Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-08-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • [02] Ι.ΜΠΡΟΥNIΕΤΙ: ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [03] ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΛΗΤΗ;
  • [04] ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
  • [05] ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΡ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ
  • [06] ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΔΟΛ. ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
  • [08] ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ 25ΧΡΟΝΟΣ
  • [09] ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [10] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • [11] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΙΟΥΦΑ-ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
  • [12] ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 103 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΛΙΜΕΝΩΝ Α.Ε. ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΑ
  • [13] OI TΡΑΠΕΖΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΧΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ 1,34%
  • [14] ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΔΥΟ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ
  • [15] ΚΑΤΑΔΙΚΗ Ε/Κ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΥΜΠΟΥ
  • [16] ΔΕΚΑ ΤΟΝΟΙ ΗΡΩΙΝΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Σ-Μ
  • [17] ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΚ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
  • [18] ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟ
  • [19] ΙΣΟΠΑΛΗ 7-7 Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  • [20] ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ: ΣΤΗΝ 11η ΘΕΣΗ Η ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ
  • [21] Ο Λ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΛΗΤΗ
  • [22] ΧΡΥΣΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΝΤΟΓΚΟΝΑΤΖΕ ΣΤΟ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ
  • [23] ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ
  • [24] Ο ΣΑΝΤΡ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΝΑΤΖΑΦ
  • [25] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ "ΣΦΑΓΗ"
  • [26] ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ
  • [27] ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΑΝΤΡ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΑΛΙ
  • [28] ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΙΩΝΕΙΑ 2004" Ο ΥΜΑ-Θ
  • [29] ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [30] ΒΡΑΔΙΑ FADO ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ
  • [31] «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΚΑΛΕΡΙ»
  • [32] H "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • [01] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (19:36 UTC+2)

    «Η πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας κλείνει επιτυχώς και τα πρώτα ρεκόρ έχουν ήδη σημειωθεί, όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά και στη γενικότερη διοργάνωση» τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στα μη αθλητικά ρεκόρ, ο κ. Ρουσόπουλος παρουσίασε: το ρεκόρ συμμετοχής χωρών (202 χώρες), συμμετοχής αθλητών (11047 αθλητές), συμμετοχής δημοσιογράφων (21.500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι), τηλεθεατών (περίπου 4 δισ.) και τέλος συμμετοχής γυναικών - δεδομένου ότι η γυναικεία συμμετοχή κινήθηκε στο 41%, έναντι του 38% που ήταν στο Σίδνεϊ

    [02] Ι.ΜΠΡΟΥNIΕΤΙ: ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (12:22 UTC+2)

    Ο Ιταλός, Ιβάνο Μπρουνιέτι, έκανε την έκπληξη σήμερα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20 χιλιόμετρα βάδην των ανδρών. Αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία του δήλωσε ενθουσιασμένος που αγωνίστηκε στους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    «Δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να νικήσω, αλλά ήλπιζα να κερδίσω ένα μετάλλιο. Νομίζω ότι ήμουν λίγο τυχερός που κέρδισα το χρυσό. Δεν φοβήθηκα τον αγώνα. Στην πραγματικότητα, είμαι ενθουσιασμένος που αγωνίστηκα στην Αθήνα», υποστήριξε ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου.

    Από την πλευρά του ο Ισπανός Φραντσίσκο Φερνάντες που πήρε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο είπε: «Ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος λόγω της ζέστης. Μεταξύ του 11ου και 12ου χιλιομέτρου αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα, αλλά ευτυχώς κατάφερα να ολοκληρώσω τον αγώνα. Πιστεύω ότι χρειάζεσαι πάντα λίγη τύχη προκειμένου να αποδώσεις καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ιταλός δεν ήταν φαβορί, με εξέπληξε, αλλά πρέπει πάντα να υπολογίζεις όλους σου τους αντιπάλους. Δεν αρκεί να προηγείσαι στην κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος, πρέπει και να την κερδίσεις».

    Ο Φερνάντες μάλιστα συμπλήρωσε: «Για μένα το αργυρό μετάλλιο ισοδυναμεί με την κατάκτηση του χρυσού. Φέτος έχασα τον πατέρα μου αλλά και τον προπονητή μου, με αποτέλεσμα η συμμετοχή μου εδώ να είναι ακόμα δυσκολότερη. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου».

    [03] ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΛΗΤΗ;

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (15:42 UTC+2)

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΟΕ ειδοποίησε την ΕΟΕ ότι το πρώτο δείγμα Έλληνα αθλητή που αγωνίστηκε με επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε.

    Αναμένονται αύριο και τα αποτελέσματα από την εξέταση του 2ου δείγματος που έδωσε ο αθλητής. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΟΕ προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο αθλητής βρέθηκε θετικός στην ουσία τεστοστερόνη.

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για διακεκριμένο αθλητή της άρσης βαρών. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών αναφέρει ότι οι Έλληνες αθλητές έχουν περάσει από όλα τα ντόπινγκ κοντρόλ και έχουν βρεθεί καθαροί.

    Επιμένει δε ότι και όσοι είχε χρειαστεί να πάρουν κάποιο φάρμακο, αυτό δηλώθηκε έγκαιρα και επίσημα. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το όνομα του Έλληνα αθλητή, του οποίου το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό.

    Πάντως, οι υπεύθυνοι της ΔΟΕ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ειδοποίησαν ότι είναι αρκετοί οι αθλητές, των οποίων το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό, χωρίς όμως να αναφέρουν σε ποια αθλήματα συμμετείχαν, ποιες είναι οι χώρες προέλευσής τους ή τα ονόματά τους.

    [04] ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

    Ρόδος, 20 Αυγούστου 2004 (19:15 UTC+2)

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 2.12 μμ, με επίκεντρο βόρεια της Ρόδου.

