Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-10-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΠΟΥΣ: "ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ" Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
  • [02] ΛΑΛΙΩΤΗΣ:ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ "17Ν"
  • [03] ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
  • [04] ΠΓΔΜ:ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ
  • [05] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [06] Η Κ.Ο.Θ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
  • [07] ΠΕΘΑΝΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ Ε. ΓΟΝΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
  • [08] ΣΥΚΙΕΣ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
  • [09] Ο Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
  • [10] ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο Σ.ΡΟΙΔΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
  • [11] O Σ.ΒΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [12] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
  • [13] 2η ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕ - ΚΒΟ - ΝΤΟ
  • [14] ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [15] ΓΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ Ο Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
  • [16] ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΙΒΟΥ
  • [17] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΙΟΥΦΑ ΣΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ
  • [18] ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α1: ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 19 - 28
  • [19] O K.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [20] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 0 - 1
  • [21] ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • [22] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 4
  • [23] ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 6 ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
  • [24] ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ Λ. ΚΑΚΙΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

  • [01] ΜΠΟΥΣ: "ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ" Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

    Ουάσιγκτον, 6 Οκτωβρίου 2002 (10:17 UTC+2)

    O Aμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Ο Μπους, δήλωσε ότι ο πόλεμος εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν ίσως τώρα να είναι "αναπόφευκτος," προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ιρακινό καθεστώς δεν αναπτύσσει όπλα μαζικής καταστροφής τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν την ύπαρξη ολόκληρων πληθυσμών.

    Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμα του, ο κ Μπους προσπάθησε να πείσει τους αμερικανούς πολίτες ότι ο κίνδυνος είναι ορατός και ότι δεν του έχουν απομείνει άλλες επιλογές εκτός άπο αυτή της επίθεσης, μετέδωσε το ΒΒC.

    Όμως, Ευρωπαίοι και Αραβες ηγέτες δε συμφωνούν με τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου και προειδοποιούν για τις τρομακτικές επιπτώσεις που θα έχει ένας πόλεμος εναντίον του Ιράκ.

    Από την πλευρά της η Βαγδάτη, συνεχίζει τις διπλωματικές προσπάθειες στα γειτονικά της κράτη προκειμένου να πείσει την ηγεσία τους να μην συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε ενδεχόμενη επίθεση.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεχθεί τα πυρά πολλών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Τομ Ντάσλ, που τον κατηγορούν ότι ετοιμάζεται για μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράκ χωρίς προφανή αιτία.

    Οι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι τόσο το ραδιοφωνικό μήνυμα του κ. Μπους, όσο και η ομιλία του, που αναμένεται αύριο το βράδυ, έχουν στόχο να πείσουν τους αμφιταλαντευόμενους πολίτες και πολιτικούς ότι η Βαγδάτη αποτελεί παγκόσμια απειλή.

    Ο Μπους δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του Ιράκ μετά από μια μελλοντική πολεμική σύρραξη.

    Την ώρα όμως που οι ΗΠΑ επιθυμούν την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεϊν απο την εξουσία, ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χαβιέρ Σολάνα εκφράζει την αντίθεση του.

    Η Βρετανία πάντως στηρίζει τις αμερικανικές θέσεις, ενώ χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία έχουν εκφράσει τους ενδοιασμούς τους για την αναγκαιότητα μιας στρατιωτικής επιχείρησης. Αντιθέτως πιέζουν τα Ηνωμένα Εθνη να στείλουν και πάλι τους διεθνείς επιθεωρητές όπλων στη Βαγδάτη προκειμένου να διαπιστώσουν εάν το Ιράκ διαθέτει πράγματι όπλα μαζικής καταστροφής.

    [02] ΛΑΛΙΩΤΗΣ:ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ "17Ν"

    Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2002 (10:50 UTC+2)

    Την πρόταση να μετατραπεί η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε μια παλλαϊκή εκδήλωση κατά της τρομοκρατίας της "17 Νοέμβρη", απευθύνει προς τα κόμματα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, μέσω συνέντευξης του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    "Αυτή θα είναι η απάντηση της δημοκρατίας στους τρομοκράτες, αλλά και στους χουντικούς, τους τιποτόφρονες της εποχής εκείνης που σήμερα δικάζουν την Αριστερά και την αντιδικτατορική αντίσταση", τονίζει και προσθέτει:"Εχουμε πολιτικό, ιστορικό και ηθικό χρέος όλοι όσοι αντισταθήκαμε στη δικτατορία, όλοι όσοι πιστέψαμε και πιστεύουμε στη δημοκρτία, την ελευθερία και τα δικαιώματα, μέσα από ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο να ακυρώσουμε συμβολικά και ουσιαστικά κάθε συνειρμό ανάμεσα στη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου και τις εγκληματικές πράξεις ορισμένων κουμπουροφόων που τότε άλλωστε ήταν και απόντες".

    Σχετικά με τη δράση κουκουλοφόρων το τελευταίο διάστημα ο κ. Λαλιώτης υπογραμμίζει:"Πιστεύω ότι οι ιαχές, τα συνθήματα και η βία των διαφόρων "κουκουλοφόρων", όπως και η όποια μορφή ανοχής ή υπεράσπισης της τρομοκρατίας, είναι ζωτική ανάγκη για το παρόν και το μέλλον της δημοκρατίας να καταδικαστούν απερίφραστα από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, από το σύνολο του ελληνικού λαού".

    Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή επισημαίνει ότι "έχει καταστεί δέσμιος της ακροδεξιάς. Γιατί την ίδια στιγμή που επαγγέλλεται με τον μέχρι πρόσφατα υβριστή του Γιάννη Τζαννετάκο το λεγόμενο άνοιγμα στο "μεσαίο χώρο", την ίδια στιγμή αυτοακυρώνεται και αυτοδιαψεύδεται επιλέγοντας με προκλητικό τρόπο για δημάρχους και νομάρχες αμετανόητους φιλοχουντικούς και ακροδεξιούς και διορισμένους από τη χούντα δημάρχους και προαναγγέλλοντας παζάρια, αρραβώνες και γάμους με το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη στο β΄γύρο".

    Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση της μάχης των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και απευθύνεται στην Αριστερά προτείνοντας συμπόρευση και συνεργασία όχι μόνο στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά σε όλους τους θεσμούς και κοινωνικούς χώρους μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και αλληλεγγύη. "Οι τελευταίες εξελίξεις στη Γερμανία και τη Σουηδία αποδεικνύουν ότι το όραμα και το ρεύμα μιας πολυκομματικής κεντροαριστεράς είναι ζωντανό , επίκαιρο, ελπιδοφόρο και νικηφόρ και προεκτείνεται με τη συνεργασία διαφορετικών δυνάμεων ακόμη και στο πεδίο ης διακυβέρνησης", σημειώνει.

    [03] ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

    Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2002 (09:51 UTC+2)

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του κακοποιού Νίκου Παλαιοκώστα, από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς, ο οποίος κατάφερε χθες βράδυ να ξεφύγει απο μπλόκο της αστυνομίας σε αγροτική περιοχή, κοντά στη Λαμία.

    Ο Παλαιοκώστας εντοπίσθηκε χθες αργά το βράδυ μεταξύ των χωριών Κομποτάδες-Μεξιάτες, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας, και μετά από μία ώρα καταδίωξης από την αστυνομία, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε.

    Στις έρευνες μετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και μονάδες των ΕΚΑΜ από την Αθήνα.

    Ο Παλαιοκώστας μαζί με τον αδελφό του Βασίλη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, εμπλέκονται σε αρκετές υποθέσεις ανθρωποκτονιών, σε ληστείες, τραπεζών, καθώς και στην απαγωγή, το Δεκέμβριο του 1995, του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαϊτογλου στη Θεσσαλονίκη.

    [04] ΠΓΔΜ:ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2002 (11:49 UTC+2)

    Μήνυμα προς την Αθήνα ότι οι σχέσεις των δυο χωρών θα γίνουν ακόμη καλύτερες, απευθύνει ο νικητής των εκλογών στην ΠΓΔM, αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης (SDSM), Mπράνκο Tσερβένκοφσκι, στην πρώτη, μετά την εκλογική του επιτυχία, συνέντευξη στην "Καθημερινή της Κυριακής". Ο κ.Τσερβένκοφσκι, που όπως όλα δείχνουν θα χρισθεί για δεύτερη φορά πρωθυπουργός, διαβεβαιώνει τους Eλληνες επενδυτές, που ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα του αλλά και όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν μελλοντικά, ότι δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς, όπως λέει, "θα υπάρχει καλό κλίμα γι'αυτούς".

    "Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα θα είναι από τις πιο υψηλές προτεραιότητες τη κυβερνησής μας. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, τα σύνορά μας με την Ελλάδα είναι σύνορα με την Ευρώπη και αυτό δίνει οπωσδήποτε μεγαλύτερη βαρύτητα στις μεταξύ μας σχέσεις", λέει χαρακτηριστικά ο κ.Τσερβένκοφσκι.

    Τονίζει ότι δεν έχει καμια προκατάληψη με την ελληνική επενδυτική δραστηριότητα στην ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζοντας εξαίρετες και ωφέλιμες στο έπακρον τις ελληνικές επενδύσεις, διευκρινίζοντας ότι η μόνη επένδυση που δημιούργησε αντιπαράθεσε και έριξε σκιά σε όλες τις υπόλοιπες, ήταν η συμφωνία αγοράς του διυλιστηρίου της ΟΚΤΑ από τα ΕΛΠΕ, για την οποία από τη θέση της αντιπολίτευσης είχε καταγγείλει ως ζημιογόνο για τη χώρα του.

    "Δεν έχω καμιά προκατάληψη για το αν οι επενδύσεις έρχονται από την Ελλάδα. Πρέπει να σας πω ότι πάνω από το 90% των ελληνικών επενδύσεων στη χώρα μας είναι διαφανείς και ωφέλιμες στο έπακρον. Και είναι δυσάρεστο ότι αυτά τα λαμπρά παραδείγματα δεν έτυχαν καμιάς προβολής", τονίζει ο κ.Τσερβένκοφσκι και αναφέρει μια σειρά παραδειγμάτων. Την είσοδο του "Τιτάνα" στην τσιμεντοβιομηχανία της ΠΓΔΜ η οποία ήταν πολύ επιτυχής, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, όπως λέει. "Ολοι είναι ικανοποιημένοι, όμως δεν προβλήθηκε δυστυχώς ικανοποιητικά". Επίσης, την είσοδο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Στοπάνσκα Mπάνκα. "Εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για μια εξαίρετη επένδυση και τη στηρίξαμε δημόσια και στη Bουλή. Η είσοδος του ελληνικού κεφαλαίου στη ζυθοποιία "Σκόπτσκα Πιβάρα" και στην καπνοβιομηχανία στη "Στρούμιτσα Τάμπακα" αποτελούν εξαίρετα παραδείγματα".

    Για την επίμαχη συμφωνία αγοράς της ΟΚΤΑ λέει: "Η δέσμευση για διαφάνεια πριν απ' όλους είχε η κυβέρνηση της χώρας μου, η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για διαφάνεια είναι έναντι της ελληνικής κοινής γνώμης και όχι της δικής μας. Kαι γι' αυτό είπα ότι στο μέλλον περιμένω ακόμα καλύτερες σχέσεις και στον πολιτικό και στον οικονομικό τομέα και αν θέσουμε αυτές τις σχέσεις σ' ένα πιο διαφανές πλαίσιο θα έχουμε την υποστήριξη και από την κοινή γνώμη και δεν θα είναι σχέσεις μόνο προσωπικές ή μεταξύ των δύο κυβερνήσεων".Στην ερώτηση αν προτίθεται να επανεξετάσει τη συμφωνία αγοράς της ΟΚΤΑ, δηλώνει ότι η κυβέρνησή του δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε πράξεις πολιτικού ρεβανσισμού. Οπως λέει: "Δεν έχουμε δει καν τη συμφωνία. Οταν ήρθε προς κύρωση στη Bουλή οι βουλευτές δεν ήξεραν το ακριβές περιεχόμενό της. Αναφέρονται διάφορες παράγραφοι και υποσημειώσεις που δεν είναι καν γνωστές και όλη αυτή η σύγχυση δημιούργησε την εντύπωση κάποιας μυστικότητας και εν τέλει μιας ζημιογόνου συμφωνίας.Γι' αυτό, πριν απ' όλα πρέπει πρώτα να δούμε όλη τη συμφωνία, να δούμε ως κυβέρνηση τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί".

