Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-11-12

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [03] K.ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ
  • [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ: ΗΠΙΟ ΥΦΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΤΟ 2003 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
  • [06] ΤΡΙΜΗΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ
  • [07] ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ 67% ΤΗΣ POST BANKA ΑΠΟ ΤΗΝ
  • [08] ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
  • [09] ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΙΔΡΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
  • [10] ΤΟ ΕΚΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
  • [11] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • [12] ΠΓΔΜ: 11 ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
  • [13] ΓΚΙΟΥΡΕΛ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
  • [14] ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
  • [15] ΠΑΤ ΚΟΞ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
  • [16] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-12/11/2002
  • [17] ΟΡΙΑΚΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ ΧΑΚ
  • [18] ΡΟΓΚ: "ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ"
  • [19] ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΚΟΥΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
  • [20] ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
  • [21] Ο ΓΚ. ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [22] Ο Β. ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

  • [01] ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2002 (10:11 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ο Κύπριος Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στην Ελλάδα και την Κύπρο μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου λύσης για το Κυπριακό που δημοσιοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Στη Λευκωσία θα συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς το σχέδιο λύσης.

    Στην Αθήνα, στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και θα τον ενημερώσει για τις ραγδαίες εξελίξεις. Το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή (7μ.μ.), τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (7.30μ.μ.) και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο (8.10μ.μ.). Θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και θα τους παραδώσει το σχέδιο του Κόφι Ανάν. Αύριο θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, που θα εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως προς το Κυπριακό ενώ το Σάββατο ο κ. Κληρίδης θα ταξιδέψει στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον κ. Σημίτη.

    Στη Ν.Δ. υπήρξε δυσαρέσκεια γιατί η κυβέρνηση δεν ενημερώνει νωρίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση για το περιεχόμενο του σχεδίου, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε ότι η διαδικασία ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών καθορίστηκε με βάση τις κινήσεις της κυπριακής κυβέρνησης, η οποία θα ενημερώσει τους αρχηγού των κομμάτων σήμερα το απόγευμα.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος ζήτησαν την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

    [02] ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 12 Νοεμβρίου 2002 (18:44 UTC+2)

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου- ξεκίνησε λίγο μετά τις 6- με αντικείμενο το σχέδιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, για το Κυπριακό.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης θα ενημερώσει τα μέλη του Σώματος το σχέδιο λύσης του Κυπριακού που του επέδωσε χθες ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο. Το σχέδιο θα δοθεί, επίσης, στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου προς μελέτη.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [03] K.ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ

    Aθήνα, 12 Νοεμβρίου 2002 (14:31 UTC+2)

    Ως αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης χαρακτήρισε το κείμενο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος σήμερα παρέδωσε το σχετικό κείμενο, 137 σελίδων, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Ο κ. Σημίτης μιλώντας με τον κ. Στεφανόπουλο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, τόνισε πως το σχέδιο θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά και όχι αποσπασματικά, προκειμένου να αξιολογηθεί στο σύνολό του. Εκτίμησε μάλιστα ως θετικό στοιχείο το γεγονός ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη σύνοδο της Κοπεγχάγης, δεν επηρεάζεται καθόλου από το σχέδιο Ανάν.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στην κυπριακή ηγεσία η οποία θα κάνει και τη διαπραγμάτευση και γνωστοποίησε ότι το κείμενο Ανάν θα δοθεί στα ελληνικά κόμματα ώστε να εκφράσουν τις θέσεις και τους απόψεις τους και να διαμορφωθεί μια άποψη που θα βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

    Παράλληλα επανέλαβε ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια διαδικασία που δεν συναρτάται με την επίλυση του πολιτικού προβλήματος και σημείωσε ότι η Ελλάδα επί χρόνια επιδίωκε τη διαμόρφωση πρότασης του ΟΗΕ για το Κυπριακό, γι΄ αυτό και τώρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή την ευκαιρία και να γίνουν προσπάθειες για την επίτευξη λύσης.

    Ακολουθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

    «Παρέδωσα το κείμενο το οποίο έδωσε ο κ. Ανάν στον Πρόεδρο Κληρίδη και στην Ελληνική κυβέρνηση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ενημερωθεί. Τον ενημέρωσα επίσης για τις βασικές ρυθμίσεις. Το κείμενο αυτό εξακολουθεί να είναι υπό εξέταση από ελληνική και κυπριακή πλευρά. Με την αφορμή αυτή θέλω να τονίσω τα εξής. Το κείμενο αυτό είναι η αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης. Πολλά από τα σημεία που περιέχει θα συζητηθούν με την άλλη πλευρά και τα Ηνωμένα Εθνη. Αυτή τη διαπραγμάτευση θα την κάνει η κυπριακή ηγεσία.

    Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός συμπαραστέκονται στον πρόεδρο Κληρίδη και θα βοηθήσουν σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει και την άποψη των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας γι΄ αυτό και θα παραδοθεί το κείμενο στα κόμματα αύριο και την άλλη εβδομάδα θα καλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων να με ενημερώσουν για τις θέσεις τους. Γιατί για να γίνει η διαπραγμάτευση, για να συμπαρασταθούμε στον Κυπριακό λαό χρειάζονται θέσεις, συγκεκριμένες απόψεις, χρειάζεται να διαμορφώσουμε μια άποψη που θα βοηθήσει στη λύση του προβλήματος.

    Εφόσον η διαπραγμάτευση καταλήξει την τελική απόφαση θα την πάρει ο Κυπριακός λαός, θα γίνει ένα δημοψήφισμα το οποίο σύμφωνα με το κείμενο προβλέπεται για τις 30 Μαρτίου του 2003.

    Το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα το οποίο παραμένει άλυτο, όπως ξέρουμε, επί δεκαετίες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις επί δεκαετίες επιδίωκαν να υπάρχει μια πρόταση από τον ΟΗΕ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η πρόταση και γι΄αυτό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε τη λύση του προβλήματος με διαπραγματεύσεις. Θα δούμε λοιπόν τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες αν θα πετύχουμε αυτό το στόχο που έχει η Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

    Όσον αφορά την ένταξη έχουμε πει και επαναλαμβάνω με έμφαση ότι η ένταξη είναι μια διαδικασία που δεν συναρτάται με την επίλυση του πολιτικού προβλήματος».

    [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ: ΗΠΙΟ ΥΦΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Αγκυρα, 12 Νοεμβρίου 2002 (19:46 UTC+2)

    Ήπιο χαρακτήρισε το ύφος του σχεδίου του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για την επίλυση του Κυπριακού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, σε σύντομες δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, λίγο πριν τη μετάβαση του στον «Τουρκικό Οίκο» στη Νέα Υόρκη, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη και πρώην πρεσβευτή της γείτονος στην Αθήνα, Ουμίτ Παμίρ.

    Όπως είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, το κείμενο είναι διατυπωμένο με ήπιο ύφος, επιδιώκεται μ' αυτό να ικανοποιηθούν και οι δυο πλευρές και περιέχει διεξόδους ώστε να υπάρχει ικανοποίηση και στα δυο μέρη.

    Τόνισε, ωστόσο, πως υπάρχουν κάποια σημεία που δεν συμφωνούν με τις απόψεις της τουρκοκυπριακής πλευράς και πρόσθεσε πως επιβάλλεται να αξιολογηθούν καλά αυτά τα σημεία και να υπάρχει συνεχής επαφή με την Τουρκία.

    Ο κ. Ντενκτάς παρατήρησε πως δεν προτείνεται συγκεκριμένο μοντέλο στο σχέδιο. «Εμείς θα δημιουργήσουμε μόνοι μας το δικό μας μοντέλο. Αυτό που έχει σημασία είναι να φθάσουμε το συντομότερο σε σημεία που συμφωνούμε», είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, ο Ντενκτάς τόνισε επίμονα ότι συνεχίζεται η διαδικασία αξιολόγησης του σχεδίου και ότι σ' αυτή τη φάση δεν μπορεί να λεχθεί τίποτα το οριστικό χωρίς να γίνει αυτή η αξιολόγηση.

    [05] ΤΟ 2003 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

    Λονδίνο, 12 Νοεμβρίου 2002 (20:59 UTC+2)

    Το 2003 αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες κλινικές δοκιμές ενός νέου εμβολίου, που βασίζεται στο DNA, κατά του ιού τους AIDS όπως ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Powerject.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας Πολ Ντράισον οι πρώτες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πιθήκους απέδειξαν ότι ζώα μολυσμένα από τον ιό HIV αντέδρασαν θετικά στο εμβόλιο και το ιογενές φορτίο στο αίμα τους διατηρήθηκε σε χαμηλό επίπεδο.

    «Αυτό μας δίνει καταρχήν αποδείξεις που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους τον επόμενο χρόνο», τόνισε ο κ. Ντράισον.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίθετα με τα άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούν μια εξασθενημένη μορφή του ιού για να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, τα εμβόλια με βάση το DNA χρησιμοποιούν μια μικρή ποσότητα DNA, γεγονός που δημιουργεί προοπτικές για ασφαλέστερα εμβόλια που θα θεραπεύουν, αλλά και θα προλαμβάνουν τις ασθένειες. 

    Σημειώνεται ότι το εμβόλιο παρασκευάζεται σε συνεργασία με την εταιρεία GlaxoSmithKline.

    Η εταιρεία, που έχει ξοδέψει 13 εκατομμύρια στερλίνες τους τελευταίους μήνες σε έρευνες για τα εμβόλια αυτά, σκοπεύει μέσα στο 2003 να αρχίσει τη δεύτερη φάση των δοκιμών σε εμβόλια DNA για τη γρίπη, τον έρπη και τον καρκίνο.

