Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-05-27

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 08:25 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Θεσσαλονίκη, 27/05/1998 (MΠΕ)

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκληθούν στις συγκοινωνίες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Στάση εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, καθώς τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 8:30 το πρωί και από τις 8:30 το βράδυ, μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει ζητήσει κατά της απεργίας, η διοίκηση της Ιονικής. Σήμερα και αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στην Εμπορική, στο πλαίσιο των κυλιόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ.

Απορρίφθηκε τα μεσάνυχτα στη βουλή, η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με την αποτυχία του πρώτου προγράμματος εξυγίανσης της Ολυμπιακής.

Οριστικοποιείται σήμερα το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για το πρόγραμμα εξυγίανσης των προβληματικών ΔΕΚΟ.

Διεθνής συνέδριο για τον Μέγα Αλέξανδρο διοργανώνεται από σήμερα έως τις 31 του μηνός στη Βέροια, από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ημαθίας. Το θέμα του συνεδρίου είναι: "Αλέξανδρος ο Μέγας από τη Μακεδονία στην Οικουμένη", ενώ την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Οι ιδιαίτερα στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες, επιβεβαιώθηκαν από τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας στο Κοινοβούλιο.

Στο Ταλίν της Εσθονίας βρίσκεται ο υφυπουργός Γεωργίας Βασίλης Γερανίδης, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 21η Περιφερειακή Διάσκεψη του FAQ για την Ευρώπη, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαίου.

Με απώλειες 1,81% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά παρά την αρχική σημαντική άνοδο, η οποία οδήγησε τον γενικό δείκτη τιμών πάνω από το επίπεδο των 2. 700 μονάδων.

Την αποφασιστικότητα της χώρας του να συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, επανέλαβε ο ειδικός συντονιστής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τόμας Μίλερ, μιλώντας στο συνέδριο του περιοδικού Economist, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναθεωρήσει τη στάση της έναντι της Τουρκίας, ώστε να τη φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Βλάικο Στογιλίκοβιτς δήλωσε ότι η σερβική αστυνομία θα προβεί στη λήψη αποτελεσματικότερων μέτρων προκειμένου να προστατεύσει όλους τους πολίτες της χώρας από τις επιθέσεις των τρομοκρατών στο Κοσσυφοπέδιο, ''ανεξάρτητα από την εθνικότητα στην οποία ανήκουν".

Για την Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον αναχώρησε ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, συνοδευόμενος από δύο στενούς του συνεργάτες, τον αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Συνδέσμου Φεχμί Αγκάνι και το δημοσιογράφο Βετόν Σουρόι. Προηγουμένως ο Ρουγκόβα θα μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της αυτοεξόριστης κυβέρνησης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Μπούγιαρ Μπουκόσι, ο οποίος ενδέχεται να τον συνοδεύσει στις ΗΠΑ.

Η Ρουμανία πούλησε 1.000 ταθωρακισμένα οχήματα στην Αλγερία το 1994 για να βοηθήσει την κυβέρνηση της χώρας, να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές αντάρτες σύμφωνα με δημοσίευμα της ρουμανικής εφημερίδας "Romania Libera". Η εφημερίδα αποκάλυψε συμβόλαιο με ημερομηνία την 21η Σεπτεμβρίου του 1994.

Στο νοσοκομείο παραμένει με αναπνευστικά προβλήματα ο πρώην κομμουνιστής ηγέτης της Βουλγαρία Τοντόρ Ζίφκοφ, ο οποίος εισήχθη πριν δύο εβδομάδες λόγω υπεργλυκαιμίας και καρδιακής αρρυθμίας. Ο Ζίφκοφ είχε μεταφερθεί στην εντατική μονάδα όπου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία τόσο το διαβητικό του πρόβλημα όσο και η καρδιακή ανωμαλία,, υποφέρει ακόμα. όμως από αναπνευστικά προβλήματα και αναμένεται να παραμείνει εκεί για αρκετό καιρό.

Άστατος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 13 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 15 μέχρι 27 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις και βροχή το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Wednesday, 27 May 1998 - 5:40:06 UTC