Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-11-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:ΑΨΟΓΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
  • [02] ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  • [03] ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ:ΟΧΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [04] ΒΟΛΕΣ ΤΣΟΒΟΛΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΚΕ
  • [05] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  • [06] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 86 - 62
  • [07] ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Ο Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
  • [08] ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟΓΙΑΝΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
  • [09] ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
  • [10] ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [11] Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
  • [12] OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΗ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • [13] Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [14] AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  • [15] ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
  • [16] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΚΑΟΔ 106 - 73
  • [17] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΑΟΚ 87 - 79
  • [18] ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ
  • [19] Φ. ΠΕΤΡΑΛΙΑ: ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  • [20] ΒΟΛΕΪ: ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ 9ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
  • [21] Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ
  • [22] ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ "HILTON" ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ
  • [23] K. KAΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ

  • [01] ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:ΑΨΟΓΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2001 (10:39 UTC+2)

    Αψογες είναι οι σχέσεις του με τη πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου δηλώνει ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στον "Τύπο της Κυριακής".

    Σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για τριβές στις σχέσεις τους με αφορμή τις αρμοδιότητες για την προετοιμασία της Ολυμπιάδας ο κ. Βενιζέλος απαντά ως εξής:"Φοβούμαι ότι δαπανούμ ενέργεια για μια συζήτηση που δεν έχει κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Ολη αυτή η συζήτηση για τις αρμοδιότητες, τις προσωπικές σχέσεις και ενδεχομένως τριβές είναι μία συζήτηση που αφορά τον πρόλογο μας. Το κύριο θέμα μας είναι αν προχωράει η ολυμπιακή προετοιμασία. Οι σχέσεις μου με την κ. Αγγελοπούλου είναι άριστες, είναι άψογες. Εξελίσσονται σε καθημερινή βάση με έναν πολύ πρακτικό και φιλικό τρόπο και είναι και εύκολη η συνεννόηση όταν υπάρχει η προσωπική επαφή και αναγνώριση της προσωπικότητας και του ρόλου του καθενός. Νομίζω ότι είναι ανάγκη όλοι μας να συμβάλουμε στη διαφύλαξη της σοβαρότητας του εγχειρήματος, ενισχύοντας και την αξιοπιστία που πρέπει να επικρατεί στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος. Διότι δυστυχώς πολλοί νομίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ολυμπιακής προετοιμασίας είναι τα τεχνικά έργα ή ο προυπολογισμός ή τα ζητήματα της ασφάλειας, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διάθεση που έχουμε να αυτοταπεινωνόμαστε ως λαός και ως χώρα, η διάχυτη καχυποψία που δυστυχώς κυριαρχεί στο δημόσιο βίο, η διάθεση μας να σκανδαλολογούμε με το παραμικρό".

    [02] ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Σόφια, 11 Νοεμβρίου 2001 (10:39 UTC+2)

    Ανοιξαν οι κάλπες στη Βουλγαρία εν όψει των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στη χώρα. Ο νυν πρόεδρος της χώρας Πέταρ Στογιάνοφ αναμένεται να επικρατήσει των έξι υποψηφίων και να επανεκλεγεί για δεύτερη συνεχή θητεία.

    Οι αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι η επανεκλογή του δεν θα γίνει με τον πρώτο γύρο αλλά θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος για να τα καταφέρει.

    Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο 48χρονος πολιτικός παίρνει από 43 μέχρι 54% ενώ ο αντίπαλος του, πρώην υπουργός Εσωτερικών Μπόγκομιλ Μπόνεφ συγκεντρώνει 17-27,5% και τρίτος έρχεται ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκεόργκι Παρβάνοφ με 19-24%.

    Αν στις κάλπες προσέλθει λιγότερο από το 50% των ψηφοφόρων ή αν ο Στογιάνοφ δεν πάρει πάνω από 50% των ψήφων τότε θα υπάρξει επαναληπτικός γύρος στις 18 Νοεμβρίου.

    Ο Στογιάνοφ, πρώην δικηγόρος που διεκδικεί μία ακόμη πενταετία στο προεδρικό αξίωμα, τάσσεται υπέρ της ένταξης της Βουλγαρίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ κι έχει την υποστήριξη του πρωθυπουργού της χώρας Συμεών Σαξκομπουργκότσκι.

    Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

    O.K.

    [03] ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ:ΟΧΙ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2001 (10:54 UTC+2)

    Η πολιτική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να είναι η δαιμονοποίηση του προβλήματος και η συνωμοσιολογία, επισημαίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και τονίζει πως οι παρεμβάσεις ιδιωτών και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο δημόσιος διάλογος γύρω από το θέμα βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας μας.

    Σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" ο υπουργός αναφέρεται και στο θόρυβο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ Τόμας Νάιλς και σημειώνει:"Η δική μου θέση είναι ότι η τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστεί από εμάς, όπως είναι, ως μια ύψιστη πολιτική επιχειρησιακή προτεραιότητα για τις αρχές και τη χώρα υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων μετά τις 11 Σεπτεμβρίου. Αφορά το κύρος της χώρας μας, τις εξωτερικές της σχέσεις και τη δημοκρατία μας. Ολη αυτή η συζήτηση είναι εντελώς αποπροσανατολιστική, δεν βοηθά καθόλου στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κάνουμε μεγάλη χάρη στους κυρίους αυτούς της "17 Νοέμβρη" μπαίνοντας σε έναν δημόσιο διάλογο, σ αυτό το επίπεδο. Δεν ωφελεί καθόλου".

    [04] ΒΟΛΕΣ ΤΣΟΒΟΛΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΚΕ

    Λάρισα, 11 Νοεμβρίου 2001 (21:02 UTC+2)

    Ευθύνες στις ηγεσίες του ΚΚΕ και του Συνασπισμού για την αποτυχία της προσπάθειας για κοινή δράση και κοινή κάθοδο στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, απέδωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα.

    Όπως ανέφερε, ο κ. Τσοβόλας η στάση του κόμματος του στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα καθοριστεί από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που θα γίνει μέσα στο 2001.

    Επιπλέον, επανέλαβε τη θέση του κόμματος ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία ή με παράγωγο του.

    Τόνισε, δε, ότι το κόμμα του δεν δίνει καμία σημασία στις δημοσκοπήσεις, που «πληρώνονται από εκδοτικά, οικονομικά και πολιτικά συγκροτήματα για να αποπροσανατολίσουν και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη».

    Ο κ. Τσοβόλας χαρακτήρισε αστείες τις δηλώσεις του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας Τόμας Νάιλς και κάλεσε αυτόν και τον Τζορτζ Μπους να κοιτάξουν πρώτα το σπίτι τους, όπου οι τρομοκράτες μπήκαν και σκότωσαν 6.000 αθώους πολίτες. Περαιτέρω, εκτίμησε ότι οι δηλώσεις Νάιλς αποτελούν μεθοδεύσεις της επίσημης ηγεσίας των ΗΠΑ για να κατασκευάσουν στην Ελλάδα ενόχους και τρομοκράτες.

    Τέλος, θεώρησε ότι είναι πιθανή η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το 2002, αν η κυβέρνηση πιεστεί να προχωρήσει με το ασφαλιστικό.

    [05] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2001 (21:00 UTC+2)

    Η ΑΕΚ παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών και οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας μετά τη νίκη που πέτυχε σήμερα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός ενώ στην 3η θέση συγκατοικούν Πανιώνιος, Ηρακλής και Παναθηναϊκός.

    Αναλυτικά η βαθμολογία μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ έχει ως εξής:

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική)

    1.ΑΕΚ 14

    2.Ολυμπιακός 13

    3.Πανιώνιος 12

    4.Ηρακλής 12

    5.Παναθηναϊκός 12

    6.Μαρούσι 11

    7.Ηράκλειο 11

    8.ΠΑΟΚ 10

    9.Νήαρ Ηστ 9

    10.Δάφνη 9

    11.Περιστέρι 9

    12.ΚΑΟ Δράμας 9

    13.Αρης 8

    14.Ιωνικός Ν.Φ. 8

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η)

    Παναθηναϊκός - Αρης

    Μαρούσι - Περιστέρι

    Ιωνικός Ν.Φ. - Ολυμπιακός

    Νήαρ Ηστ - ΑΕΚ

    ΠΑΟΚ - Δάφνη

    Ηρακλής - Ηράκλειο

    ΚΑΟ Δράμας - Πανιώνιος

    [06] ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 86 - 62

    Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:58 UTC+2)

    Η ΑΕΚ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα μετέτρεψαν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε περίπατο και επικράτησαν άνετα στο ΟΑΚΑ με σκορ 86 - 62 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Η Ενωση από την αρχή της αναμέτρησης πήρε κεφάλι στο σκορ, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και να απειλήσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τους τυπικά γηπεδούχους. Μάλιστα από το ημίχρονο ο Δικέφαλος του Νότου προηγούνταν με 11 πόντους (40 - 29). Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και η ΑΕΚ συνέχιζε να ανεβάζει τη διαφορά.

    Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 20 πόντους (71 - 51) και οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έδειχναν διάθεση να παλέψουν το παιχνίδι, γεγονός που οδήγησε στο τελικό αποτέλεσμα.

    Σημειώνεται πως αυτή ήταν η έβδομη νίκη της ΑΕΚ σε εφτά παιχνίδια. Η Ενωση παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 και διατηρείται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Χατζής με 20 πόντους και Ντικούδης με 15, ενώ από τον Παναθηναϊκό προσπάθησε ο Μποντιρόγκα με 20 πόντους.

    [07] ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Ο Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Ζάκυνθος, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:57 UTC+2)

    Τον καταυλισμό προσφύγων στη Ζάκυνθο, που ήρθαν ση χώρα μας με το δουλεμπορικό «Erenler», επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του Συνασπισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με τις προσφυγικές οικογένειες, τα παιδιά και όλους τους πρόσφυγες και άκουσε το οδοιπορικό της ζωής τους και τα προβλήματά τους. Επίσης, συναντήθηκε με κλιμάκια των γιατρών του νοσοκομείου Ζακύνθου, των Γιατρών του Κόσμου, του Ερυθρού Σταυρού και με τις αρχές του νησιού.

    «Ανθρωπισμός δεν είναι οι διώξεις και οι απελάσεις. Δικαιοσύνη δεν είναι η εγκατάλειψη και η επαναπροώθηση αυτών που ζητούν καλύτερη ζωή. Απεναντίας συνθήκες σαν κι αυτές αποτελούν βαρβαρότητα και βαρβαρότητα είναι κάθε κατάσταση η οποία προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ταλαιπωρεί την ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. .

    Επιπλέον, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει υποδομές υποδοχής και προστασίας και να επεξεργαστεί μια ολοκληρωμένη πολιτική διαρκείας, που θα ξεκινά από την αντιμετώπιση του προβλήματος από την πρώτη μέχρι την ενσωμάτωση και τη νομιμοποίηση.

    Η κυβέρνηση οφείλει «να διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση πρόσθετες ενισχύσεις κοινωνικού και οικονομικού χαρακτήρα, να προωθήσει διαδικασίες χορήγησης πολιτικού ασύλου, να διεκδικήσει στα πλαίσια της Ε.Ε. κοινή πολιτική, πολιτική κοινωνικής προστασίας και όχι καταδιωκτικής περιφρούρησης. Να μην απελάσει και να μην προωθήσει αυτούς οι οποίοι έκαναν μια μαρτυρική οδοιπορία ζωής, αναζητώντας καλύτερη τύχη», τόνισε.

    Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η Ζακυνθινή κοινωνία έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτικής υπευθυνότητας, ενώ έδειξε στην κυβέρνηση ότι ή επίλυση του προβλήματος περνάει μέσα από τη διεύρυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προστασίας και όχι από την ενεργοποίηση των μηχανισμών απέλασης, δίωξης και επαναπροώθησης..

    Επιπλέον, εξήγγειλε την πρόθεση του Συνασπισμού να υιοθετήσει συμβολικά μια οικογένεια προσφύγων.

    Αναφορικά με τη συμφωνία επανπροώθησης που υπέγραψαν Ελλάδα και Τουρκία, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι έντονο και οξύ και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ουδέτερους μηχανισμούς, με απρόσωπες διαδικασίες.

    «Δεν νοείται λοιπόν επαναπροώθηση, όταν γνωρίζουμε ότι επαναπροώθηση σημαίνει πέταγμα στον κοινωνικό Καιάδα, σε χώρες μαρτυρίου που η ανελευθερία και η καταδίωξη κυριαρχεί.Για μας η χώρα μας πρέπει να εφαρμόσει διαφορετικές πολιτικές, να πιέσει προς την Ε.Ε. Δυστυχώς η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό χορήγησης πολιτικού ασύλου, δεν έχει ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, ούτε γρήγορη και αποτελεσματική πολιτική νομιμοποίησης και ενσωμάτωσης», ανέφερε.

    [08] ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟΓΙΑΝΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Σόφια, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:53 UTC+2)

    Νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών είναι ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσαν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

    Ωστόσο ο Στογιάνοφ θα πρέπει να αντιμετωπίσει ακόμη το δεύτερο γύρο εκλογών στις 18 Νοεμβρίου αφού δεν κατάφερε να λάβει το 50% του συνόλου που απαιτείται.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ο Στογιάνοφ έχει αγγίξει καταφέρει να λάβει το 36,5 με 40% των ψήφων ενώ η συμμετοχή στις εκλογές εκτιμάται ότι άγγιξε το 44%.

