Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-08-02

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
  • [02] ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [03] ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
  • [04] ΠΓΔΜ:ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΕΥΛΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
  • [05] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - 2/8/2001
  • [06] ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ
  • [07] ΤΟΝ ΣΤ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η Ν. ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ
  • [08] ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΟ
  • [09] ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
  • [10] ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΤΗΝ FIFA
  • [11] ΤΗΝ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΕΚ
  • [12] ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΣΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ
  • [13] ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [14] ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΛΘΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ
  • [15] ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [16] ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
  • [17] ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
  • [18] ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΦΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ
  • [19] ΒΟΣΝΙΑ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
  • [20] ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
  • [21] ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 2ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ
  • [22] ΝΔ: ΥΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [23] ΠΑΕ ΑΡΗΣ: ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ
  • [24] ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

  • [01] ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2001 (12:29 UTC+2)

    Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Πάσαρης

    Στις 12 αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, και θα επιλέξει τον αντικαστάτη του Ιωάννη Γεωργακόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) μετά την αποτυχημένη επιχείρηση σύλληψης του Κώστα Πάσσαρη στο Νέο Κόσμο.

    Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει με τη σύζυγο του Δάφνη για τις καλοκαιρινές διακοπές στη Σίφνο. Η αναχώρηση του είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αλλά αναβλήθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και στη συνέχεια ορίστηκε για μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ καθώς προέκυψε η παραίτηση Γεωργακόπουλου.

    [02] ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Ρόδος, 2 Αυγούστου 2001 (10:54 UTC+2)

    Φωτογραφία: Γιώργος Παπανδρέου

    Συγκρατημένα αισιόδοξοι, για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην ΠΓΔΜ, εμφανίστηκαν χτες στη Ρόδο όπου συναντήθηκαν, οι υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας που έχει ο Αλβανός αξιωματούχος στις βαλκανικές πρωτεύουσες, καθώς η Αλβανία κατέχει αυτό το εξάμηνο την προεδρία της πρωτοβουλίας για τη συνεργασία στα Βαλκάνια.

    Ο Γ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αλβανική κυβέρνηση - καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης - έχει τηρήσει μετριοπαθή, ευρωπαϊκή στάση, ενώ ως πολύ σημαντικό αναγνώρισε το γεγονός ότι οι βαλκανικές χώρες πέτυχαν να διαμορφώσουν κοινές θέσεις για τον τρόπο επίλυσης της κρίσης αυτής, θέσεις οι οποίες συνοψίζονται στο σεβασμό του απαραβίαστου των συνόρων, της καταδίκης των ενεργειών των εξτρεμιστών, και της επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμη ότι συζήτησε με τον Αλβανό ομόλογό του και το ζήτημα της διαδικασίας νομιμοποίησης των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα.

    Από την πλευρά του, ο Πασκάλ Μίλο χαρακτήρισε ιδιαίτερα παραγωγικές και χρήσιμες τις συνομιλίες που είχε με τον Γ. Παπανδρέου. Εκανε λόγο για ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει ελπίδα για εξεύρεση συμβιβασμού σύντομα. Πρόσθεσε ακόμη ότι ενημέρωσε τον Ελληνα ομόλογό του για τις εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα του μετά τις πρόσφατες εκλογές και τόνισε ότι πιστεύει πως και η νέα κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να βλέπει την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας.

    «Δεν υπάρχει για μας άλλη εναλλακτική λύση από το να διατηρούμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Αλβανός ΥΠΕΞ. Επιπλέον, χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική τη βοήθεια που η ελληνική πλευρά έχει προσφέρει στην Αλβανία τα τελευταία δέκα χρόνια, περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την οικονομία και τους πολιτικούς της θεσμούς.

    Με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Γ. Παπανδρέου, ο Αλβανός ΥΠΕΞ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση για τη διαδικασία νομιμοποίησης των Αλβανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα. «Αποτελούν», όπως είπε, «μια ισχυρή γέφυρα για τις διμερείς σχέσεις. Αντιστοίχως, ισχυρή γέφυρα αποτελεί η ελληνική μειονότητα που ζει στην Αλβανία». Ο κ. Μίλο ανέφερε τέλος ότι η Ελλάδα βοηθά σημαντικά τη χώρα του στην πορεία της προς την ενσωμάτωσή της στην Ενωμένη Ευρώπη.

    [03] ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

    Τορόντο, 2 Αυγούστου 2001 (11:42 UTC+2)

    Συγκινητική υποδοχή επιφύλαξαν χτες περίπου 100 φίλαθλοι, στην ελληνική αποστολή που έφτασε στο Εντμοντον, προκειμένου αύριο να ριχτεί στη μεγάλη πρόκληση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου. Οι περισσότεροι αθλητές-τριες της εθνικής μας ταξίδεψαν δύο μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στον Καναδά, προκειμένου να εγκλιματιστούν τόσο στις ασταθείς καιρικές συνθήκες, αλλά και στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων. Ο κορυφαίος Ελληνας ακοντιστής Κώστας Γκατσιούδης κατά την άφιξή του στον Καναδά, είπε:«Η επίδοση που έχω μέχρι τώρα δε φανερώνει τίποτα. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για φέτος και κρύβει εκπλήξεις. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Το γόνατο μου έχει ακόμη υγρό. Εχω πάρει από την Αθήνα μια ειδική ένεση και αν χρειαστεί θα μου την κάνει ο γιατρός του ΣΕΓΑΣ». Συνολικά, οι αθλητές-τριες που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή στον Καναδά είναι οι Κ.Κεντέρης (200μ.), Β.Ζαμπέλης, Θ. Ζάχος (μαραθώνιος), Π. Ιακωβάκης (400μ.εμπ.) Χ. Μελέτογλου, Κ. Ζαλαγκίτης (τριπλούν), Α. Παπαδημητρίου, Χ. Πολυχρονίου (σφυροβολία), Κ. Γκατσιούδης (ακοντισμός), Σ. Καστάνης (50.000μ. βάδην), Κ. Θάνου (100μ.), Χ. Ιακώβου (5000μ.-10.000μ.), Ν. Ξάνθου (μήκος), Κ. Ουζούνη (σφαιροβολία), Α. Κελεσίδου, Κ. Βόγγολη, Σ. Τσικούνα (δισκοβολία), Ε. Τσαμόγλου (σφυροβολία), Μ. Τζελίλη, Α. Τσιολακούδη (ακοντισμός), Ε. Πατσού (100μ.- 4Χ100μ.), Γ. Κοκλώνη, Ο. Καϊδατζή, Γ. Καφετζή (4Χ100μ.), Α. Παπαγιάννη, Χ. Κοκκότου (20.000μ. βάδην).

    [04] ΠΓΔΜ:ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΕΥΛΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2001 (21:16 UTC+2)

    Καθηλωμένα στη συνοριακή διάβαση Μπλάτσε, στο Κόσοβο, παραμένουν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες δυο ελληνικά φορτηγά, τα οποία στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο σκοπιανό έδαφος συνάντησαν την άρνηση των σκοπιανών αρχών.

    Για το θέμα αυτό, ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου συνδέσμου στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Γιώργος Κακλίκης, επέδωσε ρηματική διακοίνωση στο υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων ότι ενώ τα φορτηγά της ΠΓΔΜ διέρχονται χωρίς προβλήματα τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα ξένα φορτηγά. Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι οι σκοπιανές αρχές δεν είχαν προβεί σε καμιά επίσημη ειδοποίηση πριν από τη λήψη αυτού του μέτρου.

    Όπως δήλωσε στο ΜΠΕ ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου Τύπου στα Σκόπια, Γιώργος Κουτσούμης, οι σκοπιανές αρχές ενδέχεται να επιτρέψουν τελικά τη διέλευση στα δυο αυτά φορτηγά, τα οποία μαζί με δεκάδες άλλα- κυρίως από την Τουρκία και τη Βουλγαρία- μένουν ακινητοποιημένα στα σύνορα, αλλά δεν εγγυώνται ότι θα συμβεί το ίδιο σε περίπτωση που και άλλα φορτηγά περάσουν τα σύνορα στο μέλλον.

    [05] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - 2/8/2001

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2001 (21:09 UTC+2)

    ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε.

    Από σήμερα 2 Αυγούστου 2001, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α.Α. οι 6.836.600 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών.

    ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

    Από σήμερα 2 Αυγούστου 2001, παύει η διαπραγμάτευση των 66.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ονομαστικής αξίας μετοχής ευρώ 0,2935 (δρχ. 100), προκειμένου να αντικατασταθούν με 44.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής ευρώ 0,50 (δρχ. 170,375), οι οποίες θα προκύψουν από το Reverse Split και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με περαιτέρω αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας, και να ενημερωθούν οι μερίδες των δικαιούχων μετόχων στο Σ.Α.Τ. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των 44.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ορίζεται η 8/8/2001.

    ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

    Πληροφορούμε το επενδυτικό κοινό ότι εισάγονται στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α. οι μετοχές της εταιρίας ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. Ο συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας είναι 110.782.980 κοινές ονομαστικές μετοχές. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της παραπάνω εταιρίας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου θα αρχίσει τη Δευτέρα, 6/8/2001.

    ΕΚΤΕΡ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την από 27/6/2001 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, το μέρισμα για τη χρήση 2000 ανέρχεται στο ποσό των δρχ. 16 ανά κοινή μετοχή. Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι κ.κ. Μέτοχοι που ήταν εγγεγραμμένοι στο βιβλίο μετόχων της εταιρίας μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. της 20/7/2001. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την 10/8/2001 με δίγραμμες επιταγές της Γενικής Τράπεζας που θα αποσταλούν στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι μέτοχοι στο ΚΑΑ. Επίσης μαζί με την επιταγή οι κ.κ. Μέτοχοι θα λάβουν και τη βεβαίωση πληρωμής μερίσματος που προορίζεται για την εφορία. Οσοι εκ των κ.κ. Μετόχων δεν λάβουν την επιταγή έως την 30/9/2001 παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρία στο τηλ. 650 9000 (Τμήμα Μετόχων). Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός πενταετίας παραγράφονται υπέρ του Δημοσίου.

    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: "Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την από 20/4/2001 απόφαση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και τις αποφάσεις 9/19.4.01 και 11/7.5.01 του ΔΣ της ΑΤΕ για την απόκτηση ιδίων μετοχών της Τράπεζας μέχρι ποσοστού 5% μέσω του Χ.Α.Α., κατά το χρονικό διάστημα από 14/5/2001 έως 31/7/2001 (1η περίοδος αγοράς ιδίων μετοχών) αγοράστηκαν συνολικά 1.767.670 μετοχές, επί συνόλου 281.000.000 μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,63% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ με μέση τιμή κτήσης 8,50 ευρώ. (Η τιμή κτήσης δεν περιλαμβάνει έξοδα). Ετσι συνολικά η ΑΤΕ, μέχρι και την 31/7/2001, κατέχει 1.767.670 ίδιες μετοχές ήτοι ποσοστό 0,63%."

