Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-01-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
  • [02] ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • [03] ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ
  • [04] ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
  • [05] ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
  • [06] ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΕΝΤΙΝΑΣ- ΛΑΓΚΑΔΑ
  • [07] Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ 25ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [08] ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
  • [09] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Α. ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ
  • [10] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ
  • [11] ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4% ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
  • [12] ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ Χ.Α. ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗΣ
  • [13] ΣΠΕΙΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • [14] ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ
  • [15] ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • [16] ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ "ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ
  • [17] ΣΧΟΛΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [18] ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΗΣ
  • [19] ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
  • [20] ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΙΣ Ν. ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
  • [21] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΚΑΜΨΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ
  • [22] ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΜΑΡΕΦ
  • [23] ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ
  • [24] ΓΕΩΡΓΙΑ: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 50% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [25] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΑ ΤΖΙΡΚΑ
  • [26] ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 14 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΙΝΑ
  • [27] ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
  • [28] Η ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟ

  • [01] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

    Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2004 (11:19 UTC+2)

    Χρονιά μεγάλων προκλήσεων για τη χώρα και την προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα είναι το 2004, δηλώνει ο μόνος υποψήφιος για τη διαδοχή του Κ. Σημίτη, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου στο "Εθνος της Κυριακής".

    Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: "Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που αποτελούν τη μεγαλύτερη αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση στον κόσμο. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει ιστορική ευκαιρία για να αναδείξουμε τις δυνατότητές μας ως λαού, την οικονομική και κοινωνική μας πρόοδο, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών, μέσα από την Ολυμπιακή εκεχειρία".

    Ο κ. Παπανδρέου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει συντεταγμένα, μέσα από την ανανέωση και την ενότητα, τον αγώνα των εκλογών και επισημαίνει ότι "έχουμε σχέδιο και όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας, για το μέλλον της νέας γενιάς, για την Ελλάδα του 21ου αιώνα".

    Το 2004, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου, θα είναι επίσης η χρονιά "που θα συνεχίσουμε σταθερά την προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού και της ελληνοτουρκικής διαφοράς, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, στη βάση των αρχών του διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών".

    "Η Ελλάδα" - προσθέτει ο κ. Παπανδρέου - "είναι χώρα ειρήνης και σταθερότητας και η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με ευθύνη και συνέπεια αυτό τον στρατηγικό στόχο.Παράλληλα θα δώσουμε συντεταγμένα, μέσα από την ανανέωση και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης τον αγώνα των εκλογών. Οι εκλογές θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία και θα είναι κρίσιμες. Θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα με αισιοδοξία, με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας".

    Καταλήγοντας, ο Γ. Παπανδρέου, τονίζει: "Εχουμε δημιουργήσει ένα σοβαρό έργο με πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη, ο οποίος άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας, έδωσε αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και προοπτική στον λαό. Εχουμε ταυτόχρονα σχέδιο και όραμα για το μέλλον της νέας γενιάς, για την Ελλάδα του 21ου αιώνα".

    [02] ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2004 (12:08 UTC+2)

    Αμεση προσφυγή στις κάλπες ,εντός του Φεβρουαρίου ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που περιόδευσε το πρωί στο Ναύπλιο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημοσίως στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: ''Ας διαλέξουν και ας επιλέξουν τον αρχηγό τους και να πάμε σε εκλογές μέσα στο Φεβρουάριο. Οτι και αν μετέρχονται τα φερέφωνα του καθεστώτος δεν μπορούν να ανακόψουν και να περιορίσουν το κοινωνικό ρεύμα που οδηγεί σε νέα διακυβέρνηση''.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι το 2004 είναι μία χρονιά για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ευθύνης, συνεννόησης, εντιμότητας, σεμνότητας και ταπεινότητας. Πρόσθεσε επίσης πως το 2004 είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής και οι πολίτες δίνουν εντολή για την ανάδειξη των αρχών και των αξιών που λησμόνησαν οι αλαζόνες της εξουσίας για μια νέα διακυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εκείνοι δημιούργησαν.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει ''στους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ'' να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και θα συνεχίσει το κόμμα του να λέει με τόλμη, υπευθυνότητα και ρεαλισμό τις θέσεις της και να παρουσιάζει φιλόδοξες προτάσεις για την αντιμετώπιση της νέας φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας και των προβλημάτων στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

    Τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα επιχειρεί να λύσει προεκλογικά τα μετεκλογικά του προβλήματα και έκανε λόγο για έμπρακτη ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης. Σημείωσε ότι ''θα ακούσετε πολλά απο τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ, μεγάλες υποσχέσεις και κενολογίες, αλλά δεν θα ακούσετε μία συγνώμη για τα αδιέξοδα της κοινωνίας και λύσεις για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν".

