Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-08-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • [02] ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ
  • [03] ΕΛΠΑ:ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
  • [04] ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
  • [05] ΜΑΖΙΚΕΣ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ" ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [06] ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΥΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
  • [07] Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
  • [08] ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [09] ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΣΑΝΗΣ
  • [10] BEACH PARTY ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60

  • [01] ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Αθήνα, 23 Αυγούστου 2005 (16:06 UTC+2)

    Την ενοποίηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

    «Η ενοποίηση των δύο ειδησεογραφικών πρακτορείων έχει απασχολήσει επί σειρά ετών τα Δ.Σ. των δύο ανωνύμων εταιρειών, καθώς η συγχώνευσή τους διευκολύνει την αναβάθμιση της λειτουργίας τους, την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού τους και την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος στη σχετική πρόνοια του νομοσχεδίου που επεξεργάστηκε.

    «Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν οδηγήσει πολλά πρακτορεία διεθνώς σε συνεργασίες και συγχωνεύσεις για την αντιμετώπιση του ολοένα αυξανόμενου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Και ανέφερε πως η συγκεκριμένη συγχώνευση ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά χρειάστηκε μια νέα νομοθετική ρύθμιση (δεδομένου ότι η προηγούμενη είχε ελλείψεις).Τόνισε η ρύθμιση αυτή προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

    - τον περιορισμό εξόδων και αύξηση εσόδων,μέσω της χωροταξικής συνένωσης ή της συνένωσης των ιστοσελίδων, που υπολογίζεται να αποφέρει ετήσιο κέρδος της τάξης 60.000 ευρώ και

    -τη δυνατότητα επέκτασης της δραστηριότητας του ενιαίου πρακτορείου σε χώρες της ευρύτερης περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρεται η πιλοτική λειτουργία του Βαλκανικού Δελτίου Τύπου.

    [02] ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

    Αθήνα, 23 Αυγούστου 2005 (08:49 UTC+2)

    Oι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων, που ασχολούνται με τη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος, διαπιστώνουν eνδείξεις για τεχνική βλάβη στο σύστημα συμπίεσης του μοιραίου αεροσκάφους της «Ηλιος», η οποία ενδέχεται να οδήγησε στην πτώση του. Σύμφωνα με επιστολή του προέδρου της Επιτροπής, Α. Τσολάκη, προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, με την οποία τον ενημερώνει για την πρόοδο των ερευνών, αν υπήρξε βλάβη στο σύστημα συμπίεσης, τότε αυτό θα είχε επιπτώσεις στη φυσική κατάσταση των επιβατών και του πληρώματος, γεγονός που δίνει απάντηση στο ερώτημα γιατί ο συγκυβερνήτης ήταν λιπόθυμος στο πιλοτήριο.

    Οι εμπειρογνώμονες, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει, καταλήγουν στην εκτίμηση ότι η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε έλλειψη καυσίμων στους κινητήρες του.

    Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δέκτης του συστήματος επικοινωνίας λειτουργούσε τα τελευταία 30 λεπτά.

    Στο δεύτερο μαύρο κουτί, το λεγόμενο Voice Recorder, έχουν καταγραφεί συνομιλίες άλλων αεροσκαφών οι οποίες εξετάζονται.

    Επίσης ερευνάται αν η συσκευή επικοινωνίας είχε παραμείνει στη συχνότητα της Λευκωσίας.

    Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι στο κάθισμα του κυβερνήτη, ο οποίος, σύμφωνα με τους χειριστές των δύο μαχητικών αεροσκαφών, απουσίαζε από τη θέση του,καθόταν κάποιος φορώντας μάσκα και προσπάθησε δύο φορές να εκπέμψει σήμα κινδύνου,αλλά με λάθος τρόπο. Ο τόνος της φωνής του, όπως είναι καταγεγραμμένη στο μαύρο κουτί, είναι καταπονημένη και εξασθενημένη.

