Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-10-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΑ
  • [02] ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "17Ν"
  • [03] Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΒΟΥΓΙΑΣ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
  • [04] ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΜΟΥΛΑΣ ΟΜΑΡ
  • [05] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
  • [06] Η ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΕΠΟΧΗ...
  • [07] O Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [08] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [09] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Γ. ΣΓΟΥΡΟ
  • [10] ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ
  • [11] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
  • [12] AΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
  • [13] ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΛΑΒΕ Ο ΜΠ. ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ
  • [14] ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΑΔΗΝ
  • [15] ΓΚΕΟΑΝΑ: Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ
  • [16] ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ ΚΑΙ ΧΟΛΝΤΕΝ
  • [17] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ
  • [18] ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΚΛΕΜΕΝΤ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • [19] ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
  • [20] ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [21] ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
  • [22] ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [23] ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [24] ΕΒΕΡΤ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  • [01] ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΑ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2002 (13:17 UTC+2)

    Αδύναμο να συγκρατήσει την κατρακύλα του ΧΑΑ αποδείχτηκε και το επίπεδο των 1.750 μονάδων, καθώς στη μία μετά το μεσημέρι ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρούσε στις 1.748,17 μονάδες, αποδυναμωμένος κατά 2,47%. Πορεία ελεύθερης πτώσης ακολουθούσε ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, ενώ μεγάλες απώλειες κατέγραφαν και οι τράπεζες.

    Την ίδια ώρα, ο όγκος των συναλλαγών προσέγγιζε τα 23,5 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που είχαν αλλάξει χέρια, μόνο οι 19 ενισχύονταν, έναντι 302 πτωτικών και 53 στάσιμων. Μεγάλες απώλειες κατέγραφαν και οι τρεις δείκτες FTSE. Kατά 2,61% υποχωρούσε ο ASE-20 των επιλεγμένων blue chips, έναντι απωλειών 2,55% για τον MID-40 της μέσης κεφαλαιοποίησης και πτώσης 2,59% για οτν SMALL CAP-80 της μικρής.

    Την κατιούσα ακολουθούσαν και όλοι οι κλαδικοί δείκτες. Tις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 3,58%, κατέγραφε ο κλάδος των ασφαλειών, ενώ μεγάλη πτώση, σε ποσοστό 3,20%, σημείωνε και ο τηλεπικοινωνιακός δείκτης. Κατά 2,81% υποχωρούσε ο δείκτης των τραπεζών.

    [02] ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "17Ν"

    Άγκυρα, 7 Οκτωβρίου 2002 (11:40 UTC+2)

    Την απόφασή της να παρέμβει στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη» έκανε γνωστή η Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Turkish Daily News, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τόσο οι συγγενείς των Τούρκων διπλωματών που σκοτώθηκαν σε επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», όσο και οι διπλωμάτες που τραυματίστηκαν σοβαρά από επίθεση της οργάνωσης, ενδέχεται να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση.

    Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι αποφασίστηκε να μην εμπλακεί η Τουρκία ως κράτος αλλά μόνο οι συγγενείς των δύο νεκρών και οι τρεις διπλωμάτες που είχαν τραυματιστεί σοβαρά και ότι επίσης, καθώς εκτιμάται ότι την ίδια στάση θα ακολουθήσουν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Μεγάλη Βρετανία.

    Ν.Κ.

    [03] Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΒΟΥΓΙΑΣ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (14:22 UTC+2)

    Φωτογραφία: Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

    Εναντίον της κυβέρνησης και του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Βούγια, τον οποίο χαρακτήρισε "υποκινητή" των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, καταφέρθηκε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια.

    Σε δήλωση του ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογραμμίζει:"Την ώρα που το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και η Ν.Δ. δικαιώνουν τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και καταθέτουν σειρά τροπολογιών στη Βουλή για να μπορέσουν να πάρουν τα αναδρομικά του 1993 οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κυβερνητικός υποψήφιος συνεχίζει να υποκινεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις με πληρωμένα μηνύματα και δηλώσεις στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.