    ΑΤΕΡΜΩΝ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 29/6/2001, το μέρισμα της χρήσεως 2000 ανέρχεται στο ποσό των δρχ. 50 (0,1467 ευρώ) ανά μετοχή. Δικαιούχοι είσπραξης μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. στις 29/6/2001. Από τη 2/7/2001 οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα απολήψεως μερίσματος. Το μέρισμα θα καταβάλλεται, από τις 28/8/2001, και για 2 μήνες με δίγραμμες επιταγές που θα αποσταλούν ταχυδρομικά στους δικαιούχους. Μετά την 31/10/2001, η καταβολή του μερίσματος θα διενεργείται μόνο στα γραφεία της εταιρίας Ιβύκου 4 Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα της εταιρίας, τηλ. 75.72.800 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    KLEEMANN HELLAS Α.Β.Ε.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την απόφαση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, την 25/6/2001 το καθαρό ετήσιο μέρισμα της χρήσεως 2000 καθορίστηκε σε 67 δρχ. ανά μετοχή. Δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. την 26/6/2001. Με απόφαση του ΔΣ της εταιρίας ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίζεται η 10/8/2001. Οι δικαιούχοι μερίσματος θα λάβουν ταχυδρομικά, ονομαστική δίγραμμη επιταγή καθώς και βεβαίωση πληρωμής μερίσματος για φορολογική χρήση στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει. Το μέρισμα θα καταβάλλεται από το δίκτυο των Καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Για την είσπραξη του, είναι απαραίτητη η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας καθώς και ο ΑΦΜ και η αρμόδια ΔΟΥ του δικαιούχου. Οσοι από τους δικαιούχους δεν παραλάβουν την επιταγή πληρωμής του μερίσματος έως την 31/8/2001 να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της εταιρίας (Τμήμα Μετοχολογίου τηλ. 0341 38100).

    Ε. ΠΑΪΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Υπενθυμίζεται από την εταιρία ότι η πληρωμή του μερίσματος θα αρχίσει την 30/7/2001 με επιταγές που θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στους δικαιούχους και θα ισχύουν έως 31/12/2001. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας η πληρωμή θα γίνεται από τα γραφεία της εταιρίας.

    ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

    Η εταιρία ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σε απάντηση σειράς δημοσιευμάτων που εμφανίζουν την εταιρία ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. να σταματάει την λειτουργία του εργοστασίου της Κορίνθου, και να μεταφέρει την παραγωγή σωλήνων εξολοκλήρου στις νέες εγκαταστάσεις της Θίσβης, η εταιρία έχει να δηλώσει τα εξής: Η εταιρία ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ξεκίνησε την λειτουργία της από την Κόρινθο το 1969 και δεν σκοπεύει ούτε να αλλάξει όνομα, αλλά ούτε και να μεταφέρει όλη την παραγωγή της στην Θίσβη. Το γεγονός ότι η παραγωγική δυναμικότητα της Θίσβης είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτή της Κορίνθου σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η Κόρινθος θα σταματήσει να λειτουργεί, αντίθετα συνεχίζει να δέχεται παραγγελίες για παραγωγή χαλυβδοσωλήνων. Μεγάλο μέρος των χρημάτων που αντλήθηκαν από το χρηματιστήριο για την χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας απορροφήθηκαν από την Κόρινθο, όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει και στα Εν. Δελτία της εταιρίας, για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων της, έτσι ώστε η Κόρινθος να συνεχίσει να παράγει σωλήνες εξαιρετικής ποιότητας για μεγάλα ενεργειακά έργα παγκοσμίως."

    SPACE HELLAS Α.Ε.

    Η εταιρία SPACE HELLAS Α.Ε. γνωστοποιεί στο Χ.Α.Α. την απόφασή της να μην συμμετάσχει στον με αριθμό πρωτοκόλλου Διακήρυξης 13587/25-4-2001 Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό με κριτήριο επιλογής την συμφερότερη προσφορά σχετικά με την επιλογή αναδόχου για το έργο 'Ανάπτυξη και Λειτουργία Κεντρικού Συστήματος Πληροφόρησης, Υποστήριξης και Διασύνδεσης των Γραφείων ΑΡΙΑΔΝΗ' του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με προϋπολογισμό έργου 4.250.000.000 ή 12.472.487,16 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ο οποίος διεξάγεται την 26/7/2001.

    NOTOS COM HOLDINGS S.A.

    Η εταιρία NOTOS COM HOLDINGS S.A. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει: "Με την από 24/8/2001 επιστολή της, η θυγατρική εταιρία μας Αφοί Λαμπρόπουλοι ΑΕ, ενημέρωσε το Χ.Α.Α., για τη συμφωνία κοινής επιχειρηματικής δράσης με την επίσης εισηγμένη Κλαουδάτος ΑΕ, στο χώρο των πολυκαταστημάτων ειδών σπιτιού. Με την παρούσα επιστολή και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία σας ενημερώνουμε ότι με τη συγχώνευση της Αφοί Λαμπρόπουλοι ΑΕ με απορρόφηση από τη Notos Com Holdings, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2001 και φέρεται προς έγκριση από τις Γ.Σ. στις 28/8/2001, η παραπάνω συμφωνία θα υλοποιηθεί από τη Notos Com Holdings. Με βάση τα παραπάνω, η Notos Com Holdings θα αποκτήσει καταρχήν μετά από προηγούμενη έγκριση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 28/8/2001 μειοψηφικό ποσοστό 3,42% στην εταιρία Αιακός ΑΕ. Η Αιακός Αε ανήκει κατά 96,58% στην εταιρία Κλαουδάστος ΑΕ και κατά 3,42% στον κ. Γεώργιο Παπάζογλου, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς μετόχους, και Διευθύνων Σύμβουλος της Notos Com Holdings. Η Notos Com Holdings θα αποκτήσει 50.000 μετοχές της Αιακός ΑΕ που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 3,42% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας, από τον κ. Παπάζογλου. Στη συνέχεια, η Notos Com Holdings σχεδιάζει να αποκτήσει επιπλέον 42,58% της Αιακός ΣΑΕ, έτσι ώστε η συμμετοχή της να ανέλθει σε 51%. Η απόκτηση του παραπάνω ποσοστού θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Αιακός ΑΕ. Η

    Notos Com Holdings θα προχωρήσει στην παραπάνω επένδυση μέσω τραπεζικού δανεισμού."

    ΕΡΓΑΣ Α.Τ.Ε.

    Η εταιρία ΕΡΓΑΣ Α.Τ.Ε. και ο κ. Παναγιώτης Κλάδης με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι ο κ. Παναγιώτης Κλάδης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ως άνω εταιρίας, αγόρασε κατά την περίοδο 29/6/2001 31/7/2001 76.500 μετοχές της ως άνω εταιρίας και προτίθεται να ολοκληρώσει τις αγορές του κατά το δίμηνο Αυγούστου Σεπτεμβρίου 2001, μέχρι του αριθμού 150.000 μετοχές, δηλ. το υπόλοιπο των 75.000 μετοχών περίπου, δια μέσου της χρηματιστηριακής εταιρίας INDEX AXE.

    ALPHA LEASING Α.Ε. ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝ/ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

    Η ALPHA BANK ανακοινώνει ότι έως και την 31/7/2001 προέβη στην αγορά 63.020 μετοχών της ALPHA LEASING έναντι της από 17/7/2001 προαναγγελίας αγοράς 200.000 μετοχών (αρθ. 8 απόφ. 5/204/14.11.2000). Ομοίως ανακοινώνει ότι έως και την 31/7/2001 η Τράπεζα προέβη στην αγορά 71.160 μετοχών της εταιρίας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ έναντι της από 5/7/2001 προαναγγελίας αγοράς 100.000 μετοχών.

    ETBA LEASING Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤ. ΕΠ/ΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΑΕ

    Η εταιρία Π & Κ ΧΡΗΜ/ΚΗ ΑΕΠΕΥ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σχετικά με τις προαναγγελθείσες συναλλαγές στην μετοχή της εταιρίας ETBA LEASING, της Τράπεζας ΕΤΒΑ, σας γνωρίζουμε ότι εντός του μήνα Ιουλίου, η Τράπεζα ΕΤΒΑ προέβη συνολικά σε αγορά 5.200 μετοχών. Σχετικά με τις προαναγγελθείσες συναλλαγές στη μετοχή της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ της Τράπεζας ΕΤΒΑ, σας γνωρίζουμε ότι εντός του μήνα Ιουλίου, η Τράπεζα ΕΤΒΑ προέβη συνολικά σε αγορά 24.880 μετοχών."

    PAPERPACK ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. ΑΒΕΕ

    Η εταιρία PAPERPACK ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ Ι. ΑΒΕΕ και η κα Βεατρίκη Τσουκαρίδη, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ως άνω εταιρίας, με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι σε συνέχεια της προαναγγελίας συναλλαγών της κας Βεατρίκη Τσουκαρίδη που δημοσιεύθηκε στο ΗΔΤ του Χ.Α.Α. στις 25/7/2001 και αφορούσε την πρόθεσή της για πώληση 100.000 μετοχών της ως άνω εταιρίας από 27/7/2001 έως 31/7/2001, ενημερώνουν ότι η κα Βεατρίκη Τσουκαρίδη τελικώς δεν πραγματοποίησε καμία συναλλαγή κατά το προαναφερθέν διάστημα.

    ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΗΡΙΑ Κ. ΔΟΥΔΟΣ ΑΕ

    Ορθή Επανάληψη

    Α/ Η εταιρία ΒΙΟΛΑΝ ΑΒΕΝΤΤΕ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σε συνέχεια της από 20/7/2001 προαναγγελίας συναλλαγών που δημοσιεύθηκε στο ΗΔΤ την ίδια ημερομηνία σας γνωρίζουμε ότι, η εκτέλεση της συναλλαγής δεν πραγματοποιήθηκε λόγω χρονικής καθυστέρησης στις απαιτούμενες διαδικαστικές ενέργειες (άνοιγμα κωδικού σε ΑΧΕ, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού κλπ.). Επιπροσθέτως σας γνωστοποιούμε ότι η συναλλαγή μας θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς προαναγγέλθηκε στις 18/7/2001 και δημοσιεύθηκε στις 19/7/2001 στο ΗΔΤ με μόνη διαφοροποίηση την ΑΧΕ μέσω της οποίας θα εκτελεσθεί η συναλλαγή και η οποία προσυπογράφει την κάτωθι διορθωτική προαναγγελία συναλλαγών: Επωνυμία εταιρίας: ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΗΡΙΑ Κ. ΔΟΥΔΟΣ ΑΕ. Κατηγορία μετοχών: Κοινές. Απόκτηση ποσοστό 29,03%. Τεμάχια 6.966.890. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: από 31/7/2001 έως 20/10/2001. Μέλος του Χ.Α.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΑΒΑΞ ΑΧΕ.

