Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-05-28

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΕΠΠΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 14
  • [02] 23 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
  • [04] Ο Λ. ΖΟΣΠΕΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ
  • [05] ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • [06] H ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΦΕΑΠΘ
  • [07] O ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ-ΦΑΝΑΡΙΟΥ
  • [08] Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  • [09] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
  • [10] ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ
  • [11] ΧΑΛΚΙΝΟ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
  • [12] ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ
  • [13] ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
  • [14] ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΤΟΥΝΕΛ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
  • [15] Ο Γ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
  • [16] ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 400 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΜΟΣΤΑΡ
  • [17] EKΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ WWF ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • [18] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ "ΑΘΗΝΑ 2004'
  • [19] ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΜΕ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  • [20] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΧΑΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΜΕΧΑ
  • [21] ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
  • [22] Ο ΔΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • [23] ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ 800 ΔΙΣ. ΔΡΧ.
  • [24] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΣΟΒΟΛΑ ΣΤΟ ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

  • [01] ΡΕΠΠΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 14

    Αθήνα, 28 Μαϊου 2001 (15:47 UTC+2)

    Φωτογραφία: Δημήτρης Ρέππας

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και αντιευρωπαϊκο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, το μνημόνιο της Αγκυρας προς τους 14 ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. για την ένταξη της Κύπρου στην Ενωση.

    Ο υπουργός Τύπου πρόσθεσε ότι η αρνητική θέση της Τουρκίας για την Κύπρο δεν εκφράζεται για πρώτη φορά, είναι ένα έγγραφό σαν και αυτά που και άλλες φορές απευθύνουν στην Ε.Ε. ή σε άλλους οργανισμούς οι ηγέτες της Τουρκίας, τα οποία όμως δεν έχουν καμία πρακτική επίπτωση για την ένταξη της Κύπρου.

    "Ολες οι χώρες εγκωμίασαν την προσπάθεια και την πρόοδο που έχει κάνει η Κύπρος στο πλαίσιο ενταξιακής διαδικασίας, και αυτό αποδεικνύει ότι η Ε.Ε. έχει πάρει τις αποφάσεις της, έχει μια αυτόνομη πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε επισημαίνοντας ότι η Τουρκία με την πολιτική που ακολουθεί δεν στρέφεται εναντίον της Κύπρου ή της Ελλάδας αλλά στρέφεται εναντίον της Ε.Ε., και σε τελευταία ανάλυση στρέφεται εναντίον της.

    [02] 23 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Άγκυρα, 28 Μαϊου 2001 (14:15 UTC+2)

    Στους 23 έφτασε σήμερα ο αριθμός των νεκρών του κινήματος της απεργίας πείνας που δημιουργήθηκε στην Τουρκία, λόγω των αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων που προωθούνται σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

    Το νέο θύμα, ο 29χρονος Ουγκούρ Τουρκμέν, έχασε τη ζωή του σε φυλακή στη νότια πόλη Μερσιν, ενώ παρέμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια, γιατί βοήθησε αριστερή οργάνωση, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

    Από τα 22 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τον Μάρτιο, συμμετέχοντας στην απεργία πείνας, οι 18 ήταν κρατούμενοι, ενώ οι υπολοιποι τέσερις ήταν συγγενείς των φυλακισμένων, που συμμετείχαν στην απεργία από συμπαράσταση.

    Τ.Σ.

    [03] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

    Θεσσαλονίκη, 28 Μαϊου 2001 (07:42 UTC+2)

    Καμπάνια από αύριο στη Θεσσαλονίκη για την ανεύρεση των 60.000 εθελοντών που είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή της Ολυμπιάδας του 2004. Για την επιτυχία του προγράμματος του εθελοντισμού έχει εγκριθεί κονδύλιο 25 δις δραχμών, ενώ ως τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εθελοντικής εγγραφής 30.000 άτομα.

    [04] Ο Λ. ΖΟΣΠΕΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

    Παρίσι, 28 Μαϊου 2001 (14:01 UTC+2)

    Απέρριψε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν, τις προτάσεις της Γερμανίας για δημιουργία ένωσης ομόσπονδων κρατών, επικεφαλής της οποίας θα είναι ένα ισχυρό εκτελεστικό σώμα.