    [03] ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

    Κάιρο, 4 Ιανουαρίου 2004 (10:37 UTC+2)

    Η αιγυπτιακή ακτοφυλακή απέκλεισε σήμερα τον κόλπο της Νάαμα στο Σαρμ ελ Σέιχ για να διευκολυνθούν οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν τα συντρίμμια του Μπόινγκ 737 που συνετρίβη χθες στην Ερυθρά θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 148 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 133 γάλλοι τουρίστες.

    Λόγω του αποκλεισμού απαγορεύτηκε ο κατάπλους τουριστικών σκαφών στην περιοχή των ερευνών. Τα συνεργεία διάσωσης έχουν κατορθώσει να ανασύρουν τις σορούς δεκατριών επιβαινόντων στο αεροσκάφος και μικρά τμήματα της ατράκτου.

    [04] ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Τιφλίδα, 4 Ιανουαρίου 2004 (11:28 UTC+2)

    Τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην εξέγερση για την αποπομπή του ψήφισε στις προεδρικές εκλογές ο τέως πρόεδρος της Γεωργίας Εντουαρντ Σεβαρντνάτζε.

    Οι κάλπες στη Γεωργία άνοιξαν στις 06.00 ώρα Ελλάδας και όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο 36χρονος Μιχαήλ Σακασβίλι, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης που ηγήθηκε της «βελούδινης επανάστασης» το Νοέμβριο για την ανατροπή του Σεβαρντνάντζε, θα εκλεγεί πανηγυρικά, καθώς ουδείς από τους υπόλοιπους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να τον απειλήσει.

    Ο μόνος «αντίπαλος» του Σακασβίλι είναι η αποχή, η οποία εάν ξεπεράσει το 50% θα οδηγήσει σε επανάληψη των εκλογών. Την εκλογική διαδικασία επιβλέπουν περίπου 400 ξένοι παρατηρητές. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

    [05] ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

    Ουάσιγκτον, 4 Ιανουαρίου 2004 (12:38 UTC+2)

    Ένα ρομποτικό όχημα σχεδιασμένο για την εξερεύνηση του πλανήτη ’ρη, προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον κόκκινο πλανήτη, έπειτα από ταξίδι επτά μηνών, όπως μεταδίδει το BBC.

    Το κέντρο ελέγχου αποστολής στην αμερικανική αεροδιαστημική υπηρεσία ΝΑΣΑ, ανακοίνωσε ότι το όχημα, με την ονομασία Spirit (Σπίριτ), είχε επεισοδιακή κάθοδο καθώς είχε μόνο έξι λεπτά στη διάθεσή του προκειμένου να σταματήσει από ταχύτητα 20 χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα.

    Ένα δίδυμο ρομποτικό όχημα του Σπίριτ, με την ονομασία Opportunity (Οπορτιούνιτι), αναμένεται να προσεδαφιστεί στον ’ρη, μέσα στον Ιανουάριο. Τα δύο οχήματα έχουν σχεδιαστεί για να μελετήσουν την ύπαρξη νερού στον ’ρη και να εξερευνήσουν έναν κρατήρα που ίσως κάποτε περιέκλειε μια λίμνη.

    «Ο Πλανήτης του Θανάτου»

    Πολλές προσπάθειες εξερεύνησης του ’ρη έχουν αποτύχει καταδεικνύοντας το πόσο δύσκολες είναι οι αποστολές στον κόκκινο πλανήτη.

    Η προηγούμενη απόπειρα της ΝΑΣΑ, το 1999, είχε καταλήξει σε αποτυχία, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του διαστημικού σκάφους Μπιγκλ-2 που προσεδαφίστηκε στον ’ρη την ημέρα των Χριστουγέννων.

