Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-08-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑΡΗ
  • [02] ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Π. ΜΙΛΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
  • [04] ΕΕ:ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [05] Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΡΑΤΟΓΚΑ Ν.ΥΟΡΚΗΣ
  • [06] ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΒΡΗΚΕ 15ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
  • [07] ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
  • [08] ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ
  • [09] ΙΑΠΩΝΙΑ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ
  • [10] ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο 1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ
  • [11] ΧΑΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
  • [12] ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ MOBILE INTERNET ΑΠΟ ΤΗΝ FORTHNET
  • [13] ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
  • [14] ΠΕΤΡΙΤΣΙΑ 2001
  • [15] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
  • [16] ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [17] ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ
  • [18] INTRACOM: ΣΥΣΤΑΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  • [19] ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • [20] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Η «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
  • [21] ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΟΥΝ ΝΕΕΣ
  • [22] ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
  • [23] ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΡΥΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
  • [24] "ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ" ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ.
  • [25] ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΑΡΗΣ

  • [01] ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑΡΗ

    Aθήνα, 1 Αυγούστου 2001 (15:58 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος

    Εξηγήσεις για την αποτυχία της επιχείρησης σύλληψης του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη, στον Νέο Κόσμο Αττικής, έδωσε το μεσημέρι ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Γιάννης Γεωργακόπουλος. Ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό "φιάσκο" για την επιχείρηση. Την χαρακτήρισε καλά σχεδιασμένη ώστε να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, αλλά σημείωσε ότι σε κάποια στιγμή της εκτέλεσής της τα πράγματα χάλασαν. Ωστόσο, παραδέχτηκε το λάθος των αστυνομικών που βρίσκονταν μέσα στην πολυκατοικία, να μην ειδοποιήσουν τους υπόλοιπους αστυνομικούς για να μπλοκάρουν τον Πάσσαρη την ώρα που έβγαινε από το κτίριο.

    Ο κ. Γεωργακόπουλος διευκρίνισε πως η αστυνομία είχε την πληροφορία ότι ένα άτομο που διακινούσε όπλα διέμενε σε διαμέρισμα της οδού Ιππάρχου 52-54. Σε έφοδο των αστυνομικών συνελήφθη ο Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, 24 χρόνων ο οποίος κατά την ανάκριση αποκάλυψε ότι το διαμέρισμα επισκεπτόταν ο Πάσσαρης καθώς και άλλα άτομα ύποπτα για αξιόποινες πράξεις. Έτσι οργανώθηκε η επιχείρηση με κύριο μέλημα να κρατηθεί μυστική, ώστε να μην αντιληφθεί τίποτε ο Πάσσαρης και να μην υπάρξουν τραυματισμοί, θύματα ή ομηρίες πολιτών ή αστυνομικών.

    Περιγράφοντας την επιχείρηση, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι ο Πάσσαρης άνοιξε στους αστυνομικούς την πόρτα του διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου, όμως εκείνοι δεν τον αναγνώρισαν γιατί φορούσε περούκα μέχρι το λαιμό και γυαλιά μυωπίας. Εκείνος τράβηξε όπλο και προσπάθησε να κλείσει την πόρτα όμως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν, χτύπησαν το πιστόλι του κακοποιού που έπεσε στο πάτωμα και τραυμάτισαν τον Πάσσαρη. Ο ίδιος κατάφερε να κατεβεί τις σκάλες ενώ δεν έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς που βρισκόταν στην είσοδο του κτιρίου καθώς κάλυψε το τραύμα του.

    Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας σημείωσε πως δεν μπορεί να εξηγήσει πως δεν ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που βρισκόταν έξω από το κτίριο κατά το κρίσιμο διάστημα που ο Πάσσαρης ακινητοποιήθηκε από άνδρες των ΕΚΑΜ και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Στην παράλειψη αυτή αποδίδεται η επιτυχής απόδραση του Πάσσαρη, ο οποίος αφού κάλυψε το τραύμα του, βγήκε από την είσοδο του κτιρίου και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

    Ο Γεωργακόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον εντοπισμό του Πάσσαρη και εκτίμησε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα ο κακοποιός θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για τις πράξεις του.

