Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-11-15

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΕΠΠΑΣ: ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ
  • [02] Η ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Ο. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
  • [03] Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • [04] ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 5,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [05] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
  • [06] ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
  • [07] ΕΥΚΟΛΗ ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΜΕ 91-54 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ
  • [08] ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ: "Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΆΔΑ"
  • [09] ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ TVX HELLAS
  • [10] ΕΞΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
  • [11] ΕΠΤΑ "ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ HELEXPO
  • [12] ΦΩΤΙΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ
  • [13] ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΝΗΣΤΙΑ
  • [14] ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΟ Ο ΝΤΕΚΤΑΣ
  • [15] ΕΛΛΗΝΟ - ΤΣΕΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
  • [16] ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΓΩ Ε.Ε.
  • [17] Ο ΠΑΟΚ ΠΗΡΕ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ "8" ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
  • [18] Γ. ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • [19] Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
  • [20] ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΤΖΕΒΙΤ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [21] Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΚΙΟΥΝΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [22] ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΕΝΝΕΣ
  • [23] ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

  • [01] ΡΕΠΠΑΣ: ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2000 (15:01 UTC+2)

    Φωτογραφία: Φώτης Χατζημιχάλης

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Καμία χώρα δεν μπορεί να λάβει μονομερείς αποφάσεις και μέτρα για το πρόβλημα των "τρελών αγελάδων" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, και επεσήμανε ότι θα αποφασιστεί ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κ.Ρέππας εξέφρασε την ελπίδα ότι η μόνιμη κτηνιατρική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνεδριάζει σήμερα θα λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι αν δε συμβεί κάτι τέτοιο τότε αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα) που θα συνεδριάσει το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. Τέλος, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους.

    [02] Η ΒΟΥΛΗ ΖΗΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Ο. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

    Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2000 (19:56 UTC+2)

    Φωτογραφία: Το προεδρείο της Βουλής

    Την υποχρέωση να παράσχει εγγράφως τις αναγκαίες πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτει σχετικά με τις δηλώσεις του σε εφημερίδα για "χρηματοδότηση υποψήφιων βουλευτών", αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής για τον οικονομικό έλεγχο των πολιτικών κομμάτων σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής, ότι έχει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

    Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε συνέντευξή του στο "Εψιλον" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, ο κ.Κυριακόπουλος δεν περιλαμβάνει στη δήλωσή του ούτε πρόσωπα, ούτε ποσά, ούτε και χρόνο χρηματοδότησης, αλλά σύμφωνα με το άρθρο 19 του νόμου 2429/1996 πρέπει να τηρηθεί κάθε μορφή υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτόν.

    Ο κ. Κυριακόπουλος κλήθηκε να παράσχει τις σχετικές πληροφορίες εντός της εβδομάδας προκειμένου να διευκρινιστούν οι δηλώσεις του και να αποδειχθεί η βασιμότητά τους.

    [03] Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2000 (13:54 UTC+2)

    Φωτογραφία: Γρηγόρης Νιώτης

    Ο Γρηγόρης Νιώτης αναλαμβάνει υφυπουργός Εξωτερικών ύστερα από την παραίτηση της Αγγελικής Λαίου. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος δήλωσε ότι η κ. Λαίου έστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην οποία επικαλείται προσωπικούς λόγους. Ο κ. Ρέππας είπε ότι η κ. Λαίου παραμένει βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει κι άλλες αλλαγές στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός.

    Ο Γρηγόρης Νιώτης έχει διατελέσει και στο παρελθόν υφυπουργός Εξωτερικών. Είναι 51 χρονών, εκλέγεται βουλευτής στη Β΄εκλογική περιφέρεια του Πειραιά από το 1989 και είναι πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό.

    [04] ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 5,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 15 Νοεμβρίου 2000 (21:00 UTC+2)

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία, σκορπώντας των πανικό στους κάτοικους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και το Ιράν και ο σεισμός έγινε αισθητός στις επαρχίες ανατολικά της πόλης Χάκαρι.

    Το πρακτορείο ανέφερε ότι δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    Ο.Κ.

    [05] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:59 UTC+2)

    Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και στο πλαίσιο των θέσεων του ΠΑΣΟΚ που επιβεβαιώθηκαν κατά την τελευταία κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γραμματέα της Κ.Ε. Κώστας Σκανδαλίδης, ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και μέλος του Ε.Γ. Κώστας Λαλιώτης, ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος και μέλος του Ε.Γ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης, ο υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ> Ηλίας Μπεριάτος.

    Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη με αφορμή την αναθεώρηση του άρθρου 24 καλλιεργούνται αδικαιολόγητες, περίεργες ή και σκόπιμες "παρεξηγήσεις" και κρίθηκε σκόπιμο να δοθούν διευκρινίσεις.

    Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι η πρόταση της αναθεώρησης του άρθρου 24 είναι συλλογική και επίσημη πολιτική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ με στόχο την πραγματική και αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη διαμόρφωση όρων ασφάλειας δικαίου για όλους τους πολίτες.

    Στην προηγούμενη Βουλή η κίνηση της διαδικασίας αναθεώρησης του άρθρου 24 προτάθηκε και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Ν.Δ. και ανάγκη αναθεώρησής του διαπιστώθηκε με τη συντριπτική πλειοψηφία των 274 βουλευτών.

    Συνεπώς, τονίζεται στην ανακοίνωση, όσοι διακινούν την άποψη ότι η αναθεωρητική Βουλή δεν δικαιούται να ασχοληθεί με τα του άρθρου 24, γιατί τα θέματα αυτά τα χειρίζεται η Δικαιοσύνη ή μάλλον ορισμένοι δικαστές ή τέως δικαστές που θέλουν να κάνουν την υπόθεση του περιβάλλοντος προσωπικό πολιτικό τους στόχο ή πολιτικό τους άλλοθι προσβάλλουν το ίδιο το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα.

