Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-07-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ
  • [02] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΟΒΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [03] Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
  • [04] ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ
  • [05] ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ
  • [06] ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΥΓΜΑΧΟΙ ΜΑΣ
  • [07] ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • [08] ΕΜΜΕΣΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΟΥ
  • [09] ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΠΙΓΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
  • [10] ΠΟΥΤΙΝ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ
  • [11] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
  • [12] ΠΓΔΜ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
  • [13] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΩΡΟ... ΕΝ ΠΤΗΣΗ
  • [14] ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ "ΚΑΝΑΝΤΕΡ"

  • [01] Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ

    Βράνιε, 16 Ιουλίου 2000 (20:14 UTC+2)

    "Επίθεση" κατά των σερβικών αστυνομικών αρχών εξαπέλυσε το αλβανικό Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης (PDD), υποστηρίζοντας ότι η σερβική αστυνομία εξακολουθεί να κρατεί φυλακισμένους Αλβανούς των περιοχών Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβεντζα, που βρίσκονται στα διοικητικά σύνορα της Σερβίας με την επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

    Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι τις τελευταίες ημέρες, μετά από σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην περιοχή, η σερβική αστυνομία συνέλαβε μεγάλο αριθμό Αλβανών κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πολιτικές εντάσεις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τρεις αυτές περιοχές της Σερβίας ζουν περίπου 70.000 Αλβανοί, ενώ πολλοί άλλο τις εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής εκστρατείας του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

    Το PDD αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι ο σερβικός στρατός έχει αυξήσει τα σημεία ελέγχου στη γύρω από τις τρεις αυτές σερβικές πόλεις περιοχή, κίνηση που το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης χαρακτηρίζει "προοδευτική επιβολή καθεστώτος εκτακτης ανάγκης".

    Σύμφωνα με το PDD, στόχος των σερβικών αστυνομικών αρχών είναι η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας μεταξύ των Αλβανών κατοίκων των περιοχών αυτών προκειμένου να επισπευσθεί η αποχώρησή τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή και ιδιαίτερα στο χωριό Ντόμπροσιν εντός της "ζώνης ασφαλείας" μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, δρα μία ομάδα ένοπλων Αλβανών που αυτοαποκαλείται Απελευθερωτικός Στρατός του Πρέσεβο, της Μέντβετζα και Μπουγιάνοβατς (UCPMB).

    Σ.Π.

    [02] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΟΒΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Αθήνα, 16 Ιουλίου 2000 (19:53 UTC+2)

    Για διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο αναχωρεί την Τρίτη 18 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, μετά από πρόσκληση του πρόεδρου της κυπριακής βουλής και του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού.

    Την Τρίτη το απόγευμα ο κ. Τσοβόλας θα συναντηθεί με τον Σπύρο Κυπριανού και αργότερα θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΔΗΚΟ για τις επετείους της 15 ης και 20ης Ιουλίου 1974.

    Την επόμενη μέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσαρίδη και τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια.

    [03] Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

    Αθήνα, 16 Ιουλίου 2000 (19:49 UTC+2)

    Δεν υπήρχε έλλειψη συντονισμού κατά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τονίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής".

    Παράλληλα, αποδίδει την πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που περιήλθε η χώρα μας εξαιτίας των πυρκαγιών στις ακραίες καιρικές συνθήκες, που αντιμετώπισε για πρώτη φορά η Ελλάδα.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επανέλαβε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού για άμεση οικονομική κατάσταση των πληγέντων από την πύρινη λαίλαπα.

    Ενδεικτικό της μέριμνας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, υπογραμμίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης, είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως σε δυνάμεις και μέσα πυρόσβεσης.

    Τέλος, εξήρε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την αυτοθυσία όλων όσων ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

    [04] ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

    Βέροια, 16 Ιουλίου 2000 (19:37 UTC+2)

    Πρωτοφανές τροχαίο συνέβη στη Βεργίνα Ημαθίας. Ο 60χρονος αγρότης Πρόδρομος Ντινόπουλος έχασε τη ζωή του, όταν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε το χωράφι όπου εργάζονταν.