    Ο Πολυδωρόπουλος εξακολουθεί να κρατείται στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ο ίδιος εμφανίζεται φειδωλός στις δηλώσεις του ενώ αποκάλυψε ότι η γνωριμία του με τον Πάσσαρη έγινε το 1994 με 95 όταν είχε συλληφθεί και φυλακιστεί για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών.

    Το μεσημέρι τα συνεργεία της σήμανσης πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα στο χώρο του διαμερίσματος όπου έγινε η αποτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του Πάσσαρη.

    [02] ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2001 (10:40 UTC+2)

    Φωτογραφία: Κώστας Σημίτης

    Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα έχει σήμερα την τελευταία σύσκεψη πριν από τις διακοπές, με αντικείμενο την πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού, την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2002 και το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔEΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ημερησία», ο υπουργός Eθνικής Oικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου και οι υφυπουργοί Oικονομικών κ. Δρυς και Φωτιάδης αναμένεται να καταλήξουν στα βασικά επιπλέον ποσά του «κοινωνικού πακέτου», των κονδυλίων για την ανάπτυξη καθώς και για τη χρηματοδότηση των έργων της Oλυμπιάδας του 2004 για την ερχόμενη τετραετία.

    Tο έξτρα «πακέτο» συνολικού ύψους σχεδόν 1,5 τρισ. δραχμών για την τριετία 2002-2004 θα αφορά την ενίσχυση ασθενών εισοδηματικά ομάδων (χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων, ατόμων με ειδικές ανάγκες), την απελευθέρωση εισοδημάτων μέσω της μείωσης της φορολογίας, τη βελτίωση των υποδομών στους κοινωνικούς τομείς (παιδεία, υγεία) και την τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας για τη διοργάνωση της Oλυμπιάδας του 2004.

    Tα επιπλέον κονδύλια που θα διατεθούν θα προέλθουν από την ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 5% που θα σημειώσει τα επόμενα έτη η ελληνική οικονομία, από τα δημοσιονομικά πλεονάσματα και την αναδιάρθρωση των δαπανών που έχει ήδη ξεκινήσει η κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού. Tο επιπλέον ποσό των 1,5 τρισ. αναμένεται να είναι η απάντηση της κυβέρνησης σε τρία ισχυρά αιτήματα: Tην απελευθέρωση πόρων προς την αγορά και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, την ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης και τη βελτίωση των κοινωνικών υποδομών (νοσοκομεία, σχολεία κ.λπ.).

    Στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες θα χορηγηθούν επιπλέον 680 δισ. Πρόκειται για επιπλέον αυξήσεις σε συνταξιούχους του OΓA, χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν το Eπίδομα Kοινωνικής Aλληλεγγύης, στα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των μακροχρόνια ανέργων, το Δίκτυο κατά της Φτώχειας και του Kοινωνικού Aποκλεισμού κ.ά.

    Oι φορολογικές ελαφρύνσεις που θα περιέχονται στη φορολογική μεταρρύθμιση την οποία προωθεί η κυβέρνηση και θα ανακοινωθεί τον Oκτώβριο του 2002 αναμένεται να κοστίσουν στους επόμενους τρεις προϋπολογισμούς 340 δισ. δραχμές συνολικά. Aνάμεσα στα μέτρα που θα προδιαγράψει από τη ΔEΘ ο πρωθυπουργός περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις σταδιακά στο 30% (από 42,5% και 37,5% που ισχύουν σήμερα αντίστοιχα) μέχρι το 2004 και η αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα επίπεδα των 3,5 εκατ. δραχμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα δώσει το περίγραμμα των ρυθμίσεων της φορολογικής μεταρρύθμισης, χωρίς όμως να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες.

    [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Π. ΜΙΛΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

    Ρόδος, 1 Αυγούστου 2001 (10:48 UTC+2)

    Mε τον Aλβανό ομόλογό του Πασκάλ Mίλο συναντάται σήμερα το μεσημέρι στη Pόδο ο υπουργός Eξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. O Aλβανός υπουργός Eξωτερικών θα βρεθεί στο «νησί των ιπποτών» στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στις πρωτεύουσες των βαλκανικών χωρών, καθώς η χώρα του έχει την προεδρία της «Διαβαλκανικής Πρωτοβουλίας».