    "Είναι δυστυχώς προφανές ότι κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία πολιτών και οργανώσεων για να προωθήσουν συντεχνιακά ή και προσωπικά συμφέροντα", επισημαίνεται.

    Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι η βασική θέση όσων προβάλλουν αντιρρήσεις για την αναθεώρηση του άρθρου 24 είναι η αμφισβήτηση κατά βάθος της ίδιας της αρμοδιότητας της Βουλής και για αυτό το λόγο δεν υπήρξε ως τώρα ουσιαστική ανταπόκριση στο διάλογο που πάντα προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

    "Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ διαστρέφονται και αλλοιώνονται συστηματικά από ορισμένους που θέλουν να εμφανίζονται ως αποκλειστικά και κατ' επάγγελμα προστάτες του περιβάλλοντος. Προσθήκες στο άρθρο 24 που γίνονται για να επιτευχθεί μία συστηματικότερη νομοθεσία που να εφαρμόζεται και να ερμηνεύεται εξίσου συστηματικά με στόχο την πληρέστερη προστασία του περιβάλλοντος και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια δικαίου για όλους, αντιστρέφονται με επικίνδυνο για το περιβάλλον τρόπο", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Επισημαίνεται τέλος ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά ανοιχτό στο διάλογο με όλες τις κοινωνικές, επιστημονικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και με όλους τους πολίτες. Σε ένα διάλογο βασισμένο στην πλήρη και έγκυρη ενημέρωση και με στόχο την πραγματική και συνολική και όχι τη ρητορική και επιλεκτική προστασία του περιβάλλοντος.

    [06] ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

    Σόφια, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:47 UTC+2)

    Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας σε ξενοδοχείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

    Η έκρηξη στο ξενοδοχείο Ambassador ήταν πολύ ισχυρή σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Στέφαν Σοφιγιάνσκι, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι τα θύματα πρέπει να είναι ξένοι.

    Το υπουργείο δεν έδωσε στοιχεία για τις ταυτότητες των νεκρών, ενώ υπάρχουν και τραυματίες από την έκρηξη.

    Ο.Κ.

    [07] ΕΥΚΟΛΗ ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΜΕ 91-54 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:45 UTC+2)

    Με πρωταγωνιστές τους δύο Αμερικανούς Εντουαρντς και Τζόνσον, η Δάφνη επιβλήθηκε εύκολα με 91-54 του Αρίωνα, σε φιλικό παιχνίδι. Το ημίχρονο ήταν 47-32.

    Τα δεκάλεπτα: 28-11, 47-32, 72-44, 91-54.

    ΔΑΦΝΗ: Γκαγκαουδάκης 5 (1), Γκαγκαλούδης 11, Τζόνσον 21, Εντουαρντς 22 (3), Αριγκμπάμπου 10, Παναγιωταράκος 10, Μοσχοβίτης, Πουρνάρας 2, Αγγελίδης 10, Συριστατίδης.

    ΑΡΙΩΝΑΣ: Ρώσσης 5 (1), Σταθάτος, Παππάς 2, Σκουλής 9, Δαουλάρης 9, Σιώκος 7 (1), Πανάρας 3 (1), Λυκουρέσης, Κατσαφούρης 1, Ντουμάνης 5, Χαλκιαδάκης 20.

    [08] ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ: "Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΆΔΑ"

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:41 UTC+2)

    "Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα. Παρά το γεγονός ότι έλειπε ο Ντέιβιντ Ρίβερς, μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις", επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ηλίας Ζούρος. Αναφέρθηκε και στα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας (Παπανικολάου, Οικονόμου, Ρισασέ, Φέμερλινγκ), καθώς και στις δυσκολίες που απορρέουν από τις συγκεκριμένες απουσίες. "Μας προβληματίζει η αγωνιστική απραξία. Η απουσία των διεθνών παικτών θ' αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την προετοιμασία μας", συμπλήρωσε.

    Σε καλό δρόμο βρίσκεται το στάδιο της αποθεραπείας του Ντέιβιντ Ρίβερς, ενώ το ιατρικό τιμ θεωρεί ότι θα καταφέρει να πάρει μέρος στην αναμέτρηση εναντίον της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Όσο για το αυριανό παιχνίδι με την Χάποελ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα ο κ. Ζούρος επισήμανε: "Είναι μία δύσκολη αναμέτρηση. Θέλουμε να αποδείξουμε στους φιλάθλους μας, ότι η ομάδα έχει πάθος, διάρκεια και το κατάλληλο υλικό. Θέλουμε επίσης να προσφέρουμε θέαμα".

    [09] ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ TVX HELLAS

    Ολυμπιάδα, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:40 UTC+2)

    Υπό κατάληψη βρίσκεται το εργοστάσιο τςη TVX Hellas από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την περικοπή μισθών και την εκ περιτροπής εργασία, εκφράζοντας φόβους ακόμη και για απολύσεις, ενώ απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι να ανακαλέσει η εταιρία τις αποφάσεις της.

    Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργίες από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά χθες αποφάσισαν να δράσουν δυναμικότερα, και αφού συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της διοίκησης, προχώρησαν σε κατάληψη και των τριών εγκαταστάσεων της μεταλλευτικής εταιρίας στην Ολυμπιάδα, στο Μαντέμ Λάκο και στο Στρατώνι.

    Η διοίκηση της εταιρίας προχώρησε στην απόφαση για εκ περιτροπής εργασία, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα και έλλειψη κεφαλαίων. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του νέου συστήματος εργασίας αποτελεί την αρχή για απολύσεις προσωπικού.

    Στο θέμα παρενέβη ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την εξομάλυνση της κατάστασης.

    [10] ΕΞΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

    Ιερουσαλήμ, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:39 UTC+2)

    Εξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες στην Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται για έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για αντιμετώπιση της κρίσης.

