Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-04-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ
  • [02] ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [03] ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ
  • [04] ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΕΦ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [05] ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • [06] ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΖ. ΜΠΟΥΣ
  • [07] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ Ο ΝΑΣΙΦ ΜΟΡΙΣ
  • [08] ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΜΑΝΧΑΪΜ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
  • [09] ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
  • [10] ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 24ΧΡΟΝΗΣ
  • [11] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
  • [12] ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΜΕ ΤΟ
  • [13] ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΕΚ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
  • [14] ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΑ
  • [15] ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ
  • [16] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΥΡΙΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
  • [17] ΣΧΟΛΙΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΙΤΗ
  • [18] ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • [19] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
  • [20] ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ
  • [21] ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΚΟΚΚΩΔΗΣ
  • [22] ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
  • [23] ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
  • [24] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ Σ. ΑΝΤΙΝΟΡΙ

  • [01] ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

    Κφαρ Σουμπά, 6 Απριλίου 2002 (17:08 UTC+2)

    Χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες των Υψωμάτων του Γκολάν στο Λίβανο έπληξαν σήμερα οι ισραηλινές δυνάμεις, όπως αναφέρουν μάρτυρες. Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει τις πληροφορίες.

    Ανταποκριτής του Reuters στο Λίβανο ανέφερε ότι ισραηλινά τάνκς έβαλαν κατά του χωριού Κφαρ Σουμπά, στη διαφιλονικούμενη περιοχή Σεμπαά.

    Χθες, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν πόλεις κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ κατά θέσεων του ισραηλινού στρατού στη Σεμπαά.

    [02] ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Κεφαλλονιά, 6 Απριλίου 2002 (11:04 UTC+2)

    Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Θα επισκεφθεί το Αργοστόλι και το Ληξούρι, ενώ θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς.

    Στο μεταξύ, χθες μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στη Ζάκυνθο, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η σύγκλιση της χώρας με τα ανεπτυγμένα κράτη της Ε.Ε. είναι το νέο όραμα της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία και ανευθυνότητα, ενώ αναφερόμενος σε όσους επενδύουν πολιτικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 τόνισε χαρακτηριστικά "Κάτω τα χέρια από την Ολυμπιάδα".

    [03] ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2002 (10:07 UTC+2)

    Οι αγρότες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Η Ελλάδα είναι κομμένη στα δυο από τα αγροτικά μπλόκα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σε τέσσερα σημεία, από τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη ένταξη όλων των ποσοτήτων βαμβακιού στις κοινοτικές επιδοτήσεις.

    Οι αγρότες έχουν αποκλείσει τέσσερα σημεία στη νέα εθνική, στην Κεφάλωση, το Αερινό Βόλου, το Μεγάλο Μοναστήρι και τον Πλατύκαμπο, καθώς και παρακαμπτήριες οδούς, με αποτέλεσμα η κίνηση προς και από τη βόρεια Ελλάδα να είναι αδύνατη. Επίσης, σήμερα το πρωί οι παραγωγοί του νομού Τρικάλων προχώρησαν σε μπλόκα στην περιφερειακή οδό Τρικάλων-Λάρισας και.

    Παράλληλα, βαμβακοπαραγωγοί της βόρειας Ελλάδας έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στη γέφυρα του ποταμού Λουδία και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Εδεσσας στο ύψος της Γουμένισας.

    Το υπουργείο Γεωργίας επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατό να δοθούν επιδοτήσεις σε παραγωγούς που έχουν παρανομήσει.

    [04] ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΕΦ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 5 Απριλίου 2002 (14:47 UTC+2)

    Σήμερα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, καθώς και το Μαρούσι με τον Πανελλήνιο θα τεθούν αντιμέτωποι για μια θέση στο... τελικό ο οποίος θα γίνει στην Κυριακή. Η μητέρα των μαχών θα γίνει σήμερα μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

    "Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πάρει έναν τίτλο μετά από τέσσερα χρόνια και για μένα να πάρω το Κύπελλο, έναν τίτλο που δεν έχω κατακτήσει στην έως τώρα καριέρα μου. Το έργο μας είναι δύσκολο", αναφέρει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λευτέρης Σούμποτιτς για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

    Οσο για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θεωρεί ότι μπορεί να πάρει η ομάδα του την πρόκριση. "Μπορεί να είμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και να είμαστε το φαβορί, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Θέλουμε τη νίκη και για να την κατακτήσουμε πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ", τονίζει ο τεχνικός των "πρασίνων".

