Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-07-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 123.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
  • [02] ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ
  • [03] Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΟ
  • [04] ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΦΕΘΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΟΜΗΡΟΣ
  • [05] ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ
  • [06] Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
  • [07] ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΠΛΟΩΝ ΤΟΥ "ΕΞΠΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ"
  • [08] ΥΠΕΧΩΔΕ:ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ
  • [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • [10] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ 10ΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
  • [11] ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΥΡΩ
  • [12] ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ALPHA 605 ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ
  • [13] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
  • [14] ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΙ 2 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [15] ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [16] Ι.ΜΕΤΑ:"ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ"
  • [17] Γ.ΤΟΠΑΛΛΙ:Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
  • [18] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [19] ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΑΕΚ - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΙΒΙΤΣ
  • [20] Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • [21] ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΤΟΜΑΣ ΚΛΕΣΤΙΛ
  • [22] ΤΖ.ΜΠΟΥΣ:ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • [23] ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
  • [24] Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΙΡΑΝ
  • [25] ΣΤΙΣ 14/7 ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ
  • [26] SANI FESTIVAL 2004
  • [27] ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  • [01] ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 123.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

    Αθήνα, 10 Ιουλίου 2004 (09:45 UTC+2)

    Στο διάστημα από αύριο έως και τη Δευτέρα διενεργείται ο φετινός πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, στον οποίο και θα συμμετάσχουν συνολικά 123.000 υποψήφιοι, για την κάλυψη 3.455 θέσεων εργασίας, σε φορείς του δημοσίου.

    Με βάση τις οδηγίες του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο εξεταστικό κέντρο που έχουν τοποθετηθεί βάσει της επιλογής τους και του αρχικού του επωνύμου τους. Επισημαίνεται ότι συνολικά υπάρχουν 385 εξεταστικά κέντρα.

    Οι υποψήφιοι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, θα εξεταστούν σε ειδικά διαμορφωμένα εξεταστικά κέντρα, στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Γαλατσίου, (Αγ. Ειρήνης 9, Γαλάτσι) και στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Απ. Παύλου 29). Ακόμη, οι υποψήφιοι με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων θα εξεταστούν στο κτίριο του ΑΣΕΠ, στην Αθήνα, (Πουλίου 6, Αμπελόκηποι, 5ος όροφος).

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα, στις 8 το πρωί, για το πρώτο μάθημα και στις 2 το μεσημέρι για το δεύτερο, και τις δύο μέρες του διαγωνισμού.

    [02] ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

    Αθήνα, 10 Ιουλίου 2004 (09:02 UTC+2)

    Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο νότιο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να σημειώσει σήμερα μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

    Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται να είναι σήμερα γενικά αίθριος και οι άνεμοι σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα και ο καιρός στην Αττική, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός εκτιμάται ότι θα είναι σήμερα γενικά

    αίθριος και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

    Ανάλογη θα είναι η εικόνα και στη Δυτική Ελλάδα, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι με τάση ενίσχυσης τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος καιρός αναμένεται να είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

    Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι σήμερα αίθριος με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Αίθριος αναμένεται να είναι σύμφωνα με την ΕΜΥ και ο καιρός στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΥΡΙΟ

    Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός και αύριο σε όλη τη χώρα, αλλά στη βόρεια Ελλάδα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα δυτικά και νότια τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει υψηλή και θα φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου

    [03] Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΟ

    Κρήτη, 10 Ιουλίου 2004 (12:57 UTC+2)

    "Μοναδική είναι τελικά η εμπειρία, όταν κρατάς τη φλόγα ψηλά", τόνισε η πρόεδρος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου, όταν ως λαμπαδηδρόμος, άναψε το βωμό στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, σήμερα τα πρωί

    ιδικότερα, η κ. Αγγελοπούλου υπογράμμισε, "πολλές φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για τη Λαμπαδηδρομία, αλλά, τελικά, όταν κρατάς τη Φλόγα ψηλά η εμπειρία είναι μοναδική".

    Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, παρέλαβε τη δάδα στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου από ένα φοιτητή, τον Μανώλη Αλεξάκη. "Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση μου και η χαρά μου. Έγινα ένας κρίκος στην αλυσίδα που πραγματικά έκανε πράξη το σύνθημα μας: η Φλόγα μας ενώνει τον κόσμο" δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου.

    Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης υπενθύμισε τη σχέση του μινωικού πολιτισμού με τη διάδοση των ιδεών που προάγει ο αθλητισμός, ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, Μάρτων Σίμιτσεκ παρέπεμψε στη σύνδεση της ιστορίας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. "Η παρουσία της Φλόγας εδώ στην Κνωσό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να συνδέει την ιστορία της με τους Αγώνες" είπε ο κ. Σίμιτσεκ.

    Από το πρωί κάτοικοι του Ηρακλείου και των χωριών, που περιλαμβάνονται στη διαδρομή, βρέθηκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν τη Φλόγα και να χειροκροτήσουν τους λαμπαδηδρόμους. Ελληνικές σημαίες, ολυμπιακά σύμβολα και ροδοπέταλα ενώθηκαν σε πολλές μικρές αυθόρμητες γιορτές κατά τη διέλευση της πομπής. Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της διάθεσης: άνθρωποι έβγαιναν από τα καταστήματα, από τα σπίτια και τους αγρούς για να δουν τη Φλόγα και να ενώσουν το χειροκρότημα τους με όσους παρακολουθούσαν την πομπή. Μαζί τους και αρκετοί τουρίστες, ορισμένοι εκ των οποίων ύψωσαν τις σημαίες των χωρών τους δίπλα στις ελληνικές και στις σημαίες της ΑΘΗΝΑ 2004.

    Το μεσημέρι η Λαμπαδηδρομία έφθασε στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων όπου οι τοπικές αρχές προετοίμασαν τελετή υποδοχής με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από παιδικά και μαθητικά συγκροτήματα. «Η Φλόγα στέλνει στους δυνατούς του κόσμου το μήνυμα της ειρήνης των λαών» είπε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μαλίων κ. Κώστας Λαγουδάκης.

    Αργότερα η Φλόγα σταμάτησε στον Άγιο Νικόλαο και στο κέντρο της πόλης. Η πόλη έδωσε το βήμα στους ξένους πολίτες της. Ο Σύλλογος Αλλοδαπών Αγίου Νικολάου παρουσίασε τραγούδια από όλον τον κόσμο και ακολούθησαν χορευτικά δρώμενα με θέμα τη δύναμη της Φλόγας.

    "«Ευχόμαστε το φως της Φλόγας να δυναμώσει στις καρδιές όλου του κόσμου, τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννης Λουκαράκης. Η αποστολή θα διανυκτερεύσει στη Σητεία όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Μιχάλη Λιδάκη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το απόγευμα θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου σχετικά με τα στοιχεία της διαδρομής.

    [04] ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΦΕΘΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΟΜΗΡΟΣ

    Μανίλα, 10 Ιουλίου 2004 (18:52 UTC+2)

    Ελεύθερος αφέθηκε ο φιλιππινέζος οδηγός φορτηγού Αντζελο ντε λα Κρουζ, ο οποίος κρατούταν όμηρος στο Ιράκ και οι απαγωγείς τους απειλούσαν να τον αποκεφαλίσουν εάν δεν αποσυρόταν μέχρι την Κυριακή από το Ιράκ η 51μελής ανθρωπιστική αποστολή των Φιλιππίνων.