    Ν.Κ.

    [09] ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:52 UTC+2)

    Φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη επαγγελματική ομάδα του Ηρακλή δόθηκε σήμερα στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει όλους τους ποδοσφαιριστές του και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η πρώτη του Γηραιού με σκορ 2 - 0.

    Τα γκολ πέτυχαν ο Φοφόνκα Εντερσον στο 11' λεπτό και ο Γιώργος Νασιόπουλος στο 39'. Ωστόσο το φιλικό παιχνίδι σημαδεύτηκε από τους τραυματισμούς του Ακη Στολτίδη και Νίκου Σουλτανίδη. Ο πρώτος υπέστη κάκωση στον αστράγαλο και ο δεύτερος κάκωση στο γόνατο. Ομως και οι δύο τραυματισμοί δεν φαίνεται να εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία.

    [10] ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:46 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατεβαίνουν αύριο οι δάσκαλοι της Ρουμανίας. Οι δάσκαλοι θα διαδηλώσουν στην πρωτεύουσα της χώρας διαμαρτυρόμενοι για το ποσό που θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εκπαίδευση.

    Οι δάσκαλοι ζητούν να διατεθεί το 6% του συνολικού ποσού για την εκπαίδευση αντί του 4% που έχει ήδη καθοριστεί. Ο Αουρελ Κορνέα, πρόεδρος της ομοσπονδίας των Ελευθέρων Σωματείων της Ρουμάνικης Εκπαίδευσης, δήλωσε ότι ο νέος προϋπολογισμός θα διατηρήσει απλώς τους «μισθούς πείνας» που δίνονται στην εκπαίδευση.

    «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε να μας τοποθετούν στο περιθώριο της κοινωνίας. Για αυτό πιστεύω ότι η Ένωση μας θα έχει πολλά να πει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Κορνέα.

    [11] Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    Aθήνα, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:46 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα διεξαχθούν με απόλυτη επιτυχία διατύπωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης σε δήλωσή του με αφορμή έγγραφα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) από τα οποία προκύπτει ότι η πορεία μερικών έργων για την Ολυμπιάδα προκαλεί ανησυχίες.

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα διεξαχθούν με επιτυχία και θα καταστήσουν περήφανους όλους τους Ελληνες. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τον ίδιο τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ στη σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χυτήρης.

    Ανέφερε ακόμη ότι η σχετική επιστολή του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ κ. Ντένις Οσβαλντ, στην οποία γίνεται λόγος για την πορεία ορισμένων έργων, εστάλη μετά την επίσκεψή του τον περασμένο Σεπτέμβριο στη χώρα μας. "Οι παρατηρήσεις που αναφέρονται είναι γνωστές. Έκτοτε υπάρχει πρόοδος στα συγκεκριμένα έργα, πράγμα το οποίο θα διαπιστωθεί στην επόμενη επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, στις 21 Νοεμβρίου", επισήμανε ο κ. Χυτήρης και γνωστοποίησε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

    [12] OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΗ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:36 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η τριήμερη περιοδεία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Μαγκριώτη στη Γερμανία.

    Ο κ. Μαγκριώτης την πρώτη μέρα μίλησε στο συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου στη Φρανκφούρτη με θέμα «Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στη Γερμανία και οι ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις». Το ίδιο βράδυ μίλησε στην εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια ζωής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης στη Στουτγάρδη.

    Τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του ο κ. Μαγκριώτης συναντήθηκε με την Ελληνική Κοινότητα της Στουτγάρδης και του Τύμπινγκεν, όπου και ενημερώθηκε σχετικά με τα ζωτικής σημασίας προβλήματα των ομογενών αποδήμων, κύρια στον τομέα της εκπαίδευσης.

    Ο κ. Μαγκριώτης ολοκλήρωσε την περιοδεία του με επίσκεψη στο γενικό προξενείο της Στουγάρδης, τον ελληνικό αθλητικό σύλλογο «Ερμής» και τέλος μίλησε στην ημερίδα της Ενωσης Ελλήνων Επιστημόνων Βάδης-Βυτεμβέργης για τη θέση του Ελληνα μετανάστη του χθες και Ευρωπαίου πολίτη του σήμερα.

    Σε όλες του τις συναντήσεις ο κ. Μαγκριώτης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο νέο ρόλο του Ελληνα απόδημου, έτσι όπως αυτός διαμορφώνεται στο σύγχρονο παγκόσμιο περιβάλλον και έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για την Ελλάδα και τον ελληνισμό της διασποράς.