    Στο δεύτερο ημιτελικό, αυτό μεταξύ του Πανελληνίου και του Αμαρουσίου, το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη είναι ο Πανελλήνιος. "Εχουμε τον πρώτο λόγο, αλλά και το Μαρούσι δεν έχει να χάσει τίποτε. Θα παίξει χωρίς άγχος και θεωρώ ότι θα κάνει το παιχνίδι του", τονίζει ο τεχνικός της ομάδας των Ολυμπιονικών, Κώστας Πετρόπουλος για να συμπληρώσει ο προπονητής του Αμαρουσίου, Κώστας Φλεβαράκης. "Για μας το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Θέλουμε να προκριθούμε, άσχετα αν ο Πανελλήνιος έχει τον πρώτο λόγο".

    [05] ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Κεφαλλονιά, 6 Απριλίου 2002 (21:32 UTC+2)

    Εκκληση προς τους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου απηύθυνε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να διακόπτεται η ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή.

    "Δυστυχώς οι αγρότες εκείνοι, οι οποίοι πριν από δύο εβδομάδες αμαύρωσαν το ιστορικό γεγονός των εκδηλώσεων του Κιλελέρ, είναι εκείνοι, οι οποίοι και σήμερα πρωτοστατούν στο κλείσιμο των εθνικών οδών ζητώντας από τον υπουργό Γεωργίας ουσιαστικά να παραβιάσει τον Κοινοτικό κανονισμό", τόνισε.

    "Παρόλα αυτά κάνω έκκληση να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου", είπε προσθέτοντας ότι δεν κινητοποιούνται οι αγρότες, αλλά ορισμένοι αγρότες, εκείνοι που έχουν το πλέον προστατευόμενο προϊόν σε ολόκληρη την ελληνική γεωργία.

    [06] ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΖ. ΜΠΟΥΣ

    Κρόφορντ, 6 Απριλίου 2002 (21:23 UTC+2)

    Προτροπή προς στο Ισραήλ να αποσυρθεί χωρίς καθυστέρηση από τα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους και ζήτησε για μία ακόμη φορά από την Παλαιστινιακή αρχή να δώσει εντολή για κατάπαυση του πυρός και να καταδικάσει την τρομοκρατία.

    "Αυτά που έχω να πω προς το Ισραήλ είναι τα ίδια που είπα και προηγουμένως: απόσυρση χωρίς καθυστέρηση", υπογράμμισε από το ράντσο του στο Τέξας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

    Ο κ. Μπους τόνισε ότι συμφώνησαν με τον κ. Μπλερ ως προς το τι πρέπει να κάνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Μέση Ανατολή. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να δώσουν εντολή για "άμεση και αποτελεσματική κατάπαυση του πυρός" ενώ το Ισραήλ "να σταματήσει τις εισβολές στις περιοχές που ελέγχονται από Παλαιστινίους".

    Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τα αραβικά κράτη να καταδικάσουν την τρομοκρατία.

    Αναφερόμενος στο Ιράκ, ο κ. Μπους εξήγησε στον Βρετανό πρωθυπουργό ότι η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης είναι "η απομάκρυνση του Σαντάμ Χουσεΐν", αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

    "Πάντοτε πιστεύαμε ότι το Ιράκ θα ήταν καλύτερα χωρίς τον Σαντάμ Χουσεΐν. Πώς θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατάσταση είναι ακόμη ζήτημα ανοιχτό προς συζήτηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μπλερ. Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε: "Υποστηρίζουμε πάντως την αλλαγή του καθεστώτος".