    Την είδηση επιβεβαίωσε η προεδρία στη Μανίλα, αναφέροντας ότι αυτή την ώρα γίνεται η μεταφορά του ντε λα Κρουζ σε ξενοδοχείο στη Βαγδάτη.

    [05] ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιουλίου 2004 (10:07 UTC+2)

    Ξεκινά τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου του 2004, η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, όπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, απαγορεύονται οι προσφορές και η με οποιαδήποτε μορφή, ονομασία ή δικαιολογία ή πρόσχημα, αναγγελία περί πωλήσεων με μειωμένες τιμές, με βάση την σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

    Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή διπλών τιμών σε όλα τα πωλούμενα είδη, ή η αναγραφή σε πινακίδα του ποσοστού της έκπτωσης για σαφώς καθορισμένες κατηγορίες, ομοίων προϊόντων, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης της αρχικής τιμής του κάθε είδους.

    Επιπλέον, οι καταστηματάρχες έχουν την υποχρέωση να αναρτήσουν εγγραφή ή αναγγελία ότι πραγματοποιούν θερινές εκπτώσεις, ενώ σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων απαγορεύεται η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού με τιμές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Πάντως, οι υπάλληλοι της γενικής γραμματείας εμπορίου και των τομέων εμπορίου των Ν.Α θα διενεργούν ελέγχους κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, προκειμένου να διαπιστώσουν την τήρηση των παραπάνω διατάξεων.

    Σε περίπτωση παράβασης των κειμένων διατάξεων, ο Νομάρχης επιβάλλει πρόστιμο, μετά από γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής, μέχρι και το 0,5% των ακαθάριστων ετήσιων εσόδων του προηγούμενου έτους. Σε υποτροπή, το πρόστιμο που επιβάλλεται μπορεί να φθάσει έως το 3% ακαθάριστων ετήσιων εσόδων.

    Για να επιβληθεί, κυρίως το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο, συνεκτιμώνται μεταξύ άλλων, η σοβαρότητα των καθ'υποτροπή παραβάσεων, το μέγεθος της επιχείρησης σε πανελλήνια κλίμακα και ο αριθμός των εργαζομένων

    [06] Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιουλίου 2004 (19:23 UTC+2)

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΑΣΕΠ και της διαφάνειας καθώς και η ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις στο πλαίσιο των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων, για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλισμό και τον αγροτικό τομέα που διοργανώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επικρίσεις των εργαζομένων ότι κυβέρνηση προωθεί την επανασύσταση κομματικού κράτους, ο κ.Παυλόπουλος επισήμανε ότι «πολλοί έχουν την τάση να διαστρεβλώνουν τις θέσεις της κυβέρνησης γιατί επιθυμούν να υπάρχει αυτό το τέλμα μέσα από το οποίο η διαφθορά, η διαπλοκή όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα είχε τις επιπτώσεις που όλοι γνωρίζουμε».

    [07] ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΠΛΟΩΝ ΤΟΥ "ΕΞΠΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ"

    Αθήνα, 10 Ιουλίου 2004 (13:03 UTC+2)

    Από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του Ε/Γ-Ο/Γ "ΕΞΠΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ΄" Ν.Π. 10469 μέχρι αποκατάστασης της βλάβης του.

    Το συγκεκριμένο πλοίο, σύμφωνα ε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται να αντικατασταθεί από το Ε/Γ-Ο/Γ "ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ" Ν.Π.9623, το οποίο θα εκτελέσει το απογευματινό δρομολόγιο για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, μεταφέροντας και όσους από τους πρωινούς επιβάτες το επιθυμούν.

    Επίσης το Ε/Γ-Ο/Γ "ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΩΝΙΣ" θα εκτελέσει και τα προγραμματισμένα για αύριο δρομολόγια.

    [08] ΥΠΕΧΩΔΕ:ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

    Αθήνα, 10 Ιουλίου 2004 (11:29 UTC+2)

    Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται ότι σήμερα και αύριο θα απαγορευτεί η κυκλοφορία  στην οδό Εθν. Μακαρίου στο τμήμα της από την οδό Φαλήρεως έως την οδό Κωνσταντινουπόλεως, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

    Η πρόσβαση των οχημάτων από Πειραιά προς Καλλιθέα και Μοσχάτο και από Καλλιθέα και Μοσχάτο προς Πειραιά μέσω της οδού Εθν. Μακαρίου δεν θα μπορεί να διεξάγεται.

    Οι διαδρομές που προτείνεται να ακολουθηθούν είναι οι εξής:

    Α.Διαδρομή από Πειραιά προς Καλλιθέα -Μοσχάτο

    -Μέσω της οδού Πειραιώς.

    -Μέσω νέας παραλιακής (Λ. Ποσειδώνος) από τον κόμβο του Δέλτα.

    Β.Διαδρομή από Καλλιθέα προς Πειραιά

    -Μέσω νέας παραλιακής (Λ. Ποσειδώνος) από τον κόμβο του Δέλτα.

    -Μέσω Χρυσοστόμου Σμύρνης- Μοσχάτο- οδό Πειραιώς.

    Γ.Διαδρομή από Γλυφάδα προς Καλλιθέα θα γίνεται από οδό Ζησιμοπούλου (Π. Φάληρο).

    Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και ν' ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

    [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

    Αθήνα, 10 Ιουλίου 2004 (10:56 UTC+2)

    Επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, πραγματοποιεί από σήμερα έως και τις 15 Ιουλίου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

    Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, τον οποίο θα συνοδεύουν ιεράρχες, ιερείς και παράγοντες του Πατριαρχείου, θα έχει συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μετά του οποίου και θα συλλειτουργήσει αύριο στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, "επιβεβαιώνοντας τον σύνδεσμο της πίστεως, της αγάπης και της ειρήνης μεταξύ των δυο Παλαιφάτων Εκκλησιών εις Κωνσταντινουπόλεως και των Ιεροσολύμων", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

    [10] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ 10ΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

    Αθήνα, 10 Ιουλίου 2004 (11:14 UTC+2)

    Σε δημοπρασία ομολόγων 10ετούς διάρκειας, αναμένεται να προχωρήσει την Τρίτη το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο να αντλήσει νέα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

    Η έκδοση είναι αξίας περί το 1 δισ. ευρώ και σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώνονται, αναμένεται να υπερκαλυφθεί τουλάχιστον κατά 3,5 4 φορές, μετά μάλιστα και από αναδιαμόρφωση του spread, λόγω της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας.

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέρχεται στα 4,42% και η τιμή στις 100,62 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δημοπρασία της Τρίτης αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο του 4,44%

    [11] ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΥΡΩ

    Αθήνα, 10 Ιουλίου 2004 (11:10 UTC+2)

    Ξεκίνησε σήμερα η ενημερωτική εκστρατεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τον έλεγχο γνησιότητας των τραπεζογραμματίων ευρώ. Η ενημερωτική αυτή εκστρατεία διεξάγεται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής του ευρωσυστήματος, με στόχο την ενημέρωση του κοινού.