    Η απεργία η οποία κρίθηκε από τα Δικαστήρια παράνομη και καταχρηστική και οι καταλήψεις που παρά τη δικαστική απόφαση συνεχίζονται, δεν πλήττουν το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά καταστρέφουν την πόλη και καταρρακώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Τώρα πλέον το λόγο έχει ο λαός της Θεσσαλονίκης, ο οποίος-ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης-καλείται να δώσει απάντηση με την ψήφο του την ερχόμενη Κυριακή. Ενωμένοι όλοι οι Θεσσαλονικείς, θα αντισταθούμε στην καταστροφή της πόλης μας, θα διαφυλάξουμε τη λειτουργία της Δημοκρατίας".

    [04] ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΜΟΥΛΑΣ ΟΜΑΡ

    Καμπούλ, 7 Οκτωβρίου 2002 (10:18 UTC+2)

    Ο θρησκευτικός ηγέτης των Ταλιμπάν, μουλάς Ομάρ είναι ζωντανός στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο πρόεδρος Χαμιντ Καρζάι.

    Τόσο τα ίχνη του Ομαρ, όσο και αυτά του Οσαμα μπιν Λαντεν αναζητούνται εδώ και ένα χρόνο από την πολυεθνική δύναμη στην ασιατική χώρα, εδώ και ένα χρόνο.

    Ωστόσο, η προτεραιότητα της αφγανικής κυβέρνησης εντοπίζεται στην προσπάθεια αποκατάστασης των καθημερινών υποδομών, σε όλα τα επίπεδα.

    [05] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

    Ρώμη, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:57 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' χαιρέτησε την άφιξη του Πατριάρχη της ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Θεόκτιστου στο Βατικανό που αναμένεται να διαρκέσει επτά ημέρες.

    Απευθυνόμενος στον Ρουμάνο Πατριάρχη ο Ποντίφικας τον καλωσόρισε μιλώντας στα ρουμάνικα: "Η επίσκεψή σας αποτελεί σημάδι της αμοιβαίας θέλησής μας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που ακόμη φθείρουν την τέλεια επικοινωνία μεταξύ μας".

    [06] Η ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΕΠΟΧΗ...

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Το θέμα του Ιράκ κυριαρχεί στην διεθνή ειδησεογραφία τους τελευταίους μήνες και η Βαγδάτη βρίσκεται στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον, που προετοιμάζει μαζί με τη Βρετανία το έδαφος για μία νέα επίθεση κατά του Σαντάμ Χουσέιν. Ωστόσο πληθαίνουν οι φόβοι για μεγαλύτερες αναταράξεις στο εσωτερικό του Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Ιρακινού δικτάτορα αν τελικά επιτευχθεί.

    Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ και η Βρετανία καταφέρουν να πετύχουν την απομάκρυνση του Σαντάμ Χουσέιν από την προεδρία του Ιράκ και την καταστροφή των όπλων μαζικής καταστροφής, που ισχυρίζονται ότι διαθέτει οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες σε μία χώρα όπου η αντιπολίτευση επιζητά την εξουσία.

    Η αντιπολίτευση του Ιράκ έχει οργανωθεί σε τέσσερις κύριες ομάδες, σε ορισμένες από τις οποίες οι εσωτερικές αντιφάσεις είναι αρκετά ισχυρές. Πρόκειται για το Ιρακινό Εθνικό Κογκρέσο που ιδρύθηκε το 1992 από εξόριστους Κούρδους και σιίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει ομάδες ενόπλων στο ελεγχόμενο από τους Κούρδους Βόρειο Ιράκ. Η δεύτερη ομάδα είναι το Ιρακινό Εθνικό Σύμφωνο που απαρτίζεται κυρίως από λιποτάκτες αξιωματικούς του ιρακινού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας και έχει ως στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Χουσεΐν μέσω πραξικοπήματος στους κόλπους του στρατεύματος.