    [13] Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:32 UTC+2)

    «Το βέβαιο είναι ότι η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελεί όπως ισχυριζόταν η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ περιστασιακό φαινόμενο, αλλά μόνιμη κατάσταση, μη αναστρέψιμη», δήλωσε για τη δημοσκόπηση της Opinion ο γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Antenna», υπογράμμισε ότι «αυτό έγινε παρά την επιστράτευση όλων των επικοινωνιακών όπλων της Κυβέρνησης, το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον ανασχηματισμό. Εξάντλησε, ίσως, όλα τα όπλα του. Τα προβλήματα, όμως, έμειναν».

    Αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισήμανε ότι το σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» επιβεβαιώνει αυτό που έλεγε η Νέα Δημοκρατία ότι «Η Ελλάδα μπορεί, η κυβέρνηση δεν μπορεί».

    «Χάθηκαν τέσσερα χρόνια από την προετοιμασία. Το κόστος εκτινάσσεται σε τρομακτικά επίπεδα και θα είναι τριπλάσιο του αρχικού. Μπορεί να φτάσει τα 3 τρισ. δρχ. Και αυτά θα τα πληρώσουν οι πολίτες. Αντί για μόνιμες υποδομές, τώρα προκρίνονται λυόμενα. Φαίνεται, ακόμη, ότι αναζητούνται μεθοδεύσεις για απ' ευθείας αναθέσεις. Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αρνούνται να μιλήσουν καθαρά στη Βουλή, όπως ζητά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Επιμένουμε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συστράτευση προσπαθειών, ώστε η χώρα να πραγματοποιήσει τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε.

    Περαιτέρω, εκτίμησε ότι οι ασφαλιστικοί νόμοι της Νέας Δημοκρατίας έσωσαν την κοινωνική ασφάλιση από την κατάρρευση και της έδωσαν προοπτική μακράς επιβίωσης, ενώ και η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει αρετές στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση του κόμματος.

    Μετά το 1994 το σύστημα εγκαταλείφθηκε και ψηφίστηκαν διατάξεις αποδόμησης του, σημείωσε. «Το Κράτος χρωστά στο ΙΚΑ 1300 δισ. δρχ. και δεν τα δίνει. Το Κράτος αρνείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για τριμερή χρηματοδότηση, τη μεγαλύτερη κατάκτηση του συστήματος, μη καταβάλλοντας οφειλόμενα. Χρωστά περισσότερα από 700 δισ. δρχ. σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και εξ αυτού του λόγου ορισμένα ταμεία ίσως να μη μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις τα Χριστούγεννα. Αν δεν καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή, αν δεν ασφαλιστούν οι οικονομικοί μετανάστες, αν δεν υπάρξει τακτοποίηση των οικονομικών στον τομέα της υγείας, αν δεν υπάρξει σοβαρή οικονομική ανάπτυξη, τότε τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ. Με 600.000 ανέργους κάθε σύστημα ασφάλισης θα αντιμετώπιζε κρίση» υπογράμμισε.

    [14] AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:30 UTC+2)

    Πραγματικός στόχος του Κώστα Καραμανλή είναι οι θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας στις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έκανε λόγο για έγκλημα της κυβέρνησης στο Χρηματιστήριο.

    Ζηλόφθονα και με ύβρεις ο κ. Καραμανλής στέκεται απέναντι στις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας.

    [15] ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Καμπούλ, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:15 UTC+2)

    Άρχισε η μεταφορά Αφγανών προσφύγων στον πρώτο από τους ένδεκα καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στο έδαφος του Πακιστάν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Πάνω από 50 οικογένειες μεταφέρονται σήμερα σε καταυλισμό κοντά την πόλη Κουέττα του Πακιστάν, από καταυλισμό κοντά στα σύνορα, όπου βρίσκονται περίπου τρεισήμισι χιλιάδες Αφγανοί πρόσφυγες.

    Όπως μεταδίδει ανταποκρίτρια του BBC στο Ισλαμαμπάντ, το Πακιστάν δεν δείχνει μεγάλη προθυμία για την έγκριση λειτουργίας αυτών των καταυλισμών, διότι η κοινή γνώμη είναι αντίθεση στην εισροή μεγάλου αριθμού προσφύγων, και ευνοεί περισσότερο την λειτουργία καταυλισμών μέσα στο έδαφος του Αφγανιστάν, που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν. Πλην όμως οι οργανισμοί αρωγής διαμαρτύρονται ότι δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν ικανοποιητικά την κατάσταση σε τέτοιους καταυλισμούς.

