Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-12-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 11:32 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 6.12.1997

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ενημερώνει το πρωί για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι τα εθνικά θέματα και η νέα δομή του ΝΑΤΟ, καθώς και οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν για το ζήτημα αυτό, ήταν το κύριο θέμα της χθεσινής πολύωρης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του τόνισε ότι δεν είναι νοητό να υπάρχει εικόνα δημόσιας διάστασης από υπουργούς μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν οι υπουργοί που χειρίζονται τα θέματα αυτά απουσιάζουν στο εξωτερικό. Επίσης ο κ. Σημίτης συνέστησε να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις Αρσένη διαμορφώνουν αρνητική εντύπωση για την κυβέρνηση και δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό επίπεδο απόδοσης του κυβερνητικού έργου. Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος επανέλαβε τις ενστάσεις του για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας, αναφορικά με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και τη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για τον επιχειρησιακό έλεγχο του εναέριου χώρου στο Αιγαίο.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν τη νύχτα στην Αθήνα όταν αναρχικοί που βρισκόταν στις Φοιτητικές Εστίες, βγήκαν από αυτές και κατέστρεψαν προθήκες καταστημάτων. Αμέσως επενέβη η αστυνομία και προέβη σε αρκετές συλλήψεις.

Να χαμηλώσουν οι τόνοι και να προσεγγιστούν τα εθνικά θέματα με σύνεση, νηφαλιότητα και αίσθηση ευθύνης ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για τη νέα στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ. "Θα προτιμούσα πιο πολύ τη λογική επιχειρηματολογία από τις "κορόνες" και τις οργίλες αντιπαραθέσεις που εξασφαλίζουν τίτλους στις εφημερίδες αλλά προκαλούν σύγχυση και άγχος στο λαό", τόνισε ο κ. Κακλαμάνης. Και πρόσθεσε "σε ότι αφορά τη νέα δομή του ΝΑΤΟ πιστεύω ότι η προάσπιση της εθνικής ασφάλειας κάθε χώρας, εξακολουθεί να είναι πρώτα-πρώτα δική της υπόθεση. Τούτο ισχύει πρωτίστως για την Ελλάδα, για λόγους ιστορικούς και γεωστρατηγικούς. Οποιαδήποτε συμμαχία και η συγκεκριμένη του ΝΑΤΟ έχει αποδειχθεί ότι είχε όμως δευτερεύοντα αν όχι και αρνητικό ρόλο".

Πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθούν οι αυξήσεις 15% των επιδομάτων αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του '97, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Θεόδωρος Κοτσώνης, και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Μιχαλολιάκου. Όπως διευκρίνησε ο κ. Κοτσώνης, ήδη σήμερα δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση και έτσι θα αρχίσει αμέσως η καταβολή της φετινής αύξησης στους δικαιούχους. Πάντως, ο υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραδέχτηκε ότι σε επίπεδο φιλοδωρήματος δεν φθάνουν τα λεφτά αυτά ούτε είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από το επίπεδο της αύξησης. Ωστόσο, πρόσθεσε, τα τελευταία χρόνια που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ επιδεικνύοντας την ειδική ευαισθησία του απέναντι σ' αυτή την ομάδα συμπολιτών μας, αύξησε τα επιδόματα, τη μεν πρώτη τριετία κατά 20% κάθε χρόνο, τη δε φετινή χρονιά κατά 15%, δηλαδή συνολικά 75% τα 4 τελευταία χρόνια. Από τη πλευρά του, ο βουλευτής της Ν.Δ. κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι καθυστέρησε στην καταβολή του επιδόματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "χρειάστηκε να εξαντληθούν και οι 12 μήνες του έτους για να μπορούν να ελπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες ότι στο τέλος του χρόνου θα πάρουν τα χρήματα που έπρεπε να πάρουν από την 1η Ιανουαρίου του '97.