    Στην αντιπολίτευση συναντάμε επίσης το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και Πατριωτική Ενωση του Κουρδιστάν, τις δύο κυριότερες κουρδικές παρατάξεις στο Βόρειο Ιράκ, όπου η εξουσία της Βαγδάτης είναι υποτυπώδης και το Ανώτατο Συμβούλιο για την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράκ που απαρτίζεται από αντιφρονούντες των σιιτών του νότιου Ιράκ, οι οποίοι αποτελούν το 60% των 22 εκατομμυρίων κατοίκων του Ιράκ.

    Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και χωρίς την απόλυτη δικτατορία του Σαντάμ οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να κρατήσουν τη χώρα ενωμένη και να αποτρέψουν τις διασπαστικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν στην προσπάθεια ανάληψης της εξουσίας από τις παραπάνω ομάδες.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά την ήττα του Ιράκ, το 1991, στον πόλεμο του Περσικού οι Κούρδοι και οι σιίτες μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν σε μία προσπάθεια ανάληψης της εξουσίας αλλά η κυβέρνηση του Σαντάμ κατέπνιξε τις επαναστάσεις.

    Οι ΗΠΑ που στηρίζουν την ιρακινή αντιπολίτευση δεν φαίνεται να έχουν αποφασίσει για την τύχη της και τον μελλοντικό ρόλο που τυχόν να παίξει μετά την πτώση του Σαντάμ.

    Το Ιρακινό Εθνικό Εθνικό Σύμφωνο έχει ισχυρές διασυνδέσεις στο Πεντάγωνο και στο Κογκρέσο αλλά το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και η CIA εκτιμά ότι δεν είναι κατάλληλο για διακυβέρνηση και για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα.

    Ο ηγέτης της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν, Τζαλάλ Ταλαμπανί δηλώνει ότι υπάρχει κοινό όραμα των Κούρδων και των Αμερικανών για το Ιράκ και προσθέτει ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί ένα δημοκρατικό και πλουραλιστικό καθεστώς για τη χώρα.

    Ωστόσο ο Ταλαμπανί συμπληρώνει ότι δεν έχουν ακόμη διατυπωθεί οι λεπτομέρειες για μία τέτοια διακυβέρνηση αλλά υπάρχει η επιβεβαίωση ότι δεν θα αντικατασταθεί μία δικτατορία με μία άλλη.

    Το Ανώτατο Συμβούλιο για την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράκ υποστηρίζει μία ομόσπονδη λύση για το Ιράκ αλλά αρνείται την βοήθεια των Αμερικανών.

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες πληθαίνουν τα σενάρια για την μετά Σαντάμ εποχή. Οι πιο αισιόδοξοι εικάζουν ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία θα βοηθήσουν στην ανκοικοδόμηση του Ιράκ και στην ανάληψη της εξουσίας από ένα δημοκρατικό καθεστώς αλλά από την άλλη πλευρά μία νότα απαισιοδοξίας θέλει την χώρα να μαστίζεται από πραξικοπήματα και να ανατέλει μία νέα δικτατορία. Η ιστορία αναμένεται να δείξει ποιο σενάριο θα επαληθευτεί....

    Ο.Κ.

    [07] O Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Τη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο επισκέφθηκε το πρωί ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος ξεναγήθηκε σε πολλές βιομηχανικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ενώ αντάλλαξε απόψεις με επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

    Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε τη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης ως την καρδιά της οικονομίας της πόλης, του νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής και επισήμανε τα προβλήματα της περιοχής για τα οποία επιβάλλεται, όπως είπε, σχεδιασμός από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

    Αργότερα ο υποψήφιος νομάρχης περιόδευσε στην αγορά της Νεάπολης όπου συναντήθηκε με πολλούς εμπόρους και κατοίκους.

    Αύριο ο κ. Ψωμιάδης θα επισκεφθεί την Πολεοδομία.

    [08] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:35 UTC+2)

    Ημερίδα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Λιάνης έχει καλέσει για να συμμετάσχουν, τον Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Νίκο Εξαρχο, τον γραμματέα του τομέα αθλητισμού - πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Σμυρλή, τον τομεάρχη αθλητισμού της ΝΔ Γιώργο Ορφανό, τον πρόεδρο της ΕΟΕ Λάμπη Νικολάου, καθώς και τους προέδρους ΕΠΑΕ, ΠΣΑΠ, ΟΔΠΕ, ΠΣΑΤ, ΚΕΔ, των προπονητών και εκπροσώπους της «ΑΘήνα 2004 και των ΤΕΦΑΑ.

    Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, όπως οι: Μίμης Δομάζος, Μίμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Σιδέρης, Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Κούδας, Κώστας Αϊδινίου, Γιάννης Γούναρης, Κώστας Ιωσηφίδης, Βαγγέλης Πανάκης, Γιώργος Δαρίβας, Γιώργος Δέδες, Στάθης Χάιτας, Στέλιος Σκευοφύλακας, Λάκης Νικολάου, Νίκος Καρούλιας, Στράτος Αποστολάκης, Ανθιμος Καψής, Βασίλης Χατζηπαναγής, Χουάν-Ραμόν Ρότσα, Τάσος Μητρόπουλος, Πέτρος Μίχος, Βασίλης Καραπιάλης, Βασίλης Στραβοπόδης, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Τζιράκης, Αντώνης Μήνου, Κυριάκος Καραταϊδης, Γιώργος Κωστίκος.

    Μετά τη λήξη των εργασιών, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τον αγώνα των εθνικών ομάδων ελπίδων Ελλάδας-Αρμενίας και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Λιάνης. 

    [09] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Γ. ΣΓΟΥΡΟ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:33 UTC+2)

    Εκδήλωση με ομιλητή τον υποψήφιο Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό και με θέμα «Αθλητισμός Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση» πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου Γ.Σ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η υποψήφια υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Φώφη Γεννηματά και ο υποψήφιος Νομάρχης Πειραιώς Γιάννης Μίχας.

    Στην ομιλία του ο υποψήφιος Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, σημείωσε πως η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αθλητική εξέλιξη, να γίνει η αιχμή της ανάπτυξης και της προοπτικής, που θα κρατήσει ψηλά τον αθλητισμό, πριν, αλλά κυρίως μετά από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

    «Από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι ο μαζικός αθλητισμός, ο Σχολικός Αθλητισμός, η συμβολή στην ανάπτυξη του αγωνιστικού αθλητισμού, του αθλητισμού των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η Υπερνομαρχία είναι το ζωτικό κύτταρο του ελληνικου αθλητισμού. Έχει δυνατότητα και πρέπει να σχεδιάζει, να παρεμβαίνει και να προγραμματίζει για κάθε παράμετρο του αθλητισμού μας. Μπροστά μας είναι η μεγάλη πρόκληση για της χώρα μας, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η μεγάλη στιγμή της Αθήνας. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά την πολυπλοκότητα αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, το βάρος των υποχρεώσεων που πρέπει να σηκώσουμε, όλα αυτά που πρέπει να σχεδιάσουμε. Είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε τη μεγάλη δύναμη της Νομαρχίας της Αθήνας» τόνισε χαρακτηριστικά.

    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

    Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η υποψήφια υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, σημείωσε πως πλησιάζει η κρίσιμη μέρα των εκλογών. «Η κρίσιμη μέρα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αυτονομία και τη δυναμική του είναι κοντά μας. Εμείς, έχοντας δίπλα μας όλους εσάς, νιώθαμε και νιώθουμε δυνατοί και έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη για τις πόλεις που ζούμε, για τις υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη. Πιστεύουμε ότι το δικό μας μήνυμα, το δικό μας θετικό μήνυμα, που έχει αποδέκτες όλους τους πολίτες της Υπερνομαρχίας θα βρει ανταπόκριση, γιατί θέλουμε να αγκαλιάσουμε το σύνολο της κοινωνίας» τόνισε.