    Η δόνηση έγινε αισθητή στη Ρόδο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [05] ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΡ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΑΛΙ

    Βαγδάτη, 20 Αυγούστου 2004 (17:42 UTC+2)

    Στενός συνεργάτης του ριζοσπάστη σιίτη ηγέτη Μοκτάντα αλ-Σαντρ διέψευσε κυβερνητική ανακοίνωση, ότι η ιρακινή αστυνομία ανέλαβε τον έλεγχο ενός ιερού τεμένους στη Νατζάφ, σήμερα, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζίρα. Σύμφωνα με τον σταθμό, ο σείχης Αχμαντ αλ-Σεϊμπάνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι πληροφορίες ότι η αστυνομία βρίσκεται στο εσωτερικού του τεμένους του ιμάμη Αλι είναι δεν είναι αληθείς.

    [06] ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΔΟΛ. ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

    Νέα Υόρκη, 20 Αυγούστου 2004 (16:20 UTC+2)

    Πλώρη για τα 50 δολάρια έχει βάλει πλέον η τιμή του πετρελαίου, η οποία υπερέβη σήμερα για πρώτη φορά το όριο των 49 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης, φτάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 49,29 δολ. Οι διαδοχικές ανατιμήσεις, που έχουν βάλει "φωτιά" στον μαύρο χρυσό, αποδίδονται στις νέες ανησυχίες για επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράκ.

    Το βαρέλι του αμερικάνικου "ελαφρού αργού" για συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου έφτασε τα 49,27 δολάρια κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της αγοράς της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας αύξηση κατά 59 σεντς σε σχέση με το βράδυ της Πέμπτης.

    Το πετρέλαιο στο Λονδίνο για συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου ξεπέρασε εξάλλου το όριο των 45 δολαρίων για πρώτη φορά και έφτασε στην τιμή ρεκόρ των 45,15 δολαρίων στη διάρκεια της συνεδρίασης, σημειώνοντας αύξηση κατά 82 σεντς σε σχέση με το βράδυ της Πέμπτης.

    Ο "καλπασμός" των τιμών του πετρελαίου προκαλεί έντονο προβληματισμό στις διεθνείς αγορές. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΠΕΚ, Πουρνόμο Γιουσγκιαντόρο, που τόνισε τη μεγάλη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου. "Θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο κατά τη σύνοδο του ΟΠΕΚ το Σεπτέμβριο" επεσήμανε ο υπουργός Ενεργείας της Ινδονησίας.

    Ο Γιουσγκιαντόρο σημείωσε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη κατ ιδίαν συνομιλίες μεταξύ των μελών του διεθνούς καρτέλ ενόψει της συνόδου της 14ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν προβλέπεται να υπάρξει κάποια απόφαση μέχρι τότε. "Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με τους υπουργούς του ΟΠΕΚ και ελπίζουμε στη σύνοδο του Σεπτεμβρίου να βρεθεί μία σημαντική λύση για τις τιμές του πετρελαίου", κατέληξε.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (19:34 UTC+2)

    Το ΠΑΣΟΚ, θωράκισε την πολιτεία με όλο το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο και την επιστημονική υποδομή που επιτρέπει τον όσο γίνεται πιο αυστηρό και αποτελεσματικό έλεγχο των αθλητών, για χρήση απαγορευμένων ουσιών, τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος.

    «To ΠΑΣΟΚ όπως επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Γιώργου Α. Παπανδρέου, είχε πάντοτε και έχει θέσει ως απόλυτο στόχο του τη διεξαγωγή καθαρών Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς καμία διάκριση, για κανέναν αθλητή, Έλληνα ή ξένο, περισσότερο ή λιγότερο γνωστό», επισημαίνεται.

    «Το ΠΑΣΟΚ όπως έχει δείξει, αντιμετωπίζει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εν αναμονή και της επίσημης πληροφόρησης και των αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα, με στόχο πάντοτε τη διαφάνεια και την αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [08] ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ 25ΧΡΟΝΟΣ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (19:10 UTC+2)

    Από χθες το βράδυ αγνοείται η τύχη 25χρονου, ο οποίος είχε μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, για ελεύθερο ψαροντούφεκο.

    Στην περιοχή, έσπευσαν άμεσα για έρευνες, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Αγ. Κωνσταντίνου από ξηράς με περιπολικά οχήματα και θαλάσσης με περιπολικό σκάφος, όπου εντόπισε τον σημαντήρα του σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 20 μέτρων.

    Στις έρευνες συμμετέχουν και τρία αλιευτικά σκάφη, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

    Εξάλλου, μια 65χρονη και μια 74χρονη ανασύρθηκαν νεκρές, από τη θαλάσσια περιοχή Πλαζ Νέας Περάμου Αττικής και από τη θαλάσσια περιοχή Λουτρών Ωραίας Ελένης Κορινθίας, αντίστοιχα.

    [09] ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (18:21 UTC+2)

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ θα έχει το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας η Δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

    Στη συνέχεια η Δήμαρχος Αθηναίων θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Λουξεμβούργου Πολ Χέλμινγκερ.

    [10] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (20:53 UTC+2)

    Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει γιατί στον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβάνει έργα που δεν αποτελούν Ολυμπιακή μας υποχρέωση, όπως η μετεγκατάσταση της βάσης της πολεμικής αεροπορίας από το Ελληνικό στην Ελευσίνα, τα αντιπλημμυρικά στον Κηφισό, την λεωφόρο τροχεοδρομέων, τα αθλητικά έργα που γίνονται στην περιφέρεια κ.α., αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρου Δούκα ότι το κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ.

    Οι αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών της Κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων θυμίζουν το παιχνίδι της κολοκυθιάς, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ καλεί την Κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί δεν αναφέρει ότι το 18% του προϋπολογισμού των Αγώνων είναι ο Φ.Π.Α. που επιστρέφει στα ταμεία του κράτους.

    Οι πιστώσεις που διατέθηκαν για την Ολυμπιακή προετοιμασία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, αντιστοιχούν σε έργα με σαφή μεταολυμπιακή χρησιμότητα κάτι που διαπιστώνει ο κάθε Έλληνας πολίτης σήμερα, είναι κατά συνέπεια επένδυση για το μέλλον της χώρας και όχι για καταναλωτικές δαπάνες.

    Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η εξήγηση για την τοποθέτηση του κ.Δούκα είναι ότι οικονομικές επιλογές Κυβέρνησης θα βρεθούν πολύ μακριά από τις προεκλογικές της υποσχέσεις, καθώς «ο υπερτριπλασιασμός των δαπανών και ο υποδιπλασιασμός των εσόδων είναι μια πραγματικότητα και το νέο οικονομικό έτος προβλέπεται οδυνηρό για τις δυνάμεις της παραγωγής, αλλά και σκληρό για τα λαϊκά στρώματα».