          

         

           

    [06] ΤΡΙΜΗΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2002 (20:51 UTC+2)

    Για όλους και για όλα μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λευτέρης Σούμποτιτς εν όψει του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την τιμωρία του Αλέξη Αμανατίδη αλλά και τη δημιουργία της Κάρτας Παλαιμάχων.

    «Η Ρεάλ προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες, ενώ και στην έδρα της δεν τα πηγαίνει καλά. Οι Ισπανοί καίγονται για τη νίκη και η δουλειά  μας κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια γιατί να φτάσουμε στη νίκη. Μια νίκη που θα μας βοηθήσει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να θα αποτελέσει ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια. Αν θέλουμε τη νίκη πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε καρδιά και να παλέψουμε για 40 λεπτά», τόνισε ο κ. Σούμποτιτς και συνέχισε αναφερόμενος για τον Αλέξη Αμανατίδη. «Μετά την κλήση του σε απολογία την περασμένη Τετάρτη στην οποία δεν εμφανίστηκε ούτε αυτός ούτε κάποιος εκπρόσωπός του, ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση  να τιμωρήσει τον παίκτη με τρίμηνη διακοπή συμβολαίου και πρόστιμο 6800 ευρώ.  Η συγκεκριμένη απόφαση θα σταλεί σήμερα στον ΕΣΑΚΕ, στον αθλητή και τον εκπρόσωπό του», ενώ για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα επισήμανε: «Ο τρόπος που έφυγε δεν ήταν καθόλου επαγγελματικός. Με τις δηλώσεις που φαίνεται να έχει κάνει δείχνει ακριβώς το ίδιο και σε καμία περίπτωση δεν συμπεριφέρθηκε σωστά απέναντι στην ομάδα που τον αγκάλιασε. Εκτός από την αδερφή του που μίλησε με τον κ. Σταυρόπουλο, ούτε ο ίδιος, ούτε ο εκπρόσωπος του επικοινώνησε μαζί μας παρά τα μηνύματα που του αφήσαμε. Πρώτα θέλω να τον ακούσω να δούμε τι έχει να πει  και δεν χρειάζεται να μιλήσει μαζί μου. Ας το κάνει με κάποιο άλλο μέλος της ομάδας. Δεν μπορώ να πω το παραμικρό για το μέλλον του στην ομάδα, αν δεν μιλήσω μαζί  του. Αυτή τη  στιγμή ισχύει η τρίμηνη διακοπή συμβολαίου».

    Οσο για την συνέχεια ο κ. Σούμποτιτς δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για το ελληνικό  μπάσκετ. Παρόλα αυτά δεν το βάζω κάτω. Δεχτήκαμε πολύ κριτική  η οποία είναι δικαιολογημένη. Η Ευρωλίγκα τελειώνει τον Απρίλιο και το πρωτάθλημα τον Ιούνιο. Φαίνεται ότι βρίσκουμε το δρόμο μας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Λένε ότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει μεγάλους παίκτες, δεν έχει το αστέρι. Εγώ ξέρω ότι οι τίτλοι έρχονται από τις ομάδες».

    Ο κ. Σούμποτιτς αναφέρθηκε και για τον κόσμο και την  κάρτα παλαιμάχων: «Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Στο παιχνίδι με  την Ούλκερ σχεδόν γέμισαν το γήπεδο και αγκάλιασαν την ομάδα. Εγώ δεν θα πω ποτέ ότι θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Εμείς τον φέρνουμε και εμείς τον διώχνουμε. Οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις. Ο παλμός πάντως αυτών που ήταν με τη Βιλερμπάν και ο κόσμος που ήρθε με την Ολύμπια κάτι μου λεει για  τη συνέχεια. Θέλω να πω πάντως ότι ο Ολυμπιακός φέτος κάνει μια τεράστια προσπάθεια που δεν έχει ανάλογη προσοχή.  Με τον Παναθηναϊκό φέραμε 350 παιδιά στο γήπεδο και με τον τρόπο μας είπαμε όχι στο χουλιγκανισμό. Δημιουργήσαμε μόνιμη μαθητική εξέδρα και τώρα την κάρτα παλαιμάχων.  Θέλουμε να έρθει ο σωστός  κόσμος στο γήπεδο. Αυτοί που αγαπούν το μπάσκετ. Το παράδειγμα του Ολυμπιακού θα πρέπει να το ακολουθήσουν όλες οι ομάδες σ' όλα τα αθλήματα».

    [07] ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ 67% ΤΗΣ POST BANKA ΑΠΟ ΤΗΝ EFG EUROBANK ERGASIAS

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2002 (20:47 UTC+2)

    Την υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά του 67% των μετοχών της γιουγκοσλαβικής τράπεζας Post Banka A.D. ανακοίνωσε η EFG Eurobank Ergasias.

    Κύριοι μέτοχοι της Τράπεζας είναι το γιουγκοσλαβικό ταχυδρομείο και η γιουγκοσλαβική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, οι οποίοι και συμφώνησαν, από κοινού με άλλους μικρομετόχους, να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους στην Eurobank.

    Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα μέρη συμφώνησαν επίσης να ενεργοποιήσουν άμεσα τις αναγκαίες διαδικασίες για τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία, ώστε η τελική συμφωνία να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό.

    Η Post Banka κατέχει άδεια διενέργειας όλων των τραπεζικών εργασιών και μετά την υπογραφή του τελικού συμβολαίου η Eurobank θα υλοποιήσει πρόγραμμα ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της ανάλογο με τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται στην Pοst Bank της Βουλγαρίας και τη Banc Post της Ρουμανίας.

    H κίνηση της EFG Eurobank Ergasias ΑΕ εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της διοίκησης της τράπεζας για επέκταση των δραστηριοτήτων της στον ευρύτερο χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

    [08] ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Διευκολύνεται η συμμετοχή των καλλιεργητών οπωροκηπευτικών σε ευέλικτες οργανώσεις υποστήριξης της διαδικασίας παραγωγής και εμπορίας των συγκεκριμένων προϊόντων, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγγέλης Αργύρης.

    Η σχετική απόφαση διαφοροποιεί προς όφελος των καλλιεργητών τα εθνικά κριτήρια αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών, καθώς περιορίζει τον ελάχιστο αριθμό μελών και τον ελάχιστο όγκο εμπορεύσιμης παραγωγής για τη συγκρότηση αυτών των οργανώσεων.

    Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας με τη ρύθμιση αυτή δίνεται η ευκαιρία σε σημαντικό αριθμό παραγωγών που δεν πληρούσαν τα έως σήμερα κριτήρια, να οργανωθούν σε σχήματα ανάλογα με αυτά που λειτουργούν μέχρι τώρα με επιτυχία.

    "Θεωρείται βέβαιο ότι η διαφοροποίηση των σχετικών κριτηρίων θα επιτρέψει τη συγκρότηση νέων Ομάδων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών, ικανών να στηρίξουν τις προσπάθειες των καλλιεργητών, οι οποίοι θα μπορούν από καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν το διεθνή ανταγωνισμό, κινούμενοι στο "πνεύμα" δουλειάς που επιβάλλεται από τη συγκεκριμένη Κοινή Οργάνωση Αγοράς", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    [09] ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΙΔΡΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2002 (20:37 UTC+2)

    Η μελέτη και καταγραφή των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας αγροτουριστικών επενδύσεων στη χώρα μας, είναι το αντικείμενο ομάδας εργασίας η οποία συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Γεωργίας Γιώργου Δρυ και του υφυπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

    Εργο της παραπάνω ομάδας εργασίας, είναι η διερεύνηση, ο προσδιορισμός και η εισήγηση προς τους αρμόδιους υπουργούς των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση, μέσω των ενισχύσεων αγροτουριστικών επενδύσεων, μιας διακριτής προσφοράς αγροτουρισμού. Θα εξετασθεί επίσης, η ενδεδειγμένη σύνθεση της προσφοράς σε υπηρεσίες αγροτουρισμού, οι λειτουργικές μορφές και οι εν γένει προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθούν οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις.

    Πεδίο αναζήτησης για τη συγκεκριμένη ομάδα εργασίας αποτελεί τέλος ο προσδιορισμός των ποιοτικών χαρακτηριστικών, που θα πρέπει να πληρούν οι μονάδες αγροτουρισμού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προσέλκυση τουριστών και η κάλυψη αντίστοιχης ζήτησης εσωτερικού και εισερχόμενου τουρισμού.

    [10] ΤΟ ΕΚΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2002 (20:32 UTC+2)

    Κάλεσμα προς τα σωματεία της δύναμης του να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την 29η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη απευθύνει η διοίκηση του ΕΚΘ.

    Οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από το ΕΚΘ, την ΕΔΟΘ, τον Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών της περιόδου 1967-1974 και την ΦΕΑΠΘ, περιλαμβάνουν κατάθεση στεφανιών από φορείς της Θεσσαλονίκης στις 16 Νοεμβρίου στις 1μμ και συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στις 17 Νοεμβρίου, στις 6μμ.

    «Τιμούμε την 29η επέτειο της παλλαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενάντια στην αμερικανοκίνητη εφτάχρονη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία των συνταγματαρχών, που βύθισε τη χώρα μας στο μαύρο σκοτάδι της χούντας, των διώξεων, των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων», τονίζεται στο μήνυμα του ΕΚΘ προς τα σωματεία που είναι μέλη του.

    «Σήμερα, 29 χρόνια μετά τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «Εξω οι ΗΠΑ, Εξω το ΝΑΤΟ», δεν μπορεί παρά να βρίσκουν τη συνέχεια τους στη λαϊκή συσπείρωση και δράση ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ και τις συνέπειες του», επισημαίνει το ΕΚΘ

    «Το Πολυτεχνείο παραμένει πάντα επίκαιρο, ζωντανό και ελπιδοφόρο», καταλήγει.

    [11] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2002 (20:26 UTC+2)

    Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής, αρμόδια για την ενέργεια, τις μεταφορές και τις σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιτροπής Λογιόλα ντε Παλάθιο.