    Β/ Η εταιρία N.S.M. INVESTMENTS LIMITED με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σε συνέχεια της από 20/7/2001 προαναγγελίας συναλλαγών που δημοσιεύθηκε στο ΗΔΤ την ίδια ημερομηνία σας γνωρίζουμε ότι, η εκτέλεση της συναλλαγής δεν πραγματοποιήθηκε λόγω χρονικής καθυστέρησης στις απαιτούμενες διαδικαστικές ενέργειες (άνοιγμα κωδικού σε ΑΧΕ, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού κλπ.). Επιπροσθέτως σας γνωστοποιούμε ότι η συναλλαγή μας θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς προαναγγέλθηκε στις 18/7/2001 και δημοσιεύθηκε στις 19/7/2001 στο ΗΔΤ με μόνη διαφοροποίηση την ΑΧΕ μέσω της οποίας θα εκτελεσθεί η συναλλαγή και η οποία προσυπογράφει την κάτωθι διορθωτική προαναγγελία συναλλαγών: Επωνυμία εταιρίας: ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΗΡΙΑ Κ. ΔΟΥΔΟΣ Α.Ε. Κατηγορία μετοχών: Κοινές. Εκχώρηση ποσοστό 29,03%. Τεμάχια 6.966.890. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: από 31/7/2001 έως 20/10/2001. Μέλος του Χ.Α.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΑΒΑΞ ΑΧΕ."

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.

    Η εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Με μεγάλη χαρά θέλοντας να ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό, ανακοινώνουμε ότι η ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΤΕ απέκτησε το πιστοποιητικό ISO 9002 (πιστοποιητικός έλεγχος). Αρ. Εκθ. 2-5-823/2001, Αρ. Μητρώου Πιστοποιητικού 0410011085. Το πιστοποιητικό TUV CERT ISO 9002 έχει εισάγει και εφαρμόζει ένα σύστημα ποιοτικού μάνατζμεντ. Κύριος σκοπός της εταιρίας είναι η διαχείριση κατασκευής έργων που περιλαμβάνει τα εξής: Οδοποιία Οικοδομικά Χωματουργικά Εργα Αεροδρομίου Η/Μ Υδραυλικά Φράγματα Λιμενικά Εργα πρασίνου Εργα Ενεργειακά Σήραγγες Σιδηροδρομικά Εργα."

    ΓΕΝΕΡ Α.Ε.

    Η εταιρία ΓΕΝΕΡ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Η Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, την 27/7/2001, αποφάσισε ομόφωνα και παμψηφεί τα κάτωθι: Α. Ενέκρινε την διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως: 1) Σχεδιασμός, επιμέλεια, παραγωγή, έκδοση, εκτύπωση και εμπορία πάσης φύσεως εντύπων καθώς και ανάληψη και εκτέλεση κάθε είδους γραφικής τέχνης και εργασίας. 2) Κατασκευή, επεξεργασία και εμπορία ειδών και υλικών εκτυπώσεων και συσκευασίας. 3) Διενέργεια πάσης φύσεως τουριστικής ή ξενοδοχειακής επιχειρήσεως. 4) Κατασκευή, τοποθέτηση και συντήρηση μεταλλικών κατασκευών. 5) Κατασκευή, τοποθέτηση και συντήρηση ειδών εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων. 6) Αγορά, ναυπήγηση, μίσθωση, και πάσης φύσεως εκμετάλλευση πλοίων που σχετίζεται με την δια θαλάσσης μεταφορά επιβατών, οχημάτων και πραγμάτων. 7) Απόκτηση κινητών αξιών, χρεογράφων, χρηματοοικονομικών προϊόντων και περιουσιακών στοιχείων. 8) Ιδρυση ή συμμετοχή σε επιχειρήσεις που επιδιώκουν τους ανωτέρω ή παρεμφερείς σκοπούς. Β. Αποφάσισε την παράταση της διάρκειας της εταιρίας μέχρι το 2045."

    SPACE HELLAS Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 27/6/2001, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η διανομή μερίσματος ποσού 50 δρχ. ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι των μετοχών της εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. της 28/6/2001, όπως φαίνεται στο τηρούμενο από την εταιρία ονομαστικό μετοχολόγιο. Από την 29/6/2001 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2000. Οι δικαιούχοι του μερίσματος θα λάβουν ταχυδρομικά ονομαστική δίγραμμη τραπεζική επιταγή καθώς επίσης και βεβαίως πληρωμής μερίσματος για φορολογική χρήση, στη διεύθυνσή τους. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την 10/8/2001 από το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας ALPHA BANK. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή πληροφορία οι μέτοχοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα μετόχων της εταιρίας, κα Α. Ρούτση, τηλ. 65.04.100.

    ΝΤΕΣΠΕΚ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την απόφαση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, την 15/6/2001, το μέρισμα χρήσης 2000 ανέρχεται σε 10 δρχ. ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι των μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. την 22/6/2001. Από την 25/6/2001 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2000. Οι δικαιούχοι μερίσματος θα λάβουν εγκαίρως, ταχυδρομικά στις διευθύνσεις τους, όπως αυτές έχουν δηλωθεί μέσω του ΚΑΑ, ονομαστική δίγραμμη επιταγή της τραπέζης EUROBANK, καθώς επίσης και βεβαίωση πληρωμής μερίσματος για φορολογική χρήση. Η καταβολή ου μερίσματος για το διάστημα 6/8/2001 έως 20/12/2001 θα γίνεται από όλα τα Καταστήματα της EFG EUROBANK ERGASIAS A.E. Μετά τη λήξη της άνωθεν προθεσμίας, η καταβολή του μερίσματος θα γίνεται μόνο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας (Αρχιμήδους 8 177 78 Ταύρος). Για την είσπραξη του μερίσματος από την Τράπεζα οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να προσκομίζουν την Αστυνομική τους Ταυτότητα. Η καταβολή του μερίσματος σε τρίτο πρόσωπο θα είναι δυνατή μόνο με την προσκόμιση θεωρημένης από Αστυνομική Αρχή ή Τράπεζα, εξουσιοδότησης του δικαιούχου και του σώματος της επιταγής.

    SPACE HELLAS Α.Ε.

    Η εταιρία SPACE HELLAS ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει ότι: "Η εταιρία με απόφαση του ΔΣ από 14/6/2001 (πρακτικό Νο 529) συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας GARNET ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ η οποία ενεκρίθη από την Γενική της Συνέλευση της 18/6/2001. Το κεφάλαιο το οποίο κατέλαβε η SPACE HELLAS στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της GARNET ΑΕ ανέρχεται στα 27.509.760 δρχ. ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο ποσοστό (50%) με το οποίο η SPACE HELLAS Α.Ε. συμμετείχε στην εταιρία." Σήμερα η SPACE HELLAS Α.Ε. συνεχίζει να διατηρεί το ίδιο ποσοστό συμμετοχής, δηλ. 50% στην GARNET ΑΕ.

    ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στις 27 Ιουνίου 2001 ενέκρινε ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία περιλαμβάνονται στη σχετική Πρόσκληση προς τους Μετόχους και έχουν ως ακολούθως: 1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 31ης Δεκεμβρίου καθώς και των αντίστοιχων εκθέσεων του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή. 2. Απαλλαγή του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2000 για τις οικονομικές καταστάσεις. 3. Εκλογή ενός Τακτικού και ενός Αναπληρωματικού Ελεγκτή για τη χρήση 2001 και καθορισμός της αμοιβής αυτών. 4. Έγκριση διανομής μερίσματος κερδών στους μετόχους, καθώς και έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων μελών του Δ.Σ. 5. Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Ν. 2190/1920 στα Μέλη του Δ.Σ. και της Γενικής Διεύθυνσης ή/και σε Διευθυντές, καθώς και τους αντικαταστάτες αυτών, να μετέχουν σε Δ.Σ. ή στη Διεύθυνση θυγατρικών ή άλλων εταιριών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς. 6. Αύξηση του Μ.Κ. με κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας που προέκυψε από την αναπροσαρμογή των ακινήτων με βάση τις διατάξεις του Ν. 2065/92 & τροποποίηση των σχετικών άρθρων του Καταστατικού. 7. Έκφραση της ονομαστικής αξίας της Μετοχής και του Μ.Κ. της Εταιρίας και σε Ευρώ, σύμφωνα με το Ν. 2842/2000 και τροποποίηση των σχετικών άρθρων του Καταστατικού. 8. Έγκριση διαφοροποίησης της χρήσης και του χρόνου διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του Μ.Κ. που αποφασίστηκε από τη Γ.Σ. των μετόχων της 2/2/2000, σε σχέση με τα αναφερόμενα στο Ε.Δ. ως ακολούθως: α. Για υφιστάμενα συγχρηματοδοτούμενα Έργα (υπόλοιπο δρχ. 4.451 εκατ.), μέχρι 31/12/2001 δρχ. 1.903 εκατ. και μέχρι 31/12/2002 δρχ. 2.548 εκατ. β. Συγχρηματοδοτούμενα Έργα υπό διεκδίκηση (δρχ. 10.000 εκατ.), μέχρι 31/12/2001 δρχ. 3.200 εκατ. και μέχρι 31/12/2002 δρχ. 6.800 εκατ. γ. Επενδύσεις σε Ακίνητα (υπόλοιπο δρχ. 4.330 εκατ.), μέχρι 31/12/2001 1.330 εκατ. και μέχρι 31/12/2002 δρχ. 1.800 εκατ. δ. Αγορά εξοπλισμού (υπόλοιπο δρχ. 4.511 εκατ.), μέχρι 31/12/2001 δρχ. 2.711 εκατ. μέχρι 31/12/2002 δρχ. 1.800 εκατ. ε. Εξαγορές Εταιριών και Συμμετοχή σε συγγενείς εταιρίες (υπόλοιπο δρχ. 6.449 εκατ.), μέχρι 31/12/2001 δρχ. 1.949 εκατ. και μέχρι 31/12/2002 δρχ. 4.500 εκατ. και στ. Κεφάλαιο Κίνησης (μείον έξοδα αύξησης). Το υπόλοιπο των δραχμών 3.759 εκατ., μέχρι 31/12/2001 δρχ. 2.000 και μέχρι 31/12/2002 δρχ. 1.759 δρχ. Σημειώνεται ότι η Εταιρία δεν διαφοροποιεί σημαντικά τη χρήση των κεφαλαίων της, ήτοι δεν διοχετεύει κεφάλαια αξίας άνω του 25% του συνόλου των αντληθέντων κεφαλαίων μετά την αφαίρεση των εξόδων διάθεσης σε χρήσεις άλλες από τις προβλεπόμενες στο Ε.Δ. της και εν γένει τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 64/2001 και τις λοιπές οικείες αποφάσεις του ΧΑΑ. 9. Τροποποίηση του καταστατικού κατ' εφαρμογή των νόμων 2837/2000 και 2892/2001.

    ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

    Από τη Διοίκηση της εταιρίας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΤΕ διευκρινίζεται ότι ο εκ των βασικών μετόχων της επιχείρησης Λυβέρης Κώτσιας, συνήψε στις 30/7/2001 προσωπικό δάνειο με την Alpha Bank. Ο κ. Λυβέρης Κώτσιας ενεχυρίασε ως φυσικό πρόσωπο 650.000 μετοχές της ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Με το δεδομένο αυτό, αφενός δεν τίθεται θέμα μη εξυπηρέτησης του δανείου και αφετέρου δεν υφίσταται συμμετοχή της ALPHA BANK στο μετοχικό κεφάλαιο της ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Στο πλαίσιο αυτό διαψεύδονται ως αναληθή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για το αντίθετο.