    Αναφερόμενη ειδικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού για τον αθλητισμό, η Φώφη Γεννηματά, τόνισε: «Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται συγκεκριμένα βήματα για να καταφέρουμε να κάνουμε τον αθλητισμό υπόθεση όλων μας, να συνδυάσουμε και να συντονίσουμε δράσεις που θα αφορούν τον πρωταθλητισμό, τον μαζικό, τον σχολικό αθλητισμό. Να συμβάλλουμε στη τεχνική υποστήριξη των χώρων και των υποδομών τους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες για την εξασφάλιση σημαντικών έργων υποδομής στην περιοχή μας. Ο σχεδιασμός μας όμως δεν σταματάει στο 2004. Εμείς ενδιαφερόμαστε για την αξιοποίηση των υποδομών που υλοποιούνται, με την ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων σε μακρά διάρκεια. Η Υπερνομαρχία θα σταθεί αποφασιστικά στη σωστή ενσωμάτωση των υποδομών και των έργων στη ζωή του Λεκανοπεδίου αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η υπερνομαρχία που ονειρευόμαστε δεν έχει κοντόφθαλμους ορίζοντες. Θέλουμε να είμαστε πάντα μπροστά ένα βήμα. Να προβλέπουμε, να φροντίζουμε, να σχεδιάζουμε το αύριο και το μετά το αύριο».

    [10] ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:16 UTC+2)

    Ο αποκλεισμός του Ηρακλή από την Ανόρθωση ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί. Αύριο μάλιστα κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ηρακλής στην οποία θα παραστεί και ο πρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος αναμένεται να γίνουν ριζικές αλλαγές. Σε πρώτη φάση θα ακούσει τις απόψεις των συνεργατών του, θα ακούσει τον προπονητή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς και θα αποδώσει ευθύνες για την άσχημη εμφάνιση και αποκλεισμό του Γηραιού από την επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    Στην αυριανή σύσκεψη εκτός από τον κ. Γιοβάνοβιτς παρόντες θα είναι ο συνεργάτης του, Σάββας Κωφίδης, ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος Λάκης Παπαϊωάννου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Σπανουδάκης. Ένα θέμα που θα απασχολήσει τον κ. Μυτιληναίο είναι και το θέμα του Μίετσελ που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα στη Λευκωσία και πριν την κρίσιμη αναμέτρηση. Ο Πολωνός άφησε έγγραφη απολογία πριν φύγει για την πατρίδα του και φυσικά απειλείται με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

    [11] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

    Καβάλα, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:13 UTC+2)

    Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στην Ανατολική Μακεδονία η χθεσινή καταιγίδα. Στην Καβάλα η βροχή διήρκησε περισσότερο από 12 ώρες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων, ενώ πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

    Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις περιοχές του Νέστου, της Ελευθερούπολης, της Ξάνθης, της Ελευθερούπουλης και του Παγγαίου.

    [12] AΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:12 UTC+2)

    Η χθεσινή νίκη του Αρη στην Πάτρα έφερε και πάλι τα χαμόγελα στην ομάδα που βλέπουν ότι ο επαναληπτικός αγώνας του κυπέλλου θα έχει καθαρά τυπική υπόθεση. Από την άλλη ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Φοιρός θα έχει την δυνατότητα στις μέρες που απομένουν για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα να πραγματοποιήσει μια μίνι προετοιμασία.

    Το ευχάριστο είναι ότι επανήρθε κανονικά και ο Πέτρος Πασσαλής που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. Στο μεταξύ ο Σαλαχεντίν Μπασίρ που την προηγούμενη εβδομάδα υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων. Όμως η συμμετοχή του παίκτη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ που θα γίνει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι αμφίβολη. Σε καλό δρόμο επίσης βρίσκεται και ο Μιχάλης Πανόπουλος που αναμένεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στις αρχές του επόμενου μήνα.

    [13] ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΛΑΒΕ Ο ΜΠ. ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ

    Σκόπια, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:12 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι έδωσε σήμερα εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον πρόεδρο της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης και επικεφαλής εκλογικού συνασπισμού, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να σχηματιστεί μέσα σε 20 μέρες.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσερβένκοφσκι επισήμανε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα αντικείμενο συζήτησης έχουν αποτελέσει οι αρχές πάνω στις οποίες θα πρέπει να βασίζεται η νέα κυβέρνηση. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον Αλί Αχμέτι.