    [07] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ Ο ΝΑΣΙΦ ΜΟΡΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2002 (21:18 UTC+2)

    Μόνο αυτό έλειπε από τον.. Αρη, παραμονή του καθοριστικού αγώνα με την ΑΕΚ. Ο άσος του, Νασίφ Μόρις συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Σπάτων την ώρα που επέστρεφε από την πατρίδα του επειδή δεν είχε άδεια παραμονής. Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΕ είχε λήξει στις 7 Μαρτίου, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις ανανεώνεται αυτόματα μιας και ο παίκτης εξακολουθεί να εργάζεται στην Ελλάδα.

    Ηδη από την ΠΑΕ Άρης γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το θέμα και να αφεθεί ελεύθερος ο Νοτιοαφρικανός παίκτης. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ακόμη και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και με τον διευθυντή της διεύθυνσης αλλοδαπών Ταξίαρχο Μητρόπουλο.

    [08] ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΜΑΝΧΑΪΜ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2002 (21:16 UTC+2)

    Η εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων κατάφερε να πρωτεύσει σε ένα από τα πιο δύσκολα τουρνουά. Ο λόγος για το τουρνουά Μανχάιμ, όπου στον μεγάλο τελικό κέρδισε την Ισπανία με 79-70. Η αναμέτρηση κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των φιλάθλων που κατέκλυσαν το γήπεδο. Και αυτό γιατί μέχρι και την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου η εθνική μας ομάδα βρίσκονταν πίσω στο σκορ. Σημειώνεται ότι το παρών έδωσαν περίπου 1000 Ελληνες ομογενείς.

    Τα δεκάλεπτα ήταν: 19-16, 38-33, 58-53, 70-79.

    Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκαν οι: Βλαχόπουλος 3, Ξανθόπουλος 5, Βασιλειάδης 15 (2), Αποστολίδης 3(1), Θέος, Αγγελόπουλος, Περπερόγλου 21(2), Ζευκιλής 2, Γιαννουλάκος, Λυμπάρης 5, Σχορτσιανίτης 26.

    [09] ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

    Αθήνα, 6 Απριλίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Τον πρώτο τελικό των πλέι οφ στο βόλεϊ γυναικών κέρδισε ο Πανελλήνιος, ο οποίος κέρδισε στην Κυψέλη τον Φιλαθλητικό με 3-0 σετ και έτσι έκανε ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Φυσικά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, αφού ο πρωταθλητής θα κριθεί στις τρεις νίκες. Οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη ήταν αποφασισμένες για τη νίκη. Και την πήραν σχετικά εύκολα. Αλλωστε η διακύμανση του σκορ δείχνει την ευκολία με την οποία κέρδισαν.

    Ετσι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη όπου κύριο μέλημα του Φιλαθλητικού είναι να ισοφαρίσει το σκορ, ελπίζοντας να σπάσει την έδρα στην Κυψέλη σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια.

    Τα σετ: 25-12, 25-20, 25-21

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Κίτσου, Κουτουξίδου 5.5, Παπάζογλου 2.5, Κράβετς 0.5, Γκένσκοβα 11, Παπαγεωργίου, Αγγελάκη 15, Νικολαΐδου 11, Ιορδανίδου 7.5, Τζανακάκη.

    ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Ζήκα, Λιτβίνσκα 0.5, Μποζίλοβα 16.5, Σάλτσεβιτς 8, Χατζηεφραίμογλου, Ορδουλίδου 9, Μπραγιά 1, Σάκουλλα 8.

    [10] ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 24ΧΡΟΝΗΣ

    Καβάλα, 6 Απριλίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Σε φυλάκιση 4,5 και 3,5 ετών καταδικάστηκαν αντίστοιχα μαιευτήρας και αναισθησιολόγος από τη Δράμα που είχαν κατηγορηθεί για το θάνατο της 24χρονης Θεόκλειας Ντάλια από την Πρώτη Σερρών στη διάρκεια άμβλωσης.

    Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή πριν από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια τεχνητής διακοπής της κύησης. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης παρουσιάστηκαν επιπλοκές και όπως κατήγγειλε ο σύζυγός της δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστούν καθώς το ιατρείο δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένο. Η 24χρονη άφησε πίσω της δύο ανήλικα αγοράκια, τα οποία είχε γεννήσει με καισαρική και ήθελε να διακόψει την τρίτη κύηση γιατί πίστευε ότι θα αντιμετώπιζε προβλήματα.

    Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας καταδίκασε τον μαιευτήρα Νίκο Φωτιάδη σε ποινή φυλάκισης 4,5 χρόνων και τον αναισθησιολόγο Θεόδωρο Νικολακόπουλο σε φυλάκιση 3,5 χρόνων για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι δύο γιατροί άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    [11] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Για αρκετή ώρα τα είπαν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βασίλης Οικονομίδης και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Γιώργος Μπατατούδης. Η επίσκεψη του τελευταίου στη συμπρωτεύουσα στάθηκε αφορμή για τη συγκεκριμένη συνάντηση. Τα θέματα που συζήτησαν ήταν κυρίως τα οικονομικά προβλήματα που απασχολούν το σύλλογο, καθώς και το πλαίσιο ρύθμισης των χρεών ώστε να μπουν στην ειδική ρύθμιση ενόψει του νομοσχεδίου. Ο Βασίλης Οικονομίδης παράλληλα ενημέρωσε τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ για τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, ζητώντας τον για άλλη μια φορά να δώσει κάποιο ποσό ώστε να ξεπεραστουν τα οικονομικά προβλήματα.

    Στον αγωνιστικό τομέα απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του Μοράλες είναι ο προπονητής του Δικεφάλου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, αφού βλέπει να έχει καλή απόδοση, δείχνοντας ότι ξεπερνάει τον τραυματισμό του.

    Σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ρεπό, ενώ οι προπονήσεις θα ξαναρχίσουν και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα.

    [12] ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

    Βελιγράδι, 6 Απριλίου 2002 (20:37 UTC+2)

    Πολύ κοντά σε συμφωνία για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης βρίσκονται οι ηγέτες της Γιουγκοσλαβίας.

    "Η απόφαση θα ληφθεί το αργότερο έως αύριο", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γιουγκοσλαβίας Σάβο Μάρκοβιτς μετά τις σημερινές συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν επίσης ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ντράγκισα Πέσιτς, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας Βλάνταν Μπάτιτς, ο σύμβουλος του προέδρου της χώρας Βόισλαβ Κοστούνιτσα Γκράντιμιρ Νάλιτς, καθώς και ο περιφερειακός εισαγγελέας Ράντε Τέρζιτς.

    Στη σημερινή συνάντηση η ομάδα εργασίας συμφώνησε στις τεχνικές λεπτομέρειες του νομοσχεδίου και όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γιουγκοσλαβίας το κείμενο θα παραδοθεί σήμερα στους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού (Δημοκρατική Αντιπολίτευση Σερβίας - DOS και Συνασπισμός για τη Γιουγκοσλαβία) και αναμένεται έως αύριο το βράδυ να αποφανθούν αν το αποδέχονται ή όχι.

    Τη Δευτέρα το νομοσχέδιο θα εξεταστεί από τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, η οποία θα ζητήσει να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Βουλής την Τρίτη ή την Τετάρτη.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας Βλάνταν Μπάτιτς δήλωσε ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ψηφιστεί ο νόμος για τη συνεργασία με το Δικαστήριο της Χάγης και ότι θα υπάρξει άμεση έκδοση υπόπτων για εγκλήματα πολέμου.

    "Επιβεβαιώθηκε η θέση της σερβικής κυβέρνησης ότι ο ομοσπονδιακός νόμος για τη συνεργασία με τη Χάγη είναι αναγκαίος", είπε και άφησε αιχμές εναντίον της κρατικής ηγεσίας τονίζοντας ότι "χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος για να το αντιληφθούν ορισμένοι".

    Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ πάγωσαν τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας, ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, προς τη Γιουγκοσλαβία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του Βελιγραδίου να παραδώσει ύποπτους για εγκλήματα πολέμου.