    ΣΠ. ΤΑΣΟΓΛΟΥ Α.Ε. - DELONGHI

    Η εταιρία ΣΠ. ΤΑΣΟΓΛΟΥ Α.Ε. DELONGHI με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "1.Με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρίας της 29/6/01 τροποποιήθηκε ο πίνακας διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που αποφασίσθηκε με την από 15/6/00 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και την από 12/7/00 απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑΑ, όπως τροποποιήθηκε μετέπειτα με την από 30/11/00 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και με την από 19/1/2001 απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑΑ λόγω μη πλήρους κάλυψης της παραπάνω αύξησης, από την οποία αντλήθηκαν κεφάλαια ύψους 8.532 εκατ. δραχμών. Η τροποποίηση αφορά στην μεταφορά ποσού 200 εκατ. δρχ. από τη διάθεση προς μείωση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, στην εξαγορά ποσοστού 10,97% της εταιρίας Ν.Δ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕ. (Αρχικά 300 εκατ. + από τροποποίηση 200 εκατ.: Σύνολο εξαγοράς 500 εκατ.δρχ.). Οι λόγοι που υπαγόρευσαν αυτή την τροποποίηση της χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων είναι: α) Η μη ανεύρεση από την εταιρία κάποιου σημαντικού οίκου παραγωγής μαύρων συσκευών για συνεργασία. β) Τα μη ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία και αποτελέσματα που παρουσιάζουν το τελευταίο 12μηνο οι μικρές εταιρίες του κλάδου των μαύρων συσκευών και το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ζημιογόνου εταιρίας. γ) Η συμμετοχή της εταιρίας μας κατά 10,97% σε μία σοβαρή υφιστάμενη εταιρία (την Ν.Δ.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕ) με μεγάλη ιστορία, υγιούς οικονομικής κατάστασης, εξαίρετης φήμης και κεφαλαιουχικής σημασίας για την εταιρία μας (αλυσίδα καταστημάτων λιανικής στα οποία ουδεμία πρόσβαση είχε μέχρι σήμερα η εταιρία). Η Ν.Δ.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕ διατηρεί σήμερα αλυσίδα 14 καταστημάτων λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών στην ευρύτερη περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τέσσερα ακόμα νέα καταστήματα κατά τη διάρκεια των ετών 2001-2002. δ) Η ταυτόχρονη με την στρατηγική συμμετοχή σύναψη σημαντικής εμπορικής συμφωνίας με την Ν.Δ.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕ που καλύπτει την πενταετία 2001-2005 και προβλέπει πωλήσεις προς την παραπάνω εταιρία αξίας δρχ 6,218 δις."

    ΑΕΓΕΚ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η έναρξη καταβολής του μερίσματος της εταιρίας για την χρήση 2000, την οποία αποφάσισε η Τακτική ΓΣ των μετόχων της 28ης Ιουνίου 2001, και η αποστολή της βεβαίωσης πληρωμής του για την αρμόδια ΔΟΥ, θα αρχίσει στις 23.08.2001. Το μέρισμα ανέρχεται σε 25 δρχ. ανά μετοχή, κοινή ή προνομιούχο, και δικαιούχοι είναι όσοι ήταν μέτοχοι της εταιρίας την 13.07.2001 και μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της ημέρας αυτής. Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει με δίγραμμες επιταγές, οι οποίες θα ταχυδρομηθούν στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι κ.κ. Μέτοχοι και έχει καταχωρηθεί στο μετοχολόγιο της εταιρίας. Όσοι μέτοχοι δεν πάρουν τις επιταγές τους εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, παρακαλούνται να επικοινωνούν με το τμήμα μετοχών της εταιρίας στα τηλέφωνα 65.09.848 και 65.09.800. Μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν εντός πενταετίας παραγράφονται υπέρ του Δημοσίου.

    ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

    Η εταιρία Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί: "Στην υπογραφή συμφωνίας πώλησης ενός ακόμα κτιρίου γραφείων προχώρησε σήμερα η εταιρία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Α.Ε. Συγκεκριμένα, ο όμιλος Βωβού πούλησε στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε. έναντι ποσού περί τα 5,5 δις. δρχ. το κτίριο Β (συνολική επιφάνεια κτιρίου 3,135 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου και ενός υπογείου με 73 θέσεις στάθμευσης) του γραφειακού συγκροτήματος που κατασκευάζει στον Παράδεισο Αμαρουσίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 24. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Α.Ε. έχει συνάψει συμφωνία πώλησης και του κτιρίου Α (συμπεριλαμβανομένων και περίπου 200 θέσεων στάθμευσης) του συγκεκριμένου γραφειακού συγκροτήματος με τον όμιλο της Alpha Bank."

    INFO QUEST Α.Ε.Β.Ε.

    Η εταιρία INFO QUEST Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δραστηριότητας του Ομίλου Ιnfoquest στις τηλεπικοινωνίες η Unitel ΑΕ, θυγατρική εταιρία της Εrgodata (η οποία συγχωνεύτηκε με την Ιnfoquest) υπέγραψε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τον διεθνή όμιλο ΤARBS που εδρεύει στην Αυστραλία. H Unitel δραστηριοποιείται στην αγορά δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και ο όμιλος TARBS στον χώρο παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, παρέχοντας όλες τις μορφές δορυφορικών υπηρεσιών, κατέχοντας την πρώτη θέση παγκοσμίως στην διανομή εθνικών τηλεοπτικών καναλιών. Η συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής: Ο όμιλος TARBS αποκτά το 49% της Unitel. Συγκεκριμένα, η Εrgodata μεταβιβάζει την θυγατρική της εταιρεία Εrgoventures Holding στον διεθνή όμιλο ΤARBS. Η Ergoventures ως θυγατρική 100% του ομίλου TARBS εξαγοράζει το 49% της Unitel AE από τους μετόχους μειοψηφίας της Unitel. Σημειώνεται ότι ουδεμία μεταβολή επέρχεται στο 51% της συμμετοχής της Εrgodata στο κεφάλαιο της Unitel. H εταιρία (Unitel) θα διοικείται από τον κο. Μ.Boulos Πρόεδρο του ομίλου ΤARBS, και θα αξιοποιήσει τις σχέσεις του με τις μεγαλύτερες δορυφορικές εταιρίες καθώς και την τεράστια εμπειρία του στις παγκόσμιες δορυφορικές εφαρμογές."

    INFO QUEST Α.Ε.Β.Ε.

    "H InfoQuest κάτοχος του 13% περίπου των μετοχών της εισηγμένης στο NASDAQ εταιρίας λογισμικού AremisSoft, ανακοινώνει τα ακόλουθα: To χρηματιστήριο του NASDAQ μετέβαλε χτες 31/7/2001 την κατάσταση διαπραγμάτευσης της εταιρίας Aremissoft, από "σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης" σε "αναμονή επιπρόσθετων πληροφοριών από την εταιρία". Η διαπραγμάτευση μετοχής της εταιρίας σταμάτησε την 30/7/2000 στις 09:03 π.μ. ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ λόγω αναμενόμενων νέων με τιμή 11,19 δολάρια ΗΠΑ. Η διαπραγμάτευση θα παραμείνει σε αναστολή έως ότου η εταιρία Aremissoft προσκομίσει τις επιπρόσθετες πληροφορίες που της ζητήθηκαν από τις Αρχές των ΗΠΑ."

    ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

    Το ΔΣ της Εταιρίας ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την από 23 Ιουλίου 2001 απόφασή του, θα προβεί σε αγορές έως 1.000.000 ιδίων μετοχών από 1 έως 14 Αυγούστου 2001, με ανώτατη τιμή αγοράς 18 Ευρώ και κατώτατη 8 Ευρώ, μέσω των χρηματιστηριακών ΣΙΓΜΑ και ALPHA, σε εκτέλεση της αποφάσεως της Ετήσιας Τακτικής ΓΣ των μετόχων της 29/6/2001, στην οποία αποφασίσθηκε η αγορά έως 2.035.800 ιδίων μετοχών (6% επί του συνόλου των μετοχών), εντός χρονικού διαστήματος 12 μηνών και εντός του ανωτέρω εύρους τιμών αγοράς.

    ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Ε.

    Η εταιρία ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΑΓΑ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ("ΜΕΑΓΑ") σχετικά με το θέμα της συγχώνευσης δι' απορροφήσεως της ανώνυμης εταιρίας ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΕ (βάσει των άρθρων 69 επ. ΚΝ 2190/1920 και 1-5 Ν 2166/1993) σε συνέχεια της από 13.6.2001 ανακοίνωσης της ιδίας και των κυρίων μετόχων της προς το ΧΑΑ (αλλά και των παλαιοτέρων από 22.2.2001 και 6.3.2001 ανακοινώσεων για το ίδια θέμα οι οποίες καταχωρήθηκαν, στα πλαίσια της υπ' αριθμ. 5/204/14.11.2000 Απόφασης ΔΣ ΕΚ, στο ΗΔΤ του ΧΑΑ), ανακοινώνει με την παρούσα ότι υπεγράφησαν οι οριστικές συμβάσεις ανάμεσα στους κυρίους μετόχους της ΜΕΑΓΑ και τους μετόχους της εταιρίας ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΕ (στους οποίους συμπεριλαμβάνεται πλέον και η εταιρία Miracle International Services Ltd. του Ομίλου Κυριακού), με περιεχόμενο όμοιο με αυτό της ανακοίνωσης της 13.6.2001. Στα πλαίσια της ανωτέρω συμφωνίας, ελήφθησαν ήδη αποφάσεις των ΔΣ των δύο εταιριών περί έναρξης των ενεργειών για την συγχώνευση τους, η οποία θα ολοκληρωθεί βάσει των νομίμων διαδικασιών το συντομότερο δυνατόν.

    ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

    Η εταιρία ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει: "Συνεχίζοντας σταθερά την αναπτυξιακή της πορεία, η εισηγμένη ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. ανέλαβε, ως μειοδότης, την εκτέλεση ενός ακόμη σημαντικού έργου, υπογράφοντας με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σύμβαση για την κατασκευή και της Β΄ φάσης του Σταθμού Μετρό Ηλιούπολης. Το νέο έργο διαμορφώνει πλέον το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας στα 36 δις δρχ. (45 δις σε επίπεδο Ομίλου), ενώ, βάσει της σύμβασης, η ΕΔΡΑΣΗ θα διεκπεραιώσει τις εργασίες εκσκαφής, προσωρινής αντιστήριξης και αποστράγγισης του Σταθμού. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει αναλάβει και την Α΄ φάση κατασκευής του Σταθμού Ηλιούπολης, εκτελώντας τις εργασίες πασσαλώσεως και κατασκευής του κεφαλοδέσμου, οι οποίες, με ταχύτατο ρυθμό, πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους. Μετά κι από τη νέα σύμβαση, το συνολικό κόστος των εργασιών της εταιρείας και στις 2 φάσεις κατασκευής του Σταθμού Μετρό Ηλιούπολης, ξεπερνά το 1 δις δρχ."