    Όλα τα χαρτονομίσματα ευρώ διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να εντοπιστούν με τρεις απλούς τρόπους: Με την αφή ψηλαφίζουμε την ανάγλυφη εκτύπωση στην κεντρική εικόνα, στα γράμματα και στους αριθμούς της πρόσθιας πλευράς, καθώς και την αίσθηση από το ειδικό χαρτί που δεν είναι γυαλιστερό ή κηρώδες.

    Με την παρατήρηση στο φως διακρίνουμε το υδατογράφημα - σχέδιο και ονομαστική αξία ορατά και από τις δύο πλευρές του χαρτονομίσματος - καθώς και την ταινία ασφαλείας.

    Παράλληλα και με την εξέταση υπό γωνία παρατηρούμε το ολόγραμμα, διαφορετικό στις μικρές (5, 10, 20 ευρώ) και στις μεγάλες αξίες (50, 100, 200, 500 ευρώ), με την έντονη εναλλαγή εικόνων και χρωμάτων, την ιριδίζουσα λωρίδα με το χρυσαφί της χρώμα στην πίσω πλευρά των μικρών αξιών και τη μελάνη μεταβλητού χρωματισμού στην πίσω πλευρά των μεγάλων αξιών όπου η ονομαστική αξία αλλάζει χρώματα από μωβ σε λαδί μέχρι και καφέ

    [12] ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ALPHA 605 ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

    Αθήνα, 10 Ιουλίου 2004 (10:03 UTC+2)

    Από τη Δευτέρα, το ελάχιστο δανειστικό επιτόκιο (ΕΔΕ) στον λογαριασμό Alpha 605 σε συνάλλαγμα της τράπεζας Alpha Bank, διαμορφώνεται ως εξής, με μέγιστο περιθώριο προσαύξησης τις 4,5 εκατοστιαίες μονάδες:

    -Δολάριο ΗΠΑ (USD): 3,60%

    -Γιεν Ιαπωνίας (JPY): 2,35%

    -Φράγκο Ελβετίας (CHF): 2,65%

    -Λίρα Αγγλίας (GBP): 6,85%

    [13] ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    Αθήνα, 10 Ιουλίου 2004 (08:50 UTC+2)

    Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις μετόχων των εξής εταιριών:

    ΤΕΤΑΡΤΗ 14/07

    EYΡΩΣYMMETOXEΣ KEΦAΛAIOY

    ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. *

    Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 14/07/2004, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00, στα γραφεία της εταιρίας, οδός Πανεπιστημίου 39, 5ος όροφος, γραφείο 501, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με δικαίωμα προτίμησης των μετόχων. 2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/07

    ΕΡΓΑΣ Α.Τ.Ε. *

    1η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 16/07/2004, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:30, στο Ξενοδοχείο STRATOS VASSILIKOS, στην Αθήνα, οδός Μιχαλακοπούλου 114, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Λήψη αποφάσεως για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών που προήλθαν από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής. 2. Λήψη αποφάσεως για μείωση του Μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με σκοπό τον συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων, με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής. 3. Λήψη αποφάσεως για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους. 4. Λήψη αποφάσεως για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών και καταβολή μετρητών. 5. Τροποποίηση του περί Κεφαλαίου άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας. 6. Τροποποίηση του άρθρου 4 του Καταστατικού της εταιρείας που αφορά το Σκοπό αυτής καθώς και του άρθρου 11 που αφορά την Διοίκηση αυτής

    ΔΕΥΤΕΡΑ 10/07

    ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΟΡ-ΦΙΛ Α.Β.Ε.Ε.*

    Α/ Α' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων κατόχων κοινών μετοχών της εταιρίας, την 19/07/2004, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στη Νέα Ιωνία, οδός Αβέρωφ 34Α (δ' όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της 30ης εταιρικής χρήσης από 01/01/2003 έως 31/12/2003, μετά των επ' αυτών εκθέσεων του Δ.Σ. και των ελεγκτών. 2. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τις Οικονομικές Καταστάσεις και τη διαχείριση της Εταιρίας κατά την ανωτέρω χρήση 2003. 3. Εκλογή ελεγκτών για τη χρήση 2004 και έγκριση της αμοιβής αυτών. 4. Έγκριση της αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ. για την εταιρική χρήση 2003 και καθορισμός των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. της χρήσης από 1ης Ιανουαρίου 2004 έως 31 Δεκεμβρίου 2004. 5. Ενημέρωση για την υλοποίηση των αποφάσεων της Έκτακτης Γ.Σ. της 05/08/03 που ελήφθησαν κατά τη συζήτηση του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης σχετικά με τις ενέργειες εξυγίανσης του ισολογισμού της εταιρίας και μερική ανάκληση της πρώτης απόφασης του 4ου θέματος αυτής, σχετικά με την μετατροπή της κατάθεσης των μετόχων σε μακροπόθεσμο δάνειο. 6. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 937.440,00 Ευρώ, η οποία θα διενεργηθεί με κεφαλαιοποίηση έκτακτων αποθεματικών και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,15 Ευρώ. 7. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 812.448,00 Ευρώ, η οποία θα διενεργηθεί με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά ποσό 0,13 Ευρώ και ισόποση απόσβεση λογιστικών ζημιών της εταιρίας. 8. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό 3.999.744,00 Ευρώ, με έκδοση 12.499.200 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,32 Ευρώ, με καταβολή μετρητών, χωρίς κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, με περιορισμό του ποσού της αύξησης στο ποσό της κάλυψης και με ελεύθερη διάθεση από το Δ.Σ. των μετοχών που δεν θα αναληφθούν. 9. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού που αφορά στο Μετοχικό Κεφάλαιο και τις μετοχές της εταιρίας, με βάση τις αποφάσεις για αύξηση και μείωση με αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής καθώς και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών. 10. Προσθήκη δραστηριότητας εκμετάλλευσης ακινήτων στο σκοπό της εταιρίας και σχετική τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρίας. 11. Μεταφορά της έδρας της Εταιρίας στο Αιγίνειο Πιερίας και σχετική τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού της Εταιρίας. 12. Κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρίας. 13. Αναδιάρθρωση της παραγωγικής δραστηριότητας, λόγω ανάθεσης μέρους αυτής στην θυγατρική εταιρεία ΤΙΝ ΦΙΛ ΑΕ. 14. Διάφορες ανακοινώσεις.

    B/ Α' Επαναληπτική Ιδιαίτερη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών της εταιρίας, την 19/07/2004, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στη Νέα Ιωνία, οδός Αβέρωφ 34Α (δ' όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. α) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 937.440,00 Ευρώ, η οποία θα διενεργηθεί με κεφαλαιοποίηση έκτακτων αποθεματικών και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,15 Ευρώ, β) Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 812.448,00 Ευρώ, η οποία θα διενεργηθεί με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά ποσό 0,13 Ευρώ και ισόποση απόσβεση λογιστικών ζημιών της εταιρίας, γ) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό 3.999.744,00 Ευρώ, με έκδοση 12.499.200 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,32 Ευρώ, με καταβολή μετρητών, χωρίς κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, με περιορισμό του ποσού της αύξησης στο ποσό της κάλυψης και με ελεύθερη διάθεση από το Δ.Σ. των μετοχών που δεν θα αναληφθούν, με σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού που αφορά στο Μετοχικό Κεφάλαιο και τις μετοχές της Εταιρίας. 2. Διάφορες ανακοινώσεις.