    Για την εκκρεμότητα που υφίσταται με την Ελλάδα σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αν η διευθέτησή του είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησής του, ο κ.Τσερβένκοφσκι λέει: "Παρήλθε μια περίοδος στις αρχές του 1990 που, λόγω των διαφορών για το όνομα, είχαν μπλοκαριστεί τα πάντα, ακόμα και οι διμερείς σχέσεις. Ακολούθησε μια περίοδος μετά την υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας, όπου παρέμειναν οι διαφορές σχετικά με το όνομα, παρ' όλα αυτά συμφωνήσαμε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ετσι έγινε σεβαστή η επιθυμία των δύο πλευρών στον πολιτικό και οικονομικό τομέα, καθώς και στον τομέα της ασφάλειας, χωρίς αυτο να αποτελεί εμπόδιο". Κατά τον κ.Τσερβένκοφσκι στην περίοδο που ακολουθεί, "οι δύο πλευρές πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις ή στις συνομιλίες, πέστε τις όπως θέλετε, για να βρεθεί λύση η οποία θα σέβεται τις ευαισθησίες και της μιας και της άλλης πλευράς. Με το πέρασμα του χρόνου, βλέπουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ στην αρχή μιλούσαμε σαν εχθροί τώρα μιλάμε ως φίλοι. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το τελευταίο είναι προτιμότερο για την επίλυση του προβλήματος".

    Σε ό,τι αφορά το σχηματισμό της μελλοντικής κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει τη συμμετοχή σ'αυτή του κόμματος του Αλί Αχμέτι. Παρόλο που ο συνασπισμός "Μαζί για τη Μακεδονία" του οποίου ηγήθηκε στην εκλογική αναμέτρηση, από μαθηματική, όπως λέει άποψη, μπορεί να σχηματίσει πλειοψηφία, "εμείς είμαστε σταθεροί στην πολιτική μας θέση, ότι για τη χώρα είναι καλό στην κυβέρνηση να συμμετέχει και ένα αλβανικό κόμμα. Οι εκλογές απέδειξαν ότι το κόμμα του Αχμέτι έχει μεγάλη νομιμοποίηση και δική μας θέση είναι να καλέσουμε το κόμμα αυτό να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Kατ' αυτόν τον τρόπο θα σεβαστούμε τη θέληση του εκλογικού Σώματος".

    Θέτει ωστόσο ως όρο ότι στην κυβέρνηση αυτή δεν θα συμμετέχουν άτομα που είχαν άμεση συμμετοχή στα αιματηρά γεγονότα πέρυσι, ενώ διαψεύδει ότι με το κόμμα του Αχμέτι γίνονται επαφές μέσω ξένων διπλωματών. "Προσωπικά δεν πιστέυω στην επιτυχία των συζητήσεων διά μεσολαβητών. Αν πρόκειται να συνεργαστούμε σε μια μελλοντική κυβέρνηση πρέπει να συνομιλούμε μεταξύ μας", λέει και διευκρινίζει ότι οι συνομιλίες θα γίνουν άμεσα με το UDI, όχι όμως προσωπικά με τον Αλί Αχμέτι, ενώ αποκλείει εκ προοιμίου την ανάληψη των νευραλγικών υπουργείων (Αμυνας, Εσωτερικών, Εξωτερικών) στους Αλβανούς. "Λαμβάνοντας υπ' όψιν τη γενική κατάσταση της χώρας, οπωσδήποτε είναι κάποια υπουργεία που δεν θα μπορούσαν να δοθούν σε άλλους εκτός από στελέχη της δικής μας νικηφόρας παράταξης", τονίζει.

    Για το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Aλί Aχμέτι, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να ενεργοποιήσει προεκλογικά με κίνδυνο να τιναχθούν τα πάντα στον αέρα, ο κ.Τσερβένκοφκσι λέει αναμένεται αυτές τις ημέρες να ληφθεί απόφαση στη Χάγη εάν κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί και να εμπίπτουν στις αρμοδιότητα του δικαστηρίου της για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. "Η κυβέρνησή μου θα σεβαστεί την απόφαση αυτή", τονίζει.

    Ο κ. Τσερβένκοφσκι δηλώνει επίσης ότι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του "θα είναι το ξερίζωμα του εγκλήματος". "Βασική αρχή τη συνεργασίας με το κόμμα του κ. Αχμέτι θα είναι και η από κοινού καταπολέμηση του εγκλήματος. Από τις εγκληματικές συμμορίες υποφέρουν και οι Aλβανοί και οι "Mακεδόνες". Το βέβαιον είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού απαιτεί τάξη, ασφάλεια και ειρήνη. Στην πραγματικότητα το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη επιθυμία του πληθυσμού για τάξη και ασφάλεια. Eκείνοι που μας ψήφισαν αυτό περιμένουν από εμάς. Αυτοί δε που ψήφισαν το κόμμα Αχμέτι, το ψήφισαν γιατί μια βασική διακήρυξη του προγράμματός του ήταν ότι θα εγγυηθούν την τάξη και την ασφάλεια".

    Για τα εναπομείνοντα ένοπλα τμήματα του πρώην UCΚ που συνεχίζουν τον αγώνα για το διαμελισμό της χώρας, ο κ.Τσερβένκοφσκι τονίζει ότι "η συμφωνία της Αχρίδας στην πραγματικότητα εκμηδένισε αυτήν την ιδέα, καθώς εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και η πλήρης εφαρμογή της είναι η πλέον πατριωτική κίνηση, επειδή μ' αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η χώρα στα σημερινά της σύνορα", ενώ θεωρεί ότι παρόμοιες εξτρεμιστικές ομάδες, με αυτές τις πεποιθήσεις, θα υπάρχουν και στις δύο πλευρές και στο μέλλον. "Θα είναι όμως σημαντικό αν αυτές οι ομάδες θα είναι περιθωριοποιημένες και χωρίς στήριξη από τον πληθυσμό. Αυτές οι εκλογές έδειξαν πρώτον ότι ούτε οι σλαβομακεδόνες ούτε οι Aλβανοί επιθυμούν τον διαμελισμό της χώρας και δεύτερον καθόρισαν αν θα έχουμε αποτελεσματική κυβέρνηση στον αγώνα εναντίον των εξτρεμιστικών ομάδων", υπογραμμίζει. Ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας. "Eίναι γεγονός ότι στην περσινή κρίση όλοι οι σημαντικοί διεθνείς παράγοντες, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. οι γείτονες και ιδιαίτερα αναφέρω την Ελλάδα, τάχθηκαν υπέρ της ακεραιότητας της χώρας".