    "Επιθυμώ την Ευρώπη, αλλά παραμένω συνδεδεμένος με τη χώρα μου. Η πολιτική μου επιλογή είναι η ισχυροποίηση της Ευρώπης χωρίς την αποδυνάμωση της Γαλλίας ή κάποιας άλλης χώρας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζοσπέν, αναπτύσσοντας το όραμα του για το μέλλον της ΕΕ.

    "Για μερικούς η έννοια της ομοσπονδίας ισοδυναμεί με τη δημιουργία ενός εκτελεστικού σώματος που θα αντλεί τη δικαιοδοσία του μονάχα από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο", επεσήμανε ο γάλλος πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία δεν έχει την ίδια αντίληψη για την έννοια της ομοσπονδίας.

    Οι παραπάνω αναφορές του κ. Ζοσπέν αφορούν σε πρόσφατες προτάσεις του γερμανού Καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, για τη δημιουργία μια ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, προκειμένου η ΕΕ να λειτουργεί αποτελεσματικά και μετά τη διεύρυνση της.

    Ο γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι επιδιώκει τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας χωρών-κρατών, η οποία θα ισοδυναμεί με σταδιακή και ελεγχόμενη διανομή των εξουσιών στο πλαίσιο της ΕΕ.

    Τ.Σ.

    [05] ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 28 Μαϊου 2001 (21:15 UTC+2)

    Μπορεί η ΠΑΕ ΠΑΟ να έκανε μεγάλη πρόταση στην αντίστοιχη του Ηρακλή για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα ο πρόεδρος του Γηραιού, Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι αρνητικός. Από τη αρχή -δηλαδή- ήταν αρνητικός. "Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου είναι παίκτης του Ηρακλή", είχε διαμηνύσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ο κ. Μυτιληναίος. Αυτός ήταν και ο κύριο λόγος που δεν απάντησε σήμερα στην ΠΑΕ ΠΑΟ, η διορία στην οποία έδωσαν έληξε...

    Το ίδιο διαφαίνεται ότι ισχύει και για τον Ολυμπιακό, εκτός και αν γίνει ακόμα πρόταση - μαμούθ με την υπογραφή... Κόκκαλη. Παράλληλα οι προτάσεις του εξωτερικού όπως φαίνεται δεν είναι ικανές να δελεάσουν τον κ. Μυτιληναίο. Αρα ο άσος του Ηρακλή θα παραμείνει στην ομάδα, βάζοντας στο... ψυγείο την μεταγραφή του, αξιοποιώντας το συμβόλαιο που έχει μέχρι και το 2003.

    Ο παίκτης πάντως αποφεύγει να πάρει θέση και η μοναδική του απάντηση είναι "Ουδέν σχόλιο".

    Τους παράγοντες του Ηρακλή αποχαιρέτησε σήμερα ο Γερμανός τερματοφύλακας, Αντρέας Ράινκε. που αφού εξοφλήθηκε ευχήθηκε καλή τύχη στον Ηρακλή. "Όταν ήρθα στον Ηρακλή πίστευα ότι θα έχω καλύτερη τύχη. Τα πράγματα ήρθαν ανάποδα. Τώρα συνεχίζω σε άλλη ομάδα. Να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν κοντά μου και τον υπέροχο κόσμο. Ίσως να έφταιξα και εγώ με τον τραυματισμό μου. Καλή επιτυχία στον Ηρακλή, ο οποίος αξίζει να πάει μπροστά γιατί έχει ένα πολύ καλό πρόεδρο", τόνισε ο Αντρέας.

    Παρελθόν όμως αποτελεί ένας ακόμα τερματοφύλακας. Ο λόγος για τον Ηλία Στογιάννη που δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Αγγελου Αναστασιάδη. Ο Στογιάννης ειδοποιήθηκε να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

    [06] H ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΦΕΑΠΘ

    Θεσσαλονίκη, 28 Μαϊου 2001 (21:14 UTC+2)

    Η πραγματοποίηση του 11ου συνεδρίου της ΦΕΑΠΘ αποτελεί απόδειξη της ανοδικής τάσης του φοιτητικού κινήματος, της διεκδικητικής διάθεσης των φοιτητών και της πλευράς της αγωνιστικής τους δράσης σε μία περίοδο όξυνσης της επίθεσης της ΕΕ και της κυβέρνησης και των επιτελείων της απέναντι στα δικαιώματα των φοιτητών και όλου του λαού, τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Θεσσαλονίκης.