    Το ατύχημα συνέβη στις 6.00 π.μ και το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 27χρονος Σωτήρης Κοκοδήμος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

    Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Βέροιας, ο οδηγός δεν βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

    [05] ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιουλίου 2000 (19:35 UTC+2)

    Με κεντρικό μήνυμα τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών για ένα καθαρό περιβάλλον και κατά την καλοκαιρινή περίοδο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία της Περαίας η δεύτερη και τελευταία φάση της εξόρμησης καθαρισμού των ακτών του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής που διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού και με το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    Από τις 11 το πρωί τα συνεργεία του Συνδέσμου και του Δήμου και εκατοντάδες πολιτών και μελών οικολογικών οργανώσεων της ΟΤΑ εξόρμησαν στις ακτές της Περαίας και σάρωσαν την παραλία συγκεντρώνοντας σημαντικές ποσότητες απορριμάτων (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο καθώς και μεγάλες ποσότητες νεκρών φυκιών.

    "Ο εθελοντισμός είναι το κύριο μήνυμα της εποχής μας", τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. "Οι πολίτες είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Κατά συνέπεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με τη συμμετοχής μας σε κάθε προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης για καθαρές θάλασσες και ακτές. Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που στις ακτές της Περαίας παραθερίζει μεγάλος αριθμός Θεσσαλονικέων και συγκεντρώνονται πάνω από 60.000 επισκέπτες, μπορούμε να κατανοήσουμε τη δυσκολία του Δήμου να διατηρήσει τις ακτές καθαρές".

    Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Αντώνης Μάντζαρης, αφού ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο ΟΤΑ για την σημαντική βοήθεια που προσφέρει, υπογράμμισε ότι το έργο της διατήρησης των ακτών καθαρών είναι πολύ σημαντική υπόθεση για περιοχές τουριστικές όπως ο Δήμος Θερμαϊκού, οι ακτές του οποίου τα τελευταία χρόνια βραβεύονται συνεχώς με τη Γαλάζια Σημαία.

    Στην εξόρμηση συμμετείχε και η ομάδα "Blue Heaven" της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πραγματοποιώντας καθαρισμό βυθού καθώς και ο Ιστοπλοϊκός Ομιλος Καταμαράν "Τορωναίος".

    Ακόμη πήραν μέρος η Ελληνική Αστυνομία, η Τουριστική Αστυνομία, ο Ναυτικός Ομιλος Περαίας, το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Περαίας, ο Πολιτιστικός και Οικολογικός Σύλλογος Περαίας κ.α.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού Γρηγόρης Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Θερμαϊκού Κολλάρας Αγγελος, ο αντιδήμαρχος Καλλικράτειας Γιώργος Τσασμάκας, ο βοηθός Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Γεωργαντάς, ο διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας Θεόφιλος Τσιμπιρκίδης και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Περαίας Θωμάς Χαραλαμπάκος

    [06] ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΥΓΜΑΧΟΙ ΜΑΣ

    Αθήνα, 16 Ιουλίου 2000 (19:12 UTC+2)

    Το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης θα διεκδικήσουν αύριο δύο νεαροί πυγμάχοι μας.

    Ο Βαγγέλης Παπουτσάκης στα 63 κιλά και ο Χρήστος Αρβανίτης στα 66, έφτασαν στον τελικό των κατηγοριών τους, στο 5ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου".

    Η πρόκριση των δύο πυγμάχων στους τελικούς αποτελεί σταθμό στην ιστορία της ελληνικής πυγμαχίας, καθώς στα τέσσερα προηγούμενα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, η ελληνική συγκομιδή σε μετάλλια ήταν δύο χάλκινα.

    Ο Παπουτσάκης και ο Αρβανίτης προκρίθηκαν στους τελικούς νικώντας χθες στα σημεία τον Σλοβάκο Μπλάζο με 6-4 και τον Ισραηλινό Χαμάντα με 2-1 αντίστοιχα. Στους τελικούς οι πυγμάχοι μας θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης έχοντας αντιπάλους Ρώσους, ο μεν Παπουτσάκης τον Γκετέζεφ, ο δε Αρβανίτης τον Μπασάτοβ.