    Ο κ. Μπάτιτς τόνισε ότι μετά την υιοθέτηση του νόμου η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στα δικαστήρια θα διαρκέσει 10 ημέρες και στη συνέχεια θα αρχίσει η έκδοση υπόπτων για εγκλήματα πολέμου που βρίσκονται στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

    [13] ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΕΚ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2002 (20:30 UTC+2)

    Με πολλές απουσίες, αλλά με διάχυτη την αισιοδοξία για νίκη η ΑΕΚ έφθασε στη Θεσσαλονίκη, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει στο Χαριλάου τον Αρη. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, για διαφορετικούς όμως λόγους. Η Ενωση για να εξακολουθήσει να ηγείται στη βαθμολογία μιας και ακολουθείται από τέσσερις άλλες μεγάλες ομάδες που περιμένουν το στραβοπάτημά της και ο Αρης για να υλοποιήσει το όνειρό του που είναι η έξοδός του στην Ευρώπη.

    Ο προπονητής της ΑΕΚ Φερνάντο Σάντος δε θα έχει στη διάθεσή του τους Κασάπη και Ζήκο, καθώς και τον Μαλαδένη, ενώ επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Ντέμης Νικολαίδης που θα αποτελέσει και το βαρύ πυροβολικό της αθηναϊκής ομάδας. Ένα άλλο σημαντικό όπλο για τον τεχνικό της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της, αφού περισσότερο από 2500 φίλαθλοί της θα είναι στο γήπεδο.

    Από την άλλη ο τεχνικός του Αρη κ. Κράους δεν αντιμετωπίζει απολύτως κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. «Πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να πιάσουμε την καλύτερη απόδοσή μας αν θέλουμε να φύγουμε από το γήπεδο με τη νίκη», αναφέρει και δείχνει ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

    Αύριο αναμένεται το γήπεδο Χαριλάου να είναι ασφυκτικά γεμάτο, αφού έχουν κινητοποιηθεί (εδώ και μέρες) όλοι οι σύνδεσμοι του συλλόγου για να το γεμίσουν.

    Κ.Π.

    [14] ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

    Αθήνα, 6 Απριλίου 2002 (20:24 UTC+2)

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του οδηγού του ΟΑΣΑ Ελευθέριου Ρουσιώτη, που χθες έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου που οδηγούσε και σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλο ένα.

    Ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός και ανέθεσε τη διενέργεια προανάκρισης για την υπόθεση στην Τροχαία, η οποία θα παραλάβει τις επόμενες ημέρες και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΕΘΕΛ για το δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους η 32χρονη Αναστασία Σταυροπούλου και ο 74χρονος Παναγιώτης Στεφανόγλου και να τραυματισθεί σοβαρά η 27χρονη Αδαμαντία Ρετσικάλη

    Χθες αργά το βράδυ εκδόθηκε το πόρισμα της Τριμελούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το οποίο κατέδειξε ότι το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του οδηγού. Σύμφωνα με το πόρισμα, το οποίο συντάχθηκε μετά από αναλυτικό μηχανολογικό έλεγχο των συστημάτων του λεωφορείου δεν διαπιστώθηκε καμία μηχανική βλάβη.

    [15] ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2002 (20:21 UTC+2)

    Ψάχνουν για πρόεδρο και χρηματοδότη στην ΚΑΕ Ηρακλής. Και δεν έχουν ώρα για χάσιμο, την στιγμή που ο οικονομικός έλεγχος βρίσκεται στο τέλος του. Απομένουν μόνο μερικές λεπτομέρειες και η ΚΑΕ Ηρακλής θα είναι έτοιμη να μπει στην ειδική ρύθμιση που έχει ήδη ψηφιστεί από την Πολιτεία για εξάλειψη των χρεών.

    Οι επαφές της διοικούσας επιτροπής δεν σταμάτησαν ποτέ. Πόσο μάλλον τώρα που όλα φαίνεται πως οδεύουν προς το τέλος. Την ευθύνη των συναντήσεων- συζητήσεων έχει ο προεδρεύων της επιτροπής Βασίλης Δημαρέλος. Ο τελευταίος λέγεται ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία των συζητήσεων με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον να αναλάβει το τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της σημερινής συνάντησης που είχε ο κ. Δημαρέλος με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Μυτιληναίο. Φυσικά οι τελικές αποφάσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα παρθούν μόνο σε περίπτωση που ξεκαθαρίσει το θέμα της εκκαθάρισης των χρεών. Μέχρι τότε κάθε πρόταση που υπάρχει τίθεται επί τάπητος από όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής

    Κ.Π.