    ΡΕΒΟΪΛ Α.Ε.Ε.Π.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 19/07/2004, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στη Βάρη Αττικής, επί της οδού Καποδιστρίου 5, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Αγορά από την εταιρεία Ιδίων Μετοχών για τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της, καθορισμός από τη Γενική Συνέλευση των βασικών όρων της συναλλαγής, του ανωτάτου αριθμού των μετοχών που θα αγοραστούν, της ανώτατης και κατώτατης τιμής στην οποία πρόκειται να διενεργηθούν οι αγορές, του χρονικού διαστήματος εντός του οποίου θα γίνουν οι αγορές και κάθε άλλου απαιτούμενου από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας στοιχείου. 2. Διάφορες ανακοινώσεις.

    PROFILE Α.Ε.Β.Ε. *

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 19/07/2004, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στη Λεωφόρο Συγγρού 199 (Δήμος Ν. Σμύρνης), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Αγορά ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με τα άρθρ. 16 παρ. 5επ του κ.ν. 2190/1920 και παροχή των σχετικών εξουσιοδοτήσεων. 2. Λοιπά θέματα - Ανακοινώσεις.

    ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.*

    A' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 19/07/2004, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στα γραφεία της Εταιρίας, στην έδρα της (Βουκουρεστίου 16, Αθήνα), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από το αποθεματικό υπέρ το άρτιο. 2. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής προς συμψηφισμό ζημιών προηγούμενων χρήσεων και τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της.

    [14] ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΙ 2 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Σόφια, 10 Ιουλίου 2004 (15:15 UTC+2)

    Την πεποίθηση ότι οι δύο βούλγαροι που απειλούνταν με εκτέλεση στο Ιράκ είναι ζωντανοί, εξέφρασε η βουλγαρική κυβέρνηση. "Εχουμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι βούλγαροι όμηροι είναι ζωντανοί", τόνισε προς τα μέσα ενημέρωσης ο βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Σόλομον Πάσι,χωρίς όμως να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ροϊτερ.

       

    [15] ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 10 Ιουλίου 2004 (14:36 UTC+2)

    Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησή του προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Αντριαν Ναστάζε, αντικαθιστώντας πέντε υπουργούς ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

    Ο Ναστάζε που είναι και πρόεδρος το κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, οι πέντε θα αφοσιωθούν σε εργασίες για το κόμμα, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο ροϊτερ,

    Οι υπουργοί που παραιτήθηκαν είναι αυτοί Επικοινωνιών, Γεωργίας, Εργασίας, Δημόσιας Διοίκησης και ο υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με τους κοινωνικούς εταίρους

    [16] Ι.ΜΕΤΑ:"ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ"

    Τύραννα, 10 Ιουλίου 2004 (12:25 UTC+2)

    Σκληρή κριτική κατά των βουλευτών του ΣΚ που καταψήφισαν το νομοσχέδιο για απαγόρευση εισαγωγής απορριμμάτων στην Αλβανία, άσκησε ο πρώΗν πρωθυπουργός Ιλίρ Μέτα, τονίζοντας ότι «εμείς δεν είμαστε μέρος της πλειοψηφία των απορριμμάτων». Σύμφωνα με τον Μέτα, η πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή, απέδειξε ξεκάθαρα ότι η πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ψηφίζουν με εντολή του πρωθυπουργού, Νάνο, δεν υποστηρίζουν τοπ συμφέρον της χώρας, αλλά ορισμένων ομάδων.Παράλληλα, ο Μέτα υπογράμμισε ότι το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, είναι εποικοδομητικό, αφού σκοπός του είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας.

    Η εφημερίδα Κοριέρι, αναφέρει ότι ομάδα βουλευτών τυ ΣΚ που υποστηρίζουν το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, τον Σεπτέμβριο του 2004 θα δημιουργήσουν τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα.

    Κλέαρχος Λιάτης

    [17] Γ.ΤΟΠΑΛΛΙ:Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

    Τύραννα, 10 Ιουλίου 2004 (12:17 UTC+2)

    Στη δήλωση ότι το ΣΚ έχει χάσει πλέον την πλειοψηφία του στη Βουλή και ότι η μοναδική λύση για την κρίση που υπάρχει είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, προέβη η αντιπρόεδρος της Βουλής και αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΔΚ, Γιοζεφίνα Τοπάλλι.

    Σύμφωνα με την κ. Τοπάλλι, το ΔΚ πρέπει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις ε εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη δημιουργία μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης, βασικός στόχος της οποίας θα είναι η βελτίωση του εκλογικού νόμου και οι προετοιμασίες των πρόωρων εκλογών στην Αλβανία.

    Επιπλέον, η ίδια ανέφερε ότι σήμερα στην Αλβανία υπάρχει μια παράλογη κατάσταση: το κυβερνών κόμμα δεν εξασφαλίζει στη Βουλή την πλειοψηφία, αλλά συνεχίζει να κυβερνά. Τέτοια κατάσταση είναι απαράδεκτη για μια δημοκρατική χώρα, επισήμανε η ίδια.

    Ερωτηθείς για το εάν το ΔΚ θα δεχτεί έναν πρωθυπουργό από το ΣΚ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, η κ. Τοπάλλι επισήμανε ότι αυτό θα συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων και πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι η δημιουργία της νέας κυβέρνησης.

    Κλέαρχος Λιάτης

    [18] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Τύραννα, 10 Ιουλίου 2004 (11:50 UTC+2)

    Τα πρωτοσέλιδα των αλβανικών εφημερίδων έχουν σήμερα ως εξής:

    ΚΟΧΑ ΓΙΟΝ: «Γιοζεφίνα Τοπάλλι:»Είμαστε έτοιμοι για τις πρόωρες εκλογές, «Σπαρτάκ Μπράχο: Να γίνει δημοψήφισμα σχετικά ε το νομοσχέδιο για την εισαγωγή των απορριμμάτων».

    ΓΚΑΖΕΤΑ ΣΚΙΠΤΑΡΕ: «INTERPOL:Η Αλβανία δεν είναι στο χάρτη της διακίνησης της κοκαϊνης».

    ΣΕΚΟΥΛΙ: «INTERPOL:Η Αλβανία δεν είναι στο χάρτη της διακίνησης της κοκαίνης».

    ΑΛΜΠΑΝΙΑ: «Πρόωρες εκλογές, οι 74 βουλευτές που θα ανατρέψουν τον Νάνο».

    ΖΕΡΙ Ι ΠΟΠΟΥΛΙΤ: «Το σχέδιο Μέτα: «στις εκλογές, για να χάσει το ΣΚ και να κερδίσει ο Μπερίσα».

    ΡΙΛΙΝΤΙΑ ΝΤΕΜΟΚΡΑΤΙΚΕ: «Γιοζεφίνα Τοπάλλι: Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πλειοψηφία».

    ΚΟΡΙΕΡΙ: «Ιλιρ Μέτα: Εμείς δεν είμαστε μέρος της πλειοψηφία των απορριμμάτων».

