να προβλεφθεί ρήτρα ότι ο νόμος που την επαναφέρει-κατ εξαίρεση-θα πρέπει να ψηφίζεται από τα 3/5 της Βουλής". Να σημειωθεί επίσης ότι διαφωνία μεταξύ των βουλευτών προκλήθηκε και από την πρόταση των κ.κ. Σουφλιά και Μάνου για αλλαγή της συνταγματικής διάταξης που αναφέρεται στη δωρεάν Παιδεία. Οι δύο πρώην υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η δωρεάν παιδεία και ανέφεραν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόβλημα των αιώνιων φοιτητών. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο εισηγητής της Ν.Δ., επί της συζητούμενης ενότητας, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος τόνισε πως οι Μάνος και Σουφλιάς δεν εκφράζουν τις θέσεις της Ν.Δ. που είναι υπέρ της συνέχισης της δωρεάν παιδείας.

Εννέα χιλιάδες εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς γίνονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, οι 3.000-3.500 από αυτές πραγματοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην καρδιοχειρουργική κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ εφαρμόζονται δύο νέες χειρουργικές μέθοδοι. Πρόκειται για τη μέθοδο της ολικής χρησιμοποίησης αρτηριακών μοσχευμάτων στην χειρουργική επαναιμάτωση του μυοκαρδίου και τις εγχειρήσεις χωρίς εξωσωματική κυκλοφορία του αίματος. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια ο αριθμός των Ελλήνων ασθενών που πήγαιναν στο εξωτερικό για να χειρουργηθούν έχει μειωθεί και μάλιστα κάθε χρόνο έρχονται στη χώρα μας εκατοντάδες ασθενείς από την Κύπρο, τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία. Αυτά τόνισε ,στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 2ο πανελλήνιο συνέδριο χειρουργικής θώρακος-καρδιάς-αγγείων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκης στις 20 με 23 Νοεμβρίου, ο καθηγητής της καρδιοχειρουργικής στο ΑΠΘ Φώτης Παναγόπουλος.

Τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στον επιχειρηματικό τομέα θα διερευνήσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Παναγιώτης Γεννηματάς, στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψή του στην Τουρκία, την τρέχουσα εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια των επαφών του με Τούρκους επιχειρηματίες, τραπεζικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, στην Αγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τα Αδανα, την Ταρσό και την Ανδριανούπολη, ο κ. Γεννηματάς θα εξετάσει το ενδεχόμενο διμερούς συνεργασίας, κυρίως στους τομείς των οδικών και θαλάσσιων μεταφορών, καθώς και στα τηλεπικοινωνιακά κι ενεργειακά δίκτυα. Με την αρμοδιότητα του υπεύθυνου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τις χρηματοδοτήσεις στη γειτονική χώρα, θα έχει επίσης επαφές με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μεσούτ Γιλμάζ, τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ισμαήλ Τζεμ, και τον υπουργό Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γκουνές Τανέρ.

Το θεσμικό πλαίσιο δημιουργίας εθνικού δικτύου "Πόλεις και Κινηματογράφοι στην Ελλάδα", ώστε να μπορεί η χώρα να συμμετάσχει στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό, θα επεξεργαστεί η διαδημοτική επιτροπή του δικτύου, στην πρώτη της συνεδρίαση, που διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς, στις 23 και 24 Νοεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό Κέντρο Νεολαίας. Η συνεδρίαση, που αποτελεί παράλληλη εκδήλωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε στο συνέδριο για τους δημοτικούς κινηματογράφους, τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό. Σκοπός του συνεδρίου ήταν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, που αναπτύσσουν κινηματογραφικές δραστηριότητες, να συνεργαστούν και να χαράξουν κοινή πολιτική. Συμμετείχαν αντιπρόσωποι από την Γαλλία, την Ιταλία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία που έχουν δημιουργήσει το ευρωπαϊκό δίκτυο "Πόλεις και Κινηματογράφοι στην Ευρώπη". Στο ίδιο συνέδριο ορίστηκε και η συγκεκριμένη επιτροπή.