    Περαιτέρω, υπογραμμίζει ότι Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας ήταν ο μόνη παράταξη που προσπάθησε να δώσει πραγματικά πολιτικό περιεχόμενο στο συνέδριο και με τις τοποθετήσεις της και τα ψηφίσματα της κάλεσε σε δυναμική διεκδίκηση της ενιαίας ανώτατης δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης της δημόσιας καθολικής κοινωνικής ασφάλισης.

    Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας κατηγορεί την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ ότι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το συνέδριο, μπαίνοντας σε προκλητικές συζητήσεις γύρω από την καταστατική λειτουργία της ΦΕΑΠΘ και την Ενωση Ανεξάρτητων ότι στήριξε την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι και αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης.

    [07] O ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ-ΦΑΝΑΡΙΟΥ

    Νέα Υόρκη, 28 Μαϊου 2001 (21:13 UTC+2)

    Η αναβάθμιση των επισκοπών της αρχιεπισκοπής Αμερικής σε μητροπόλεις, που προβλέπεται από την συμφωνία που υπέγραψε η εκκλησία με το οικουμενικό πατριαρχείο διασπά την ενότητα της , τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρωινή», ο πρώην αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων.

    Όπως αναφέρει, η αρχιεπισκοπή Αμερικής τίθεται με αυτό τον τρόπο υπό αμεσότερο έλεγχο και οι μητροπόλεις αποξενώνονται μεταξύ τους και από τον κεντρικό κορμό της αρχιεπισκοπής

    Περαιτέρω, εκτιμά ότι η συμφωνία δυσχεραίνει το ρόλο του αρχιεπίσκοπου Δημητρίου. «Είναι δύσκολο να κατανοηθεί πως μπορεί να γίνεται λόγος για ημιαυτονομία, εφόσον η ανύψωση των επισκόπων της ιεράς αρχιεπισκοπής Αμερικής σε μητροπόλεις, αντί να ενισχύει τη θέση του αρχιεπισκόπου, οδηγεί λογικά και αναπόφευκτα στον περιορισμό των διοικητικών του αρμοδιοτήτων», σημειώνει.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του, ο πρώην αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων είχε εναντιωθεί στην ανύψωση των αρχιεπισκοπών σε μητροπόλεις κατά τις συζητήσεις που είχε με το Φανάρι τον Σεπτέμβριο του 1996.

    Εξάλλου, στη συνέντευξη του υπογραμμίζει ότι ο χρόνος θα δείξει αν η νέα συμφωνία είναι ικανή να εξαλείψει τους λόγους μιας νέας κρίσης με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους θιασώτες της αυτοκεφαλίας της εκκλησίας, που αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

    Τέλος, σημειώνει ότι η αυτοκεφαλία της αρχιεπισκοπής Αμερικής δεν είναι πανάκεια και θα οδηγήσει στην πλήρη αποξένωση της ομογένειας από τον κόσμο της προέλευσης της, αποκόπτοντας την οριστικά με τις ρίζες της.

    [08] Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

    Βουκουρέστι, 28 Μαϊου 2001 (21:03 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Μιρτσέα Γκεοάνα θα συμμετάσχει στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του Συμβουλίου Ευρωατλαντικής Συνεργασίας (CEAP) στη Βουδαπέστη στις 31 Μαίου.

    Την Παρασκευή οι υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας, της Βοσνίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Γιουγκοσλαβίας, της ΠΓΔΜ, της Ρουμανίας και της Σλοβενίας θα υιοθετήσουν διακήρυξη για την διασφάλιση της σταθερότητας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την καταπολέμηση του εγκλήματος.

    [09] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

    Ποντγκόριτσα, 28 Μαϊου 2001 (21:00 UTC+2)

    Συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα καθορίσει το μελλοντικό καθεστώς του Μαυροβουνίου εντός οχταμήνου υπέγραψαν οι δύο συνασπισμοί κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της γιουγκοσλαβικής αυτής δημοκρατίας.

    Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, μετά την οριακή νίκη του συνασπισμού " Η νίκη είναι του Μαυροβουνίου" με επικεφαλής τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς στις εκλογές της 22ης Απριλίου, ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο Τζουκάνοβιτς και τους ηγέτες της "Φιλελεύθερης Συμμαχίας". Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι στο δημοψήφισμα οι ψηφοφόροι θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα: "Είστε υπέρ ενός ανεξάρτητου και διεθνώς αναγνωρισμένου Μαυροβουνίου;".