    Ο άλλος πυγμάχος μας που αγωνίστηκε στα ημιτελικά, ο Νίκος Σολδάτος, κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο, αφού έχασε από τον Αρμένιο Χακομπιάν, με εγκατάλειψη στο δεύτερο γύρο

    [07] ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

    Μαδρίτη, 16 Ιουλίου 2000 (18:57 UTC+2)

    Ένα άτομο τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από τα κεντρικά κτίρια της Εθνοφρουράς στην πόλη Αγκρέδα της επαρχίας Σορια, στην κεντρική Ισπανία, σε μια επίθεση που φέρει τα σημάδια της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

    Η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μια ημέρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία δημοτικού συμβούλου του Λαϊκού Κόμματος στην πόλη Μάλαγα, μια επίθεση που σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής ενδείξεις αποτελεί έργο της ΕΤΑ.

    Η σημερινή έκρηξη προκάλεσε ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά και στα παρακείμενα κτίρια.

    Σ.Π.

    [08] ΕΜΜΕΣΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 16 Ιουλίου 2000 (18:56 UTC+2)

    Στο θέμα των ταυτοτήτων και στην αντιπαράθεση του με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επανήλθε χθες από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας σε εκδήλωση του "Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης".

    Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού δεν είναι ισόβιοι, αλλά εκλεγμένοι. "Αυτή την Ελλάδα παραλάβαμε, αυτή που πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Είναι καρπός αγώνων και θυσιών του ελληνικού λαού, τον οποίο καθοδήγησαν άξιοι αιρετοί εκπρόσωποι του, όχι αυτόκλητοι σωτήρες", επισήμανε χαρακτηριστικά.

    [09] ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΠΙΓΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

    Μπίγκα, 16 Ιουλίου 2000 (18:55 UTC+2)

    Πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν χθες ο δήμος Ξάνθης και ο τουρκικός δήμος Μπίγκα, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Ο δήμαρχος της πόλης Μπίγκα, Σουκρού Κεμερλί, και ο δήμαρχος της Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, υπέγραψαν το πρωτόκολλο στο κτίριο της δημαρχίας της τουρκικής πόλης, ενώ από ελληνικής πλευράς το παρόν έδωσε και ο νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία επρόκειτο να περάσει το σαββατοκύριακο στην Τουρκία και να επισκεφθεί τους γύρω από την πόλη Μπίγκα αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους.

    Σ.Π.

    [10] ΠΟΥΤΙΝ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

    Μόσχα, 16 Ιουλίου 2000 (18:40 UTC+2)

    Στρατηγικής σημασίας εταίρο για τη Μόσχα χαρακτήρισε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, το Πεκίνο, λίγες ημέρες πριν την πρώτη του επίσκεψη ως επικεφαλής του ρωσικού κράτους στην Κίνα.

    Σε συνέντευξή που παραχώρησε σε κινέζους δημοσιογράφους, ο κ. Πούτιν εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι σχέσεις Πεκίνου - Μόσχας θα διατηρήσουν το υψηλό τους επίπεδο και θα ενδυναμωθούν στην πάροδο του νέου αιώνα, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας ενός "πολυ-πολικού" κόσμου, στον οποίο Ρωσία και Κίνα θα κατέχουν θέσεις-κλειδιά.

    "Οπως γνωρίζετε, η Κίνα και η Ρωσική Ομοσπονδία μοιράζονται κοινές απόψεις στο διεθνή πολιτικό στίβο και βαδίζουν στην ίδια πορεία", είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

    Σ.Π.

    [11] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

    Αθήνα, 16 Ιουλίου 2000 (18:39 UTC+2)

    Νέες βολές εναντίον του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εξαπολύει ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρισόστομος, με συνέντευξη του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι εγκλωβισμένος από τους συνεργάτες του, μέλη της παραεκκλησιαστικής, όπως τη χαρακτηρίζει, οργάνωσης "Χρυσοπηγή".

    Οσες υπογραφές και αν μαζέψει η εκκλησία θα τις χρησιμοποιήσει για προσάναμμα, από τη στιγμή που θα κλείσει το θέμα για την κυβέρνηση, τόνισε.