    «Θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε και πρόσθεσε ότι όλοι στο κόμμα του πιστεύουν στην ανάγκη καταπολέμησης του εγκλήματος και της διαφθοράς.

    Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι διατέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από το 1994 έως το 1998.

    [14] ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΑΔΗΝ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:08 UTC+2)

    Η 20η διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου βάδην επί δημοσίας οδού διεξάγεται φέτος στο Τορίνο στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Η διοργάνωση αυτή είναι η τελευταία αγωνιστική εκδήλωση της IAAF για το 2002, τη χρονιά δηλαδή που η διεθνής ομοσπονδία στίβου συμπληρώνει 90 χρόνια από την ίδρυση της.

    Στη διοργάνωση αυτή η χώρα μας θα πάρει μέρος με τις αθλήτριες: Χριστίνα Κοκότου, Αθηνά Παπαγιάννη και τους αθλητές: Σπύρο Καστάνη, Θοδωρή Σταματόπουλο, Γιώργο Αργυρόπουλο. Συνοδοί προπονητές είναι οι Ναπολέων Κεφαλόπουλος και Νίκος Δημητριάδης.

    Για να κάνει πιο δελεαστικό τον αγώνα η IAAF έχει θεσπίσει σημαντικά χρηματικά έπαθλα, που φτάνουν τα 210.000 δολ. για τα ατομικά αγωνίσματα, από 30.000 δολ. ο πρώτος νικητής μέχρι και 3.000 δολ. ο έκτος και 157.000 δολ. για τα ομαδικά, από 15.000 δολ. η πρώτη ομάδα μέχρι και 3000 δολ. ή έκτη.

    Αυτός είναι ο λόγος που στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο βάδην μετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος. Στα 50 χλμ κατεβαίνει ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης ο Σεργκέι Κορεπάνοφ (Καζ) και μαζί τους όλοι οι πρωταγωνιστές του βάδην στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του Έντμοντον.

    [15] ΓΚΕΟΑΝΑ: Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

    Βουκουρέστι, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:06 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Την άποψη ότι η ένταξη της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν εξαρτάται από τις διεθνείς υιοθεσίες εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Μιρτσέα Γκεοάνα.

    Ο Ρουμάνος υπουργός τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέτουν ως όρο για την ένταξη της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ την επανέναρξη του συστήματος των διεθνών υιοθεσιών που διεκόπη προσωρινά το περασμένο φθινόπωρο μετά από κατηγορίες για ύπαρξη παράνομων υιοθεσιών.

    Οι επισημάνσεις του κ. Γκεοάνα έρχονται μετά από σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde" σύμφωνα με το οποίο η ένταξη της χώρας στις ευρω-ατλαντικές δομές εξαρτάται από τις διεθνείς υιοθεσίες σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει η αμερικανική πλευρά.

    Ο κ. Γκεοάνα σημείωσε ότι το εν λόγω θέμα αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Ρουμανίας προσθέτοντας ότι το πρόβλημα της παιδικής προστασίας έχει καταστρέψει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

    [16] ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ ΚΑΙ ΧΟΛΝΤΕΝ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (20:00 UTC+2)

    Πολύ καλή απόδοση έχουν στη νέα τους ομάδα, τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας οι Χατζηβρέττας και Χόλντεν, οι οποίοι πέρσι αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα και φέτος δοκιμάζουν την τύχη τους στο αντίστοιχο ρωσικό.

    Οι δύο παίκτες συνέβαλαν χθες τα μέγιστα προκειμένου να πάρει η ομάδα τους τη νίκη στην πρεμιέρα του ρωσικού πρωταθλήματος κόντρα στην Κίμκι, την oποία κέρδισε με 89-88.