    Αξιωματούχοι του Βελιγραδίου, οι οποίοι στηρίζονται από τη διεθνή κοινότητα, κάλεσαν την ηγεσία του Μαυροβουνίου να συμμετάσχει σε συνομιλίες για το μέλλον της Γιουγκοσλαβίας.

    Οι δυνάμεις του Τζουκάνοβιτς υπολόγιζαν στη στήριξη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, η οποία κατέχει 6 από τις 77 έδρες της Βουλής για να συγκροτήσουν κυβέρνηση.

    Οι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι συμφωνούν με την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου, αλλά έχουν ακόμη πιο ακραίες θέσεις αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, δεσμεύθηκαν όμως να συνεργαστούν με το συνασπισμό του Τζουκάνοβιτς για ένα χρόνο.

    Ο συνασπισμός του Τζουκάνοβιτς κατέλαβε 36 έδρες, ενώ ο αντίπαλος συνασπισμός "Για τη Γιουγκοσλαβία" κατέχει 33 έδρες.

    [10] ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ

    Σκόπια, 28 Μαϊου 2001 (20:59 UTC+2)

    Στρατιωτική αποθήκη που χρησιμοποιείται από την ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) καταστράφηκε από όλμους που έβαλαν μάλλον Αλβανοί αντάρτες στην πόλη Κουμάνοβο στην ΠΓΔΜ.

    Ο Βέλγος αξιωματικός Εντι Κουστίν είπε ότι από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα αλλά ήταν αρκετά δυνατή και ένας όλμος χτύπησε ένα γειτονικό εργοστάσιο.

    Ο εκπρόσωπος του στρατού της ΠΓΔΜ Μπλαγκόγια Μάρκοφσκι δήλωσε ότι οι τρομοκράτες κρύβονται πίσω από την επίθεση στην αποθήκη Κάρπος και πρόσθεσε ότι δεν νοιάζονται για τραυματισμούς πολιτών αλλά βάλουν τυχαία εναντίον στόχων.

    Το υπουργείο Αμυνας της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι στις σημερινές συγκρούσεις ένας στρατιώτης τραυματίστηκε βαριά και θα υποβληθεί σε εγχείρηση.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας των Σκοπίων Γκιόργκι Τρενταφίλοφ δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας κατάφεραν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των χωριών στη περιοχή του Κουμάνοβο - Λίπκοβο.

    Ο Τρενταφίλοφ δήλωσε ακόμη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας των Σκοπίων μπήκαν στο χωριό Μάτεϊτσε και δεν υπάρχουν πλέον τρομοκράτες σε αυτό.

    Ο.Κ.

    [11] ΧΑΛΚΙΝΟ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

    Κάλι, 28 Μαϊου 2001 (20:54 UTC+2)

    Ακόμη μια μεγάλη διάκριση από τον Λάμπρο Βασιλόπουλο ήρθε για την ελληνική ποδηλασία. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον πρώτο αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου πίστας στο Κάλι της Κολομβίας.

    Εξω από την τριάδα των μεταλλίων έμεινε η ομάδα του Ολυμπιακού σπριντ (Γεωργαλής, Βασιλόπουλος, Μπάργκας) που κατέλαβε την 5η θέση.

    [12] ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ

    Αθήνα, 28 Μαϊου 2001 (20:52 UTC+2)

    Μέχρι την Τρίτη το πρωί το νομοσχέδιο για τις κατασκευαστικές θα βρίσκεται στη Βουλή, σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη.

    Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την υλοποίηση των "Συνδυασμών παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων", ο κ. Λαλιώτης γνωστοποίησε πως ήδη το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο και ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου σκοπεύει να το υπογράψει σήμερα.

    [13] ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 28 Μαϊου 2001 (20:50 UTC+2)

    Ευθύνες στον ιδιοκτήτη της κλωστοϋφαντουργίας στους Αμπελόκηπους για την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12 Μαϊου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας πυροσβέστης επιρρίπτει το πόρισμα της ανακριτικής επιτροπής του πυροσβεστικού σώματος που παραδόθηκε σήμερα στη δικαιοσύνη.

    Οπως αποκαλύφθηκε, η κλωστοϋφαντουργία, που ιδρύθηκε το 1963, δε διέθετε κανένα μέσο προστασίας εδώ και 17 χρόνια, παρά το γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις της υπήρχαν εύλεκτες ύλες και οξειδωμένες δεξαμενές με μαζούτ.