    Για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει προκειμένου να μην επαναληφθούν οι συγκρούσεις με τους Aλβανούς, ο κ.Τσερβένκοφσκι τονίζει: "Πιστεύω ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω αλλά σίγουρα κάτι διαφορετικό. Η πολιτική του Γκεοργκιέφσκι ήταν το μοίρασμα των τομέων των συμφερόντων, μεταξύ του δικού του κόμματος και του κόμματος του κ. Τζαφέρι", λέει, κατηγορώντας ευθέως τον Γκεοργκίεφσκι και τον Αρμπεν Τζαφέρι για λαθρεμπόριο. "Μοίρασαν και τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος και τους διαδρόμους του λαθρεμπορίου. Είχαμε φθάσει σε μια παράλογη κατάσταση. Ποτέ οι σχέσεις μεταξύ δύο κομματικών ηγεσίων δεν ήταν τόσο αρμονικές".

    Ακόμη, ο κ.Τσερβένκοφσκι προαναγγέλλει ότι θα δρομολογήσετε τη διαδικασία των ερευνών για το θέμα της διαφθοράς και των καταχρήσεων. "Δεν πρόκειται να κάνουμε πολιτικό ρεβανσισμό, αυτό που θα κάνουμε σίγουρα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, είναι να επιτρέψουμε στους θεσμούς και στις υπηρεσίες του κράτους να κάνουν τη δουλειά τους. Και όπου έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εγκληματικών πράξεων, κατάχρηση δημόσιου χρήματος θα εφαρμοστούν οι νόμοι και θα αποδοθούν ευθύνες. Δεν θα υπάρξουν πάντως πολιτικές διώξεις, αυτό το υπογραμμίζω, πλην όμως θα λειτουργήσει το κράτος δικαίου. Η λειτουργία δεν αφορά μόνο σε όσα προηγήθηκαν αλλά και στη λειτουργία της αυριανής κυβέρνησης και οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης".

    [05] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Aθήνα, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:57 UTC+2)

    Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας κατηγορώντας την για παζαρέματα με ακροδεξιούς προκειμένου να πετύχει τους μικροκομματικούς στόχους της έδωσε απόψε το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ που διοργανώθηκε στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στου Φιλοπάππου

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η δημοκρατία αντιμετωπίζει νέου τύπου πιέσεις και κινδύνους γεγονός που επιβάλλει νέου τύπου αγώνες και σημείωσε χαρακτηριστικά: «όσοι επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου από τα υπαρκτά του παρόντος στα ανύπαρκτα του παρελθόντος ας συνέλθουν επιτέλους και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη σύμπραξη όλων για τη θεσμική θωράκιση της πολιτείας. «Η δημοκρατία είναι άμεση συνυφασμένη με την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Αν υπάρχει κοινωνική κρίση υπάρχει πρόβλημα σε βάρος της δημοκρατίας. Και η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα σε βαθιά κρίση» σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως όλες οι διεθνείς εκθέσεις πιστοποιούν ότι το 22% των ελληνικών νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των 15 της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στη διεύρυνση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.

    [06] Η Κ.Ο.Θ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

    Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:47 UTC+2)

    Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελούν πανελλαδική πρωτοτυπία δεδομένου ότι όλοι οι άλλοι δήμοι έχουν αποδεχτεί το αίτημα και έχουν αποδώσει τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων».

    Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κάνει λόγο για προεκλογικά πολιτικά παιχνίδια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε βάρος των εργαζόμενων και επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο για αρνητική ερμηνεία της όποιας ασάφειας του νόμου αλλά και στην κυβέρνηση για άρνηση θεραπείας της νομικής αυτής ασάφειας.

    «Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να βγάλει τα συμπεράσματά του, να καταδικάσει τους συνδυασμούς των κ. Παπαγεωργόπουλου και Βούγια και να στηρίξει τους συνδυασμούς που υποστηρίζει το ΚΚΕ» προσθέτει η ανακοίνωση.

    [07] ΠΕΘΑΝΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ Ε. ΓΟΝΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Σε ηλικία 87 χρόνων πέθανε από ανακοπή καρδιάς η δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, και διακεκριμένη μεταφράστρια, Ελένη Γονατοπούλου. Η κηδεία της θα γίνει αύριο στη 1:30 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Παπάγου.

    Η Ελένη Γονατοπούλου γεννήθηκε στην Ελβετία το 1915 και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Ιστορία και Αρχαιολογία. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1950 από την εφημερίδα "Το Βήμα" όπου παρέμεινε έως το 1981, που συνταξιοδοτήθηκε.

    Παράλληλα εργάστηκε στις εφημερίδες "Ανεξάρτητος Τύπος" και "Νίκη" και συνεργάστηκε με το περιοδικό "Κόσμος, επιστήμη και ζωή" του Λουκή Ακρίτα.

    Στο μεταφραστικό της έργο περιλαμβάνονται τα έργα: "Μια νύχτα στη Λισσαβώνα" (Εριχ Μαρία Ρεμάρκ), "Μπράντ" (Ιψεν), "Οι Μικροαστοί" (Μ. Γκόρκι), "Θάνατος στον πύργο" και "Η Μάνα" (Περλ Μπακ) και "Ο Σταθμός του Καρκίνου" (Σολζενίτσιν). Επίσης μετέφρασε αστυνομικά μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι και του Ζωρζ Σιμενόν.

    Στην κοινωνική και πολιτική της δράση, υπήρξε, από τα σχολικά της χρόνια μέλος της ΟΚΝΕ, και αργότερα ως μέλος του ΚΚΕ έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Για τη δράση της αυτή φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και αλλού από το 1947 έως το 1949.

    Στη συνδικαλιστική της δραστηριότητα ήταν μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944 και τα τελευταία χρόνια εκλεγόταν συνεχώς ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

    [08] ΣΥΚΙΕΣ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:38 UTC+2)

    Θα συνεχιστούν αύριο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Συκεών, οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κτισμάτων στην οδό Μεσολογγίου προκειμένου να αρχίσουν τα προγραμματισμένα έργα υποδομής και οδοποιίας, δηλαδή η διάνοιξη της οδού, η κατασκευή πεζοδρομίων, η αντικατάσταση και υπογείωση του δικτύου ύδρευσης και η τοποθέτηση δημοτικού δικτύου φωτισμού.

    Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης πρόκειται για μια χρόνια προσπάθεια προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο για τις μετακινήσεις τους. Με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο κ. Δανιηλίδης σημειώνει πως η διοίκηση του Δήμου βάζει στην άκρη το πολιτικό κόστος, όπως έκανε και στο παρελθόν.

    [09] Ο Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

    Γιαννιτσά, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:29 UTC+2)

    Με δικαιούχους των εργατικών κατοικιών στα Γιαννιτσά συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση και η ολοκλήρωση από την εργολάβο εταιρία των εργασιών κατασκευής των 44 κατοικιών.

    Επίσης, ο κ. Πασχαλίδης συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Θεοδωράκι του νομού Πέλλας και δήλωσε: "Χαιρετίζω τις πολιτιστικές- λαογραφικές εκδηλώσεις στο Θεοδωράκι, στους πρόποδες του Πάικου. Το γεγονός ότι για 7η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται έκθεση τυροκομικών προϊόντων δείχνει τη διάθεση των κατοίκων του χωριού να αναδείξουν το τοπικό προϊόν που είναι δεμένο με την παράδοση και τον πολιτισμό του χωριού. Το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στηρίζει και αυτή τη χρονιά τις εκδηλώσεις και ηθικά και οικονομικά. Αυτό το κάνουμε γιατί πιστεύουμε στη μεγάλη σημασία του αγροτουρισμού, στη μεγάλη σημασία της οικονομίας συνδυασμένου εισοδήματος, που μπορεί να υπάρξει σε περιοχές όπως το Θεοδωράκι".

    Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης επισκέφτηκε δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Βεγορίτιδας και Εδεσσας (Ανω Γραμματικό, Κάτω Γραμματικό, Αγρας, Πλατάνη, Φλαμουριά, Αγία Φωτεινή).

    Στο Ανω Γραμματικό ο κ.Πασχαλίδης συζήτησε με τους κατοίκους του ορεινού οικισμού τρόπους επίλυσης του ιδιοκτησιακού προβλήματος. Το θέμα θα είναι αντικείμενο συνάντησης εργασίας στο ΥΜΑ-Θ την Τετάρτη.

    Ο κ.Πασχαλίδης τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται στους δήμους Εδεσσας και Βεγορίτιδας στον τομέα του αγροτουρισμού, του ορεινού δασικού και χιονοδρομικού τουρισμού στον άξονα της σύνδεσης των δύο χιονοδρομικών κέντρων Καϊμάκτσαλαν - Τρία Πέντε Πηγάδια.

    [10] ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο Σ.ΡΟΙΔΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

    Ηράκλειο, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:24 UTC+2)

    Με ένα ακόμη μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα, το έβδομο στη διοργάνωση, ολοκληρώθηκε σήμερα στο "Λίντο" του Ηρακλείου το 4ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάε - Κβο - Ντο εφήβων - νεανίδων.

    Ο Στέργιος Ροίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 78 κιλών. Ο Ελληνας πρωταθλητής απέκλεισε διαδοχικά τον Τσεγκίνι από το Ιράν με 5-2, και στα προημιτελικά το Γερμανό Βόντσιτς (5-5 αλλά ο Ροίδης είχε καλύτερα σημεία). Στο ημιτελικό έπεσε πάνω στον Κορεάτη παγκόσμιο πρωταθλητή Γιού από τον οποίο έχασε 5-0.

    "Ηταν το πρώτο μου μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι ενθουσιασμένος. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχίας η τρίτη θέση και την οφείλω στο προπονητή μου", δήλωσε ο Ροίδης.

    [11] O Σ.ΒΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:19 UTC+2)

    «Προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών» χαρακτηρίζει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας, τον ισχυρισμό του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης υποκινούνται, όταν, όπως αναφέρει, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τους πρόσκεινται στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

    «Αν υπάρχει κάποιος υποκινητής αυτός είναι η αδικαιολόγητη στάση του κ. Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος ακόμη και για το θέμα των σκουπιδιών δεν μπορεί να εκτελέσει τα στοιχειώδη καθήκοντά του. Εάν και για την αποκομιδή των σκουπιδιών υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπαγεωργόπουλος, τότε ας μας εξηγήσει γιατί κατεβαίνει για δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βούγιας και προσθέτει πως η άθλια εικόνα της πόλης και ο υφιστάμενος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών είναι θέματα πολύ σοβαρότερα από τις όποιες δηλώσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου.

    «Η μόνη διέξοδος είναι η εφαρμογή του νόμου με άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, όπως έκαναν οι υπόλοιποι 950 δήμοι όλης της χώρας» αναφέρει ο κ. Βούγιας.

    [12] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

    Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:17 UTC+2)

    Για πανικό της κυβέρνησης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ρουσόπουλος σε δήλωσή του με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα ο οποίος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για εκφώνηση διχαστικών λόγων, περιφρόνηση της αυτονομίας της αυτοδιοίκησης και παζαρέματα με ακροδεξιούς προκειμένου να πετύχει τους μικροκομματικούς στόχους του.

    «Ο πανικός της Κυβέρνησης είναι φανερός. Στην αγωνία της, για το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αναζητά άλλοθι και σανίδα σωτηρίας. Επιχειρεί να διχάσει, να πολώσει, να αποπροσανατολίσει. Κάνει βουτιά στο χτες, κλείνοντας συνειδητά τα μάτια της στους πραγματικούς κινδύνους της ανεργίας, των κοινωνικών ανισοτήτων, της φτώχειας και της εγκατάλειψης της υπαίθρου. Αδιαφορεί για το σήμερα και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά από την ακρίβεια, την απουσία του κράτους και την ανασφάλεια για το αύριο των ίδιων και των παιδιών τους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

    Παράλληλα υπογραμμίζει ότι στις 13 και στις 20 Οκτωβρίου ο ελληνικός λαός θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε μια Κυβέρνηση, «η οποία», όπως αναφέρει, «απομονωμένη από την κοινωνία, δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο, παρά μόνο για το πώς θα μείνει γαντζωμένη στην εξουσία ».