    [16] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΥΡΙΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2002 (20:15 UTC+2)

    «Ένα παιχνίδι είναι Γιατί όχι». Αυτό λένε σήμερα οι παίκτες του Αμαρουσίου, μία μέρα πριν την συμμετοχή τους για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στο μεγάλο τελικό. «Είμαστε το φαβορί της διοργάνωσης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Μας ενδιαφέρει ο θεσμός και η κατάκτηση του κυπέλλου. Πάνω από όλα όμως εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι», τονίζει από την άλλη ο άσος του Ολυμπιακού. Αλφόνσο Φόρντ.

    Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί αύριο στις 19:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τον Ολυμπιακό, να φαντάζει ως φαβορί.

    Δύο ώρες νωρίτερα, στις 17:00 οι χαμένοι των ημιτελικών, δηλαδή ο Παναθηναϊκός και ο Πανελλήνιος, θα παίξουν στον μικρό τελικό.

    «Μας ενδιέφερε ο θεσμός του κυπέλλου, αλλά δυστυχώς μείναμε εκτός. Για μας απομένει το πρωτάθλημα όπου θα στρέψουμε την προσοχή μας», επισημαίνει ο προπονητής του ΠΑΟ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

    [17] ΣΧΟΛΙΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

    Αθήνα, 6 Απριλίου 2002 (19:46 UTC+2)

    "Ο πρωθυπουργός στον πανικό του αναζητεί σανίδα σωτηρίας στην οξύτητα και την πόλωση", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Σημίτη στην Κεφαλλονιά.

    "Ο κ. Σημίτης είναι ήδη 6 χρόνια Πρωθυπουργός. Ο ίδιος, οι υπουργοί του και τα κορυφαία κομματικά στελέχη του, κυβερνούν τη χώρα επί 20 ολόκληρα χρόνια", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε:

    "Αντί λοιπόν να παριστάνει τον τιμητή, οφείλει να απολογηθεί, για όλα εκείνα που παρέλειψε να συμπεριλάβει στον απολογισμό του κυβερνητικού του ''έργου''.

    Το ότι δηλαδή:

    - Η Δημόσια Διοίκηση μαστίζεται από τη διαφθορά και ταυτίζεται με την ασυδοσία

    - Το Ασφαλιστικό οδηγείται και πάλι σε αδιέξοδο

    - Η ανεργία βρίσκεται σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων

    - Ο αγροτικός κόσμος έφτασε στα όρια της απόγνωσης

    - Η δήθεν δωρεάν Παιδεία κατάντησε το μεγαλύτερο ψέμα του ''εκσυγχρονισμού''

    - Η δημόσια Υγεία εκπέμπει εικόνες ντροπής, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

    - Το γεγονός ότι μετά από 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους εταίρους της στην Ε.Ε.:

    πρώτη στη διεύρυνση των περιφερειακών ανισοτήτων

    πρώτη στην επέκταση της φτώχειας

    τελευταία στην πραγματική σύγκλιση

    τελευταία στην παραγωγικότητα

    τελευταία στην ανταγωνιστικότητα.

    - Οι διαρθρωτικές αλλαγές συνεχώς εξαγγέλλονται και ποτέ δεν υλοποιούνται

    - Οι αποκρατικοποιήσεις οδηγούνται σε τραγική αποτυχία

    - Στο Χρηματιστήριο συντελέστηκε ένα έγκλημα σε βάρος 1,5 εκατομμυρίου πολιτών και πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των πολλών για χάρη των ολίγων".