    Η κ. Ντε Παλάθιο θα συμμετάσχει στην πρώτη Υπουργική Διάσκεψη για την Περιφερειακή Αγορά Ενέργειας στη Νοτιανατολική Ευρώπη, η οποία διοργανώνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης στο ξενοδοχείο "Μετροπόλιταν" στην Αθήνα την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των υπουργών Ενέργειας των βαλκανικών χωρών.

    Οι εργασίες της Διάσκεψης θα ολοκληρωθούν με ομιλία της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Στη συνέχεια η κ. Ντε Παλάθιο θα υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης και θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου με τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη.

    Με την ευκαιρία της παρουσίας στην Αθήνα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Επίσης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και με τους υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστο Βερελή και Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς της, ενόψει και της προετοιμασίας της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

    Το πρωί του Σαββάτου η κ. Ντε Παλάθιο θα αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

    [12] ΠΓΔΜ: 11 ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

    Σκόπια, 12 Νοεμβρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Η εκλογή έντεκα νέων βουλευτών, που πήραν τις θέσεις εκείνων που υπουργοποιήθηκαν επικυρώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ.

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, οι βουλευτές που αναλαμβάνουν υπουργεία και υφυπουργεία παραιτούνται από το αξίωμα του βουλευτή και τις θέσεις τους καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE και το Φιλελεύθερο Κόμμα απουσίασαν από την αίθουσα της συνεδρίασης, μετά και την με την απόφαση που πήραν πριν μερικές μέρες να μποϊκοτάρουν τις δραστηριότητες της Βουλής έως το τέλος του χρόνου.

    Η κύρια συζήτηση στην συνεδρίαση αφορούσε τον σχηματισμό επιτροπής της Βουλής για την καταπολέμησης της διαφθοράς.

    Σημειώνεται ότι ο νόμος περί πάταξης της διαφθοράς ψηφίστηκε στο σκοπιανό κοινοβούλιο πριν από ένα εξάμηνο, επί πρωθυπουργίας Γκεοργκίεφσκι. Τότε, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επέμεναν η επιτροπή να συγκροτηθεί εντός ενός μήνα, αλλά η πλειοψηφία του Γκεοργκίεφσκι στη Βουλή κατόρθωσε να αναβάλλει την έναρξη της λειτουργίας της για ένα εξάμηνο.

    [13] ΓΚΙΟΥΡΕΛ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

    Αγκυρα, 12 Νοεμβρίου 2002 (19:34 UTC+2)

    Χρόνο προκειμένου να αξιολογήσει το σχέδιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, για την επίλυση του Κυπριακού δήλωσε πως χρειάζεται ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας απέφυγε να υιοθετήσει τον χαρακτηρισμό «ιστορική ευκαιρία» για το σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας πως «ήρθαν και πέρασαν πολλές ιστορικές ευκαιρίες σχετικά με την Κύπρο» και επισημαίνοντας πως «αν όντως αυτή θα αξιολογηθεί ως ιστορική ευκαιρία, θα αποφασισθεί αφού πρώτα εξετασθεί το κείμενο». Καταλόγισε, μάλιστα, ευθύνες στην ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά γιατί «σπατάλησαν», όπως είπε, τις περισσότερες από τις προηγούμενες «ιστορικές ευκαιρίες» για επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου.

    Ο κ. Γκιουρέλ εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του γιατί, όπως ισχυρίστηκε, υπήρξε διαρροή στην ελληνοκυπριακή και την ελληνική πλευρά και έγινε αλλαγή σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. «Ενοχληθήκαμε (από τη διαρροή) και ανέφερα αυτή με μηνύματα που έστειλα τόσο στον Γενικό Γραμματέα όσο και στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Πάουελ. Εάν η ενόχλησή μας αυτή θα συνεχιστεί ή όχι θα το πω αργότερα, αφού εξεταστεί το κείμενο λεπτομερώς και συγκριθεί με τα όσα βγήκαν στον Τύπο», είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο του σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό, ο κ. Γκιουρέλ παρατήρησε πως υπάρχουν πλευρές πάνω στις οποίες θα μπορούσε να γίνει συζήτηση, όμως από ορισμένες άλλες πλευρές υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία δεν συζητήθηκαν και, όπως τόνισε, θεωρεί ότι δεν έχουν τον χαρακτήρα που να μπορούν να συζητηθούν. Έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι αυτή είναι μια πρώτη προσέγγιση και πως πέραν αυτού το σχέδιο εξετάζεται από κάθε άποψη.

    Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς είναι εκείνος εκείνος ο οποίος συνεχίζει τις συνομιλίες και έχει την αρμοδιότητα λήψης απόφασης και γι' αυτό τον λόγο η τελική αξιολόγηση του κειμένου του ΓΓ του ΟΗΕ θα γίνει από κοινού με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

    Σε ερώτηση για το πώς θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα στην Κύπρο τυχόν θετικό αποτέλεσμα στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης όσον αφορά στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την πλήρη ένταξη, ο κ. Γκιουρέλ απάντησε πως «το να δοθεί από την ΕΕ στην Τουρκία ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων και το να παραβλέψουμε εμείς την ένταξη του «ελληνοκυπριακού τομέα» ή της Κύπρου κατά τρόπο που θα εκπροσωπεί όλο το νησί στην Ε.Ε., δεν είναι θέματα ίσης βαρύτητας».

    Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το σχέδιο του κ. Ανάν έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο στο εσωτερικό της Τουρκίας, λόγω των αλλαγών στην εξουσία, ο Τούρκος υπουργός σχολίασε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί, η οποία θα βασίζεται στην πλειοψηφία στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της το συντομότερο δυνατό.

    [14] ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2002 (18:56 UTC+2)

    Η χρηματοδότηση της άμυνας και η αναδιοργάνωση τομέων δραστηριότητας που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των υπουργών Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη και Εθνικής Άμυνας Γ. Παπαντωνίου.

    Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επόμενη χρονιά, όπως και ζητήματα που έχουν να κάνουν με πολεμικές και ναυπηγικές βιομηχανίες, τη συγχώνευση ΕΛΒΟ ΠΥΡΚΑΛ και την ΕΑΒ.

    Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το πέρας της συνάντησης, σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, δεν υπάρχει κάτι άμεσο. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η γενική κατεύθυνση είναι αυτή η αναδιάρθρωση, η ιδιωτικοποίηση, οι διεθνείς συνεργασίες.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως είναι μια καλή περίοδος προκειμένου να προσανατολιστούν οι δραστηριότητες της αμυντικής βιομηχανίας, έτσι ώστε και να αυξηθεί η εγχώρια συμμετοχή στα εξοπλιστικά προγράμματα.

    Σε ερώτηση για το αν «στα μέτρα της λιτότητας θα υπάρχουν περικοπές και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», ο κ. Χριστοδουλάκης σχολίασε ότι εδώ και αρκετά χρόνια δεν μιλά κανείς για προϋπολογισμούς λιτότητας και πρόσθεσε: « Αυτή είναι μία λέξη η οποία έχει εγκαταλειφθεί οριστικά μετά το 1994, όταν η Ελλάδα άρχισε να μπαίνει με ένα αξιόπιστο, συστηματικό και όπως έδειξαν τα πράγματα, αποτελεσματικό τρόπο στην πορεία δημοσιονομικής σταθερότητας και σύγκλισης τελικά με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση».

    [15] ΠΑΤ ΚΟΞ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

    Λευκωσία, 12 Νοεμβρίου 2002 (18:46 UTC+2)

    «Μοναδική ευκαιρία για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού» χαρακτήρισε το σχέδιο λύσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πατ Κοξ, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να άρουμε όλα τα εμπόδια και να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες για διευθέτηση πριν την Κοπεγχάγη».

    Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Κοξ εκτιμά ότι ο κ. Ανάν προσέφερε στον λαό της Μεγαλονήσου «την καλύτερη ευκαιρία μετά από δεκαετίες αδιεξόδου, για να επανενωθεί η Κύπρος, και για να υποβοηθηθεί η ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην ΕΕ», ενώ επεσήμανε πως το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Ανάν αποτελεί μια «ιστορική πρωτοβουλία ριζικής τομής».

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [16] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-12/11/2002

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2002 (18:23 UTC+2)

    ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, την 11η Νοεμβρίου 2002, σε σχέση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έλαβαν χώρα τα ακόλουθα: 1. Εγκρίθηκε η Έκθεση Διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και το Πιστοποιητικό Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, επί των Οικονομικών καταστάσεων και των πεπραγμένων της διαχειριστικής χρήσης 1/7/2001-30/6/2002. 2. Αποφασίζεται ομόφωνα και παμψηφεί η έγκριση των Οικονομικών καταστάσεων ήτοι, του Ισολογισμού, των Αποτελεσμάτων της χρήσεως και του Πίνακα Διαθέσεως των Αποτελεσμάτων, όπως αυτή αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και εμφανίζεται στο δημοσιευθέντα Ισολογισμό της 30/6/2002. 3. Εκλέχθησαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με αύξηση του αριθμού των μελών από 7 σε 9, με τριετή θητεία που λήγει κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση του 2005 και καθορίστηκε η ιδιότητα κάθε μέλους σύμφωνα με το νόμο 3016/2002. Ειδικότερα, καθορίστηκε η ιδιότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως εκτελεστικά, μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μη εκτελεστικά. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Ιωσήφ Καράσσο, Σόλων Καράσσο, Μωυσής Καράσσο, Μάρκος Καράσσο, Κωνσταντίνος Νικολαίδης. ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Νταίζη Καράσσο, Ελένη Κόρδα. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Ιωάννης Παντελίδης, Πωλ Χάγουελ. 4. Αποφασίσθηκε η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από πάσης ευθύνης και αποζημιώσεως για την χρήσιν ταύτην. 5. Η Γενική Συνέλευση δι' αποφάσεώς της παμψηφεί, εξέλεξε δια τον έλεγχο των Οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2002-2003 την ελεγκτική εταιρία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ. 6. Προεγκρίνεται η καταβολή αμοιβών ύψους 100.000,00 Euro προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 1/7/2002-30/6/2003, οι οποίες θα διανεμηθούν υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν κέρδη στην εταιρία. 7. Σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ.2 του καταστατικού εγκρίνεται το δικαίωμα στο Διοικητικό Συμβούλιο να πραγματοποιεί επενδύσεις άνω των 293.470,29 ευρώ.

    ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΕΙΑ Α.Ε.Β.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων, της 9ης Νοεμβρίου 2002, ελήφθησαν ομόφωνα οι ακόλουθες αποφάσεις: 1. Εγκρίθηκε ο ισολογισμός και η από 25.09.2002 έκθεση διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση από 1/7/2001 έως 30/6/2002. 2. Εγκρίθηκε η έκθεση των ελεγκτών για την χρήση που έληξε την 30/6/2002. 3. Αποφασίσθηκε η απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την εταιρική χρήση από 1/7/2001 μέχρι 30/6/2002. 4. Εξελέγη νέο Δ.Σ με τους κ.κ. Ηλία Απ. Δοντά Πρόεδρο, Ευριπίδη Χαρ. Δοντά Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κωνσταντίνο Χρ. Δοντά Διευθύνοντα Σύμβουλο, Απόστολο Ηλ. Δοντά Διευθύνοντα Σύμβουλο, και μέλη Φωτεινή Μιχ. Δοντά, Γρηγόριο Ευάγ. Μπιτσικώκο, Δημήτριο Αθ. Βασιλείου και Τριαντάφυλλο Αντ. Ελευθερίου. Οι κ.κ Ηλίας Απ. Δοντάς και Γρηγόριος Ευαγ. Μπιτσικώκος ορίζονται ως μη εκτελεστικά μέλη και οι κ.κ. Δημήτριος Αθ. Βασιλείου και Τριαντάφυλλος Αντ. Ελευθερίου ορίζονται ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, τα λοιπά μέλη Κωνσταντίνος Χρ. Δοντάς, Απόστολος Ηλ. Δοντάς, Ευριπίδης Χαρ. Δοντάς, Φωτεινή Μιχ. Δοντά είναι όλα εκτελεστικά. 5. Εξελέγη η ελεγκτική εταιρεία ΣΟΛ με ελεγκτή τον κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΠΡΑΣΣΑ και αναπληρωματικό τον κ. Λάμπη Πετρόπουλο για τη χρήση 1/7/2002 - 30/6/2003. Η αμοιβή αυτών θα καθοριστεί κατά νόμο. 6. Αποφασίσθηκε η διανομή μερίσματος ενός λεπτού (0,01) ανά μετοχή καθαρό. Ο χρόνος πληρωμής, η αποκοπή της σχετικού δικαιώματος και όλα εν γένει τα θέματα που αφορούν τη διανομή του μερίσματος προς τους μετόχους θα ορισθούν από το Δ.Σ. και θα ανακοινωθούν από τον τύπο εντός διμήνου ως ορίζει ο νόμος. 7. Χορηγήθηκε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου άδεια για διενέργεια εμπορικών πράξεων και συμμετοχή τους σε άλλες εταιρίες. 8. Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δια κεφαλαιοποιήσεως α) της υπεραξίας των παγίων περιουσιακών στοιχείων ποσού ευρώ 1.120.713,14 και β) από κέρδη προηγούμενων χρήσεων ποσού ευρώ 37.606,66 με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους (για κάθε δέκα παλαιές μετοχές μία νέα).

    ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

    Η ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στα πλαίσια της στρατηγικής επέκτασης των δραστηριοτήτων της στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στελέχη της EFG Eurobank Ergasias υπέγραψαν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2002, στο Βελιγράδι, προσύμφωνο για την εξαγορά του 67% των μετοχών της Γιουγκοσλαβικής Τράπεζας Post Banka AD. Κύριοι μέτοχοι της Τράπεζας είναι το Γιουγκοσλαβικό Ταχυδρομείο και η Γιουγκοσλαβική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών οι οποίοι και συμφώνησαν, από κοινού με άλλους μικρομετόχους, να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους στην EFG Eurobank Ergasias. Τα μέρη συμφώνησαν επίσης να ενεργοποιήσουν άμεσα τις αναγκαίες διαδικασίες για τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία ώστε η τελική συμφωνία να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό. Η Post Banka AD κατέχει άδεια διενέργειας όλων των τραπεζικών εργασιών και μετά την υπογραφή του τελικού συμβολαίου η EFG Eurobank Ergasias θα υλοποιήσει πρόγραμμα ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της ανάλογο με τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται στην Pοst Bank της Βουλγαρίας και τη Banc Post της Ρουμανίας.

    ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

    Ο κος Παναγιώτης Πανούσης, σύμφωνα με το άρθρο 10 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Ε.Κ., με την από 12/11/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την κάτωθι προαναγγελία συναλλαγών: Στοιχεία υπόχρεου: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ. Επωνυμία εταιρίας: ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΒΕΤΕ. Κατηγορία μετοχών: Κοινές Ονομαστικές. Απόκτηση / Εκχώρηση Δικαιωμάτων: Απόκτηση Δικαιωμάτων. Ποσοστό Υφιστάμενης Συμμετοχής Υπόχρεου Μετόχου στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρίας: 44,60%. Είδος Συναλλαγής: Αγορά. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 1.227.574 τεμάχια, 6,07% του συνόλου των μετοχών. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 13/11/2002 έως 30/11/2002. Μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου / των οποίων θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΧΕΠΕΥ.

    LOGICDIS Α.Ε.

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000, η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει προκύψει αλλαγή στην σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Τα μέλη τα οποία εκλέχθηκαν για 2ετή θητεία είναι τα κάτωθι: Γεώργιος Πέτρου Πρόεδρος Εκτελεστικό Μέλος, Ιωάννης Κυριακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικό Μέλος, Απόστολος Αναγνωστόπουλος Αντιπρόεδρος Εκτελεστικό Μέλος, Νικόλαος Νανόπουλος Μη εκτελεστικό Μέλος, Γεώργιος Κούρτης Μη εκτελεστικό Μέλος, Νικόλαος Παυλίδης Μη εκτελεστικό Μέλος, Κων/νος Μητρόπουλος Μη εκτελεστικό Μέλος, Κων/νος Γιαννίρης - Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης - Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος. Τα μέλη τα οποία εκλέχθηκαν από το Δ.Σ ως Ελεγκτική Επιτροπή είναι τα κάτωθι: Κων/νος Γιαννίρης Πρόεδρος, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης Μέλος, Κων/νος Μητρόπουλος Μέλος.

    FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.

    Η εταιρία FLEXOPACK ΑΕΒΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, που συνήλθε την 11η Νοεμβρίου 2002 στα γραφεία της έδρας της εταιρείας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 1.465.003 Ευρώ συνεπεία κεφαλαιοποίησης του συνόλου του αποθεματικού "διαφορές από αναπροσαρμογή παγίων και μέρος του σχηματισθέντος "Αφορολόγητου Αποθεματικού Ν. 1828/89". Η αύξηση αποφασίσθηκε όπως πραγματοποιηθεί μέσω της αυξήσεως του συνόλου της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας από 0,75 σε 1 Ευρώ για κάθε μετοχή. Περαιτέρω η αυτή Γενική Συνέλευση αποφάσισε, με σκοπό την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας της μετοχής της εταιρείας, την μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της εταιρείας από 1 Ευρώ σε 0,5 Ευρώ για κάθε μετοχή και τον συνακόλουθο διπλασιασμό του αριθμού των μετοχών της εταιρίας από 5.860.012 σε 11.720.024, ονομαστικής αξίας 0,5 Ευρώ εκάστης μετοχής. Τέλος η Γενική Συνέλευση σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 εξέλεξε νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα διοικήσει την εταιρία μέχρι την ημερομηνία σύγκλησης της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που θα συνέλθει εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους 2008. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τα αυτά πρόσωπα, ήτοι από τους κκ Γκινοσάτη Γεώργιο, Γκινοσάτη Σταμάτη και Γκινοσάτη Ασημίνα (εκτελεστικά μέλη) καθώς και από τους κκ Δημήτριο Γκίκα και Γεώργιο Μυλωνάκη (μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μέλη).

    ΟΤΕ Α.Ε.

    Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ με επιστολή του προς το Χ.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: «Τους όρους της συμφωνίας μεταξύ ΟΤΕ και Ρουμανικού Δημοσίου σχετικά με την RomTelecom ανακοινώνει ο ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα ακόλουθα: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της RomTelecom κατά 243 εκατ. δολάρια η οποία θα καλυφθεί πλήρως από τον ΟΤΕ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει 98 εκατ. δολάρια από κεφαλαιοποίηση χρεών (εκ των οποίων τα 55 εκατ. δολάρια αποτελούν δάνειο του ΟΤΕ στην RomTelecom και τα 43 εκατ. δολάρια αποτελούν χρέος της RomTelecom προς τον ΟΤΕ). Με την ολοκλήρωση της αύξησης αυτής ο ΟΤΕ θα ελέγχει το 51% της RomTelecom από το 35% που ελέγχει σήμερα. Ένα επιπλέον ποσοστό 3% θα περιέλθει στην κατοχή του ΟΤΕ με την αγορά μετοχών από το Ρουμανικό Υπουργείο Επικοινωνιών, που εκπροσωπεί το Ρουμανικό Δημόσιο, καταβάλλοντας 31 εκατ. δολάρια. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών ο ΟΤΕ θα αναλάβει τελικά τον έλεγχο της εταιρείας με συνολικό ποσοστό 54%. Παράλληλα, το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της εταιρείας περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση των χρεών της. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί δανεισμός ύψους 250 εκατ. δολαρίων, ο οποίος θα αναληφθεί πλήρως από την RomTelecom και μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για αναδιάρθρωση του χρέους της. Κατά τη διαδικασία αυτή οι δύο μέτοχοι θα βοηθήσουν την εταιρεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καθώς και τις στρατηγικές προτεραιότητες της RomTelecom θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Λ. Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη και για τις δύο πλευρές, θέτοντας παράλληλα ισχυρή βάση για τον μετασχηματισμό της RomTelecom σε έναν σύγχρονο προσοδοφόρο οργανισμό που θα προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε οικιακούς και επιχειρησιακούς πελάτες της ρουμανικής αγοράς»

    ΟΤΕ Α.Ε.

    Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ με επιστολή του προς το Χ.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: «Χρηματοδότηση του Hellas Sat από τον ΟΤΕ. Το Δ.Σ.-ΟΤΕ αποφάσισε την αύξηση της χρηματοδότησης του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat, συμμετέχοντας κατά 30 εκατ. δολάρια στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ συμμετέχει ήδη με 12.5 εκατ. δολάρια στο μετοχικό κεφάλαιο του Hellas Sat. Με την αύξηση που αποφασίστηκε o ΟΤΕ διαθέτει προσωρινά ευρεία πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Ωστόσο, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή και άλλων επενδυτών, το ποσοστό του ΟΤΕ αναμένεται να μειωθεί.

    EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.

    Η εταιρία EURODRIP ΑΒΕΓΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Με σημαντικότατη αύξηση όλων των μεγεθών έκλεισε για τον Όμιλο Eurodrip και για την Eurodrip Α.Β.Ε.Γ.Ε. το εννεάμηνο του διαχειριστικού έτους 2002. Σε χιλιάδες ευρώ:Για την Α.Β.Ε.Γ.Ε ο Κύκλος Εργασιών το 2001 ήταν 7.806, το 2002 ήταν 11.508 με διαφορά 47,43%. Για την Α.Β.Ε.Γ.Ε Μικτά Κέρδη το 2001 ήταν 1.981, το 2002 ήταν 3.333 με διαφορά 68,25%. Για την Α.Β.Ε.Γ.Ε Περιθώριο Μ. Κ. το 2001 ήταν 25,4 %, το 2002 ήταν 28,9 % με διαφορά 13,78%. Για την Α.Β.Ε.Γ.Ε EBITDA το 2001 ήταν 484, το 2002 ήταν1.560 με διαφορά 222,31%. Για την Α.Β.Ε.Γ.Ε Περιθώριο το 2001 ήταν 6,2%, το 2002 ήταν 13,6 % με διαφορά 119,35%. Για την Α.Β.Ε.Γ.Ε Κέρδη Προ Φόρων το 2001 ήταν 6 το 2002 ήταν 497 με διαφορά 8183,33%. Για τον Όμιλο ο Κύκλος Εργασιών το 2001 ήταν 15.659, το 2002 ήταν 21.390 με διαφορά 36,60%. Για τον Όμιλο τα Μικτά Κέρδη το 2001 ήταν 4.199, το 2002 ήταν 7.351 με διαφορά 75,07%. Για τον Όμιλο το Περιθώριο Μ. Κ. το 2001 ήταν 26,8 %, το 2002 ήταν 33,9 % με διαφορά 26,49%. Για τον Όμιλο το EBITDA το 2001 ήταν 1.546, το 2002 ήταν 3.240 με διαφορά 109,57%. Για τον Όμιλο το Περιθώριο το 2001 ήταν 9,9 %, το 2002 ήταν 15.2 % με διαφορά 53,54%. Για τον Όμιλο τα Κέρδη Προ Φόρων το 2001 ήταν 407, το 2002 ήταν 1.430 με διαφορά 251,35%. Ο Όμιλος Eurodrip με έδρα την Ελλάδα και παρουσία, εγκατάσταση και διείσδυση στις αγορές των χωρών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Αιγύπτου, Τουρκίας, Κύπρου, Ιορδανίας, και σταθερό εξαγωγικό προσανατολισμό συνεχίζει με υψηλούς ρυθμούς την εσωτερική και εξωτερική ανάπτυξη του στα πλαίσια της στρατηγικής του μετά την ολοκλήρωση των αντληθέντων κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας National Drip Irrigation Co. με έδρα το Αμάν της Ιορδανίας, που θα αποτελέσει ακόμα ένα ισχυρό κρίκο στο διεθνές παραγωγικό και εξαγωγικό δίκτυο της εταιρείας, όπως και η υλοποίηση μεγάλου ολοκληρωμένου Project αρδεύσεως (Turn key projects). Στις 15 Οκτωβρίου επίσης εγκρίθηκε από το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α., το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας που αφορά τον νέο της σταλλάκτη (PC2). Tο προϊόν αυτό παράγεται ήδη στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η διοίκηση του Ομίλου μετά τις επιτυχημένες στρατηγικές κινήσεις του 2002 αναμένει εξίσου υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και θετικά αποτελέσματα και για το έτος 2003.

    RIDENCO Α.Ε.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι από της 11.11.2002, ο κ. ΜΠΕΓΙΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ανέλαβε χρέη Οικονομικού Διευθυντού της Εταιρίας.

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ ΑΒΕΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Αμείωτη συνεχίζεται η τροχιά ανάπτυξης του Ομίλου Εταιριών Εστίασης Γρηγόρης στον τομέα των κλειστών αγορών, στην Ρουμανία. Υπογράφηκε σήμερα πενταετής εμπορική συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Εταιριών Εστίασης Γρηγόρης και του Διεθνούς Αερολιμένα Βουκουρεστίου OTOPENI που προβλέπει την λειτουργία καταστήματος «Gregorys» στον Διεθνή Αερολιμένα του Βουκουρεστίου. Το νέο κατάστημα «Gregorys», εμβαδού εκατό τετραγωνικών μέτρων, θα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στον χώρο αφίξεων. Η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία που θα συμβάλει στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών της θυγατρικής εταιρίας στην Ρουμανία.

    ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.

    Η εταιρία ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι υπογράφηκε στις 4/11/2002 σύμβαση χορήγησης κοινοπρακτικού δανείου ύψους ευρώ 5.000.000 προς την εταιρία ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. με διοργανωτή την ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ. Τη διαχείριση του Δανείου έχει αναλάβει η τράπεζα ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. ενώ στο Δάνειο συμμετέχουν οι τράπεζες ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ, HSBC BANK PLC, ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ AE, ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS ΑΕ. Το Δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας και η χορήγησή του έχει ως σκοπό την χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος για την επόμενη πενταετία, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διατήρηση και δημιουργία νέων σταθμών εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής εντός και εκτός Ελλάδας, τη συνεχή ανανέωση του στόλου, την ενίσχυση της θέσης της εταιρείας ή των συνδεδεμένων με αυτήν επιχειρήσεων κατά την έννοια του άρθρου 42ε παρ.5 του κ.ν. 2190/1920 στον τομέα εκμετάλλευσης μαρίνων και την εκμετάλλευση ακινήτων.

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000, η Τράπεζα γνωστοποιεί ότι στη Συνεδρίαση αρ. 950/07.11.02 ο κ. Λουκάς Γεροσταθόπουλος εξελέγη νέο μέλος του Δ.Σ. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Δημήτριου Καλοδούκα. Μετά την παραπάνω αντικατάσταση, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας έχει ως εξής: Πρόεδρος - Σάλλας Μιχάλης του Γεωργίου. Αντιπρόεδροι - Γεωργάνας Ιάκωβος του Γεωργίου, Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος του Παναγιώτη, Βαρδινογιάννης Ιωάννης του Βαρδή. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος - Κολακίδης Μιχαήλ του Ηρακλή. Εντεταλμένος Σύμβουλος - Ρεμαντάς Νικόλαος του Δημητρίου. Μέλη - Αλεξανδρίδης Γεώργιος του Παράσχου, Βασιλάκης Ευτύχιος του Θεοδώρου, Γεροσταθόπουλος Λουκάς του Αθανασίου, Γκολέμης Στυλιανός του Δημητρίου, Ζωγράφος Νικόλαος του Ιωάννη, Καραλής Παναγιώτης του Αθανασίου, Καπέτας Σολομών του Ιωσήφ, Παπαγεωργίου Σταύρος του Νικολάου, Φουρλής Βασίλειος του Στυλιανού.

    ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ & ΤΕ

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 η εταιρία γνωστοποιεί ότι, στις 29/10/2002, συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, το οποίο εκλέχθηκε από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 24/10/2002, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής: ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ. 1. Παύλος Λεκκάκης, Πρόεδρος. 2. Απόστολος Μύτιλης, Αντιπρόεδρος. 3. Ιωάννης Συνοδινός, Αντιπρόεδρος. 4. Χαράλαμπος Χασαποδήμος, Μέλος. 5. Κωνσταντίνος Μπολέτης, Μέλος. 6. Μαρία Πρωτοπαπά, Μέλος. ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ. 1. Αμβρόσιος Καρατζάς, Μέλος. 2. Βασίλης Καλαντζής, Μέλος. 3. Χρήστος Αζάς, Μέλος. Οικονομικός Διευθυντής της Εταιρίας: Χρήστος Ζαρίμπας στη θέση του Αμβρόσιου Καρατζά. Προϊστάμενος Λογιστηρίου: Ιωάννης Ροϊδης. Υπεύθυνος Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων: Αναστάσιος Τσακανίκας. Εσωτερικός Ελεγκτής: Γεώργιος Ματσιούλας.