    [13] 2η ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕ - ΚΒΟ - ΝΤΟ

    Ηράκλειο, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:16 UTC+2)

    Εντυπωσίασε με την παρουσία της η Ελλάδα στο 4ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάε - Κβο - Ντο εφήβων - νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο "Λίντο" του Ηρακλείου Κρήτης. Οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και κατέλαβαν τη 2η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

    Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η χώρα μας καταλαμβάνει μια τόσο υψηλή θέση, σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν 64 χώρες, αριθμός ρεκόρ. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάε - Κβο - Ντο κυριάρχησε η Κορέα.

    Πολυτιμότερος έφηβος της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Κορεάτης Λι Σου Σανγκ, ενώ στις νεάνιδες η Κορεάτισα Κιμ Γιούνγκ Μιν.

    Το βραβείο "ήθους" πήρε το Καζακστάν, ενώ καλύτερος διαιτητής της

    διοργάνωσης ανακηρύχθηκε ο Αλ Χατίμπ, από την Ιορδανία.

    [14] ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Ένοπλη ληστεία με έναν τραυματία σημειώθηκε σε κατάστημα ψιλικών τις πρώτες πρωινές ώρες στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα.

    Τρεις Ρουμάνοι εισέβαλαν στο κατάστημα και υπό την απειλή όπλου ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους δώσει τα χρήματα από το ταμείο. Ο ιδιοκτήτης αντιστάθηκε και οι δράστες τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στην κοιλιά. Στη συνέχεια αφαίρεσαν τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίστηκαν.

    Το θύμα νοσηλεύεται στο Λαϊκό νοσοκομείο και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Η αστυνομία εκτιμά πως η σύλληψη των δραστών είναι θέμα χρόνου. Ο αδελφός του θύματος αναγνώρισε τους δράστες καθώς διαμένουν στην περιοχή και επισκέπτονταν συχνά το κατάστημα.

    [15] ΓΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ Ο Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ

    Λευκάδα, 6 Οκτωβρίου 2002 (19:57 UTC+2)

    Για προσπάθεια πόλωσης, αποπροσανατολισμού και ανασκαφής του παρελθόντος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σουφλιάς, σε ομιλία του στην Λευκάδα, στο εκλογικό κέντρο του Υποψήφιου Νομάρχη κ. Χρ. Λάζαρη. Με αφορμή την επίθεση του πρωθυπουργού κατά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σουφλιάς τόνισε πως ο κ. Σημίτης καταφεύγει, και πάλι σε ακρότητες και χορεύει «σκληρό ροκ» προσπαθώντας να ταυτίσει την Ν.Δ με ακραία στοιχεία.

    «Όμως όλοι οι πολίτες γνωρίζουν πως η ποιότητα της δημοκρατίας σήμερα κινδυνεύει από το νοσηρό κατεστημένο, την καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων και την ταύτιση του κράτους με το κόμμα. Και όλες οι παραπάνω πολιτικές πρακτικές θα κριθούν και πρέπει να κριθούν σε αυτές τις εκλογές» είπε ο κ. Σουφλιάς.

    Εξάλλου χαρακτήρισε υποκριτική τη συζήτηση για το αν αυτές οι εκλογές είναι πολιτικές ή όχι υπογραμμίζοντας με σαφήνεια πως είναι πολιτικές, ιδιαίτερα για τις Νομαρχίες και τους μεγάλους Δήμους. «Σε αυτές συμμετέχει και εκφράζεται το σύνολο του εκλογικού σώματος και ο τρόπος με τον οποίον τις προσεγγίζουν τα κόμματα - ακόμα και αυτά που υποκριτικά αρνούνται τον πολιτικό χαρακτήρα τους - και βέβαια τα αποτελέσματά τους εκπέμπουν με τρόπο αυθεντικό σημαντικά πολιτικά μηνύματα» είπε ο κ. Σουφλιάς και πρόσθεσε: «Η παραδοχή αυτή δεν πρέπει να μας ξενίζει. Αυτό γίνεται και στο εξωτερικό, αυτό γινόταν πάντα και στην Ελλάδα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η πολιτική χρειάζεται καθαρές συμπεριφορές».

    [16] ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

    Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2002 (19:44 UTC+2)

    Σε μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα η θεμελίωση του "Σπιτιού του βόλεϊ" και του κλειστού σταδίου στίβου, στην Παιανία. Πρόκειται για μια νέα αθλητική εγκατάσταση στο νομό Αττικής που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2003.

    Το κλειστό της Παιανίας θα αντικαταστήσει εν μέρει το Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας" το οποίο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το 2004, λόγω των έργων που γίνονται εκεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Την θεμελίωση έκανε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Νίκος Εξαρχος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: "Πρόκειται για ένα έργο υποδομής, που θα είναι πραγματικά πολύτιμο για τους αθλητές του στίβου και του βόλεϊ αφού θα είναι το μοναδικό στο νομό Αττικής μετά το κλείσιμο του ΣΕΦ. Είναι στην ουσία το πρώτο προ-ολυμπιακό έργο που γίνεται για την Αθήνα. Το γεγονός ότι γίνεται μέσα σε τέσσερις μήνες μας γεμίζει άγχος. Με την συμπαράσταση των τοπικών φορέων βρήκαμε την καλύτερη λύση και το έργο θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2003".

    Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ΕΠΥΑ Γιάννης Σταματόπουλος και ο εθνικός προπονητής Οδυσσέας Παπατώλης, οι ολυμπιονίκες του στίβου Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, μέλη των εθνικών ομάδων, προπονητές  κλπ. Παρευρέθηκαν ακόμα ο δήμαρχος Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης, εκπρόσωποι της ΓΓΑ, μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, αθλήτριες της Εθνικής ομάδας βόλεϊ, αθλητές και αθλήτριες μπιτς βόλεϊ και σωματείων, καθώς επίσης παράγοντες του αθλήματος και παλαίμαχοι αθλητές.

    Το έργο κατασκευάζεται σε έκταση 20 στρεμμάτων που παραχώρησε ο δήμος Παιανίας, κοντά στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού. Το νέο κλειστό στάδιο χωρητικότητας 2.500 3.000 θεατών, κόστους 3 δις δρχ,  θα έχει περιμετρικά 6 διαδρόμους (200 μ στροφή) και άλλους οκτώ (στο μέσον) για τα σπρίντ (60 μ, 60 μ εμπ).