    [11] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΙΟΥΦΑ-ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (18:37 UTC+2)

    Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Βουλγαρίας στον τομέα της ανάπτυξης, με έμφαση στην προώθηση του πετρελαιαγωγού Πύργου (Burgas)-Αλεξανδρούπολης, θα αποτελέσει το αντικείμενο της συνάντησης που θα έχουν αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας, Βαλεντιν Τσεροφσκι.

    Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ν. Στεφάνου.

    [12] ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 103 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΛΙΜΕΝΩΝ Α.Ε. ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (17:50 UTC+2)

    Την πρόσληψη συνολικά 103 υπαλλήλων από Οργανισμούς Λιμένων ΑΕ και Λιμενικά Ταμεία ενέκρινε η τριμελής επιτροπή των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Αργύρη Καρρά, κατόπιν σχετικής πρότασης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

    Ειδικότερα, εγκρίθηκε η πρόσληψη 48 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων στους Οργανισμούς Λιμένων Α.Ε και 55 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων στα Λιμενικά Ταμεία της χώρας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 8 μήνες, για την κάλυψη εποχιακών αναγκών των εν λόγω οργανισμών.

    [13] OI TΡΑΠΕΖΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΧΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ 1,34%

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (16:40 UTC+2)

    Σε απόσταση αναπνοής από τα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, καθώς τα κέρδη που κατέγραψε κατά την έναρξη των συναλλαγών εξανεμίστηκαν μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο και έκτοτε η αγορά έμεινε σταθερά στο "κόκκινο".

    Η σημερινή συνεδρίαση εξελίχθηκε σε χρονικό μιας... προαναγγελθείσας πτώσης, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί σε ολοένα χαμηλότερα επίπεδα, εξαιτίας κυρίως των ισχυρότατων πιέσεων στις τράπεζες και σε μικρότερο βαθμό στις τηλεπικοινωνίες. Το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ήδη ευάλωττη επενδυτική ψυχολογία.

    Στο σκηνικό αυτό, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,34% και διαμορφώθηκε στις 2.227,33 μονάδες, έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ των 2.225,16 και των 2.263,93. Ισχνός ήταν ο τζίρος, που δεν ξεπέρασε τα 66,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 3,5 εκατ. αντιστοιχούσαν σε πακέτα. Από το σύνολο των μετοχών που άλλαξαν χέρια, οι 83 ενισχύθηκαν, οι 184 υποχώρησαν και οι 136 παρέμειναν στάσιμες.

    Με απώλειες έκλεισαν και οι τέσσερις δείκτες FTSE. Κατά 1,56% υποχώρησε ο ASE-20 των επιλεγμένων blue chips, έναντι απωλειών της τάξης του 1,10% και 0,26% αντίστοιχα, για τον MID-40 της μέσης κεφαλαιοποίησης και τον SMALL CAP-80 της μικρής. Πτώση σε ποσοστό 1,40% σημείωνε ο FTSE/ASE-140.

    Αρνητικό πρόσημο έφεραν στο κλείσιμο, σχεδόν όλοι οι κλαδικοί δείκτες, με εξαίρεση δύο, που κατέγραψαν μικρά κέρδη. Πρόκειται για τους δείκτες των μη μεταλλικών ορυκτών-τσιμέντων (0,43%) και του λιανεμπορίου (0,17%).

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο κλάδος των τραπεζών (-2,38%), ακολουθούμενος κατά σειρά από εκείνους των εταιριών επενδύσεων (-1,91%), των κατασκευών (-1,79%), των ασφαλειών (-1,51%), της πληροφορικής (-1,39%) και των διυλιστηρίων (-1,20%). Με σημαντικές απώλειες έκλεισε και ο τηλεπικοινωνιακός δείκτης, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,08%.

    Στον τραπεζικό κλάδο, οι μετοχές σχεδόν όλων των μεγάλων τραπεζών βρέθηκαν σε δίνη πωλήσεων, κυρίως από ξένους θεσμικούς, και σημείωσαν πτώση άνω των δύο ποσοστιαίων μονάδων, με αρνητική πρωταγωνίστρια την EFG EUROBANK, που απώλεσε 3,22%. Κατά 2,00% και 2,77% αντίστοιχα, υποχώρησαν η ΕΤΕ και η ALPHA BANK, έναντι απωλειών 2,40% για την ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Σθεναρές αντιστάσεις προέβαλε η μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κατορθώνοντας να κλείσει αμετάβλητη στα 8,78 ευρώ.

    Στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, "ηγέτιδα" της πτώσης ήταν η μετοχή του ΟΤΕ, που κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,43%. Οι πωλητές οδήγησαν τον τίτλο της COSMOTE σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 0,76%, ενώ αμετάβλητη στα 5,38 ευρώ έμεινε η μετοχή της FORTHNET. Αντίθετα, σημαντικά κέρδη, της τάξης του 1,73%, κατέγραψε η ΛΑΝ-ΝΕΤ

    Μεταξύ των υπό διαπραγμάτευση μετοχών, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι Τρία Αλφα, Εργάς, Elbisco, Interinvest και ΕΤΜΑ(π). Στον αντίποδα, την πιο αισθητή αρνητική ποσοστιαία μεταβολή παρουσίασαν οι τίτλοι των εταιριών Ξυλεμπορία, Λάνακαμ, Interfish, Ελφίκο και Τσουκαρίδης.

    ΑΛ.Γ.

    [14] ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΔΥΟ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ

    Λευκωσία, 20 Αυγούστου 2004 (19:50 UTC+2)

    Στη μάχη της σκοποβολής ρίχνονται αύριο οι Κύπριοι σκοπευτές Αντώνης Νικολαϊδης και Γιώργος Αχιλλέως, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα της Κύπρου για μια διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Νικολαϊδης και Αχιλλέως εισέρχονται αύριο στις 10:00 στο Ολυμπιακό Κέντρο Σκόπευσης στο Μαρκόπουλο, για τον πρώτο προκριματικό γύρο στο σκητ, έχοντας στόχο την επίτευξη τους ατομικού τους ρεκόρ (124 στους 125 δίσκους), γεγονός που αν υλοποιηθεί, θεωρείται δυνατόν να τους στείλει στον τελικό».