    Ένα από τα στελέχη της ΝΑΣΑ, που είχε ανάμιξη στην τελευταία αυτή προσπάθεια, λέει ότι ορισμένοι αποκαλούν τον ’ρη, Πλανήτη του Θανάτου, λόγω του αριθμού των αποστολών εκεί, που έχουν αποτύχει.

    [06] ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΕΝΤΙΝΑΣ- ΛΑΓΚΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιανουαρίου 2004 (18:10 UTC+2)

    Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας - Λαγκαδά (προέκταση Εγνατίας οδού), που είχε διακοπεί λόγω νερών και φερτών υλικών στο οδόστρωμα, αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά.

    [07] Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ 25ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιανουαρίου 2004 (18:08 UTC+2)

    Τραγωδία τα ξημερώματα στην οδό 26ης Οκτωβρίου, όπου Ι.Χ. αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 25χρονη Σουλτάνα Σταμούδη του Κωνσταντίνου, κάτοικο στη ζωή Ζαγκλιβερίου Θεσσαλονίκης.

    Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων της Υποδιεύθυνσης.

    [08] ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2004 (17:51 UTC+2)

    «Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης στη διαχείριση της επικοινωνίας, επιβεβαιώνει την αδυναμία τους στην πολιτική. Με μεθόδους, όμως, ''star system'', δεν λύνονται τα προβλήματα της κοινωνίας». Αυτό δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ευ. Μεϊμαράκης, κληθείς να σχολιάσει τα πολιτικά σενάρια των τελευταίων ημερών.

    [09] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Α. ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ

    Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2004 (17:20 UTC+2)

    Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2004 και ώρα 15:00 θα συνεδριάσει η Κ.Ε.Ε.Α. του ΔΗΚΚΙ στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος (Χαλκοκονδύλη 9), υπό την προεδρεία του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα, με θέμα: «Ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής των υποψηφίων βουλευτών».

    [10] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

    Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2004 (16:58 UTC+2)

    «''Νευρικότητα και σύγχυση, που οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις''. Ο κ. Πρωτόπαπας τα είπε όλα. Περιέγραψε, με τον πιο εύστοχο τρόπο, αυτά που συμβαίνουν στο κόμμα του». Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος στα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περί σπασμωδικών κινήσεων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

    [11] ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4% ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

    Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2004 (14:54 UTC+2)

    Ανατιμήσεις έως 4% αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε γαλακτοκομικά, ζυμαρικά και άλλα καταναλωτικά είδη, μετά τη συμφωνία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Κίμωνα Κουλούρη, με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων. «Αγκάθι» παραμένει η τιμή του ψωμιού, καθώς οι αρτοποιοί επιμένουν σε αυξήσεις έως 6%.

    Σύμφωνα με τον κ. Κουλούρη, βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει με τους βιομηχάνους, αλλά και τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, οι αυξήσεις δεν θα ξεπεράσουν το πλαίσιο του πληθωρισμού.

    [12] ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ Χ.Α. ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗΣ

    Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2004 (14:16 UTC+2)

    Αύριο πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι 9 εκατ. νέες μετοχές της εταιρίας Κατσέλη, οι οποίες προήλθαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ΅ε τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα για κάθε 1 παλαιά.

    [13] ΣΠΕΙΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    Λευκωσία, 4 Ιανουαρίου 2004 (17:45 UTC+2)

    Μεγάλη σπείρα μεταφοράς λαθρομεταναστών από τον Λίβανο στην Κύπρο εξάρθρωσε σήμερα το πρωί η Αστυνομία. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Σωτήρης Χαραλάμπους, συνελήφθησαν στην Ορόκλινη τέσσερα άτομα λιβανικής καταγωγής, εκ των οποίων ο ένας είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και ήταν μέχρι τώρα ο υπεύθυνος της σπείρας στο νησί.

    [14] ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 4 Ιανουαρίου 2004 (16:33 UTC+2)

    Τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο Κυπριακό μετά τις επιστολές του αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους, στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, Κώστα Σημίτη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα εξετάσει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Την ίδια ώρα, στα Κατεχόμενα, έντονη αντιπαράθεση για τη λύση του Κυπριακού ξέσπασε μεταξύ του τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, και του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, το κόμμα του οποίου ήρθε πρώτο στις πρόσφατες «εκλογές» στα Κατεχόμενα.