    Το νέο κλειστό στάδιο θα διατίθεται στον ΣΕΓΑΣ τρεις μήνες κατ' έτος (Δεκέμβριο-Φεβρουάριο) και τον υπόλοιπο χρόνο θα χρησιμοποιείται από την ΕΟΠΕ και το Δήμο Παιανίας για άλλες εκδηλώσεις.

    Σημειώνεται ότι μια αντίστοιχη λύση κλειστού προβλέπεται και για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε έκταση που διατίθεται από το Δήμο Πολίχνης.

    [17] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΙΟΥΦΑ ΣΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ

    Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2002 (19:38 UTC+2)

    Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας περιόδευσε προχθές, χθες και σήμερα, στη Θεσπρωτία και την Κέρκυρα και μίλησε σε συγκεντρώσεις των υποψήφιων Νομαρχών, που υποστηρίζονται από το κόμμα.

    Στη Θεσπρωτία παρέστη (μαζί με το Βουλευτή του Νομού Αν. Μπέζα και το Βουλευτή υπεύθυνο για την Αυτοδιοίκηση στο Νομό Θεσπρωτίας Μ. Βαρβιτσιώτη) και μίλησε στη συγκέντρωση του υποψήφιου Νομάρχη Ηλ. Βεσδρεβάνη, που έγινε στο Δήμο Παραμυθιάς. Στην Κέρκυρα παρέστη (μαζί με το Βουλευτή του Νομού Σπ. Σπύρου) και μίλησε στη συγκέντρωση του υποψήφιου Νομάρχη Αλ. Δεσύλλα.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τόνισε πως η χώρα μας είναι η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε., έχει το υψηλότερο ποσοστό φτωχών και τις χαμηλότερες κοινωνικές δαπάνες. Παράλληλα έχει τις τρεις στις επτά πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης, με φτωχότερη την Ηπειρο. Για τη Θεσπρωτία σημείωσε πως είναι ο φτωχότερος Νομός της Ηπείρου, της πιο φτωχής περιφέρειας της Ελλάδας, της φτωχότερης χώρας της Ευρώπης. «Η φτώχεια και η ανεργία έχουν προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις και αναγκάζουν τον κόσμο να εγκαταλείπει τη γη του, γεγονός που απεικονίζεται, άλλωστε, και στην τελευταία απογραφή, τα στοιχεία της οποίας οδηγούν τη Θεσπρωτία στην απώλεια μιας βουλευτικής έδρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας στις επιθέσεις του πρωθυπουργού εναντίον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και υποψηφίων Δημάρχων και Νομαρχών που υποστηρίζονται από το κόμμα, ο κ. Σιούφας υπογράμμισε: «Κάθε φορά που ο πρωθυπουργός αισθάνεται το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του, καταλαμβάνεται από το σύνδρομο της παρελθοντολογίας και επιχειρεί βουτιά στα χαρακώματα του παρελθόντος, για ν' ανασύρει στην επιφάνεια όποια φαντάσματα μπορέσει».

    [18] ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α1: ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 19 - 28

    Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2002 (19:30 UTC+2)

    Με την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αθηναϊκού έπεσε σήμερα η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε επί του αντιπάλου του άνετα με σκορ 28 - 19 και ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας.

    Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ ο Ιωνικός Ν.Φ. έχασε από το Δούκα 24 - 21, το Κολέγιο Αθηνών επικράτησε επί του Αρη Νίκαιας 27 - 18, ο ΒΑΟ νίκησε δίχως αγώνα τις Σχολές Ξυνή 10 - 0, το Κιλκίς συνέτριψε εκτός έδρας τον Αρχέλαο Κατερίνης 34 - 19, ενώ Φίλιππος Βέροιας και Πανελλήνιος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 20 - 20.

    [19] O K.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Αλεξανδρούπολη, 6 Οκτωβρίου 2002 (19:24 UTC+2)

    Στο πολιτικό μήνυμα των δημοτικών εκλογών στη χώρα μας αναφέρθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ του Νομού Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

    «Είναι δυνατόν να μην πάρουν πολιτική σημασία οι Δημοτικές εκλογές; Και προπαντός όταν συνοδεύονται από Νομαρχιακές εκλογές, που είναι κατεξοχήν πολιτικές εκλογές; Οι εκλογές είναι πολιτικές. Το μήνυμα θα είναι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Ας το πάρουν, επιτέλους, απόφαση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι το μήνυμα θα δοθεί και θα είναι σκληρό, διότι, όπως είπε, αυτή η Κυβέρνηση είναι αποτυχημένη, ανίκανη και πρέπει να φύγει το ταχύτερο από την χώρα.

    "Οι λαοί δεν χρειάζονται κυβερνήσεις που να είναι ευχάριστες, να λένε τα ευχάριστα. Οι λαοί χρειάζονται κυβερνήσεις που να λένε τα σωστά. Να κάνουν τα σωστά που θα βοηθούν τον τόπο με προοπτική και με μέλλον» πρόσθεσε.

    Για τις βουλευτικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε νίκη της Νέας Δημοκρατίας και είπε χαρακτηριστικά: «το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είναι άμα κερδίσει την Κυβέρνηση. Την Κυβέρνηση θα την πάρει. Το πρόβλημα είναι να μπορέσει να κυβερνήσει καλά, να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που θα μας κληρονομήσει το ΠΑΣΟΚ». Εκτίμησε τέλος πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει αυτό το βαρύ φορτίο.

    [20] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 0 - 1

    Πάτρα, 6 Οκτωβρίου 2002 (19:19 UTC+2)

    Σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η ποδοσφαιρική ομάδα του Αρη. Οι κίτρινοι επικράτησαν σήμερα εκτός έδρας επί του Πατραϊκού με σκορ 1 - 0 και καλούνται απλά στο γήπεδο Χαριλάου να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους "16" της διοργάνωσης.

    Το μοναδικό γκολ της συνάντησης το πέτυχε στο 73' λεπτό ο Νίκος Κυζερίδης. Με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Πατραϊκού Ζαφειρόπουλο, χαρίζοντας έτσι τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    Ο Γιώργος Φοιρός για το συγκεκριμένο ματς δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες Σαλαχεντίν Μπασίρ και Μιχάλη Πανόπουλο. Οι πατρινοί είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο ο Αρης κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του.