    Στην ατζέντα των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου με τον κ. Mίλο βρίσκονται οι προτεραιότητες της αλβανικής προεδρίας, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην κατάσταση στα Bαλκάνια και ειδικότερα στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Mακεδονίας (πΓΔM).

    Στο γεύμα εργασίας που έχει προγραμματισθεί αναμένεται να συζητηθεί ο καθορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής της Συνόδου Kορυφής με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών των βαλκανικών κρατών, όπως επίσης και η ημερομηνίες των συναντήσεων των υπουργών Eξωτερικών.

    O Γιώργος Παπανδρέου θα επαναβεβαιώσει την ενεργό υποστήριξη της Eλλάδας στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση της κρίσης στην πΓΔM στη βάση της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, με προϋπόθεση τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων που διαβιούν εκεί. Παράλληλα, θα επιστήσει την προσοχή στον Aλβανό συνομιλητή του στην ανάγκη θετικής κατάληξης των διεξαγόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ Aλβανών και Σλαβομακεδόνων για την αποτροπή του εμφυλίου πολέμου στην πΓΔM, εξέλιξη που, αν συμβεί, θα επαναχαράξει πιθανώς, για ακόμη μια φορά, τα βαλκανικά σύνορα.

    [04] ΕΕ:ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2001 (10:59 UTC+2)

    Aνατροπή του ασφαλιστικού συστήματος της Eλλάδας ενδέχεται να προκαλέσει απόφαση του Δικαστηρίου Eυρωπαϊκών Kοινοτήτων, που επιβάλλει καθιέρωση ενιαίων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για άντρες και γυναίκες.

    H απόφαση αυτή θα επηρεάσει τους ασφαλισμένους στα επαγγελματικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή στις ΔEKO και στις Tράπεζες, αλλά και στα επικουρικά ταμεία.

    Aν και η απόφαση του Δικαστηρίου δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και σε άλλους μεγάλους ασφαλιστικούς Oργανισμούς (π.χ. το TEBE), εν τούτοις είναι σίγουρο ότι δεν επηρεάζει τους ασφαλισμένους του IKA.

    H χώρα μας έχει ήδη συντάξει και αποστείλει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στην Eυρωπαϊκή Ένωση, στο οποίο εκφράζεται η πρόθεσή της να συμμορφωθεί με τις σχετικές οδηγίες, προς αποφυγήν επιβολής υψηλών προστίμων.

    H απόφαση του Δικαστηρίου Eυρωπαικών Kοινοτήτων θα οδηγήσει στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, ακόμα και 10 χρόνια. Oυσιαστικά, με την απόφαση αυτή ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταργηθούν όλες οι ευνοϊκές διατάξεις που ισχύουν για τη συνταξιοδότηση των γυναικών. Tα δεδομένα αυτά δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Oμοσπονδία Προσωπικού Oργανισμών Kοινωνικής Πολιτικής, η οποία εκτιμά ότι η απόφαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να ενταθούν οι πιέσεις για αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των γυναικών.

    Eπίσης, είναι πιθανό να υπάρξει σωρεία απαιτήσεων από την πλευρά των αντρών, οι οποίοι θα επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που ισχύουν για τις γυναίκες.

    Άλλωστε, η συγκεκριμένη απόφαση προήλθε από προσφυγή που έκανε εργαζόμενος της ΔEH κατά της διεύθυνσης ασφάλισης της επιχείρησης, επειδή αυτή αποφάσισε να μη χορηγήσει στον ίδιο σύνταξη, λόγω θανάτου της γυναίκας του.

    [05] Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΡΑΤΟΓΚΑ Ν.ΥΟΡΚΗΣ

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 1 Αυγούστου 2001 (09:53 UTC+2)

    Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει επάξια ο Γιώργος Νταλάρας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής του Saratoga Spring που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη το Σάββατο 18 Αυγούστου. Ο διεθνούς Φήμης έλληνας τραγουδιστής θα συμπράξει με την φιλαρμονική ορχήστρα της Φιλαδέλφειας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου charles Dutoit. Σ' αυτό το πραγματικό ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός στο οποίο η χώρα μας συμμετέχει για πρώτη φορά, θα ακουστούν τραγούδια των μεγάλων ελλήνων συνθετών, Μάνου Χατζιδάκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Σταύρου Κουγιουμτζή, Βασίλη Τσιτσάνη ενώ στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα τμήμα της δουλειάς του Μίκη Θεοδωράκη.