    Ο κ. Ταλάτ κατηγόρησε τον Ραούφ Ντενκτάς ότι, ενώ η Αγκυρα προετοιμάζεται για λύση του Κυπριακού, ο ίδιος στήνει παγίδα στην Τουρκία και προσπαθεί να διατηρήσει την κατάσταση μη λύσης στο νησί.

    Απαντώντας στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε πως αν ο κ. Ταλάτ είναι έτοιμος να γίνει «πρωθυπουργός» πρέπει να απαλλαγεί από το σύνδρομο της «ντενκτασοφοβίας» και πρόσθεσε πως ο κ. Ταλάτ δεν είναι αρμόδιος να κρίνει την αγάπη που τρέφει ο ίδιος για την Τουρκία.

    [15] ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Αγκυρα, 4 Ιανουαρίου 2004 (16:23 UTC+2)

    Εκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας έγινε έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου.

    Από την έκρηξη, την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής κάποια οργάνωση, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    [16] ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ "ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ

    Βελιγράδι, 4 Ιανουαρίου 2004 (14:27 UTC+2)

    Τη θέση του πρωθυπουργού φέρεται διατεθειμένο να προσφέρει στον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα, που ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές στη Σερβία- Μαυροβούνιο, σε μια προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Glas Javnosti του Βελιγραδίου, το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα απέρριψε την πρόταση του Κοστούνιτσα για σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο και προσανατολίζεται στο να προσφέρει την πρωθυπουργία στον ίδιο τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας.

    [17] ΣΧΟΛΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Λευκωσία, 4 Ιανουαρίου 2004 (13:34 UTC+2)

    Την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αδράξει την ευκαιρία λύσης του Κυπριακού που προσφέρει το ορόσημο της 1ης Μαΐου 2004 εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος σημείωσε πως οι ευχές και οι παραινέσεις του διεθνούς παράγοντα προς την Αγκυρα και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς δεν είναι αρκετές.

    Από το βήμα του 14ο Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι επιβάλλεται η άσκηση επιρροής και πίεσης προς την τουρκική πλευρά για υπάρξει η αναγκαία στροφή στην πολιτική της προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [18] ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιανουαρίου 2004 (20:39 UTC+2)

    Πολύ κοντά στην απόκτηση τριών παικτών βρίσκεται στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Αρης. Ο προπονητής του κίτρινου συλλόγου, Ολε Σκόμποε έχει συνηγορήσει στην απόκτηση του Απόστολου Λιολίδη, του Γεωργιανού, Λεβάν Γκβάζαβα και του Βούλγαρου φορ, Σπανόφ. Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μέσα στις επόμενες ώρες, παράλληλα με αυτές των δύο Αφρικανών.

    Ο Αρης δίνει αύριο φιλικό παιχνίδι με τον Ποσειδώνα Πιερίας στο Λιτόχωρο, όπου θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι παίκτες πλην αυτών που ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς. Μετά το πέρας του φιλικού ο κ. Σκόμποε θα πάρει αποφάσεις για το αν θα μείνουν ή όχι οι δύο Αφρικανοί στην ομάδα.

    [19] ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιανουαρίου 2004 (20:10 UTC+2)

    Την προπόνηση των παικτών του Ηρακλή παρακολούθησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανουδάκης, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον προπονητή, Ματς Γίνγκμπλαντ.

    Από την άλλη οι άσχημες καιρικές συνθήκες υποχρέωσαν την τεχνική ηγεσία της ομάδας να πραγματοποιήσει την προπόνηση σε ιδιωτικό γήπεδο κοντά στην Μίκρα, για να μην καταστραφεί ο χλοοτάπητας του γηπέδου, ενώ το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί και αύριο. Ωστόσο η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, καθώς μετά το ποδοσφαιρικό τμήμα θα κόψει την βασιλόπιτά του.

    Στον αγωνιστικό τομέα ο Νίκος Μαχλάς μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα προετοιμασίας, ενώ οι Ξενίδης, Αμπάρης και Παπαζαχαρίας δεν προπονήθηκαν γιατί ήταν κλινήρεις. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Πουρσανίδης και Κατσαμπής.