    Στην επιστολή Τσολάκη προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, αναφέρεται ακόμη ότι στη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος υπεισέρχονται πολυάριθμοι παράγοντες που χρήζουν εξονυχιστικής διερεύνησης για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

    Μεταξύ αυτών είναι η τοξικολογική έκθεση των ιατροδικαστών, η διερεύνηση των ευρημάτων από την κατασκευάστρια εταιρία, οι καταθέσεις από όλους του εμπλεκόμενους, η συντήρηση του αεροσκάφους καθώς και τα στοιχεία από τα δύο μαύρα κουτιά.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων αναφέρει ότι τα συμπεράσματα αυτά εξάγονται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τον τόπο της τραγωδίας, από την Κύπρο, από τους ελληνικούς και διεθνείς φορείς, καθώς και από τα στοιχεία που περιέχονται στα δύο μαύρα κουτιά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα στα όρια που επιτρέπουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και οι διεθνείς οργανισμοί.

    Τέλος,ο κ. Τσολάκης αναφέρει ότι η ΕΔΑΑΠ από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με υποδειγματική ταχύτητα, γεγονός που έγινε αντικείμενο ευνοϊκότατων σχολίων από Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς, που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

    Ρουσόπουλος: Κυρώσεις αν διαπιστωθεί παράλειψη ή ολιγωρία

    «Ολοι δούλεψαν με αυτοθυσία κι επαγγελματισμό», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού από την ώρα συντριβής του αεροσκάφους και μετά, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν παρά ταύτα διαπιστωθεί η οποιαδήποτε παράλειψη ή ολιγωρία, η κυβέρνηση θα επιβάλει κυρώσεις». Σε ειδικότερη ερώτηση σχετική με το ημίωρο που μεσολάβησε από την είσοδο του αεροσκάφους στον ελληνικό εναέριο χώρο ως την ενημέρωση του κρατικού μηχανισμού, ο κ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΥΠΑ στις 19/8.

    Κατάθεση εκπροσώπου της εταιρείας Helios

    Τρεις ώρες διήρκεσε η κατάθεση που έδωσε σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Helios στην Αθήνα, Γιώργος Δημητρίου, σε σχέση με την αεροπορική τραγωδία.

    Ο κ. Δημητρίου προσήλθε με το δικηγόρο του και σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του, φέρεται να είπε ότι το αεροπορικό δυστύχημα το έμαθε από συγγενικό του πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά και τον ενημέρωσε σχετικά με τα όσα είχε ακούσει στην τηλεόραση. Στη συνέχεια, όπως φέρεται να ανέφερε, πήγε στα γραφεία της εταιρείας για να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί.

    Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα προσέλθουν να καταθέσουν οι υπάλληλοι του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" που είχαν βάρδια την ώρα της πτήσης του μοιραίου αεροσκάφους.

    Στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας, αναμένεται να καταθέσουν συνολικά τουλάχιστον 100 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι συγγενείς των τραγικών θυμάτων.

    [03] ΕΛΠΑ:ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

    Aθήνα, 23 Αυγούστου 2005 (12:27 UTC+2)

    Τη χαμηλότερη τιμή βενζίνης και τη δεύτερη πιο χαμηλή στο ντίζελ είχε τον Ιούλιο η Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε στην ΕΛΠΑ η Διεθνής Ένωση Τουρισμού -ΑΙΤ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Οδικών Πληροφοριών-ERIC της Γενεύης.

    Με βάση τα στοιχεία ( δειγματοληψία της 18ης Ιουλίου 2005 σε όλες τις χώρες), η Ελλάδα διατήρησε τον Ιούλιο τη χαμηλότερη τιμή στην αμόλυβδη -μέση τιμή 0,90 /λίτρο και τη δεύτερη χαμηλότερη μέση τιμή και στο ντίζελ με 0,88 /λίτρο - έναντι 0,87/λ στο Λουξεμβούργo.

    Στην τιμή της βενζίνης, ακολούθησαν η Ισπανία (1,00 /λ), το Λουξεμβούργο (1,02 /λ), και η Ιρλανδία (1,05 /λ), ενώ στον αντίποδα, τις υψηλότερες τιμές παρουσίασαν το Βέλγιο (1,25 /λ ), η Ιταλία (1,24 /λ), η Γερμανία (1,22 /λ), Πορτογαλία (1,18/λ) και η Φινλανδία (1,17 /λ ).