    [21] ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

    Ξάνθη, 6 Οκτωβρίου 2002 (19:07 UTC+2)

    Την ανάγκη ύπαρξης μιας σωστής αναπτυξιακής προσπάθειας στη Θράκη υπογράμμισε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα την περιοδεία του στη Θράκη. Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε την Ξάνθη τόνισε πως το μήνυμα που δίνει η Θράκη είναι το ίδιο που δίνει και η υπόλοιπη Ελλάδα. «Είναι αποδοκιμασία μιας ανίκανης Κυβέρνησης, η οποία είναι καιρός να φύγει, γιατί μόνο έτσι θα διευκολυνθεί η χώρα να βρει τον δρόμο της σε μια δύσκολη περίοδο» είπε χαρακτηριστικά.

    Είπε ακόμη ότι η Θράκη δίνει κι ένα άλλο μήνυμα: ότι η επαρχιακή Ελλάδα και ιδίως η ακριτική Ελλάδα είναι εγκαταλελειμμένη από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Εργα υποδομής δεν γίνονται. Αναπτυξιακή προσπάθεια δεν γίνεται. Ο αναπτυξιακός νόμος της Νέας Δημοκρατίας ήταν σωστός, αλλά δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε. Γιατί τον επωφελήθηκαν περισσότερο οι επιτήδειοι από τους αληθινούς επενδυτές. Η γεωργία στενάζει. Η περιφέρεια, η ορεινή περιοχή είναι εγκαταλελειμμένη. Τα γεωργικά προϊόντα της περιοχής περνούν κρίση. Γενικότερα, η Θράκη χρειάζεται περισσότερη στοργή και φροντίδα. Και, προπαντός, χρειάζεται μια σωστή αναπτυξιακή προσπάθεια, την οποία είμαι βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία, η οποία την είχε αρχίσει στην εποχή της, θα την συνεχίσει» σημείωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.

    Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα χωριά Εχίνο και Κένταυρο, ενώ στο εργοστάσιο της ΣΕΚΕ συζήτησε με εκπροσώπους των καπνοπαραγωγών τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην περιοδεία του τόν συνόδευσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Ευ. Μπασιάκος και Αλ. Κοντός, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Δράμας Καβάλας Ξάνθης, ο υποψήφιος Νομάρχης Ξάνθης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Λαλιώτη στη σημερινή ''Ελευθεροτυπία'' ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο θα είναι μια πορεία κατά της τρομοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως κάθε τι το οποίο είναι εναντίον της τρομοκρατίας, θα βρει σύμφωνη τη Ν.Δ. «Αλλά δεν φτάνουν μόνο τα λόγια, χρειάζονται και έργα. Και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει, όπως έχει υποσχεθεί, αποφασιστικά και στα επόμενα στάδια. Εμείς με υπομονή περιμένουμε. Αλλά επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης εξιχνίαση. Ότι το μαχαίρι πρέπει να πάει βαθειά στο απόστημα. Ότι πρέπει όχι μόνο τα εκτελεστικά όργανα, αλλά και οι εγκέφαλοι από πίσω και οι ενισχυτές και όσοι όλοι εμπλέκονται στην τρομοκρατία, πρέπει να αποκαλυφθούν και να δώσουν λόγο ενώπιον της ανεξάρτητης και δίκαιης Ελληνικής Δικαιοσύνης» σημείωσε.

    [22] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 4

    Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2002 (19:05 UTC+2)

    Ο Ολυμπιακός συνέτριψε σήμερα εκτός έδρας την Καλλιθέα με σκορ 4 - 1 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας και εξασφάλισε από νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το σημερινό σκορ μετατρέπει σε καθαρά τυπική διαδικασία τον αγώνα ρεβάνς της Ριζούπολης.

    Στο α' ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο και δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους. Στην επανάληψη όμως εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι και κατάφεραν να πετύχουν τέσσερα τέρματα σε διάστημα 20' λεπτών.

    Το 1 - 0 για τον Ολυμπιακό το έκανε ο Ζέτεμπεργκ στο 60', ενώ τα τέρματα ζευγάρωσε στο 74' ο Ντρασένα. Στο 77' ο Ζιοβάνι έγραψε το 3 - 0 για την ομάδα του Πειραιά ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αλέκος Αλεξανδρής διαμόρφωσε το 4 - 0.

    Ωστόσο ο Ζιοβάνι στο 81' χτύπησε εκτός φάσης τον Τσιμπλίδη και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Η Καλλιθέα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και στο 88' μείωσε το σκορ με τον Γκέκα.

    [23] ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 6 ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2002 (19:03 UTC+2)

    Μνημόσυνο με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο των έξι φιλάθλων του ΠΑΟΚ σε τροχαίο δυστύχημα πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Τέμπη. Το παρών έδωσαν συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων παιδιών, εκπρόσωποι των συνδέσμων του Δικεφάλου, μέλη της ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές της ομάδας.

    Το πούλμαν που μετέφερε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, μετά από αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όμως ξέφυγε από την πορεία του από λάθος χειρισμό του οδηγού και βρήκαν τραγικό θάνατο έξι νεαρά άτομα.

    Στο μεταξύ, την κλήρωση του β' γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Ελβετία περιμένουν στον ΠΑΟΚ. Στην κληρωτίδα θα μπουν συνολικά 48 ομάδες, με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών.

    [24] ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ Λ. ΚΑΚΙΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2002 (18:58 UTC+2)

    Πιθανότατα αύριο θα ανακοινωθεί επίσημα από τη διοίκηση της ΚΑΕ Ηρακλής η πρόσληψη του Λευτέρη Κακιούση στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ. Το μέχρι πρότινος τεχνικό δίδυμο του Γηραιού, Κώστας Πιλαφίδης και Παρασκευάς Μουρατίδης, δήλωσαν παραίτηση εξαιτίας των πολλών οικονομικών προβλημάτων και ο Κακιούσης επιστρέφει εκ νέου στο Ιβανόφειο.

    Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν και στα ταμεία του συλλόγου του Ηρακλή αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρήματα μόλις για την απόκτηση δύο ξένων παικτών μικρής αγοραστικής αξίας. Οι ξένοι θα προστεθούν στους νεαρούς ήδη υπάρχουν στο ρόστερ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 6 October 2002 - 18:13:41 UTC