    "Ο κ. Σημίτης και οι προπαγανδιστές της εικονικής πραγματικότητας ματαιοπονούν. Ο ελληνικός λαός είναι πολύ πιο ώριμος, απ' όσο νομίζουν. Γνωρίζει πλέον καλά ότι δεν έχει τίποτα πια να περιμένει από μια κουρασμένη Κυβέρνηση. Και από έναν Πρωθυπουργό που στον πανικό του αναζητεί σανίδα σωτηρίας στον λαϊκισμό, στην πόλωση, στην οξύτητα και στον φανατισμό. Από έναν Πρωθυπουργό που στην αδυναμία του να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τους Ελληνες πολίτες, επιχειρεί συνειδητά να τους διχάσει", υπογράμμισε.

    [18] ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    Αγκυρα, 6 Απριλίου 2002 (19:24 UTC+2)

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους τουρκικών πόλεων ζητώντας από το Ισραήλ να αποσύρει τα στρατεύματά του από τις παλαιστινιακές περιοχές.

    Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Αγκυρα, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν σε κεντρική πλατεία ισλαμικές ομάδες για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και το λαό του, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ και φώναξαν συνθήματα εναντίον του Ισραήλ, υπό την αυστηρή επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

    Στην Κωνσταντινούπολη μέλη εργατικών συνδικάτων και γυναικείων οργανώσεων άφησαν μαύρο στεφάνι μπροστά από το προξενείο του Ισραήλ.

    Στην Τραπεζούντα, περίπου 3.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν κινήσεις πολιτών και μικρά πολιτικά κόμματα και επέκριναν την πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν.

    Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν επίσης στην Αδριανούπολη από αριστερά κόμματα και εργατικά συνδικάτα και στην Προύσα.

    Η αστυνομία συνέλαβε στην Προύσα 23 διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στις εντολές των αστυνομικών να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    [19] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2002 (19:21 UTC+2)

    Μεγάλη νίκη με 4-0 πέτυχε η Καλλιθέα επί της πρωτοπόρου Προοδευτικής στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Τα τέρματα σημείωσαν ο Σαββίδης στο 40' και 49', ο Γκέκας στο 63' και ο Τσιμπλίδης στο 78'. Επίσης σπουδαία νίκη με 1-0 πέτυχε και ο Αθηναϊκός επί του Πανσερραϊκού, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Αλβέρτης στο 58` με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

    Αύριο στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες:

    15.30 (Αγιος Νικόλαος) Αγιος Νικόλαος- Γιάννινα

    15.30 (Νεάπολη) Χαλκηδόνα- Απόλλωνας

    15.30 (Βόλος) Ολυμπιακός Βόλου- Παναιγιάλειος

    15.30 (Καλαμάτα) Καλαμάτα- Καλαμαριά

    19.30 (Πάτρα) Πατραϊκός- Πανηλειακός

    Η βαθμολογία: Προοδευτική 43, ΠΑΣ Γιάννινα 41, Καλαμαριά 40, Καλλιθέα 38, Αθηναϊκός 36, Πανσερραϊκός 32, Χαλκηδόνα 30, Ολυμπιακός Βόλου 29, Πανηλειακός 29, Πατραϊκός 27, Απόλλων Αθηνών 26, Καλαμάτα 22, Παναιγιάλειος 18, Αγιος Νικόλαος 11.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα μηδενισμό και μείον ένα βαθμό.

    [20] ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

    Αθήνα, 6 Απριλίου 2002 (19:15 UTC+2)

    Ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Πάχης Μεγάρων, όταν από άγνωστη αιτία, συγκρούστηκαν τα δεξαμενόπλοια, ''Βυζάντιο'' και ''Βασίλειος ΙΙΙ''. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα πλοία και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

    Από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας που διενεργεί και την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων μέχρι κατάθεσης πιστοποιητικών από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

    [21] ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΚΟΚΚΩΔΗΣ

    Μόσχα, 6 Απριλίου 2002 (19:14 UTC+2)

    Ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25αρας πισίνας που διεξάγεται στη Μόσχα. Το πέτυχε ο Γιάννης Κοκκώδης στα προκριματικά των 100μ. με χρόνο 56.02. Η προηγούμενη πανελλήνια επίδοση ήταν δική του με 57.07 και την κατείχε από τις 8 Δεκεμβρίου του 2001.