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [15] ΚΑΤΑΔΙΚΗ Ε/Κ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΥΜΠΟΥ

    Λευκωσία, 20 Αυγούστου 2004 (19:49 UTC+2)

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έκρινε ένοχο σήμερα τον Ελληνοκύπριο Νεόφυτο Κωνσταντίνου από την Εγκωμη, ο οποίος στις 13 Αυγούστου 2004 είχε εξέλθει του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από το κατεχόμενο αεροδρόμιο Τύμπου και εισήλθε και πάλι παράνομα στις 16 του ίδιου μήνα από το ίδιο αεροδρόμιο αλλά αποφάσισε να μην επιβάλει ποινή.

    Όπως αναφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου, παρά το ότι τα συγκεκριμένα αδικήματα διεπράχθησαν κατά παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και μετανάστευσης που προβλέπει ότι ''κανένα πρόσωπο δεν θα εισέρχεται ή εγκαταλείπει τη Δημοκρατία, εκτός διαμέσου εγκεκριμένου λιμανιού, όρος ο οποίος περιλαμβάνει και τον αερολιμένα'', το Δικαστήριο αποφάσισε να μην επιβάλει ποινή, επικαλούμενο ''λόγους ισοπολιτείας''.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [16] ΔΕΚΑ ΤΟΝΟΙ ΗΡΩΙΝΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Σ-Μ

    Βελιγράδι, 20 Αυγούστου 2004 (19:42 UTC+2)

    Ανησυχητική αύξηση καταγράφηκε τους τελευταίους μήνες στα κρούσματα της παράνομης διακίνησης ηρωίνης στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης μέσω της Σερβίας- Μαυροβουνίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, επικαλούμενος δηλώσεις του Μάρκο Νίτσοβιτς, πρώην διοικητή της αστυνομίας του Βελιγραδίου και νυν προέδρου της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με τον Μάρκο Νίτσοβιτς, μέσω της Σερβίας- Μαυροβουνίου διακινούνται περίπου δέκα τόνοι ηρωίνη κάθε μήνα προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

    Μέσω της Σερβίας- Μαυροβουνίου, όπως σημείωσε, η μαφία διακινεί και γυναίκες από τη Μολδαβία και τη Ρωσία.

    [17] ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΚ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

    Βελιγράδι, 20 Αυγούστου 2004 (19:17 UTC+2)

    Ένα πρώην μέλος του λεγόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές του Μαυροβουνίου, κοντά στην Ποντγκόριτσα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου.

    Ο Αντόν Λέκα, από την πόλη Ντιακόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου, συνελήφθη βάσει εντάλματος, που τον κατηγορεί για «τρομοκρατία στο Κοσσυφοπέδιο».

    Τα ΜΜΕ της Πρίστινα μεταδίδουν ότι οι αρχές του Μαυροβουνίου παρέδωσαν τον Λέκα στις σερβικές αστυνομικές αρχές της πόλης Λέσκοβατς.

    [18] ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟ SDSM

    Σκόπια, 20 Αυγούστου 2004 (19:08 UTC+2)

    Να συμφωνήσουν τους όρους για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τον νέο διοικητικό χάρτη της ΠΓΔΜ κάλεσε τους πολέμιους του χάρτη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται σε αυτόν, η αντιπρόεδρος της Ενωσης Σοσιαλδημοκρατών (SDSM), Ραντμίλα Σεκερίνσκα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

    «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να περιορίσουμε τον χρόνο ελέγχου των υπογραφών (που έχουν συγκεντρωθεί υπέρ του δημοψηφίσματος), προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στο κοινοβούλιο να υιοθετήσει μια απόφαση για το δημοψήφισμα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το SDSM θα σεβαστεί κάθε απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εμπνευστών της πρωτοβουλίας για την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος» είπε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος του SDSΜ.

    Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα επισήμανε πως οι αναλυτές του SDSM έχουν προβλέψει την αποτυχία του δημοψηφίσματος.

    Σημειώνεται ότι το μπλοκ των δυνάμεων στην ΠΓΔΜ που αντιτίθενται στο νέο διοικητικό χάρτη της χώρας ανακοίνωσε, χθες, ότι συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 150.000 υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το επίμαχο αυτό ζήτημα, που έχει δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις στη γείτονα.

    Οι συγκεντρωθείσες υπογραφές πρόκειται να επιδοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στον πρόεδρο του κοινοβουλίου κι εφόσον πιστοποιηθεί ο αριθμός τους, η Βουλή οφείλει να προκηρύξει δημοψήφισμα, το οποία θα διεξαχθεί μέσα σε διάστημα 60-90 ημερών.

    [19] ΙΣΟΠΑΛΗ 7-7 Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (21:03 UTC+2)

    Τη νίκη μέσα από τα χέρια της έχασε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Αναδείχθηκε ισόπαλη 7-7 με την Αυστραλία και έτσι κατέλαβε την τρίτη θέση στη βαθμολογία του ομίλου και έτσι θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία την ερχόμενη Κυριακή. Σε περίπτωση που η ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη νικούσε θα βρισκόταν στη δεύτερη θέση και θα αντιμετώπιζε την Ουγγαρία που είναι στα μέτρα της εθνικής. Σημειώνεται ότι η εθνική μας ομάδα δέχθηκε ανέλπιστα τρία γκολ στα δύο τελευταία επτάλεπτα.

    Τα επτάλεπτα: 2-1, 5-3, 0-2, 0-1

    ΕΛΛΑΔΑ: Ελληνάκη, Ασιλιάν 2, Μελιδώνη, Καραπατάκη, Λιόση, Κοζομπόλη, Οικονομοπούλου, Ρουμπέση, Μωραϊτίδου 1, Καραγιάννη 1, Λαρά 2, Μωραΐτη 1, Μυλωνάκη.

    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Νοξ, Ρίπον, Κιουφ, Καστλ 3, Σμιθ, Μπρουκς, Στούμκε, Γκούντερ 3, Νόργουντ, Χιούκαν 1, Μπράουνλοου, Φοξ, Ρίπον.