    [19] ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΑΕΚ - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΙΒΙΤΣ

    Αθήνα, 9 Ιουλίου 2004 (22:03 UTC+2)

    O δικηγόρος Ανδρέας Δημηρέλος, εξελέγη νέος πρόεδρος του μεταβατικού Δ.Σ. της ΑΕΚ, το οποίο απαρτίζεται από τους: Νικόλαο Κούλη, Τάκη-Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Κοσμά-Αλέξιο Λιβανό, Λουκά Μεταξά , Νικόλαο Νοτιά, Πέτρο Παππά, Αναστάσιο Θανόπουλο, Ευάγγελο Ασλανίδη, Αθανάσιο Αγγελόπουλο, Γεώργιο Μπέρκοβιτς, Γεώργιο Σουλτάνογλου, Στυλιανό Ανδρεαδάκη, Χρήστο Πετράκη και Ιωάννη Καραγιάννη.

    Το νέο Δ.Σ. θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ομάδας ως την 1η Αυγούστου, οπότε και λήγει το συμβόλαιο του Ντέμη Νικολαΐδη με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο ποδοσφαιριστής θα αναλάβει τη διοίκηση της ΠΑΕ.

    Εξάλλου, ο Σέρβος παίκτης της ομάδας, Ίλια Ίβιτς, ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ντέμη Νικολαϊδη. Ο Ιλια Ιβιτς θα έχει λόγο στις μεταγραφές της ομάδας και θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών.

    [20] Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    Αθήνα, 9 Ιουλίου 2004 (21:39 UTC+2)

    Επί ελλαδικού εδάφους βρίσκεται από σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία έφτασε στο Ηράκλειο προερχόμενη από την Κρήτη.

    Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης, προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας μπάσκετ.Αμέσως μετά ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: «Μαγική στιγμή, παρά το γεγονός ότι είχα πάρει μέρος στην Λαμπαδηδρομία της Βαρκελώνης, η Λαμπαδηδρομία αυτή είναι πρωτόγνωρη, ένωσε τον κόσμο. Ανταλλάξαμε τις ιδέες, την διαφορετικότητά μας, είναι μια αλυσίδα ζωής».

    Τη διαδρομή της λαμπαδηδρομίας παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες με θερμές εκδηλώσεις. Η Φλόγα πέρασε από το λιμάνι, το ενετικό φρούριο «Κούλε», τα τείχη της πόλης και κατέληξε στη πλατεία Ελευθερίας, όπου τον βωμό άναψε η αθλήτρια Στέλλα Πιλάτου, η οποία αμέσως μετά δήλωσε:

    «Θεωρώ γούρι για μένα το γεγονός ότι θα ανάψω τον βωμό. Θα είναι μια καλή χρονιά για μένα. Θέλω να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή».

    Μιλώντας κατά το ξεκίνημα της γιορτής διανυκτέρευσης της Φλόγας, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου είπε, μεταξύ άλλων:

    «Σήμερα, αυτή τη στιγμή, νιώθω πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση που βρισκόμαστε όλοι μαζί εδώ στο Ηράκλειο, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, μαζί με την οικογένειά μου, φίλους και συνεργάτες, στον πρώτο σταθμό της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα και στην αφετηρία της τελικής διαδρομής μέχρι να ανάψει η Φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της 13ης Αυγούστου».

    Αναφερόμενη στη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από την εθνική ομάδα είπε:

    «Θέλω να το τονίσω ακόμα μία φορά: Αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, οι οποίοι με την ομαδικότητα και το πάθος τους σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία και ανάγκασαν ολόκληρη την ανθρωπότητα να στρέψει το βλέμμα της προς την Ελλάδα. Και αυτό μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Σήμερα εμείς ως διοργανωτές φέρνουμε την Ολυμπιακή Φλόγα στην Ελλάδα και την παραδίδουμε σε όλους τους Έλληνες. Την παραδίδουμε στους αθλητές μας φυσικά και στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στους οποίους ήδη προτείναμε να τρέξουν ως Λαμπαδηδρόμοι την παραδίδουμε σε όλους τους συμπατριώτες μας σε κάθε πόλη και κάθε χωριό της χώρας μας και δεσμευόμαστε να την κρατήσουμε ψηλά και να την φέρουμε σε 35 ημέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας».

    Η Πρόεδρος της «Αθήνα 2004» αναφέρθηκε και στη διεθνή Λαμπαδηδρομία υπογραμμίζοντας ότι «αυτή ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη εκστρατεία προβολής της Ελλάδας και των Ολυμπιακών Αγώνων που έγινε ποτέ. Η χώρα μας έγινε ακόμα περισσότερο γνωστή σε όλο τον κόσμο, χάρη στην προβολή που πετύχαμε μέσω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, έδειξε το σύγχρονο πρόσωπό της και τις μεγάλες της δυνατότητες».

    Η κ. Αγγελοπούλου μίλησε και τα χρόνια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων:

    «Επί 4 χρόνια, δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά, όλοι οι Έλληνες συνεισέφεραν ο καθένας με τον τρόπο του σε αυτή τη μεγάλη υπόθεση. Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να εκφράσαμε διαφορετικές απόψεις, μπορεί να υπήρξαν ακόμη και διαφωνίες, πάντοτε όμως είχαμε, όλοι μαζί, τον ίδιο στόχο και σκοπό, όλοι μαζί αγωνιστήκαμε και όλοι μαζί κρατήσαμε το βλέμμα μας προσηλωμένο στο τέλος αυτής της πορείας, εκεί όπου το μόνο που υπάρχει είναι η μεγάλη και ξεκάθαρη επιτυχία της Ελλάδας».

    Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, υποδεχόμενος τη Φλόγα, τόνισε, μεταξύ άλλων:

    «Η Κρήτη ολόκληρη υποδέχεται σήμερα στην πρωτεύουσά της το Ηράκλειο , την ολυμπιακή φλόγα που ολοκλήρωσε την διαδρομή της στις Λεωφόρους του κόσμου.

    Πέρασε από όλα τα μήκή και τα πλάτη της οικουμένης για να μεταδώσει στους λαούς της τα μηνύματα της συναδέλφωσης, του "ευ αγωνίζεσθε", της ειρήνης, του πολιτισμού.

    Η Κρήτη, το σταυροδρόμι των πολιτισμών, υποδέχεται σε αυτόν τον ιστορικό χώρο, την πλατεία Ελευθερίας την ιερή φλόγα. Ο κρητικός λαός, ενωμένος, την υποδέχεται στην Κρήτη των Βενιζέλων, του Θεοτοκόπουλου, του Κορνάρου, του Καζαντζάκη.

    Από την Κρήτη απευθυνόμαστε σε όλους τους λαούς του κόσμου και τους στέλνουμε το μήνυμα της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ελπίδας και της Δημιουργίας».

    Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία μεταξύ των 31 λαμπαδηδρόμων που κάλυψαν τη σημερινή διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, η παρουσία του 71χρονου Παναγιώτη Κουμπενάκη, του γηραιότερου λαμπαδηδρόμου.

    «Έτρεξα την Ολυμπιακή Φλόγα για τη συμφιλίωση των λαών, έχω ζήσει τον β' παγκόσμιο πόλεμο και ιδιαίτερα τη μάχη της Κρήτης, Ξέρω τι σημαίνει Ειρήνη», δήλωσε.