    Το υπουργικό συμβούλιο ίσως αποφασίσει να ακολουθήσει ποιο επιθετική πολιτική προς τους Παλαιστίνιους μετά την απόφαση της Φατάχ, το κίνημα του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, να καλέσει τους Παλαιστινίους να ανακηρύξουν σήμερα την ανεξαρτησία τους και να επιτεθούν εναντίον των δυνάμεων του Ισραήλ.

    Οι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε πόλεις της Δυτικής Οχθης, κοντά στη Χεβρώνα, στην Ιεριχώ και στο Τουλκαρέμ και στο πέρασμα Κάρνι ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας.

    Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑFP μετέδωσε ότι ένας έβδομος Παλαιστίνιος πέθανε στη Δυτική Οχθη αφού πυροβολήθηκε στο στήθος.

    Συνολικά από τις 28 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις σκοτώθηκαν 220 άτομα κυρίως Παλαιστίνιοι.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο Associated Press ότι σε περίπτωση που δεν γίνει ειρήνη στη Μέση Ανατολή τότε θα απογοητευθεί οικτρά αλλά δεν μετάνιωσε για τις προσπάθειες που έκανε για να λυθεί το ζήτημα γιατί το θεωρεί σημαντικό για το μέλλον

    [11] ΕΠΤΑ "ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ HELEXPO

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:29 UTC+2)

    Επτά ισχυρές κοινοπραξίες εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον για την μετοχοποίηση της Helexpo-ΔΕΘ, τη στιγμή που στελέχη του οικονομικού επιτελείου εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το αν τελικά θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τον φορέα αυτό.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τη διεκδίκηση του 30% της Helexpo και την ανάληψη του μάνατζμεντ συμμετείχαν:

    - Η ανώνυμη εταιρία ΔΕΘ Αναγέννηση, στην οποία συμμετέχει με 51% ο Δήμος Θεσσαλονίκης και με 49% ο εκθεσιακός φορέας των ομογενών της Αμερικής Hermes Expo International,

    - Ο βρετανικός εκθεσιακός φορέας International Exhibitions, που συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό με τον Ομιλο Μπατατούδη και μάλιστα είχε καταθέσει την υψηλότερη προσφορά,

    - Η Fiere Internazionali di Bologna - Ente Autonomo, ιταλική εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων, που συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό με την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος,

    -Η αμερικανική εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων Key 3 Media Group,

    -Η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν: α) η τεχνική εταιρία Αβαξ, η κατασκευαστική J &P του κυπριακού Ομίλου Παρασκευαϊδη και η ΕΤΕΤΗ, β) ο γαλλικός εκθεσιακός φορέας Generale Location, γ) Package,

    -Η υπό σύσταση ανώνυμη εταιρία με βασικούς μετόχους την βρετανική Mack Brooks Exhibitions Limited και τη Damco Energy AE και

    - Η κοινοπραξία ελληνικών εταιριών ΔΑΚΩΝ ΑΕ, ΕΧΠΑ ΕΠΕ και ΡΟΤΑ ΕΠΕ.

    Σύμφωνα με το σχέδιο της μετοχοποίησης, το 30% της εταιρίας και το μάνατζμεντ θα δοθεί στον πλειοδότη, ποσοστό 40% θα διατηρήσει το Δημόσιο μέσω της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, το 10% περίπου θα διατεθεί σε φορείς της συμπρωτεύουσας, ενώ 20% περίπου θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

    Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα γίνει μια πρώτη επιλογή με βάση μη δεσμευτικές προσφορές και επιχειρησιακό σχέδιο. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2001.

    [12] ΦΩΤΙΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

    θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:26 UTC+2)

    Φωτιά ξέσπασε στο όρος Καϊμάκτσαλάν στο νομό Πέλλας, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καταφύγιου.

    Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί περίπου 300 στρέμματα, από τα οποία τα 10 είναι δασική έκταση και τα υπόλοιπα χοροτολιβαδική.

    Οι ανεξέλεγκτοι άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    [13] ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

    Άγκυρα, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:21 UTC+2)

    Συνεχίζονται στην Αγκυρα οι σκληρές διαπραγματεύσεις αφενός μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και αφετέρου μεταξύ της κυβέρνησης του κ. Ετζεβίτ και του ισλαμικού κόμματος Αρετής για να δοθεί η τελική μορφή στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τη χορήγηση αμνηστίας, γράφει ο τουρκικός Τύπος.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το ζήτημα θα αποσαφηνισθεί μέσα σε λίγες μέρες και πρόσθεσε πως "θα πράξουμε ό,τι μπορούμε μέσα στο περιθώριο που θα μας δοθεί".

    Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του κόμματος Μητέρας Πατρίδας Μεσούτ Γιλμάζ τόνισε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι κατέληξαν σε συμφωνία για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου περί χορήγησης αμνηστίας, όμως παρατήρησε ότι θα αφεθούν εκτός των εγκλήματα των συμμοριών που δρουν στο εσωτερικό της Τουρκίας.

    Ακόμη, ο κ. Γιλμάζ είπε πως επήλθε συμφωνία και στο θέμα της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, που προβλέπεται πενταετής με δυνατότητα επανεκλογής για άλλη μια πενταετία.

    Δεν βρίσκεται η χρυσή τομή

    Από τις εφημερίδες, η ΤΟΥΡΚΙΕ υπογραμμίζει ότι "Δεν καθίσταται δυνατή η εξεύρεση χρυσής τομής στο θέμα της χορήγησης αμνηστίας" (πρωτοσέλιδος τίτλος) και επισημαίνει ότι οι κυβερνητικοί εταίροι δεν μπόρεσαν να αποσαφηνίσουν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου το οποίο επιθυμούν να προωθήσουν στη Βουλή το αργότερο έως το Μπαϊράμι, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Κατά το δημοσίευμα:

    Το συγκυβερνών κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί ζητεί να μη χορηγηθεί αμνηστία στους τρομοκράτες, στους μαφιόζους, στις συμμορίες που δρουν μέσα στους κόλπους του κράτους, στους "καταληστεύσαντες" τις τράπεζες και στους καταδικασθέντες για βιασμούς και κλοπές.