Ανυπόστατα και συκοφαντικά χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών πρόνοιας, στο νομό Σερρών, δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, που αναφέρονται στις άθλιες συνθήκες φιλοξενίας παιδιών σε ίδρυμα, στο δήμο Σιδηροκάστρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα δύο μεγάλων σε κυκλοφορία βρετανικών εφημερίδων, στο κέντρο περίθαλψης παίδων Σιδηροκάστρου, οι υπάλληλοι κρατούν αλυσοδεμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα με χρόνια προβλήματα αναπηρίας, ενώ - σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα - οι συνθήκες που επικρατούν στους χώρους του κέντρου χαρακτηρίζονται άθλιες. Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων αναφέρουν ακόμα ότι με το θέμα έχει ασχοληθεί και το βρετανικό τηλεοπτικό "Κανάλι - 4", το οποίο σύντομα θα μεταδώσει εικόνες από το κέντρο περίθαλψης παίδων στο Σιδηρόκαστρο. Ο προϊστάμενος στην εισαγγελία Σερρών, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, διέταξε σήμερα το μεσημέρι προκαταρκτική εξέταση, δίνοντας εντολή στην ασφάλεια να ερευνήσει αν όντως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Την ανάγκη έγκαιρης θεσμοθέτησης ενός υγιούς νομικού πλαισίου των ΜΜΕ και κυρίως των ηλεκτρονικών μέσων, που θα συμβάλει στην ομαλή πορεία εκδημοκρατισμού της χώρας τους, επεσήμανε προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τύπου της Αλβανίας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη επιρροή που ασκεί η τηλεόραση, σημείωσε το μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει να δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα στην ομαλή κοινωνική και δημοκρατική ζωή μιας χώρας σε περίπτωση που περιέλθει σε ανεξέλεγκτα χέρια. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μάλιστα ανέφερε την περίπτωση των Ιμιων, όπου δημιουργήθηκε ένταση και όξυνση και καλλιεργήθηκε πολεμικό κλίμα, για κερδοσκοπικούς και μόνο λόγους, από ελληνικά και τουρκικά τηλεοπτικά κυρίως μέσα.

Η επίτευξη της αειφορίας και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσα σε ένα νέο ρόλο της εκπαίδευσης, είναι οι βασικοί στόχοι της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση, με τίτλο ''Περιβάλλον και Κοινωνία - Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Αειφορία'', η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 8 - 12 Δεκεμβρίου. Η Διάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και διοργανώνεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ και την ελληνική κυβέρνηση, που έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, των Υπουργείων, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ, την Πανελλήνιας Ενωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη (ΜΙΟ -ESDE).

Την εκφόρτωση ενός παράνομου φορτίου γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού προέλευσης ΗΠΑ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η οικολογική οργάνωση "Greenpeace". Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οικολογική οργάνωση, το καλαμπόκι βρίσκεται στο πλοίο "VAN K" που κατέπλευσε την Τετάρτη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η οικολογική οργάνωση ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές, το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης να σταματήσουν την εκφόρτωση και να προχωρήσουν στον έλεγχο του φορτίου. "Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να σταματήσουν αμέσως τη διαδικασία εκφόρτωσης του καλαμποκιού και να προχωρήσουν σε έλεγχο του φορτίου. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα παραβιάζει την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ''απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο περιβάλλον", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πάντως πηγές από το τελωνείο της Θεσσαλονίκης, ανέφεραν ότι το πλοίο έχει τουρκική σημαία και μεταφέρει ποσότητα 20 χιλιάδων τόνων καλαμποκιού και προέρχεται από τη Νέα Ορλεάνη. Εξάλλου, σύμφωνα πάντοτε με τελωνειακές πηγές, η ποσότητα του καλαμποκιού άρχισε από σήμερα να φορτώνεται σε φορτηγά και τρένα με προορισμό την ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα την πόλη Τίτο - Βέλες.