    Όπως επίσης και του Μανώλη Αλεξάκη, του μικρότερου σε ηλικία λαμπαδηδρόμου, ο οποίος στα 17 του έχει να δώσει ένα μήνυμα ζωής. Ο μικρός Μανώλης, μαθητής σήμερα της β΄ λυκείου, ο οποίος έχει κάνει μεταμόσχευση νεφρού, δήλωσε.

    «Όταν έχουμε θέληση μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε αλλά να δίνουμε τη δική μας μάχη. Η ζωή δεν τελειώνει παρά τα προβλήματα».

    Χορωδίες του Δήμου Ηρακλείου, το Λύκειο Ελληνίδων και η φαντασμαγορική ρίψη πυροτεχνημάτων άρχισε μια λαμπερή γιορτή που ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου και του Μανώλη Φάμελου, ενώ το κλείσιμο της γιορτής το ανέλαβαν λυράρηδες, με επικεφαλής τον Βασίλη Σκουλά, και χορούς του Συλλόγου Βρακοφόρων.

    [21] ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΤΟΜΑΣ ΚΛΕΣΤΙΛ

    Βιέννη, 10 Ιουλίου 2004 (18:17 UTC+2)

    Κηδεύτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Αυστρίας Τόμας Κλέστιλ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών την Τρίτη, παραμονή της αποχώρησής του από την προεδρία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και η ταφή με στρατιωτικές τιμές έγινε στο Κεντρικό Κοιμητήριο της Βιένης. Συνολικά 25 αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι κυβερνήσεων παρευρέθηκαν στην επικήδεια τελετή, την οποία παρακολούθησαν περίπου 3.500 άνθρωποι.

    Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρνολντ Σβαρτσενένγκερ ως εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, οι πρόεδροι της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Κροατίας, της Μολδαβίας, της Πολωνίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον, ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, ο Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου, ο πρίγκιπας διάδοχος της Ισπανίας Φελίπε και ο τούρκος υπουργός Επικρατείας Μπεσίρ Αταλάι.

    Ο Κλέστιλ γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1932 και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Εντάχθηκε στο διπλωματικό σώμα και υπηρέτησε ως γενικός πρόξενος της Αυστρίας στο Λος Άντζελες (1969-1974), ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Αυστρίας στον ΟΗΕ (1978-1982) και ως πρεσβευτής στις ΗΠΑ (1982-1987).

    Το 1992 εκλέχθηκε πρόεδρος της Αυστρίας με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα αλλά δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου, όταν αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη γραμματέα του, Μάργκοτ Τζόφλερ.

    Την ίδια χρονιά ανακοίνωσε ότι χωρίζει με τη σύζυγό του, με την οποία είχε αποκτήσει τρία παιδιά, μετά από 37 χρόνια γάμου. Το σκάνδαλο πάντως δεν επηρέασε την πολιτική του σταδιοδρομία, αφού το 1998 επανεκλέχθηκε πρόεδρος για άλλα έξι χρόνια, και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 63,42%. Λίγους μήνες αργότερα παντρεύτηκε την Τζόφλερ.

    [22] ΤΖ.ΜΠΟΥΣ:ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

    Ουάσιγκτον, 10 Ιουλίου 2004 (17:16 UTC+2)

    Αναμόρφωση των μυστικών υπηρεσιών μετά τις επικρίσεις που δέχθηκαν από επιτροπή της Γερουσίας για τον τρόπο που αξιολόγησαν τις πληροφορίες για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ υποσχέθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος ωστόσο υπεραμύνθηκε της απόφασης για εισβολή στο Ιράκ δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση του, το Κογκρέσο και τα Ηνωμένα Έθνη πίστευαν πως το Ιράκ αποτελούσε απειλή για την ειρήνη.

    Όπως μεταδίδει το BBC, η έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, που ασχολήθηκε με τα πεπραγμένα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών πριν από τον πόλεμο στο Ιράκ, περιέχει έντονες επικρίσεις για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

    Στο επίκεντρο της κριτικής της έκθεσης βρίσκεται η ελλιπής ποιότητα και ο εσφαλμένος τρόπος ανάλυσης και αξιολόγησης των στοιχείων που συγκέντρωναν και προωθούσαν στην κυβέρνηση Μπους η CIA και οι συναφείς υπηρεσίες.

    Η έκθεση διαπιστώνει ότι οι υπηρεσίες υπερέβαλαν τα στοιχεία για όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ και προϋπέθεταν ότι το σχετικό πρόγραμμα ήταν σε φάση ανάπτυξης.

    Ο πρόεδρος της επιτροπής, γερουσιαστής Πατ Ρόμπερτς είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών κατέληγαν σε συμπεράσματα που δεν στηρίζονταν ούτε στη λογική ούτε στα υπάρχοντα στοιχεία.

    Σύμφωνα με την πλειοψηφία της επιτροπής οι αναλυτές των πληροφοριών δεν δέχθηκαν πιέσεις από το Λευκό Οίκο για να μεγαλοποιήσουν την ιρακινή απειλή, αν και σύμφωνα με Δημοκρατικούς γερουσιαστές της επιτροπής τέτοιες πιέσεις και υπήρξαν και ήταν ασφυκτικές.

    Το γεγονός παραδείγματος χάριν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντικ Τσένι επισκέφθηκε πριν τον πόλεμο δέκα φορές το αρχηγείο της CIA, αποτελεί σύμφωνα με Δημοκρατικούς απόδειξη ότι ασκήθηκαν πιέσεις στους πράκτορες και αναλυτές της υπηρεσίας.

    «Χρήσιμη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος Μπους την έκθεση της Γερουσίας, επιμένοντας πάντως ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε την πρόθεση να κατασκευάσει όπλα μαζικής καταστροφής.

    Ο κ. Μπους διαβεβαίωσε πως επιθυμεί να βρει τρόπους βελτίωσης των μυστικών υπηρεσιών, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ακόμα διαβάσει την αποτελούμενη από 511 σελίδες έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών.

    «Δεν έχω διαβάσει ακόμη την έκθεση. Γνωρίζω πως είναι αρκετά επικριτική. Υπήρξαν κάποια λάθη. Νομίζαμε πως θα βρίσκαμε αποθήκες όπλων. Εγώ το νόμιζα, το Κογκρέσο το νόμιζε, τα Ηνωμένα Έθνη το νόμιζαν» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Εξάλλου ο υποδιοικητής της CIA, Τζον Μακλάφλιν, αναγνώρισε ότι οι αναφορές της υπηρεσίας του για την προπολεμική κατάσταση στο Ιράκ είχαν κενά, αντέκρουσε όμως τον ισχυρισμό ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών αντιμετωπίζει γενικότερο πρόβλημα.

    «Είναι λάθος να διογκώνονται αυτά τα κενά ή να συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι δυσχέρειες στην εξακρίβωση του ιρακινού οπλοστασίου προπολεμικά, φανερώνουν ένα γενικότερο πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μακλάφλιν.

    [23] ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

    Βιέννη, 10 Ιουλίου 2004 (13:52 UTC+2)

    Στην γενέτειρά του την Αυστρία επέστρεψε σήμερα ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του φίλου του, προέδρου της Αυστρίας Τόμας Κλέστιλ, ο οποίος πέθανε την Τρίτη, την παραμονή της αποχώρησής του από την προεδρία.