    [06] ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΒΡΗΚΕ 15ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2001 (21:10 UTC+2)

    Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 15χρονος, γιος οικονομικών μεταναστών από τη Ρωσία. Ο άτυχος Πλάτωνας έχασε τη ζωή του καθώς περιεργαζόταν ένα περίστροφο.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στην Ανω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός βρισκόταν μόνος του στο σπίτι της ξαδέρφης του όπου και βρήκε το περίστροφο τύπου Μακάροφ και την ώρα που το περιεργαζόταν, αυτό εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στον δεξιό κρόταφο.

    Το περίστροφο ανήκει στον αρραβωνιαστικό της ξαδέρφης του 15χρονου, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται από την αστυνομία σχετικά με τις συνθήκες που βρέθηκε στην κατοχή του το όπλο.

    Ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, που εξέτασε το πτώμα του νεαρού, αποκλείει κάθε εγκληματική ενέργεια και κάνει λόγο καθαρά για ατύχημα.

    [07] ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2001 (21:01 UTC+2)

    Αύριο θα γίνουν γνωστά από το εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τα αποτελέσματα από τα νέα δείγματα νερού στο δήμο Πέλλας. Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι από την αποκάλυψη ότι η περιεκτικότητα νιτρικών αλάτων στο δίκτυο υδροδότησης είναι τριπλάσια από τα επιτρεπτά επίπεδα.

    Τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για επιβάρυνση του δικτύου από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, ενώ οι νομαρχιακές αρχές επισημαίνουν την ανάγκη για ανανέωση των γεωτρήσεων στην περιοχή.

    Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

    [08] ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2001 (20:56 UTC+2)

    Θύματα επιτήδειων έπεσαν οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι υποβάλλουν αιτήσεις για τη νομιμοποίησή τους. Σύμφωνα με καταγγελίες μεταναστών - κυρίως Αλβανών - τους τελευταίους μήνες έχουν "στηθεί" εκατοντάδες γραφεία που χορηγούν έναντι αμοιβής πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες Αλβανών υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι οι οποίοι τους πλησιάζουν και υπόσχονται να τους φτιάξουν έγγραφο για την άδεια παραμονής τους.

    Το αλβανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την εγκυρότητα των εγγράφων που κατατίθενται διαβιβάζει λίστες με τα ονοματεπώνυμα των Αλβανών για διασταύρωση των στοιχείων σε 34 γραφεία του ΟΑΕΔ και στις 14 νομαρχίες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και στους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.

    [09] ΙΑΠΩΝΙΑ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

    Τόκιο, 1 Αυγούστου 2001 (20:44 UTC+2)

    Ύστερα από την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες να απαγορεύσει κάθε μορφή κλωνοποίησης ανθρώπων ακόμη και για ιατρικούς σκοπούς η Ιαπωνία κάνει τα πρώτα βήματα για τη νομιμοποίηση της κλωνοποίησης για τις περιπτώσεις ιατρικής έρευνας.

    Η κυβερνητική επιτροπή έχει εγκρίνει προσχέδιο νόμου που επιτρέπει τη χρήση κυττάρων εμβρύων. Τα κύτταρα πρέπει να προέρχονται από έμβρυα που έχουν αποβληθεί.

    Οι επιστήμονες στην Ιαπωνία είναι αισιόδοξοι ότι η κλωνοποίηση θα οδηγήσει στη θεραπεία ανίατων ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

    [10] ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο 1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2001 (20:35 UTC+2)

    Την έναρξη του 1ου Διεθνή ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου αθλητών με αναπηρίες θα κηρύξει αύριο η Κατερίνα Δοντσίδου, επίτιμη προσκεκλημένη της οργανωτικής επιτροπής των φορέων (ΚΑΠΠΑ 200, ΙΟΚ. Τορωναίος και ΑΣ., Τυφλών) στη Σκάλα της Περαίας. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας ξεκινά στις 13:15 με 5 σκάφη και πληρώματα, ο συνολικός αριθμός των οποίων είναι 11 αθλητές. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ευνοϊκούς βορειοανατολικούς ανέμους εντάσεως 5-6 μποφόρ και καιρό αίθριο. Με δεδομένα αυτά τα πρώτα σκάφη αναμένεται να καταπλεύσουν στις πιερικές ακτές αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

    Την Παρασκευή το πρόγραμμα ξεκινάει στις 7πμ και υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες, το απόγευμα της ίδιας μέρας αναμένεται η άφιξη των σκαφών στη Σκιάθο όπου με την συμβολή και συμπαράσταση του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση. Τους αγωνιζόμενους συνοδεύει αποστολή αποτελούμενη από τις ομάδες θάλασσας και χερσαίας υποστήριξης, καθώς και συνοδεία του σκάφους του λιμενικού σώματος.