    Στην τιμή του ντίζελ, το Λουξεμβούργο με τη μέση χαμηλότερη τιμή 0,87/λ ακολούθησε η Ελλάδα με 0,88/λ και ακολούθησαν οι Ισπανία (0,94 /λ), Πορτογαλία (0,98 /λ) και η Αυστρία (1,06 /λ), ενώ αντιθέτως, τις υψηλότερες τιμές εμφάνισαν η Ιταλία (1,13/λ) και η Γερμανία (1,08 /λ).

    [04] ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

    Σκόπια, 22 Αυγούστου 2005 (20:14 UTC+2)

    Η Αρχιεπισκοπική Σύνοδος της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» συνήλθε τη Δευτέρα και εξέτασε την επιστολή που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι και τον Πατριάρχη της Σερβίας Παύλο, με την οποία ζητά την απoφυλάκιση του μητροπολίτη Ιωάννη.

    Σε ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» αναφέρεται ότι «η επιστολή περιέχει μήνυμα για διάλογο ώστε να ξεπεραστούν τα εσωτερικά προβλήματα των δυο εκκλησιών» και προστίθεται ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν παίρνει θέση αλλά καλεί σε διάλογο και τα δύο μέρη".

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην επιστολή προς τον κ. Μπούτσκοφσκι, ζητά την απoφυλάκιση του μητροπολίτη Ιωάννη, «έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την μεσολάβηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην διένεξη μεταξύ των Ορθόδοξων Εκκλησιών της Σερβίας και της ΠΓΔΜ».

    Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Ιωάννης, εδώ και ένα περίπου μήνα, εκτίει ποινή κάθειρξης 1,5 έτους σε φυλακή των Σκοπίων, την οποία του επέβαλε δικαστήριο της πόλης Μπίτολα (Μοναστήρι) με την κατηγορία της «υποδαύλισης θρησκευτικού και εθνικού μίσους» στην ΠΓΔΜ.

    Ο Ιωάννης έχει εφεσιβάλει την εις βάρος του καταδικαστική αυτή απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο της ΠΓΔΜ.

    [05] ΜΑΖΙΚΕΣ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ" ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Άγκυρα, 23 Αυγούστου 2005 (11:17 UTC+2)

    Μαζικές «αυτοκτονίες» αγελάδων παρατηρήθηκαν χτες στην Τουρκία μετά από τις μαζικές «αυτοκτονίες» προβάτων που είχαν σημειωθεί πριν από ένα μήνα. Η είδηση ότι 363 πρόβατα στην επαρχία Γκεβάς του Βαν και 150 πρόβατα στην επαρχία Τατβάν του Μπίτλις , «αυτοκτόνησαν» πέφτοντας στον γκρεμό επηρεαζόμενα από την ψυχολογία της «μάζας» είχε κάνει τον περασμένο μήνα το γύρο του κόσμου. Χτες επτά αγελάδες στον οικισμό Ντουράνκαγιά του Χακκιάρι πλησίασαν η μία μετά την άλλη βραχώδη περιοχή και πήδησαν στο γκρεμό από ύψος 15 μέτρων. Οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων έσπευσαν στην περιοχή για να διερευνήσουν το συμβάν.

    [06] ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΥΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    Αθήνα, 23 Αυγούστου 2005 (09:36 UTC+2)

    Σήμερα Τρίτη το πρωί θα διεξαχθεί η κλήρωση για τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, που αρχίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Κύρος Βασάρας, δεν θα είναι ανάμεσα στους υποψηφίους «άρχοντες» του ντέρμπι των «αιωνίων» καθώς θα απουσιάζει σε σεμινάριο διαιτητών από τη FIFA.

    Οι τρεις υποψήφιοι για να σφυρίξουν την αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού την Κυριακή (στις 9 μ.μ.) είναι οι: Μπριάκος, Τεροβίτσας και Τσίκινης.

    [07] Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 23 Αυγούστου 2005 (13:09 UTC+2)

    Στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών θα εμφανιστεί την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου (21.30) ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ελλάδα.

    Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα παρουσιάσει το άλμπουμ του «Ακατάλληλη Σκηνή» και δύο ολοκαίνουργια τραγούδια το «Όνειρο ζω» και το «Να μείνεις εδώ».