    [16] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΚΑΟΔ 106 - 73

    Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:09 UTC+2)

    Το Περιστέρι δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει σήμερα την αντίσταση του ΚΑΟ Δράμας, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους και επικράτησε με σκορ 106 - 73, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη στη διοργάνωση.

    Το Περιστέρι μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο πεντάλεπτο έδειξε τις προθέσεις του. Μάλιστα προηγήθηκε με 11 - 0, ενώ το ημίχρονο έκλεισε 54 - 31 υπέρ των γηπεδούχων.

    Σε κανένα σημείο της αναμέτρησης οι αθλητές του Πεδουλάκη δεν άφησαν τον ΚΑΟΔ να τους πλησιάσει στο σκορ και έτσι δίχως προβλήματα έφτασαν στο τέλος στην επικράτηση.

    [17] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΑΟΚ 87 - 79

    Ηράκλειο, 11 Νοεμβρίου 2001 (20:04 UTC+2)

    Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει σήμερα νικητής από το κατάμεστο γήπεδο του Λίντο. Το Ηράκλειο έχοντας κορυφαίους παίκτες του Τόμας, Κανταρτζή και Ζούζα επικράτησε επί του Δικεφάλου του Βορρά με σκορ 87 - 79, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και παρουσίασαν το καλό τους πρόσωπο στο πρώτο 20λεπτο. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ προηγούνταν στο ημίχρονο με 37 - 34. Το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν συγκλονιστικό με τους παίκτες των δύο ομάδων να βρίσκουν συνεχώς το στόχο από τη γραμμή των 6.25μ. Ωστόσο στα τελευταία λεπτά οι κρητικοί ήταν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να πάρουν τους δύο πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

    Η σημερινή ήταν η τέταρτη νίκη του Ηρακλείου μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Ηγέτης των κρητικών ήταν ο Κανταρτζής με 21 πόντους, ενώ 23 σημείωσε ο Τόμας. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Νόρμαν Νόλαν με 28 πόντους, ενώ καλοί κατά διαστήματα ήταν οι Λιαδέλης και Κολντεμπέλα.

    [18] ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2001 (19:56 UTC+2)

    Σπουδαίες νίκες πήραν σήμερα ο ΠΑΟΚ και ο Αθηναϊκός στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε εύκολα στη Θεσσαλονίκη με σκορ 34 - 21 επί του Λεωνίδα, ενώ ο Αθηναϊκός κέρδισε δύσκολα εκτός έδρας τον Αρη Νικαίας με 27 - 25.

    [19] Φ. ΠΕΤΡΑΛΙΑ: ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

    Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2001 (19:53 UTC+2)

    «Έπρεπε να ξεσπάσει ο πόλεμος μεταξύ των «αρμοδίων» για την Ολυμπιάδα του 2004 για να διαπιστώσει ο Ελληνικός λαός με αδιάσειστα πια ντοκουμέντα τη θλιβερή πορεία της προετοιμασίας και τον τελικό λογαριασμό που η Κυβέρνηση Σημίτη ετοιμάζεται να φέρει στο λαό για πληρωμή», δήλωσε η υπεύθυνη του τομέα Ολυμπιακών Αγώνων της ΝΔ Φάνη Πάλη- Πετραλιά.

    Οι αποκαλύψεις για την πορεία των έργων και το κόστος των Αγώνων επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έκανε η Νέα Δημοκρατία ήδη από το Φεβρουάριο του 1998, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, μέσα σε μια απίθανη σύγχυση η Κυβέρνηση προετοιμάζει τελικά μια Ολυμπιάδα με πρόχειρες κατασκευές που θα στοιχίσουν άγνωστο ακόμα πόσα τρισεκατομμύρια δραχμές»

    Ως προς τις σημερινές διαβεβαιώσεις του κ. Λαλιώτη ότι κανένα έργο δεν πρόκειται να δοθεί με απ' ευθείας ανάθεση, ελπίζουμε να αποδειχθούν, τελικά, αξιόπιστες. Καλό θα ήταν, όμως, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αντί να διαστρεβλώνει τα όσα λεμε για να βρίσκεται στην επικαιρότητα, να κάνει τον κόπο να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που εδώ και 2 εβδομάδες παραμένουν αναπάντητα: Έπεσε έξω ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για το χρονοδιάγραμμα των έργων; Ναι ή όχι, και γιατί; Έπεσε έξω ο προϋπολογισμός της για το κόστος της διοργάνωσης; Ναι ή όχι, και γιατί; Είναι σε θέση σήμερα η Κυβέρνηση να δηλώσει δεσμευτικά τον τελικό προϋπολογισμό των Αγώνων;», κατέληξε.