    [22] ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2002 (19:10 UTC+2)

    Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ πριν από τρεις περίπου εβδομάδες στάθηκαν αφορμή για την ΟΥΕΦΑ να τιμωρήσει τον προπονητή των «πρασίνων» Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο τελευταίος δεν θα μπορέσει να καθίσει στον πάγκο της ομάδας του στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ της Βαρκελώνης.

    [23] ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    Μοναστήρι, 6 Απριλίου 2002 (19:01 UTC+2)

    Το Μοναστήρι στην ΠΓΔΜ επισκέφτηκε το μεσημέρι ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης, Ζλάτκο Μπρτσκοφσκι.

    Στη διάρκεια συνομιλίας που είχαν ο κ.Πασχαλίδης υπογράμμισε την ανάγκη της διασυνοριακής συνεργασίας, λέγοντας ότι, αν κάνουμε πιο αισθητή αυτή τη συνεργασία, τότε θα καταφέρουμε να βρούμε πόρους από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση των αντίστοιχων δράσεων. Ενημέρωσε το δήμαρχο ότι στη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ του έθεσε το αίτημα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Μοναστηρίου.

    Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και ο δήμαρχος της πόλης, λέγοντας ότι η σύνδεση αυτή είναι εξαιρετικής σημασίας και δεν θα βοηθήσει μόνο τους ελληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Μοναστήρι, αλλά και τους Σκοπιανούς επιχειρηματίες, καθώς αυτή η διαδρομή είναι η πιο σύντομη μέχρι το λιμάνι της Θεσαλονίκης.

    Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι η Ελληνες επενδυτές στην περιοχή δραστηριοποιούνται κυρίως στην κλωστοϋφαντουργία, ενώ υπάρχουν και δύο σούπερ - μάρκετ ελληνικών συμφερόντων. Παρατήρησε ότι η παρουσία αυτή είναι μικρότερη από αυτή που θα έπρεπε, αλλά είναι σημαντική διότι απασχολεί αρκετούς εργαζόμενους. Αναφέρθηκε επίσης στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την Κοζάνη, με την οποία το Μοναστήρι έχει αδελφοποιηθεί και ζήτησε να υπάρξει στήριξη από την ελληνική πλευρά για την εκπόνηση διασυνοριακών προγραμμάτων.

    Είχε διατυπωθεί πρόταση να ιδρυθεί ελεύθερη ζώνη εμπορίου στο Μοναστήρι, η οποία, όμως, δεν υλοποιήθηκε και ο δήμαρχος την ξαναφέρνει στο προσκήνιο.

    Ο κ.Πασχαδίδης επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Νωρίτερα το πρωί είχε επισκεφτεί την Οχρίδα και το μοναστήρι του Αγίου Ναούμ. Το βράδυ ο υπουργός επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ.

    Ν.Ρ.

    [24] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ Σ. ΑΝΤΙΝΟΡΙ

    Λονδίνο, 6 Απριλίου 2002 (18:52 UTC+2)

    Αντιδράσεις προκαλεί και πάλι ο Ιταλός γιατρός ειδικός σε θέματα γονιμότητας Σεβερίνο Αντιμόρι, ο οποίος υποστήριξε ότι πέτυχε να κλωνοποιήσει ένα ανθρώπινο έμβρυο.

    Την είδηση μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι ο Αντινόρι έκανε την ανακοίνωση αυτή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είπε ότι η γυναίκα που θα γεννήσει τον πρώτο ανθρώπινο κλώνο διανύει την 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της.

    Ο Αντινόρι δεν αποκάλυψε τα στοιχεία της γυναίκας, ούτε λεπτομέρειες για την τεχνική που εφάρμοσε. Είπε ωστόσο ότι στο πρόγραμμα ανθρώπινης κλωνοποίησης συμμετείχαν 5.000 ζευγάρια.

    Ο Ιταλός γιατρός είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων πέρσι, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γίνει ο πρώτος επιστήμονας που θα κλωνοποιήσει άνθρωπο. Στην προσπάθεια κλωνοποίησης ανθρώπινων εμβρύων ο Αντινόρι συνεργάζεται με τον Πάνο Ζαβό, πρώην καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι των ΗΠΑ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 6 April 2002 - 19:13:56 UTC