    Αντίθετα, προσθέτει η ΤΟΥΡΚΙΕ, το κόμμα Μητέρας Πατρίδας του κ.Γιλμάζ τάσσεται υπέρ της χορήγησης γενικής αμνηστίας, εξαιρουμένων των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι παραπάνω συμμορίες.

    Τέλος, η ΡΑΝΤΙΚΑΛ κυρίως προβάλλει το γεγονός ότι το ισλαμικό κόμμα Αρετής "πάγωσε" την άσκηση της αντιπολίτευσης μετά την κυβερνητική πρόθεση για νομικές διευθετήσεις με τις οποίες θα δυσχεραίνεται η απαγόρευση της λειτουργίας των κομμάτων και θα αποφύγει την φυλάκιση ο αρχηγός του διαλυθέντος ισλαμικού κόμματος Ευημερίας Ερμπακάν.

    Η εφημερίδα καταχωρίζει δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος Αρετής κ.Κουτάν που ανέφερε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία επί των κυβερνητικών προτάσεων αφού προηγήθηκε συζήτηση, αλλά αρνήθηκε ότι η συμφωνία εξασφαλίστηκε με βάση ανταλλάγματα.

    [14] ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΟ Ο ΝΤΕΚΤΑΣ

    Λευκωσία, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Τον ισχυρισμό ότι "η αναγνώριση της κυριαρχίας του κράτους των Τουρκοκυπρίων θα συνέβαλε στην επίτευξη μιας συμφωνίας με τους Ελληνοκύπριους", διατύπωσε ο Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος Ραούφ Ντενκτάς κατά την επιστροφή του στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο από το Κατάρ, όπου παρέστη στις εργασίες της συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Κατά τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο, τα επόμενα τρία χρόνια "θα είναι πολύ σημαντικά από την άποψη της αναγνώρισης της ΤΔΒΚ". Το πώς η Τουρκία βλέπει το Κυπριακό "εκτέθηκε λεπτομερώς από τον Τούρκο Πρόεδρο Σεζέρ και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Τζεμ στον Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν", πρόσθεσε ο Ραούφ Ντενκτάς.

    Επίσης, ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρει ότι ο κατοχικός ηγέτης κάλεσε, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 17 χρόνων από την "ανακήρυξη" του ψευδοκράτους, τους Τουρκοκύπριους "να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του κράτους τους", ενώ ο αποκαλούμενος "αντιπρόεδρος" της ψευτοκυβέρνησης Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι "η ΤΔΒΚ αποτελεί σύμβολο του δικαιώματος και της βούλησης του λαού μας για αυτοδιοίκηση".

    [15] ΕΛΛΗΝΟ - ΤΣΕΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

    Πράγα, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:16 UTC+2)

    Του Αχ. Χατζόπουλου

    Συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Γεωργίας και του υπουργείου Γεωργίας της Τσεχίας για οικονομική, επιστημονική και τεχνική συνεργασία στον τομέα της Γεωργίας θα υπογραφεί αύριο το πρωί μεταξύ του υπουργού Γεωργίας κ. Ανωμερίτη και του Τσέχου συναδέλφου.

    Οι δύο πλευρές είχαν διμερείς συνομιλίες για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η πορεία διεύρυνσης και η ένταξη της Τσεχίας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, τα προβλήματα στο χώρο της διατροφικής αλυσίδας, η ανάπτυξη της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, η έρευνα, η εκπαίδευση και ο αγροτοτουρισμός. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συστήσουν μικτή επιτροπή για την εφαρμογή της συμφωνίας και της προτεραιότητες του τόπου πολιτικών. Με δεδομένη την εξαγωγή ζώντων ζώων και βοδινού κρέατος απ' την Τσεχία στην Ελλάδα, η ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανόνων ασφαλείας στα ζώα και τα τρόφιμα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τα γρήγορα βήματα προσαρμογής της αγροτικής οικονομίας της Τσεχίας. Το ελληνικό ενδιαφέρον περιεστράφη στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας μας προς την Τσεχία, στον τομέα των φρούτων και λαχανικών, βαμβακιού, καπνού και μεταποιημένων προϊόντων.

    Η ελληνική πλευρά θα χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες που αφορούν το διμερές πρόγραμμα αναπτυξιακής βοήθειας.

    [16] ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΓΩ Ε.Ε.

    Άγκυρα, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:13 UTC+2)

    Με κορυφαίους πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους όπως "Διαφορετικές φωνές από τους εταίρους" (ΤΖΟΥΜΧΟΥΡΙΕΤ) και "Ρήγμα στην κορυφή λόγω Ε.Ε." (ΑΚΣΑΜ), ο τουρκικός Τύπος προβάλλει τις διαφορετικές τοποθετήσεις των αντιπροέδρων της κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ και Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τον οποίο συντάσσεται και ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ - στο θέμα της συμφωνίας εταιρικής σχέσης Τουρκίας Ε.Ε.

    Η ΤΖΟΥΜΧΟΥΡΙΕΤ παρατηρεί ότι ο κ.Γιλμάζ βρίσκει θετική τη συμφωνία, ενώ οι κ.κ. Ετζεβίτ και Μπαχτσελί εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ορισμένες διατάξεις. Η ΑΚΣΑΜ εκτιμά ότι η συμφωνία εταιρικής σχέσης διεύρυνε το χάσμα ανάμεσα στους δύο εταίρους, μεταξύ των οποίων ήδη έχει δημιουργηθεί διάσταση επειδή διεκδικούν τον Κεντροδεξιό χώρο.