    ALPHA TRUST ASSET MANAGER FUND Α.Ε.Ε.Χ.

    Η Εταιρία με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ" αρ. Φύλλου 1318 σελ. 16, στο οποίο αναφέρεται εκ παραδρομής ότι "η ALPHA TRUST Asset Manager Fund παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο (2001) κέρδη 1,43 δις δρχ. έναντι 4,2 δις δρχ. στο περυσινό αντίστοιχο διάστημα" διευκρινίζει ότι σύμφωνα με την δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση, τα κέρδη του α' εξαμήνου 2001 ανήλθαν σε 96.551.131 δρχ. έναντι 1.430.515.850 δρχ. πέρυσι.

    ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί: "Την παραγωγή και προμήθεια 1.170 προκατασκευασμένων δακτυλίων σκυροδέματος υψηλής αντοχής, συνολικού όγκου 19.500 m3 για λογαριασμό της "Κοινοπραξίας Μετρό Περιστερίου" στα πλαίσια του έργου "Επέκταση γραμμής Νο2 Μετρό από Σεπόλια έως Θηβών" ανέλαβε η βιομηχανική εταιρεία παραγωγής προκατασκευαμένων στοιχείων σκυροδέματος ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ. Το αντικείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης ανέρχεται σε 1,248 δισ. δρχ. Παράλληλα, η κατά 100% θυγατρική εταιρεία ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ Α.Τ.Ε. αναβάθμισε το εργοληπτικό της πτυχίο και μετατάχθηκε από την Δ' τάξη που ήταν μέχρι σήμερα, στην Ζ' τάξη του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ) για τα οικοδομικά έργα. Μετά την αναβάθμιση του εργοληπτικού της πτυχίου, η ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ, θα μπορεί να αναλαμβάνει μικτά οικοδομικά και μηχανολογικά έργα προϋπολογισμού μέχρι και 10 δισ. δρχ. περίπου, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις δυνατότητες του Ομίλου ΒΕΤΑΝΕΤ στο χώρο της βαριάς προκατασκευής των Δημοσίων Εργων ενώ ανέλαβε πρόσφατα και την κατασκευή του έργου "Κτήριο Εργαστηρίων" του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα Εβρου, προϋπολογισμού 280 εκατ. δρχ. Τα εταιρικά και ενοποιημένα αποτελέσματα της ΒΕΤΑΝΕΤ για την περίοδο 1.1 30.6.01 είναι σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία σημαντικά αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2000 και επαληθεύουν τις προβλέψεις της εταιρείας για εταιρικό και ενοποιημένο κύκλο εργασιών 3,7 δισ. δρχ. και 5,53 δισ. δρχ. αντίστοιχα και κέρδη προ φόρων 692 εκατ. δρχ. και 1.100 εκατ. δρχ. αντίστοιχα στο σύνολο της χρήσης 2001."

    ΝΤΕΣΠΕΚ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    Η εταιρία ΝΤΕΣΠΕΚ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί: "Συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την γαλλική εταιρεία Ε-Learning AURALOG υπέγραψε πρόσφατα η ΝΤΕΣΠΕΚ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ. Η σύμβαση προβλέπει την συνεργασία συμπαραγωγής και ανάπτυξης στα Ελληνικά της πλήρους σειράς CD-ROM Tell me More, της πολύ γνωστής στην Ευρώπη Multimedia μεθόδου εκμάθησης ξένων γλωσσών και την προώθηση της στην Ελληνική Αγορά. Παράλληλα, η ΝΤΕΣΠΕΚ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ ήδη συζητάει και με άλλους μεγάλους οίκους της βιομηχανίας των διαδραστικών παιχνιδιών και σύντομα θα προκύψουν και νέες ανακοινώσεις. Σε ότι αφορά τα μεγέθη της εταιρείας, ο τζίρος για άλλη μια φορά σημειώνει άνοδο της τάξεως του 45% σε ετήσια βάση από τo αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα και με την αντίστοιχη κερδοφορία. Παράλληλα, η εταιρεία αυξάνει ολοένα το μερίδιο που κατέχει στην Ελληνική Αγορά εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στην ανερχόμενη αγορά του Home Entertainment. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση εισαγωγής της εταιρείας στο Χ.Α.Α. βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Χ.Α.Α."

    ΓΕΚ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 28/6/2001, το μέρισμα της χρήσης 2000 ανέρχεται σε 60 δρχ. ανά μετοχή και δικαιούχοι του μερίσματος είναι τα πρόσωπα που ήταν κάτοχοι ονομαστικών μετοχών την 28/6/2001. Από την 29/6/2001 οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει στις 20/8/2001 και θα πραγματοποιηθεί με την αποστολή δίγραμμων ονομαστικών επιταγών οι οποίες και θα αποσταλούν στους Μετόχους, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει και έχει καταχωρηθεί στο Μετοχολόγιο της Εταιρείας. Επισημαίνεται ότι μαζί με την επιταγή αποστέλλεται και η σχετική Βεβαίωση Καταβολής Μερίσματος για φορολογική χρήση. Οι επιταγές θα εξοφλούνται από την Τράπεζα μέχρι 31/12/2001. Μετά την 31/12/2001 η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιείται μόνο στα γραφεία της Εταιρείας (Λεωφ. Καποδιστρίου 30, Μαρούσι) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 14:00

    ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΣ Β/ΝΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α.Ε.Β.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η διαπραγμάτευση στο Χ.Α.Α των 758.250 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σύμφωνα με την απόφαση της 29/6/2001 Τακτικής Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας θα αρχίσει την 3/8/2001. Η διανομή των νέων δωρεάν μετοχών θα γίνεται μέσω του Σ.Α.Τ. και ως εκ τούτου θα πιστωθούν οι μερίδες των μετόχων από το Κ.Α.Α.

    AUTOHELLAS Α.Τ.Ε.Ε.

    Η Εταιρεία AUTOHELLAS Α.Τ.Ε.Ε. ενημερώνει ότι στις 30 Ιουλίου 2001 υπέγραψε στο Λονδίνο σύμβαση επέκτασης του υπάρχοντος κοινοπρακτικού δανείου. Το υπάρχον δάνειο είναι ύψους 50 εκατ. ΕΥΡΩ ενώ η επέκταση αφορά άλλα 20 εκατ. ΕΥΡΩ. Η λήξη του δανείου τοποθετείται τον Ιανουάριο του 2004 ενώ οι συμμετέχουσες τράπεζες είναι: Alpha, BNP, Standard chartered Grindlayw, Πειραιώς, LIOHDS HSBC & E.T.E.

    OLYMPIC CATERING Α.Ε.

    Η εταιρία OLYMPIC CATERING με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί: "Πραγματοποιήθηκε στις 29/06/2001 η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, στη διάρκεια της οποίας η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε τον απολογισμό χρήσης του οικονομικού έτους 2000. Η Τακτική Γ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα τα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1. Οικονομική Κατάσταση Χρήσεως 2000 (Ισολογισμός 31ης Δεκεμβρίου 2000. Κατάσταση Λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσεως 1/1-31/12/2000 και Προσάρτημα). 2. Έκθεση του ΔΣ επί του Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσεως 1/1-31/12/2000. 3. Κατάσταση Διαθέσεως Αποτελεσμάτων Χρήσεως 1/1-/-31/12/2000. 4. Έκθεση του Ορκωτού Λογιστή Ελεγκτή. 5. Απαλλαγή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως των μελών του Δ.Σ και του Ελεγκτή για την χρήση 1/1/31/12/2000. 6. Καταβολή αποζημιώσεων, εξόδων παραστάσεως και κινήσεως στα μέλη του Δ.Σ για την χρήση 2000 και για την χρήση 2001. 7. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Λογιστή Ελεγκτή για τον έλεγχο της χρήσεως 2001. 8. Προσαρμογή Καταστατικού O.C στον Ν.2190/20 περί Ανωνύμων Εταιρειών σύμφωνα με τον Ν.2733/99 ήτοι με τροποποίηση των άρθρων 4,11,15,18 και αναδιατύπωση των άρθρων 6 παρ. 3,8,9,14 παρ.2,16 παρ.2,17,19 και την κατάργηση των άρθρων 10Α,20Β του καταστατικού, Τροποποίηση του άρθρου 2 (αλλαγή έδρας). 9. Δέσμευση μετοχικού κεφαλαίου ισόποσου με εκείνο της ίδιας συμμετοχής επιδότησης του επενδυτικού προγράμματος του άρθρου 23α του Ν.1892/90. 10. Επικύρωση της εκλογής ενός μέλους του Δ.Σ σε αντικατάσταση παραιτηθέντος (Στη θέση του Χανή εκλέχτηκε ο κ. Στ. Παπαματθαίου). Η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε την καταβολή μερίσματος 25 δρ ανά μετοχή για την χρήση 2000. Εξουσιοδότησε το ΔΣ για την καταβολή του."

    FORTHNET Α.Ε.

    Η εταιρίας FORTHNET Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί: " Στην έδρα του Ομίλου Εταιρειών FORTHnet, στα Βασιλικά Βουτών Ηρακλείου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την 30/6/2001, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας. Η Γ.Σ των μετόχων της FORTHnet με απαρτία 70,45% ομόφωνα ενέκρινε: 1. Όλες τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 2000 μετά των υπ' αυτών εκθέσεων του Δ.Σ. και των ελεγκτών. 2. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τη χρήση 1/1/2000 31/12/2000. 3. Εξέλεξαν ως ορκωτό ελεγκτή για την τρέχουσα χρήση 2001 την ελεγκτική εταιρεία ΣΟΛ ERNST & YOUNG. 4. Τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. 5. Βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διάθεσης μετοχών με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock option) για τους εργαζόμενους και μέλη των Δ.Σ. των εταιρειών του ομίλου FORTHnet. Την απόσυρση των θεμάτων 6 και 7 της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και διάθεση των μετοχών που θα εκδοθούν δωρεάν στους μετόχους και την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας περί μετοχικού κεφαλαίου. 6. Την τροποποίηση του άρθρου 3 για τη διεύρυνση του σκοπού του καταστατικού της εταιρείας για να μπορεί η εταιρεία να αντιπροσωπεύει οίκους της ημεδαπής και αλλοδαπής σε προϊόντα και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής ευρύτερα. 7. Την εκλογή ως νέου 9ου μέλους του Δ.Σ. του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΒΕΡΩΦ και επικύρωσαν την απόφαση του Δ.Σ. για την εκλογή του κ. GIUSSEPE PANUSA της TELECOM ITALIA και ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ, Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε. στη θέση των παραιτηθέντων κας Μαρίνας Αντωνάτου και κ. Αλκιβιάδη Παγιατάκη αντίστοιχα. 8. Την αγορά ιδίων μετοχών της εταιρείας μέχρι ποσοστού 5% μέσω του Χ.Α.Α. για το χρονικό διάστημα ενός έτους με ανώτατη τιμή τις 4.400 δρχ και κατώτατη 1.900 δρχ. 9. Τις συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας FORTHnet Α.Ε. με συνδεόμενες εταιρείες.

