Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ
  • [02] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ
  • [03] ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [04] ΤΗΝ 23η INFACOMA ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΥΜΑΘ Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
  • [05] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΠΟΓΓΩΔΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ
  • [06] ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [07] ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΤΣΑΡΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ» ΣΤΟ Ε΄
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΡΩΜΑΪΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" ΤΟΥ H.
  • [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
  • [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ 15 ΑΚΟΜΑ

  • [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ

    Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2006 (16:43 UTC+2)

    Ο κ. Ελευθέριος Ζαγορίτης είναι από σήμερα ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

    Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    Σε σύνολο 559 μελών της ΚΕ που είχαν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν 507. Ο κ. Ελευθ. Ζαγορίτης πήρε 402 ψήφους, η κα Παπακώστα έλαβε 70 ψήφους ενώ άκυρα-λευκά ήταν 35 ψηφοδέλτια.

    Μετά την εκλογή του ο κ. Ελ. Ζαγορίτης απευθυνόμενος προς τα μέλη του Σώματος ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κορυφαίο δημοκρατικό κόμμα της χώρας, ενώ απευθυνόμενος προς την κα Παπακώστα η οποία είχε ζητήσει συζήτηση για το ρόλο του κόμματος, είπε ότι η ΝΔ έχει ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας, έχει αρχές και αξίες.

    [02] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

    Βιέννη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (18:12 UTC+2)

    Τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα παίρνει εύσημα για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την υπόθεση της γρίπης των πτηνών, δηλαδή με διαφάνεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, έκανε ο Ελληνας υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του μετά το σημερινό Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Βιέννη, που συγκάλεσε έκτακτα η αυστριακή Προεδρία.

    Οπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, η Ελλάδα υπέβαλε μία πρόταση η οποία έγινε δεκτή και προβλέπει μία κοινή πολιτική επικοινωνίας τόσο εντός της Ευρώπης όσο και σε συνεργασία με τις χώρες που φιλοξενήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση της Βιέννης.

    Οπως σημείωσε, έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι ότι το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται και υπεύθυνα και κοινά από όλους και από τα ίδια τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Θα πρέπει να γνωρίσουν την κατάσταση καλύτερα και κυρίως να βγάλουν το συμπέρασμα ότι η Ευρώπη έχει ορθώσει το ανάστημά της σε αυτή τη μεγάλη απειλή κατά τρόπο σοβαρό, υπεύθυνο και ενωμένη.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η υγεία των ανθρώπων, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν φαίνεται να τίθεται σε κίνδυνο, τα μέτρα έχουν ληφθεί και όλοι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.

    Ακόμη τόνισε πως από τη συνάντηση της Βιέννης βγαίνει ένα μήνυμα σιγουριάς, ασφάλειας και ηρεμίας, ώστε να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς να υφιστάμεθα τις ψυχολογικές συνέπειες από αυτό τον πανικό που όλο και περισσότερο κλιμακώνεται.

    Οπως ανέφερε ο Ελληνας υπουργός Υγείας, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι πρέπει ομοιογενώς η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη να ενημερωθεί για το πώς έχουν τα πράγματα έτσι ώστε να σταματήσει η κλιμάκωση του πανικού, να επανέλθει η ομαλή δραστηριότητα και ζωή και να μην θιγούν βασικές δραστηριότητες της οικονομίας και της λειτουργίας γενικότερα των χωρών.

    Το πρόβλημα παρακολουθείται υπεύθυνα από όλες τις κυβερνήσεις. Τα αντίστοιχα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωργίας όλων των χωρών έχουν κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά.

    Ο ίδιος χαιρέτησε την πρωτοβουλία της αυστριακής προεδρίας ως σωστή να συγκαλέσει αυτό το έκτακτο άτυπο Συμβούλιο, μιας και, όπως είπε, όλο και περισσότερο κλιμακώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη γύρω περιοχή ο φόβος και ο πανικός για τη νόσο των πτηνών και είναι εύλογο να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους υπουργούς Υγείας γιατί αυτό άπτεται της υγείας των ανθρώπων.

    [03] ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2006 (16:46 UTC+2)

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης επέκρινε τη σημερινή απουσία του πρωθυπουργού από την "Ωρα του Πρωθυπουργού" στην Βουλή και πρόσθεσε ότι ο Κ. Καραμανλής "δεν έστειλε κάν κάποιον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει", στην ερώτηση της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εύης Χριστοφιλοπούλου, για την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ.