Αθωώθηκαν από το αυτόφωρο δικαστήριο της Θεσσαλονίκη δεκαπέντε ιδιοκτήτες καταστημάτων που είχαν συλληφθεί πριν από μερικές μέρες στη διάρκεια εφόδων που πραγματοποιεί η αστυνομία για παράβαση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Μόλις το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο αθώωσε τους δυο πρώτους κατηγορούμενους - οι υποθέσεις εκδικάστηκαν μεμονωμένα - δεκάδες καταστηματάρχες που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα ξέσπασαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου χαρακτηρίζουν τις αθωωτικές αποφάσεις, δικαίωση ολόκληρου του εμπορικού κόσμου της χώρας. Οι συλλήψεις ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων - ανάμεσα τους και ορισμένοι υπάλληλοι που δήλωσαν υπεύθυνοι για τη λειτουργία εμποροϋπάλληλων, προκαλώντας έκπληξη, αλλά και έντονες αντιδράσεις στους κύκλους των καταστηματαρχών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια είναι η απάντησή του για τα σημερινά σχόλια του Τύπου, σχετικά με το αίτημα βουλευτών για την ανάρτηση της εικόνας του Χριστού στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου, δήλωσε τα εξής:"Νομίζω ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει". Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και θα πρέπει οι βουλευτές να δείξουμε ότι βρισκόμαστε κοντά του. Σε ό,τι αφορά το θρησκευτικό του αίσθημα δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που δεν το σέβεται. Μετά από 150 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου, πιστεύω ότι δεν είμαστε εμείς πιο ευσεβείς από τις χιλιάδες που θήτευσαν σ' αυτόν εδώ τον χώρο, ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού".

Η Θεσσαλονίκη παραδίδει τη σκυτάλη στη Στοκχόλμη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1998. Την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 1997", διοργανώνει την επίσημη τελετή παράδοσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Δυτικών Συνοικιών (Μονή Λαζαριστών), ένα από τα νέα πολιτιστικά κέντρα που δημιούργησε κατά τη διάρκεια του 1997. Η εκδήλωση συνδυάζεται με τη συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη (13 Δεκεμβρίου) των Υπουργών Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, λαμπρύνεται από σειρά παράλληλων γεγονότων, όπως η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας και Χορωδίας της Λιθουανίας, υπό τη Διεύθυνση του Lord Yehudi Menuhin (Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, 11 Δεκεμβρίου) και περιλαμβάνει παράλληλη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικών Πρωτευουσών και Μηνών, οι εκπρόσωποι του οποίου θα παραστούν στο εορταστικό πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, όπου ο Υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα υποδεχθεί επίσημα τη Σουηδή ομόλογό του, Μαρίτα Ούλβσκογκ και θα ακολουθήσει η συναυλία υπό τη διεύθυνση του Lord Yehudi Menuhin.

Πιέσεις δέχθηκαν χθες οι μετοχές των τραπεζών, εξαιτίας του ότι υπήρξαν εντολές πωλήσεων από αρκετούς επενδυτές, με αποτέλεσμα να επηρεασθεί ο γενικός δείκτης και να κλείσει με οριακά κέρδη αν και όλοι οι υπόλοιποι κλαδικοί δείκτες είχαν άνοδο. Τελικά ο γενικός δείκτης είχε απειροελάχιστη αύξηση κατά 0,06% και έκλεισε στις 1.551,29 μονάδες. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έκλεισε θετικά, κάτι που ερμηνεύεται από παράγοντες της αγοράς ως το πέρας της κρίσεως.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στην οποίαν περιέχονται εισηγήσεις για αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ προς την Άγκυρα, ώστε να αναγκασθεί η Τουρκία να συνεργασθεί εποικοδομητικά στο Κυπριακό, απέστειλε ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, Ευγένιος Ρωσσίδης. Στην επιστολή, η οποία στάλθηκε με την ευκαιρία της επικείμενης συνάντησης του Προέδρου Κλίντον με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μεσούτ Γιλμάζ, στις 19 Δεκεμβρίου στην Ουάσινγκτον, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πολλά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, αισθάνονται απογοήτευση από την αμερικανική πολιτική, σε ότι αφορά στους χειρισμούς των ΗΠΑ τόσο για το Αιγαίο όσο και για θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ψήφισμα για την Κύπρο, με το οποίο καταδικάζονται έντονα οι απειλές της Τουρκίας για πόλεμο στην Κύπρο σε περίπτωση ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκη Ένωση κι εκφράζεται η συμπαράσταση των αποδήμων στον αγώνα του κυπριακού λαού για δικαίωση, αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από την Α' Τακτική Συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Στο ψήφισμα, το οποίο συντάχθηκε παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Μανόλη Χριστοφίδη, από τους Κύπριους εκπροσώπους στη Συνέλευση, εκφράζεται "σοβαρή ανησυχία για τη συνέχιση της κυπριακής κρίσης, η οποία αποτελεί απειλή κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και αδικαιολόγητα μακρόχρονη αδικία σε βάρος της ευημερίας και της ευτυχίας του κυπριακού λαού".