    Η ΓΕΝΗ ΜΠΙΝΓΙΛ κυρίως προβάλλει τη διαφορά απόψεων που παρατηρούνται στον κυβερνητικό συνασπισμό για το θέμα των τηλεοπτικών εκπομπών στην κουρδική γλώσσα. Όπως επισημαίνει: "Ενώ συζητούνταν αν οι τηλεοπτικές μεταδόσεις στην κουρδική γλώσσα θα διχάσουν την Τουρκία, ναι μεν η χώρα δεν διχάστηκε, αλλά η κυβέρνηση διχάστηκε από τώρα. Τα κόμματα Μητέρας Πατρίδας και Δημοκρατικής Αριστεράς (Ετζεβίτ) ασκούν πιέσεις, ενώ το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης προβάλλει αντίσταση".

    Το Κυπριακό και τα πολιτιστικά δικαιώματα

    Ο κ.Μπαχτσελί μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμφωνία εταιρικής σχέσης και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του αρχηγού του κόμματος Μητέρας Πατρίδας Μεσούτ Γιλμάζ, λέγοντας:

    Συναντούμε "εξυπνάκηδες" που παρουσιάζουν τα επιχειρήματα της απέναντι πλευράς ως την ουσία του θέματος και η εικόνα αυτή προξενεί μεγάλη θλίψη στη ζωή ενός έθνους και κράτους.

    Η ΤΟΥΡΚΙΕ δημοσιεύει ότι ο κ. Μπαχτσελί αρνήθηκε πως η Κύπρος αποτελεί επαχθές φορτίο για την Τουρκία, ισχυρίστηκε ότι "η δίκαιη υπόθεση του τουρκισμού της Κύπρου δεν μπορεί να θεωρηθεί ανύπαρκτη" και ότι:

    "Είναι σαφές ότι η άρνηση της υφιστάμενης δομής της Κύπρου, που αποτελείται από δύο κοινότητες και δυο κράτη και η αποδοχή μόνο της μιας πλευράς ως συνομιλητή, δεν θα εξυπηρετήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα. Το τελευταίο δείγμα της μονόπλευρης και άδικης προσέγγισης, αποτελεί η προσέγγιση του Κυπριακού, όπως εκφράζεται στη συμφωνία εταιρικής σχέσης. Δεν πρέπει να λησμονείται ότι η νέα προσέγγιση που παραβλέπει παντελώς ακόμη και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι, αυτό που θα κάνει θα είναι το να βοηθήσει να μη λυθεί το ζήτημα".

    Διαταράσσεται η ισορροπία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

    Με τη συμφωνία εταιρικής σχέσης διαταράσσεται η ισορροπία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία που οικοδομήθηκε στο Ελσίνκι, ανέφερε ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και παρατήρησε ότι:

    Με τη συμφωνία, εκτός του ότι τίθεται ως προκαταρκτικός όρος η επίλυση του Κυπριακού, καταβάλλεται προσπάθεια να ανοιχθεί ο δρόμος για την πλήρη ένταξη της (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Κυβέρνηση) "Ελληνοκυπριακής Κυβέρνησης της Νότιας Κύπρου" στην Ε.Ε.

    Στο σημείο αυτό είναι αδύνατο να μην αναζητηθεί υστεροβουλία, εκτίμησε ο κ. Μπαχτσελί και παρατήρησε ότι η συμφωνία εταιρικής σχέσης περιέχει ορισμένες διαστρεβλωμένες και ασαφείς διατυπώσεις. Αν τεθούν δίπλα-δίπλα διατυπώσεις όπως "πολιτιστικά δικαιώματα και διαφορές καταγωγής" προκύπτει ενδιαφέρουσα εικόνα, είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κατέληξε:

    "Είναι αδύνατο να δούμε ζεστά τη χορήγηση πολιτιστικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με την εθνική καταγωγή, τα οποία θα υποδαυλίσουν σύγκρουση εθνοτήτων στην Τουρκία και αποσχιστικές τάσεις Η περιγραφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την υπογράμμιση των διαφορών λόγω εθνικής καταγωγής αποκρύπτει την ουσία και τη σπουδαιότητα της υπόθεσης".

    Η ΤΖΟΥΜΧΟΥΡΙΕΤ καταχωρίζει και δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ισμαήλ Κιοσέ που θεωρεί ότι η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με την άσκηση πιέσεων χωρίς όπλα και διατύπωσε την άποψη ότι:

    Πίσω από διατυπώσεις όπως "χορήγηση του δικαιώματος διδασκαλίας στη μητρική γλώσσα και πολιτιστικά δικαιώματα" κρύβεται το σχέδιο της μελλοντικής εγκαθίδρυσης ανεξάρτητου κράτους.

    Η αναφορά στο Κυπριακό έγινε για το θεαθήναι

    Αντίθετα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Μπαχτσελί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ ισχυρίστηκε, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του, ότι "η αναφορά του Κυπριακού αποτελεί παραχώρηση προς την Ελλάδα που έγινε για το θεαθήναι, γιατί στο Ελσίνκι μας δόθηκε έγγραφη εγγύηση ότι οι σχέσεις Τουρκίας Ε.Ε. δεν θα συνδεθούν με το Κυπριακό".

    Κατά τον αρχηγό του κόμματος Μητέρας Πατρίδας, πίσω από τη συμπερίληψη του Κυπριακού στο κεφάλαιο των τουρκικών βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων βρίσκεται "ο σκοπός της αποτροπής του ελληνικού βέτο κατά τις ψηφοφορίες για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία για τις οποίες απαιτείται ομοφωνία".