    10. Τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών μεταξύ της εταιρείας και των διευθυντικών στελεχών. 11. Την τροποποίηση του επενδυτικού προγράμματος Εν. Δελτίου χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων."

    ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι σύμφωνα με την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, την 29/6/2001 αποφασίσθηκαν τα παρακάτω: 1. Έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2000, καθώς επίσης και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2000. 2. Απαλλαγή των μελών του ΔΣ και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και τη διαχείριση της εταιρικής χρήσης 2000 (01.01.2000 31.12.2000). 3. Καταβολή μερίσματος χρήσεως 2000 Δρχ. 15 ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι όλοι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας στη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. στις 29/6/2001. Από την 2/7/2001, οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 01/01/2000 31/12/2000. Η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 20/8/2001 με την αποστολή στους δικαιούχους ταχυδρομικώς δίγραμμης επιταγής. 4. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (τακτικού και αναπληρωματικού) για τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2001 καθώς και για τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2001.

    5. Έγκριση αμοιβής των μελών του ΔΣ για τη χρήση 2000 και προέγκριση της αμοιβής αυτών για τη χρήση 2001. 6. Επικύρωση της εκλογής, δι' αποφάσεως του Δ.Σ., νέου μέλους του Δ.Σ. και έγκριση συμμετοχής του στα Δ.Σ. άλλων συνδεδεμένων εταιρειών. 7. Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας, και μετατροπή τόσο του Μετοχικού Κεφαλαίου, όσο και της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε Ευρώ. Ειδικότερα αποφασίσθηκαν: α) Η μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 11.448.124 δρχ. με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής από 120 δρχ σε 119,2625 δρχ. και μεταφορά του ποσού των δρχ 11.448.124 στην πίστωση του λογαριασμού του ειδικού αποθεματικού "Διαφορά από μετατροπή Μετοχικού Κεφαλαίου σε ΕΥΡΩ" β) Η μετατροπή του Μετοχικού Κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής και σε ΕΥΡΩ. Μετά τα ανωτέρω, το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας, ανέρχεται σε 1.851.297.476 δρχ. ή 5.433.008 ΕΥΡΩ και διαιρείται σε 15.522.880 μετοχές ονομαστικής αξίας 119,2625 δρχ. ή 0,35 ΕΥΡΩ. 8. Ενεκρίθη η αγορά ιδίων μετοχών της Ντρουκφάρμπεν Ελλάς ΑΕΒΕ ποσοστού μέχρι 7% σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ 5 του Κ.Ν. 2190/1920, ήτοι αγορά έως και 1.086.600, που θα υλοποιηθεί σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών από την ημερομηνία διεξαγωγής της Γ.Σ., με ορισθείσα ως κατώτατη τιμή αγοράς ανά μετοχή 1,5 Ευρώ και ως ανώτατη 3 Ευρώ ανά μετοχή. 9. Έγκριση Μερικής αλλαγής χρήσεως, αντληθέντων κεφαλαίων από την προηγούμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας, όπως αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γ.Σ. της 25/9/1998. 10. Μερική προσωρινή αλλαγή χρήσεως, αντληθέντων κεφαλαίων από την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όπως αποφασίστηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 3/5/2000.

    ΑΦΟΙ Ι. & Β ΛΑΔΕΝΗΣ MINERVA ΑΕ

    Η Εταιρεία γνωστοποιεί ότι στις 27/06/2001, συγκλήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΜINERBA. Στην ΓΣ εκπροσωπήθηκε το 77,9% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας. Συγκεκριμένα ποσοστό 58,5% εκπροσωπήθηκε από τα τρία μέλη της οικογένειας Λαδένη και ποσοστό 19,4% εκπροσωπήθηκε από τον κ.Ι Ανεζουλάκη ως εκπρόσωπος 7 μελών της οικογένειας Ανεζουλάκη. Τα θέματα που συζητήθηκαν κι οι αποφάσεις που ελήφθησαν έχουν ως εξής: 1. Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων χρήσεως 2000. 2. Έγκριση της πρότασης του Δ.Σ για διανομή μερίσματος των Κερδών χρήσεως 2000 20 δρχ. ανά μετοχή. Καθορισμός ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του Μερίσματος την 22/8/2001. Καθορίσθηκε ότι Δικαίωμα είσπραξης του Μερίσματος έχουν οι Μέτοχοι της εταιρείας μέχρι σήμερα 27/6/2001 με αποκοπή του σχετικού δικαιώματος. 3. Αποφασίσθηκε η Μετατροπή του Μετοχικού Κεφαλαίου και της Ονομαστικής αξίας της Μετοχής της εταιρείας σε Ευρώ με βάση τον Ν 2842/2000 που προσδιορίζονται στο ποσό των 2.356.000 και 0,38 ΕΥΡΩ αντίστοιχα. 4. Αποφασίσθηκε η Αγορά Ιδίων Μετοχών της εταιρείας, κατά την περίοδο 1/07/2001 έως 30/06/2002 και με τιμές κατώτερη 700 δρχ. κι΄ ανώτερη 2000. 5. Εγιναν αναφορές στην εξέλιξη της πορείας της εταιρείας, η οποία με βάση τις προβλέψεις της Διοίκησης διαγράφεται ιδιαίτερα ικανοποιητική κατά το τρέχον έτος, με την προσέγγιση του τζίρου στο ποσό των 6,5 τρέχον έτος δισεκατ. Δραχμών (αύξηση 14 - 15% έναντι του προηγούμενου έτους). Ανάλογη αναμένεται η αύξηση της κερδοφορίας."

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 29/6/2001 ενεκρίθησαν τα θέματα της ημερήσιας διατάξεως μεταξύ των οποίων ήταν: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών. 2. Μετατροπή σε Ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εταιρείας. 3. Τροποποίηση του Άρθρου 5 του Καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου.

    ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.

    Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. η εταιρία ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "1. Η σύμβαση με την εν λόγω εταιρία κάλυπτε μόνον το σήμα Camel Filters (παραγωγή και διανομή) και τα σήματα Camel Super Lights, More και Salem (μόνον διανομή). Άλλες μορφές της μάρκας Camel καθώς και άλλα σήματα της εν λόγω εταιρίας δεν καλύπτονται από την σύμβαση αυτή, καθώς τα σήματα αυτά εισάγονται στην χώρα και διανέμονται μέσω ενός άλλου δικτύου. 2. Η διακοπή της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί την 31/12/2001. Μέχρι την στιγμή εκείνη, η Εταιρία μας συνεχίζει την παραγωγή και διανομή των εν λόγω σημάτων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Άρα καμία επίπτωση δεν αναμένεται πριν την 1/1/2002. 3. Αν και τα παραπάνω σήματα της Japan Tobacco International καλύπτουν περίπου το 41% του συνολικού μας τζίρου, εν τούτοις η συμμετοχή τους στα καθαρά κέρδη της Εταιρίας μας είναι κατά πολύ χαμηλότερη. Ιδιαίτερα αυτό έχει εφαρμογή στα σήματα της JTI τα οποία δεν παράγονται από την Εταιρία μας, αλλά μόνον διανέμονται, όπου η κερδοφορία τους είναι αμελητέα. 4. Η συμμετοχή του σήματος Camel Filters στον συνολικό όγκο παραγωγής μας είναι μόνον κατά 26% (βάσει τελευταίων στοιχείων, και συνεχίζεται με πτωτικούς ρυθμούς) και αυτό διότι, α) το συγκεκριμένο σήμα παρουσιάζει μικρή πτώση στις πωλήσεις του φέτος, β) αντίθετα, τα ιδιόκτητα σήματά μας παρουσιάζουν αύξηση πωλήσεων κατ' όγκον ίση με 3,2% στην ελληνική αγορά, ενώ γ) οι εξαγωγές μας παρουσιάζουν αύξηση όγκου φέτος της τάξεως του 31% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. 5. Αξίζει να σημειώσουμε ότι καθ' όλην την 25ετήν διάρκεια της συνεργασίας μας με την εν λόγω Εταιρία, η Καπνοβιομηχανία Καρέλια πραγματοποίησε σημαντικότατα βήματα τόσο στην δημιουργία και υποστήριξη νέων ιδιόκτητων σημάτων, όσο και σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των εξαγωγών μας, ούτως ώστε η εξάρτησή μας από την σύμβαση με την Japan Tobacco International να παραμείνει σε απολύτως ελεγχόμενα επίπεδα. 6. Όλα σχεδόν τα σήματά μας που λανσαρίστηκαν την τελευταία εξαετία (Karelia Ultra Low 25's Karelia Slims, George Karelias and Sons, Rex Lights 25's και Rex Ultima 25's) παρουσιάζουν και φέτος σημαντικές ανόδους στις πωλήσεις τους στην ελληνική αγορά, φαινόμενο που ευελπιστούμε να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Παράλληλα το σήμα μας Karelia Lights έχει σταθεροποιήσει την πορεία του, ιδιαίτερα μετά την επιτυχημένη διαφημιστική του υποστήριξη και την αναβάθμιση τόσο της συσκευασίας όσο και του χαρμανιού. 7. Στον τομέα των εξαγωγών η ανοδική πορεία των σημάτων μας συνεχίζεται στις χώρες που η Εταιρία μας έχει εξαγωγικά συμφέροντα (βλ. Ετήσιος Απολογισμός 2000). Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω η αύξηση του όγκου των εξαγωγών μας είναι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2001 της τάξεως του 31% περίπου. Ευελπιστούμε ότι η ιδιαίτερα ευχάριστη αυτή εξέλιξη θα συνεχιστεί και στο εγγύς μέλλον. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας, το σύνολον των εξαγωγών μας αποτελείται από ιδιόκτητα σήματα και μόνον, πράγμα που μας θωρακίζει αποτελεσματικά για την συνέχεια. 8. Η άριστη χρηματοοικονομική διάρθρωση της Εταιρίας μας δεν θα υποστεί πλήγμα, καθώς το συνολικό ποσόν των χρεογράφων και διαθεσίμων, που την 31/3/2001 ήταν 20,35 δις, θα μειωθεί κατά 10 δις περίπου μετά την διακοπή της συνεργασίας μας με την Japan Tobacco International στις 31/12/2001, αυτό όμως θα συνοδευτεί και με ισόποση μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων μας. 9. Η Εταιρία μας, για ευνόητους λόγους, δεν σχολιάζει προϊόντα τόσο δικά της όσο και του ανταγωνισμού που ακόμα δεν έχουν τεθεί σε κυκλοφορία. 10. Γενικότερα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η Καπνοβιομηχανία Καρέλια δραστηριοποιείται σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι η παγκόσμια αγορά του τσιγάρου. Έτσι, πέραν της πορείας των δικών μας σημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αμέτρητοι απρόβλεπτοι παράγοντες (π.χ. τιμές στην παγκόσμια αγορά καπνού, τιμές στην παγκόσμια αγορά χαρτικών, μελλοντικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τιμή δολαρίου, κινήσεις ανταγωνισμού, καθώς και οι πολιτικοοικονομικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν στις χώρες όπου δραστηριοποιούμεθα, κ.α.), θα παίξουν σημαντικότατο ρόλο στην διαμόρφωση της μελλοντικής μας κερδοφορίας." *Σημείωση: Οι γνωστοποιήσεις των εισηγμένων εταιριών σχετικά με Προαναγγελίες Συναλλαγών, δημοσιεύονται από το Χ.Α.Α. όπως ακριβώς λαμβάνονται από τις εταιρίες και τους μετόχους τους, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια του περιεχομένου τους.

    ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

    Ο κ. ΛΥΒΕΡΗΣ ΚΩΤΣΙΑΣ με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι μεταβίβασε το δικαίωμα ψήφου 650.000 μετοχών της εταιρίας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΤΕ, λόγω συστάσεως ενεχύρου, την 30/7/2001 σε κάλυψη συμβάσεων δι' ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού υπ' αριθμ. 1663/8.12.1995 και 2679/11.7.2001 της ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑΣ, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα δικαιώματα ψήφου του από 29% (1.416.730 μετοχών) σε 15,69615% (766.730 μετοχών) επί συνόλου μετοχών 4.884.826. *Σημείωση: Οι ανωτέρω γνωστοποιήσεις δημοσιεύονται από το Χ.Α.Α. όπως ακριβώς λαμβάνονται από τις εταιρίες και τους μετόχους τους, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και πληρότητα του περιεχομένου τους.

    [06] ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ

    Γκέτενμπουργκ, 2 Αυγούστου 2001 (21:02 UTC+2)

    Σουηδικό δικαστήριο υπέβαλε σε 20χρονο Γερμανό ακτιβιστή την ποινή των δεκατεσσάρων μηνών φυλάκισης για την επίθεση ενάντια στην αστυνομία σε επεισόδια κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής τον Ιούνιο.

    Ο Γερμανός θα απελαθεί από την Σουηδία αφού εκτίσει την ποινή του και θα απαγορευτεί η είσοδός του στη χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

    Κατηγορείται ότι έδινε διαταγές σε μία ομάδα πέντε ακτιβιστών και ότι και ο ίδιος είχε επιτεθεί ενάντια στην αστυνομία με πέτρες. Η ενδυμασία του νεαρού μαρτυρεί ότι είχε σχεδιάσει τη συμμετοχή του στις ταραχές.

    Μέχρι στιγμής το Σουηδικό δικαστήριο έχει φυλακίσει δεκαεπτά άτομα για βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, έξι Σουηδούς, έξι Δανούς, τρεις Γερμανούς, έναν Ιταλό και έναν Βρετανό.

    [07] ΤΟΝ ΣΤ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η Ν. ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2001 (20:59 UTC+2)

    Τον Στέλιο Καζαντζίδη επισκέφθηκε σήμερα η Νατάσα Γερασιμίδου. "Ο Στέλιος δεν είναι για κλάματα" δήλωσε η κ. Γερασιμίδου, η οποία τον έκανε να χαμογελάσει λέγοντας του αστεία. Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών βρέθηκε και ο Σπύρος Ζαγοραίος ο οποίος μίλησε για τη μάχη που δίνει η σύζυγος του κ. Καζαντζίδη, Βάσω, αλλά και για τα πικρά λόγια που είπε η Καίτη Γκρέϋ.

    Η κατάσταση του Καζαντζίδη είναι αμετάβλητη, τονίζουν οι θεράποντες ιατροί και όπως ανέφεραν, "ευχόμαστε ο Θεός να κάνει το θαύμα του".

    [08] ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΟ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2001 (20:56 UTC+2)

    Αμεσα κίνησε τη διαδικασία σύνταξης του Προεδρικού Διατάγματος για τα κίνητρα συγχωνεύσεων των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΑΣΟ) και μόνο εξωγενείς παράγοντες δεν έχουν επιτρέψει την τελική υπογραφή και δημοσίευσή του, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

    Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει, υπάρχει σύμφωνη γνώμη για τους στόχους των κινήτρων, οι οποίοι θα διατυπωθούν στην τελική τους μορφή εντός του Σεπτεμβρίου 2001 μετά τη διατύπωση της σύμφωνης γνώμης της ΕΕ και τη συνυπογραή του κειμένου από τα συναρμόδια υπουργεία.

    Μέχρις όμως τον Μάρτιο του 2002, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, το συνεταιριστικό κίνημα οφείλει να εφαρμόσει όλες τις λοιπές διατάξεις των άρθρων του Νόμου Πλαισίου, δεδομένου ότι καμία παράταση στη μεταβατική διετή χρονική περίοδο δεν πρόκειται να δοθεί.

    [09] ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

    Κρούσεβο, 2 Αυγούστου 2001 (20:54 UTC+2)

    Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ δεν θα εξετάσει την τελική ειρηνευτική συμφωνία μέχρι να επέλθει οριστική διάλυση και αφοπλισμός του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Αλβανών δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Στόγιαν Αντοφ.

    Σε ομιλία του σε τελετή για τον εορτασμό της εξέγερσης των Σλαβομακεδόνων ενάντια στους Οθωμανούς το 1903, ο κ. Αντοφ επεσήμανε τη δυσκολία των καιρών, καθώς -όπως είπε- οι Σλαβομακεδόνες εκδιώχνονται από τις εστίες τους.

    [10] ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΤΗΝ FIFA

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2001 (20:37 UTC+2)

    Θετικά τελείωσε το σήριαλ για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με τους κανονισμούς της FIFA. Σήμερα υπογράφηκε το κείμενο συμφωνίας στα γραφεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη Ζυρίχη. Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο ΓΓΑ Νίκος Εξαρχος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Θόδωρος Θεοδωρίδης.

    Η FIFA έθεσε χρονοδιάγραμμα έως τον Απρίλιο του 2002 για να ολοκληρωθούν όλες οι νομοθετικές τροποποιήσεις για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ.

    [11] ΤΗΝ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΕΚ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2001 (20:36 UTC+2)

    Αύριο στο στάδιο "Νίκος Γκούμας" θα διεξαχθεί το τρίτο τουρνουά "Supersport", όπου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την ιταλική Μπολόνια και την ισπανική Σεβίλλη σε αγώνες 45 λεπτών. Ο προπονητής της Ενωσης, Φερνάντο Σάντος, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα αποκτήματα της ομάδας. Δηλαδή τον Κάρλος Γκαμάρα και τον Ερίκ Ραμπεσαντρατανά για πρώτη φορά σε κάποιον αγώνα από τότε που αποκτήθηκαν.

    Το πρώτο παιχνίδι (Μπολόνια - Σεβίλλη) θα ξεκινήσει στις 20:30, ενώ μία ώρα αργότερα η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Μπολόνια. Το απόγευμα -τέλος- η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοίνωσε την συνεργασία της για έναν ακόμα χρόνο με τον Βάιο Καραγιάννη.

    [12] ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΣΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

    Φλώρινα, 2 Αυγούστου 2001 (20:31 UTC+2)

    Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι φασουλοπαραγωγοί των Πρεσπών, οι οποίοι σήμερα κατέβηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή - εκ μέρους του υπουργείου Γεωργίας - των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστη το προϊόν το καλοκαίρι του 1999, από τον παρατεταμένο καύσωνα.

    Οι παραγωγοί - εάν δεν υπάρξει άμεση καταβολή των αποζημιώσεων - προειδοποιούν ότι θα κλείσουν τους δρόμους, κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Πρεσπών στο τέλος του Αυγούστου. Οπως ανέφεραν οι ζημιές ανήλθαν σε μισό δισ. δραχμές και για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους σύναψαν δάνεια με την Αγροτική Τράπεζα, τα οποία δυσκολεύονται να αποπληρώσουν.

    [13] ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2001 (20:25 UTC+2)

    Αλλάζει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την οριστική συμφωνία που επήλθε σήμερα ανάμεσα στους αξιωματούχους της FIFA και την αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΕΠΟ.

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στην ΕΤ 3 έκανε λόγο για το κλείσιμο ενός πρώτου σημαντικού κύκλου. Αυτό το κλείσιμο, είπε, παράγει θετικά αποτελέσματα για το μέλλον. "Ολη αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρυσι κατέληξε με έναν απόλυτα θετικό τρόπο όχι μόνο στις σχέσεις μας με τη FIFA, αλλά και στην δημιουργία νέων συνθηκών για το ελληνικό ποδόσφαιρο",ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι θα υπάρξουν προσαρμογές στο καταστατικό της ΕΠΟ που είναι σύμφωνες με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα και πρόσθεσε ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να πεισθούν όλοι ότι οι άνθρωποι πλέον που ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά επιδιώκουν την αξιοπιστία.

    Οι συζητήσεις, σημείωσε ο κ. Φλωρίδης, αφορούσαν στα θέματα της αθλητικής δικαιοσύνης, στα ζητήματα της διαιτησίας και στα ζητήματα της συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ εκπροσώπων από άλλους φορείς. Για το τελευταίο συμφωνήθηκε ότι στο συμβούλιο της ΕΠΟ θα μετέχει εκπρόσωπος από το Σύνδεσμο των Ποδοσφαιριστών, εκπρόσωπος από το Σύνδεσμο των Διαιτητών και εκπρόσωπος από το Σύνδεσμο των Προπονητών.

    [14] ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΛΘΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΙΚΟΥ

    Σκόπια, 2 Αυγούστου 2001 (20:23 UTC+2)

    Η χρήση της Αλβανικής γλώσσας στην ΠΓΔΜ εξακολουθεί να αποτελεί το θέμα των συνομιλιών δήλωσε ο Ριζβάν Σουλεϊμανί εκπρόσωπος του αλβανικού Κόμματος για τη Δημοκρατία και την Ευημερία στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Ο κ. Σουλεϊμανί επισήμανε ότι δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για το θέμα της γλώσσας και ότι αυτό θα έρθει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Το Κόμμα για τη Δημοκρατία και την Ευημερία συμμετέχει στις συνομιλίες στην Οχρίδα για την ανεύρεση διπλωματικής λύσης στην κρίση στην ΠΓΔΜ.

    [15] ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 2 Αυγούστου 2001 (20:13 UTC+2)

    Κλίμα αισιοδοξίας έχει διαμορφωθεί στην ΠΓΔΜ, μετά τη χθεσινή μερική συμφωνία Σλαβομακεδόνων και Αλβανών στο γλωσσικό ζήτημα. Η συμφωνία, που επετεύχθη στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται, αφορά στην επίσημη χρήση της αλβανικής γλώσσας.

    Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε τελικά η αλβανική γλώσσα να χρησιμοποιείται επίσημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου οι Αλβανοί συνιστούν τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού, καθώς και στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής και των διακομματικών κοινοβουλευτικών επιτροπών.

    Δεν έγινε δεκτό να χρησιμοποιείται η αλβανική γλώσσα στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και το αίτημα να γράφονται και στην αλβανική γλώσσα όλα τα επίσημα έγγραφα των συνεδριάσεων και των αποφάσεων της Βουλής, καθώς και των νόμων που ψηφίζονται.