    BETANET Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ανακοινώνουμε ότι το εκλεχθέν με απόφαση της από 11.11.2002 και ώρα 18.30 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας το οποίο θα Διοικήσει την Εταιρία για τα πέντε (5) επόμενα χρόνια, ήτοι μέχρι την σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα συνέλθει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους 2008, συγκροτήθηκε σε σώμα στην από 12.11.2002 και ώρα 08.00 συνεδρίασή του ως ακολούθως: Κωσταντίνος Ζαβλιάρης του Δημητρίου: Πρόεδρος Δ.Σ., εκτελεστικό μέλος. Ευάγγελος Ζαβλιάρης του Δημητρίου: Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος. Δημήτριος Ζαβλιάρης του Κωνσταντίνου: Εκτελεστικό μέλος. Καλλιόπη Πετροπουλάκη του Αγησιλάου: Εκτελεστικό μέλος. Νικόλαος Δήμτσας του Πέτρου: Εκτελεστικό μέλος. Χαράλαμπος Νιανιακούδης του Ιωάννη: Εκτελεστικό μέλος. Ιωάννης Ερμόπουλος του Χαριλάου: Μη Εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος. Ιωάννης Σιγάλας του Νικολάου: Μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος. Κωνσταντίνα Ανδρικοπούλου του Πολύδωρος: Μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος. Ακολούθως το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε την εξουσιοδότηση και την αρμοδιότητα για την Εκπροσώπηση της Εταιρίας: α) στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας κ. Κων/νο Δ. Ζαβλιάρη, β) στον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας κ. Ευάγγελο Δ. Ζαβλιάρη, γ) στο στέλεχος της εταιρίας και μη μέλος του ΔΣ κ. Νικόλαο Χρ. Χριστόπουλο. Οι ανωτέρω δύνανται να εκπροσωπούν την εταιρεία σε όλες τις πράξεις διαχείρισης ή/και εκπροσώπησης ενεργώντας από κοινού ή και χωριστά ο καθένας από αυτούς.

    BETANET Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ανακοινώνουμε ότι η από 11.11.2002 και ώρα 18.30 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης: Θέμα 1ον: Επικύρωση εκλογής νέου μέλους του Δ.Σ. σε αντικατάσταση παραιτηθέντος. Ενεκρίθη και επικυρώθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού της εταιρείας, η από 31.7.2002 εκλογή της κας Κωνσταντίνας Ανδρικοπούλου του Πολύδωρος, Πολιτικής Μηχανικού Ε.Μ.Π., γεννηθείσας στη Δράμα την 1.8.1950, κατοίκου Εκάλης (οδός Αύρας 5), ως απλού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, στη θέση του παραιτηθέντος συμβούλου κ. Ιωάννη Δαμηλάκη του Γεωργίου, μέχρι τη λήξη της θητείας του προηγουμένου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς επίσης και το σύνολο των πράξεων, ενεργειών και δηλώσεων της ως άνω συμβούλου από την προσωρινή εκλογή της μέχρι και την ημέρα της Συνέλευσης. Θέμα 2ον: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και καθορισμός ιδιοτήτων των μελών του σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης. Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας το οποίο θα Διοικήσει την Εταιρεία για τα πέντε (5) επόμενα χρόνια, ήτοι μέχρι την σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα συνέλθει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους 2008 και καθορίσθηκαν οι ιδιότητες των μελών του σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πενταετούς θητείας (έως την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2008) αποτελείται από τα ακόλουθα εκτελεστικά και μη, ανεξάρτητα και μη μέλη: Κωνσταντίνος Ζαβλιάρης του Δημητρίου: Εκτελεστικό μέλος. Ευάγγελος Ζαβλιάρης του Δημητρίου: Εκτελεστικό μέλος. Δημήτριος Ζαβλιάρης του Κωνσταντίνου: Εκτελεστικό μέλος. Καλλιόπη Πετροπουλάκη του Αγησιλάου: Εκτελεστικό μέλος. Νικόλαος Δήμτσας του Πέτρου: Εκτελεστικό μέλος. Χαράλαμπος Νιανιακούδης του Ιωάννη: Εκτελεστικό μέλος. Ιωάννης Ερμόπουλος του Χαριλάου: Μη Εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος. Ιωάννης Σιγάλας του Νικολάου: Μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος. Κωνσταντίνα Ανδρικοπούλου του Πολύδωρος: Μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος.

    RIDENCO Α.Ε.

    Η εταιρία RIDENCO ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στο Μαρούσι την 4η Νοεμβρίου 2002 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00 εις τα επί της οδού Αιγιαλείας 52 γραφεία της RIDENCO ΑΕ συνήλθε εις Συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, το εκλεγέν υπό της Εκτάκτου Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Εταιρείας της 4ης Νοεμβρίου 2002, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: Κουτσούκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου Πρόεδρος Δ.Σ., Παπαευθυμίου Κωνσταντίνος του Κωνσταντίνου Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Φρανσές Μωρίς - Ρίτσι του Πέπο Διευθύνων Σύμβουλος, Καπουάνο Μωρίς του Ζακ Μέλος, Μεταξά Ελένη θυγ. Γεωργίου Μέλος, Κιούση Σύλβια θυγ. Κωνσταντίνου Μέλος, Φόρνης Ααρών - Αρης του Ιωσά Μέλος. Με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Εταιρείας της 4ης Νοεμβρίου 2002, η ιδιότητα των ανωτέρω, εις εφαρμογήν της παρ. 3 του άρθρου 4 του Ν3016/2002 καθορίζεται ως κατωτέρω: Εκτελεστικά μέλη: Αθανάσιος Κουτσούκος, Μωρίς - Ρίτσι Φρανσές, Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, Φόρνης Ααρών Αρης. Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη: Ελένη Μεταξά, Σύλβια Κιούση, Μωρίς Καπουάνο.

    ALFA ALFA ENERGY Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία ALFA ALFA ENERGY ΑΒΕΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ESHA HOLDING B.V. στην Ολλανδία ξενάγησε, το τριήμερο που μας πέρασε, ομάδα ελλήνων δημοσιογράφων η Alfa Alfa Energy (μέλος του Ομίλου Alfa Alfa Holdings συνεπής στη δέσμευση που είχε λάβει ο Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Απόστολος Αλλαμανής, κατά τη διάρκεια πρόσφατου γεύματος με εκπροσώπους των ΜΜΕ. Η δημοσιογραφική αποστολή, την οποία αποτελούσαν 21 Έλληνες δημοσιογράφοι, επισκέφθηκε τόσο το διυλιστήριο στο Amsterdam όσο και την έδρα και τις εγκαταστάσεις του ομίλου ESHA στο Groningen, στη Βόρεια Ολλανδία. Στελέχη του Ολλανδικού σχήματος ανέλαβαν να ξεναγήσουν και να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους, σχετικά με τις παραγωγικές διαδικασίες και την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων που φέρουν το όνομα ESHA, ενώ ο κ. Απόστολος Αλλαμανής, ο οποίος συνόδευσε την ελληνική αποστολή, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το σχεδιασμό ανάπτυξης που πρόκειται να ακολουθήσει ο Όμιλος το αμέσως επόμενο διάστημα. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου στην Ολλανδία, σύμφωνα με τον κ. Απ. Αλλαμανή, επικεντρώνεται στην παραγωγή οξειδωμένης ασφάλτου και στην ανάπτυξη και παραγωγή ασφαλτικών προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων απόλυτα προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις των πελατών του. Να σημειωθεί ότι στο χώρο των ασφαλτικών η ESHA HOLDING διατηρεί ηγετική θέση και εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Για την υλοποίηση των στόχων αυτών προβλέπεται η πώληση οικοπέδου, έκτασης περίπου 170 στρεμμάτων, στην περιοχή του διυλιστηρίου καθώς και η εκποίηση των δραστηριοτήτων διύλισης (πλην της οξείδωσης) και των αποθηκευτικών χώρων. Η επιχειρηματική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής αναδιοργάνωσης του Ομίλου, η οποία περιλαμβάνει την απόσχιση ορισμένων επί μέρους δράσεων (ή εταιριών), με κριτήριο το ότι αυτές δεν εντάσσονται πλέον στον πυρήνα του αναπτυξιακού πλαισίου (core business) του Ομίλου. Η ESHA HOLDING B.V. κατά την παρούσα χρήση προβλέπεται να εμφανίσει τζίρο περί τα Euro 185 εκατ. και κέρδη προ φόρων Euro 10 εκατ. περίπου. Τα ενοποιημένα μεγέθη της ALFA ALFA ENERGY αναμένεται να ανέλθουν σε Euro 224 εκατ. πωλήσεις και Euro 13 εκατ. κέρδη προ φόρων.

    CONNECTION A.E.B.E.E.