    [20] ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ: ΣΤΗΝ 11η ΘΕΣΗ Η ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (20:58 UTC+2)

    Από τη 12η στην 11η θέση ανέβηκε η 20χρονη ελληνίδα αθλήτρια Βιργινία Κραβαριώτη μετά το τέλος και της 10ης ιστιοδρομίας, με 91 βαθμούς ποινής. Στην μία ιστιοδρομία που απομένει η Κραβαριώτη θέλει μια κακή εμφάνιση για να καταφέρει να μπει στην πρώτη οκτάδα.

    Η μέχρι στιγμής κατάταξη είναι:

    1) Σίρεν Σάντμπι (Νορβηγία): 1-3-(26)-1-19-4-4-1-1-1, 35βαθμούς

    2) Λένκα Σμίντοβα (Τσεχία): 10-13-1-13-1-(26)-1-6-3-7, 55β

    3) Σίνιε Λίβμπεργκ (Δανία): 4-6-7-(15)-8-6-10-3-11-4, 59β

    4) Σάρα Μπλανκ (Αυστραλία): 3-7-2-11-9-2-(13)-8-12-8, 62β

    5) Σάρι Μούλταλα (Φινλανδία): 8-9-11-6-10-1-9-2-15-(24), 71β

    6) Σάρα Μακάι (Ν. Ζηλανδία): 14-4-8-19-4-(20)-6-4-10-5, 74β.

    [21] Ο Λ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΛΗΤΗ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (20:21 UTC+2)

    Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) είχε ενεργήσει πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ελέγχους αντιντόπινγκ σε όλα τα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας, που απεδείχθησαν αρνητικά, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο οποίος με ανακοίνωσή του εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του προς κάθε είδους μέθοδο ντόπινγκ.

    Παράλληλα, υπογράμμισε την πλήρη υποστήριξη της ΕΟΕ στην πολιτική που ακολουθεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

    «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά και την προ ολίγων ωρών γνωστοποίηση προς αυτήν ότι βρέθηκε δείγμα (Α) θετικό αθλητού της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, επιβεβαιώνει εκ νέου την αντίθεσή της προς κάθε είδους μέθοδο ντόπινγκ.

    Ήδη έχει λάβει μέτρα απόσυρσης κατά των 2 αθλητών του μπέιζμπολ, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί κατά τον υπ' αυτής διενεργηθέντα έλεγχο, κατά την 6-8-2004, και συμφωνεί με τη διαβίβαση του φακέλου στην IAAF, προς έλεγχο για την υπόθεση Κεντέρη Θάνου.

    Τέλος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι ενήργησε εκτός Αγώνων, ελέγχους, πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και από 14-6-04 μέχρι 29-7-04, σε όλα τα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας που απεδείχθησαν αρνητικοί και υποστηρίζει πλήρως την πολιτική που ακολουθεί η ΔΟΕ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ».

    [22] ΧΡΥΣΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΝΤΟΓΚΟΝΑΤΖΕ ΣΤΟ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (19:57 UTC+2)

    Η Γερμανίδα Άννα Ντογκονάτζε είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης στο τραμπολίνο. Η Ντογκονάτζε με βαθμολογία 39,60 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στην Καναδή, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Κάρεν Κόκμπουρν, που συγκέντρωσε 39,20 βαθμούς. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Κινέζα Σανσάν Χουάνγκ με 39 βαθμούς.

    [23] ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ

    Λευκωσία, 20 Αυγούστου 2004 (19:56 UTC+2)

    Στη 10η θέση της γενικής κατάταξης των Μιστράλ Ανδρών βρίσκεται ο Κύπριος ιστιοπλόος Ανδρέας Καριόλου μετά το πέρας της σημερινής 5ης ιστιοδρομίας.

    Ο Κύπριος σέρφερ τερμάτισε στην έβδομη θέση της 5ης ιστιοδρομίας, διατηρώντας τη 10η θέση της γενικής κατάταξης, θέση την οποία κατείχε και χθες. Ο Καριόλου μετά από πέντε ιστιοδρομίες έχει 36 βαθμούς ποινής. Στα Μιστράλ Ανδρών συμμετέχουν συνολικά 34 αθλητές.

    Στα Μιστράλ Γυναικών, η Γαβριέλλα Χατζηδαμιανού τερμάτισε στην 20η θέση στην 6η ιστιοδρομία και βρίσκεται τώρα στην 20η θέση της γενικής κατάταξης, όπως ήταν και χθες με 98 βαθμούς ποινής. Στα Μιστράλ γυναικών συμμετέχουν 26 αθλήτριες.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [24] Ο ΣΑΝΤΡ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΝΑΤΖΑΦ

    Βαγδάτη, 20 Αυγούστου 2004 (19:47 UTC+2)

    Ο Μοκτάντα Σαντρ εξακολουθεί να βρίσκεται πάντα στη Νατζάφ και δεν εγκατέλειψε ποτέ την ιερή αυτή πόλη, τόνισε εκπρόσωπος του ριζοσπάστη σιίτη ηγέτη, μετά την ανακοίνωση από την ιρακινή κυβέρνηση για την είσοδο της αστυνομίας στο μαυσωλείο του ιμάμη Αλι και τη σύλληψη 400 ατόμων.

    "Ο Σαγιέντ Μοκτάντα Σαντρ είναι γιος της Νατζάφ και ηγέτης του στρατού του Μάχντι στη Νατζάφ. Δεν θα εγκαταλείψει την ιερή πόλη, εκτός και εάν γίνει μάρτυρας", δήλωσε ο εκπρόσωπός του Αχμεντ αλ-Σαϊμπάνι μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

    Γάλλοι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν εκεί, αναφέρουν ότι κανένας ιρακινός αστυνομικός δεν βρισκόταν σήμερα το απόγευμα μέσα στο μαυσωλείο, το οποίο εξακολουθούν να κατέχουν οι οπαδοί του σιίτη κληρικού.