    Το πόρισμα επισημαίνει την ανάγκη διεξαγωγής εντατικών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

    [14] ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΤΟΥΝΕΛ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

    Ρώμη, 28 Μαϊου 2001 (20:43 UTC+2)

    Δεκατέσσερα άτομα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω εισπνοής δηλητηριωδών αερίων μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε διερχόμενο φορτηγό σε τούνελ στον αυτοκινητόδρομο Τορίνο - Μπαρτονέκια.

    Την ώρα του ατυχήματος στο τούνελ, που απέχει 50χλμ. από το Τορίνο βρίσκονταν περίπου 30 άτομα μέσα σε αυτοκίνητα που κινούνταν και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο τούνελ είδαν έντρομους τους επιβαίνοντες να έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και να τρέχουν προς την έξοδο. Η Πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά και συνόδευσε στην έξοδο τα περίπου 30 άτομα.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο φορτηγό δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά ενδέχεται να οφείλεται σε μηχανικό πρόβλημα.

    [15] Ο Γ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 28 Μαϊου 2001 (20:40 UTC+2)

    Στη θέση του αντιπροέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας αθλητικών συντακτών, εκλέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της AIPS που έγινε στο Τορόντο. Η ελληνική υποψηφιότητα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (56/69) για τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ πρόεδρος της AIPS επανεκλέχθηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Τούρκος Τογκάι Μπαγιατλί. Επίσης, ο Ηλίας Σπορίδης, για την πολυετή προσφορά του στην AIPS, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία παρέλαβε τη σημαία της AIPS, αφού τον Μάιο του 2002 (12-19/5) η χώρα μας και ο ΠΣΑΤ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο, στην Αθήνα και την Ολυμπία.

    Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη της Βαλκανικής Ενωσης Αθλητικών Συντακτών και αποφασίστηκε τη φετινή συνάντηση να φιλοξενήσει η Γιουγκοσλαβία και το 2002 η Βουλγαρία.

    Στο συνέδριο του Τορόντο έγινε ακόμη ενημέρωση για θέματα Τύπου που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 από τον Διευθυντή Υπηρεσιών Τύπου Κώστα Βερνίκο.

    [16] ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 400 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΜΟΣΤΑΡ

    Μπάνια Λούκα, 28 Μαϊου 2001 (20:38 UTC+2)

    Περισσότερες από 400 οικογένειες Σερβοβόσνιων προσφύγων ανακοίνωσαν ότι θα επιστρέψουν μαζικά αυτή την εβδομάδα στο Μόσταρ, όπου ζούσαν πριν τον πόλεμο.

    Συνολικά 416 οικογένειες αποφάσισαν να στήσουν αντίσκηνα στο κέντρο της πόλης που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κροατομουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας.

    Οι πρόσφυγες ζουν στην πόλη Νεβέσινιε της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και ελπίζουν ότι η ενέργεια αυτή θα επισπεύσει τις διαδικασίες για να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των καταστραμμένων σπιτιών τους.

    Σύμφωνα με την περσινή απογραφή των προσφύγων περισσότεροι από 231.000 βρίσκονται στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, ενώ άλλες 263.000 στην Κροατουμουσαλμανική Ομοσπονδία.

    Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων από τον πόλεμο στη Βοσνία ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο.

    [17] EKΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ WWF ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    Αθήνα, 28 Μαϊου 2001 (20:36 UTC+2)

    Σειρά εκδηλώσεων για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους έχει προγραμματίσει για τον μήνα Ιούνιο το Panda Club του WWF.

    Στις 6 Ιουνίου και ώρα 8μμ το Panda Club θα παρουσιάσει στην παραλία της Θεσσαλονίκης ένα δρώμενο εμπνευσμένο από τη ζωή του πάντα και των απειλούμενων ειδών. Η εκδήλωση εντάσσεται στο 20ο φεστιβάλ βιβλίου.

    Την χλωρίδα και την πανίδα της Πάρνηθας, τις λειτουργίες του δασικού οικοσυστήματος και τις πιέσεις που δέχεται ένα περιαστικό δάσος θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα παιδιά στον περίπατο που θα γίνει στο βουνό στις 17 Ιουνίου στις 10 π.μ.