    [17] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2002 (19:50 UTC+2)

    "Επηρεασμένος από πρακτικές, που φέρουν αποκλειστικώς σφραγίδα ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πρωτόπαπας ομιλεί ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης ταυτισμένης με την αδιαφάνεια, τον κομματισμό και τον πολιτικό καιροσκοπισμό", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στις επισημάνσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    "Με τις δηλώσεις του, απλώς, επιβεβαιώνει τον πανικό και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Σημίτη. Με βουτιές στο παρελθόν, επιχειρεί να καλύψει την έλλειψη πολιτικής για το σήμερα και την απουσία οράματος για το αύριο.", υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Ο ελληνικός λαός δεν παραπλανάται, δεν παγιδεύεται. Κοιτάζει μπροστά, στοχεύει ψηλά, διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Καταδικάζει τους εκφραστές του χθες, τους αγγελιοφόρους της πόλωσης, της μισαλλοδοξίας και του διχασμού. Στις 13 και στις 20 Οκτωβρίου, σφραγίζοντας την οριστική επιλογή του, θα στείλει στην κυβέρνηση Σημίτη το ηχηρό μήνυμά του", κατέληξε.

    [18] ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΚΛΕΜΕΝΤ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Βερολίνο, 7 Οκτωβρίου 2002 (19:48 UTC+2)

    Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο, ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Bόρειας Pηνανίας Bεστφαλίας, Βόλφγκανγκ Κλέμεντ, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ να αναλάβει το υπέρ-υπουργείο Εργασίας και Οικονομίας του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

    Η απόφαση για τη δημιουργία ενός νέου υπερ-υπουργείου, ελήφθη από τον κ. Σρέντερ, ο οποίος εκτίμησε ότι τα δυο "αγκάθια" αυτή τη στιγμή στη Γερμανία - η οικονομική επιβράδυνση και η ολοένα αυξανόμενη ανεργία- θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού από έναν υπουργό.

    Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους μέχρι πρότινος υπουργούς Εργασίας, Βάλτερ Ρίστερ και Οικονομίας Βέρνερ Μέλερ. Για τον πρώτο κυκλοφορούν φήμες ότι θα αναλάβει ένα άλλο υπουργείο, ενώ ο δεύτερος θεωρείται βέβαιο ότι θα παραμείνει χωρίς υπουργείο.

    Η απόφαση για την τοποθέτηση του κ. Κλέμεντ στο υπερ-υπουργείο, προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών Ανγκέλα Μέρκελ, η οποία, έπειτα από συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματός της κατηγόρησε τον νέο υπουργό Εργασίας και Οικονομίας ότι απέτυχε ως πρωθυπουργός στο κρατίδιο της Bόρειας Pηνανίας Bεστφαλίας.

    [19] ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (19:45 UTC+2)

    Δεκτή έκανε σήμερα το πενταμελές εφετείο την αίτηση για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής για τον επιχειρηματία και πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Μάκη Ψωμιάδη. Ετσι ο ισχυρός άνδρας της Ενωασης έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα το δικαστήριο όρισε στον κ. Ψωμιάδη εγγύηση 200.000 ευρώ και του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε κάθειρξη δώδεκα ετών για την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας.

    Στο εφετείο κατέθεσε σήμερα το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ-ΑΕΚ Σταύρος Χαραλαμπόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η παρουσία του κ. Ψωμιάδη είναι απαραίτητη.

    [20] ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2002 (19:45 UTC+2)

    Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο αφορά στη λειτουργία των

    Ιδιωτικών Γραφείων Συμβούλων Εργασίας και των Εταιριών Προσωρινής Απασχόλησης.

    Στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η σύσταση Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου της Προσωρινής Απασχόλησης για την τήρηση των προϋποθέσεων και την γνωμοδότηση άδειας για τα Ι.Γ.Σ.Ε. και τις Ε.Π.Α, καθώς και η ποινικοποίηση της παράνομης λειτουργίας αυτών των γραφείων.

    Η Ειδική Επιτροπή αυτή, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων, θα μπορεί οποτεδήποτε να διατάσσει επιτόπιους ελέγχους για τη διαπίστωση της σύννομης λειτουργίας των ΙΓΣΕ και των ΕΠΑ.

    Αν εντοπιστεί ότι λειτουργεί ιδιωτικό γραφείο συμβούλων εργασίας (ΙΓΣΕ) ή παραρτήματός του χωρίς νόμιμη άδεια, η πράξη αυτή θα συνιστά ποινικό αδίκημα, το οποίο θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον 6.000 ευρώ.