    Παρόντες στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου της Βιένης, ήταν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και δεκάδες αρχηγοί κρατών και ξένοι διπλωμάτες και ο Κουρτ Βαλντχάιμ,ο προκάτοχός του στο αξίωμα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Κλέστιλ πέθανε σε ηλικία 71 ετών από ανακοπή της καρδιάς. Ηταν διπλωμάτης καριέρας και συντηρητικός όπως ο καγκελάριος Σιούσελ και την Πέμπτη επρόκειτο να παραιτηθεί από το προεδρικό αξίωμα.Νέος πρόεδρος ορκίστηκε ήδη ο Σοσιαλδημοκράτης Χάιντς Φίσερ

    [24] Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

    Τεχεράνη, 10 Ιουλίου 2004 (13:30 UTC+2)

    Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, βάσει της οποίας χαρακτηρίζεται παράνομο το ανεγειρόμενο από το Ισραήλ τείχος στη Δυτική Οχθη, εξέφρασε σήμερα το Ιράν.

    "Το Ιράν χαιρετίζει και υποστηρίζει αυτή την ιστορική απόφαση ως ένα βήμα προς την εφαρμογή της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης",αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμίντ-Ρέζα Ασεφι, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων

    Με την χθεσινή-γνωμοδοτικού χαρακτήρα απόφαση, το Δικαστήριο υποστηρίζει ότι παραβιάζει το δικαίωμα για αυτοδιάθεση των Παλαιστινίων

    [25] ΣΤΙΣ 14/7 ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ

    Καβάλα, 10 Ιουλίου 2004 (10:51 UTC+2)

    Στο διάστημα από τις 14 έως και τις 18 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος στην παλιά πόλη της Καβάλας, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ "Cosmopolis". Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας, θα έχει πολυεθνικό χαρακτήρα με μουσική, χορό, γεύσεις και εκθέσεις από διάφορες χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Ευρώπης.

    Στα χορευτικά προγράμματα θα συμμετάσχουν συγκροτήματα από την Ινδία, την Κένυα, την Κορέα, τη Ρωσία, τη Σλοβενία, ενώ από την Ελλάδα το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας και Καβάλας, ο Σύλλογος Εβριτών και ο Σύλλογος Μικρασιατών νομού Καβάλας και τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων «Λαϊκότροπο» και «Ιχνηλάτες».

    Παράλληλα θα προβάλλονται ταινίες του γερμανικού, ινδικού, κορεατικού, ρωσικού και ελληνικού κινηματογράφου, ενώ θα φιλοξενηθούν οι εκθέσεις: «Ελληνικό Θέατρο Σκιών - Φιγούρες από φως και ιστορία», «Ολυμπιακά Τεκμήρια», «Αρχαία Ελληνικά παιχνίδια. Ανακατασκευές και Διασκευές»

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

    Τετάρτη 14 Ιουλίου

    19:30 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ (Θ. Πουλίδου)

    20:00 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ (Φυλακή φρουρίου)

    20:30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ (Πλ. Μ. Αλή)

    21:00 COSMOΓΕΥΣΕΙΣ (Κένυα) (Θ. Πουλίδου και Πλ.Μ. Αλή)

    21:30 ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ "O γάμος του Καραγκιόζη" (Φρούριο)

    21:30 COSMOΣΙΝΕΜΑ (5ο Γυμνάσιο)

    22:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ UYOGA (Κένυα) (Φάρος)

    Πέμπτη 15 Ιουλίου

    19:30 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ (Θ. Πουλίδου)

    20:30 ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ. Παραμύθια από τις συμμετέχουσες χώρες σε δραματουργική επεξεργασία της Αλκηστης Βλάχου. (Φρούριο)

    20:30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ (Πλατεία Μ. Αλή)

    21:00 COSMOΓΕΥΣΕΙΣ (Κορέα), (Θ. Πουλίδου και Πλ. Μ. Αλή)

    21:30 COSMOΣΙΝΕΜΑ (5ο Γυμνάσιο)

    21:30 ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ Το Σχολείο Γελοτοπειών. "Ταξίδι στον ήλιο".(Φάρος)

    22:45 DJ ΠΑΡΤΥ

    Παρασκευή 16 Ιουλίου

    19:30 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ (Θ. Πουλίδου)

    20:30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ (Πλ. Μ. Αλή)

    21:00 ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΡΤΙΟΥ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ - θα παρουσιάσει την όπερα από χαρτί «οι νότες το 'σκασαν»

    21:00 COSMOΓΕΥΣΕΙΣ (Γερμανία) (Θ. Πουλίδου και πλατεία Μ. Αλή)

    21:30 COSMOΣΙΝΕΜΑ (5ο Γυμνάσιο)

    22:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ RACHID TAHA (Αλγερία/Γαλλία) (Φάρος)

    Σάββατο 17 Ιουλίου

    19:30 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ (Θ. Πουλίδου)

    20:00 COSMOΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (Φρούριο)

    20:30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ (Πλ. Μ. Αλή)

    21:00 COSMOΓΕΥΣΕΙΣ (Κέρκυρα), (Θ. Πουλίδου και Πλ. Μ. Αλή)

    21:30 COSMOΣΙΝΕΜΑ (5ο Γυμνάσιο)

    22:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ θα παρουσιάσει τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο, άλλων συνθετών, παραδοσιακά και παλιά λαϊκά. (Φάρος)

    Κυριακή 18 Ιουλίου

    19:30 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ (Θ. Πουλίδου)

    20:30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ (Πλ.Μ. Αλή)

    21:00 COSMOΓΕΥΣΕΙΣ (Ινδία), (Θ. Πουλίδου και Πλ. Μ. Αλή)

    21:30 COSMOΣΙΝΕΜΑ (5ο Γυμνάσιο)

    22:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ORQUESTA ARAGON από την Κούβα (Φάρος)

    [26] SANI FESTIVAL 2004

    θεσσαλονίκη, 10 Ιουλίου 2004 (10:45 UTC+2)

    Με την Ευανθία Ρεμπούτσικα σήμερα, την Ελλη Πασπαλά, και την Ντιλέτς Κοτς, που θα παρουσιάσουν τη μουσική για την ταινία "Πολίτικη Κουζίνα" και άλλες γνωστές μελωδίες, ξεκινά φέτος, για 12η συνεχή χρονιά, το Sani Festival, καλύπτοντας με συνολικά 15 εκδηλώσεις ένα πλούσιο πολιτισμικό πρόγραμμα, με αγαπημένους και ενδιαφέροντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

    Στο τρίμηνο Ιούλιος - Σεπτέμβριος θα φιλοξενηθούν στο Sani Festival τέσσερις μεγάλες συναυλίες (Cuban's Grammys, Dulce Pontes και Στέφανος Κορκολής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Χρήστος Θηβαίος, Ευανθία Ρεμπούτσικα με την Ελλη Πασπαλά και την Dilec Koc), πέντε συναυλίες μουσικής δωματίου ("sani classic" από την 1η μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου), μία παράσταση χορού (Τango Flamenco), τριήμερο τζαζ ("jazz on the hill" με το τρίο Lynne Arriale, Esdjorn Svensson Trio και Jacques Loussier Trio), καθώς επίσης και δυο εικαστικές εκθέσεις (Μπάμπης Βεκρής και Γιώργος Κουβάκις).