    [20] ΒΟΛΕΪ: ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ 9ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2001 (19:46 UTC+2)

    Στο ένατο τουρνουά του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας προκρίθηκε η ομάδα βόλεϊ του Αρη που κέρδισε άνετα και στη Δανία τη Μίντελφαρτ με 3 - 0 σετ (25 - 16, 25 - 15 και 26 - 24).

    Οι κίτρινοι θα συνεχίσουν την πορεία τους στο επόμενο τουρνουά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το οποίο θα φιλοξενήσει η γιουγκοσλαβική Νοβόλιν. Στο ίδιο τουρνουά θα συμμετέχουν η γερμανική Μπερλίν και η νικήτρια της αναμέτρησης Παπιρόν - Ανκάρα.

    [21] Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ

    Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2001 (19:37 UTC+2)

    «Η νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει και εμπεδώνει την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ και την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλει το κοινωνικό σύνολο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Ειδικότερα η διαπίστωση αυτή στηρίζεται με ασφάλεια στα δύο κυριότερα και πιο αξιόπιστα στοιχεία της δημοσκόπησης, ήτοι στην πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης», πρόσθεσε.

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν υποκαθιστούν τη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά αποτελούν χρήσιμα μέσα ανάλυσης και προβληματισμού και όσο ευνοϊκές κι αν είναι για τη Νέα Δημοκρατία, δεν δημιουργούν ούτε επανάπαυση, ούτε εφησυχασμό.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν σχολίασε τη δημοτικότητα των πολιτικών, όπως διατυπώνεται στη δημοσκόπηση, κάνοντας λόγο για κυμαινόμενα και επισφαλή μεγέθη. «Αφήνω λοιπόν στους επικοινωνιολόγους του ΠΑΣΟΚ να κρύψουν πίσω από άλλα μεγέθη τον πανικό και την αμηχανία τους», σημείωσε.

    «Παρά όμως την αισιοδοξία που μας δημιουργούν όλες οι δημοσκοπήσεις και η τελευταία θα τονίσω με έμφαση ότι ο αγώνας είναι πάντα μπροστά μας. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων, η πλειοψηφία στην οποίαν θα βασιστεί ως Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερη. Πραγματικά οι τομές και οι ρήξεις που θέλει να επιφέρει η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είναι τέτοιας έκτασης και σημασίας ώστε επιβάλλουν την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση», κατέληξε.

    [22] ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ "HILTON" ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ

    Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2001 (19:35 UTC+2)

    Συμφωνία που προβλέπει κατ' αρχήν ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο ξενοδοχείο «Hilton», τους μήνες που θα παραμείνει κλειστό λόγω της ανακαίνισης τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, υπέγραψαν η διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων του ξενοδοχείου.

    Η συμφωνία, που υπογράφηκε κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, με τον υφυπουργό Εργασίας Λευτέρη Τζιόλα, προβλέπει, επίσης, ότι οι αποδοχές του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα ανέρχονται στο 78% του ποσού που εισέπρατταν ως μισθό.

    Η επιχείρηση δεσμεύεται να επαναπροσλάβει το προσωπικό, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των στελεχών του «Hilton» η συνολική απασχόληση στη μονάδα μπορεί να είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τον σημερινό αριθμό εργαζομένων όταν το ξενοδοχείο επαναλειτουργήσει πλήρως.

    Οι μισοί περίπου, εκ των εργαζομένων (που έχουν ανάλογες ειδικότητες) θα αξιοποιηθούν σε εργασίες της ανακαίνισης.

    Τέλος, προβλέπεται κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων προς τα Ταμεία αλλά και ειδική προσυνταξιοδοτική μέριμνα για το προσωπικό που βρίσκεται μέχρι πέντε χρόνια πριν την συνταξιοδότηση.

    Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εκτιμά ότι θα είναι ευνοϊκή και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται το προσεχές δεκαήμερο μεταξύ διοίκησης και προσωπικού του ξενοδοχείου, «Μεγάλη Βρετανία», που επίσης θα ανακαινιστεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Τέλος, εκτιμάται ότι η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων στις δύο αυτές μονάδες μπορεί να αποτελέσει θετικό προηγούμενο για την επίτευξη αντίστοιχων συμφωνιών και για άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της Αττικής που αναμένεται να διακόψουν προσεχώς την λειτουργία τους (π.χ. ξενοδοχεία «President» «Ηλέκτρα») για τους ίδιους λόγους.