    [11] ΧΑΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2001 (20:25 UTC+2)

    Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος των επενδυτών για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε στην Αθήνα, στις 17 και 31/7/2001, επαναλαμβάνει το σεμινάριο και στις 8/8/2001, από 16.00 μ.μ. έως 19.00 μ.μ.

    Στα συγκεκριμένα σεμινάρια δίνεται η δυνατότητα στους επενδυτές να ενημερωθούν για θέματα, όπως το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Χρηματιστηρίου, τον τρόπο διενέργειας των συναλλαγών, τις υποχρεώσεις παροχής ενημέρωσης από τις εισηγμένες εταιρίες και τις υποχρεώσεις των βασικών μετόχων τους.

    Επίσης, το επενδυτικό κοινό έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις των ΑΧΕ και ΑΕΛΔΕ προς τους πελάτες τους, τις προϋποθέσεις εισαγωγής εταιριών στο ΧΑΑ και τις ευθύνες των αναδόχων, τα εταιρικά γεγονότα στα οποία καλείται ο μέτοχος να δώσει έγκριση, τη σημασία των θεμελιωδών μεγεθών στην αξιολόγηση μιας εταιρίας.

    Τέλος, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι επενδυτές θα πληροφορηθούν για το margin account (περιθώριο ασφάλισης) και το short selling (ανοικτές πωλήσεις). Τα σεμινάρια διεξάγονται σε αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Σοφοκλέους 10.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τα τηλέφωνα 33 66 222 και 33 66 207, ώρες 10.00-14.00 μ.μ. , από Δευτέρα ως Παρασκευή προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής των επενδυτών.

    Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των επενδυτών στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

    [12] ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ MOBILE INTERNET ΑΠΟ ΤΗΝ FORTHNET

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2001 (20:23 UTC+2)

    Ο Όμιλος FORTHnet αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών έχει ήδη αναπτύξει υπηρεσίες Mobile Internet. Οι ασύρματες αυτές υπηρεσίες δρομολογούν τα δεδομένα σε σύγχρονες συσκευές πρόσβασης, όπως κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές χειρός, χωρίς να θέτουν περιορισμούς στο χώρο και το χρόνο.

    Την υλοποίηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και την ανάπτυξη του λογισμικού έχει αναλάβει η HellasNet, θυγατρική εταιρία του Ομίλου FORTHnet η οποία διαθέτοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών μέσω ασυρμάτων συσκευών όπως WAP phones, PDAs, Smart Phones σε συνδυασμό με την άρτια τεχνική υποδομή της FORTHnet (access servers, WAP gateway, διασύνδεση με SMSCs) προσφέρει ολοκληρωμένες ασύρματες λύσεις.

    Οι υπηρεσίες Mobile Internet δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες κυρίως χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος (Stock Quotes, διαβίβαση εντολών)και πληροφόρησης / διασκέδασης (ειδήσεις, κρατήσεις εισιτηρίων κ.λ.π).

    Σύμφωνα με τον Εμπορικό Διευθυντή του Ομίλου FORTHnet, Πάνο Παπαδόπουλο, η ανταπόκριση του κοινού στις νέες ασύρματες υπηρεσίες που προσφέρει ο Ομιλος μας, είναι θετική, αλλά η πολύ πρόσφατη διάθεσή τους στο κοινό δεν επιτρέπει ακόμη την επεξεργασία στατιστικών στοιχείων τα οποία θα μας επιτρέψουν να βγάλουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα

    [13] ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

    Τρίπολη, 1 Αυγούστου 2001 (20:22 UTC+2)

    "Η μικρότερη χώρα διοργανώνει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός" τόνισε ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος παραβρέθηκε χθες στη σύσκεψη με θέμα το πρόγραμμα αθλητικών υποδομών "Ελλάδα 2004" που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Νίκου Εξαρχου.