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γιλμάζ εκτίμησε ότι τα αιτήματα της Ε.Ε. δεν είναι απραγματοποίητα και αναφερόμενος στις τηλεοπτικές μεταδόσεις στην κουρδική γλώσσα συμπλήρωσε:

    "Σήμερα οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αποσχιστών παρακολουθούνται στα σπίτια με τη βοήθεια δορυφορικών κεραιών. Η αποτροπή του φαινομένου αυτού αποτελεί καθήκον του κράτους και υποστηρίζουμε ότι για το σκοπό αυτό επιβάλλεται να γίνει μια ρύθμιση, όμως χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποφασισθεί η σχετική μεθόδευση Τονίσαμε στην Ε.Ε. ότι έχουμε ορισμένες ευαισθησίες και δεν πρόκειται να δεχθούμε προσδιορισμό μιας μειονότητας, εκτός των θρησκευτικών μειονοτήτων που αναγνωρίζεται με τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη χορήγηση δικαιωμάτων με βάση την εθνική καταγωγή".

    Τουρκικό Γενικό Επιτελείο:Δεν είμαστε εναντίον της Ε.Ε., όμως

    Είναι αδύνατο οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις να αντιτίθενται στην ένταξη στην Ε.Ε., όμως μπορεί "να σκεπτόμαστε διαφορετικά για την άνευ όρων ένταξη", υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του τουρκικού Γενικού Επιτελείου υποστράτηγος Ασλάν Γκιουνέρ και πρόσθεσε ότι:

    "Οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν πάντα υπ' όψιν την ενιαία δομή του κράτους και τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας και του κοσμικού καθεστώτος. Ως θεσμός υπεραμυνόμαστε πάντοτε των αρχών αυτών και στη στάση μας δεν υπήρξε οποιαδήποτε αλλαγή.

    Οποιαδήποτε συζήτηση "πέραν αυτών θα αξιολογηθεί από εσάς", τόνισε ο γενικός γραμματέας του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, απευθυνόμενος στους Τούρκους δημοσιογράφους προς τους οποίους έκανε τις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια δεξίωσης.

    Επίσης, υπενθύμισε ότι η γενική γραμμή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. εκφράστηκε επανειλημμένα από τον Τούρκο Γενικό Επιτελάρχη στρατηγό Κιβρίκογλου και, τελευταία, από τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Μπουγιούκανιτ.

    Ο Τούρκος υποστράτηγος αναφέρθηκε και στο ΡΚΚ, για το οποίο είπε ότι έχει περιθωριοποιηθεί στο εσωτερικό της χώρας, όμως διατηρείται στο εξωτερικό όπου συνολικά διαθέτει 4.500 ή 5.000 (όπως είπε) τρομοκράτες.

    [17] Ο ΠΑΟΚ ΠΗΡΕ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ "8" ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:12 UTC+2)

    Το είπε και το έκανε ο ΠΑΟΚ. Είπε ότι θα πάρει τη ρεβάνς από το παιχνίδι του πρωταθλήματος και τελικά την πήρε, κερδίζοντας τον Άρη με 3-1 σετ στο πλαίσιο της γ' φάσης του κυπέλλου Ελλάδας.

    Ο προπονητής του "Δικεφάλου", Κώστας Χαριτωνίδης, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. "Αν φέρουμε κάποια καλά αποτελέσματα, θεωρώ ότι θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και θα μας στηρίζει. Η πορεία του ΠΑΟΚ στη συνέχεια θα είναι πολύ καλή. Όσον αφορά για το θεσμό του κυπέλλου δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνεται στους στόχους μας.

    Από την πλευρά του ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Αντώνης Κοβάτσεφ τόνισε: "Είναι πολύ σημαντικό για μας που καταφέραμε να προκριθούμε. Παίξαμε καλά και είχαμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη καλή τους εμφάνιση στην αναμέτρηση. Εύχομαι για το καλύτερο".

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο προπονητής του Αρη, Γιώργος Λυκούδης ανέφερε τους λόγους για τους οποίους χάθηκε το παιχνίδι: "Χάσαμε και πάλι πολλά σερβίς μετά τον 20ό πόντο του τέταρτου σετ. Δεν πρόκειται να νιώσουμε χαρά εάν εξακολουθήσουμε να κάνουμε τέτοια λάθη σε κρίσιμα σημεία".

    Δεν μπορούσε να πιστέψει την ήττα από τον ΠΑΟΚ ο παίκτης του Άρη, Βαγγέλης Οικονόμου. "Κάμαμε πολλά λάθη. Χάθηκε το παιχνίδι καθαρά από εμάς.. Θέλαμε να προχωρήσουμε στο θεσμό του κυπέλλου, αλλά δυστυχώς θα μείνουμε εκτός. Μας μένει απλά το πρωτάθλημα που θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις".

    Τα σετ: 25-18, 25-20, 18-25, 26-24.

    ΠΑΟΚ: Χαριτωνίδης Γ., Μπρουκς, Κοβάτσεφ, Κονσταντίνοφ, Μητρούδης, Χριστοφορίδης/ λ- Ρουσάκης, Προύσαλης

    Αρης: Οικονόμου, Ψάρρας, Ναζίροφ, Σογκρίν, Γκιρτζίκης, Αλεξανδρόπουλος/ λ- Πασπαλάς, Σπανόπουλος, Ωρολογάς

    [18] Γ. ΣΟΥΛΑΔΑΚΗΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

    Στρασβούργο, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:09 UTC+2)

    "Η υποδοχή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του νέου προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα μπορεί να ανοίξει την προοπτική για μία συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τα Βαλκάνια", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σουλαδάκης μιλώντας εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έκθεση Lagendijk περί της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ανασυγκρότηση και την έκθεση Westendorp y Cabeza περί της βοήθειας προς την Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ο.Δ. της Γιουγκοσλαβίας και ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Σουλαδάκης επισήμανε ότι οι στόχοι αυτής της συνολικής πολιτικής της Ε.Ε. προς τη Νοτιανατολική Ευρώπη θα πρέπει να κινηθούν πάνω σε συγκεκριμένους άξονες, οι οποίοι θα δώσουν προτεραιότητα στη σωστή λειτουργία της δημοκρατίας και στα κατάλληλα πρόσωπα, τα οποία θα φέρουν σε πέρας το έργο αυτό.