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός οικονομικών της Τουρκίας Μαχφί Εγκιλμέζ, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο λόγος της παραίτησής του, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του, υπήρξε η διαφωνία του με τον πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ σχετικά με τη διαχείριση της οικονομίας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στενοί συνεργάτες του, ο κ. Εγκιλμέζ παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τα σχέδια της κυβέρνησης να παγώσει τις τιμές των αγαθών που θα παραχθούν από τις κρατικές επιχειρήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου χρόνου, με σκοπό να καταπολεμηθεί το ποσοστό του πληθωρισμού, που κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 95%. Σύμφωνα με τον κ. Εγκιλμέζ, η μέθοδος αυτή θα αποτελέσει "μπούμερανγκ".

Ο "Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου" εξέδωσε ανακοίνωση και αναλαμβάνει ευθύνες για τις τελευταίες επιθέσεις που έγιναν στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου. Ανέλαβε, επίσης, ευθύνη και για την κατάρρευση ενός αεροπλάνου της Πρίστινας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 άτομα. Στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης υποστηρίζεται ότι όλα αυτά είναι προϊόν της σημερινής κατάστασης στην περιοχή και ότι αν δεν αλλάξει στάση η Σερβία, θα ενταθεί η δράση για την απελευθέρωση των "κατεχομένων" αλβανικών εδαφών.

Η αμνηστία που εκδόθηκε το Μάρτιο θα παραταθεί μέχρι τον Ιανουάριο, εάν οι φυλακισμένοι, οι οποίοι απέδρασαν από τις φυλακές κατά τη διάρκεια της πολιτικής αναταραχής, επιστρέψουν εθελοντικά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 1998, ενώ θα μειωθεί το ένα τρίτο της ποινής τους, όπως προβλέπεται από την τροποποίηση του νόμου για αμνηστία, η οποία συζητήθηκε από την αλβανική κυβέρνηση. "Το νέο σχέδιο δεν άλλαξε τον πυρήνα του νόμου για αμνηστία, αλλά παρέτεινε την προθεσμία επιστροφής των φυλακισμένων από τις 12 Απριλίου του '97 στις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας, Θίμιο Κόντι, ενώ πρόσθεσε ότι "η παράταση αυτή έχει ως στόχο να ενημερώσει όσους δεν έχουν επιστρέψει, επειδή δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία".

Σαράντα περίπου άτομα συνελήφθησαν από την βοσνιακή αστυνομία τις τελευταίες ημέρες στην κεντρική Βοσνία, σε μια επιχείρηση καταπολέμησης του εγκλήματος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς πάντως να δοθούν οι ακριβείς αιτίες των συλλήψεων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τα άτομα που συνελήφθησαν συνδέονται με δολοφονίες, "εθνικές εκκαθαρίσεις" και τρομοκρατικές ενέργειες στην περιοχή της Κροατο-μουσουλμανικής Ομοσπονδίας. Η αστυνομία του ΟΗΕ είπε ότι προς το παρόν οι ύποπτοι ανακρίνονται από τη βοσνιακή αστυνομία.

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπεται για σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία κατά τόπους θα ενταθούν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 2 μέχρι 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 μέχρι 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις προς το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 μέχρι 11 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 6 December 1997 - 9:40:17 UTC