    "Υπάρχουν δύο δρόμοι. ¨Η να πετύχουμε, ή να πετύχουμε το απόλυτο και το ιδανικό και οι πρώτες προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δείχνουν ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο ώστε να πετύχουμε το δεύτερο" πρόσθεσε ο υπουργός.

    Ο δήμαρχος της Τρίπολης Αλέξανδρος Κοτσιάνης δήλωσε ότι "Οι δήμοι θα πρέπει να ξεκινήσουν εντατική δουλειά για να γίνουν οι μελέτες και να ολοκληρωθούν τα αθλητικά έργα μέχρι το 2004 γιατί τα κονδύλια είναι πολύ υψηλά", ενώ ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Τατούλης υποστήριξε ότι τα έργα αφορούν μόνο ορισμένες πόλεις και δείχνουν έλλειψη περιφερειακής συνείδησης.

    Όπως είναι γνωστό στην Πελοπόννησο από το πρόγραμμα "Ελλάδα 2004" θα διατεθούν 22,8 δις για δημιουργία και αναβάθμιση αθλητικών χώρων, από τα οποία ο νομός Αρκαδίας θα πάρει 4 δις, ο νομός Αργολίδας και ο νομός Λακωνίας 3,7, η Κορινθία 5,3 και η Μεσσηνία 5,9 δις δραχμές.

    [14] ΠΕΤΡΙΤΣΙΑ 2001

    Σέρρες, 1 Αυγούστου 2001 (20:20 UTC+2)

    Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία ''Πετρίτσια 2001'' διοργανώνει από τις 10 εως τις 12 Αυγούστου η δημοτική αρχή Πετριτσίου με την αρωγή του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου και των πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίδειξη χορευτικών συγκροτημάτων, μουσικές συναυλίες και κουκλοθέατρο.

    [15] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

    Πάτρα, 1 Αυγούστου 2001 (20:19 UTC+2)

    Για απαράδεκτη καθυστέρηση στην σύνταξη των μελετών της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ο πρώην Δήμαρχος Πάτρας Ανδρέας Καράβολας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

    Ο κ. Καράβολας εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την παράταξή του, αλλά και αυτή της ελάσσονος μειοψηφίας σε αποχώρηση από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα το βράδυ, όπου συζητείτο το πρώτο τεύχος της μελέτης για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας διαφωνώντας ριζικά με την τακτική που ακολουθείται από την Δημοτική ομάδα του Δημάρχου κ. Φλωράτου.

    [16] ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Τέτοβο, 1 Αυγούστου 2001 (20:19 UTC+2)

    Αξιωματικός της αστυνομίας στην ΠΓΔΜ σκοτώθηκε σήμερα το πρωί έχοντας δεχθεί επίθεση από Αλβανούς αντάρτες σε αστυνομικό φυλάκιο σε περιοχή κοντά στο Τέτοβο ανακοίνωσε ο διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Ο Κόκι Στογιάνοβσκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 1 τα ξημερώματα.

    [17] ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ

    Αλεξανδρούπολη, 1 Αυγούστου 2001 (20:18 UTC+2)

    Επίσκεψη στο νομό Έβρου θα πραγματοποιήσει το τριήμερο 7 με 9 Αυγούστου, ο Βούλγαρος διοικητής της 4ης Μικτής Ταξιαρχίας Πυροβολικού, συνοδευόμενος από επιτελείς του, στο πλαίσιο της Ελληνοβουλγαρικής στρατιωτικής συνεργασίας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει περιήγηση στο Διδυμότειχο, τη Νέα Ορεστιάδα, το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη, επίσκεψη στη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού και συνάντηση με τις τοπικές αρχές του Διδυμοτείχου.

    [18] INTRACOM: ΣΥΣΤΑΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2001 (20:17 UTC+2)

    Στα 100 εκατ. δρχ., (τα οποία ήδη και καταβλήθηκαν), ορίστηκε το ιδρυτικό μετοχικό κεφάλαιο της νεοϊδρυθείσας Ιntranet, μέτοχοι της οποίας είναι η Ιntracom κατά 40%, η Ιntrasoft κατά 40%, η Intrapar κατά 10% και ο Γεώργιος Αννίνος κατά, επίσης, 10%.