    "Κατά τη μακρά και επεισοδιακή μεταβατική αυτή περίοδο, η πλημμελής λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών δεν επέτρεψε τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων σεβασμού των μειονοτήτων και σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν πρόσωπα που εξυπηρέτησαν σκοπιμότητες και δεν αποτέλεσαν υγιείς εκφράσεις της πολιτικής ζωής στην περιοχή. Τα παράπονα που ακούγονται από πολλές πλευρές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά ακούγεται η Αμερική, θα παραμένουν χωρίς αντίκρυσμα, εφόσον, σε κάθε περίπτωση κρίσης στην περιοχή, τις πρωτοβουλίες ανέλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες: στον πόλεμο της Βοσνίας με τις συμφωνίες Ντέιτον, στο Κοσσυφοπέδιο και αλλού", υπογράμμισε.

    Ο κ. Σουλαδάκης τόνισε ότι για να έχουν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια θετική προοπτική, είναι απαραίτητος ο ορίζοντας και η οπτική, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση καλείται να παίξει τον κύριο ρόλο, αφήνοντας κατά μέρος παράπονα, μεμψιμοιρίες και ανακυκλώσεις δεδομένων αποφάσεων.

    "Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα περιβάλλον ασφαλείας στη Νοτιανατολική Ευρώπη θα πρέπει να εμπνεύσουμε νέες αντιλήψεις στις χώρες της περιοχής. Και για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον τη Νοτιανατολική Ευρώπη ως κομμάτι της Ευρώπης και όχι σαν μία περιοχή ανταγωνισμού στα μέλη της Ενωμένης Ευρώπης", είπε.

    Αναφορικά με το θέμα της έδρας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ανασυγκρότηση ο κ. Σουλαδάκης τόνισε ότι η επαναφορά του θέματος της έδρας της Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη που ορισμένοι πλαγίως επιχειρούν να ανακινήσουν εντός της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν προσφέρει θετικές υπηρεσίες, ούτε στην ίδια, ούτε και στο έργο, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας. Αντίθετα, είπε, αντικατοπτρίζει τους ανταγωνισμούς των κρατών - μελών και των εθνικών τους πολιτικών, οι οποίοι δυστυχώς παρεμποδίζουν την εφαρμογή μίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

    Ουσιαστικά, τόνισε, το θέμα της έδρας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ανασυγκρότηση έληξε πριν από ένα χρόνο με την έκθεση Πακ, η οποία καθόρισε τη Θεσσαλονίκη ως έδρα της Υπηρεσίας. Η μέχρι σήμερα πορεία του έργου της Υπηρεσίας είναι απόλυτα θετική, επιβεβαιώνοντας έτσι την ορθότητα της επιλογής της έδρας της, τόνισε ο Ελληνας ευρωβουλευτής και κάλεσε τον αρμόδιο Επίτροπο κ. Πάτεν να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

    Καταλήγοντας ο κ. Σουλαδάκης ανέφερε ότι οι προοπτικές που διαγράφονται με την εκλογή του Βόισλαβ Κοστούνιτσα ως προέδρου της Γιουγκοσλαβίας διανοίγουν έναν ευρύτερο εποικοδομητικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Ανασυγκρότηση, καθώς το έργο της επεκτείνεται πέραν του Κοσσυφοπεδίου και περιλαμβάνει πλέον ολόκληρη την Ο.Δ. της Γιουγκοσλαβίας. Εκτίμησε ακόμη ότι στις αυξανόμενες αυτές αρμοδιότητες η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Ανασυγκρότηση θα πρέπει να έχει ένα ακόμη πιο ευέλικτο σχήμα και πλαίσιο εργασίας.

    [19] Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

    Κωνσταντινούπολη, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:08 UTC+2)

    "Το μήνυμα της παρουσίας μου εδώ είναι η πολιτική υποστήριξη της επιχειρηματικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Θα ήθελα με την παρουσία μου να υπογραμμίσω το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για την ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία. Οι εκατό και πλέον επιχειρήσεις που παρουσιάζονται εδώ δείχνουν ότι έχουμε μπει σε ένα δρόμο διαρκούς βελτίωσης της ελληνοτουρκικής επιχειρηματικής συνεργασίας".

    Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης Ελληνικών επιχειρήσεων που θα γίνουν αύριο.

    "Η αυριανή εκδήλωση πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια και στο μέλλον. Το φετινό Σεπτέμβριο επισκέφθηκα το περίπτερο της Τουρκίας στην 65η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και σήμερα είμαι εδώ στην Κωνσταντινούπολη συνοδεύοντας εκατό και πλέον επιχειρηματίες. Διαπιστώνω στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκομαι, ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για συνεργασία", ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.

    "Με μεγάλη χαρά αύριο",συνέχισε, "θα συναντήσω Τούρκους επιχειρηματίες, θα συζητήσω μαζί τους, εκτιμώντας πως οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη δημιουργούν ευκαιρίες. Πριν λίγες μέρες υποδέχθηκα στη Θεσσαλονίκη Τούρκους βουλευτές που ήρθαν με το Τραίνο της Φιλίας και του Πολιτισμού. Πριν ένα χρόνο όλοι ζήσαμε τα αμοιβαία αισθήματα αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών μετά τους σεισμούς του '99. Πιστεύω πως το οικονομικό, επιχειρηματικό, πολιτικό κλίμα αλληλοεπηρεάζονται. Η βελτίωση στην οικονομική ατμόσφαιρα μπορεί να βοηθήσει την πολιτική ατμόσφαιρα. Και πιστεύω, πως η επιχειρηματική συνεργασία θα συντελέσει στην βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Για αυτό στηρίζω με την παρουσία μου εδώ την επιχειρηματική συνεργασία. Αυτό είναι το μήνυμα της παρουσίας μου εδώ".