    Εξαιτίας της σημερινής αργίας για την εθνική εορτή των Σκοπίων, ο διάλογος των κομμμάτων υπό τον πρόεδρο Μπόρις Τράϊκοφσκι, θα συνεχιστεί αύριο και πάλι στην Οχρίδα με τα υπόλοιπα θέματα που απομένουν, από τα οποία το σημαντικότερο είναι η σύνθεση και ο έλεγχος της αστυνομίας στο οποίο μέχρι τώρα εκφράζονται διαμετρικά αντίθετες απόψεις.Οπως εκτιμάται μια ενδεχόμενη διαφωνία στο θέμα αυτό μπορεί να ανατρέψει και τη χθεσινή συμφωνία για την οποία εξάλλου δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη οι εξτρεμιστές Αλβανοί, που συνεχίζουν τη δράση τους στο Τέτοβο και το Κουμάνοβο.

    [16] ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2001 (20:13 UTC+2)

    Ο Παναγιώτης Μπαρτζώκας πέρασε το πρωί ιατρικές εξετάσεις και ανήκει και τυπικά και στον ΠΑΟ. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο νέος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος από την εξέλιξη αυτή στην καριέρα μου. Eρχομαι στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας. Είναι για μένα τιμή και πρόκληση. Απομένει να δουλέψω σκληρά για να τιμήσω και να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν".

    Ο Παναγιώτης Μπαρτζώκας γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στις 9 Σεπτεμβρίου 1975 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Καστοριά. Επαιξε επίσης στον Αγιο Νικόλαο και την περασμένη χρονιά στον Αθηναϊκό. Έχει ύψος 1.95 μ. και βάρος 90 κιλά. Στον Παναθηναϊκό θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 17.

    [17] ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2001 (20:09 UTC+2)

    Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή του Καρέα. Επί τόπου έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με 15 οχήματα και 45 άνδρες, καθώς επίσης και το ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

    Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαραθώνας στην Αίγινα.

    [18] ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΦΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2001 (20:08 UTC+2)

    Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράνομη οπλοκατοχή ασκήθηκε εναντίον του 27χρονου Αλέξανδρου Ανεστιάδη, κάτοχο του όπλου, το οποίο ήταν η αιτία για να βρει τραγικό θάνατο ο 15χρονος Πλάτωνας, γιος οικονομικών μεταναστών από τη Ρωσία.

    Ο Ανεστιάδης αφέθηκε τελικά ελεύθερος, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι κράτησής του για το θάνατο του 15χρονου. Επί μια ώρα ο εισαγγελέας εξέταζε το ενδεχόμενο διασύνδεσης του 27χρονου με τον υπόκοσμο, αφού δεν υπήρχε άδεια οπλοφορίας.

    Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στην Ανω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός βρισκόταν μόνος του στο σπίτι της ξαδέρφης του όπου και βρήκε το περίστροφο τύπου Μακάροφ και την ώρα που το περιεργαζόταν, αυτό εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στον δεξιό κρόταφο.

    Ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, που εξέτασε το πτώμα του νεαρού, είχε αποκλείσει κάθε εγκληματική ενέργεια και έκανε λόγο καθαρά για ατύχημα.

    [19] ΒΟΣΝΙΑ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

    Σεράγεβο, 2 Αυγούστου 2001 (20:06 UTC+2)

    Τέσσερις Βόσνιοι αστυνομικοί απολύθηκαν εξαιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς τους απέναντι σε έφηβο κρατούμενο.

    Η διεθνής έρευνα αποκάλυψε ότι δύο αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής Βίσοκο έδεσαν και έδειραν τον Ιρφαν Αβντόβιτς.

    Ο έφηβος κρατούταν στις φυλακές για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ παρουσιάζει προβλήματα στην ακοή και την όρασή του.

    Η Διεθνής Αστυνομική Δύναμη στην περιοχή (IPTF) που επιτηρεί το έργο της τοπικής αστυνομίας στην Βοσνία διέταξε την απόλυση δύο ακόμη υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή της αστυνομίας για καθυστέρηση της ανακριτικής διαδικασίας και για προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος.

    [20] ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2001 (20:03 UTC+2)

    Λίγες στιγμές πριν την έναρξη του 8ου παγκόσμιου πρωταθλήματος ανοικτού στίβου στον Καναδά η ΙAAF αποφάσισε μέχρι και το 2003 να μην ισχύσει ο κανονισμός που αναφέρει ότι κάποιος αθλητής θα ακυρώνεται με την πρώτη του άκυρη προσπάθεια. Αυτό τουλάχιστον, αποφασίστηκε σήμερα στο συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου που διεξάγεται στο Εντμοντον.

    Από την άλλη με τα καλύτερα λόγια αναφέρονται οι Καναδοί δημοσιογράφοι για τους Ελληνες πρωταθλητές. Ετσι με κολακευτικά σχόλια αναφέρονται για τον Κώστα Κεντέρη, την Μιρέλα Τζελίλη, τον Κώστα Γκατσιούδη και την Τασούλα Κελεσίδου. Το περίεργο είναι ότι κανένας τους δεν αναφέρεται για την Κατερίνα Θάνου, η οποία φέτος έχει 11.02 και όπως όλα δείχνουν θα κάνει την έκπληξη πάνω στον αγώνα.

    Αναποφάσιστος για το αν θα αγωνιστεί στα 200μ είναι ο Μορίς Γκριν. "Μετά τα 100 μέτρα θα αποφασίσω αν θα αγωνιστώ και στα 200 μέτρα", τόνισε χαρακτηριστικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής δίχως να θέλει να ανακοινώσει τις προθέσεις του.

    [21] ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 2ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ

    Χαλκίδα, 2 Αυγούστου 2001 (20:02 UTC+2)

    Στη φιλοπατρία, την προσήλωση στο κοινό συμφέρον και την ελευθερία των ατόμων,

    τον πολιτισμό και τη δημοκρατία αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης

    Ευβοίας κ. Νίκος Παπανδρέου στην έναρξη του 2ου Παγκοσμίου συνεδρίου Αποδήμων

    Ευβοέων . " Μέσα από το συνέδριο αυτό έχουμε την ευκαιρία να δούμε το παρελθόν, να συνειδητοποιήσουμε το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον" επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

    Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται στη Χαλκίδα με θέμα "Νόστος Ευβοέων",

    συμμετέχουν πάνω από 100 απόδημοι, εκπρόσωποι 14 συλλόγων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία το Βέλγιο και την Ιταλία. Στο σύνολό τους οι απόδημοι εξήραν τη σπουδαιότητα των πρωτοβουλιών αυτών ,στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι απόδημοι ανά την υφήλιο για την προάσπιση των πατροπαράδοτων αξιών, της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας.

    Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ρόλο της νέας γενιάς και της ενεργοποίησή της στις οργανωμένες ομογενειακές δομές, καθώς και την στερέωση μιας αμφίδρομης σχέσεις

    με την Ελλάδα.

    Παράλληλα επεσήμαναν την ανάγκη ολοκλήρωσης του "Ευβοϊκού Χωριού" για τους

    απόδημους, που είχε ξεκινήσει πριν από 4 χρόνια από την Νομαρχία Ευβοίας.

    Όπως είπε ο Νομάρχης κ. Παπανδρέου η έκταση στο Αλιβέρι , όπου θα κατασκευασθεί το ομογενειακό χωριό έχει αποχαρακτηρίσει από δασική, και πολύ

    σύντομα θα τεθούν στην διάθεση των αποδήμων οικόπεδα για το κτίσιμο κατοικιών.

    Από την πλευρά του ο Δημάρχος Χαλκίδας κ. Χαράλαμπος Μανιάτης σημείωσε την

    ανάγκη δημιουργίας και καλλιέργειας πνεύματος ομοψυχίας στους απόδημους προκειμένου να γίνουν θετικά βήματα για το καλό του τόπου. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Χαλκίδας συνεργάζεται με τους απόδημους και πρότεινει την κατάρτιση προγράμματος φιλοξενίας παιδιών αποδήμων Ευβοέων σε κατασκηνώσεις τις περιοχής.

    Μηνύματα στο συνέδριο απέστειλαν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ,ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Δόλλης , ο Πρόεδρος του παγκόσμιου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Aντριου Aθενς, η αντιπρόεδρος της Καναδικής Βουλής Ελένη Μπακοπάνου.

    Τις εργασίες του συνεδρίου ευλόγησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος.

    Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο Δημαρχείο

    Χαλκίδας έκθεση αφιερωμένη στους κορυφαίους Ευβοείς του 20ου αιώνα Γ.

    Παπανικολάου και Ν. Σκαλκώτα.

    Δ.Ρ.

    [22] ΝΔ: ΥΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2001 (20:01 UTC+2)

    Την "αδυναμία του υπό κομματική ομηρία πρωθυπουργού και της κουρασμένης κυβέρνησής του να δώσει λύσεις" βιώνουν οι Ελληνες πολίτες καθημερινά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Τύπου.

    "Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά εμφανίζεται με δυο πρόσωπα: Από τη μια πλευρά διαρρέει προς τα ΜΜΕ ότι "οργισμένος ο κ. Σημίτης με την εξέλιξη" παραδέχεται και ο ίδιος ότι "το ποτήρι ξεχείλισε και χρειάζονται αλλαγές". Από την άλλη πλευρά ο κ. Χυτήρης, εκτοξεύοντας ύβρεις, επιχειρεί να υποβαθμίσει το μείζον θέμα της εγκληματικότητας κάνοντας λόγο για "μεμονωμένα επεισόδια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

    [23] ΠΑΕ ΑΡΗΣ: ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ο ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2001 (19:20 UTC+2)

    Από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Αρης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις του προέδρου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Κυριάκου Μαραβέλια, του Διευθύνοντος Συμβούλου Τάκη Ανδριά και του συμβούλου Γιώργου Ζήνδρου, διαπιστώνουμε ότι εξακολουθεί να καλλιεργείται ένα θέμα που δεν υφίσταται. Ο Άγγελος Χαριστέας δεν πωλείται και είναι κάτι που σύσσωμο το Δ.Σ. δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά. Ούτε καν υπήρξε τέτοια σκέψη για παραχώρηση του ποδοσφαιριστή στην παρούσα φάση. Ο λόγος που αναλάβαμε τις τύχες του Άρη είναι γιατί ήρθαμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ομάδα."

    [24] ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2001 (19:18 UTC+2)

    Σε ασφυκτικό κλοιό αστυνομικών, για να αποφευχθούν επεισόδια, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Μυτιλήνης, οι τέσσερις Αλβανοί που προκάλεσαν υλικές ζημιές ενα μπαρ στην περιοχή των Λουτρών, τραυματίζοντας υπαλλήλους και θαμώνες του καταστήματος.

    Οι Αλβανοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 37 μηνών, αλλά δεν θα εκτίσουν την ποινή τους, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την απέλασή τους.

    Η απόφαση αυτή εξόργισε τους κατοίκους του νησιού, που απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 2 August 2001 - 18:13:49 UTC