    [25] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ "ΣΦΑΓΗ" ΣΤΗ ΝΑΤΖΑΦ

    Βαγδάτη, 20 Αυγούστου 2004 (19:16 UTC+2)

    Ο αμερικανός δημοσιογράφος που κρατείται όμηρος στο Ιράκ Μίκα Γκάρεν παρουσιάζεται σε βιντεοταινία να ζητεί από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τη σφαγή στην ιρακινή πόλη Νατζάφ, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα.

    "Λέει ότι του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον αμερικανικό λαό να ενεργήσει για να σταματήσει αυτό που ονομάζει 'τη σφαγή της Νατζάφ' και προσθέτει ότι του φέρονται καλά", μετέδωσε το κανάλι, δείχνοντας βιντεοταινία στην οποία ο Γκάρεν παρουσιάζεται να μιλάει στην κάμερα.

    [26] ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΓΡΑΙΜΠ

    Ουάσινγκτον, 20 Αυγούστου 2004 (18:41 UTC+2)

    Tο Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει στοιχεία για τη συμμετοχή αμερικανών γιατρών σε κακομεταχείριση και βασανιστήρια σε ιρακινούς κρατούμενους στην φυλακή του Αμπού Γράιμπ, όπως κατάγγειλε το εβδομαδιαίο ιατρικό περιοδικό Λάνσετ.

    Επικαλούμενο κυβερνητικά στοιχεία αλλά κυρίως μαρτυρίες, το βρετανικό ιατρικό περιοδικό γράφει στην τελευταία του έκδοση για τις πολυάριθμες μορφές συμμετοχής ιατρών σε βασανιστήρια στη φυλακή αυτή που βρίσκεται κοντά στην ιρακινή πρωτεύουσα.

    Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες αυτές "σοβαρές" και τονίζει ότι στο άρθρο εμφανίζεται "μια ασαφής εικόνα των καθηκόντων του ιατρικού προσωπικού και των δεσμεύσεών του".

    Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας τονίζει και υπόσχεται ότι "θα διενεργηθεί μια έρευνα πλήρης και δίκαιη" για την υπόθεση αυτή.

    [27] ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΑΝΤΡ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΑΛΙ

    Βαγδάτη, 20 Αυγούστου 2004 (17:25 UTC+2)

    Η ιρακινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα κατά την είσοδό τους στο τέμενος του ιμάμη Αλι 400 σιίτες οπαδούς του Μοκτάντα αλ Σαντρ, ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή. Η ίδια πηγή επισήμανε πως δεν βρέθηκε ο αλ Σαντρ και πρόσθεσε πως ο ριζοσπάστης σιίτης κληρικός έχει ακόμα την ευκαιρία να συμμετάσχει στην πολιτική διαδικασία της χώρας.

    [28] ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΙΩΝΕΙΑ 2004" Ο ΥΜΑ-Θ

    Πτολεμαϊδα, 20 Αυγούστου 2004 (20:46 UTC+2)

    Την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων "Ιώνεια 2004", που οργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας, "Η Μικρά Ασία" παρακολούθησε το απόγευμα ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης.

    Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, o YMA-Θ τιμήθηκε από το σύλλογο για την προσφορά του στην περιφέρεια και ειδικότερα στις προσπάθειες των Μικρασιατών να μεταλαμπαδεύουν την ιστορική τους παράδοση και την πολιτιστική τους κληρονομιά στις νεότερες γενιές.

    Ο κ. Τσιαρτσιώνης αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή των Μικρασιατών στις Τέχνες, τα Γράμματα και τις Επιστήμες και επισήμανε πως "τα "Ιώνεια" είναι ένα τρανό παράδειγμα της πλούσιας πολιτιστικής δραστηριότητας του Μικρασιατικού ελληνισμού, αλλά και της πολύτιμης συνεισφοράς τους στην πνευματική πρόοδο της χώρας μας".

    Ο σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας, "Η Μικρά Ασία", όπως πρόσθεσε, "συνεισφέρει τα μέγιστα στη γαλούχηση των νέων μας με τις ζωντανές εικόνες του ιστορικού παρελθόντος, με όλα εκείνα τα στοιχεία και τις αξίες που συνθέτουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και με την επίγνωση του αγαθού της ελευθερίας".

    [29] ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 20 Αυγούστου 2004 (17:03 UTC+2)

    «Ενιαυσια», σημαίνει γεγονός που επαναλαμβάνεται κατά έτος και αυτό ακριβώς σηματοδοτεί ο τίτλος των θεσμοθετημένων μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, αποτελώντας το ετήσιο μουσικό ραντεβού του Δήμου Θεσσαλονίκης με το κοινό της πόλης. Ταυτόχρονα δε, σημαίνει τον αποχαιρετισμό μιας εποχής, του καλοκαιριού και τον ερχομό μιας άλλης, του φθινοπώρου.

    Οι μουσικές αυτές εκδηλώσεις έχουν σκοπό να προβάλλουν την μουσική ιστορία, και το καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας μας, προσεγγίζοντας μερικές από τις σημαντικότερες πτυχές της μουσικής μας παράδοσης.

    Παραδοσιακά ακούσματα δοσμένα με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, από το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Συγκρότημα κρουστών τα «Κρόταλα», καθώς και το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, δίνουν το στίγμα της μεγάλης μουσικής μας Ιστορίας.

    Οι μουσικές εκδηλώσεις αρχίζουν στις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την 1η Σεπτεμβρίου, στο μικρό θέατρο (ωδείο) της Αρχαίας Αγοράς, με ώρα έναρξης 21.00.

    Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει τη Δευτέρα 30 Αυγούστου με το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιεί ένα μουσικό οδοιπορικό στο δρόμο της παράδοσης μεταφέροντάς μας μουσικά σε όλη την Ελλάδα. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Παραδοσιακής Μουσικής είναι ο Πάρης Γκούνας.

    Στη συνέχεια την Τρίτη 31 Αυγούστου, το Συγκρότημα Κρουστών «Κροταλα» με τους Βαγγέλη Καρίπη, Πέτρο Κούρτη, Ανδρέα Παππά, καινοτομεί ανοίγοντας νέους μουσικούς δρόμους, και εκφράζοντας την Ελληνική Παράδοση, χρησιμοποιώντας ποικιλία μουσικών οργάνων δημιουργώντας ένα μουσικό πολυμορφικό τοπίο.

    Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου με το αφιέρωμα μνήμης «Δέκα χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζηδάκη», με έργα του μεγάλου δημιουργού, ερμηνευμένα από τους τραγουδιστές, Δημήτρη Νικολούδη, Ανθή Τατσιούλη, Αριστοτέλη Γεροντάκη, Θεόδωρο Παρασκάκη, Νανά Μπινοπούλου, Μανώλη Πρατσινάκη.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [30] ΒΡΑΔΙΑ FADO ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 20 Αυγούστου 2004 (12:06 UTC+2)

    Βραδιά fado αφιερωμένη στην Αμάλια Ροντρίγκεζ θα φιλοξενήσει στις 13 Σεπτεμβρίου το Θέατρο Γης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Δημητρίων. Το φημισμένα πορτογαλικά fado (fado σημαίνει μοίρα), είναι τραγούδι της ψυχής χωρίς μικρόφωνο με τη συνοδεία κιθάρων. To μουσικόφιλο κοινό να έχει την ευκαιρία να τα ακούσει από την μαγική φωνή της Κριστίνα Μπράνκο και αρκετών ακόμα μουσικών και τραγουδιστών που θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν αποσπάσματα από την καριέρα της Αμάλια Ροντρίγκεζ. Σκοπός του αφιερώματος είναι να παρουσιαστούν διάφορες φάσεις της ζωής της μεγάλης ντίβας της Πορτογαλίας που σύνδεσε την ζωή της με το fado.

    Η κοινή γλώσσα της αφρικανικής διασποράς ήταν πάντα το blues. Το blues, όμως, που δεν νοείται ως καθαρό μουσικό ιδίωμα αλλά ως πάμπολλες εκδοχές μιας γλώσσας που εξέφρασε την ιστορία αυτής της διασποράς: Από τη ψυχή εκείνων που ως σκλάβοι υποχρεώθηκαν να οικοδομήσουν τον Νέο Κόσμο μέχρι όσους αναγκάστηκαν να ζήσουν στα ερείπια που άφησε πίσω του το τέλος της αποικιοκρατίας. Τα blues του Μισισιπή, το κουβανέζικο son, το αφροπερουβιάνικο lando, η τζαμαϊκανική reggae, το βραζιλιάνικο saudade, η morna του Πράσινου Ακρωτηρίου, το νιγηριανικό juju και το πορτογαλέζικο fado είναι μερικές από τις μουσικές εκφάνσεις που μοιάζουν μέσα στη διαφορετικότητά τους.

    Παρά το γεγονός ότι η Πορτογαλία εγκατέλειψε και τις τελευταίες αποικίες της στην Αφρική στα μέσα της δεκαετίας του '70, η παρακμή της ως αποικιοκρατικής δύναμης μετράει από τα μέσα του 19ου αιώνα. Στα 1822 έχασε την Βραζιλία. Το fado έκανε την ανεπίσημη πρεμιέρα του ελάχιστα χρόνια αργότερα μέσα από το τραγούδι της Μαρία Σεβέρα, στην Αλφάμα, μια από τις πιο κακόφημες, φτωχές και υποβαθμισμένες γειτονιές της Λισσαβόνας. Το τραγούδι αυτό ακούστηκε στην αρχή σαν ένα «θυελλώδες ερωτικό τραγούδι» και πολεμήθηκε ως επικίνδυνο για τα χρηστά ήθη της εποχής. Το fado όμως δεν ήταν παρά το απόσταγμα της καλλιτεχνικής έκφρασης μιας υπό διαμόρφωση κοινωνίας που άρχιζε να πληρώνει τη μεγαλομανία της αποικιοκρατίας. Οι κουλτούρες των αποικιών έπαιρναν κατά ένα τρόπο την εκδίκησή τους. Αυτή η καινούργια μουσική που κρατούσε μέσα της κρυμμένα τα χρώματα της μουσικής των αποικιών έδενε τέλεια με την τεράστια λογοτεχνική παράδοση της μητρόπολης, μια παράδοση που πολλές από τις πρώην αφρικανικές αποικίες χρησιμοποίησαν ως όπλο στη διάρκεια των απελευθερωτικών τους αγώνων. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού οι πολιτισμοί αυτοί είχαν συμβιώσει για περισσότερο από πέντε αιώνες.

    Η επίσημη εμφάνιση του fado έγινε το 1910 τη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η πρώτη ηχογράφηση στη Λισσαβόνα. Είκοσι χρόνια αργότερα σε ηλικία είκοσι χρόνων η μεγάλη Αμάλια Ροντρίγκες θα αρχίσει την καριέρα της στα σοκάκια της Αλφάμα συνθέτοντας τη μέχρι τότε παράδοση αυτής της τόσο πολυσυζητημένης αστικής μουσικής έκφρασης. Οι ηχογραφήσεις της (κάτι που δεν πρόλαβε να αφήσει η Μαρία Σεβέρα) αλλά και οι συμμετοχές της σε δεκάδες ταινίες θα την κάνουν κεντρική φυσιογνωμία όχι μόνο του fado αλλά και της σύγχρονης πορτογαλικής μουσικής. Η βαθιά γνώση της παράδοσης, αλλά και οι νεωτεριστικές της απόψεις θα γίνουν η πηγή έμπνευσης για τις καινούργιες φωνές του fado. Η Μίσια Misia, η Ντούλτσε Πόντες αλλά και η Κριστίνα Μπράνκο συνέχισαν το δρόμο που άνοιξε η Αμάλια Ροντρίγκες, και κατάφεραν να κρατήσουν το fado έξω από τα στενά σύνορα της Πορτογαλίας.

    H Κριστίνα Μπράνκο ερωτεύτηκε τα πορτογαλέζικα fado όταν της έκαναν δώρο ένα δίσκο της Αμάλια Ροντρίγκεζ. Από τότε η Κριστίνα δεν εγκατέλειψε την ψυχή της πατρίδας της και απ' όλους τους δρόμους της μουσικής που αγαπούσε ως νεαρή, επέστρεφε στα fado - τα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου της. Στο πρόσωπο και τη φωνή της 32χρονης Μπράνκο το παραδοσιακό πορτογαλικό τραγούδι βρήκε όχι μόνο τη συνέχεια, αλλά κυρίως τη δημιουργική ανανέωση. Την ονόμασαν "ιέρεια του σύγχρονου πορτογαλικού fado " και άξια επίγονο της Αμάλια Ροντρίγκεζ. Κύριο χαρακτηριστικό της νέας Ευρωπαίας ντίβας, είναι η ουσιαστική διαφοροποίηση της από τη θεματική των στίχων των παραδοσιακών fado. Η Branco δεν τραγουδάει μόνο για τη φτώχεια και τη δυστυχία. Τραγουδάει και για τη ψυχή και τον έρωτα, τη ζωή, τη χαρά, τη ζήλια, το πάθος, τον θάνατο.