    Για την προσφυγή του αρχιμανδρίτη Γεωργίου Τριανταφυλλίδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νομιμότητας της εκλογής του στη θέση μητροπολίτη Ζακύνθου, σημείωσε ότι υπάρχει η ανάλογη περίπτωση της εκλογής του μητροπολίτη Νικοδήμου, η οποία διερευνάται ήδη. Ωστόσο, υποστήριξε, με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο, ότι "η 'μηχανή' που δουλεύει στις δημόσιες σχέσεις του Αρχιεπισκόπου διοχέτευσε μόνο τη δική του περίπτωση, για να τον τρομοκρατήσει.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημοσίευση φωτογραφίας που τον παρουσίαζε μαζί με στέλεχος της χούντας, λίγο μετά τη δημοσίευση στον Τύπο ανάλογης φωτογραφίας του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο Χρυσόστομος χαρακτήρισε τη συνάντηση συμπτωματική και προσέθεσε: "Ποιος είναι, όμως, ο χουντικός [...] αποδεικνύεται από τη συνεργασία του ή τους ύμνους του ή την προώθηση ή εάν κατέλαβε κανείς θέση επί επταετίας".

    [12] ΠΓΔΜ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

    Σκόπια, 16 Ιουλίου 2000 (18:36 UTC+2)

    Συνάντηση με την αρμόδια για θέματα προϋπολογισμού Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), Μικαέλε Σρέγιερ, είχε σήμερα στην Αχρίδα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι.

    Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε επίσης ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Νικόμα Γκρούεφσκι, επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και την παρούσα φάση των μεταρρυθμίσεων στην ΠΓΔΜ.

    Η Γερμανίδα Επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίηση της ΕΕ για το ρόλο της ΠΓΔΜ στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η πρώην αυτή γιουγκοσλαβική δημοκρατία αποτελεί πλέον παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

    Σ.Π.

    [13] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΩΡΟ... ΕΝ ΠΤΗΣΗ

    Αγκυρα, 16 Ιουλίου 2000 (18:33 UTC+2)

    Εν πτήση έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι νεαρή γερμανίδα τουρίστρια, η οποία επέστρεφε στη χώρα της μετά τις διακοπές της σε τουρκικό τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Η Στέφανι Αϊζερ, αισθάνθηκε ότι ήρθε η ώρα να φέρει στον κόσμο το μωρό της, λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου της τουρκικής ιδιωτικής εταιρίας Sun Express Airlines από την πόλη Αττάλεια με προορισμό τη Νυρεμβέργη.

    Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η κατάσταση της νεαρής μητέρας, ο κυβερνήτης άλλαξε προορισμό και κατευθύνθηκε στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να μπορέσει η νεαρή Γερμανίδα να γεννήσει σε νοσοκομείο της πόλης.

    Το μωρό όμως φαίνεται ότι ήταν βιαστικό, αφού δεν περίμενε την προσγείωση του αεροπλάνου και ήρθε στον κόσμο ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν ακόμη στον αέρα, με τη βοήθεια ενός γερμανού γιατρού που κατά καλή τύχη της μητέρας ήταν μεταξύ των επιβατών.

    Η μητέρα και το μωρό διακομίστηκαν αμέσως μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στην Κωνσταντινούπολη σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι της επιστροφής στη Νυρεμβέργη.

    Σ.Π.

    [14] ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ "ΚΑΝΑΝΤΕΡ"

    Αθήνα, 16 Ιουλίου 2000 (18:32 UTC+2)

    Κηδεύτηκαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι δύο πιλότοι του μοιραίου "Καναντέρ", που έπεσε χθες το πρωί στην Αργαλαστή Μαγνησίας.

    Ο επισμηναγός Ιωάννης Μυλωνάς, 41 ετών, κηδεύτηκε στα Γαλανέικα Λαμίας και ο ανθυποσμηναγός Ιωάννης Καρασάβας, 25 ετών, στη Νέα Ιωνία Βόλου. Μεγάλη ήταν η οδύνη των οικείων τους, ενώ συνάδελφοι και φίλοι εξήραν την αυτοθυσία τους. Ο επισμηναγός Ιωάννης Μυλωνάς είχε τρία παιδιά.

    Τα συλληπητήρια τους στις οικογένειες των χειριστών εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σιμήτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, το ΚΚΕ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 19 July 2000 - 8:03:08 UTC