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    - Σάββατο 10 Ιουλίου: Ευανθία Ρεμπούτσικα

    -Παρασκευή 16 Ιουλίου: Λιν Αριαλ τρίο. Θεωρείται μια από τις κορυφαίες αμερικανίδες πιανίστριες. Μαζί της οι μόνιμοι συνεργάτες της τα τελευταία χρόνια Jay Anderson και Steve Davis.

    - Σάββατο 17 Ιουλίου: Οι Esbjorn Svensson, Dan Berglund και Magnus Ostrom αποτελούν ότι πιο hot κυκλοφορεί στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Συνδυάζουν τη τζαζ με ηλεκτρονικά στοιχεία, με φανκ ρυθμούς, ροκ, αλλά και κλασική μουσική. Εχουν βραβευτεί τόσο από τη γαλλική όσο και από τη Γερμανική Ακαδημία Τζαζ Μουσικής.

    - Κυριακή 18 Ιουλίου: Jacques Loussier Trio. Ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύουν τη μουσική Μπαχ είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς συνδυασμούς κλασικής μουσικής και τζαζ.

    - Παρασκευή 23 Ιουλίου: Cuban's Grammys. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τέσσερα μεγάλα ονόματα της κουβανέζικης μουσικής θα μοιραστούν την ίδια σκηνή. ο Eliades Ochoa, ήρωας του Buena Vista Social Club, ο Changuito, ο άσσος των κρουστών Tata Guines και η νέα γυναικεία φωνή της Κούβας Haila, όλοι τους βραβευμένοι με Grammy, και συνοδευόμενοι από ορχήστρα με εξαίρετους μουσικούς.

    - Σάββατο 24 Ιουλίου: εγκαίνια έκθεσης του Μπάμπη Βεκρή. Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα του από το 1983 - 1987, εκφράζοντας τον προβληματισμό του σχετικά με την επίδραση που έχει η επιστήμη στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και στην αισθητική μας εμπειρία.

    - Σάββατο 31 Ιουλίου: Tango Flamenco. Μια παράσταση που συνδυάζει το πάθος του αργεντίνικου ταγκό με αυτό του ισπανικού φλαμέγκο, με 24 καλλιτέχνες, χορευτές και μουσικούς, υπό τους ήχους της μουσικής των Astor Piazzola, Daniel Yagoe και Jarcamora.

    - Παρασκευή 6 Αυγούστου: Εγκαίνια έκθεσης Γιώργου Κουβάκι. Στοιχειώδης σύνθεση με έντονα χρώματα, μία ήπια καλλιτεχνική δημιουργία, στα πλαίσια της αφαίρεσης.

    - Σάββατο 7 Αυγούστου: Dulce Pontes και Στέφανος Κορκολής. Μία συναυλία με τα παραδοσιακά πορτογαλικά fados.

    - Σάββατο 14 Αυγούστου: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Χρήστος Θηβαίος

    SANI CLASSIC

    - Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου: Uwe Matschke και Δανάη Παπαματθαίου - Matschke. Συναυλία για βιολί και πιάνο

    - Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου: Εκτορ Λάππας, Κώστας Μακρυγιαννάκης και Χρήστος Γρίμπας. Συναυλία για βιολί, κιθάρα και βιολοντσέλο

    - Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου: Μπεάτα Πίντσετις και Χρήστος Σακελλαρίδης. Συναυλία πιάνου για τέσσερα χέρια

    - Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου: Ελενα Χριστοδούλου. Ρεσιτάλ πιάνου

    - Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου: Αθανασία Θωμοπούλου, Θεόδωρος Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κουντούρης. Συναυλία για φωνή, βιολοντσέλο και electone

    [27] ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιουλίου 2004 (10:32 UTC+2)

    Ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου το 12ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας Χαλκιδικής, οι κεντρικές εκδηλώσεις του οποίου (συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις), θα δοθούν στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης, ενώ επιμέρους εκδηλώσεις (εκθέσεις, χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, προβολές κ.α.) θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κασσάνδρας.

    Με ευρεία γκάμα εκδηλώσεων που αντιπροσωπεύουν το σύγχρονο αλλά και το διαχρονικό πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας φιλοδοξεί να ικανοποιήσει, να ψυχαγωγήσει και να δώσει ευχάριστη διέξοδο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους χιλιάδες παραθεριστές της περιοχής.

    Στις κεντρικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται παραστάσεις αρχαίου δράματος, αναγεννησιακό θέατρο και παιδικό, από μεγάλους καλλιτέχνες, καθώς επίσης μουσικές συναυλίες από τη Μαρινέλλα, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Ευρυδίκη, τους Πυξ Λαξ, την Πέγκυ Ζήνα και τον Γιώργο Τσαλίκη.

    Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται περιφερειακές συναυλίες, μουσικές μπάντες και θέατρο δρόμου, χορευτικές βραδιές, θέατρο Σκιών, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές κ.α. οι οποίες θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

    Σάββατο10/7: Τελετή έναρξης, συναυλία Μαρινέλλας.

    Τετάρτη14/7: Θεατρική παράσταση «7 ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» του Αισχύλου, με το θίασο Γ. Κιμούλη

    Σάββατο17/7: Συναυλίατου Βασίλη Παπακωνσταντίνου-Ευριδίκης

    Πέμπτη22/7: Θεατρική παράσταση «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη από τη θεατρική ομάδα ΕΥΜΟΛΠΙΣ με το Λάκη Λαζόπουλο. Μουσική:Σταμάτης Κραουνάκης, Λίνα Νικολακοπούλου, Σπείρα-Σπείρα

    Σάββατο24/7: Συναυλία της Χάρις Αλεξίου

    Δευτέρα26/7: Μπαλέτο « Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ» απότην Κρατική Όπερα Οδησσού

    Τετάρτη28/7: Θεατρική παράσταση «ΦΑΙΔΡΑ» του Ρακίνα, με τους Κ. Αρζόγλου, Μαίρη Βιδάλη. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

    Παρασκευή30/7: Παιδική Θεατρική παράσταση «Ο ΕΛΑΦΟΒΑΣΙΛΙΑΣ» τη Ξένιας Καλογεροπούλου

    Σάββατο31/7: Συναυλία με τους «ΠΥΞ ΛΑΞ»

    Τετάρτη4/8: Θεατρική παράσταση «ΤΡΩΑΔΕΣ» με τους Άννα Βαγενά, Γιάννη Βούρο, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Τάνια Τρύπη. Μουσική:Σταύρος Ξαρχάκος

    Σάββατο 7/8: Συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα

    Τετάρτη11/8: Θεατρική παράσταση «Ο ΑΣΥΛΛΟΓΙΣΤΟΣ» του Μολιέρου με το Βασίλη Τσιβιλίκα

    Σάββατο14/8: Συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη

    Τετάρτη 18/8: Συναυλία με την «ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ FACE ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ»

    Σάββατο21/8: Θεατρική παράσταση «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή με τον Κώστα Πρέκα


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 10 July 2004 - 18:14:21 UTC