    Τα καινούργια «fado» και οι πορτογαλέζικες μελωδίες στο «Sensus» της Κριστίνα Μπράνκο (έτσι όπως τα σχεδιάζει πάνω σε ποιήματα ο πιστός της συνθέτης Κουστόδιο Καστέλο) έχουν τη δύναμη της αποπλάνησης. Η λέξη fado», εξηγεί, «προέρχεται από τη λατινική λέξη "fatum" που σημαίνει πεπρωμένο». Στη χώρα της, το τραγούδι αυτό που έχει αστική προέλευση είναι συνδεδεμένο με τα δεινά της φτώχειας, του χωρισμού, του αβέβαιου αύριο. Όπως όμως λέει και η ίδια: «Ένας καλλιτέχνης πρέπει να εκφράζει την εποχή του, γιατί αλλιώς θα καταντήσει να ζει στη σκιά του παρελθόντος. Το fado ήταν πάντα η έκφραση συναισθημάτων και το "nuevo fado" ("το νέο fado") εκφράζει τα συναισθήματα της σημερινής εποχής

    [31] «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΚΑΛΕΡΙ»

    Αθήνα, 20 Αυγούστου 2004 (11:56 UTC+2)

    Συνεχίζεται με επιτυχία το εικαστικό πρόγραμμα «Σύγχρονη Τέχνη - Περίπατος στις Γκαλερί». Είκοσι τρεις αίθουσες τέχνης της πρωτεύουσας από την Κηφισιά μέχρι την περιοχή της Ακρόπολης, οργανώνουν εκθέσεις που ξεδιπλώνουν μέσα από έργα νέων, αλλά και καθιερωμένων καλλιτεχνών την πολυμέρεια των εικαστικών εκφράσεων. Συνοδεύονται όλες από επεξηγηματικό έντυπο υλικό -κατάλογο και χάρτη σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) και είναι επισκέψιμες τις βραδινές ώρες (20:00-24:00) καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.

    Γκαλερί που συμμετέχουν: a.antonopoulou.art, the apartment, Αστρα, Bernier/Eliades, Diana Gallery Down Town, Els Hanappe Underground, Καππάτος, Αγκάθι, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Αίθουσα Τέχνης Σκουφά, Αργώ, Γκαλερί 7, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, έκφραση γιάννα γραμματοπούλου, Ερση, Kalfayan, Μέδουσα, Νέες Μορφές, Ιλεάνα Τούντα, Titanium Yiayiannos, Ανεμος, Εποχές.

    [32] H "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 20 Αυγούστου 2004 (09:33 UTC+2)

    Στη σκηνή του Θεάτρου Δάσους μεταφέρει το Εθνικό Θέατρο τη «Λυσιστράτη» Αριστοφάνη στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου σε σκηνοθεσία απόδοση Κώστα Τσιάνου. Σε αυτή την περίφημη αντιπολεμική «ουτοπική» κωμωδία η Αθηναία Λυσιστράτη κατοθρώνει να εκβιάσει την ειρήνη μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης με όπλο την ερωτική αποχή των γυναικών από τα συζυγικά τους καθήκοντα. Έντα έργο για τον έρωτα και τον πόλεμο , ένα έργο για την αιώνια «αντιπαράθεση» αρσενικού και θηλυκού γίνεται στο λόγο του Αριστοφάνη μια από τις πιο δυνατές αντιπολεμικές φωνές .

    Ο Κώστας Τσιάνος που απέδωσε το κείμενο και σκηνοθέτησε την παράσταση σημειώνει: «Aθήνα 411 π.χ. Ο Πελοποννησιακός πόλεμος μαίνεται. Οι πολίτες ζούνε τραγικές στιγμές και ο Αριστοφάνης τολμά με την αριστουργηματική «Λυσιστράτη» να πει τα πιο σοβαρά πράγματα με τον πιο κωμικό κι΄ αθυρόστομο τρόπο. Δημιουργεί μια από τις συναρπαστικότερες ηρωίδες του παγκοσμίου δραματολογίου. Τη Λυσιστράτη. Μια γυναίκα πολυμήχανη και πολυδιάστατη. Αυταρχική, γενναιόδωρη, σκληρή, τρυφερή, μαχητική, ερωτική και αποφασισμένη να φέρει σε πέρας το ιδιοφυές σχέδιό της που θα σταματήσει τον πόλεμο. Σε μια καταστροφική περίοδο ο μέγας κωμωδιογράφος θα προσπαθήσει να ξυπνήσει στους Αθηναίους το πόθο για μια ειρηνική ζωή γεμάτη από τις ηδονές του έρωτα και τα ξέφρενα πανηγύρια».

    Πρωταγωνιστούν οι: Λυδία Κονιόρδου στον ομώνυμο ρόλο, Ελένη Καστάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Μαρία Καντιφέ, Ελένη Τζώρτζη, Ελενα Γεροδήμου, Γιάννης Δεγαϊτης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Αντώνης Λουδάρος, Νικολέττα Βλαβιανού, Σοφία Καλεμκερίδου, Μαρία Λιαπίκου, Τζίνα Θλιβέρη, Νίκος Καραθάνος, Λευτέρης Λουκάδης, Λουκάς Ζήκος, Χρήστος Νίνης, Θεμιστοκλής Πάνου, Νίκος Μπουσδούκος, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Γιάννης Στόλλας.

    Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε η Ρένα Γεωργιάδου, τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός, τους φωτισμούς ο Σπύρος Κάρδαρης και τη μουσική διδασκαλία η Ολυμπία Κυριακάκη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 20 August 2004 - 18:15:20 UTC