    [23] K. KAΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ

    Aγιος Νικόλαος, 11 Νοεμβρίου 2001 (19:28 UTC+2)

    «Χρειάστηκε, απλώς, μια παρατεταμένη βροχόπτωση, όχι ακραία καιρικά φαινόμενα έχει σημασία αυτό που σας λέω, απλώς έβρεχε επί δυο ημέρες για να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λασιθίου.

    «Το Λεκανοπέδιο της Αττικής βούλιαξε. Βούλιαξε στις κακοτεχνίες, στον κακό τρόπο εκτέλεσης των έργων. Βγήκαν διάφοροι κυβερνητικοί αρμόδιοι, ή αναρμόδιοι, για να ψελλίσουν διάφορα ευτράπελα. Και σήμερα δημοσιεύεται το Πόρισμα των επιθεωρητών του ίδιου του ΥΠΕΧΩΔΕ, που ανοιχτά μιλά για κακοτεχνίες, για κακές εκτελέσεις έργων. Και, βέβαια, συνιστά ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης των κακοτεχνιών, που μόνο για την Εθνική Οδό το κομμάτι της Εθνικής Οδού, που αφορά το νομό Αττικής ξεπερνά τα 25 δισ. δρχ.!», τόνισε.

    «Αναρωτιέται κανείς: Κανένας δεν κοκκινίζει σ' αυτόν τον τόπο; Κανένας δεν έχει ευθιξία; Κανένας δεν παραιτείται; Κανείς δεν ζητά, έστω φραστικά, μια συγγνώμη; Υπουργός, στη Βουλή, λίγο πολύ, μας είπε ότι έφταιγαν τα θύματα της κακοκαιρίας, επειδή βρίσκονταν έξω σε ώρα βροχής. Επιτρέψτε μου να πω με συγχωρείτε, δεν είναι για γέλια ότι αυτό είναι ντροπή! Πέρα, όμως, από την ντροπή, υποδηλώνει μια βαθύτερη νοοτροπία, μια βαθύτερη αντίληψη. Και η αντίληψη αυτή, αγαπητοί φίλοι, είναι βαθύτατα αλαζονική. Είναι αντίληψη καθεστώτος. Αποδεικνύει καθεστωτική νοοτροπία. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Μετά από 20 χρόνια στην εξουσία, μετά από πολύ χαμηλή απόδοση, από χαμένους πόρους και χαμένα χρόνια, το χειρότερο απ' όλα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί και το αισθάνονται, φαίνεται είναι πλήρως ταυτισμένοι με την εξουσία. Αυτό είναι το συμπέρασμα απ΄ όλα όσα είδαμε και τις τελευταίες ημέρες», συμπλήρωσε.

    Υπογράμμισε, εξάλλου ότι η κυβέρνηση παίρνει κάτω από τη βάση στο θέμα της περιφερειακή ανάπτυξης. «Ο τόπος σας, όπως, δυστυχώς, οι περισσότερες περιοχές της περιφερειακής Ελλάδας, βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε κατάσταση παραγκωνισμού. Αυτή είναι η αλήθεια, που πρέπει να την λέμε χωρίς εξωραϊσμούς και ωραιοποιήσεις. Εμείς δεν είμαστε αρνητές των πάντων. Κάποια πράγματα γίνονται. Το θέμα είναι αν, όσα γίνονται, ανταποκρίνονται στους πόρους, που εισρέουν στη χώρα, αν γίνονται στον χρόνο που πρέπει και αν καλύπτουν τις κοινωνικές, αλλά και, κυρίως, αναπτυξιακές ανάγκες ενός τόπου. Κι εκεί ο βαθμός που παίρνει σήμερα η Κυβέρνηση, αγαπητοί φίλοι, είναι σίγουρα κάτω από τη βάση. Και είμαι μάλλον επιεικής», ανέφερε.

    Περαιτέρω, επισημανε ότι στη Σοφοκλέους έγινε έγκλημα. «Εγκλημα, με στοιχεία δόλου, πρώτου βαθμού. Καταστράφηκε κόσμος. Χάθηκαν τα λεφτά περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων, στα παιχνίδια των παρεμβάσεων και των προεκλογικών τεχνασμάτων, που επεχείρησε η Κυβέρνηση. Θέλω, απλώς, να επαναλάβω μπροστά σας ότι αυτό το έγκλημα δεν παραγράφεται. Η Κυβέρνηση θα λογοδοτήσει, θέλει, δεν θέλει», πρόσθεσε.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 11 November 2001 - 19:13:54 UTC