    Τέλος στις 30 Ιουνίου, στις 12μ, στο άλσος Νέας Σμύρνης, οι άνθρωποι του Panta Club θα μυήσουν τα παιδιά στην οικολογία και θα τους δείξουν με πιο τρόπο φαινομενικά άσχετες καθημερινές συνήθειες επηρεάζουν το θαλάσσιο οικοσύστημα.

    Οσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 33 14 893.

    [18] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ "ΑΘΗΝΑ 2004'

    Θεσσαλονίκη, 28 Μαϊου 2001 (20:34 UTC+2)

    Παρουσίαση της προόδου της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνα 2004 στο 64ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικού Τύπου στο Τορόντο.

    Ολοκληρώθηκαν στο Τορόντο οι εργασίες του 64ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικού Τύπου (AIPS) με την συμμετοχή 250 αθλητικών συντακτών από όλο τον κόσμο. Η Αθήνα 2004 εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Υπηρεσιών Τύπου Αγώνων, Κώστα Βερνίκο και τον Διευθυντή του Βασικού Κέντρου Τύπου, Αριστείδη Νικολάκη.

    Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε η πρόοδος της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Τύπου Αγώνων.

    Η παρουσίαση έγινε από το Διευθυντή των Υπηρεσιών Τύπου, Κώστα Βερνίκο, ο οποίος ανέλυσε το σχεδιασμό, την οργάνωση και το ρόλο της Διεύθυνσης, πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Η παρουσίαση απέσπασε θετικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της AIPS, Togay Bayαtli, ο οποίος τόνισε την σιγουριά της AIPS για μία ακόμη επιτυχημένη μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα. Παράλληλα, υπέβαλλε την παράκληση να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τους δημοσιογράφους από τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Στο Συνέδριο συζητήθηκαν και αλλά θέματα όπως ο ρόλος των ΜΜΕ στα γυναικεία αθλήματα αλλά και ο ρόλος του Internet σε σχέση με εκείνο του γραπτού τύπου.

    Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ομογενειακού Τύπου στην Πολιτεία του Οντάριο, παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στο Τορόντο, Αλέξη Αλεξανδρή. Σε αυτή την συνάντηση ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι Ομογενειακού Τύπου (εκδότες, διευθυντές, δημοσιογράφοι) για την πορεία των εργασιών της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Τύπου Αγώνων.

    [19] ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΜΕ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Αθήνα, 28 Μαϊου 2001 (20:30 UTC+2)

    Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιχειρεί να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία που επικρατεί όσον αφορά τον αιγιαλό της Ελλάδας, προβλέποντας απαλλοτριώσεις στις καταπατημένες εκτάσεις, κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων και απελευθερώσεις ακτών, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα όλοι οι πολίτες.

    Με το νέο νομοσχέδιο, που έχει ήδη καταρτιστεί και θα κατατεθεί σε λίγες μέρες στη Βουλή, εκτός των άλλων θα άλλαξει και ο ορισμός του αιγιαλού, αφού ορίζεται ως ζώνη της ξηράς που περιβάλει τη θάλασσα και βρέχεται από τις μεγαλύτερες αναβάσεις των κυμάτων της. Η παραλία θα εκτίνεται, πέρα από το όριο του αιγιαλού, σε βάθος 50 - 100 μέτρων και το μήκος της θα εξαρτάται από τη μορφολογία του εδάφους.

    Οσοι δε, ανεγείρουν με άδεια ή χωρίς, κτίσματα στις παραλίες ή αλλοιώνουν τον αιγιαλό και τον πυθμένα των θαλασσών θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και σημαντικά χρηματικά πρόστιμα. Ποινές θα αντιμετωπίζουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που εκδίδουν παράνομα άδειες, ή οποιοσδήποτε άλλος χρησιμοποιεί τις παράνομες εγκαταστάσεις.

    [20] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΧΑΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΜΕΧΑ

    Αθήνα, 28 Μαϊου 2001 (20:27 UTC+2)

    Με τα μέλη του ΣΜΕΧΑ συναντήθηκε σήμερα η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΧΑΑ, Παναγιώτης Αλεξάκης αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς και τα βήματα που γίνονται για την ανάπτυξή της, την απόκτηση ρευστότητας, την εξομοίωσή της με τις άλλες αγορές και την εισροή κεφαλαίων μονιμότερου χαρακτήρα.