    "Δεν θέλει κανείς να απαντήσει από την κυβέρνηση για την υποτιθέμενη πρώτη μεγάλη μεταρρύθμισή της,δεν αισθάνεται την ανάγκη ο πρωθυπουργός να υποστηρίξει την, υποτίθεται πρώτη μεγάλη, μεταρρύθμισή του, η οποία σήμερα αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;" διερωτήθηκε ο Νίκος Αθανασάκης, προσθέτοντας ότι κάτι αντίστοιχο είχε βγαίνει με την επερώτηση του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για τις υποκλοπές.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας απο την ΝΔ έχει πάει μία φορά για να απαντήσει στην "Ωρα του πρωθυπουργού" στη Βουλή.

    Εξάλλου, ο Νίκος Αθανασάκης σε σημερινές δηλώσεις του, επέκρινε τον Υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα για τις απαντήσεις που έδωσε στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια, ο οποίος ζητούσε στοιχεία για τις μετατάξεις που έχουν γίνει στο Υπουργείο μετά τις εκλογές.

    Ο κ. Ν. Αθανασάκης είπε ότι έχουν υποβληθεί διαδοχικές ερωτήσεις, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει τα στοιχεία και "το ίδιο έκανε και σήμερα ο κ. Μπέζας στη Βουλή,παρά τις υποδείξεις και του προεδρεύοντος του Σώματος κ. Σούρλα, με αποτέλεσμα ν' αποχωρήσει ο κ. Ρόβλιας γιατί προφανώς υπήρξε προσβολή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας".

    "Το ένα μετά το άλλο τα σημάδια δείχνουν πόσο λίγο σέβεται αυτή η κυβέρνηση, θεσμούς, διαδικασίες, το Κοινοβούλιο και τις υποχρεώσεις της σε όλους τους τομείς. Είναι ένα θέμα που θα επανέλθει γιατί η κυβέρνηση δίνει δικαιώματα καθημερινά", πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης.

    Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με αναφορά της κυβέρνησης ότι "τα στοιχεία του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια είναι ανακριβή και ψευδά", δήλωσε πως " η κυβέρνηση αυτά να τα πεί στους πολίτες, πρόσωπο με πρόσωπο αν μπορεί".

    Τέλος ο Νίκος Αθανασάκης εξέφρασε την αντίθεση του κομματός του στην τροπολογία για το "Σχέδιο Καποδίστριας" και είπε ότι "η κυβέρνηση δεν υποστήριξε τον "Καποδίστρια", τις ενώσεις, δηλαδή,όπως και καμμιά άλλη μεγάλη θεσμική παρέμβαση στον τομέα της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης και ανοίγει ένα πολύ κακό δρόμο με αυτήν τη διαδικασία".

    [04] ΤΗΝ 23η INFACOMA ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΥΜΑΘ Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Φεβρουαρίου 2006 (21:40 UTC+2)

    Το τρίπτυχο Καινοτομία - Ανάπτυξη - Ανταγωνιστικότητα, το οποίο χαρακτηρίζει την εφετινή Ιnfacoma, εκφράζει τις κυβερνητικές πολιτικές μας για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, είπε ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, εγκαινιάζοντας απόψε το βράδυ την 23η Διεθνή Έκθεση δομικών υλικών, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

    Ο κ. Καλαντζής χαρακτήρισε την έκθεση ως τη σημαντικότερη στον τομέα της δόμησης και μια ''κλαδική έκθεση υψηλών προδιαγραφών'', την επιτυχή διοργάνωση της οποίας απέδωσε στην πολύχρονη πείρα και τεχνογνωσία που διαθέτει η HELEXPO.