    [20] ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΤΖΕΒΙΤ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Άγκυρα, 15 Νοεμβρίου 2000 (20:06 UTC+2)

    Επιστολές με τις οποίες δίνεται στην Ευρώπη το μήνυμα ότι "δεν θα γίνει παραχώρηση στο Κυπριακό", έστειλε χθες στους πρωθυπουργούς των χωρών - μελών της Ε.Ε. ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΑΜΠΑΧ, το μήνυμα της Αγκυρας θα επαναληφθεί και σήμερα από τον κ. Ετζεβίτ ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για την "ανακήρυξη" του ψευδοκράτους της τουρκοκρατούμενης Κύπρου και θα τονίζει (το μήνυμα) ότι "η μητέρα πατρίδα είναι διπλά σου, δεν είσαι (εννοεί την "ΤΔΒΚ") μόνη".

    Η ΣΑΜΠΑΧ προσθέτει ότι στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθησαν χθες οι πρεσβευτές οκτώ χωρών μελών της Ε.Ε. στους οποίους δόθηκαν "τρία σημαντικά μηνύμτα με χαρακτήρα προειδοποίησης".κατά τα οποία:

    Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον όρο περί Κύπρου στο έγγραφο συνεργασίας για την ένταξη.

    Ο (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία) "Ελληνοκυπριακός Τομέας" δεν μπορεί να συμμετάσχει στην Ταυτότητα Ασφάλειας και Αμυνας της Ευρώπης.

    Μην φέρνετε στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "τους ισχυρισμούς" περί γενοκτονίας.

    Στο πλαίσιο των τουρκικών αντιδράσεων, η εφημερίδα τοποθετηθεί και τις παρακάτω ενέργειες:

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Σεζέρ θα "κάνει διπλωματία" δια αλληλογραφίας και "τηλεφωνική διπλωματία" για το θέμα .

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα δηλώσει σήμερα σε ομολόγους του με τους οποίους θα συναντηθεί στη Μασσαλία, ότι η Κύπρος δεν μπορεί να αποτελέσει προκαταρκτικό όριο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ο κ Τζεμ θα μετάσχει και στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ (27 και 28 Νοεμβρίου στη Βιέννη) και θα εκθέσει τις τουρκικές απόψεις.

    Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Λόγογλου για τον οποίον η εφημερίδα γράφει ότι ετοίμασε το κείμενο που απέστειλε στους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς ο κ. Ετζεβίτ- θα συναντηθεί σήμερα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας.

    Ανάλογα είναι και τα δημοσιεύματα της ΜΙΛΛΙΕΤ με τίτλο "Επιστολή για την Κύπρο από τον Ετζεβίτ στην Ε.Ε." (εσωτερικές σελίδες) και της ΧΟΥΡΡΙΕΤ με (πρωτοσέλιδο) τίτλο "Δεν αποδεχόμαστε τον όρο περί Κύπρου"

    [21] Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΚΙΟΥΝΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Άγκυρα, 15 Νοεμβρίου 2000 (19:57 UTC+2)

    "Προσκαλέσαμε την Ελλάδα για συζήτηση επί των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όμως χωρίς να πάρουμε απάντηση", ανέφερε ο γενικός γραμματέας του τουρκικού Γενικού Επιτελείου υποστράτηγος Ασλάν Γκιουνέρ, μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρατέθηκε προς τιμή τους.

    Οι τουρκικές εφημερίδες σημειώνουν ότι υποστράτηγος Γκιουνέρ πρόσθεσε ότι "ζητήσαμε να συζητήσουμε όπως συζητούν οι αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών".

    Ο γενικός γραμματέας του τουρκικού Γενικού Επιτελείου πρόσθεσε, κατά τα δημοσιεύματα, ότι "δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανένα να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

    [22] ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΕΝΝΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2000 (19:55 UTC+2)

    Όσο πλησιάζει ο Ιανουάριος τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον του προπονητή του Αρη, Μπάμπη Τεννέ για κάποιους παίκτες που θέλει να αποκτήσει, καθώς εδώ και καιρό έχει προαναγγείλει ότι θα προβεί σε μεταγραφές.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του ο κ. Τεννές ενδιαφέρεται τουλάχιστον να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό και έναν σέντρε φορ. Οι πρώτες αναγνωριστικές συζητήσεις με ικανούς παίκτες έχουν γίνει και όλα δείχνουν ότι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα προβεί σε κάποιες μεταγραφές. Άλλωστε το ίδιο επιβεβαιώνει και ο κ. Τεννές: "Θα προσπαθήσουμε να τελειώνουμε νωρίς με τις μεταγραφές για να μην τρέχουμε τη τελευταία στιγμή. Το βάρος ο Άρης θα το δώσει στην ξένη αγορά.

    Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με έγγραφη επίπληξη το Νίκο Κυζερίδη για τις δηλώσεις που είχε κάνει έπειτα από το ματς με την Ξάνθη και τον υποχρέωσε να ανακαλέσει.

    [23] ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

    Βουδαπέστη, 15 Νοεμβρίου 2000 (19:54 UTC+2)

    Την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησαν οι πρώτες έξη υποψήφιες χώρες οι οποίες προετοιμάζονται να ενταχθούν στον οργανισμό.

    Η Κύπρος, η Τσεχία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβενία καλωσόρισαν το πόρισμα που δημοσίευσε η ΕΕ σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αλλά εξέφρασαν την άποψη ότι θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις πριν το 2002, το οποίο θέτει η ΕΕ ως τελική προθεσμία στο πλαίσιο του πορίσματος.

    "Μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις πριν το τέλος του 2001", είπε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 15 November 2000 - 22:22:22 UTC