    Επίσης τόνισε τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς και ανέλυσε όλα τα μέτρα που σχετίζονται με το θεσμικό, νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δημιουργεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου και τη μετάβασή του στις ώριμες αγορές.

    Ακόμα, ο κ. Αλεξάκης έκανε αναφορά στη στρατηγική ανάπτυξης του ΧΑΑ σε εθνικό επίπεδο και στην αγορά των Βαλκανίων, καθώς και στη σημασία που έχουν τα μέλη εξ' αποστάσεως, αλλά και η συμμετοχή του ΧΑΑ σε ευρύτερες χρηματιστηριακές συμμαχίες οι οποίες και εξετάζονται.

    Τέλος, ο κ. Αλεξάκης κάλεσε όλες τις χρηματιστηριακές εταιρίες - μέλη του ΧΑΑ να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην ανάπτυξη του χρηματιστηρίου, στην ενημέρωση των επενδυτών και την πρόοδο της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

    [21] ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 28 Μαϊου 2001 (20:26 UTC+2)

    Η τρέχουσα εβδομάδα μπορεί να θεωρηθεί κρίσημη για τις εξελίξεις στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αρη. Μέχρι και το τέλος της θα δρομολογηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κίτρινο σύλλογο. Πρώτο και κύριο θέμα είναι η παραμονή ή όχι του Μπάμπη Τεννέ, ενώ τη διοίκηση θα απασχολήσει και το θέμα παραμονής του Ελ Ταλάλ Καρκουρί και του Ιλια Ιβτς.

    Ωστόσο υπάρχουν και σκέψεις από τους ανθρώπους της ομάδας να κάνουν πρόταση και στον Ντούσαν Μπάγιεβιτς εφόσον ο τελευταίος δε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Μπάμπης Τεννές με τον Αρη...

    [22] Ο ΔΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

    Κοπεγχάγη, 28 Μαϊου 2001 (20:22 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Μόγκενς Λίκκετοφτ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Σερβία, στο Κοσσυφοπέδιο και στην Αλβανία την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το γραφείο του.

    Ο Λίκκετοφτ θα επισκεφθεί στις 4 Ιουνίου το Βελιγράδι όπου θα συναντηθεί με τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Βόισλαβ Κοστούνιτσα και τον υπουργό Εξωτερικών Γκόραν Σβιλάνοβιτς.

    Την επόμενη μέρα θα μεταβεί στο Κοσσυφοπέδιο όπου θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στην επαρχία Χανς Χέκερουπ και θα επισκεφθεί μονάδα Δανών στην Μιτρόβιτσα.

    Στις 6 Ιουνίου ο Δανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στα Τίρανα όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ιλίρ Μέτα και τον υπουργό Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο.

    Ο.Κ.

    [23] ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ 800 ΔΙΣ. ΔΡΧ.

    Αθήνα, 28 Μαϊου 2001 (20:21 UTC+2)

    Δεκαεννέα κοινοπραξίες κατέθεσαν προσφορές στον διεθνή διαγωνισμό για τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 800 δισ. δρχ.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, στις κοινοπραξίες συμμετέχουν συνολικά 91 εταιρίες εκ των οποίων 31 ελληνικές και 31 ξένες κατασκευαστικές, 10 ελληνικοί και 5 ξένοι οίκοι μελετών, οκτώ ξένες εταιρίες διαχείρισης συμβάσεων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων και μια ελληνική και πέντε ξένες τράπεζες και επενδυτικοί οίκοι.

    Ειδικότερα, για το τμήμα Μαλιακός - Σκάρφεια κατατέθηκαν 8 προσφορές, για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Πάτρα - Πύργος - Τσάκωνα 6 προσφορές και για τον άξονα Κεντρικής Ελλάδος 5 προσφορές.

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι ανάδοχοι θα επιλεγούν σε ενάμιση χρόνο και τα έργα θα αρχίσουν να παραδίδονται τμηματικά από το 2006.

    Εξάλλου, στις16 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για 3 ακόμη έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 δισ. δρχ.

    [24] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΣΟΒΟΛΑ ΣΤΟ ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

    Αθήνα, 28 Μαϊου 2001 (20:20 UTC+2)

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

    Ο κ. Τσοβόλας συγχαίρει το ΓΓ του ΑΚΕΛ για την εκλογική νίκη του και εύχεται επιτυχία στο δύσκολο και μεγάλο έργο που έχει να επιτελέσει.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 28 May 2001 - 18:13:54 UTC