    Ο ΥΜΑΘ ενέταξε την έκθεση στο στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της HELEXPO, η οποία ''φέρνει εμπορικούς επισκέπτες και εκθέτες από τις 30 Ηelexpo Countries, δηλαδή τις χώρες που περιβάλλουν την Ελλάδα σε ακτίνα 1500 χιλιομέτρων περίπου'', ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές ''για το νέο θεσμό της βράβευσης καινοτόμων προϊόντων από Ειδική Επιτροπή''.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της HELEXPO Αριστοτέλης Θωμόπουλος χαρακτήρισε την Infacoma ''έκθεση που σπάει ρεκόρ'', γιατί ''είναι μεγαλύτερη ακόμη και από την περσινή τη μεγαλύτερη διοργάνωση όλων των ετών και εντυπωσιακά μεγαλύτερη από την παραδοσιακά συγκρίσιμή της, των ζυγών ετών, αυτήν του 2004''. Στην εφετινή έκθεση, που αναπτύσσεται σε 26.400 τ.μ, στο σύνολο των χώρων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν 1116 εκθέτες (έναντι 1068 πέρυσι και 752 το 2004).

    Ο κ.Θωμόπουλος τόνισε ότι τον εμπορικό χαρακτήρα της έκθεσης εγγυάται και αναδεικνύει το πρόγραμμα προκαθορισμένων εμπορικών συναντήσεων Expopartenariat, καθώς και η πρωτοβουλία βράβευσης καινοτόμων προϊόντων, ''επιβεβαιώνοντας το moto, με το οποίο μπήκαμε στο 2006, ότι HELEXPO σημαίνει καινοτομία''.

    Στις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης συμπεριλαμβάνονται το σαλόνι VIVA BAGNO, ένα ειδικό θεματικό εκθεσιακό αφιέρωμα στα Είδη Υγιεινής. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα ξεκινήσει αύριο το διήμερο συνέδριο "Real Estate- Νέα Εποχή", στη διάρκεια του οποίου, πανεπιστημιακοί, καθώς και οικονομικοί παράγοντες, παράγοντες της κτηματαγοράς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου, θα αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους στα θέματα της ακίνητης περιουσίας.

    Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι την Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 21:00.

    [05] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΠΟΓΓΩΔΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

    Ζάγκρεμπ, 24 Φεβρουαρίου 2006 (16:02 UTC+2)

    Δεν υπάρχει τελικά κανένα κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών στην Κροατία, όπως έδειξαν οι αναλύσεις βρετανικού εργαστηρίου, όπου εστάλη από το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο του Ζάγκρεμπ δείγμα από αγελάδα, που είχε βρεθεί αρχικά θετική στη νόσο.

    Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας της Κροατίας, τα αποτελέσματα του εργαστηρίου του Ουέμπριτζ ήταν αρνητικά κι εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

    Σημειώνεται ότι στις 16 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Γεωργίας της Κροατίας Πέταρ Τσομπάνκοβιτς είχε ανακοινώσει τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών σε αγελάδα.

    [06] ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (11:16 UTC+2)

    Δύο εκθέσεις φωτογραφίας παρουσιάζονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Βασ. Όλγας 108), στο πλαίσιο της Φωτοσυγκυρίας 2006, υπό τον γενικό τίτλο «To φωτογραφικό ντοκουμέντο. Όψεις και Μεταμορφώσεις».

    Πρόκειται για τις εκθέσεις «Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου. Aναδρομική έκθεση» και «Στην άκρη του δρόμου και της μνήμης. Φωτογραφίες από τη συλλογή του Άρη Παπατζήκα», που θα διαρκέσουν έως τις 9 Απριλίου και θα λειτουργούν με το ακόλουθο ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00 - 18:00 (Δευτέρα: κλειστά). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [07] ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (10:54 UTC+2)

    Εβδομάδα αφιερωμένη στα θεατρικά επαγγέλματα, με θεατρικά κοστούμια, περούκες, καθώς και φωτογραφικό υλικό από παραστάσεις, θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο από τις 4 έως τις 15 Μαρτίου.

    Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 19:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «Πίσω από τις κουΐντες», κατά την οποία θα παρουσιαστούν άνθρωποι του θεάτρου που εργάζονται «πίσω από τις κουϊντες», με σύντομες επιδείξεις ραπτικής θεατρικών κοστουμιών, κατασκευής περούκας και θεατρικού μακιγιάζ. Θα προηγηθεί ένα θεατρικό επεισόδιο με αφορμή την έκθεση «Επαγγέλματα του χθες και του σήμερα στο Τελλόγλειο».