    Μαζί του εμφανίζεται η ερμηνεύτρια Αθηνά Ρούτση, η οποία βάζει το δικό της ηχόχρωμα στο πρόγραμμα των συναυλιών, με κομμάτια του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου.

    [08] ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 23 Αυγούστου 2005 (12:23 UTC+2)

    Ημερίδα με θέμα "Ευριπίδης και Μακεδονία" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ. στο θέατρο "Αλέξης Μινωτής" του δήμου Αμπελοκήπων, στο πλαίσιο του νέου θεσμού "Ευριπίδεια νομού Θεσσαλονίκης" που φιλοδοξεί να καθιερώσει η νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος "Στην περιφέρεια για τον πολιτισμό.

    Για το θέμα θα μιλήσει ο καθηγητής της έδρας ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου της Νις, Αθανάσιος Μπίντας, ενώ ο ηθοποιός Κώστας Πρέκας θα αναφερθεί στις "Φοίνισσες" του Ευριπίδη. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται προς τιμήν του μεγάλου τραγικού ποιητή, ο οποίος πέθανε στην περιοχή της Αρέθουσας του νομού Θεσσαλονίκης.

    Στις 26 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ. θα δοθεί παράσταση του έργου του "Φοίνισσες" από τον θίασο του Κώστα Πρέκα στο ανοιχτό θεατράκι του δήμου Αρέθουσας, ενώ η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί στις 28 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ. στο δήμο Αμπελοκήπων (πάρκο Φιλίππου) και στις 30 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ. στο δήμο Πυλαίας (πέτρινο πολιτιστικό). Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

    [09] ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΣΑΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Αυγούστου 2005 (11:10 UTC+2)

    Με την ενότητα του Sani Classic κλείνει τον κύκλο των εκδηλώσεών του το Φεστιβάλ της Σάνης, παρουσιάζοντας στους φίλους της κλασικής μουσικής, νέους και ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες.

    Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 του μήνα, περιλαμβάνει πέντε συναυλίες μουσικής δωματίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Sani Convention Centre του Sani Beach Hotel.

    Την ενότητα ανοίγουν αύριο το κουαρτέτο φλάουτου με ράμφος Ensemble Flutenio, ερμηνεύοντας έργα από την Αναγέννηση μέχρι και τη σύγχρονη εποχή.

    Την Πέμπτη, 25 Αυγούστου τη σκυτάλη παίρνουν οι Λίλα-Μυρτώ Μανώλα και ο Jean-Christophe Charron σε μία συναυλία για τσέλο και πιάνο με έργα των Rachmaninov, Kodaly, Piazzola και Dvorzak.

    Την Παρασκευή, 26 Αυγούστου σειρά έχουν οι Γιούλα Μιχαήλ και Ιωάννα Πολυζωίδου σε μία συναυλία για πιάνο και φωνή, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των Charles Ives, Manuel de Falla και Μιχάλη Λαπιδάκη.

    Ακολουθεί το Σάββατο, 27 Αυγούστου η Βαρβάρα Βενετικίδου και η Μαριλένα Λιακοπούλου με μια συναυλία για κλαρινέτο και πιάνο με έργα των Schumann, Bozza και Weber.

    Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή, 28 Αυγούστου με τους Art Various σε μία συναυλία για φωνή, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια των Haydn, Handel, Beethoven, Mozart και άλλων δημιουργών.

    [10] BEACH PARTY ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60

    Θεσσαλονίκη, 23 Αυγούστου 2005 (10:37 UTC+2)

    Μεγάλο beach party του καλοκαιριού, αφιερωμένο στις δεκαετίες του '60, '70 και '80, διοργανώνουν η νομαρχία Θεσσαλονίκης και ο δήμος Θερμαϊκού, αύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 20.00, στην πλαζ Ακτιο, στην Αγία Τριάδα.

    Στη μουσική βραδιά θα συμμετάσχουν ο Δάκης, ο Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης, ο Λάκης Τζορντανέλλι, οι The papa's family και ο Αλκης Κακαλιάγκος με το συγκρότημά του. Η είσοδος είναι δωρεάν.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 23 August 2005 - 18:13:53 UTC