    Η Intranet θα δραστηριοποιηθεί στην εγκατάσταση, λειτουργία, διαχείριση, ανάπτυξη και συντήρηση τηλεπικοινωνιακών δικτύων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

    Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η σύσταση και η καταβολή των 30 εκατ. λεκ, ως ιδρυτικού μετοχικού κεφαλαίου της εδρεύουσας στα Τίρανα, Intralban sha, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στη μελέτη, σχεδιασμό, εκτέλεση και θέση σε λειτουργία κάθε φύσεως τεχνικού έργου του Δημοσίου, Νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Οργανισμών και Ιδιωτών.

    Ιδρυτές-μέτοχοι της εν λόγω εταιρίας είναι η Intracom κατά 40% η <>κατά, επίσης, 40% η Ιntramet κατά 10% και ο Κωνσταντίνος Θάνος κατά ποσοστό 10%.

    [19] ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

    Αλεξανδρούπολη, 1 Αυγούστου 2001 (20:17 UTC+2)

    Στο τέλος Αυγούστου αναμένεται να παραδοθεί η οριστική μελέτη που αφορά τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια θα ζητηθεί η έγκριση της μελέτης εφαρμογής τους και εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η εγκατάσταση του εργολάβου θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2002.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό των έργων, που συνολικά ανέρχονται στα δύο δις, προβλέπεται να προστεθούν, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των δυόμισι χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων , τρεις χιλιάδες ακόμη τετραγωνικά μέτρα και ο αεροσταθμός να δεχθεί τις απαραίτητες βελτιώσεις έτσι τετραγωνικά μέτρα και ο αεροσταθμός να δεχθεί τις απαραίτητες βελτιώσεις έτσι ώστε να πληροί τις προδιαγραφές διεθνών αεροδρομίων και τις συνθήκες για υποδοχή επιβατών τόσο από χώρες που υπόκεινται στη συνθήκη Σένγκεν όσο και από τρίτες χώρες.

    [20] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Η «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ»

    Αλεξανδρούπολη, 1 Αυγούστου 2001 (20:15 UTC+2)

    Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και θα συνεχιστεί και αυτήν την εβδομάδα η εκστρατεία καθαρισμού των ακτών της Αλεξανδρούπολης. Τα δύο μηχανήματα καθαρισμού θα "απαλλάξουν" τις ακτές από σκουπίδια, πλαστικές σακούλες, μπουκάλια ακόμη κι αποτσίγαρα. Ο αντινομάρχης Έβρου κ. Μιχάλης Κογιομτζής χαρακτήρισε "απελπιστική και απαράδεκτη" την κατάσταση στις παραλίες του νομού. Το έργο του καθαρισμού των ακτών γίνεται για τρίτη χρονιά και η χρηματοδότηση του Υπουργείου ΠΕ. ΧΩ. Δ. Ε. ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια δραχμές.

    [21] ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

    Κομοτηνή, 1 Αυγούστου 2001 (20:14 UTC+2)

    Τη δημοπράτηση έργων 2 δισ. δραχμών ενέκρινε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης. Πρόκειται για έργα υποδομών που θα υλοποιηθούν στον χώρο όπου λίαν συντόμως θα ανεγερθούν οι νέες εργατικές κατοικίες των Ποντίων Ομογενών.

    [22] ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

    Κέρκυρα, 1 Αυγούστου 2001 (20:13 UTC+2)

    Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα οι ακόλουθες πολιτιστικές εκδηλώσεις:

    Μίμης Πλέσσας: Συναυλία του Μίμη Πλέσσα θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 10.00, στο Σχολικό Κέντρο Αχαράβης της βόρειας Κέρκυρας. Την εκδήλωση οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αχαράβης και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα Αχαράβης. Εξάλλου, στις 7.00 σήμερα το απόγευμα το Μίμη Πλέσσα θα βραβεύσει ο Δήμος Θιναλίων, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του.

    Εθνική Πινακοθήκη: Κανονικά λειτουργούν από σήμερα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου οι εκθέσεις στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα. Αναβάλλονται όμως για το Σεπτέμβριο τα επίσημα εγκαίνια. Πρόκειται για το αφιέρωμα στον Τουλούζ Λωτρέκ με πρωτότυπες αφίσες, την έκθεση "Σύγχρονης Ελληνική Χαρακτικής" και τις "Φωτογραφίες από την Κέρκυρα" της Μαρίας Χρουσάκη.