    Η λειτουργία Εταιρίας Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) χωρίς την άδεια λειτουργίας θα επιφέρει τη διοικητική κύρωση της οριστικής διακοπής της, η οποία θα εκτελείται από την αρμόδια αστυνομική αρχή. Η παράνομη λειτουργία της θα συνιστά ποινικό αδίκημα, το οποίο θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

    Επίσης, με άλλο άρθρο που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, αναπροσαρμόζονται τα πρόστιμα που επιβάλλει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για τη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε 1.000 ευρώ (340.750 δρχ) έως 30.000 ευρώ (10.222.000 δρχ) από 50.000 δρχ. έως 5.000.000 δρχ. που ίσχυε μέχρι σήμερα

    E.A.

    [21] ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

    Λευκωσία, 7 Οκτωβρίου 2002 (19:40 UTC+2)

    Με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Ουράνιο Ιωαννίδη, συναντήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη Μεγαλόνησο.

    Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος η Κύπρος θα συμμετάσχει ενεργά στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα, μέσω της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας που θα εκπροσωπεί και την Κύπρο στο δίκτυο των Εθνικών Επιτροπών που πρόκειται να συνεδριάσει σε ολομέλεια τον ερχόμενο Μάρτιο για να συμπέσει με την ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Επιπλέον, οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι σημαντικότεροι κυπριακοί πολιτιστικοί οργανισμοί στα αντίστοιχα Δίκτυα της Επικράτειας Πολιτισμού.

    Οι κ. Βενιζέλος και Ιωαννίδης υπέγραψαν τον κανονισμό, του

    Ταμείου Συμπαραγωγής Ταινιών Ελλάδος - Κύπρου, μέσω του οποίού θα ενισχύονται ταινίες Κυπρίων κινηματογραφιστών.

    [22] ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 7 Οκτωβρίου 2002 (19:37 UTC+2)

    Ανακοινώθηκαν σήμερα από την EOK οι ημερομηνίες διεξαγωγής των φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος σε άνδρες και γυναίκες. Για τους άνδρες το κύπελλο θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Απριλίου, ενώ για τις γυναίκες στις 8-9 Μαρτίου σε πόλεις που θα οριστούν στο μέλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία.

    [23] ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Καβάλα, 7 Οκτωβρίου 2002 (19:37 UTC+2)

    Τρεις ομοεθνείς του που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, μετέφερε με το αυτοκίνητό του ο υπήκοος Γεωργίας, Νουξάρ Ελιμπαρασβίλι, 45 ετών, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της συνοριοφυλακής στο 25ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Καβάλας-Ξάνθης.

    Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Όσον αφορά τους τρεις Γεωργιανούς λαθρομετανάστες θα απελαθούν στη χώρα τους.

    [24] ΕΒΕΡΤ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2002 (19:32 UTC+2)

    "Θα πρέπει να σεβαστούμε όλοι το νόημα του αγώνα του Πολυτεχνείου. Είναι λάθος να περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και άλλα θέματα, οσοδήποτε σημαντικά κι αν είναι αυτά, που όμως αποπροσανατολίζουν από το βασικό νόημα της επετείου", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μηλτιάδης Έβερτ, σχολιάζοντας την πρόταση του γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, να μετατραπεί η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε μια παλλαϊκή εκδήλωση κατά της τρομοκρατίας της "17 Νοέμβρη".

    Ο κ. Έβερτ πρόσθεσε ότι "έαν εν πάση περιπτώσει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ επιμένουν να εμπλέξουν το Πολυτεχνείο με το θέμα της τρομοκρατίας, τότε οι εκδηλώσεις θα πρέπει να διερυνθούν και να συμπεριλάβουν και τα βασικά θέμα που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως είναι η ανεργία, η ακρίβεια, η παιδεία, η υγεία, το γεγονός ότι το 35% του ελληνικού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχεια".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 7 October 2002 - 18:13:37 UTC