Νέο άνοιγμα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε η κρατική τουρκική τηλεόραση TRT-1 το γεγονός ότι τελικά η Τουρκία θα προσκληθεί στην ευρωπαϊκή διάσκεψη , ενώ η εφημερίδα "Μιλλιέτ" αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ κατάφερε να πείσει τον Γερμανό πρωθυπουργό Χέλμουτ Κόλ. Όπως εξάλλου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας Αχάτ Αντιτσάν ο πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ είχε χτες βράδυ σαραντάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ Σιράκ ο οποίος του ανακοίνωσε ότι συμφώνησε ο Χέλμουτ Κολ να προσκληθεί η Τουρκία στη διάσκεψη. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίστηκε από τον Τούρκο κυβερνητικό εκπρόσωπο ως ένδειξη για "μία στροφή υπέρ της Τουρκίας στη διαδικασία ένταξής στην ΕΕ". Ο κ Αντιτσάν πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της χώρας του θα συνεχιστούν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου σε διμερές επίπεδο με επαφές που θα έχει ο κ Γιλμάζ στη διάρκεια επισκέψεων του στο εξωτερικό.

"Κέρδισα το στοίχημα για τις πρώτες εκατό μέρες", είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου, κάνοντας μια ανασκόπηση των τριών τελευταίων μηνών, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, είπε, έγινε η πρώτη πραγματική επαφή των νέων αλβανικών θεσμών με τη διεθνή κοινότητα, τους οικονομικούς της θεσμούς και το ΝΑΤΟ. Η στρατηγική της ανάπτυξης που ακολουθήθηκε από τη κυβέρνησή μου είναι διαφορετική από τη θριαμβολογική συμπεριφορά των προηγούμενων κυβερνήσεων, είπε αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει και τα θετικά τους, λέγοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας Πασκάλ Μίλο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή επίσημη επίσκεψη στη Βόννη, αποδεχόμενος πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του Κλάους Κίνκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός υπουργός θα ζητήσει τη γερμανική βοήθεια για να ξεπεράσει η χώρα του την οικονομική κρίση, αλλά και για να ενταχθεί στις ευρωατλαντικές δομές, που θα βοηθήσουν στην εμπέδωση της δημοκρατίας. Παράλληλα, θα συζητήσουν και το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, στο οποίο η Γερμανία διάκειται ευμενώς προς τις αλβανικές θέσεις.

Το θέμα διενέργειας πρόωρων βουλευτικών εκλογών αναμένεται να θέσει εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή της ΠΓΔΜ το Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας "Βέτσερ" των Σκοπίων, το κόμμα του Πέταρ Γκόσεφ θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, προκειμένου να παρθεί απόφαση για τη διάλυση της Βουλής. Το κόμμα θα ζητήσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας έως τα μέσα Φεβρουαρίου του 1998, ώστε η ημερομηνία των εκλογών να καθοριστεί για τον Μάρτιο.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Γευγκένι Πριμακόφ θα βρίσκεται αύριο στο Τόκιο, στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης στην Ιαπωνία, μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο Πριμακοφ θα έχει συναντήσεις με το ιάπωνα πρωθυπουργό Χασιμοτο, αλλά και τον ομόλογο του, Ομπατσι. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του ρώσου υπουργού, πραγματοποιείται σε διάστημα 10 ημερών μετά την ανεπίσημη συνάντηση Γιελτσιν-Χασιμοτο, στην οποία και τέθηκαν οι βάσεις για την υπογραφή επίσημης συμφωνίας ειρήνευσης το 2000.

Αρχίζει από αύριο στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή το συνέδριο αθλητικών συντακτών με τίτλο "Ελλάδα - Βαλκάνια - Ευρώπη", που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την πρώτη μέρα των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί το 16ο συνέδριο Ελλήνων και Κυπρίων αθλητικών συντακτών, με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και τον ευρωπαϊκό αθλητισμό ως χάρτη της Ευρώπης. Την επομένη θα γίνει το ευρωπαϊκό Forum, με θέμα "MΜΕ, μάρκετινγκ και σπορ", με κύριο ομιλητή τον διευθυντή μάρκετινγκ της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής Μάϊκλ Πέϊν. Την Παρασκευή θα διεξαχθεί το 1ο Βαλκανικό συνέδριο αθλητικών συντακτών, όπου θα τιμηθούν παλιοί βαλκάνιοι αθλητές.

Βαθμιαία ενίσχυση θα παρουσιάσουν αύριο οι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά. Υπάρχει επίσης πιθανότητα ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά. Το πρωί θα εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 8 μέχρι 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 μέχρι 22 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Tuesday, 11 November 1997 - 17:40:25 UTC