    Η εταιρία CONNECTION ΑΕΒΕΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στρατηγική συνεργασία μεταξύ CONNECTION Α.Ε.Β.Ε.Ε. και ΤΡΙΓΩΝΟ Α.Ε.Ε. Εξαγορά 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΙΓΩΝΟ Α.Ε.Ε. και πλειοψηφία των θέσεων των μελών Δ.Σ. από την CONNECTION Α.Ε.Β.Ε.Ε. Η Διοίκηση της εταιρίας CONNECTION A.E.B.E.E. ανακοινώνει ότι αποκτά στρατηγική συμμετοχή ποσοστού 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΤΡΙΓΩΝΟ Α.Ε.Ε. αντί συνολικού τιμήματος Euro 980.240 και την πλειοψηφία των θέσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η διασύνδεση της ΤΡΙΓΩΝΟ Α.Ε.Ε. με τον Όμιλο CONNECTION αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές συνέργιες και να συμβάλλει στη δυναμική επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΤΡΙΓΩΝΟ Α.Ε.Ε., συνεργαζόμενη με το διεθνή όμιλο MARZOTTO, διαθέτει τα αποκλειστικά δικαιώματα διανομής του παγκοσμίου φήμης brand MARLBORO CLASSICS και δραστηριοποιείται στην χονδρική καθώς και στη λιανική πώληση μέσω δικτύου ομωνύμων καταστημάτων. Κατά την παρελθούσα χρήση 2001, οι πωλήσεις της ΤΡΙΓΩΝΟ Α.Ε.Ε. ανήλθαν σε Euro 6,9 εκατ. και τα προ φόρων κέρδη σε Euro 347 χιλ., ενώ για το οκτάμηνο τις τρέχουσας χρήσης, οι πωλήσεις και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε Euro 4,1 εκατ. και Euro 523 χιλ. αντίστοιχα. Η MARLBORO CLASSICS περιλαμβάνει συλλογές ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ μόδας που απευθύνονται στον άνδρα και τη γυναίκα. Ο όμιλος MARZOTTO, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, περιλαμβάνεται στις 10 μεγαλύτερες παγκοσμίως επιχειρήσεις της βιομηχανίας ένδυσης και διαθέτει ένα ευρύτατο χαρτοφυλάκιο από εμπορικά σήματα υψηλής εμπορικής αξίας. Η συμφωνία αυτή κρίθηκε από τη Διοίκηση της Εταιρίας ως πλέον συμφέρουσα αυτής που είχε ανακοινωθεί την 29.01.2001 με δελτίο τύπου, περί εξαγοράς 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΙΓΩΝΟ Α.Ε.Ε. Σημειώνεται ότι το P/E της εταιρίας με αποτελέσματα οκταμήνου είναι 9,37. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΙΓΩΝΟ Α.Ε.Ε. παραμένει ο κ. Χρήστος Καλλίας, εκ των ιδρυτών της εταιρίας, έχοντας την υποστήριξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

    ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.

    Η εταιρία ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η Διοίκηση της εταιρίας ΗΛΕΚΤΡΑ, του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, πραγματοποίησε την τρίτη Επενδυτική Ημερίδα της για το 2002 με την συμμετοχή της στην Ημερίδα ΧΡΗΜΑ, στις 6/11/2002 στο Χρηματιστηριακό κέντρο Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι η παρουσίαση της Εταιρίας στην τρίτη Επενδυτική Ημερίδα είναι διαθέσιμη από το εταιρικό site www.elektra.gr, όπως και στις προηγούμενες δύο Ημερίδες.

    UNISYSTEMS Α.Ε.

    Η εταιρία UNISYSTEMS Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Το εξαιρετικά σημαντικό έργο του μηχανογραφικού εξοπλισμού 29 Ταχυδρομικών Γραφείων ανέθεσαν στην Unisystems τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ύστερα από ανοιχτό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν συνολικά τέσσερις εταιρίες. Με το νέο μηχανογραφικό σύστημα θα εκσυγχρονιστούν 186 θέσεις εξυπηρέτησης πελατών σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών των ΕΛΤΑ. Ειδικότερα, η Unisystems αναλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του μηχανογραφικού εξοπλισμού (POS σταθμοί εργασίας, εκτυπωτές, διάφορες περιφερειακές μονάδες και το αντίστοιχο λογισμικό συστήματος), την εκπαίδευση των τοπικών υπευθύνων στη χρήση του εξοπλισμού καθώς και την τεχνική υποστήριξη ολόκληρου του έργου. H Unisystems θα ολοκληρώσει το έργο χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της εταιρίας Wincor Nixdorf, ενώ οι διαδικασίες που εκτελούνται στην Ταχυδρομική Θυρίδα θα γίνονται αυτόματα μέσω της εφαρμογής Riposte της Escher Group. Η Unisystems είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής και ο κορυφαίος Systems Integrator στην Ελλάδα. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής, υποστηρίζοντας και συντηρώντας πολύπλοκα συστήματα μεταξύ διαφορετικών τεχνολογιών. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει μία σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Με μακρόχρονη συνεχή ανάπτυξη, με πολλές και σημαντικές συνεργασίες στο εσωτερικό (Microsoft, Hewlett Packard, IBM, Wincor Nixdorf, Siemens, Oracle, SAP, Cisco Systems, SUN κ.λ.π.) και στο εξωτερικό (Unisys, EMC, ChipPC), η εταιρία βρίσκεται σήμερα στην κορυφή του κλάδου των εταιριών υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, καθώς και ανάμεσα στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες high-tech εταιρίες της Ευρώπης.

    INFO QUEST Α.Ε.Β.Ε.

    Η εταιρία INFO QUEST Α.Ε.Β.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: «Σας ανακοινώνουμε σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του π.δ. 82/1996, ότι η εταιρία μας (είτε η ίδια είτε ως μέλος κοινοπραξιών) έχει την πρόθεση να συμμετάσχει στις διαδικασίες ανάληψης προμηθειών που εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του Ν. 2328/1995. Συγκεκριμένα, η εταιρία μας προτίθεται να συμμετάσχει: 1. Στον υπ΄ αριθμόν πρωτοκόλλου 8803/01 Ανοικτό Διαγωνισμό με Αρ. Διακ. 419/2001 για την «Προμήθεια Υλικού & Λογισμικού Συστημάτων που έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για την Πολεμική Αεροπορία Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με προϋπολογισθείσα δαπάνη 3.815.113,72 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν πρωτοκόλλου 4685/03.10.2002 ανακοίνωση επαναπροκήρυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης, την 10η Δεκεμβρίου 2002. Για τους μετόχους μας που είναι ανώνυμες εταιρίες και δεν έχουν προβεί στη μέχρι φυσικού προσώπου κατά την έννοια του άνω διατάγματος ονομαστικοποίηση των μετοχών τους, οι προβλεπόμενες κυρώσεις συνίστανται στη στέρηση των δικαιωμάτων παραστάσεως και ψήφου στη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας καθώς και των κάθε είδους περιουσιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από τη μετοχική τους ιδιότητα.

    Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ ΑΒΝΕ, σε συνέχεια της από 14/10/2002 απόφασης της Α Επαναληπτικής Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της και της από 6/11/2002 έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου της εταιρίας από το Δ.Σ. του Χ.Α., γνωστοποιεί προς τους κ.κ. Μετόχους τα παρακάτω:

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 15/11/2002.

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 21/11/2002 5/12/2002.

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 21/11/2002 29/11/2002.

    ΤΡΑΠΕΖΑ: SOCIETE GENERALE.

    Το Ενημερωτικό Δελτίο για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 13.049.401,88 ευρώ, όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Χ.Α. θα είναι διαθέσιμο από την 19/11/2002 στα γραφεία της εταιρίας, Αρεθούσης 110 Χαλκίδα, (υπεύθυνη κα Σκόνδρα, τηλ. 22210 74151), Βαλαωρίτου 4 και Βουκουρεστίου Αθήνα (υπεύθυνος κος Αλκης Γούναρης), στα καταστήματα της SOCIETE GENERALE Κηφισίας 240 242 Χαλάνδρι, Κηφισίας 310 και Γορτηνίας Κηφισιά, Εμπορικό κέντρο Πλατεία Τσιμισκή 43 Θεσσαλονίκη, και στο Χ.Α. Εκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου: Η Α' Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας την 14/10/2002 αποφάσισε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της εταιρίας ύψους μέχρι 13.049.401,88 ευρώ, τριετούς διάρκειας, με την έκδοση μέχρι 129.407 ονομαστικών ομολογιών, ονομαστικής αξίας ευρώ 100,84 εκάστης, με τρία (3) προσαρτημένα μη διαπραγματεύσιμα τοκομερίδια. Η κάθε ομολογία δύναται να μετατραπεί σε 56 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 1,72 εκάστης την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού μήνα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 2 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του δανείου, ενώ το επιτόκιο του δανείου θα ισούται με το ετήσιο επιτόκιο Euribor της ημερομηνίας έκδοσης και των γενεθλίων ημερομηνιών αυτού μειωμένο κατά δέκα μονάδες βάσης (basis points). Η τιμή μετατροπής που προκύπτει θα είναι ευρώ 1,80 ανά μετοχή. Η διάθεση των 129.407 ονομαστικών ομολογιών θα γίνει ως εξής:

    1. Με άσκηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της εταιρίας και συγκεκριμένα με δικαίωμα κάθε μετόχου που έχει στο όνομά του 120 μετοχές της εταιρίας να λάβει 1 ομολογία στην τιμή των ευρώ 100,84. Σε περίπτωση ύπαρξης κλασματικών δικαιωμάτων προτίμησης, η εταιρία θα αθροίσει τα κλασματικά αυτά υπόλοιπα και θα διαθέσει τα δικαιώματα που προκύπτουν κατά προτεραιότητα στους μετόχους με τα μεγαλύτερα κλασματικά. 2. Με διάθεση των ομολογιών που τυχόν μείνουν αδιάθετες εντός περιόδου 10 ημερών από την λήξη της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

    Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται και στο Ενημερωτικό Δελτίο, οι κύριοι μέτοχοι κ. Κ. Κουταλίδης ή η Eurogroup Investments Ltd. έχουν δεσμευθεί ότι θα καλύψουν από κοινού μέρος του ομολογιακού δανείου που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους ευρώ 5.124.975,78 τουλάχιστον. Τα συνολικά κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την ανωτέρω έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, σε περίπτωση ολικής κάλυψης, ανέρχονται σε ευρώ 13.049.401,88. Δικαιώματα Προτίμησης και Διαδικασία Ασκησης: Δικαίωμα προτίμησης, κατά τα ανωτέρω, θα έχουν, οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μετόχων της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. την 14/11/2002. Την 15/11/2002 θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην ανωτέρω έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών την ίδια ημέρα θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις 45 (ΦΕΚ Β' 1036/23.8.2000) και 81 (ΦΕΚ Β' 1596/30.11.2001) του Δ.Σ. του Χ.Α. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για την αύξηση ορίζεται από την 21/11/2002 μέχρι και την 5/12/2002. Τα δικαιώματα προτίμησης που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης παύουν να ισχύουν. Η εταιρία δηλώνει ότι τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους λογαριασμούς της μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ. Επίσης, η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης στο Χ.Α. θα είναι δυνατή έως και την 29/11/2002. Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα εξής καταστήματα της SOCIETE GENERALE: Κηφισίας 240 242 Χαλάνδρι, Κηφισίας 310 και Γορτηνίας Κηφισιά, Εμπορικό κέντρο Πλατεία Τσιμισκή 43 Θεσσαλονίκη. Παρακαλούνται για την διευκόλυνσή τους οι Τράπεζες / Χρηματιστηριακές εταιρίες να επικοινωνούν για τις διαδικασίες εγγραφής, με το Τμήμα θεματοφυλακής της SOCIETE GENERALE στο τηλ. 210 6790163. Για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, κάθε μέτοχος θα πρέπει να προσκομίζει στα παραπάνω καταστήματα της SOCIETE GENERALE τα εξής: Την Αστυνομική του ταυτότητα, την βεβαίωση δέσμευσης των δικαιωμάτων προτίμησης που εκδίδεται από τον χειριστή του Σ.Α.Τ. στον οποίο είναι καταχωρημένα τα δικαιώματα προτίμησης (σε περίπτωση καταχώρησης στον ειδικό λογαριασμό, η βεβαίωση εκδίδεται από το Κ.Α.Α.), τον Α.Φ.Μ. εάν δεν αναφέρεται στην παραπάνω βεβαίωση. Συγχρόνως θα πρέπει να καταβάλλει σε ειδικούς λογαριασμούς, που θα ανοιχθούν μόνο για το σκοπό της συμμετοχής στο ομολογιακό δάνειο, το αντίτιμο των ομολογιών για τις οποίες έχει δικαίωμα να εγγραφεί, χωρίς της μεσολάβηση της εταιρίας. Οι λογαριασμοί Σ.Α.Τ. των δικαιούχων στις οποίες βρίσκονται καταχωρημένες οι μετοχές από τις οποίες θα αποκοπούν τα δικαιώματα προτίμησης, θα πιστωθούν αυτομάτως με τα άϋλα δικαιώματα που δικαιούται ο κάθε μέτοχος την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α. Τα δικαιώματα προτίμησης είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. Η έναρξη διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους και θα είναι η 19/11/2002. Η λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 29/11/2002. Τα δικαιώματα προτίμησης που δεν θα ασκηθούν στην παραπάνω προθεσμία, παύουν να ισχύουν οριστικά. Σε περίπτωση μη κάλυψης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, οι τυχόν αδιάθετες ομολογίες θα διατεθούν ελεύθερα κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Ομολογίες: Οι ονομαστικές μετατρέψιμες ομολογίες θα ενσωματωθούν σε τίτλους που θα εκδοθούν κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και οι τίτλοι αυτοί θα είναι διαθέσιμοι προς παράδοση στους δικαιούχους από την εταιρία στα γραφεία της, καθώς και ταχυδρομικά με ευθύνη των ομολογιούχων, την ημέρα που θα ανακοινωθεί δια του Τύπου. Για περαιτέρω πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Αλκη Γούναρη τηλ. 210 3634044 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε.

    Η εταιρία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. με την από 12/11/2002 επιστολή της προς το Χ.Α., γνωστοποιεί ότι το ποσοστό που κατέχει επί των κοινών μετοχών της εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της 11/11/2002 σε 46,816%, ήτοι 94.201.074 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου. Κατά την προηγούμενη ημέρα, 10/11/2002, το ποσοστό αυτό ήταν 46,901%, ήτοι 94.373.404 κοινές ονομαστικές μετοχές.

    Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. Υπόχρεος: ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 46,901%, μετά την μεταβολή 46,816%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 94.373.404, μετά την μεταβολή 94.201.074. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 46,901%, μετά την μεταβολή 46,816%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 201.217.100. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 11/11/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 11/11/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 12/11/2002.

    [17] ΟΡΙΑΚΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ ΧΑΚ

    Λευκωσία, 12 Νοεμβρίου 2002 (18:16 UTC+2)

    Με οριακά κέρδη της τάξης του 0,17% έκλεισε τη σημερινή συνάντηση ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, παρά τη μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 3,15% που παρουσίασε στα αρχικά στάδια της διαδικασίας. Η αγορά έκλεισε τελικά στη χαμηλότερη τιμή της σήμερα, στις 105,16 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα τρία εκατομμύρια λίρες.

    Αντίθετα αρνητικά κινήθηκε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος σημείωσε μικρές απώλειες της τάξης του 0,2%, κλείνοντας στις 411,08 μονάδες.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [18] ΡΟΓΚ: "ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ"

    Λονδίνο, 12 Νοεμβρίου 2002 (18:15 UTC+2)

    Αν υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις, θα δημιουργηθούν προβλήματα στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ.

    Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, ο κ. Ρογκ τόνισε ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί στα Ολυμπιακά έργα είναι μεγάλη.

    Αναφερόμενος όμως στην έκθεση της επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, υπό τον Ντένις Όσβαλντ, που επισκέφθηκε την Αθήνα για να ενημερωθεί για την προετοιμασία, ο κ. Ρόγκ επισήμανε ότι σε αυτήν, παρά τα θετικά στοιχεία, εκφράζονται και ορισμένες επιφυλάξεις.

    "Η έννοια του επείγοντος έχει κατανοηθεί στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν πολύ καλοί Αγώνες στην Αθήνα το 2004 - είναι όμως σαφές ότι η τήρηση του χρονοδιαγράμματος δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις" είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

    Ο κ. Ρογκ αναφέρθηκε εξάλλου και στο ζήτημα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες με την άνοδο των τιμών στην Ελλάδα.

    "Το θέμα το έχουμε συζητήσει με την κυβέρνηση και υπάρχει μια συμφωνία με την ένωση ιδιοκτητών ξενοδοχείων που υπεγράφη με την κυβέρνηση και πιστεύουμε ότι η κυβένηση θα καταφέρει να επιβάλλει αυτή τη συμφωνία" κατέληξε, μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ο κ. Ρογκ.

    [19] ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ. ΚΟΥΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2002 (18:05 UTC+2)

    Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Σωτήρης Κούβελας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή Δενδροποτάμου της Θεσσαλονίκης.

    Ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς αν γνωρίζουν την κατάσταση στην περιοχή και αν σκοπεύουν να λάβουν μέτρα για την προστασία της νεολαίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η επιδημαία των ναρκωτικών στον Δενδροπόταμο έχει περάσει και στα δημοτικά σχολεία, εκτός από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια, ενώ παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή και η φύλαξη των σχολείων είναι ανύπαρκτη.

    [20] ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

    Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2002 (18:01 UTC+2)

    Άλλη μια φιλική ήττα με 35-24 γνώρισε η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των γυναικών στη Δανία από την Νορντ Αλμποοργκ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Τα τέρματα της εθνικής μας πέτυχαν οι Δωροθέου 1, Πόταρη 1, Πάτσιου 2, Σκουτέλα 2, Ψαθά 2, Ποιμενίδου 1, Σκάρα 3, Φωτιάδου 4, Γκόλια 8.

    Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σβέιν Ολσεν επισήμανε: «Υπάρχουν ικανότητες αλλά θα πρέπει στο εξής να υπάρχει περισσότερη συνεργασία. Οι απαιτήσεις των προκριματικών αγώνων είναι μεγάλες και οι ευθύνες κάθε παίκτριας ανάλογες του εγχειρήματος». Κατόπιν η αποστολή της εθνικής μας αναχώρησε από την Δανία για την πόλη Παρτιλε της Σουηδίας.

    [21] Ο ΓΚ. ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Λευκωσία, 12 Νοεμβρίου 2002 (17:58 UTC+2)

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει και υποστηρίζει ''τις προσπάθειες των καλών υπηρεσιών και την προσωπική εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν για επίλυση του Κυπριακού''. Αυτό τονίζεται σε γραπτή δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν για το σχέδιο των ΗΕ για το Κυπριακό, στην οποία αναφέρεται πως ''η παρουσίαση εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ μιας πρότασης για μια συνολική λύση αποτελεί ένα ενθαρρυντικό και σημαντικό βήμα προς το οποίο η ΕΕ πρέπει να δώσει την πλήρη στήριξή της''.

    Ο κ. Φερχόιγκεν επισημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει ότι η πρόταση αυτή ''θα συμβάλει στη γεφύρωση των χασμάτων μεταξύ των δυο κοινοτήτων και θα οδηγήσει σε διευθέτηση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης''. Παράλληλα σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επανειλημμένα εκφράσει την προτίμησή της για την ένταξη στην ΕΕ μιας ενωμένης Κύπρου στο πλαίσιο μιας συνολικής επίλυσης.

    Για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση σημειώνει ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται στις δέκα χώρες για τις οποίες υπάρχει σύσταση για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και συνιστά την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος που υπάρχει προκειμένου οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη να δράσουν ως καταλύτης για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [22] Ο Β. ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

    Λευκωσία, 12 Νοεμβρίου 2002 (17:52 UTC+2)

    Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, Βάσος Λυσσαρίδης, δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο λύσης του Κυπριακού που δόθηκε χθες από τα ΗΕ προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, πρέπει να εξεταστεί υπό το πρίσμα όσων καθόρισαν Αθήνα και Λευκωσία, ότι δηλαδή το σχέδιο πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, το κοινοτικό κεκτημένο και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Παράλληλα ο κ. Λυσσαρίδης έστειλε το μήνυμα ότι αν το σχέδιο δεν προσαρμόζεται σ' αυτά ''δεν θα προσυπογραφεί''.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 12 November 2002 - 19:13:42 UTC