    [20] ΔΕΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΙΣ Ν. ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιανουαρίου 2004 (19:46 UTC+2)

    Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 40 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην πόλη Πάρανγκ που βρίσκεται στις νότιες Φιλιππίνες. Η βόμβα εξερράγη στο εσωτερικό κλειστού γηπέδου όπου διεξαγόταν αγώνας μπάσκετ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο δήμαρχος της πόλης, Βιβλεντσιο Μπάταγκα, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

    [21] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΚΑΜΨΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιανουαρίου 2004 (19:41 UTC+2)

    Μετά από δύο παρατάσεις το Μαρούσι κατάφερε να κάμψει την δύναμη του Ηλυσιακού παίρνοντας την πολυπόθητη νίκη. Κέρδισε στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών με 102-92 και παρέμεινε για άλλη μια αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας δικαιολογώντας τις -μέχρι τώρα- πολύ καλές εμφανίσεις του. Η πρώτη παράταση δόθηκε όταν το σκορ ήταν 76-76, ενώ η δεύτερη όταν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 88-88.

    Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος της αποτέλεσμα μόλις στα τελευταία λεπτά της δεύτερης παράτασης και αφού προηγουμένως αφόπλισε τα ατού του Ηλυσιακού, που βρέθηκαν εκτός κλίματος. Σημειώνεται ότι υπήρξαν πολλά λάθη από τον διαιτητή Καρούση που απέβαλε στο 31΄ με δεύτερη τεχνική ποινή τον Μέμο Ιωάννου. Παρά την αποβολή ο Ηλυσιακός είχε ηγέτη τον Γιάννη Κακιούζη που πολλές φορές έφερε στα ίσα το παιχνίδι.

    Πρώτος σκόρερ από τους νικητές ήταν ο Γκργκατ που πέτυχε 24 πόντους, ενώ από τον Ηλυσιακό που πάλεψε μέχρι και το τέλος, διακρίθηκε ο Κακιούζης που σημείωσε 27 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-21, 40-39, 52-62, 76-76 κ.α., 88-88 (α' παρ.), 92-102 (β' παρ).

    ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Ντιν 17, Μπούκι 10, Μακρής 5, Κακιούζης 27, Λονγκ 4, Αγγελόπουλος 3, Τσουκ 4, Περπέρογλου 12, Πέτρουλας 10, Κούρος

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 10, Χάτσον 16, Σμίλιανιτς 9, Νικολαϊδης 3, Γκργκατ 24, Σπανούλης 10, Δανιήλ, Τσιάκος 2, Πόποβιτς 16, Αγαδάκος 7, Καράγκουτης 5.

    [22] ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΜΑΡΕΦ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιανουαρίου 2004 (18:55 UTC+2)

    Η απόκτηση του Ανατόλι Πονομάρεφ ο οποίος έχει αγωνιστεί στις ομάδες Ρέιντζερς και Μαγιόρκα επέφερε διάχυτη αισιοδοξία στην ΠΑΕ Ξάνθη, αφού πλέον η ακριτική ομάδα με αυτό τον τρόπο ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την επιθετική της γραμμή.

    Ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου θα έχει τον παίκτη στη διάθεσή του στην επανέναρξη του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟ την ερχόμενη Κυριακή (11 Ιανουαρίου), ενώ είναι πολύ δύσκολο αν θα καταφέρει το νέο απόκτημα της Ξάνθης να δώσει το παρών στον αγώνα του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη.

    [23] ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

    Παρίσι, 4 Ιανουαρίου 2004 (17:56 UTC+2)

    Σε πτώση ισχύος στους κινητήρες οφείλεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πτώση του αιγυπτιακού αεροσκάφους Boeing 737 στην Ερυθρά Θάλασσα, το πρωί του Σαββάτου, που παρέσυρε στον θάνατο και τους 148 επιβαίνοντες, οι 135 εκ των οποίων ήταν γάλλοι τουρίστες. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της γαλλίας, Ζιλ ντε Ρομπιάν.

    «Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι, αλλά όλες οι ενδείξεις συντείνουν προς την ίδια θεωρία. Δεν υπήρξε κάποια έκρηξη πριν τη συντριβή και κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη μίας επίθεσης» τόνισε ο γάλλος υπουργός.