    Art Cafι: Εγκαινιάζεται στις 3 Αυγούστου στο Art Cafι η έκθεση ζωγραφικής της Ξανθής Ζερβού με τίτλο "Ιmpressions"

    Περουλάδες: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περουλάδων οργανώνει από σήμερα μέχρι τις 13 Αυγούστου τις "Περουλαδίτικες Ημέρες 2001". Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές με παραδοσιακά τραγούδια και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

    Δήμος Φαιάκων: Αρχίζουν σήμερα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Φαιάκεια 2001" που οργανώνει ο Δήμος Φαιάκων και θα ολοκληρωθούν στις 2 Σεπτεμβρίου. Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Φιλαρμονική Κάτω Κορακιάνας και οι μαζορέτες της σχολής χορού της Τζένης Θεοτόκη σε πανηγυρική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Ύψου. Το κυρίως πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία της Κερκυραϊκής Καντάδας και Μαντολολινάτας.

    Δήμος Κορισσίων: Συναυλία θα δώσει απόψε στις 9.30, στην πλατεία Δημαρχείου Κορισσίων, η η χορωδία της Φιλαρμονικής Ανω Λευκίμμης

    Δήμος Λευκιμμαίων: Παράσταση θα δώσει σήμερα, στη Γέφυρα Ποταμού, ο Χορευτικός Σύλλογος Λευκίμμης "Ο Φαέθων", στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λευκιμμαίων .

    [23] ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΡΥΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

    Καλαμάτα, 1 Αυγούστου 2001 (20:11 UTC+2)

    Σε φορτισμένο κλίμα, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν με τη δημιουργία του Μεσσηνιακού Ομογενειακού Χωριού, συνέρχεται το Σάββατο στην Καλαμάτα το 3ο τακτικό συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας. Οι εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στη Μεσσηνία.

    Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τίμησε τους προέδρους των Παμμεσσηνιακών Ομοσπονδιών Αμερικής -Καναδά και Αυστραλίας κυρίους Κοκαλιάρη και Διαμαντή.Σε δηλώσεις τους οι δύο πρόεδροι προανήγγειλαν την δημιουργία Συνομοσπονδίας των οργανώσεων των Μεσσηνίων της διασποράς , την οποία θα παρουσιάσουν επίσημα σε συνέντευξη τύπου αύριο το πρωί.

    [24] "ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ" ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ.

    Καβάλα, 1 Αυγούστου 2001 (20:10 UTC+2)

    "Χύμα στο κύμα" είναι η ονομασία της 1ης Διεθνούς μουσικής κατασκήνωσης νέων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στο camping της Κεραμωτής Καβάλας. Συμμετέχουν μουσικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό με κάθε είδους μουσική.

    [25] ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2001 (20:10 UTC+2)

    Ανέβασε τους τόνους, αλλά και τον πήχη ο πρόεδρος του Αρη, Κυριάκος Μαραβέλιας, αναφέροντας ότι η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει και την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λίγκ. "Φέτος πάμε για όλα. Αν ο Αρης βγει στο ΟΥΕΦΑ είμαστε ευχαριστημένοι. Φυσικά μπορούμε μέχρι και το Τσάμπιονς Λιγκ", αναφέρει.

    Ο νέος πρόεδρος του Αρη άφησε κάποιες αιχμές προς το πρόσωπο του Δημήτρη Κοντομηνά. "Εχουν γίνει κάποιες λάθος κινήσεις. Μπορούσαν να γίνουν καλύτερες", τόνισε και ολοκλήρωσε: "Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε με σωστή πολιτική και καλή καλή διαχείριση να ανταποκριθούμε στις δύσκολες απατήσεις του συλλόγου.

    Στο μεταγραφικό τομέα ο κ. Μαραβέλιας δεν έκλεισε την πόρτα στην επικείμενη μετακίνηση του Χαριστέα στην Περούτζια. "Ας γίνει πρώτα επίσημη πρόταση στην ομάδα και το ζητάμε", δήλωσε ο κ. Μαραβέλιας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 1 August 2001 - 18:13:54 UTC