    Από τις 17 έως τις 26 Μαρτίου θα φιλοξενηθεί η «Εβδομάδα Ζαχαροπλαστικής», κατά την οποία οι προβολείς θα πέσουν στην τέχνη του ζαχαροπλάστη. Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 19:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Αγαπημένη μου σοκολάτα...», όπου ζαχαροπλάστες θα μιλήσουν στο κοινό για την τέχνη τους και θα δημιουργήσουν με βάση τη σοκολάτα.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (14:41 UTC+2)

    Σας πληροφορούμε ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2006 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

    Α. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

    Δευτέρα: 3-4-2006 9.00-12.00 ΄Έλεγχος Φαρμάκων

    12.00-15.00 Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων

    Τρίτη : 4-4-2006 9.00-12.00 Εκτέλεση συνταγών

    12.00-15.00 Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων

    Β. ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ (Η΄ΓΡΑΠΤΕΣ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

    Τετάρτη 5-4-2006 9.00-12.00 Ελληνική Φαρμακοποιία ή Φαρμακοποιία ή

    Φαρμακοτεχνία

    12.00-15.00 Φαρμακευτική Εμπορευματολογία -Στοιχεία Ιστορίας της Φαρμακευτικής - Νομοθεσία

    Πέμπτη 6-4-2006 9.00-12.00 Φαρμακολογία

    Παρασκευή 7-4-2006 9.00-12.00 Τοξικολογία

    Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να περιέλθουν στην Υπηρεσία μας το αργότερο μέχρι 30-3-2006. Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν συμμετοχή με το παραπεμπτικό τους τη Δευτέρα 3-4-06 και ώρα 8.30 π.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο 2310/540082

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (14:38 UTC+2)

    ΘΕΜΑ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

    Όλοι οι κάτοχοι αδειών πλανοδίου εμπορίου πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για ανανέωση αυτών, με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι 31-3-2006 στη Διεύθυνση Εμπορίου, Β. Ηρακλείου 12, 3ος όροφος, βάσει του Ν.3377/2005.

    Παραθέτουμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανανέωση των σχετικών αδειών:

    Αίτηση με δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.(χορηγείται από την υπηρεσία)

    Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86. (χορηγείται από την υπηρεσία)

    Το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος, ή αντίγραφο της φορολογικής τους δήλωσης.

    4. Φωτοαντίγραφο της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος, που τυχόν χρησιμοποιείται για την άσκηση της δραστηριότητας.

    5. Φωτοαντίγραφο της άδειας ικανότητας οδηγού του αιτούντος, ή του προσώπου που τυχόν αναπληρώνει αυτόν.

    6. Για προϊόντα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαιτείται φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας.

    7. Για τους κατόχους αδείας πώλησης ιχθύων απαιτείται σχετική βεβαίωση από την Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας

    8. Για τους κατόχους κινητής καντίνας απαιτείται η έκθεση της αρμόδιας Τουριστικής Αστυνομίας, και βεβαίωση της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας από την οποία να προκύπτει ότι ο αιτών τηρεί τις προϋποθέσεις της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2310502515 και 2310502516

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (13:55 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις 18:30, συνεχίζεται ο κύκλος μαθημάτων κουκλοθέατρου «Κύκλος είναι και κυλάει, άχρηστο είναι αλλά μιλάει», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

    Πρόκειται για ένα εργαστήρι κουκλοθέατρου που θα ολοκληρωθεί σε 14 μαθήματα για παιδιά Γ', Δ' και Ε' τάξεων δημοτικού με υπεύθυνες την Εύη Χατζημητάκου και την Φωτεινή Καριωτάκη.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΤΣΑΡΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ"

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (13:53 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η θεατρολόγος - σκηνογράφος, Μαρία Καβαλιώτη, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' δημοτικού ένα πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης του έργου «Ο Τσάρλυ και το εργοστάσιο της σοκολάτας» του Roald Dahl. Τα παιδιά παίζοντας θα έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο και τις πρακτικές του θεάτρου.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (13:51 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ μουσικής δωματίου για βιόλα και πιάνο. Παίζουν, Δημήτρης Δελφινόπουλος, βιόλα και Νίκος Ζαφρανάς, πιάνο.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (13:50 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2006, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής της Πηγής Αναστασιάδου.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 10 Μαρτίου.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ» ΣΤΟ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (13:29 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος διοργανώνει μουσική βραδιά με θέμα «Αναπολώντας τα παλιά», την Τετάρτη 1 Μαρτίου, στις 20:00, στο κινηματοθέατρο «Άνετον». Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί το μουσικό συγκρότημα του συλλόγου Λεχριτών Θεσσαλονίκης ο «Διόνυσος» (Παλαιοί Κανταδόροι). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΡΩΜΑΪΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" ΤΟΥ H. BERLIOZ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (13:27 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της αντιδημαρχίας Πολιτισμού διοργανώνει συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 1 Μαρτίου, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με έργα των:

    - H. Berlioz: Ρωμαϊκό καρναβάλι Εισαγωγή op. 6

    - Γ. Σαχινίδη: Κοντσέρτο για κοντραμπάσο, σε 1η παγκόσμια εκτέλεση με σολίστ

    τον Ευγένιο Πολίτη

    - Συμφωνία αρ. 10 του F. Schubert σε 1η πανελλήνια εκτέλεση.

    Την ορχήστρα διευθύνει ο Κάρολος Τρικολίδης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη με προσκλήσεις τις οποίες το κοινό μπορεί να τις προμηθεύεται από τη Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων, Κουντουριώτου 17, τηλ.: 2310538440, 538491.

    Λίγα λόγια για τα έργα:

    - Στην εισαγωγή του H. Berlioz, το κύριο θέμα «έρωτας» το ακούμε από το αγγλικό κόρνο λίγο μετά την ορμητική εισαγωγή της ορχήστρας. Το δεύτερο θέμα είναι το ρεφρέν του χορωδιακού «στο καρναβάλι». Το χορευτικό ξεφάντωμα εκφράζεται με το ζωηρό ρυθμό του Saltarello που κυριαρχεί και συνδυάζεται με το θέμα του έρωτα.

    - Το κοντσέρτο για κοντραμπάσο και ορχήστρα op. 6 του Γ. Σαχινίδη αποτελεί ίσως το μοναδικό δείγμα κλασικής-ρομαντικής γραφής και είναι δομημένο σε τρία μέρη κατά τα πρότυπα της κλασικής μορφής του κοντσέρτου (γρήγορο- αργό- γρήγορο).

    - Το πρώτο μέρος της 10ης συμφωνίας του Schubert είναι γραμμένο σε φόρμα σονάτας με ένα χαρακτηριστικά λυρικό δεύτερο θέμα στα τσέλα Το αργό μέρος συνδυάζει την ποιητική διάθεση της 8ης συμφωνίας με τη μελαγχολία και τη μοναξιά της Winterreise. Το τρίτο μέρος, είναι ένα scherzo, με πυκνή αντίστιξη.

    [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (13:26 UTC+2)

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

    Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώθηκε ότι συνεχίζεται η επιτυχής λειτουργία του προγράμματος των Σχολών Γονέων και των πρωτοποριακών επιμορφωτικών σεμιναρίων για Μονογονεϊκές Οικογένειες, για γονείς διαζευγμένους ή εν διαστάσει και άγαμες ή χήρες μητέρες. Ο νέος κύκλος μαθημάτων και σεμιναρίων θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου 2006 με την πραγματοποίηση 10 δίωρων συναντήσεων, μια φορά την εβδομάδα.

    Η συμμετοχή των γονέων στις συναντήσεις θα είναι δωρεάν όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

    Θα λειτουργήσουν τρεις κύκλοι μαθημάτων: 1ος για παιδιά προσχολικής ηλικίας ( 0-6 ετών), 2ος για παιδιά σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και 3ος για παιδιά στην εφηβεία (12 ετών και άνω), αντίστοιχα.

    Ειδικό κύκλο θα αποτελέσουν τα Σεμινάρια Μονογονεϊκών οικογενειών.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 10/3/2006, στο Τμήμα Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Καραολή & Δημητρίου 16 και στα τηλέφωνα: 2310-555053 και 2310-555074.

    Επί πλέον θα λειτουργήσουν δωρεάν επιμορφωτικά μαθήματα για τους γονείς ατόμων Α.με.Α (παιδιών και ενηλίκων). Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο - Γρ. Ξενοπούλου 8, απογευματινές ώρες (5-10μ.μ.) τηλ. 2310-819515.

    [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ 15 ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2006 (13:24 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, θα επιδώσει σε ειδική εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στο Δημαρχείο παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Θανάση Παπαδόπουλου, το οικονομικό βοήθημα των 3.000 σε 15 ακόμα πολύτεκνες οικογένειες


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 24 February 2006 - 19:14:01 UTC