    Σημειώνεται ότι αιγύπτιος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αυτόπτης μάρτυρας είδε το αεροσκάφος να πέφτει στα νερά της Ερυθράς, χωρίς να υπάρχουν σημάδια έκρηξης.

    [24] ΓΕΩΡΓΙΑ: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 50% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Τιφλίδα, 4 Ιανουαρίου 2004 (17:31 UTC+2)

    Ξεπέρασε το 50% η συμμετοχή του εκλογικού σώματος στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Γεωργία, γεγονός που τις καθιστά έγκυρες.

    Η συμμετοχή ήταν άλλωστε αυτή που απασχολούσε περισσότερο τους υποψηφίους από ό,τι το ίδιο το αποτέλεσμα, το οποίο θεωρείται βέβαιο, καθώς ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στα γεγονότα της «βελούδινης επανάστασης» τον περασμένο Νοέμβριο, που οδήγησαν μακριά από την εξουσία τον τότε πρόεδρο Σεβαρντνάτζε, θεωρείται σίγουρος νικητής.

    Αλλωστε, τον 36χρονο δικηγόρο δήλωσε πως ψήφισε και ο ίδιος ο τέως πρόεδρος της χώρας, ο οποίος άσκησε κανονικά το εκλογικό του δικαίωμα.

    [25] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΑ ΤΖΙΡΚΑ

    Καμπούλ, 4 Ιανουαρίου 2004 (17:26 UTC+2)

    Σε συμφωνία για το νέο Σύνταγμα του Αφγανιστάν κατέληξε η Συντακτική Συνέλευση της χώρας ή άλλως «Λόγια Τζίρκα» μετά από έντονες διαβουλεύσεις.

    Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το νέο Σύνταγμα προβλέπει μια ισχυρή προεδρία- όπως άλλωστε επιθυμούσε και ο προσωρινός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι- και δυο θέσεις αντιπροέδρων.

    Στόχος του νέου Συντάγματος είναι η ενίσχυση της κρατικής δομής προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τους εναπομείναντες οπαδούς του καθεστώτος των Ταλεμπάν.

    Μετά από τρεις εβδομάδες σκληρών διαπραγματεύσεων και έντονων ενίοτε συγκρούσεων για το νέο Σύνταγμα, η σημερινή εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για τη διενέργεια εκλογών τον ερχόμενο Ιούνιο.

    [26] ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 14 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΙΝΑ

    Πεκίνο, 4 Ιανουαρίου 2004 (13:41 UTC+2)

    Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα δύο αγνοούνται από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν χθες βράδυ στη βόρεια Κίνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

    Οι κατολισθήσεις, τα αίτια των οποίων ερευνούνται από τις τοπικές αρχές, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε πέντε σπίτια, οι οροφές των οποίων κατέρρευσαν.

    [27] ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

    Μανίλα, 4 Ιανουαρίου 2004 (13:12 UTC+2)

    Δέκα νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Πάρανγκ, στις νότιες Φιλιππίνες.

    Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων από την περιοχή, η βόμβα εξερράγη στο εσωτερικό κλειστού γηπέδου όπου διεξαγόταν αγώνας μπάσκετ, ενώ μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγεται και ο δήμαρχος της πόλης Βιβλεντσιο Μπάταγκα, η κατάσταση του οποίου δεν εμπνέει, ωστόσο, καμιά ανησυχία.

    Προς το παρόν, καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση.

    [28] Η ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟ

    Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2004 (13:47 UTC+2)

    Για τη "μορφή και την ιδεολογία στο έργο του Γιάννη Ρίτσου" θα μιλήσει αύριο, στην αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου (Ηρακλείου 251 και Τσουροκτσόγλου 1), στις 8 το βράδυ, ο πεζογράφος και δοκιμιογράφος ’ρης Μαραγκόπουλος.

    Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ματιές στη νεότερη ελληνική ποίηση" (1930-1960) που διοργανώνει το Σπουδαστήριο νεοελληνικής ποίησης του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος, σε συνεργασία με το πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωνίας, τον Ιωνικό Σύνδεσμο και την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 4 January 2004 - 19:13:46 UTC